Page 53

Annonce

Kunderne købte 27 milliarder færre kalorier REMA 1000 ændrer gerne varerne for at gøre dem sundere – bare det ikke går ud over smag og kvalitet. Sådan sparede man kunderne for kalorier svarende til 3.800 tons smør! Og arbejdet fortsætter. De fleste af os vil gerne spise sundt – og så mislykkes det alligevel lidt. Så vi tager gerne imod lidt hjælp, hvor vi kan finde den. Det kan f.eks. være hos REMA 1000.

besvær med at lede efter det, forklarer Anders René Jensen.

– REMA 1000 vil ikke bestemme, hvad kunderne skal spise. Men vi vil gerne gøre det nemmere for folk at træffe det sunde valg, når de skal nå at handle hos os på vej hjem efter en travl arbejdsdag, forklarer discountkædens indkøbs- og marketingdirektør Anders René Jensen.

– Og ingen løftede pegefingre! Hvis folk vil slå sig løs, f.eks. i weekenden, med noget der ikke er lige så sundt, har vi også de varer på hylden!

Det sundere valg bliver bl.a. gjort lettere ved REMA 1000s store udvalg af frugt og grønt og af de mere end 400 varer med Nøglehulsmærket (Nøglehulsmærket står for, at varen indeholder mindre sukker, fedt og salt samt mere fuldkorn end andre, tilsvarende produkter, red.). – Vi har truffet to valg. Prisen skal være i orden, for REMA 1000 er en discountkæde, så det må ikke være dyrere at spise sundt. Og så skal det være let; du skal ikke være den lille kemiker for at finde de sunde produkter. Vi satser på det anerkendte Nøglehulsmærke, og vi markerer det tydeligt på prisskiltet, så kunden ikke skal have

Alle REMA 1000-butikker har et stort udvalg af frisk frugt og grønt

I butikkerne kommer det til udtryk sådan, at alle skal have råd til at spise sundt – og det skal være nemt.

Rema

Milliarder af kalorier forsvandt Det blev nemmere for REMA 1000s kunder at spise sundere, efter supermarkedskæden for få år siden var med i Kræftens Bekæmpelses projekt Kalorieregnskabet. I projektet, som var støttet af Tryg Fonden og udført af forskere fra Københavns Universitet, blev nogle af REMA 1000s bedst sælgende produkter valgt ud. Herefter blev ca. 10 produkter relanceret i en udgave med 5% mindre fedt. – Vores betingelse var, at varen skulle have samme smag og kvalitet – det måtte ikke gå ud over vores salg. REMA 1000 investerede i at udvikle IT-løsninger, der kunne registrere solgte varer i forhold til kalorieindhold. Og vi endte med at spare vores kunder for masser af kalorier. I 2015 alene var det 27,3 milliarder kalorier, som svarer til næsten 3800 tons smør eller 6700 tons sukker. Anders René Jensen oplyser, at REMA 1000 efter projektet fortsætter arbejdet med at finde populære varer, hvor man kan spare kunderne for kalorier. – Det er naturligvis meget tilfredsstillende, når vi kan bidrage til folkesundheden - endda uden at vores kunder mærker nogen forskel.

REMA 1000 støtter flere forskellige SportsCamps for børn og unge.

Sponsor for lokal sport De fleste sunde valg bliver formentlig truffet uden for butikken, hvor vi vælger, hvordan vores hverdag skal forme sig. Og ikke kun i køkkenet. Vi har alle sammen brug for at røre os og være aktive, så derfor har REMA 1000 besluttet at støtte op om lokale sportstilbud. Det foregår primært med flere end 400 lokale sponsorater. – Vi har meget fokus på børn og unge. Så hvis vi er sponsor i en superligaklub, er det sandsynligvis for deres lilleputter. I eliten ville vores sponsorpenge ikke række så langt, så vi har valgt at rette vores støtte imod de yngre udøvere, forklarer Anders René Jensen. REMA 1000 er også sponsor for diverse ungdoms-sportslejre som Dansk Svømmeunions AquaCamps og en række tennis-camps. REMA 1000 SportsCamp har flere forskellige sportsgrene, og REMA 1000 sportsakademi er målrettet unge med diagnoser som ADHD.

REMA 1000 har mere end 400 varer med Nøglehulsmærket, som står for at varen indeholder mindre fedt, sukker og salt samt mere fuldkorn.

helse / december 2017

53

Helse-10-2017  
Helse-10-2017  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin