Page 1

ОРТОПЕДСКИ ПОМАГАЛА


2

ПОМАГАЛА ЗА ВО БАЊА

Столица за во када

Помошна даска за во када о нов

Седнувајќи на крајот од даската се сместувате во кадата. Се монтира на внатрешната страна од кадата со помош на механизам. Соодветна за када со надворешна ширина 64-68 см. Седиште: пластично. Максимална тежина на корисникот: 190 кгр. Димензија: 66 х 23 см. Арт.: 3304 Даска без држач Арт.: 3305 Држач

Помошна даска за во када со држач

о нов

Седнувајќи на крајот на даската и држејќи го држачот се сместувате во кадата. Се зацврстува во кадата со специјалните еластични гвинтови. Соодветна за када со надворешна ширина 67-71 см. Седиште и држач: пластични. Максимална тежина на корисникот: 100 кгр. Димензија: 69 х 32 см. Арт.: 3354

Седнувајќи на крајот од даската и држејќи ја рачката се сместувате во кадата. Потпирачот се мести на онаа страна на која најмогу Ви одговара. Ногарките кои влегуваат во внатрешниот дел од кадата имаат гумен завршеток со вакум со цел да обезбедат поголема стабилност. Скелет: алуминиумски. Седиште: пластично. Арт.: 3303

АРТИКАЛ

ЦЕЛОСНА ШИРИНА СМ.

ВНАТРЕШНА ШИРИНА СМ.

Седиште за во када – туш

о нов Соодветно за седење во када или во туш кабина. Ногарките имаат вакумски завршетоци со кои се зацврстуваат на подот. Димензија на седиштето: 46 х 28 см. Висина: 45 см. Максимална тежина на корисникот: 190 кгр. Седиште: пластично. Арт.: 3306

ДЛАБОЧИНА НА СЕДИШТЕТО СМ.

ВИСИНА НА ПОТПИРАЧОТ СМ.

ВИСИНА НА ЦЕЛОСНА ДЛА- ТЕЖИНА НА ЦЕЛОСНА СЕДИШТЕТО СМ. ВИСИНА СМ. БОЧИНА СМ. КОРИСНИКОТ


ПОМАГАЛА ЗА ВО БАЊА

3

Анатомска столица за туширање, склоплива

Столица за када на вртење о нов

Седнете на столицата и сместете се во кадата со вртење на истата. Се зацврстува на внатрешните страни на кадата со помош на механизам. Скелет: алуминиумски Седиште: меко Арт.: 3312

Анатомска столица за во бања-туш, склоплива

Седиштето е пластично со отвори кои истовремено служат како држачи. Се склопува за полесно транспортирање или складирање. Ногарки: алуминиумски. Арт.: 3328 АРТИКАЛ

ЦЕЛОСНА ШИРИНА СМ.

ВНАТРЕШНА ШИРИНА СМ.

ДЛАБОЧИНА НА СЕДИШТЕТО СМ.

Со ногарки чија висина се регулира и нудат безбедност за корисникот. Седиштето е пластично со отвори кои истовремено се користат и како држачи. Димензија: 56 х 27 см. Арт.: 3381

Анатомска столица за во бања-туш

Седиштето е пластично со отвори кои истовремено служат како држачи. Ногарки: алуминиумски. Арт.: 3348 ВИСИНА НА СЕДИШТЕТО СМ.

ЦЕЛОСНА ВИСИНА СМ.

ЦЕЛОСНА ДЛАБОЧИНА СМ.

ТЕЖИНА НА КОРИСНИКОТ


4

ПОМАГАЛА ЗА ВО БАЊА / ТОАЛЕТ

Столица за во бања со потпирач

Столица за во бања – склоплива о нов

Конструкцијата е направена од алуминиум. Седиштето е пластично со отвор на предниот дел за да се постигне подобро миење и истекување на водата. Арт.: 3339

Конструкцијата е метална. Седиштето е пластично со отвор на предниот дел за да се постигне подобро миење и истекување на водата. Арт.: 3307

Ѕиден тоалетен држач на вртење

Ѕиден тоалетен држач со ногарка на вртење

Кога не се користи се крева и се зацврстува во исправена позиција за да не пречи. Се поствуваат еден или два вакви држачи од двете страни на тоалетната шоља или умивалникот во зависност од потребите на корисникот. Исто така може да се постави во вертикална положба и да се користи за ставање на тоалетна хартија. Должина: 73 см. Арт.: 3391 АРТИКАЛ

ЦЕЛОСНА ШИРИНА СМ.

ВНАТРЕШНА ШИРИНА СМ.

ДЛАБОЧИНА НА СЕДИШТЕТО СМ.

Се прицврстува на ѕидот со помош на штрафови кои не се содржани во пакувањето. Висината на ногарката се регулира и овозможува сигурност за корисникот. Идеално решение за места каде што зацврстувањето на ѕидот е недоволно. Должина: 76 см. Арт.: 3388

ВИСИНА НА ПОТПИРАЧОТ СМ.

ВИСИНА НА ЦЕЛОСНА ДЛА- ТЕЖИНА НА ЦЕЛОСНА СЕДИШТЕТО СМ. ВИСИНА СМ. БОЧИНА СМ. КОРИСНИКОТ


ПОМАГАЛА ЗА ВО БАЊА / ТОАЛЕТ 5 Безбедоносен држач за на ѕид

Се зацврстува на ѕидот со штрафови. (не се содржани во пакувањето) Арт.: 3322 Арт.: 3323 Арт.: 3324

Должина 30 см. Должина 45 см. Должина 60 см.

Вертикален безбедоносен држач за во када

За да се држите кога влегуватe, излегувате или кога сте внатре во кадата. Соодветен за во кади со дебелина од 7-14 см. Висина: 38 см. Арт.: 3325

Надградби за WC шоља со/без држачи

А

Б

Лесно се местат и се вадат. Се зацврстуваат на WC шољата со предниот стегач, кој се врти едноставно само со рака. Горниот дел е анатомски за поудобно седење. Предниот отвор помага при извршувањето на личната хигиена. А. Арт.: 3394 Со држачи кои што се вадат Седиште: Ширина 52 см. Длабочина 42 см. Висина 12.5 см. Држачи: Должина 28 см. Висина 28 см. oд WC шољата. Ширина меѓу држачите 46 см. Б. Арт.: 3395 Без држачи Седиште: Ширина 42 см. Длабочина 41 см. Висина 12.5 см.


6

ТОАЛЕТНИ ПОМАГАЛА Столици, тоалетни седишта и независни тоалети Се користат како седишта, се поставуваат над WC шољата, без садот. Се користат и како независни WC шољи, со садот.

Тоалетно помагало со поклопец

Тоалетно помагало

Скелет: бел метал. Садот, даската, поклопувачот и рачките се направени од пластика. Арт.: 3386

Лесно се склопува и расклопува само со копча. Скелетот е алуминиумски за да не корозира кога ќе се наводени. Садот, даската, поклопувачот и рачките се направени од пластика. Арт.: 3399

Тоалетна столица – склоплива

Тоалетно помагало со подвижни рачки

Скелет: метален. Садот, даската и поклопувачот се направени од пластика. Арт.: 3265

Скелет: бел метал. Садот, даската и поклопувачот се направени од пластика. Рачките се направени од посебен сунѓераст материјал. Арт.: 3375

ВНАТРЕШНА АРТИКАЛ ЦЕЛОСНА ШИРИНА СМ. ШИРИНА СМ.

ДЛАБОЧИНА НА СЕДИШТЕТО СМ.

ВИСИНА НА ПОТПИРАЧОТ СМ.

ВИСИНА НА СЕДИШТЕТО СМ.

ЦЕЛОСНА ДЛА- ТЕЖИНА НА ЦЕЛОСНА КОРИСНИКОТ ВИСИНА СМ. БОЧИНА СМ.


ТОАЛЕТНИ ПОМАГАЛА

7

Столици, тоалетни седишта и независни тоалети Се користат како седишта, се поставуваат над WC шољата, без садот. Се користат и како независни WC шољи, со садот. Тоалетна столица со перница, склоплива

Меки тоалетни перничиња

Скелет: метален. Садот, седиштето, преклопувачот, наслонувачот и рачките се направени од пластика. Арт.: 3264

За удобно и меко седење на шољата. Се зацврстува на округлиот отвор на WC шољата со самолепливи ремени. Арт.: 3389 Висина 5 см. Арт.: 3390 Висина 10 см.

Тоалетна столица

Тоалетна столица со подвижни наслони о нов

Скелет: метален. Перницата со отвор и перницата за седење се изработени од мек сунѓераст материјал обложен со пластика. Сад: пластичен. Арт.: 3380 АРТИКАЛ

ЦЕЛОСНА ШИРИНА СМ.

ВНАТРЕШНА ШИРИНА СМ.

ДЛАБОЧИНА НА СЕДИШТЕТО СМ.

Скелет: метален. Перницата со отвор и перницата за седење се изработени од мек сунѓераст материјал обложен со пластика. Сад: пластичен. Арт.: 3314 ВИСИНА НА ВИСИНА НА ПОТПИРАЧОТ СМ. СЕДИШТЕТО СМ.

ЦЕЛОСНА ВИСИНА СМ.

ЦЕЛОСНА ДЛА- ТЕЖИНА НА КОРИСНИКОТ БОЧИНА СМ.


8

ТОАЛЕТНИ ПОМАГАЛА

Тоалетни колички Се користат за транспорт и движење низ домот, како седишта за WC шоља со наслонувачи и како независни WC шољи со поставување на садот и активирање на сопирачките Тоалетна количка со сад

Тоалетна количка со сад – склоплива

Конструкцијата е алуминиумска за да не корозира. На задните тркала има сопирачки, а седиштето е изработено од мек сунѓер обложен со пластика. Садот е пластичен и се монтира од задната страна. Арт.: 3393

Конструкцијата е метална. Даската, поклопувачот и рачките се пластични. Сопирачките се на задните тркала. Арт.: 3255

Тоалетна количка со сад и мека даска

Тоалетна количка со пластична даска

Конструкцијата е метална. Даската и седиштето се изработени од мек сунѓер обложен со пластика. Садот е пластичен и се монтира од задната страна. Страничните држачи се подвижни. Држачот за нозе се вади. Сопирачките се на задните тркала. Арт.: 3256

Конструкцијата е метална. Седиштето е меко. Даската и садот се пластични. Страничните држачи се подвижни. Држачот за нозе се вади. Сопирачките се на задните тркала. Арт.: 3271

ТРКАЛО ТРКАЛО ВИСИНА НА ВНАТРЕШНА ДЛАБОЧИНА НА ВИСИНА НА ЦЕЛОСНА ЦЕЛОСНА ДЛА- ТЕЖИНА НА АРТИКАЛ ЦЕЛОСНА НАЗАД НАПРЕД СЕДИШТЕТО СМ. ШИРИНА СМ. ШИРИНА СМ. СЕДИШТЕТО СМ. ПОТПИРАЧОТ СМ. ВИСИНА СМ. БОЧИНА СМ. КОРИСНИКОТ СМ. СМ.


ПОМАГАЛА ЗА НЕГА И ХИГИЕНА 9

А.

Б.

А. Леген на пумпање за миење коса Водата истекува низ црево со должина од 1.60м. во било каков сад. Се пумпа едноставно со уста или со пумпата Арт. 3571. Димензија: 60 х 60 х 15 см. Арт.: 3551

Пумпа без вентил

Со оваа пумпа се пумпаат артиклите 3551,3249,3570 од нашиот каталог. Арт.: 3571

Гуска за мажи и жени

Б. Торбичка за туширање подвижна Млазот вода се регулира преку цревото со должина од 50 см. Со посебен механизам ON/OFF. Арт.: 3550

Четка за чистење на гуски

Должина: 48 см. Дијаметар: 6 см. Арт.: 3552

Гуска за мажи – Економик

о нов

о нов Сад за мокрење со капак и рачка. Капацитет 1 л. Арт.: 3548

Гуска за жени

Гуска за мажи со додаток кој ја прави погодна за користење на жени. Капацитет 0.8 л. Арт.: 3547

Сад за мокрење со рачка и совршено лесно аплицирање. Капацитет 1 л. Арт.: 3596


10

ПОМАГАЛА ЗА НЕГА И ХИГИЕНА о нов

Нокшир со капак и рачка

Лопатка со капак

Лопатка

Дијаметар: 31 см. Арт.: 3574

Анатомскиот облик на ова помагало го олеснува аплицирањето. Арт.: 3587

Пластичен сад за мокрење Димензија: 38 х 26 х 8 см. Арт.: 3546

Висечки држач за гуска

Антидекубитални штитници за лакт и петица

Се користи за чување на гуската до креветот или за пренесување и празнење на гуската. Конструкција: метал-инокс. Дијаметар на отворот: 12 см. Висина: 51 см. Арт.: 3599

Ја намалуваат топлината и притисокот и заштитуваат од предизвикување на рани. Се перат во машина, а при перењето лентите треба да бидат залепени. А. Арт.: 3553 Б. Арт.: 3554

Сепаратор за нозе Ги држи нозете раздвоени на растојание од 10 см. Го растеретува притисокот. Направен е од полиуретан со памучна навлака која се пере на 40°. Арт.: 3558


ПОМАГАЛА ЗА НЕГА И ХИГИЕНА 11 Анти-декубитална перница - прстен

Дробач на таблети

Направена од природен каучук со канали за подобра циркулација на воздухот и за да не се задржува влагата. Се користи како заштита од создавање на рани, хемороиди и растеретување од долго седење. Арт.: 3556 Арт.: 3228М Резервна навлака

Ги дроби таблетите лесно. Има кутија за таблети на горниот дел. Арт.: 3573

Сечач на таблети

Ги сече таблетите лесно. Содржи кутија за чување на таблети. Арт.: 3590

Сад за забна протеза Статична ноктарка

Ноктарка со лупа

Лупата има вградено светло кое овозможува да ги гледате ноктите подобро. За лупата се потребни 2 батерии тип ААА (не се содржани). Арт.: 3597

Се зацврстува со помош на гумичките со вакум кој се наоѓаат на долниот дел. Арт.: 3549

Пластичен сад со капак за безбедно затварање и внатрешна цедалка. Димензија 9 х 7.5 х 6 см. Арт.: 3593

Помагало за кревање на прекривки

Апарат за вежби на дишење

Се мести во креветот за да ги држи чаршафите и потешките прекривки подалеку од нозете и телото на пациентот. Направено е од алуминиум. Ширина: 48 см. Длабочина: 38 см. Висина: 38 см. Арт.: 3696

Се користи од лица кои подолг период се во лежечка положба. Спречува инфекции на органите за дишење и го зголемува капацитетот на плуќата. Арт.: 3811

Чаша за инхалација

Се користи за инхалации со топла вода или други додатоци во случај на кашлица, грип, бронхитис, фарингитис, настинка и сл. Се користи во консултација со лекар. Арт.: 3525


12

ПОМАГАЛА ЗА НЕГА И ХИГИЕНА

Диск за миење коса

Подвижно биде со сапуњера

Практично помагало со отвор кој се аплицира на задниот дел од вратот. Се зацврстува напред со самолепливи ленти. Арт.: 3589

Ја прави WC шољата биде. Димензија: 41 х 37 см. Капацитет 3 л. Арт.: 3566

Поткренувач на мебел

Се користи за подкренување на столици и кревети со ногарки со дијаметар до 6 см. Висина: 15 см. Арт.: 3685

Програматор за таблети со аларм

Корисно помагало за да Ве потсети да ги земете Вашите лекови во точно време. Доколку го одредите временскиот период (на пример 4 часа) алармот ќе Ве потсети кога ќе дојде времето. Пакувањето содржи батерија LR 44. Арт.: 3595

Неделна кутија за таблети-мала

Кутија за таблети неделна со подвижни прегради

8 независни прегради за таблети. Димензија: 7.6 х 6 х 2 см. Арт.: 3591

Се користи за програмирање на дозите на таблетите. Преградата која се однесува на еден конкретен ден можете да ја извадите за да ја носите со себе. Димензија: 17 х 11. Арт.: 3582

Тоалетна прекривка против лизгање о нов

Со специални силикони за да не се лизга во бањата или тоалетот. Димензија: 70 х 40см. Арт.: 3308

Кутија за таблети со 4 прегради

Димензија: 10 х 3 х 2 Арт.: 3576

Кутија за таблети со 3 прегради

Димензија: 9.5 х 6 х 2 Арт.: 3588


ПОМАГАЛА ЗА НЕГА И ХИГИЕНА 13 Бања-масажер за нозе

Електричен масажер

о нов

о нов

Греач на вода. Масажа со вибрации. Хидромасажа. Додатна рефлексолошка подлога. 16 посебни магнети. Арт.: 3275

Масажни вибрации со 3 различни додатоци. Длабинска масажа со инфра црвени зраци. Арт.: 3276

Масажна перница

Сет за капење о нов

Релаксирачка масажа со вибрации за грб, р'бет, колкови, стапала и сите други делови на телото каде што таа е потребна. Арт.: 3277

Содржи пластична рачка долга 58 см. со четка, округол сунѓер и две мали сунѓерчиња за полесно миење на прстите на нозете. Арт.: 3349


14

ПОМАГАЛА ЗА ВО КРЕВЕТ Помагало за подигнување со шипка

Потпирач за грб со перниче Можете да си легнете удобно на било која страна сакате. Ширина: 55см. Висина: 56 см. Косина од 35 до 90 °. Арт.: 3691

Потпорна перница со косина

о нов

Помагало за во кревет Се користи за да му помогне на корисникот да се најде од лежечка во седечка положба. Базата на држачот е со димезија: 1м. х 88 см. и се сместува на подот под креветот. Арт.: 3705 Ги врзувате краевите на скаличката на долниот дел од креветот. Се поткренувате влечејки ги скаличките. Арт.: 3656

Ограда за кревет

Рачка за во кревет

Се користи за да спиете на повисоко, за да дишете полесно. Ги држи рамениците, главата, вратот и грбот во исправена положба, а се користи и како поддршка на грбот кога се подигнувате од кревет. Произведена од сунѓер кој е анти алергентски. Димензија: 62 х 52 см. Висина: 5 – 27 см. Арт.: 3689

Основата се состои од 2 метални профили со должина од 90 см. кои се ставаат помеѓу душекот и основата на креветот. Рачката надвор од душекот е со висина од 40 см и ширина од 48 см. Арт.: 3686

Двата метални профили се местат помеѓу основата на креветот и душекот. Металната ограда се става на краевите од шипките и се зацврстува со стега. Лесно се вади со влечење на стегата. Должина: 142 см. Висина од основата: 50 см. Арт.: 3681 Ограда за кревет со ширина 64-115см. Арт.: 3682 Продолжение за кревет со ширина 127-180см.


ПОМАГАЛА ЗА ВО КРЕВЕТ Навлака за душек пластична

Непропустлива навлака за душек

Се зацврстува на душекот со помош на ластик. Арт.: 3561 100 х 200 см. Арт.: 3507 140 х 200 см.

Горната површина е направена од фротир, а долната е водоотпорна. Се зацврстува на душекот со помош на ластик. Се пере на 40°. Арт.: 3684 100 х 200 см. Арт.: 3516 140 х 200 см.

