Page 23

helse: tema Hvad der sker, når man sulter sig, og at det er okay at have det svært. For alle har det svært i perioder, og det vil hun gerne have, at vi snakker om. Men det gør vi ikke. Hun ser et paradoks i, at vi er et af verdens lykkeligste lande, mens rigtig mange går rundt og kæmper, og hun er bekymret for, at vi er ved at skabe en generation af stressede robotter, der – ligesom hun selv – har svært ved at finde ud af, hvem de er, når de ikke er perfekte.

Kæmper for sig selv og for andre Birgitte ville ønske, at nogen havde set hende, da hun kæmpede, allerede da hun var en pige. Og at de, der så det, gjorde noget for at hjælpe hende. Men det gjorde de ikke. Hun tror, at de pædagoger og lærere, som var bevidste om, at der var noget galt, var bange for at snakke om det. Hun havde også svært ved at snakke om problemer. Det har hun ikke længere. I dag spørger hun hellere sine kære en gang for meget end en gang for lidt, om de har det skidt, for det ville hun ønske, at nogen havde gjort med hende. Hun ville også ønske, at der var mere støtte og hjælp til de pårørende omkring hende. For de havde svært ved at håndtere hendes sygdom – at hjælpe et barn med en psykisk sygdom er ikke en typisk del af forældrekurser.

Birgitte Dahl Skjødt kæmper stadig for at finde sit indre ståsted.

Derfor kæmper hun i dag for at åbne folks øjne og vise, at det er okay at tale om sine problemer. Hun kæmper også stadig for at slå Anna ihjel, selvom det er angstprovokerende. Hun er kommet langt, men 12 års sygdom forsvinder ikke bare, og jo længere tid, der går, før hjælpen kommer, des sværere bliver det at finde sin vej ud af lidelsens omklamrende hænder.

AngstTelefonen – Børn, Unge og Forældre

82 30 60 70 Tirsdag og torsdag kl. 18 – 21

Ideelt til alle, der har brug for at spise en glutenfri kost og ønsker at undgå ubehag forårsaget af spor af gluten eller “skjult gluten” i fødevarer. Undersøgelser viser, at selv med en angiveligt glutenfri diæt kan det utilsigtede indtag af gluten være fra 200 mg til 3000 mg pr. dag.Dette kan være nok til at forårsage ubehag. GluteoStop® er et kosttilskud, som udelukkende er beregnet til at hjælpe med nedbrydning af gluten i en glutenfri diæt. GluteoStop® er ikke beregnet til at erstatte en glutenfri diæt eller behandle eller forhindre cøliaki, hvedeallergi eller overfølsomhed over gluten.

www.panacea.dk/gluteostop

helse / april 2019

23

Profile for Mediegruppen as

Helse-2019-04  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin

Helse-2019-04  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin