Page 1

V roke tistemu, ki skrbi za uspešnost in poslovno rast podjetja

Informativno glasilo in katalog medpodjetniškega poslovanja in ponudb. April 2008. Cena: 0 EUR. Naklada: 75.000 izvodov, distribuirana na podjetniške naslove v Sloveniji.

Založnik: Media Terra., d.o.o., distribucija: Pošta Slovenije

Iščemo podjetje za prodajo in montažo naših artiklov

protivlomni roloji, rešetke in vrata 080 32 33, www.topvarovanje.si

www.terme-olimia.com, tel.: +386 (0)3 829 70 00
Naredite mi to deželo Oglašujte, najbogatejšo na svetu! Takoj! da vas

ne bi preglasili! »Podjetnik podjetniku« je najboljši oglasni medij za ponudbo vseh proizvodov in storitev, ki so namenjeni drugim podjetnikom in podjetjem. Toda ne samo to: 75.000 slovenskih podjetnikov so tudi sami potrošniki, ki potrebujejo vse - od zobne ščetke do avtomobila.

»Slovenijo lahko naredim najbogatejšo državo na svetu!« smo brali z velikih obcestnih plakatov izjavo novega zvezdnika na področju ekonomskih znanosti Miloša Milana Matijeviča. Ali ste opazili, da se med zvezdnike uvršča vedno več ekonomistov? Mrkaič, Damjan, Mencinger, Pezdirc, Matijevič … Ko je v neki državi vse v najlepšem redu, so zvezdniki pevci, igralci, zabavljači. Ko začne šepati vodenje države, se v zvezdnike prelevijo politiki. Ko kriza zagrabi tudi gospodarstvo, ko se nezadovoljstvo začne širiti kot virus, čez državo pa pljuskajo stavkovni valovi, se pod soj zvezdniških žarometov čez noč prebijejo ekonomisti. Ali obstaja še kakšna stopnja zvezdništva? Obstaja! Takrat, ko ljubljeni vodje ljudstva svojim podložnikom lahko ponudijo samo še nacionalni ponos, nastopi čas športnikov z mednarodnimi uspehi. Toda vrnimo se k Matijevićevi izjavi. Verjetno bi se težko domislili bolj neposrednega in bolj obljubljajočega predvolilnega slogana. Če bi mu dodali nekoliko več aktivističnega popra, npr.: »Izvolite me in naredil bom Slovenijo najbogatejšo ….!« bi to bilo to! In vendar Matijevič (še) ni politik in (še) ne pretendira na vodstvene položaje v državi. Zadovoljuje se z mednarodno konferenco o davkih. In z gradnjo image-a modreca z drugega sveta, ki se zaveda svojih omejitev (Zato tudi pravi »lahko naredim«. Če mi dovolijo. Če me povabijo. Oni. Politiki.)

Trženje oglasnega prostora v glasilu Podjetnik podjetniku Media Terra d.o.o. Parmova 14, 1000 Ljubljana Tel.: 01 230 90 29 GSM: 051 354 606 Faks: 01 230 90 30 e-mail: emil@mediaterra.si

Ne vem, če bi Matijevič res lahko naredil, s čimer se hvali, toda vem, da je to prava slika slovenskega političnega prostora. Tisti, ki znajo, se ukvarjajo z bogatenjem samih sebe. Tisti, ki ne znajo, poskušajo to isto početi s pomočjo politike. Ko smo Jankovića izvolili za prestolniškega župana, se je zdelo, da se je začelo. Človek je najprej obogatel sam, nato je v bogataša spremenil najboljšega soseda in njegove lastnike, zdaj se je lotil še bogatenja Ljubljane. Toda virus se ni prijel. Še vedno (in vse kaže, da se bo tako tudi nadaljevalo) nam usodo krojijo obramboslovci, filozofi, pravnice, politologi … Strokovnjaki še vedno bolj ali manj skrbijo sami zase in se poskušajo izogibati tako čistim kot umazanim lopatam. Daniel Levski

DADA TRADE, d.o.o. Stegne 27 SI-1000 Ljubljana Tel.: +386 (0) 1 5 000 560 Fax: +386 (0) 1 5 000 566 e-mail: dada@siol.net Spremembe in napake v tisku so možne.Kongresni turizem bi moral biti paradni konj našega turizma (2.) Danes preprosto ni več večjega evropskega mesta, ki ne bi imelo svojega kongresnega centa, namenjenega izobraževanjem, znanstvenim srečanjem, predavanjem, kongresom. Prav tako ni pomembnejšega hotela, ki ne bi ponujal tudi vsaj ene kongresne dvorane, opremljene z vsemi potrebnimi pomagali za organizacijo poslovnega ali kakšnega drugega srečanja ali dogodka. Pri nas za temi evropskimi standardi sicer še vedno zaostajamo, toda istočasno jih tudi pospešeno dohitevamo. Znano je namreč, da kongresni turizem sicer prinaša vedno večje zahteve pred ponudnike, toda tudi goste, ki v primerjavi z »normalnimi« turisti porabljajo približno 2,5-krat več. Še leta 2000 je v Sloveniji prevladoval kongresni turizem z nacionalno udeležbo in le tretjina vseh prireditev je bila mednarodnih ali pa mednarodno obarvanih. Z vstopom v EU in predvsem s sprejetjem evra se ta odnos naglo spreminja. Slovenija je vedno bolj zanimiva za mednarodna korporativna srečanja, kar odpira nove in nove možnosti in priložnosti, še zlasti v luči slovenskega predsedovanja Uniji, ki je pomenila pravi »boom« in upamo, da tudi začetek nekega dolgoročnega trenda. Pri tem razveseljuje, da strategija razvoja slovenskega turizma za obdobje 2007 – 2011 namenja poslovnemu turizmu veliko večjo vlogo kot doslej. Kongresni turizem namreč ne privablja samo bistveno petičnejših gostov, kot jih je naš turizem vajen, temveč je tudi časovno lociran večinoma v tistih mesecih, ko je večina www.hotel-medno.si, tel: 01/362 61 00; E: hotel@hotel-medno.si fax: 01362 61 15 www.hotel-medno.si

Hotel Medno se nahaja v naravnem okolju, le 9 km od letališča in 15 km od centra mesta Ljubljana. Ima 47 bogato opremljenih hotelskih sob, različnih tipov in kategorij. Posebej smo ponosni na poslovne sobe, ki poleg osnovnega udobja nudijo dodatno opremo v obliki mini barov, fenov, sefov, internet priključkov, antirefleksnih stekel, TV plazem itd. V spodnjih prostorih hotela smo uredili masažne sobe za izvajanje tradicionalne tajske masaže in dva masažna bazena za sproščanje po napornem dnevu. V seminarski dvorani hotela lahko organiziramo različne dogodke, saj sprejme do 80 ljudi. V hotelski restavraciji Andamea pa poskrbijo za nepozabne kulinarične užitke. Odprta je vse dni v letu.

hotelov lačna gostov . Pri tem so ravno poslovneži, znanstveniki in politiki, ki so večinski udeleženci kongresov in poslovnih srečanj, najboljši ambasadorji kateregakoli turizma – bodisi kot mnenjski voditelji in razširjevalci informacij in dobrega glasu bodisi sami kot bodoči turisti s svojimi družinami in prijatelji. Vse to pa zahteva tudi nenehno vlaganje v razvoj in sledenje zahtevam te specifične potrošniške skupine. Platno in grafoskop ter tabla s kredami že dolgo ne zadostujejo več. Današnji kongresni center mora biti pravi elektronski čudež z odličnim ozvočenjem, prenosnimi mikrofoni, LCD projektorji, dia-projektorji, video predvajalniki in kamerami ter računalniki, priklopljenimi na internet. Toda vložki se splačajo, o čemer pričajo številni primeri na tujem, toda vedno bolj tudi vedno številčnejši domači svetli primeri. Vse kaže, da se tudi sami vedno bolj zavedamo, da bi in da bo kongresni turizem moral postati paradni konj te veje gospodarstva.
HOTEL RAKOV ŠKOCJAN

Rakov Škocjan 1, 1381 Rakek Na?a ponudba: telefon: +386 1 709 74 70

• prenočišča gsm: +386 51 31 04 77 • nedeljska in poslovna kosila, večerje www.h-rakovskocjan.com • finska savna (od 9.00 – 22.00) e-mail: kancijan@siol.net • seminarska soba • ogled Krajinskega parka • organizacija praznovanj (poroke, obletnice, rojstni dnevi, …)

Vljudno vabljeni!

MLADINSKI HOTEL PLISKOVICA

Pliskovica 11, 6221 Dutovlje tel.: +386 (0)5 764 02 50, fax: +386 (0)5 764 02 51 gsm: +386 (0)41 947 327

info@hostelkras.com, www.hostelkras.com

Promocijske EULVDþH

1DURþLWH NDWDORJ QD ZZZPDULQHVVL LQIR#PDULQHVVL

3RNDåL VYRMR EDUYR
Stoli s spremenljivo obliko hrbtišča

PROTI BOLEČINAM V HRBTENICI V naše pisarniške stole vgrajujemo izključno ledvene opore vodilnega svetovnega proizvajalca Leggett & Platt. Izdelek je specialno za nas nastal v njihovem razvojnem oddelku v Nurnbergu (Nemčija).

STOL MEGABIT kolesa primerna za parket nastavitev višine sedenja nastavitev nagiba sedeža asinhronsko drsna podsedežna plošča nastavitev nagiba hrbtišča regulacija sile potiska hrbtišča stola nastavitev višine hrbtišča naslon za roke: - nastavljiv po višini - vrtljiv - pomik naprej - nazaj Variabilna ledvena opora

30

STOL AROS XP kolesa primerna za parket nastavitev višine sedenja nastavitev nagiba sedeža asinhronsko nastavitev nagiba hrbtišča nastavitev viπine hrbtišča naslon za roke nastavljiv po višini Variabilna ledvena opora

m e s e c Leggett & garanc e v ije Leggett & Platt EUR

EUR

Široke možnosti oblazinjenja v mikrovlakna, renno, Oekopelle ali usnje, v raznih barvah, iz rok slovenskih tapetniških mojstrov.

PIVK d.o.o., Jalnova 49, 1000 Ljubljana, Tel.: 01 428 90 80, stoli@pivk.si, www.pivk.si

Do 1.000 EUR PRIHRANKA pri nakupu novega načina ogrevanja z obnovljivimi viri! 150 EUR pa pri nakupu akcijskih modelov klimatskih naprav!

www.klima-center.si
KO ZAGORI OGENJ, BONPET POGASI! V gospodinjstvu je vsako leto več požarov. Kot rešitev vam ponujamo samodejne gasilne ampule BONPET. Ampula BONPET, ki jo preprosto namestimo nad štedilnikom ali nad pečjo v kurilnici, se bo samodejno aktivirala in pogasila ogenj. Življenjska doba ampule je deset let brez vzdrževanja. Pooblaščeni inštituti so potrdili učinkovitost in neškodljivost za človeka in okolje. Sodobna oblika in barva ampule zagotavljata tudi skladnost z ambientom.

SAMODEJNE GASILNE AMPULE BONPET priporočajo tudi Zavarovalnica Triglav, Zavarovalnica Maribor in AdriaticSlovenica s popusti pri zavarovanju gospodinjstev. Gabrsko 11a, 1420 Trbovlje tel. 03/561 47 20 e-pošta: bonpet@siol.net www.bonpet.si
SKUPNA POKOJNINSKA DRUŽBA D.D. Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje Skrb za varno starost V Skupni pokojninski družbi smo prvi kvartal leta 2008 zaključili uspešno, saj je v naše pokojninske načrte vključenih preko 71.000 zavarovancev, sredstva zavarovancev so presegla 208 milijonov EUR, s čimer kot vodila družba na trgu PDPZ presegamo 25% tržni delež po zbranih sredstvih. Tudi z vidika donosnosti naša družba posluje dobro saj smo v preteklem letu dosegli 6,1% donosnost kritnega sklada.

Ugled, varnost in dolgoročnost poslovanja Skupna pokojninska družba pozitivno posluje že peto leto, kar je posledica uspešnega izvajanja zastavljenih poslovnih ciljev, ki kažejo na zdravo rast podjetja tako pri pridobivanju novih zavarovancev, ohranjanju obstoječih zavarovancev kot pri strokovnem upravljanje s sredstvi. Poleg uspešnega poslovanja so prednost naše družbe zagotovo naši delničarji: Nova ljubljanska banka, Zavarovalnica Triglav, Gorenjska banka, Banka Celje ter 16 velikih slovenskih podjetij. Opažamo, da se tudi podjetja, ki se vključujejo v pokojninsko zavarovanje vedno bolj zavedajo, da so kvalitetni lastniki ena izmed večjih prednosti, saj gre za dolgoročno varčevanje pri katerem so za odločitev ključni dejavniki, kot so ugled, varnost in dolgoročnost poslovanja. V Skupni uspešno sodelujemo s centri za velika podjetja in podružnicami NLB d.d. saj tudi z njihovo pomočjo pridobivamo nove zavarovance. Individualna shema V Skupni nudimo vključitev posameznikov v individualno zavarovanje. Nov zakon o dohodnini je kot eno izmed redkih davčnih olajšav pri dohodninski napovedi ohranil prostovoljno dodatno pokojninsko. Ukinil je olajšave iz naslova

republiških obveznic, olajšave za različne namene kot npr. rešitev stanovanjskega problema, nakup knjig… Da ne boste prepozni, si zagotovite davčno olajšavo za leto 2008 že danes in se vključite v individualno dodatno pokojninsko zavarovanje pri Skupni pokojninski družbi. Premije lahko poravnate tudi za minule mesece vendar samo za tekoče leto. Imeli boste dvojno korist: davčno olajšavo in pokojninsko rento. Najcenejša motivacija zaposlenih Naj omenimo še prednosti kolektivnega zavarovanja tako za delodajalca, kot za zaposlenega. Delodajalec ima pri vključevanju zaposlenih v kolektivno shemo naslednje prednosti: za vse vplačane premije – tudi za premije zaposlenega se delodajalcu zniža osnova za odmero davka od dohodka pravnih oseb (bruto sistem vplačevanja), od vplačanih premij se ne plačujejo prispevki za socialno varnost, kar pa je vedno večjega pomena; z uvedbo PDPZ se v podjetju poveča zvestoba do delodajalca, vzpostavijo se boljši odnosi med zaposlenim in delodajalcem zaradi večje finančne varnosti delavcev. V Skupni utemeljujemo vstop podjetja in zaposlenih v PDPZ kot – za podjetje najcenejši način motiviranja zaposlenih pri katerem imata korist tako podjetje kot zaposleni. PDPZ je varčevanje, ki nudi svojim varčevalcem zajamčen donos! Za zaposlene je dodatni motiv možnost financiranja lastnega deleža premije iz bruto plače ali financiranje iz neto osebnega dohodka (olajšava pri dohodnini) ter ohranitev primernega življenjskega standarda po upokojitvi. Zavarovanih 56 odstotkov Po javno objavljenih podatkih je bilo v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje v Sloveniji konec leta 2007 vključenih preko 487 tisoč zavarovancev – skupaj z javnimi uslužbenci kar pomeni, da je v to obliko zavarovanja vključenih že dobrih 56% delovno aktivnega prebivalstva v republiki Sloveniji. Zaskrbljujoče je dejstvo, da se vključujejo predvsem zaposleni v dobro stoječih podjetjih in ne tudi tisti, ki se bodo ob upokojitvi znašli v najtežjem položaju. Problematična so predvsem podjetja, ki izplačujejo plače na zajamčeni ravni, kjer možnosti za financiranje oziroma odpovedovanje povišanju plač v korist premij prostovoljnega zavarovanja ni. Zavedati se je tudi treba, da ni dovolj samo vključitev v sistem PDPZ, pomembna je tudi višina premije, ki jo vplačujemo. Minimalna premija ne bo nadomestila pričakovani izpad redne pokojnine. Izpad lahko nadomesti varčevanje v višini maksimalne premije, ki še omogoča davčne olajšave. Širitev Skupne Skupna v sodelovanju z NLB d.d. širi svoje poslovanje tudi na trge bivše Jugoslavije, tako smo že dobra tri leta prisotni na tržišču Makedonije (Nov penzijski fond), eno leto pa poslujemo tudi v Srbiji (NLB Nova penzija). Priložnosti pa iščemo tudi na drugih trgih.
Tel.: 01 534 20 54, 01 568 71 95

ŠIVALNI STROJI S POREKLOM- IZKORISTITE UGODNOST MOČNIH POPUSTOV FAPPYCO 734 z diferencialom je kakovosten štirinitni overlock stroj, nepogrešljiv v vsakem gospodinjstvu, z rokavnikom in dodatkom za šivanje zavitih robov z el. uravnavo hitrosti. Odreže, obrobi in zašije v eni fazi. Z njim lahko v eni fazi obleko zašijete, obšijete in odrežete odvečni material. Šivate lahko tako kompaktne, kot tudi elastične materiale, trenirke in oblačila za prosti čas. NEVERJETNA PONUDBA!

