Page 1

Gospel-lattarileirillä koetaan

Jumalan ja itsen ihanuus L

atinalaistanssien hulvaton rytmi ja lämmin ote tempaavat mukaansa Gospel-lattarileireillä. Samalla Jumalan armollinen läsnäolo antaa luvan ihan omaan tyyliin tanssia ja oppia turvallisessa ympäristössä. Rukousta ja tanssia yhdistämällä sukelletaan hyvin syvälle itseen, naiseuteen ja eheyttävään Jumalan voimaan. Gospel-tanssileirille on helppo tulla kauempaakin tutustumaan itseensä ja latinalaiseen tanssiin. Liikunta yhdistää sekä kristillisessä toiminnassa mukana olevia että niitä, joille usko on vieraampaa. Tanssin lisäksi aikaa annetaan hiljentymiselle, itseensä tutustumiselle ja rukoukselle. Gospel-lattarileirille voi mainiosti osallistua, vaikka kristillinen toiminta olisi muuten vierasta. Jokainen saa ottaa sekä tanssin, että hengellisyyden oman kunnon mukaan. Syksyllä 2007 Tampereen NNKY:n toimesta aloitetut GospellattaritTM on merkittävän suosion saanut tanssiharrastus. Treenimuodon kehittänyt Asta Lehtimäki järjesti Piialiina Ristolaisen kanssa ensimmäisen tanssileirin Tampereelle elokuussa 2009: ”Viime elokuun ensimmäinen Gospel-lattarileiri oli niin hieno kokemus, että hämmennyn yhä sitä ajatellessani. Jopa Ivalosta asti saapuneet naiset antoivat paljon palautetta, joista nousi esiin muun muassa rukoukseen yhdistetyn tanssin eheyttävä vaikutus”, kertoo Asta Lehtimäki: ”Eräs toimittaja sanoi hienosti, että tällä me vielä uudistamme kirkkoa. Ja oli näin tai ei, Jeesuksen opetuksen mukaisesti meillä jokainen on samalla viivalla, kun lähdemme nautiskelemaan vaikka sambasta tai cha cha chaasta.”

Uskoakko vai ei?

Armollinen ilmapiiri on houkutellut gospel-lattareihin mukaan myös ihmisiä, jotka ovat vieraantuneet kirkosta eivätkä pidä itseään uskovina. Vaikka tunneilla aluksi rukoillaan ja tanssitaan hengellisen lattarimusiikin tahdissa, ei se ole pelottanut kävijöitä pois. On kuultu palautetta, että joillekin gospel-lattarit on ensimmäinen seurakunnan juttu, johon he mielellään osallistuvat. Lattareissa kävijöille on perustettu myös ryhmä Anonyymit uskovat. Se on tarkoitettu niille, jotka ovat syystä tai toisesta eivät koe seurakuntaa vielä omaksi paikakseen. Ihmisen täytyy voida kokea olonsa turvalliseksi, ennen kuin hän lähtee muuttamaan ennakko-oletuksiaan. Suomalaisen jäyhän luonteen ja vuosisataisten perinteiden yli ei kävellä noin vain, eikä pidäkään kävellä. Leireillä on aikaa ja mahdollisuuksia yhdessäoloon, keskusteluun ja siihen, että lämpiää ajatukselle, että kelpaa ja voi oppia. Useat löytävät leireiltä myös virkistävää yhteisöllisyyttä ja vertaistukea. Tämä kaikki auttaa muuttamaan virheellistä käsitystä Jumalasta ja siitä, mitä universumin Herra meille kullekin henkilökohtaisesti toivoo. Kristinusko on iloinen asia, voimavara vailla vertaa ja suorastaan anarkistinen asenne tässä maailmanmenossa. ¤

Gospel-liikuntaleiri MIKKELISSÄ 12.-13.2.

”Hän avasi minulle tien ja päästi minut vapauteen, sillä hän oli mieltynyt minuun.” (Psalmi 18:19)

Mitenniin vapaa? Minäkö? Vapauden olemusta tutkitaan ja testataan käytännössä Mikkelissä Gospel-lattarileirillä. Ohjelmassa tukevaa Raamatunopetusta, yllättäviä oivalluksia, onnistumisen kokemuksia ja iloa itsestä, Jumalan läsnäolosta ja hyvästä yhteydestä. Leirillä pääset kokeilemaan uudempia tanssilajeja, sekä perinteistä kehonhuoltoa venyttely- ja Gospel-jumppatunnilla. Opettajina muunmuassa Piialiina Ristolainen, Asta Lehtimäki, Sari-Anne Vauhkonen. Leirin yhteydessä järjestetään Gospel-liikuntaohjaaja koulutus. Kysy lisää gospelliikunta@gmail.com Paikka: Mikkelin Lyseon koululla Porrassalmenkatu 30. Hinta 90 € sisälttää ohjelman, tanssi- ja liikuntaopetuksen ja pientä purtavaa päivän aikana (Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset alennettu hinta 75 €).

KYSELYT JA ILMOITTAUTUMISET: sari-anne.vauhkonen@sekl.fi ja puh. 044-5425466 Järjestäjä: Savon Kansanlähetys yhteistyössä Gospel-lattarit, Tampereen NNKY

Katso tulevat leirit: www.tnnky.fi/glattari

Kuvassa vasemmalta Piialiina Ristolainen, Kati Kujanpää, Heli Orre, Senni Rönkkö (tak.), Mikko Ahti, Piia Nurmela (ed.), Anu Mylläri, Asta Lehtimäki ja Nina Nurmi.

http://savo.sekl.fi/sites/default/files/savo/page/attachment/Gospel-liikuntaleiri%20Mikkelissä%2012  

http://savo.sekl.fi/sites/default/files/savo/page/attachment/Gospel-liikuntaleiri%20Mikkelissä%2012.-13.2-2011.pdf

Advertisement