Page 19

Jeg har det rigtig godt mens jeg træner. Jeg har det også godt bagefter. Jeg elsker at mærke fremgangen. At jeg kan flytte mere jern eller løbe længere. Jeg ved godt at det er afhængighed. Ligesom at være narkoman.

En form for narkomani I fitnesscentret træner Mia både styrke og kondition. Hun crosstræner, løber og skubber vægte. Derudover går hun til håndboldtræning tre gange om ugen og spiller ofte en kamp i weekenden. Sommetider er kroppen dog så træt at det ikke nytter noget. Så må hun springe det ene af to daglige træningspas over, men det sker ikke med hendes gode vilje. - Jeg bliver kun hjemme hvis jeg ved at jeg alligevel ikke får noget ud af det. Så er det bedre at holde sig i ro og give den hele armen næste dag, siger Mia, der ikke vil have børn. - Jeg fik på et tidspunkt at vide at det ikke var muligt, og vænnede mig til tanken. Nu virker mine æggestokke tilsyneladende fint, men i dag vil jeg ikke udsætte min krop for graviditet og fødsel.

Hvad er det så der er så fantastisk ved at træne så meget? - Jeg har det rigtig godt mens jeg træner. Jeg har det også godt bagefter. Jeg elsker at mærke fremgangen. At jeg kan flytte mere jern eller løbe længere. Jeg ved godt at det er afhængighed. Ligesom at være narkoman. Alligevel kan det aldrig komme på tale at stoppe. - Jeg bliver ved og ved. Det ved jeg. Kun hvis kroppen siger helt fra, må jeg begrænse mig. Men det ville næsten være døden for mig. Træning er mit liv.

022013

19

Krop+fysik 02 2013  

Magasin fra fysioterapeuterne

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you