Page 21

Elite

fra det fundament er vores målsætning for den kommende sæson at tage et trin opad på den internationale rangstige. Marginalerne skal med – Ud over medaljehøsten sidste år bygger vi den målsætning på de mange finaler, hvor vi var lige ved og næsten med midterplacereringer, men ikke lige havde marginalerne med os på dagen. I konkurrence med Europas og verdens bedste, alene til VM deltog 900 roere fra 62 nationer, er det ofte de små marginaler, der gør, om man ender på eller udenfor podiet. De marginaler skal vi forsøge at få over på vores side i den kommende sæson, siger U-landstræner og talentchef, Finn Pape og fortsætter: – Det kræver selvfølgelig, at de unge talenter er dedikerede og parate til at ofre det, som skal til, for at tage næste skridt i karrieren. Har de unge den dedikation, så skal forbund, klubber og kraftcentre nok sørge for at hjælpe dem videre. Det handler også om endemålet, at udvikle talenter, der kan gå hele vejen til en karriere på vores seniorlandshold og komme med til OL. Det er den røde tråd i vores talentarbejde.

Med udgangspunkt i ovennævnte ser Finn Pape frem til en spændende sæson, men også til at udvikle næste generation af måske kommende seniorlandsholdsroere fra de yngste årgange. Modsat U18 og U23 EM og VM, hvor kun de absolut bedste slipper gennem nåleøjet til en udtagelse, kan Danmark stille med større hold i de yngste årgange til eksempelvis Olympic Hopes Regatta.

Et andet mesterskab, hvor Finn Pape kan udtage stort hold, er til de nordiske ungdomsmesterskaber. – Sidste år var vi igen stærkeste nation med 36 mesterskaber, men vigtigst var nok, at det især var vores U16-roere, der førte sig flot frem. Det lover godt for den videre talentudvikling og for fremtiden, siger Finn Pape.

Fremtiden tegner lys – Det er i de yngste årgange, man udvikler sig hurtigst. Derfor er jeg glad for muligheden for at prøve mange talenter af i de årgange. Mange af dem, der klarer sig godt til Olympic Hopes Regatta er også dem, der senere rykker op på vores U18-landshold og derfra videre til U23-landsholdet og seniorlandsholdet. Og potentialet blandt de yngste årgange er stort. Sidste år var vi i 38 finaler og vandt fem medaljer ved Olympic Hopes Regatta. Vi havde også to kanoroere med, som gjorde det flot, så måske fik vi også taget hul på en ny æra for kapkano, siger Finn Pape. Finn Pape.

 Erhvervsrejser  Grupperejser  Sportsrejser  Ferierejser Gartnerivej 11  7500 Holstebro  Tlf. 9740 4311  holstebrorejsecenter.dk

| 02-2018

21

Kano & Kajak-2018-02  
Kano & Kajak-2018-02