Page 21

helse: tema

Varmepuder mod spændinger og ømhed i kroppen – opvarmning i mikro- eller bageovn Indeholder rapsfrø som er meget olieholdige og er termisk behandlet for at opnå et hygiejnisk naturprodukt som kan opvarmes igen og igen.

Men anoreksi handler ikke om vægt. Det handler om, hvordan man har det i hovedet

Fås i tre varianter • En krave specielt udformet til nakken • En aflang pude 17 x 50 cm - som kan bruges over hele kroppen . • En pude som måler 17 x 30 cm som er let at medbringe på arbejde eller ferie. Puderne er bløde og lette at arbejde med og betræk kan vaskes ved 40 grader. Køb puderne hos Matas.

www.sipacare.dk tlf. 70 27 00 32

havde hørt et rygte om, at Birgitte var gravid. Da Birgitte affejede det, sluttede samtalen, og der skete aldrig mere med det faktum, at hun faktisk havde fortalt, at hun var selvskadende. Den slags oplevelser er ikke enestående i Birgittes liv. Hun har haft perioder, hvor hun har haft det bedre end andre, men her har det for det meste været hendes egen viljestyrke, der gjorde en forskel. Men, fordi der gik så mange år, før hun fik kvalificeret professionel hjælp – det mangler hun stadig på nogle aspekter – kunne hun ikke fastholde sig selv i den gode spiral.

Stort pres Som 17-årig flyttede Birgitte hjemmefra. Hun var startet på gymnasiet og havde tre jobs for at få det hele til at hænge sammen økonomisk, men det var et stort pres, og tingene begyndte igen at ramle. Hendes fravær steg, og hun fik at vide af skolen, at hun ikke passede ind. Måske det ville være bedre for hende at starte på social- og sundhedsskolen, fordi det passede bedre til sådan nogle som hende? Det gjorde hun så.

Bruger du spacer og inhalator rigtigt? Tjek det på min.medicin.dk

helse / april 2019

21

Profile for Mediegruppen as

Helse-2019-04  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin

Helse-2019-04  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin