Page 13

--- ÅRSKURSUS ---

Trussel eller gevinst? Merete er direktør og konsulent i virksomheden Bergman Smit Training, der har fingeren på pulsen, når det gælder emner som kundeadfærd og –loyalitet. – Fra det øjeblik, de åbner døren til klinikken, aktiveres amygdala i hjernen, og de er på et ubevidst plan meget mere på vagt over for lugte, lyde og synsindtryk. Enkelte tænker måske ligefrem: ”Vil jeg overleve det her?”, siger Merete. Amygdala vurderer alle de stimuli, den modtager, som enten potentielle gevinster eller potentielle trusler. Bliver en stimulus vurderet positivt, skaber hjernen en gevinstrespons; bliver den derimod vurderet negativt, skaber den en trussels-respons. Amygdala kan afveje trusler og gevinster på en femtedel sekund. Det er ubevidst, automatisk og meget hurtigt. Trusler virker langt stærkere end gevinster, og det tager meget længere tid at vende tilbage og tænke klart igen.

– Det er bedst at fokusere på det, du har sammen med patienten. For der er intet værre end at spørge til noget privat og så ikke have tid eller overskud til at lytte til svaret. Spørg i stedet konkret til patientens sidste behandlinger og om eksempelvis den sidste fyldning eller behandling har voldt problemer – og ros om muligt de valg, de foretager vedrørende deres tandsundhed, siger Merete Smit.

Det er vigtigt at signalere høj faglighed over for patienterne. Merete Smit har en god historie til at illustrere vigtigheden:– Et amerikansk ejendomsmæglerfirma valgte blot at ændre den sætning, receptionisten sagde til potentielle kunder, når de ringede. Hidtil havde hun sagt: ”Du skal tale med Bob, han er ejendomsmægler i dit område”. Det blev ændret til: ”Du skal tale med Bob, han har 20 års erfaring med at sælge huse som dit”. Den lille forskel gav en omsætningsfremgang på 18 pct.

Faglighed er i høj kurs hos patienter Men der skal også være plads til advarsler og kritik, hvis patienten træffer forkerte valg. For det drejer sig ikke kun om at stryge patienten med hårene hele tiden. Patienter sætter pris på faglighed, holdninger og professionalisme. – Det er en balancegang at bruge sin autoritet. Det er vigtigt at have for øje, hvordan den bør bruges, og hvordan den ikke bør bruges. Man skal ikke bruge

Spørg om det rette Det er derfor, at venlighed, smalltalk, komplimenter og smil har stor betydning for patienterne. For hvis først amygdala har kategoriseret tandlægebesøget som negativt, er skaden sket. Så kan nok så megen venlighed ikke ændre på det: Tandlægebesøget bliver forbundet med noget ubehageligt og smertefuldt, og patienten kommer nødigt igen. Men der er dog ikke behov for at rose patienternes påklædning eller spørge til deres sommerferie.

Nyheder

Faglighed betyder noget

Det er bedst at fokusere på det, du har sammen med patienten. For der er intet værre end at spørge til noget privat og så ikke have tid eller overskud til at lytte til svaret.

Fair priser

Reel service

Se stand C2-029

G r a m D e n ta l A p S * Te l . 9 3 9 8 9 3 9 1 * i n f o @ g r a m d e n ta l . d k * w w w. g r a m d e n ta l . d k NY

NY

kr. 1.980,-

Endomotor m. reciprokfunktion kr. 7.220,-

Reciprokke file kr. 299,-

kr. 1.980,-

Opgearing kr. 5.625,-

kr. 1.980,-

Scalerspidser fra kr. 99,-

kr. 7.777,-

kr. 3.928,NY

NY

kr. 777,-

NY

Blå v.stk kr. 1.995,-

NY

Prøv den !

Hærdelampe kr. 1.800,-

Biomedical

NY

implantater

kr. 3.880,-

kr. 888,-

LED OP-lampe fra kr. 3400,-

NY

NY

PGA- og silkesutur fra kr. 299,-/12 stk.

NY

NY

- Som det ses, har Gram Dental meget på hjerte - kig derfor forbi på stand C2-029 til en snak med din nye leverandør - og nyd en LAKRIDSPIBE og et glas vin. Vi ses !

KlinikLiv

13

april 2015

20:1 kir.v.stk kr. 2.800,-

Profile for Mediegruppen as

Klinikliv 01 2015  

Magasin til alle der arbejder på tandlægeklinik - udgivet af Tandlægebladet

Klinikliv 01 2015  

Magasin til alle der arbejder på tandlægeklinik - udgivet af Tandlægebladet