-25% POPUSTA

430,68 EUR

322,50 EUR FAPPYCO 734

-20% POPUSTA

BERNETTE 90E

BERNETTE 90E je šivalni stroj visoke kvalitete Švicarske znamke BERNINA, ki velja za najzanesljivejše stroje. Posebnosti modela: Posebna nizkovoltna svetilka, elektronsko ojačan motor za šivanje močnejših materialov brez težav, avtomatsko ustavljanje igle zgoraj/spodaj, priročen LCD zaslon s prikazom šiva in nogice, avtomatsko vdevalo igle, avtomatska enostopenjska gumbnica, mnogotero uporabnih programov in paleta dodatnega pribora. Aprila in maja posebna ponudba 576,00 EUR

453,60 EUR

Izkoristite posebno ugodnost aprilskih/majskih popustov in se oglasite pri nas ter preizkusite kvalitetne izdelke, ki resnično služijo svojemu namenu. Tokrat smo za vas izbrali dva izjemna modela po neverjetni ceni ob nakupu stroja z gotovino in s tem oglasom. Pohitite, splačalo se vam bo. Škarje singer in solingen... Največja izbira šivalnih (50 modelov, od 235€ naprej), vezilnih (8 modelov, od 1.430€ naprej), overlock strojev (13 modelov, od 237€ naprej) in likalnih aparatov v Sloveniji! Ljubljana: WTC Nakupovalna galerija, Dunajska 158, Ljubljana, tel.: 01 534 20 54. delovni čas: 9.- 19. URE sobota 9.-13.URE. Int. Stran: http://si.bernina.com. Maribor; Borštnikova 94, tel.: 02 420 24 97
Poslovni računalniki in sodobna informacijska programska oprema Računalnik, nepogrešljivo orodje vsakega podjetja Še nedolgo tega, je bila meja med računalnikom namenjenim poslovni uporabi in računalnikom za osebno uporabo, velika. Razlika ostaja tudi danes. Računalniki z nizko zmogljivo strojno opremo se lahko uporabljajo za osebno uporabo, primerni so tudi za enostavna pisarniška opravila. Takšnih računalnikov seveda ne moremo uporabljati za posebno dejavnost, ki zahteva od nas visoko zmogljive računalnike. To seveda predstavlja tudi višji strošek. V večini se danes uporablja PC kompatibilne računalnike z različnimi operacijskimi sistemi, med katerimi prevladuje Microsoftov Windows operacijski sistem.

Odvisno od tega, ali imate operacijski sistem Windovs XP ali Windows Vista, je za optimalno delovanje priporočljiv vsaj 1 GB velik delovni pomnilnik (Xp) ali 2 GB (Vista). Če bomo na računalniku izvajali zahtevnejše operacije, je priporočljivo imeti več pomnilnika. Danes se v poslovnem svetu vse bolj uveljavljajo prenosni računalniki, ki omogočajo delo v pisarni, na poti ali doma. Njihova prednost ni le v tem, da lahko delamo kjerkoli in kadarkoli, skoraj popolnoma enakovredni so že po vseh strojnih karakteristikah klasičnim računalnikom. Ko se odločate za nakup, je izjemnega pomena, da dobro preučimo naše potrebe, jih uskladimo z željami in na podlagi izsledkov sprejmemo najboljšo odločitev. Izboljšanje poslovanja podjetja Vsi si želimo, da bi naše podjetje poslovalo organizirano, nadzorovano in stroškovno najbolj optimalno. Pri tem so nam v odločilno pomoč sodobne informacijsko-poslovne programske rešitve. To so rešitve oziroma programi, ki v vsakem trenutku omogočijo vpogled v poslovanje podjetja, na vseh področjih. V vsakem trenutku lahko preverimo, kakšni so naši finančni kazalniki, kolikšne zaloge imamo v skladiščih, kako visoka je naša prodaja, ... Pri uporabi takšnega poslovnega programa je čimbolj pomembno, da se podatki vnesejo v program čim manjkrat. Ali bolje, da se vsak podatek vnese samo enkrat, vidijo in uporabljajo pa ga vsi, ki jim administratorske pravice to omogočajo. Enkratni vnosi nam prihranijo čas in poenostavijo poslovanje. Poslovni programi so danes prirejeni tako, da jih vsak trenutek lahko nadgrajujemo. Ob začetku poslovanja, ko smo mikro podjetje, potrebujemo za zagon mikro poslovni program. Z razvojem in širitvijo poslovanja podjetja, nadgrajujemo in širimo tudi naš poslovni program. Ključnega pomena je, da se odločimo za program, za katerega nam prodajalec zagotavlja nenehen razvoj programa v skladu z vsemi spremembami. Pri tem ne mislimo zgolj sprememb zakonodaje, temveč da prodajalec prisluhne tudi našim predlogom in
željam uporabnikov. Na tak način se zagotavlja nadaljnji razvoj in izboljšava poslovnih rešitev in programov. Razvoj poslovnih programov se nadaljuje v smeri, ko bo poslovni program povezan s spletnimi aplikacijami, ki bodo omogočale dostop do podatkov preko interneta ali spletnega brskalnika. Primer dobre poslovne rešitve Birokrat. Programska rešitev, plod domačega razvoja in dolgoletnih izkušenj. Prijazen do uporabnika, namenjen poslovanju vseh vrst podjetij in z referenčno listo preko štiri tisoč podjetij, samo na domačem, Slovenskem tržišču, je vsekakor odlična izbira. Deluje v skladju s Slovensko zakonodajo, Slovenskimi računovodskimi standardi in vsemi zahtevanimi predpisi. Ne glede na to, ali ste mikro samostojni podjetnik ali veliko podjetje, s programom Birokrat boste zagotovo izbrali najboljšo možnost za izboljšanje in organizacijo vašega poslovanja. Lahko ga namestite na običajni ali prenosni računalnik. Zadošča že običajni, napisano zgoraj, 1GB velik pomnilnik. Birokrat najbolje sodeluje z Windows operacijskim sistemom. Birokrat je pregleden in enostaven za uporabo. Popolnoma je prilagodljiv na poslovanje vašega podjetja, najsi je mikro ali veliko. Lahko ste računovodski servis, proizvodno ali storitveno podjetje, trgovinski ali gostinski lokal, javni zavod ali društvo. Birokrat je sestavljen iz več različnih modulov, tako da uporabnik lahko kupi samo te, ki jih resnično potrebuje. Ena rešitev za vsakogar, ki jo lahko v vsakem trenutku nadgradi ali spremeni. Program Birokrat omogoča celovito vodenje poslovanja podjetja: • Vodenje šifrantov strank in dobaviteljev • Obračun potnih nalogov, vodenje gotovinske blagajne inž knjigo pošte

• Izdelavo naročilnic, ponudb, predračunov, dobavnic, računov in drugih dokumentov (dobropisi, avansni računi,...) • Vodenje evidence terjatev in obveznosti (zapiranje odprtih postavk) • Elektronski plačilni promet (priprava plačilnih nalogov za Proklik, Bančni asistent, Abacom, SKBNet,...) • Vodenje enega ali več transakcijskih in deviznih računov • Izdelavo davčnih evidenc in obračun DDV • Vodenje zalog v skladiščih z vsemi zakonsko predpisanimi evidencami in zapisniki • Izdelavo delovnih nalogov in normativov za proizvodno ali za servisno-storitveno dejavnost • Obračunavanje zamudnih obresti • Obračunavanje plač in honorarjev • Register in obračun osnovnih sredstev • Vodenje glavne knjige s predlogi letnih zaključnih poslovnih izkazov (dvostavno knjigovodstvo) • Vodenje knjige prihodkov in odhodkov • Prodajo na maloprodajnih mestih in gostinskih objektih (Birokrat POS) • Poslovanje na oddaljenih enotah (dislocirane enote) in mobilno prodajo • Program za vodenje računovodstva za več različnih podjetij (računovodska verzija) • Uporabo v napredni mrežni povezavi • mobilno veleprodajo (Birokrat Portable) • pripravo poročil za Intrastat • Povezava s sistemi za spletno trgovino (Birokrat eShop) Z uporabo poslovno-informacijskega programa Birokrat, boste zagotovo dodali vrednost vašemu podjetju. Optimizirali vaše delovne procese. Povečali učinkovitost zaposlenih. Z Birokratom so poslovna opravila lahko tudi v veselje!Aplikacija: Sledenje pošiljk V zadnjem obdobju smo na segmentu paketne distribucije uvedli več novosti, ki temeljijo predvsem na željah in potrebah strank. Ob tem izpostavljamo vzpostavitev sledenja pošiljk za paketne pošiljke. Aplikacija Sledenje pošiljk podpira vse statuse, ki jih zahteva standard Svetovne poštne zveze, in sicer je pokrit segment sprejema in dostave pošiljk, vročitev pošiljk, dodatno pa še vračanje in prepošiljanje pošiljk določeni pošti, prehod pošiljk skozi paketni usmernik v PLC

Maribor ter prispetje pošiljk iz tujine. Aplikacija Sledenje pošiljk je bila v januarju 2008 nameščena na spletno stran Pošte Slovenije, kjer jo lahko uporabljajo vsi uporabniki poštnih storitev. Za vse kataloške in spletne prodajalce smo omogočili tudi uporabo storitve prevzem na želeni pošti. Za prevoz večjih kosovnih pošiljk in večjih tovorov smo uvedli storitvi ekspresni prevoz tovora in prevoz tovora.

celovite IT rešitve - vzdrževanje informacijskih sistemov - servisiranje in prodaja računalniške opreme - rešitve za varnostno kopiranje podatkov - izdelava programske opreme po meri 041/ 804 588, 040/ 745 040, www.crr.si

PREVOZNIŠTVO IN GRADBENA MEHANIZACIJA Milan Vodlan s.p., Bizoviška 24, 1261 Ljubljana-Dobrunje • PREVOZI-IZKOPI • IZDELAVA DVORIŠČ IN CESTIŠČ • TLAKOVANJE-ASFALTIRANJE • IZDELAVA KANALIZACIJSKIH VODOV

GSM:

041 683 261Industrijski, računalniško voden vezilni stroj. Hitro in zanesljivo vezenje na vse materiale in oblike (majice, kape, prti, nogavice, jakne, žepi, rokavice...).

Velika izbira gospodinjskih šivalnih in overlock strojev. Šivalni stroji že od 9 9 EUR. Overlock stroji; 4-nitni z diferencialnim pomikom blaga že od 2 8 5 EUR.

IGIMEX, trgovina in storitve d.o.o., Brnčičeva 13, 1000 Ljubljana, tel. 01/561-15-04, faks 01/561-30-28 www.igimex.si, e-pošta: info@igimex.si


Poslovni paket z izbiro ugodnosti Za vse, ki želite prvič poslovno sodelovati z Abanko ali kot komitent razširiti nabor storitev, smo pripravili ugoden in prilagodljiv paket. Prikrojite ga lahko svojim željam in potrebam, tako da obveznima storitvama (1 in 2) dodate vsaj dve storitvi (3 ali 4 in 5 ali 6): 1. transakcijski račun z 12 brezplačnimi mesečnimi vodenji; 2. sodobna elektronska banka Abacom z 12 brezplačnimi mesečnimi nadomestili (skupaj s programskim paketom in čitalnikom zaščitnih kartic); 3. poslovna kartica MasterCard brez enoletne članarine; 4. spletni pregled poslovnega sodelovanja (stanj/prometa na računih, vrednostnih papirjev, depozitov, kreditov, garancij, limitov poslovnih kartic Visa; 5. sklenitev splošne depozitne pogodbe z znatno višjimi obrestmi od vpoglednih; 6. sklenitev pogodbe o sprejemanju bančnih plačilnih kartic Visa, MasterCard, BA, Karanta, Maestro in 6 brezplačnih mesečnih najemnin za terminal POS. Poslovni paket je namenjen podjetjem in zasebnikom od 1. 1. 2008 do 31. 12. 2008. Poslovni skrbniki v Abanki vas pričakujejo. Ponudba je paketna. Prihranki ne veljajo za posamične storitve. Podjetje ali zasebnik lahko ugodnosti izkoristi le enkrat. Paket ne vključuje kvalificiranega digitalnega potrdila na zaščitni kartici in stroškov zavarovanja pri zavarovalnici za poslovno kartico MasterCard v znesku 1,59 EUR. Pogoj za sklenitev splošne depozitne pogodbe je polog 2.500,00 EUR za 10 dni.

Abanka Vipa d.d., Slovenska 58, 1517 Ljubljana, Slovenija

SODOBNE REŠITVE PO VAŠI MERI

Podjetnik Podjetniku April 2008  

Podjetnik Podjetniku je revija, ki ponuja podjetnikom neposredno ponudbo svojih izdelkov ali storitev tistim, ki to najbolj potrebujejo – dr...

Advertisement