Page 28

EVENTYR

Kajak i Qatar Qatar er landet, hvor der sjældent er kø, men tingene alligevel tager så lang tid, at det kan udfordre min tålmodighed. Det gælder stort set alle steder – dog fandt jeg en arrangør af kajakture, hvor jeg blev overrasket af præcision, bæredygtighed og effektivitet. Tekst: Rikke Kaalund | Foto: Privatfoto

Der findes to firmaer, der lejer kajakker ud i Qatar. Det ene er udsprunget af det andet. Jeg oplevede Qatar fra kajak to gange. Den ene på en arrangeret tur til saltvandsmangroverne nord for hovedstaden Doha. Den anden på egen hånd i en lånt og godt slidt dobbeltkajak på en tur rundt om den kunstige ø, Perlen, hvor Emiren af Qatar har bosat sig samt mange velhavende udlændinge – herunder fodboldtræner Michael Laudrup.

28

| 02-2018

VM i fodbold som katalysator Jeg boede i hovedstaden Doha hos gode venner. Det er tredje gang, jeg besøger det lille land, som er et af verdens mest velhavende. For hvert år er byen vokset og har forandret sig. Der bliver bygget massivt, både af private investorer og af Emiren. I 2022 er Qatar værtsland for VM i fodbold, og den begivenhed er katalysator for mange nye tiltag, der vil gøre det lettere at være turist i landet.

En metro er under opbygning, og i år var der for første gang offentlig transport tilgængelig. Fortove og cykelstier anlægges, og der gøres klar til at modtage de turister, som styret håber kommer. Alle købedygtige indbyggere i Qatar har deres egne biler – og det gjaldt også mine venner. Fredag morgen – den første dag i weekenden i de fleste muslimske lande – stod vi op og kørte nordpå ud af byen mod Al Khor.

Kano & Kajak-2018-02  
Kano & Kajak-2018-02