Page 1

1. udgave · 1. årgang Marts 2014

Tekst, foto og layout: MEDIEAGENTEN.DK

Flere events - både for unge og ældre Arenaen holder fast i sine hjemmelavede saftige burgere og sprøde pommes frites. Betina sætter en ære i at tilberede fastfood med et lavt fedtindhold, og med sit udvidede sortiment af sunde lækre brødtyper giver hun Arenaen endnu et skub i en mere sund retning.

Indehaver Betina Sølvsten brygger kaffe på Arenaens nye kaffemaskine

Fra Grillhuset til Arenaen Arenaen, som tidligere hed Grillhuset, går sportsvejen. Fremover er Arenaen både en grill, sportscafé og et spisehus. Pokaler, billeder og sportstøj på væggene fra Hammels lokale sportsklubber. Menukortet bliver mere alsidigt og udvides bl.a. med salatbar, nye typer sandwich og bagels, ovnstegt kylling samt foliebagt laks. To fladskærms-tv sender live sport og børnebio, og udenfor på gav-

len byder Henrik Johnssons flotte sportsmaleri gæsterne velkomne. Plads til alle Sport, hygge og aktivt samvær fylder meget i det nye Arenaen, og der er plads til alle. Arenaen er for familier, børn og unge, pensionister og sports interesserede. Det udvidede menukort sikrer et større udvalg i forretter, hovedretter og desserter, således at flere kan nyde et lækkert mellemmål-

Bagel med laks, spicy kylling eller hjemmelavet tunsalat

tid, en frokost eller middag. Fremover vil Arenaen emme af café-hygge og tilbyde Hammels bedste kaffe. Du kan også forkæle din søde tand med kager, belgiske vafler og italiensk is samt kolde og varme sport snacks. - Vi udvider drikkevarekortet med et stort udvalg i økologisk saft, vand, øl og vin samt varme drikke bl.a. cappuccino, café latte, varm chokolade og spændende the, siger Betina, indehaver af Arenaen.

Vælg mellem leverpostej, spegepølse, figenpålæg eller nutella

Foliebagt laks med hjemmelavet marinade

- Jeg vil gerne videreudvikle min forretning. Både nye og gamle kunder skal have flere valgmuligheder og oplevelser. Vi udvider menukortet og tilbyder samtidig flere events året igennem. Det kan f.eks. være café hygge for unge mødre, foredrag, visning af sportsbegivenheder på storskærm og børnebio samt afholdelse af børnefødselsdage for de yngste – også banko og bridgeevents for ældre står på oplevelsesmenuen, siger Betina.

12 tons pommes frites om året Betina og hendes ansatte langer tonsvis af pommes frites, oksekød og salat over disken på et år. Udover de 12 tons pommes frites ryger der også fire tons oksekød og 1,5 tons salat afsted til de sultne kunder. Når Arenaen lancerer sit nye menukort med spændende børnemenuer samt kyllingeog fiskemenuer håber Betina, at hun også kan trække nye kunder ind i forretningen. Hun holder dog fast i de traditionelle grillmenuer, så der venter kunderne en afbalanceret blanding mellem det, kunderne kender og så en række nye alternative muligheder.


Fokus på gode råvarer og oplevelser for børn Børnebio på fladskærm i børnenes helt egen hyggekrog

Med et udvidet menukort og fokus på events for børn går Arenaen i en ny og spændende retning. Arenaen tilbyder som noget helt nyt en børnebagels menu. Den består af en valgfri bagel, hvor du som tilbehør kan vælge mellem leverpostej, spegepølse, figenpålæg og nutella. Børnene kan se børnebio på fladskærm i deres helt egen hyggekrog eller låne en

dvd-afspiller med ned til bordet. Arenaen kan også stå for børnenes fødselsdagsfester, ligesom et særligt program for børneevents sættes i søen i foråret 2014. Hjemmelavet tilbehør De voksne kan f.eks. glæde sig til en ny velsmagende 140 g laksemenu, hvor Betina selv har udviklet opskriften på den marinade, der kommer oven på.

Eller hvad med forskellige bagels. Fx med laks, hjemmelavet tunsalat eller spicy kylling. Af andre hjemmelavede specialiteter kan nævnes dressingen til stjerneskud, tzatziki og aioli. Råvarer i god kvalitet - Kvaliteten skal altså være i orden. Man kan få billige fisk, som efter min mening næsten kun er fiskeaffald med panering. Du kan godt

bruge en skrubbe som fiskefilet, men det gør vi ikke hos os. Vores stjerneskud består af en god paneret rødspættefilet. Vi serverer kun bøffer, der består af 100% oksekød, og som er uden tilsætningsstoffer. Alle vores råvarer kommer fra Hørkram, siger Betina.

Sovsen er "30 år" gammel Den nu 76 årige Ruth Andersen, som startede Grillen tilbage i 1983, sætter fortsat sit fingeraftryk på menuen.

sovsen. Ruth Andersen kommer forbi et par gange om ugen og tilbereder den hjemmelavede sovs helt fra bunden.

Når du køber en bøfsandwich, er det nemlig Betina´s mor, Ruth Andersen, der har lavet

Sovsen har været med siden starten i 1983. Og selvom Betina nu indfører en række nye

menuer, fortsætter sovsen på 30. år som tilbehør til den klassiske bøfsandwich. Til trods for sovsens fremskredne “alder” er den stadig særdeles populær. Så populær, at det er et problem, når Ruth Andersen er på ferie. - Så skal vi selv lave den, og det er altså ikke

altid, vi lige kan huske, hvad der skal i, og hvordan den skal laves. Så må jeg jo ringe til hende og få hjælp over telefonen, griner Betina.


Housekeeperen fra Pittsburgh blev grillejer

Betina har været vidt omkring. Fra Holme til Viby - fra Aarhus til Pittsburgh - fra Pittsburgh til Hammel og derimellem også en jordomrejse.

10 år i folkeskolen i Holme. Et år på Viby Handelsskole. Herefter 2 års ansættelse hos AH Konserves som ketchup-opfylder efterfulgt af en jordomrejse på 11 måneder. Allerede kort efter jordomrejsen var Betina klar til nye eventyr.

21 år gammel drager hun sammen med sin kæreste til Pittsburgh i USA for at blive housekeeper hos en amerikansk familie. Et hus på 2200 m2, 22 telefoner, 8 biler og 3 køkkener er det, der venter dem.

Mor er i telefonen To år og meget rengøring senere ringer telefonen. Det er Ruth Andersen, Betinas mor fra Hammel. - Vil du overtage forretningen, så skal du komme hjem nu, lød beskeden. Betina pakker sine ting og flytter til Hammel i 1993 som 23 årig. De første år på Grillen arbejder hun sammen med sin mor. I 1995 overtager hun forpagtningen, og i 2001 står Betina med ansvaret alene.

Sans for den gode smag Betina har en veludviklet sans for, hvad der smager godt. Kun det bedste slipper gennem Betina s nåleøje. Meget af det, hun serverer, er hjemmelavet, fordi smag og kvalitet skal være i orden. Den gode smag får således yderligere et løft, når Arenaen indfører det nye og spændende menukort. En lærerig arbejdsplads Mange har haft deres første job i Arenaen, som er en af de største arbejdspladser for unge mennesker i Hammel. De lærer at yde god service og kvalitet i arbejdet. Kompetencer, som de unge også kan bruge senere i livet. Når de så skal videre med studie eller får andet arbejde, sker det ofte, at jobbet overtages af en lillesøster eller lillebror. Arenaen har gennem de sidste 20 år således været stedet, hvor mange generationer af unge mennesker har fået en god og lærerig start på arbejdsmarkedet. Betina er 43 år og gift med Allan. Sammen har de sønnen Sander på fire år.

Pokaler, storskærm og sportsrekvisitter på væggene leveret af de lokale idrætsforeninger

Grillhuset hedder nu Arenaen - men hvorfor?

Navnet giver associationer til sport. Alle har et forhold til sport. Enten dyrker man det selv, kender nogen, der gør det eller man følger det i fjernsynet. Sport fylder meget i hverdagen. Sport samler folk og knytter folk tættere sammen. Med sportsrekvisitter på væggene og liveudsendelse fra store sportsbegivenheder på storskærm skaber Arenaen de perfekte rammer for fællesskab og sportsoplevelser.

Arenaens facade byder kunderne velkomne


Halloween skaber travlhed og gang i den Det summer med kunder ved skranken, mens telefonen ringer uafbrudt. Pølser, burgere og pommesfrites flyver over disken - enten på tallerkner eller i poser til kunder, som tager det med hjem. Når Arenaen deltager i Hammel Handels arrangementer, er der ekstra gang i den. Denne

aften er ingen undtagelse. Det er Halloween, og spidsbelastningen er enorm. 20 årige Mia Støvring Hansen elsker det. Hun er blandt de mest erfarne og tager imod nye bestillinger hvert 5. minut. - Jeg synes, det er fedt at have travlt. Og så er kunderne bare så søde og forstående og tager det med et smil, siger Mia S. Hansen.

Ved skranken står Betina og tager imod bestillinger. Bag hende et team på 4 som udelukkende står og laver maden. I køkkenet er to medarbejdere fast beskæftiget med at besvare telefonen, vaske op og finde nye friske råvarer frem. Selv om Arenaen er fyldt med sultne gæster, får Mia S. Hansen alligevel tid til at gå rundt

til børnene ved bordene med små skumfiduser forklædt som spøgelser. Det synes børnene er sjovt. Og det synes Mia S. Hansen også. - Jeg kan godt lide at komme ud til kunderne. Det er hyggeligt, og så er det dejligt, når de er så glade, siger Mia S. Hansen.

Arenaen ”på hjul” Sportsklubber, idrætsforeninger og andre lokale organisationer kan bestille Arenaen til at stå for tilberedning og servering af mad og drikkevarer. Arenaen rykker ud med sin mobile enhed og sit personale til arrangementer, events, stævner og kampe og sørger for fx sandwiches, hamburgers, bagels, the og kaffe. Kontakt Arenaen for at høre mere om mulighederne.

Faktaboks:

Grillen gennem tiderne Slut 70´erne: Grillen åbner 1983: Ruth Andersen overtager Grillen. 1986: Møntvaskeri etableres i et nabolokale. 1995: Betina Sølvsten overtager Grillen. 2001: Grillen skifter navn til Grillhuset. 2001: Møntvaskeri nedlægges og lokalet inddrages i det nye Grillhuset. 2013: Grillhuset har 30 års jubilæum samt 20 års jubilæum med Betina som ejer. Grillhuset skifter navn til Arenaen

Kontaktinfo: Arenaen

Gl. Frijsenborgvej 2 8450 Hammel Telefon 8696 3323 www.arenaen.dk instagram.com/arenaenhammel facebook.com/arenaen.hammel

Arenaen hammel  

Arenaen, som tidligere hed Grillhuset, går sportsvejen. Fremover er Arenaen både en grill, sportscafé og et spisehus. Pokaler, billeder og s...