Подлога за инконтинеција

15

Мека антидекубитална подлога

Формира мека површина низ која циркулира воздух, ја намалува топлината, притисокот врз телото и триењето на кожата. Арт.: 3569

Потпорна перница на дување

Се произведува од 3 слоен материјал со абсорбирачка моќ за надминување на големо неконтролирано мокрење. Димензија: 90 х 75 см. Се пере на 90°. Арт.: 3568

Се користи за подигнување на нозете, но и за потпора и подигнување на телото и главата. Направена е од пластика. Ширина: 62 см. Длабина: 70 см. Висина: 5 – 20 см. Арт.: 3570

Помагало за транспорт во кревет

Направено е од најлон. Споено е и формира цилиндар. Се поставува под пациентот и влечејќи го горниот дел пациентот се пренесува без триење на кожата. Идеално помагало за медицински персонал бидејќи е потребна многу мала сила за транспорт на пациентот. Арт.: 3690


16

ПОМАГАЛА ЗА ВО ДОМОТ

Подвижна масичка за во кревет – дупла

Едниот дел е статичен за да ставате разни предмети. Другиот дел се навалува за да го олесни читањето. Димензија: 80 х 30 см. Висина: 70 – 115 см. Основа со тркала и сопирачки. Арт.: 3657

Подвижна масичка за во кревет – склоплива

Подвижна масичка за во кревет

Масичка дубак со тркала

Горниот дел се навалува за да го олесни читањето. Димензија: 57 х 40 см. Висина: 64-98 см. Основа со тркала и сопирачки. Арт.: 3669

Се користи за да се држите и движите низ домот и како масичка кога седите. Долниот рафт е повнатре за да има место за нозете. Димензии на рафтовите: ширина 40 см., длабина 27 см., висина на горниот рафт 64 – 78 см., висина на рачките 80 – 94 см. Арт.: 3672

о нов

Горниот дел се навалува за да го олесни читањето во кревет. Димензија: 61 х 41 см. Висина: 66-98см. Основа со тркала и сопирачки. Арт.: 3652

Подижна масичка за во кревет – голема о нов

Висината, ширината и косината на горниот дел се регулираат. Висина: 66 – 100 см. Ширина: 87 -118 см. Основа со тркала и сопирачки. Арт.: 3616

Седиште “Пријател на Вашиот грб” о нов

Дизајнирано според сите анатомски и ортопедски стандарди за да Ви овозможи правилно седење кое растеретува од болките во половината и грбот. Арт.: 3785


ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ 17 Инвалидски колички Склопливи со страници кои се вадат. Сопирачки на задните тркала. Држачи за нозе кое се вртат и вадат. Конструкција метална. Инвалидска количка со големи тркала

Инвалидска количка со големи тркала о нов

Задни тркала: пневматски. Држачи за нозе со статична висина. Арт.: 3772

Задни тркала: полни. Држачи за нозе и листови со статична висина. Арт.: 3792

Инвалидска количка со средни тркала

Инвалидска количка со средни тркала о нов

Задни тркала: пневматски. Држачи за нозе со статична висина. Арт.: 3773 АРТ.

Задни тркала: пневматски. Држачи за нозе и листови со статична висина. Арт.: 3793

ТРКАЛО ТРКАЛО ВИСИНА НА ЦЕЛОСНА ЦЕЛОСНА ТЕЖИНА НА ВНАТРЕШНА ШИРИНА ДЛАБОЧИНА НА ВИСИНА НА ЦЕЛОСНА НАЗАД НАПРЕД СЕДИШТЕТО ВИСИНА ДЛАБОЧИНА КОРИШИРИНА СМ. ШИРИНА СМ. СКЛОПЕНА СЕДИШТЕТО СМ. ПОТПИРАЧОТ СМ. СМ. СМ. СНИКОТ СМ. СМ. СМ. СМ.


18 ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ Инвалидски колички Склопливи со страници кои се вадат. Сопирачки на задните тркала. Држачи за нозе кои се вртат и вадат. Конструкција метална. Инвалидска количка со големи тркала о нов

Инвалидска количка со средни тркала

о нов

Задни тркала: полни Држачи за нозе и листови со регулатор за висина. Арт.: 3730

Задни тркала: пневматски Држачи за нозе и листови со регулатор за висина. Арт.: 3731

Инвалидска количка со големи тркала

Инвалидска количка со средни тркала

о нов

Потпирач за грб кој се спушта. Задни тркала: полни Држачи за нозе и листови со регулатор за висина. Арт.: 3774 46 см. Арт.: 3775 41 см. АРТ.

о нов

Потпирач за грб кој се спушта. Задни тркала: полни Држачи за нозе и листови со регулатор за висина. Арт.: 3732

ВНАТРЕШНА ШИРИНА ДЛАБОЧИНА НА ВИСИНА НА ТРКАЛО ТРКАЛО ВИСИНА НА ЦЕЛОСНА ЦЕЛОСНА ЦЕЛОСНА ШИРИНА СМ. ШИРИНА СМ. СКЛОПЕНА СЕДИШТЕТО ПОТПИРАЧОТ НАЗАД НАПРЕД СЕДИШТЕТО ВИСИНА ДЛАБОЧИНА СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ.

ТЕЖИНА НА КОРИСНИКОТ


ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ 19 Инвалидски колички Склопливи со страници кои се вадат. Сопирачки на задните тркала. Држачи за нозе кои се вртат и вадат. Конструкција метална. Инвалидска количка со големи тркала и тоалетен сад

Инвалидска количка со големи тркала и тоалетен сад о нов

о нов

Задни тркала: полни Држачи за нозе и листови со статична висина. Арт.: 3706

Задни тркала: полни Држачи за нозе и листови со регулатор за висина. Арт.: 3726

Инвалидска количка со средни тркала и тоалетен сад

Инвалидска количка со средни тркала и тоалетен сад

о нов

о нов

Задни тркала: пневматски Држачи за нозе и листови со статична висина. Арт.: 3708 АРТ.

ЦЕЛОСНА ШИРИНА СМ.

Задни тркала: пневматски Држачи за нозе и листови со регулатор за висина. Арт.: 3717

ШИРИНА ДЛАБОЧИНА НА ВИСИНА НА ТРКАЛО ТРКАЛО ВИСИНА НА ЦЕЛОСНА ЦЕЛОСНА ТЕЖИНА НА ВНАТРЕШНА СЕДИШТЕТО ПОТПИРАЧОТ НАЗАД НАПРЕД СЕДИШТЕТО ВИСИНА ДЛАБОЧИНА КОРИСНИКОТ ШИРИНА СМ. СКЛОПЕНА СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ.


20 ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ Инвалидски колички Склопливи со страници кои се вадат. Сопирачки на задните тркала. Држачи за нозе кои се вртат и вадат. Конструкција метална. Инвалидска количка со големи тркала и тоалетен сад о нов

Потпирач за грб кој се спушта. Задни тркала: полни Држачи за нозе и листови со регулатор за висина. Арт.: 3273

Инвалидска количка од алуминиум лесна

Со пневматски задни тркала за брзо ослободување (Quick Release). Со можност за промена на положбата на задните тркала во висина и длабочина. Со дополнителни 4 тркалца за поголема стабилност. Арт.: 3272 41 см. Арт.: 3274 46 см. АРТ.

