Page 1

e r o t s e d l i t n e m m Velko

for a k k

u han

dle

t. l a

td

Ta

2019

Sentrumsdagan r l ok

Varer fra 13. til 15. Ju n

i


2

Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

PROGRAM SENTRUMSDAGAN 13-15. JUNI Alle butikkene i Bodø Sentrum bugner over av gode tilbud og gøye aktiviteter disse festdagene - alle de spesifikke tilbudene ser du på Bodø Sentrums Instagram @ibodosentrum, samt vår Facebook-side «Bodø Sentrum». Her er de allerede planlagte aktivitetene vi håper du vil være med på! Og kaaaanskje kommer det en overraskelse eller to – de ser du på Facebook-arrangementet vårt «Sentrumsdagan 2019».

Alle dager (altså torsdag-lørdag) kan du være med på dette: Lyst å prøve skateboard? Da har du flaks! Alle som vil er nemlig så heldige at de kan få prøve skateboardrampen til @Bodoskateboardklubb som vil stå plassert utenfor Radisson Blu Hotel alle dagene. Dette er kult! #bodoskateboardklubb. Det vil være selfie-konkurranse ved den splitter nye og superkule S E L F I E V E G G E N @Monami, husk å tagge #monamibodo. @Nordlandsmuseet står i sentrum alle dager. Her kan du få vite alt det du lurer på ang. det spennende nye Jektefartsmuseetsom har åpning neste helg.

Ettersom vi har bestilt deilige 27 grader og SOL kommer både @Brodreneberbusmel, @Craigalibonechocolate og @Tkeiendom ut i gatene med vognene sine. Ta godt imot dem! ¨Kanskje har de noe spennende på lur? @Kryfrisor sørger for skjønnhet og velvære, og kjører Drop In på Manicure/Pedicure. I tillegg kur med deilig hodebunnsmassasje og føhn. @Saysokoch ønsker også å bidra til pene og velfriserte Bodøværinger denne helgen og kjører Drop In på «Speedstyling» av hår, dette gjelder for eksempel krølling eller glatting av håret. Som seg hør og bør skal det grilles på Sentrumsdagan - @Thonhotelnordlys inviterer derfor til BBQ-buffet, det er topp syns vi! En skikkelig gladnyhet i sentrum er at Bodø Actionhall @bodoaction nettopp har flyttet inn til oss - midt i smørøyet. De tar med seg noen av sine gøye konkurranser og aktiviteter ut i Glasshuset disse dagene. Ta godt imot dem! I tillegg verdt å merke seg er det enkelte tidsbegrensede arrangementer disse dagene.

Torsdag:

Vi har laget et koselig tegnerom for de små i glasshuspassasjen. Der har vi opprettet en helt egen hjerte-postkasse til de som ønsker å gi tegningen sin til barna på @Nordlandssykehuset Barneavdelingen.

Heldige oss som i tillegg til alt det gøye som skjer alle dagene – hele dagen, får vi på torsdag besøk av @Fryddansestudio som skal danse for oss på Torget kl 17:00. Be there, og gi dem den applausen de fortjener! #fryddansestudio

Hvem elsker ikke smågodter? Få med deg golden-ticket shopping og smaksprøver @monicasgodteributikk.

Fredag: Gode, kreative Røde Kors @bua_bodo er på torget kl 11:00-14:00 med mange morsomme aktiviteter - kan nevne frisbeegolf, penny board, grilling av marshmallows og balanseline. Bør være en utfordring for enhver her.

