Page 1

Bizzy Juni 2011 - Uitgave 2

het Magazine van de Mbo Business School

Ben jij al toe aan VAKANTIE? Waar gaan de docenten heen deze vakantie...

Rijn IJssel Succes Stories

BizzyNEWS! TelefoonlTIPS

ZOMER EDITIEÂ En nog veel meer in deze...


w

HIER ADVERTEREN?

DAT KAN!

Meer informatie op www.rijnijssel.nl/mediaworks

Zomer Zakelijke Look!

Omdat de zomer aanbreekt en het steeds warmer wordt in Nederland, kwam de redactie van Bizzy op het idee om op zoek te gaan naar passende ‘’zakelijke’’ kleding voor deze zomer. Voor de man is de basis kleur deze zomer blauw en voor de vrouw de zandachtige kleur. Om er zakelijk uit te zien is voor de man een colbertje de mooiste oplossing. Dit kan makkelijk over een leuk kleurig T-shirt gedragen worden, zo maak je het was luchtiger dan gelijk een ‘’warm’’ overhemd. Om de outfit compleet te maken natuurlijk ook een stoere zonnebril. Voor de dames is een mooi zomerjurkje natuurlijk erg leuk. Met een kort vestje en een sjaal maak je het helemaal af. Zo loop je er ook in de zomer nog ‘‘business’’ bij! Deze zomer-zakelijke look wordt medemogelijk gemaakt door:

Presikhaaf.


Inleiding

B

3

Beste lezers,

Na een spetterend lanceringsfeest en het verwerken van jullie positieve en soms kritische reacties, zijn we weer snel aan de slag gegaan met de volgende en meteen laatste Bizzy-editie van dit jaar. Het was weer een hoop werk maar het resultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf..... Ja! De zomer is in zicht!!!!

Ook in deze editie zitten weer leuke en interessante verhalen die jou als MBS leerling en docent zullen aanspreken. Lees bijvoorbeeld wat Denise aan het doen is in Zwitserland of het succesverhaal van een van onze oud-leeringen. Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, blader dan snel verder voor de beste tips. Verder vind je leuke foto’s van het lanceringsfeestje en praten docenten openhartig over hun vakantieplannen, doen we nog een rondje Knetterzeep en hebben we gezond nieuws van de catering. Dan nog iets van ons, de redactie....

Bizzy is een fantastische ervaring geweest voor ons young business team. Helaas loopt het project voor de meesten van ons na dit schooljaar ten einde, maar Bizzy komt terug na de zomer! Ben je volgend schooljaar aan de beurt om je business points te moeten halen, dan kun je solliciteren naar een plaats in het Mediaworks team en dus de Bizzy redactie.

Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven, een magazine vorm te geven, en ben je gemotiveerd om een mooi blad te maken voor je mede-studenten en docenten van MBS, laat deze kans dan niet liggen!

Media works, if you work with us!!

Het redactieteam van Bizzy: Margot, Monique, DaniĂŤl, Maaike, Marc, Aaron

4 5

6 8 9 10 11

Stage VERHALEN Bizzy NEWS - Woordzoeker Rijn IJssel Succes Stories Telefoon TIPS Docenten op VAKANTIE!? College Company Knetterzeep Zelftest


Bizzy

Stage VERHALEN

Buitenland stage, iets voor jou?

StagelVERHALEN

Waar ga je stage lopen en waarom? In Zwitserland! Ik heb daarvoor gekozen, omdat Spanje, Engeland enzo al zo standaard zijn en ik juist iets heel anders wil. In Zwitserland zit het hoofdkantoor van Parker Hannifin Europa, dus hier zal ik waarschijnlijk het meeste leren. Maar ik vind het ook vooral interessant om de verschillende talen die hier gesproken worden. Het is een mooie kans om mijn Frans weer op te pakken, maar ook mijn Duits en Engels. Hoelang ga je stage lopen?

In de vorige Bizzy stond een artikel over stage-ervaringen. Dit keer hebben we iemand ge誰nterviewd die in het buitenland stage gaat lopen. Misschien krijg je zo een idee of het ook iets voor jou zou kunnen zijn. Denise Veraart is 18 jaar en is voor haar studie (IBS) aan het stagelopen in Zwitserland bij Parker Hannifin Europa. Denise zit er helemaal alleen, maar ze hoopt daardoor veel te leren.

Ik ga voor 6 maanden. Natuurlijk kom ik nog wel heel even terug naar Nederland tussendoor. Waarom ga je in het buitenland stage lopen, hier in Nederland zijn toch ook genoeg leuke stageplaatsen te vinden? Het is natuurlijk een ervaring die niemand je meer afneemt. In Nederland heb ik al een keer stage gelopen en zijn er ook genoeg bedrijven. Maar juist in het buitenland leer je meer op je zelf te zijn en je leert ook veel nieuwe mensen kennen. Je wordt ook een ervaring rijker doordat er veel verschil zit tussen de Nederlandse en Zwitserse cultuur. Wat verwacht je daar te leren? Ik hoop mijn talen te verbeteren, maar ik ga er ook heen om het echte bedrijfsleven te leren kennen. En je hebt natuurlijk cultuurverschil. Daar wil ik ook wat van leren. In het bedrijf wil ik echt leren wat ze nou precies doen en hoe het allemaal in elkaar steekt.

Wat ga je missen als je in Zwitserland bent? Vooral mijn familie en mijn vriendinnen. Je kunt niet zomaar even langs gaan. Heb je daar een appartement of zit je bij een gastgezin? Ik zit in een appartementje, vlakbij het kantoor. Hoe gaat je werkdag er daar uitzien? Ik ga halve dagen aan een project werken, dat begint wanneer ik kom. De andere helft van de dagen ga ik meewerken in het bedrijf met de werkzaamheden die zij ook doen. Heb je daar familie of bekenden wonen? Ik heb daar wel bekenden wonen en daar zal ik ook vast en zeker op bezoek gaan. Wat ga je doen als je niet aan het werk bent? Ik ga genieten van de omgeving. Zwitserland is een heel mooi land en heeft mooie oude stadjes. Hier wil ik natuurlijk ook heel veel van zien. Hoe blijf je in contact met je vrienden en familie hier in Nederland? Iedereen kent MSN wel. Maar ook via Facebook en Skype kan ik ze toch zien en met ze kletsen.

Tips voor Bizzy Magazine? Laat het ons weten via onze Hyvespagina!...


5

Bizzy NEWS

Bizzy Woordzoeker

De catering gaat

GEZOND!

Ook zo’n trek? Maar wil je toch een beetje goed voor de dag kunnen komen op het strand over een paar weken? Je kunt natuurlijk in de kantine toch weer gaan voor een lekker vet snackje, maar de catering heeft nu gezorgd dat je ook een heerlijke gezonde snack kan nemen. Helemaal niet verkeerd! Voor iedereen die het nog niet opgevallen is: Er is een heuse salade- en fruitbar in de kantine gekomen en je kunt nu ook verfrissende smoothies krijgen. We hebben ze getest en ze zijn heerlijk! Dit gebeurt allemaal, niet alleen omdat het gewoon lekker is, maar ook omdat vanuit de regering gepromoot wordt dat het eten in schoolkantines nu allemaal gezond moet zijn. Het wordt zelfs binnen een paar jaar verplicht.

R E S E A R C H H A O D I P N M J

U I R X I M G N I T E K R A M A R

E B R T K A E S A F I E O R G N H

N I D I S T R I B U T I E A Z A C

E E E N R H U I S S T I J L L G S

R M H E E O L P O H B R X L S E I

P T X G G O E O F F E R T E S M F

E D I M A R I P N E T N A L K E A

R B E E N S N P E I K V T L S N R

T E I T A I T N E R E F F I D T G

N S G Z M T N E M I T R O S S A O

E Y E S Z K O O P S I T U A T I E

Q L T N E Y R E P E E K E T A G G

S A A N A O N D E R N E M I N G Q

P N R R O L I G O P O L I E G J K

Analyse

Koopsituatie

Assortiment

Management

Bizzy

Manager

Demografisch

Marktgroei

Differentiatie

Marketingmix

Distributie

Offerte

Entrepreneur

Oligopolie

Gatekeeper

Onderneming

Geografisch

Parallellisatie

Groeifase

Research

Huisstijl

Strategie

Klantenpiramide

http://bizzymagazine.hyves.nl

E A T D E M O G R A F I S C H R A

O N S A Z M A R K T G R O E I F D


Bizzy

Rijn IJssel Succes Stories

Rijn IJssel Succes Stories Oud Rijnijssel-student Arnoud Appeldoorn heeft het goed voor elkaar: een succesvolle eigen zaak en een veelzijdig leven! Lees hier alles over zijn schooltijd en hoe hij zo ver gekomen is. Wie weet lees je voor jezelf nog de gouden tip voor een succesvolle carrière. Arnoud is de 4e generatie van een wijnkopers/wijnhandelaren familie. Zijn overgrootvader is gestart in 1897 op de Brugweg in Velp en hij werkt nu 20 jaar voor het familiebedrijf. In 1991 is hij bij zijn vader in de zaak begonnen en 10 jaar later, in 2001, heeft hij de zaak van hem overgenomen. Hij hoopt dat zijn zoon Thom (8) later hetzelfde gaat doen. Hoe zou jij jezelf als student omschrijven, was je een student die de kantjes er van af liep of deed je juist extra goed je best op school? Vroeger was ik een rustig persoon, ik was meer op de achtergrond aanwezig en ik keek graag eerst de kat uit de boom. Maar als het erop aankwam, wist ik wat ik moest doen en ging er dan ook voor. Ik wist op school al dat ik een doel voor ogen had, de zaak van mijn vader overnemen, in tegenstelling tot andere leerlingen, waarvan ik zag dat die zich kapot verveelden. Doordat ik zeer doelgericht bezig was met mijn studie, kon ik het op m’n gemak in 3 jaar halen. Heb je nog een bepaalde herinnering van een leraar of een les die je altijd is bijgebleven? Er zijn heel veel dingen die me zijn bijgebleven. Zo herinner ik me dat meneer Reijngoud de enige leerkracht was waarvan ik een 10 op mijn rapport heb gekregen. Verder deed ik heel veel aan sport. Wat dit betreft was ik wel graag op de voorgrond. Ik heb o.a. meegedaan aan badmintonnen, waarbij ik zelfs meneer Reijngoud heb verslagen die hierin erg goed was, met volleybal, basketball en turnen. Ik weet ook nog dat mijn oude leraar Duits, meneer Bosgoed, samen met ons naar Berlijn is gegaan. Mevrouw Willems was destijds mijn lerares Engels. Ze kon best wel streng zijn, maar heel goed lesgeven. En natuurlijk meneer Dobbelsteen, hij gaf vroeger les in bedrijfseconomie. Ik vond hem een zeer prettig persoon om les van te krijgen. Hij legde de stof goed uit en ik, van nature geen ‘cijfertjes persoon’, heb daar ontzettend veel aan gehad. Wat heb je gedaan na het behalen van je diploma?

‘‘Ik wist op school al dat ik een doel voor ogen had, de zaak van mijn vader overnemen’’

Ik kon meteen na de zomervakantie bij m’n vader gaan werken. Ik heb alle mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen benut, zo heb ik de opleiding tot vinoloog gevolgd, meegedaan aan diverse cursussen en heb ik stage gelopen. Ik heb in dezelfde maand na het behalen van mijn diploma nog stage gelopen bij een château in Zuid-Frankrijk. Mijn passie voor wijn, zoals het proeven, de commercialisatie en de wijnoogst, is hierdoor ontstaan. Ik heb nu al in totaal tussen de 60 en 100 wijnreizen gemaakt en reis nu gemiddeld 4 of 5 keer per jaar naar een château. In 1991-1992 gingen we uitbreiden en werd het bedrijf groter. Inmiddels hebben we nu 3 vestigingen, waarvan eentje een winkel op flesniveau is, een andere een groothandel op doosniveau voor de (grote) bedrijven en een proeflokaal, dat sinds 1897 bestaat !


7 Hoe zou je een normale werkdag omschrijven? Om 9 uur komen mijn collega’s de zaak binnen. ’s Ochtends is het meestal rustig, waardoor er ruimte is voor administratieve taken. Hier is veel communicatie, planning het beantwoorden van heel veel e-mails, bestellingen verwerken en offertes maken/aanvragen mee gemoeid. Overdag is het meestal drukker, soms is er nauwelijks tijd voor een korte lunch. Meestal heb ik een afspraak buiten de deur, bijvoorbeeld met een grote klant of om wijn te proeven. Om 6 uur sluit de winkel. Meestal ga ik na het werk naar een ondernemersclub, inkoopproeverij, een vergaderclub voor goede doelen, of de plaatselijke promotieclub Velp. Daarmee organiseren we evenementen zoals braderieën, koninginnedag, de Sinterklaasintocht etc. Ik heb door mijn werk weinig tijd om thuis te zijn. Als ondernemer moet je jezelf aanpassen aan dit ritme, je moet kansen kunnen zien en deze kansen benutten, dit is het allerbelangrijkste. Wat zijn de leukste ervaringen die je hebt meegemaakt? De stages! Daar heb je profijt van voor later in je toekomst, ga ervoor! Je hebt, onder andere door meer kennis van zaken, een voorsprong op mensen die dat niet doen. Het is ook een goede manier om contacten te leggen voor latere banen. Stages, reizen, contacten leggen en clubs zijn ook belangrijk. Netwerken daar draait het om ! Contact met de mensen en ze aan het bedrijf binden, vind ik ook heel leuk. Eenmalig iets verkopen is makkelijk, maar ze terug laten komen is de echte kunst. Dat mensen vertrouwen in je stellen en terugkomen, geeft pas echt een kick.

Verslag lancering

Eerste Bizzy!!!

Na hard doorwerken en voor de zoveelste keer de planning aangepast te hebben, is op vrijdag 18 maart, de lancering van de eerste Bizzy gevierd. Met een hapje en een drankje en uiteraard met een glaasje bubbels en natuurlijk een “korte” speech van de heer Bosgoed, was het een gezellig feestje, met de onthulling van de cover op A1 formaat als groot spektakel. Voor deze dag hadden we leraren en medestudenten uitgenodigd om de lancering van de eerste editie van Bizzy bij te wonen. Daniël, onze fantastische vormgever, deed het woord namens ons van Bizzy en heeft samen met de heer Bosgoed het magazine onthuld. Hier zie je een paar foto’s van die middag.

Wat zijn de minder leuke ervaringen? Je krijgt altijd te maken met obstakels, een klant die bijvoorbeeld wegloopt is altijd vervelend. De kunst is om te kijken waardoor de klant wegloopt. Is het onze fout of komt het door externe factoren? Als je dit aan jezelf kunt wijten kun je ervan leren. Ook als ik bijvoorbeeld een verandering wil aanbrengen binnen het bedrijf en het gaat voor mijn gevoel niet snel genoeg, vind ik erg frustrerend. Tijdens je opleiding heb je vast wel een keer stage gelopen, kun je vertellen waar? Ik heb toen ook al stage gelopen bij diverse châteaus in Frankrijk om de oogst mee te maken en ik heb een zeer lange stage gelopen bij een makelaar in wijnen. Hier heb ik veel geleerd over de marketing en commercialisatie van wijnen. Dit houdt vooral in hoe bepaalde wijnen in de markt worden gezet. Dit gaf mij weer een heel andere kijk op wijnen. Tijdens een stage in zo’n gebied, bezochten we ook heel vaak beurzen om verschillende wijnen te proberen. Dankzij mijn stages heb ik veel meer geleerd dan dat je in 3 - 5 jaar school kunt leren. Zou je nog een advies willen meegeven aan iedereen die net zijn of haar diploma heeft behaald? Geloof in je eigen kracht en doorzettingsvermogen. Je komt in je leven allerlei obstakels tegen. Maar je eigen doorzettingsvermogen kan het verschil uitmaken of je juist WEL die ene baan krijgt die je wilt, of je een stapje hogerop in je carrière bezorgen. De leuke dingen moet je zelf maken, maar obstakels heb je toch. Blijf jezelf ontwikkelen. Probeer nieuwe cursussen te volgen, of mee te doen aan clubs. Bijvoorbeeld een management of persoonlijke doorgroei cursus. Probeer jezelf op elk gebied te ontwikkelen, daar heb je alleen maar profijt van! Als je de kans krijgt, ga dan altijd mee naar beurzen, congressen of andere evenementen die met je vakgebied te maken hebben. Als je verder wilt groeien zul je 120% moeten geven, 100% is niet genoeg. Kortom, blijf aan jezelf werken en je zult heel veel bereiken!

Bekijk nogmaals de eerste Bizzy op onze website

www.rijnijssel.nl/mediaworks


Bizzy

Telefoon TIPS

TelefoonlTIPS

Hot or Not?!

De gadget voor de echte (toekomstige) zakenvrouw of zakenman is toch wel de smartphone. Er zijn veel voordelen aan. Zo kan je je email gemakkelijk checken, zijn er verschillende leuke maar ook nuttige apps beschikbaar, en je kan je social media profielen eenvoudig bijhouden. Maar ja, welke smartphone moet je kiezen… dat is een moeilijke vraag... Bizzy gaat je proberen te helpen door middel van deze telefoonvergelijking!

Apple iphone 4

De Iphone 4 was eigenlijk al een heel populaire telefoon voordat de telefoon een tijdje geleden in Amerika werd gepresenteerd door Steven jobs. Er waren namelijk al duizenden Apple fans die hoge verwachtingen hadden van deze nieuwe telefoon. Wat is er bijzonder aan deze telefoon?

- Het kenmerkende design. Met glas en roestvrij staal. - Retina display( helderder scherm, 3.5 inch) - Goede batterij, (300 uur standby) - Camera. ( 5 megapixel, en flits)

Klinkt goed, maar er 1 groot nadeel aan deze telefoon. Dat is de prijs, dit is verreweg de duurste telefoon uit deze vergelijking. Vaak moet je bij een uitgebreid abonnement ook nog een fors bedrag voor het toestel bijbetalen.

Samsung galaxy s

De Samsung galaxy s wordt gezien als een goed alternatief voor de Iphone 4 en heeft zelfs de prijs voor beste smartphone jaar 2010-2011 bemachtigd. Een paar unieke kenmerken van deze telefoon zijn:

- De telefoon draait op de nieuwste versie van google android. - Amoled display( helder beeld) - Sneller tekst invoeren via swype. - Met een abonnement is het toestel vaak gratis.

Een van de nadelen van dit toestel is dat er geen flits voor de camera op zit. Tja, even kijken wat je nou echt het belangrijkste vindt voor je smartphone.

Blackberry Torch

Misschien wel het populairste merk op de Mbo business school, de Blackberry, in deze vergelijking vertegenwoordigd door de nieuwe Torch. Wat opvalt aan dit toestel is:

- Het nieuwe design ten opzichte van de voorgaande Blackberry’s. Torch is namelijk de eerste Blackberry slider, met een zakelijk design. - Meerdere internetvensters kunnen geopend zijn op het zelfde moment. - Een groot voordeel van een Blackberry is dat je kunt “pingen”, zo kan je eenvoudig en gratis berichtjes verzenden.

Een nadeel van deze telefoon is dat er een minder grote applicatiemarkt is voor dit toestel.

HTC Desire

De HTC desire is een telefoon die je waarschijnlijk minder vaak ziet. De bedrijfsslogan is dan ook ” quietly briljant”, misschien dat dat ermee te maken heeft. Wat in ieder geval wel “briljant” is aan deze telefoon is:

- Er is keuze binnen het model “desire” tussen een telefoon volledig met touch besturing of een variant met een qwerty-toetsenbord. - HTC desire draait op de nieuwste versie van google android. - Eenvoudig sociale netwerken bijwerken. - Het is makkelijk de telefoon aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.


Docenten op VAKANTIE?!

9

Wij zijn na een jaar hard buffelen op school wel toe aan een beetje relaxen, maar natuurlijk gaan ook de leraren van MBS op vakantie. Wij waren weleens nieuwsgierig wat docenten zoal gaan doen in hun 7 weken zomervakantie.... De een gaat een roadtrip maken van Los Angeles naar Indianapolis en de ander gaat lekker naar Toscane om te genieten van de leuke terrasjes en het overheerlijke Italiaanse ijs. Lees hier meer over de vakantieplannen van jouw docenten. Om jaloers van te worden? Of zou je liever niet met ze willen ruilen en gewoon lekker aan de costa liggen bakken.....

Meneer Wastney houdt van een actieve vakantie! Daarom gaat hij dit ook naar een aantal vrienden in Los Angeles. Samen met zijn vrienden gaat hij een road trip maken naar Indianapolis, waar hij hen zal helpen op een beurs. Hij kijkt er dan het meest weer naar uit om zijn twee vrienden weer te zien. Zijn lievelingsdrankje voor op vakantie is Engelse cider.

Meneer aan ’t Rot gaat dit jaar samen met zijn vriendin met de boot voor twee weken naar Engeland. Met de boot komt hij aan in Dover en gaat hij de regio Kent bekijken. Daarna reist hij verder door en gaat hij de omgeving rondom Bristol bekijken.Hij houdt van een vakantie waarin kunst en cultuur centraal staan. Zijn lievelingsdrankje voor op vakantie is natuurlijk bier!

Mevrouw Arends gaat deze vakantie naar de streek Toscane in ItaliĂŤ. Ze geniet in Toscane vooral van alle terrasjes en het ijs. Ook het bezoeken van verschillende steden is een van haar favoriete bezigheden. Mevrouw Arends houdt ook wel van een strandvakantie, als het echt moet, maar kan niet zo lang stil zitten!! Dit jaar gaat ze met de auto op vakantie, zodat ze lekker rond kan rijden en dorpjes kan bekijken.

Mevrouw de Bruijn gaat dit jaar naar Friesland op vakantie. Ze kan niet zeilen, maar gaat lekker kamperen met het hele gezin. Haar lievelingsdrankje voor op vakantie is rode of witte wijn. Ze gaat verschillende uitstapjes maken maar ook vooral lekker uitrusten is haar doel deze vakantie. Toch zal ze niet de hele vakantie stil zitten, want ze haalt graag het maximale uit haar vakantie.

Nou, fijne vakantie allemaal....


Bizzy

College Company

Knetterzeep, Knetterzeep, Knetterzeep..... Iedereen binnen MBS heeft die naam wel eens horen vallen. Maar over wie en wat hebben we het nu? Knetterzeep is een succesvolle College Company van MBS. Speciaal voor Bizzy wist algemeen directeur Niels Zonneveld tijd vrij te maken om nog wat vragen te beantwoorden. Niels, jij bent algemeen directeur. Wat verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken?