Инвалидска количка со средни тркала и тоалетен сад о нов

Потпирач за грб кој се спушта. Задни тркала: пневматски Држачи за нозе и листови со регулатор за висина. Арт.: 3765

Рампа за инвалидска количка ROLL – UP

Изработена од многу издржлив алуминум. Кога не се користи се склопува и се става во својата футрола. Ширина: 76 см. Максимална тежина на корисникот: 200 кгр. Арт.: 3667 Должина: 93 см. Арт.: 3694 Должина: 150 см. Арт.: 3668 Должина: 210 см.

ШИРИНА ДЛАБОЧИНА НА ВИСИНА НА ТРКАЛО ТРКАЛО ВИСИНА НА ЦЕЛОСНА ЦЕЛОСНА ЦЕЛОСНА ВНАТРЕШНА ТЕЖИНА НА ШИРИНА ШИРИНА СМ. СКЛОПЕНА СЕДИШТЕТО ПОТПИРАЧОТ НАЗАД НАПРЕД СЕДИШТЕТО ВИСИНА ДЛАБОЧИНА КОРИСНИКОТ СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ. СМ.


ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ 21 Дубак ROLLATOR

Дубак ROLLATOR со 3 тркала

о нов

За да се движите во и надвор од домот.Склоплив. Сопирачките се на задните тркала. Меко седиште со димензија: 30 х 30 см. Потпирач за да се потпирате кога седите. Димензија: 56 х 56 см. Висина на рачките: 84-94 см. Направен од алуминум. Тежина: 5 кгр. Арт.: 3794

Дубак склоплив со седиште

Го олеснува движењето во и надвор од домот. Тркала од 20 см. Склоплив. Сопирачките се на задните тркала. Направен е од метал. Димензии: ширина 60 см, висина на рачките 83-93 см. Корпата со дискот се продава посебно. Арт.: 3741 Арт.: 3742 Корпа со диск

Дубак помагало при станување Направен од алуминиум. Склоплив со специјални рачки за да го олеснува станувањето од WC шоља, кревет, столица и сл. Висината се регулира 78 – 97 см. Арт.: 3745

Склоплив со меко седиште 42 х 22 см. Димензија во отворена положба: 53 х 53 см. Висина на рачките: 72 – 100 см. Тежина: 5 кгр. Арт.: 3687

Дубак склоплив Направен од алуминиум. Висината се регулира од 75 – 93 см. А. Арт.: 3701 Со седиште Б. Арт.: 3702

Б


22 ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ Масичка за инвалидска количка

Масичка за инвалидска количка ΙΙ

Се поставува лесно со самолепливи ленти кај повеќето видови на колички. Димензија: 60 х 51.5 см. Отвор: 29 см. Арт.: 3722

Со адекватна основа која се поставува со штрафови на држачите од повеќето видови на колички. Димензија: ширина 55 см., длабина 32 см., можност за подигнување на основата до 12 см. Арт.: 3658

Перница со наслонувач и страници Мека перница соодветна за сите седишта. Растеретува од притисокот кој го чувствуваат разните делови од телото особено по седење од подолг временски период. Димензија: 117 х 102 х 9 см. Арт.: 3688

Антидекубитална перница со ГЕЛ

Пневматска антидекубитална перница со воздушни капсули

о нов

Полиуретанска основа, капсули од гел на површината и анатомски облик. Содржи навлака. Арт.: 3777 40 х 40 х 6 см. Арт.: 3778 46 х 43 х 6 см.

Со два влеза за воздух преку кој се регулира истиот. Содржи навлака. Арт.: 3692 Ширина: 41 см. Длабина: 46 см. Висина: 7 см. Арт.: 3693 Ширина: 46 см. Длабина: 41 см. Висина: 7 см.


ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ 23 Дрвена даска за транспорт

Се мести помеѓу две седишта со иста висина, за да го олесни преместувањето. Должина: 76 см. Ширина: 21 см. Арт.: 3680

Пластична даска за транспорт

Безбедоносен појас за инвалидска количка

Се мести кај штрафовите кои го зацврстуваат потпирачот на количката, а потоа се става околу половината на корисникот. Лесно се закопчува. Ширина: 5 см. Соодветен за половина до 120 см. Арт.: 3679

Помагало за транспорт и движење

Помагало за местење на нозе

Ви помага да ги подигате и лесно да ги наместите нозете во количка, кревет, автомобил и сл. Арт.: 3704

Ротирачка перница

Долижина: 71 см. Ширина: 21 см. Арт.: 3703

Појас за пренесување и движење

Појасот се врзува на половината на пациентот и му овозможува на медицинскиот персонал полесно да го крене и води пациентот. Ширина: 14 см. Должина: 70 см. и 140 см. заедно со каишот. Арт.: 3678

Го олеснува транспортот и менувањето на место положбата на лесен и сигурен начин. Димензија: 50 х 20 см. Арт.: 3675

Ротира и лесно се пренесува од автомобил, столица и сл. Растеретува од болки во половината и грбот. Дијаметар: 39 см. Арт.: 3230


24 ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ Четвороножни бастуми

Патерици Направени од алуминум Артикал Патерица Висина на патерица 3922 Голема 1.34 – 1.54 см 3923 Средна 1.14 – 1.34 см 3924 Мала 0.94 – 1.14 см 3925 Тинејџерска 0.79 – 0.94 см 3926 Детска 0.69 – 0.82 см

А

Б

Направени од алуминиум А. Арт.: 3928 Четвороножен бастум со ниска основа Димензија на основата: 16.5 – 23 см. Регулирана висина: 75 – 90 см. Б. Арт.: 3929 Четвороножен бастум со висока основа Димензија на основата: 23 – 24 см. Регулирана висина: 75 – 95 см.

Патерици подлактни со двојно регулирање

Патерици подлактни о нов

А

Направени од алуминиум. Арт.: 3917 Голема Висина на држачот: 76 – 105 см. Висина на држачот од надлактицата: 18-25 см. Арт.: 3918 Средна Висина на држачот: 66 – 92 см. Висина на држачот од надлактицата: 18-25 см.

Б

В

Арт.: 3927 Направени од алуминиум. Висината се регулира со копча: 73 – 96 см.


ПОМАГАЛА ЗА ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕЊЕ 25 Бастуми со дрвени рачки

Тип А

Бастум склоплив со регулатор

Дрвен бастум

Тип Б

о нов Тип В

Тип Г Висина: 94 см. Можете да го скратите од долната страна. Арт.: 3782 Направени од алуминиум. Висината се регулира со копча: 74 – 96 см. Арт.: 3710 Тип А Арт.: 3711 Тип Б Арт.: 3712 Тип В Арт.: 3713 Тип Г

Седиште - бастум

Направени од алуминиум Арт.: 3715 Бастум – склоплив со регулатор 79 – 89 см. Арт.: 3716 Бастум – склоплив со регулатор 84 – 94 см.

Јамка за бастум Го вадите долниот гумен дел на бастумот и ја вметнувате јамката до рачката. Арт.: 3723

Топло-Ладни облоги о нов

Седиште кое се склопува и се користи како бастум. Идеално за тие што пешачат и сакаат да се одморат. Висина на седиштето: 54 см. Висина на рачката на бастумот: 86 см. Арт.: 3666

Облоги за топла или ладна терапија кои се поставуваат на сите делови од телото. Облогите се користат повеќе пати. Арт.: 3672М Мала 25 х 15 см. Арт.: 3673М Средна 35 х 25 см. Арт.: 3674М Голема 50 х 20 см. Арт.: 3675М Со 3 делови 40 х 20 см.


26

ПОМАГАЛА ЗА ЈАДЕЊЕ

Прибор за јадење кој лесно се витка

Еластичен држач за прибор за јадење

Чаша со 2 рачки

За лица кои имаат мала сила или воопшто немаат сила во прстите. Зацврстете ги двата краја од ременот на вилушката или лажицата и ставете го на Вашата рака. Арт.: 3472

Штитник за храна во чинија Со меки и дебели рачки за да може цврсто да се држат и да не се лизгаат. Вилушките/лажиците се виткаат десно/лево, по потреба, за полесно јадење. Арт.: 3486 Лажица Арт.: 3487 Вилушка

Престилка за јадење

Рачките служат за лесно држење на чашата. Можете да ја користите и без капакот со отвор за пиење. Бои: беж, сина, зелена (во зависност од залихите). Арт.: 3489

Чаша со капак и регулатор на млаз Се става на крајот од чинијата и спречува растурање на храната. Дијаметар на чинија: 23 – 28 см. Арт.: 3406

о нов

Чаша со отвор за нос

Направена од мека пластика, со џеб на долниот дел за да ја собира храната која паѓа. Се зацврстува со самолеплива лента. Димензија: 60 х 40 см. Арт.: 3401

Отворот за нос им олеснува на лицата кои имаат проблем да ја движат главата или вратот на назад. Арт.: 3488

Пластична чаша со 2 апликатори 8 и 4 мл. Со прстот можете да го затворите отворот на апликаторот и да го регулирате млазот на течноста. Капацитет: 200 мл. Арт.: 3580


ПОМАГАЛА ЗА ОБЛЕКУВАЊЕ Пластична лажица за чевли

Помагало за облекување

27

Помагало за облекување на чорапи и хулахопки

А

Б Должина: 40 см. Помага при облекување на чевлите и при соблекување на чорапите со рачката која во горниот дел е свиткана. Арт.: 3500

Лажица за чевли

Дрвено помагало со должина од 70 см. Ја навлекувате облеката со помош на куките кои се наоѓаат на двата краја. Арт.: 3501

Соодветно за тенки чорапи и хулахопки. А. Арт.: 3505 За чорапи Б. Арт.: 3506 За хулахопки

Помагало за облекување на чорапи со штипки

Долга лажица со должина од 60 см. за да не се свиткувате. Арт.: 3524

Помагало за закопчување

Ги ставате штипките на горниот крај од чорапите и ги влечете со помош на каишите. Соодветно и за еластични чорапи. Арт.: 3527

Помагало за облекување на чевли о нов

Ги закопчува копчињата и патентот само со една рака. Арт.: 3502

Ги фаќате и ги доближувате чевлите блиску до Вас, без да се наведнувате. Ги облекувате користејќи ја лажицата која се наоѓа на врвот на помагалото. Арт.: 3512


28 ПОМАГАЛА ЗА ЧИТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ Сталак за читање

Пенкало/Молив Др. Грип

Изработен од метал со димезија: 30 х 20 см. Ги држи цврсто книгите и списанијата наместо Вас. Арт.: 3626

Неговата гумена еластична дебела рачка, го намалува напорот на мускулите на раката и потребна е многу помала сила за пишување. Должина: 15 см. Дијаметар: 1.4 см. Арт.: 3629 Пенкало Арт.: 3630 Молив

Помагало за пишување Др. Грип

Лупа со држач

Големиот прстен се става на прстот додека пенкалото или моливот се ставаат во малиот прстен. Арт.: 3628

Ширина: 19.50 см. Длабина: 13.50 см. Висина: 14 см. Зголемување х2. Арт.: 3636

Статична лупа

Лупа со светло

Се става над страницата за да го олесни читањето. Димензија со држачот и клипот: 11.50 х 1.30 см. Зголемување х2. Арт.: 3635

Корисна за во автомобил или на секое друго место каде што светлината е ограничена. Дијаметар на лупата: 6.5 см. Должина: 21 см. Зголемување х3. Арт.: 3627


РАЗНИ ПОМАГАЛА

29

Хидраулична перница за дигање и спуштање

Се кревате и спуштате со помош на системот со хидраулика. Кога седите системот со хидраулика се притиска од Вашата тежина и полека се спуштате. Кога почнувате да се поткренувате хидрауличниот систем Ве турка нагоре и Ви помага да станете. Има 6 регулирања на висината од 40 кгр. до 110 кгр. Се користи кај сите седишта со рачки како и инвалидските колички. Ширина: 45 см. Длабина: 55 см. Арт.: 3795

Помошна рака

Помошна рака со вакум

о нов Помага при дофаќање на предметите кои Ви се далеку. На крајот има магнет за да ги фаќате малите железни предмети. Арт.: 3750 Должина 67 см. Арт.: 3751 Должина 82 см. Арт.: 3781 Должина 56 см. (склоплива)

Перница за врат

Ја држи главата и ги олабавува р'бетните пршлени и вратните мускули. Се пере во машина или на рака на 30°. Напомена: да не се суши во машина. Арт.: 3654

Вакумот овозможува дофаќање и на потешките предмети. Со систем на закочување. Должина: 67 цм. Арт.: 3796

Перница за врат на дување

Продолжена рачка за клучеви

Ја држи главата и вратот во автомобил или дома. Арт.: 3249

Соодветна за 3 клуча. Нејзината дожина од 12 см. го олеснува вртењето. Клучевите се собираат во самата рачка кога не се користат. Арт.: 3753


30

РАЗНИ ПОМАГАЛА

Перница за поддршка о нов

Идеална за поддршка и правилно држење на грбот. Димензија: 35 х 33 х 10 см. А. Арт.: 3779

Идеална за поддршка и правилно држење на половината и р'бетот. Димензија: 35 х 27 х 6 см. Б. Арт.: 3780

Воздушна перница за во автомобил

Воздушна перница за поддршка

Со воздух во внатрешниот дел кој ги абсорбира движењата кои му пречат на грбот. Соодветна за во автомобил, канцеларија, дома. Арт.: 3809

Воздушна перница за седење DYNAIR

Седењето на оваа перница ги вежба мускулите на грбот и меѓупршленските дискови. Исто така растеретува од притисокот врз карлицата и простата. Содржи пумпа за воздух. Арт.: 3250

Антидекубитални перници со боцки

Седењето на оваа перница ги зајакнува мускулите на грбот, растеретува од притисокот и ја поддржува физиолошката положба на телото. Арт.: 3873

Перница со косина Седењето на овие перници е удобно. Боцките му дозволуваат на воздухот да циркулира со што се намалуваат температурата и притисокот. Навлаката е со патент и лесно се пере на рака. Соодветно за употреба во домот, канцеларијата, автомобилот како и за сите видови на инвалидски колички. Димензија: 42,5 x 41 x 7,5 цм. А. Арт.: 3238 Антидекубитална перница со боцки Б. Арт.: 3239 Антидекубитална перница со боцки за седална коска В. Арт.: 3240 Антидекубитална перница со боцки за кокцигеална коска

о нов

Се користи за седење, за потпирање и за поддршка на телото во кревет. Содржи навлака со патент. Димензија: 37 х 37 х 7 см. Арт.: 3776


ПОМАГАЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈА

31

Резистентни еластични ЛЕНТИ - ЦРЕВА За вежби на горните и долните ектремитети. За поефективно вежбање можете да ги користите артиклите 3838, 3839, 3840. Цените се дадени за 1 м.

о нов

о нов

Ленти Арт.: 3281 Арт.: 3282 Арт.: 3283 Арт.: 3284 Арт.: 3285 Арт.: 3286 Арт.: 3287

мека

многу јака

бр. 1 бр. 2 бр. 3 бр. 4 бр. 5 бр. 6 бр. 7

Жолта Црвена Зелена Сина Црна Сива Златна

Црева Арт.: 3288 Арт.: 3289 Арт.: 3290 Арт.: 3291 Арт.: 3292 Арт.: 3293

Држач за врата за еластични ленти и црева

меко

многу јако

бр. 1 бр. 2 бр. 3 бр. 4 бр. 5 бр. 6

Жолто Црвено Зелено Сино Црно Сиво

Црева со рачки о нов

Еластичните ленти и црева се продаваат посебно. Создадете цврста подлога за вежбање со зацврстување на држачот. Арт.: 3839

Јамка за еластични ленти и црева

Арт.: 3862 Арт.: 3863 Арт.: 3864 Арт.: 3865 Арт.: 3866 Арт.: 3867

меко

многу јако

бр. 1 бр. 2 бр. 3 бр. 4 бр. 5 бр. 6

Жолто Црвено Зелено Сино Црно Сиво

Рачки за еластични ленти и црева

Со цел да се создаде цврста основа за вежбање со ленти и црева. Арт.: 3838

Ги протнувате лентите/цревата низ дупчето и го влечете топчето да влезе во отворот и да ги зацврсти. Арт.: 3840


32

ПОМАГАЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈА Пластелин за вежбање на дланка и прсти За вежбање на прстите. Количина: 85 гр. Арт.: 3258 Мек Арт.: 3804 Арт.: 3805 Арт.: 3806 Арт.: 3807 Многу јак

Направа за вежбање на прсти DIGI-FLEX

Оваа направа овозможува вежбање на секој прст посебно. Арт.: 3825 Притисок 0.7 кгр Жолта Арт.: 3826 Притисок 1.4 кгр Црвена Арт.: 3815 Притисок 2.2 кгр Зелена Арт.: 3876 Притисок 3.2 кгр Сина Арт.: 3877 Притисок 4.0 кгр Црна

бр. 1 Беж бр.2 Жолт бр.3 Црвен бр.4 Зелен бр.5 Син

Направа за вежбање на дланка со еластични ленти

Арт.: 3855

Еластична мрежа (POWER WEB)

Направа за вежбање на подлактица со регулатор

За зајакнување на подлактицата, надлактицата, или на зглобот на раката и ногата. Арт.: 3213 мека - жолта Арт.: 3214 средна - црвена Арт.: 3215 јака - зелена Направа за вежбање на дланка. Арт.: 3813


ПОМАГАЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈА Силиконски топчиња за раце/прсти

Топче за раце/прсти - големо

Топче со форма на јајце о нов

о нов

Ги зајакнуваат прстите, рацете и зглобот. Дијаметар: 5 см. Арт.: 3232 меко бр.1 Розево Арт.: 3233 бр.2 Сино Арт.: 3234 бр.3 Зелено Арт.: 3235 бр.4 Портокалово Арт.: 3236 многу јако бр.5 Црно

Ги зајакнуваат прстите, рацете и зглобот. Дијаметар: 6.5 см. Арт.: 3633М

Анти – стрес ролна за прсти

33

Арт.: 3625М Мало (61 х 42) м.м. Арт.: 3626М Средно (68 х 46) м.м. Арт.: 3627М Големо (80 х 54) м.м.

Топчиња „Ежиња“

Диск за вежбање на прсти о нов о нов

За вежби на моторика и координација на прстите. Дијаметар: 12 см. Арт.: 3875

За лесни вежби и надминување на стресот. Арт.: 3856

Топчиња со мали боцки

Анти-стрес топчиња од сунѓер

Со мали и меки боцки. За вежби на прстите и рацете. За потикнување на чувството за пипање и продолжено масирање. За лесни вежби и надминување на стресот. Арт.: 3879 Дијаметар: 7см. Арт.: 3858 Дијаметар: 9 см.

Арт.: 3896 8 см. Жолто Арт.: 3897 9 см. Црвено Арт.: 3898 10 см. Сино

За вежби на прстите, дланките и потикување на чувството за пипање. Арт.: 3800 Ролна за раце во разни бои. Димензија: 4 х 8 см. Арт.: 3676М Дијаметар: 5 см Зелено Арт.: 3665М Дијаметар: 6 см Портокалово Арт.: 3677М Дијаметар: 7 см Црвено Арт.: 3667М Дијаметар: 8 см Зелено Арт.: 3668М Дијаметар: 9 см Розево Арт.: 3669М Дијаметар: 10см Виолетово


34

ПОМАГАЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈА

Вежбач за рака Plus

Вежбач за рака

Ролна за масирање

о нов

Боја сина. Арт.: 3678М

За вежби на прсти, раце, надлактица и подлактица. Содржи 2 ластика за прстите. Арт.: 3892 Мек бр. 1 Син Арт.: 3893 Среден бр.2 Црвен Арт.: 3894 Јак бр.3 Портокалов

Масажер со рачка

За едноставна но ефикасна масажа на целото тело. Арт.: 3881 Сина Арт.: 3899 Зелена

Ножен масажер Ножен масажер двоен

Ширина: 12 см. Должина: 21 см. Висина: 7 см. Арт.: 3823

Ширина: 23 см. Должина: 18 см. Висина: 7 см. Арт.: 3643М

Специјален масажер Ширина: 13 см. Должина: 18 см. Дијаметар на ролната: 2.5см. Арт.: 3822

о нов

Потпорен вратен масажер

о нов

Грбен масажер

Должина 120 см. Арт.: 3824

Четирите завршетоци со различни дијаметри се користат за растеретување од притисокот на специфичните точки. Идеален за ефективна масажа во пределот на вратот и грбот. Арт.: 3671М

Малите округли боцки ги потикнуваат вратните точки под притисок. За подобри резултати вртете ја главата на лево и на десно. Арт.: 3810


ПОМАГАЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈА

35

Екстензиомат

Направа за вежбање

Вежбач за раце и раменици

Се користи за вежби за влечење на шијата, ПО ДОБИЕНО МИСЛЕЊЕ ОД ЛЕКАР. Арт.: 3906

Се користи за вежбање во домот. Се закачува на врата. Арт.: 3859

За зголемување на нивото на движење на рамениците. За превентива или рехабилитација. Арт.: 3200

Стимулатор на пешачење-степер

Го имитира пешачењето, ја зголемува циркулацијата на крвта и го намалува отокот и болките во нозете. Се препорачува за луѓе кои поминуваат многу време во седечка положба. Арт.: 3828

Пасивен вежбач за раце и нозе

Вежбач со педали

Го вклучувате во струја и можете да вежбате пасивно со екстремитетите. Карактеристики: 1) 2) 3)

Промена на брзината на ротацијата. Програмирање на времетрањето на вежбање до 15 мин. Показател со податоците за времетраењето на вежбање, бројот на ротациите и потрошените калории.

Арт.: 3827

За вежбање на горните и долните екстремитети. Арт.: 3860


36

ПОМАГАЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈА

Воздушна перница со две лица

Со две лица - едното мазно, а другото со боцки. За вежби за физиотерапија на разни групи на мускули, за циркулација, вежби за рамнотежа и координација. Се користи и како седиште бидејќи го подобрува потпирачот на седиштето и ги вежба мускулите на грбот. Страната со боцки се користи и како масажер за нозе, грб и сл. Арт.: 3837 DYNAIR 33 см. тиркизна Арт.: 3679 М ECONOMY 35 см. црвена Арт.: 3887 DYNAIR 36 см. црвена Арт.: 3680 М ECONOMY 45 см. црвена

ΑERO STEP

Кога вежбате врз перницата Aero Step, потребни се брзи реакции кои создаваат милиони импулси на нервите кои ги контролираат мускулите. Резултатот на тоа е поинтензивно вежбање. Ако вежбате со боси нозе боцките на површината помагаат при подобрување на циркулацијата. Располага со посебна видео лента со вежби на англиски јазик со времетрање од 75 минути. Арт.: 3808 Арт.: 3274М Видео лента

Баланс диск – пластичен

За вежби на природен баланс и координација. Арт.: 3624М

о нов


ПОМАГАЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈА Воздушен вежбач за нозе

37

BALI

о нов

За вежби на стапалата и нозете и за подобрување на циркулацијата. Може да се вежба и во седечка положба. Содржи пумпа за пумпање. Димензии: 34 х 33 х 6 см. Арт.: 3681 М

За подобрување на рамнотежата и координацијата, за зајакнување на мускулите на нозете и за масажа. Дијаметар: 16 см. Арт.: 3647М Сина Арт.: 3648М Зелена Арт.: 3651М Црвена

Арт.: 3653М Жолта Арт.: 3654М Розева

Ролни за гимнастика и поддршка Ролни со воздух за вежби на физиотерапија, гимнастика, Pillates, Јога, рамнотежа, координација, стабилност. Должина: 50 см. Арт.: 3802 Ролна Дијаметар: 20 см. Црвена Арт.: 3878 Ролна Дијаметар: 15 см. Сина Арт.: 3883 Полу ролна 7.5 см. Црвена

Гимнастичка ролна за Pillates

о нов

Гимнастичка топка за Pillates о нов

Боја: сина. Дијаметар: 30 см. Арт.: 3616М Боја: сина. Дијаметар: 18 см. Должина: 80 см. Арт.: 3615М


38

ПОМАГАЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈА

Физио топки ABS Со илустрирана брошура за вежбање и пумпа за дување. Арт.: 3682М Арт.: 3660М Арт.: 3661М Арт.: 3662М Арт.: 3663М Арт.: 3664М

35 см. 45 см. 55 см. 65 см. 75 см. 85 см.

Црвена Зелена Тиркизна Црвена Сина Виолетова

Душеци за физикална терапија и гимнастика SIREX Со зајакната површина за да не се абат лесно. Арт.: 3819 За физиотерапија 190 х 60 х 1.5 см. Син Арт.: 3820 За гимнастика 180 х 60 х 1 см. Црвен / Црн

Гимнастичка топка Redondo о нов Гимнастичка топка на дување со мек надворешен слој. Боја: сина. Дијаметар: 22 см. Содржи постер со примери на корисни вежби. Арт.: 3619М

Пумпа за дување со игла

За да ги надувате или издувате производите DYN-AIR, Ролна масажер, BALI. Иглата се чува во специјалната преграда на врвот од пумпата. Арт.: 3652М

Пумпа за дување на физио топки

Со двојна можност за надувување и издувување. Содржи 4 отвора за воздух. Арт.: 3656М


ОРТОПЕДСКИ ПОМАГАЛА КАКО ДО ПРОИЗВОДИТЕ НА MEDICUS HELP?

ИЛИ ПОСЕТЕТЕ ГИ ПРОДАЖНИТЕ САЛОНИ НА

ЕДИНСТВЕНИ ВО

МАКЕДОНИЈА КАДЕ ШТО ЌЕ НАЈДЕТЕ ПОВЕЌЕ ОД 3000 ВИДОВИ ПОМАГАЛА www.medicushelp.com.mk Скопје: ул. Бел Камен бр. 7 (Водно) тел.: 02/3 130 015 Тетово: ул. „29 Ноември“ бр. 77 тел.: 070 / 649 692

Увозник и дистрибутер:

Битола: ул. „Широк Сокак“ (Камен Мост) тел.: 047 / 236 530

Охрид ЈЗО Св. Еразмо тел: 046 271 005

Струмица: ул. „Маршал Тито“ бр. 172 тел.: 034 / 321 776

тел./факс: 02 / 3 220 745

Katalog na proizvodi za nezavisen zivot  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you