Skulle du ha behov for å freshe opp sommerlooken tilbyr @Nikitahair_koch alle menn og kvinner velkommen til en lett sommer styling mellom kl 13:00-17:00. Her får du tips og nips for både å freshe opp og bevare sommerlooken. Passer utmerket siden det verken blåser eller regner denne dagen!! Du er dermed klar for helg! Jepp! @Fryddansestudio kommer også på fredag, denne dagen underholder de utenfor 7eleven kl 17:00. Akkurat tidsnok til at du får hentet barna fra barnehagen, og rekker ned til sentrum igjen før show. @Framkino klinker til med førpremiere på Kjæledyrenes Hemmelige liv 2 til ære for S E N T R U M S D A G A N. Det er hyggelig det! @Ohma_asian sørger for herlig fredagsstemning med sin populære After Work fra kl 17:00 med kveldsbuffet og DJ. Top Friday arrangeres også denne innholdsrike fredagen på @Top13bar, der finner du deilig Tapas Buffet kl 15:00-19:00. Verdt også å merke seg er @O.johanson, som er i det festlige hjørnet og inviterer til Fashion Lounge med live DJ!! De har toppet laget med MANGE VENNER fra Bodø Sentrum – det jubler vi høyt for! POP-up shop med @Lulujentene og @Royalsko. Bar med @Lystpa. Mike og Craig gjentar suksessen “Dessert & Bubbles” i en helt egen partyversjon – love it! Sean og gutta på @The_london_barber har service ut over kvelden. Og som dere skjønner så utvider de åpningstidene sine som seg hør og bør i festlig lag! Ville tatt meg goooood tid her.. Bare å glede seg til ÅRETS SUMMERPARTY !


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

@IBODOSENTRUM Lørdag: Hurra! @Fryd Dansestudio underholder også lørdag, denne gang utenfor Stormen konserthus kl 12:30. Ta godt imot dem! Samarbeid i sentrum digger vi!! @Exploresalten + @Lystpa har spennende planer med aktiviteter i havneområdet. Følg med på vår Facebook-side. Dette gleder vi oss til! Nordland Fylkeskommune har fått seg nye hurtigbåter – det visste du kanskje ikke? De er stolte av dette, og ønsker å vise disse frem til Bodøs befolkning. Du er derfor velkommen til Åpen Båt mellom 12:00-14:00. Lørdag kl 12:00 inviterer @Bodokunstforening til omvisning og kunstverksted for barn! Barna får erfaring med materialet leire, og oppleve utstillingene til keramiker Grethe Winther-Svendsens og maler Ivar Dillans jubileumsutstilling. Dette i trygt og lekent følge av Kristin Skogøy. OBS! Begrensede plasser og forhåndspåmelding til post@bodokunst.no. @Framkino bjudar på også på lørdag. Denne dagen kjører de barnefilm-bonanza med svært reduserte priser. Hyggelig fortellerstund kan du også oppleve på lørdag i eventyrhula @Stormenbibliotek kl 13:00. Mellom kl 12:00-14:00 lager de i tillegg insekter og andre småkryp på sitt kreative verksted, og DU er velkommen! En stor høydare denne dagen er F O F F O K L O V N E N (wohooo) i Glasshuset hele dagen! Han elsker selfies, du bør ta en sammen med han! Og tagge #sentrumsdagan

@Monami vil være overalt denne dagen – de bare digger sentrumsdagan, og lager en helt egen Pop-Up Cafe i Glasshuset. Vi er også kjempeglade for å få besøk av Bondens Marked, du finner dem på Torget kl 11:00-16:00. Innholdsrik lørdag dette! @Bodobarneogungdomsteater er helt RÅ på ansiktsmaling! De ønsker barn og unge velkommen i glasshuspassasjen. Helt gratis! Alle barn digger hoppeslott sant? @Kochkjopesenter inviterer alle barn til hoppeslott-morro. Kom kom! @Bodoglimt er så takknemlige for at vi i sentrum farger byen G U L hver gang det er hjemmekamp, og flytter hele sin Fan Zone ned til oss denne dagen. Her er det tmassevis av aktiviteter for store og små. Patriotisme er bra for en by, vi oppfordrer derfor også DEG til å henge opp ditt Bodø Glimt flagg hver gang det er hjemme kamp. Skulle du mot formodning ikke ha et slikt tilgjengelig bør du kjøpe det på Aspmyra #gulterkult. Så... Sist, men ikke minst!! Hvem gleder seg til @Oppturfestival?? Også da er det meldt deilige 27 grader og SOL!! Denne lørdag er vi så heldige å få en smakebit av det vi har i vente siste helgen i juli på Bankgata. Opptur-gjengen kommer nemlig på T O R G E T kl 16:00-18:00. De har med seg masse stæsj og spiller herlige Summer Vibes! Vi gleder oss!!!! Da gjenstår det bare å ønske HJERTELIG VELKOMMEN TIL BODØ SENTRUM <3

3


4

Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

-20% PÅ HELE BUTIKKEN!

-20% PÅ HELE BUTIKKEN

Torsdag, fredag og lørdag

Tlf. 75 52 36 66


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

SENTRUMSDA GAN på Koch kjøpesenter

5


6

Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

Kjøp ditt gavekort i gavekortautomaten ved heisen i 1. etasje.


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

Meld deg inn: SMS KOCH til 2242 Last ned vĂĽr app i App Store og Google Play.

7


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

Med dlemstilbud torsda ag til søndag:

Alle møbler

SENTRUMSDAGAN TORSDAG - LØRDAG

Alle som handler for over 200,- får trekke en

“GOLDEN TICKET”

-30-50%

Gjelder kun 13.-16. juni.

Hovedpremie: Gavepose verdi av 500,Mindre premier på noen av billettene. Smaksprøver/lett servering og tegnebord for barna.

TILBUD iPhone 7 32GB svart til kun

3990,-

Vi tilbyr Telenor Swap og Telia Svitsj. Tilbud gjelder sentrumsdagene.

Sommer

SALG

En mengde smykker og klokker:

30-70% A&C JEWELLERY DESIGN OSLO

50%

Klokker:

50%

Smykker:

70%

Koch i Glasshuset Tlf. 40 43 22 64 www.bjorklund.no

20%

på kjølebagger, kasseroller og stekepanner Åpningstid kl 12.00-03.30 Live musikk: Sondre Johansen spiller fra kl 23.00 disse dagene og torsdag er det gratis inngang, fredag og lørdag cover fra kl 23.00. Greit med en pust i bakken for de som handler

Med forbehold om trykkfeil, prisendringer og utsolgt vare. Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

8


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

-25% Torsdag, fredag og lørdag alle varer

Velkommen til oss

(gjelder ikke elektriske produkter)

www.monamibodo.no

7 peoner, nå kun

99,-

20% TORSDAG - LØRDAG

La France as i underetasjen på Koch Kjøpesenter, tlf. 75525075

SENTRUMSDAGAN TILBUDET GJELDER 13-15.JUNI 2019

KOFFERTER Utvalgt sortiment

50% rabatt VESKER Opptil

70% rabatt KOCH | STORGATA 5 | TLF 75 52 55 90

dna Bodø - 3.etg Kochsenter et tlf.: 75 52 11 77 | www.dna- shoes.com

-20% PÅ HELE BUTIKKEN!

9


10 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

HUSK!

Trippel-Trumf torsdag 13. juni! Tilbudene gjelder t.o.m. 16. juni 2019

Nygrillet kylling

39

90

pr stk, Prior

Ukens beste tilbud!

Grillpølser

Krone-is, 12-pk

495g, Finsbråten 40,20/kg

jordbær/sjokolade, 1500ml, Hennig-Olsen Is 26,60/l

19

90

39

90

Kun 3,33 pr stk

Fun Light

24

stort utvalg, 800ml + pant 3,11/l ferdig bl

90 TIPS, INSPIRASJON OG OPPSKRIFTER – SE SPAR.NO


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 11

SOMMERVIBBER!

Fremover får du burgere, pølser, koteletter, is, marinerte poteter og mye, mye mer. Se etter sommervibber i din nærmeste SPAR-butikk.

Burger 2-pk

Cheddar burgerost

Reale burgerbrød

80g, Synnøve 248,75/kg

6-pk, 480g, Bakehuset 51,88/kg

19

29

Bacon-/chorizo-/hamburger, 300g, Folkets 99,67/kg

24

90

90

90

Blåskimmel burgerost 80g, Synnøve 373,75/kg

29

90

Kylling lårklubber

Svin ytrefilet

grillet, 600g, Prior 83,17/kg

chilimarinert, 500g, Folkets 139,80/kg

49

69

90

90

Spareribs

Kyllingfilet

Sommerkoteletter

marinert, pr kg, Mydland

tomat & urter, 400g, Prior 149,75/kg

bøkerøkt, pr kg, Folkets

179 59 00

Pølser

Reale pølsebrød

kyllingpølse med urter/bratwurst/chorizo,

29 270g, Folkets 110,74/kg

90

90

12-pk, 552g, Bakehuset 45,11/kg

24

90

79

90

Polarbrød fullkorn/havre/hvete,

39 16 stk, 600g 66,50/kg

90


12 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

SOMMERMARKED 50,- 100,- 200,300,- 400,- 500,Velkommen innom!

FRANSA / DENIM

STUDIO

*Tilbudet kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter.

GLASSHUSET

TORSDAG 13. JUNI Handle for over 1000,Få 50% rabatt på hele kjøpet! Handle for over 500,Få 30% rabatt på hele kjøpet! Gjelder fullprisvarer, ikke Guppyfriend – vaskepose, reinsdyr - og saueskinn. Kan kombineres med kampanjevarer.

3 FOR 2 PÅ ALT I EKTE SØLV

DEN BILLIGSTE PÅ KJØPET. RABATTEN TREKKES FRA I KASSEN. KAN IKKE KOMBINERES MED ANDRE TILBUD. GJELDER KUN ORDINÆR PRIS.

L O O C

N W O D wit h KING

FUSION

Strawberry Crumb

CREAMY

SHAKE

Creamy Salty

Caramel


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 13

-25%

på alle solbriller og innfatninger u/styrke.

Tlf 75 54 44 44

www.khansen.no

Å P N I N G S T I D E R : M a n d a g – f r e d a g 0 8 – 1 7 • To r s d a g 0 8 – 1 8 • L ø r d a g 1 0 – 1 5


14 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

lave priser ULVEN FLEECEJAKKE

VANNTETT TERRENGSKO

Myk og behagelig fleece. Kan brukes som mellomlag eller som jakke alene. Super på kjølige sommerkvelder og selvsagt i tursekken. Finnes i flere farger.

125,-

DAME/HERRE/JUNIOR:

SOFTSHELL BUKSE

Modell: Geilo. Dame, herre, junior og barn. Komfortabel turbukse i myk softshell kvalitet. Tøyelig og slitesterk. Buksen finnes også i sort. Barn Str. 2-7 år Junior str. 8-14 år

JUNIOR: 250,-

MYK SOFTSHELL

Modell: Bratt low En super terrengsko med godt gripemønster. Junior str. 30-39. Dame str. 36-41. Herre str. 40-46

DAME/HERRE: 375,-

JUNIOR:

275,-

TURBUKSE MED STRETCH

4-VEIS STRETCH

Modell: Otra Pant. Turbukse til dame og herre med en super passform og mange detaljer. Buksen har 4-veis strechmateriale på knær og i baken, er vannavvisende og ventilerer veldig bra.

DAME/HERRE: 275,-

BARN:

200,-

550,-

DAME/HERRE:

sentrumsdager


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 15

lave priser TURSKO TIL JUNIOR

TUR-/HIKINGSKO MED GORE-TEX

Modell: Ura Mid fjellsko En flott tursko eller kraftig fritidssko, som er lett i vekt. Såle med godt gripemønster. Str. 28-36

JUNIOR:

Modell: Sta Lace 101 GTX Lett tur-/hikingsko med GORE-TEX® membranen som er både ventilerende og vanntett. Dame str. 36-41. Herre str. 41-47

200,-

VANNTETT TUR-/FJELLSKO MED GORE-TEX

Modell: Alta Zero GTX. Lett tur-/fjellsko for dame og herre. GORE-TEX® membranen. Dame str. 36-41 Herre str. 41-47

975,-

DAME/HERRE:

475,-

VANNTETT GORE-TEX LØPESKO

Modell: Mega Wave 3.0 GTX Stabil og vanntett løpesko med meget god passform og demping. Dame str. 36-41. Herre str. 41-46

800,-

DAME/HERRE:

DAME/HERRE:

VANNTETT TUR-/FJELLSKO MED GORE-TEX

ZAMBERLAN TUR-/FJELLSKO

Modell: Nevado Lace Mid. GORE-TEX® membranen er både ventilerende og vanntett. Dame str. 36-41 Herre str. 41-47

600,-

DAME/HERRE:

Modell: Air Round Lav. Dame/herre. Lettvektsko med god stabilitet. GORE-TEX® SURROUND™ membran. Dame str. 37-41. Herre str. 41-47

1200,-

DAME/HERRE:

Du finner oss på Koch Senteret i Bodø Annonsen gjelder Sentrumsdagan, fra torsdag 13. til lørdag 22. juni. Vi tar forbehold om trykkfeil, for sent ankomne- og utsolgte varer!


60 år

1 9 5 9 – 2 0 19

Vi får frem smilet ditt!

Therese Bakke

Therese Tammel Tryggestad

Marte Notkevich Imingen

TA NNLEG E

TA NNLEG E

Marie Fische

Trine Kristin Ravn

TANNPL EIER

TA NNP LEI ER

TANNL EGE

Kim Andre Skaug

Kristina Oskarsen

TA N N L E G E

KLINIKKLEDER

Lisbeth Olsen

Nina Pedersen

Aud Kristine Horseng

AU T TA NNHELS ES EKR E TÆ R

A S S I S T E NT

A S S I S T E NT

Første undersøkelse, tannrens, røntgen og fjerning av misfarging kun

395,(veil. pris 895,-) Gjelder nye kunder og studenter

Bestill time i dag!

Vi tilbyr kveldsåpent og har gratis parkering! Tlf: 75 50 04 30 | Sandgata 5A, 3. etasje. Inngang i Storgata. | sandgata-tannklinikk.no

112

112

16 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 17

Du finner menyen på

Ny restaurant i Bodø Sandgata 5 B (tidl. Kafka)

VELKOMMEN TIL BYENS STORSTUE

FREDAG 14.06 Vi serverer vår kjente Top Friday buffé på Top13 fra kl. 15.00 til 19.00 til kun kr 199.- pr person

LØRDAG 15.06 Er du morgenfugl eller liker å sove lenge? Vi har tilbudet for begge.

Nyt utsikten, god mat og stemningen sammen med gode venner.

Vår frokostbuffet serveres fra kl. 07.00 til 10.30 og vår lunchbuffet fra k. 11.30 til 14.00. Kr 199.- pr person pr buffet


18 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

GRILLFEST PÅ THON HOTEL NORDLYS

395,-

per person

Fredag den 14/6 kl. 18.00-22.00 lager kokkene en bugnende grillbuffet med masse godsaker for store og små. Pris 395,- per person. Barn 6-12 år halvpris, under 6 år gratis. Bordreservasjon på e-post til daniel.lind@olavthon.no Thon Hotel Nordlys Moloveien 14, Bodø thonhotels.no/nordlys

Husk

å ta en kunstpause i Bodø kunstforening UTSTILLINGER I MAI OG JUNI ER:

IVAR DILLAN 23.mai-30.juni GRETHE WINTHER-SVENDSEN

i Vindusgalleriet 11.mai-30.juni


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 19

23 av 92 leiligheter er salgsklare 1-, 3- og 4-roms leiligheter Husbankfinansiering Se jensvolldalen.no for mer informasjon

23 av 92 leiligheter er salgsklare 1-, 3- og 4-roms leiligheter

Kontakt Thomas Hansen Husbankfinansiering Eiendomssjef Se jensvolldalen.no for T. Kolstad Eiendom AS Tlf: 951 42 583 Kontakt Thomas Hansen Eiendomssjef T. Kolstad Eiendom AS Tlf: 951 42 583

Tord Kolstad T. Kolstad Eiendom AS mer informasjon Tlf: 909 97 760

Tord Kolstad T. Kolstad Eiendom AS Tlf: 909 97 760


20 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

% 0 2 - PÅ ALLE SKO GJELDER ORDINÆR PRIS

Storgt. 1

Sentrumsgården


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 21

konserthuset

Høydepunkter fra høstprogrammet 2019:

Vi slipper fortsatt godbiter for høsten 2019! Følg oss på: Facebook (Stormen Konserthus) Instagram (@stormenkonserthus) Eller meld deg på vårt nyhetsbrev for eksklusive tilbud. Se også stormen.no for oppdatert program og informasjon.


22 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

LUNSJBUFFET SUSHI A LA CARTE TAKE AWAY

755 64 650 — post@ohma-asian.no www.ohma-asian.no

g a s t rop ub, Re s taur a n t, bryg g e ri og n at t k l ubb

Booking +47 48 50 27 27 post@hundholmenbrygghus.no www.hundholmenbrygghus.no

HUSETS PASTA STEINOVNSBAKT PIZZA GRILLET TØRRFISK LUNSJBUFFET A LA CARTE

TLF: 75 52 40 40 www.restaurantbjork.no


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 23

velkommen til «nordens la rambla» larsen mat & vinbar er et nytt spisested fra folkene bak bjørk, hundholmen brygghus og ohma. her er det uformell atmosfære og høy puls. den spanskinspirerte menyen består av spennende småretter som passer for alle anledninger. skal du ut med kollegaer, venner eller din kjære er larsen det naturlige valget. restauranten ligger på gateplan i storgata, også kjent som «nordens la rambla», sentralt plassert med stormen konserthus som nærmeste nabo. du er garantert et godt måltid når du svipper innom larsen mat & vinbar.

www.larsenmatogvinbar.no

adresse:

larsen mat & vinbar storgata 4a, 8006 bodø kontakt:

tlf: 755 33 000 post@larsenmatogvinbar.no vi tar reservasjoner for grupper over 8 personer


24 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

SENTRUMSDAG

20% RA PÅ ALLE VAREN *

50% RABATT

PÅ ALLE VARER I UNDERETASJEN - VARER KLARE TIL LEVERING NÅ!


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 25

ENE PÅ BOHUS!

ABATT E I VAREHUSET! *Gjelder ikke varer i Signature Collection og Skovby. Her er det 15% rabatt.

BOHUS BODØ Storgt. 19, 8038 Bodø. Tlf: 75 54 92 00

ÅPNINGSTIDER SENTRUMSDAGENE: Tors 13/6: 10-20 • Fre 14/6:10-22 • Lør 15/6: 10-18

Følg Bohus Bodø på Facebook og Instagram


26 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

ANNONSE

Legger de mørke årene bak seg 23 år gammel er Benedicte på god vei ut av mørket, inn i lyset og mot en framtid. Wenche Antonsen og Burger King hjelper henne på veien. UNGDOMSTIDEN BLE IKKE HELT slik Benedicte fra Bodø planla. En fin oppvekst og gode foreldre klarte ikke å forhindre at hun havnet ut i et flere år langt mørke. - Jeg var i et miljø som ikke var bra. Det var vold, rus og psykiske problemer. Dette var noen mørke år. Jeg kom meg ut og har brukt de tre siste årene på å komme meg på beina, forteller hun. Takket være hjelp fra blant andre NAV, oppfølgingstjenesten - og nå Burger King, er 23-åringen i ferd med å nå sitt mål om en ny framtid. Kollega Kristmar Lindbach hos Burger King gir henne en klem. - Mange ser personer med psykiske lidelser, uten å se personen. Det tas for lite hensyn til at utvikling av psykiske lidelser ofte skjer på grunn av miljøet, og ikke har noen sammenheng med selve personen, sier Lindbach.

Kristmar Lindbach og Benedicte skryter av arbeidsmiljøet og daglig leder Wenche Antonsen Antonsen tror 23-åringen vil klare seg helt fint. - Hun søkte jobb hos oss tidligere i vinter. Under intervjuet så jeg raskt at hun er ærekjær og så gjerne vil. Hun ble ansatt fordi hun var helt ærlig under intervjuet. Jeg har troen på henne. Benedicte er en utrolig flott jente og jeg håper denne jobben, som hun tar som en del av terapien, vil hjelpe henne det siste steget på veien, sier Antonsen.