zijn

de

Veel! Zo moet je er voor zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft om te werken en moet je alle taken verdelen. Verder ondersteun ik mijn collega’s waar het nodig is. Hoe is het idee “Knetterzeep”ontstaan? Knetterzeep is voortgekomen uit een product wat bedacht is door een haarcosmeticabedrijf. Zij waren op het idee gekomen om knetterhaargel te maken, maar ze gingen er niet mee verder, dus konden wij het “Knetter”idee mooi gebruiken voor Knetterzeep. Een zeep, speciaal voor kleine kinderen, die gaat knetteren als je je handen wast. Nu kunnen kleine kinderen met plezier hun handen wassen! Tijdens dit project werk je samen met andere leerlingen. Dat is natuurlijk heel erg gezellig maar is dat ook wel eens moeilijk?  Dat is inderdaad erg gezellig maar soms ook erg moeilijk. Soms bots je, maar je moet het wel uitpraten want anders wordt het alleen maar erger. Dat doen wij dan ook altijd. Jullie hebben veel succes geboekt met Knetterzeep. Wil je ze voor ons nog eens opnoemen?  Huishoudbeurs, Beursvrouw, 1e prijs dragons den, 1e prijs opendag Rijnijssel, 1e prijs Antwerpen en de 1e prijs in Bratislava. Met Knetterzeep heb je natuurlijk veel leuke dingen gedaan, maar ook heb je minder leuke dingen beleefd?  Het leukste wat we met Knetterzeep hebben gedaan is toch wel de 1e prijs behalen in Bratislava, maar we hebben ook een keer verloren tijdens de Gelderlandse finale en dat was niet echt leuk. Is er wel eens een tijd geweest dat je het niet meer zag zitten met Knetterzeep?  Nee, we hebben er altijd in geloofd dat Knetterzeep een groot succes werd. Blijft Knetterzeep bestaan nu het project ten einden loopt?  Natuurlijk blijft Knetterzeep bestaan. We zijn van plan om een grote doorstart te gaan maken. Heb je nog advies voor alle leerlingen die de Bizzy lezen en volgend jaar dit project ook gaan doen? Verdeel alle taken goed en vertrouw op je team. Ook moet je in je product of dienst blijven geloven, want zolang je er echt in gelooft, wordt het een succes!


11

Zelftest Ben jij al toe aan vakantie?

Met de verschillende testen van Bizzy kun je zien of jij al met je hoofd in de vakantie zit.

What the F??!!

Cijferhersenkraker

Neem ongeveer 10 seconden voor deze test, niet meer, want dat is niet de bedoeling. Hoeveel keer zie je de letter ‘F’ in het volgende stukje tekst :

Hieronder zie je een kubus, lukt het jou om zowel diagonaal, horizontaal als verticaal op een totaal van 15 uit te komen? Je mag alleen gebruik maken van de nummers 1 tot 9. Elk nummer mag je maar 1x gebruiken.

+++++++ ++++++++++++++++++++ FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS +++++++++++++++++++++++++++

Succes !

Waarschijnlijk kwam je op 3 uit…. Dit is helaas niet goed... Kijk snel bij de antwoorden op de Bizzy Hyvespagina!

http://bizzymagazine.hyves.nl

Het team van Mediaworks wenst jullie allemaal een hele fijne VAKANTIE!


Bizzy Colofon

Realisatie:

Redactie adres: E-mail: mediaworks@live.nl Website: www.rijnijssel.nl/mediaworks Eindredacteur: Babette Arends Redactie: Monique Visser, Marc Peters Margot van Hulsentop, Aaron Tutuarima, Daniël Janssen, Maaike van de Waal Vormgeving: Daniël Janssen, Maaike van de Waal Fotogravie: Daniël Janssen, Monique Visser, Peter Drent. Drukker: GBU te Urk Mediaworks, een Young Business project van MBS Rijnijssel Arnhem

Mediaworks Middachtensingel 2 6825 HN Arnhem

Bizzy  

Het Magazine van de Mbo Business School (by Rijn IJssel Arnhem)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you