a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 42

helse: fodterapeuterne xxxx

Forebyg fald fra fødderne Knogleskørhed: Gode sko og eventuelt indlæg kan give dig en bedre gang og nedsætte din risiko for at falde. Af: Tina Rønhøj / kommunikationskonsulent i Danske Fodterapeuter / Foto: Shutterstock

F

ødder er nok ikke det første, du tænker på, når du vil finde ud af, hvordan du forebygger knogleskørhed i at blive værre. Men da fødder er udgangspunktet for motion, som kan styrke dine knogler, kan det give mening også at lade blikket hvile på den allernederste del af kroppen. Dine fødder kan også være nøglen til at forhin­ dre, at du falder og risikerer at brække en arm.

Se dine sko efter Et godt sted at starte er at kigge dine sko ef­ ter i sømmene for at se, om de er optimale. Når du skal købe nye sko, kan du, hvis du vælger klogt, give dig selv en bedre gang.

Det, du skal kigge efter, er, om de sidder godt fast på din fod, passer i længden, bredden og højden og støtter godt op om din fod. Du kan også vælge sko, der er skridsikre, absorberer stød og er uden hæl. Du kan også lægge vejen forbi en fod­ terapeut og få en fodundersøgelse, der vi­ ser, om du har fejlstillinger i fødderne. Det er der mange af os, der har. Især når vi er fyldt 40 år. Problemet med fejlstillin­ ger er, at de kan give dig smerter, fordi knogler, led og muskler i dine fødder ikke længere spiller sammen på den måde, de oprindeligt var skabt til.  

med indlæg og aflastninger, der bygges og formes, så de støtter dine fødder på præcis de steder, hvor du har brug for det. Når du støtter og ændrer belastnin­ gen på dine fødder, skåner du også dine knæ, hofte og ryg, fordi dine fødder i ­højere grad fungerer som den buffer for stød, som de skal være mellem din krop og det underlag, du går på. Har du allerede ondt i fødderne nu, er der en stor sandsynlighed for, at de er det første, du tænker på. Og så må du ikke udsætte et besøg hos din læge eller fod­ terapeut.

Indlæg skåner din krop Fodterapeuter behandler fejlstillinger

Fodterapeuters indlæg Statsautoriserede fodterapeuter specialfremstiller indlæg i tre faser. Først får du en grundig fod- og ganganalyse, der ligger til grund for, hvordan indlæggene bygges op. Dernæst får du indlæggene udleveret, så du kan gå med dem i en prøveperiode. Og til sidst kommer du til kontrol, så indlæggene kan blive korrigeret, hvis det er nødvendigt.  

42

Profile for Mediegruppen design:kommunikation

Helse-2020-03  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin

Helse-2020-03  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin