Page 66

helse: næste nummer

Helse har mødt Lola Jensen, der fortæller om, at vi kan skabe mere ro med planlagte åndehuller og enkle justeringer i hverdagen.

Veganer, vegetar... flexitar?

Aldrig har vi haft så travlt, og aldrig har vi haft så meget støj i hverdagen. Vi lever i støjens og tempoets tid med krav på arbejdspladsen, institutionerne, skolen og fritiden. Men det har sin pris, som ikke mindst børnene betaler. Sådan siger forfatter og foredragsholder Lola Jensen, der hver uge optræder på TV 2 med kontante indslag om børneopdragelse. Lær hende nærmere at kende i Helses januar-interview.

Ny artikelserie

i januar

U�omm 12. janu er ar 2018

Helse / Udgave 01 / januar 2018

Følger du én af tidens hotte trends med at vælge kød helt fra eller drosle dit kødforbrug kraftigt ned? Kort sagt, går du efter at blive veganer, vegetar eller flexitar? Få styr på begreberne og på de forholdsregler, du skal være opnærksom på, når du fravælger kød i din daglige kost.

Tema om søvn En god nattesøvn er særdeles vigtig for vores sundhed og trivsel. Hvis vi får for lidt søvn, er vi mere udsatte for at blive syge. Vi ser især på søvnapnø, som mange af os lider af uden at vide det. Du får vejledning i, hvordan du finder ud af, om du er i risikogruppen for at lide af søvnapnø, som ubehandlet kan resultere i hjerte- karsygdomme.

66

helse / december 2017

Fokus på diabetes Blandt vores mest alvorlige folkesygdomme er diabetes, som rammer flere og flere. Både diabetes type 1 og 2 er i hastig vækst. Men, hvor type 2 kan reguleres ved ændret livsstil, ser det helt anderledes ud med type 1 diabetes, der især rammer børn og unge. Vi ser på den nyeste forskning og på de udfordringer, der rammer børn samt deres familier, når livet skal leves med diagnosen, diabetes type 1.

Helse-10-2017  
Helse-10-2017  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin