Page 17

Elite

Det kom som en stor overraskelse for både Finn og mig selv, at jeg roede mig i finalen. Jeg var bare glad, men også spændt, for det var min første store finale.

Han er produktet af Dansk Kano og Kajak Forbunds målrettede talentudvikling i klubber, på kraftcentre og på U-landsholdene, og landstræner og talentchef Finn Pape tøver ikke med at spå Rasmus Knudsen en stor fremtid på den internationale kajakscene. – Fortsætter Rasmus Knudsen sin fremgang og med at forløse sit store potentiale de kommende år, så tror jeg, at han i løbet af et par år vil gøre navnkundige René Holten Poulsen rangen stridig som Danmarks bedste og blive verdens hurtigste nogensinde på den olympiske 1.000-meter enerkajak. Allerede nu er han på tværs af årgange at finde blandt de tre bedste på distancen herhjemme, siger Finn Pape. For en ung roer kan det synes både at være store ord og store forventninger at bære på sine skuldre fra landstrænerens side, men Rasmus Knudsen er kun glad for Finn Papes skulderklap og forventninger, da magasinets udsendte møder ham i Lyngby Kanoklub. – Finn Papes forventninger matcher mine egne drømme og målsætninger, og jeg føler ikke det store pres for at leve op til ham og mig selv. På vandet tænker jeg ikke så meget over mine drømme og målsætninger. Jeg ror kajak, fordi jeg synes, det er sjovt, og når man viser fremgang og vinder, så er det selvfølgelig endnu sjovere, smiler han. Sensationelt mesterskab Og vundet har Rasmus Knudsen mange gange, siden han i 2016 brød igennem på den internationale scene. Som blot andenårs U16 og et helt ubeskrevet blad, udtog Finn Pape ham til U18 EM i Bulgarien for at give ham mulighed for at snuse til den internationale elite.

Men Rasmus Knudsen ville mere end at snuse, ja faktisk skabte han en mindre sensation ved at vinde 1.000-meter finalen med føring fra start til slut. – Det kom som en stor overraskelse for både Finn og mig selv, at jeg roede mig i finalen. Jeg var bare glad, men også spændt, for det var min første store finale. Ingen havde forventet det, så da vi skulle lægge en raceplan for finalen, sagde jeg til Finn, at jeg ville dele den op i to og ro to 500-meter finaler, siger han. Den overbevisende sejr overbeviste også Fin Pape og Rasmus Knudsen om en stjerne i svøb. – Jeg havde ikke regnet med at ligge forrest fra start til mål. Det kom også bag på Finn. Til kvalifikationsstævnet før EM, blev jeg nummer 4, og jeg kom kun med til Bulgarien for at give Finn en fornemmelse af, hvor jeg stod internationalt. Derfor besluttede Finn også, at jeg udelukkende skulle ro 1.000-meter ved EM. At vinde EM-guld var ikke noget, jeg overhovedet havde tænkt, men da jeg kom først over målstregen tænkte jeg, at så måtte jeg være god, rigtig god, smiler Rasmus. At det ikke var en enlig svale på den bulgarske himmel, viste Rasmus Knudsen senere samme år, da han fulgte op på EM-triumfen ved også at vinde Olympic Hope konkurrencen i Ungarn på samme distance, og sidste år fortsatte han sin fremgang som førsteårs U18 ved først at genvinde sit europamesterskab i Serbien og siden tage VM-bronze i Rumænien. Desuden forsvarede han guldet ved Olympic Hope i Tjekkiet. – Jeg havde håbet på at vinde VM-guld, men konkurrencerne i Rumænien foregik i strid modvind. Jeg er ikke så god til at ro i modvind endnu, men jeg bliver bedre og

| 02-2018

17

Kano & Kajak-2018-02  
Kano & Kajak-2018-02