- Målet er å gi ungdom en god start

- Wenche er en god sjef

Daglig leder Wenche Antonsen hos Burger King i Koch og på City Nord har de siste årene sett, og ansatt mange unge som har falt utenfor. Benedicte er ei av mange. - Målet er å gi ungdom en god start på veien til arbeidslivet. Uansett bakgrunn; vi er alle like og det handler om å hjelpe dem som har det tøft. Jeg tenker at kanskje en jobb her kan utgjøre en forskjell, sier Antonsen. Som barne- og ungdomsarbeider brenner hun for saken. Antonsen samarbeider med barneskoler, videregående skoler, NAV og Bodø Industri for å hjelpe. Benedicte er glad for hjelpen. - Jeg trenger av og til en timeout, og får jobben tilrettelagt slik at jeg kan klare den. Jeg er veldig takknemlig for at Wenche gir meg en sjanse, sier hun.

Lindbach slet også da hun var yngre. Hun droppet ut av videregående, men har i dag tre barn sammen med kjæresten - og har på tre år gått fra midlertidig ansatt, til skiftleder hos Burger King City Nord. - Jeg hadde en tøff tid da jeg var yngre. Videregående skole måtte bare vente. Så møtte jeg Simon, sier hun og smiler. Lindbach ble gravid da hun var 19 år. Etter hvert meldte lysten til å fullføre skolegangen seg. Barn to kom - og Lindbach tenkte hun måtte finne seg en jobb. - Jeg har aldri hatt noen drøm om noen spesiell yrkesvei, og nå trives jeg så godt her. Det er en spennende jobb. Det er mye som foregår - og så er ho Wenche en så god sjef, sier hun. De ansatte hjelper til med å få ungdom ut

i arbeid. Det gjelder uavhengig av om ungdommen sliter - eller bare er ute etter en liten jobb. - Vi får ofte de som faller litt utenfor, men vi ansetter også ungdom ned i 15 år. Det er veldig positivt for disse når de kommer ut i arbeidslivet på et senere tidspunkt, sier Antonsen. Alle starter et sted. Noen vet ikke hvordan de vrir opp en klut og tørker av et bord. Andre skjelver første gang de står i kassen. - Det er fantastisk å se hvordan de etter hvert blomstrer, sier Antonsen.

- Mange blir kastet ut hjemmefra Det er ikke gitt at det går bra. - Jeg vet om mange som blir kastet ut hjemmefra uten penger når de er 16 år, sier Benedicte. Selv bor hun i egen leilighet hjemme hos foreldrene - og har et bredt støtteapparat rundt seg. - Jeg er veldig glad for oppfølgingsapparatet rundt meg. De lar meg ikke skli ut, sier hun. Ifølge Antonsen er det 23-åringen selv som forhindrer dette. - Vi er bare støtten rundt deg. Det er du som gjør jobben.

- Jeg vil ha en grønn jord til mine barn Burger King jobber for bærekraft. Det være seg å hjelpe ungdom, få ned plastforbruket - eller spise grønnere. - Framtiden er å ha fokus på å leve mer bærekraftig. Du må ikke kjøre på jobb eller skole eller butikken, sier Kristmar Lindbach, skiftleder på Burger King City Nord. Selv bor hun i Rønvik og går

på jobb. På jobb holder hun den grønne fanen høyt. - Det er veldig bra for oss å ha Kristmar her. Hun gjør oss bevisst i forhold til plastforbruk - og sortering av avfallet, sier daglig leder Wenche Antonsen - vel bevisst at Burger King er ikke den beste i klassen hva gjelder avfall. - Vi har både plast sugerør og lokk til koppene. Kanskje trenger

du som gjest ikke plastlokk når du spise hos oss, oppfordrer hun. Burger King har også både fisk og vegetar på menyen. - Rundt 50 prosent av maten vi selger er kylling, fisk, grønt - eller pommes frites. Slik at vi har også grønne alternativer - og alternativer til rødt kjøtt, sier Antonsen.


Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN 27

SENTRUMSAGAN

Sentrumsdagan tilbud

Velkommen innom din lokale baker i sentrum

TILBUD 13-16 juni:

Red velvet 18cm med ostekrem

199,-

Fjelloff, 600gr

15,-

Fibergrov med ost og skinke

Wraps -VEGAN asian BBQ

25,-

50,-

Kaffe, takeaway

Proteinbrød, 600gr

10,-

25,-

Ut på TUR, aldri sur… Velkommen til vår uteservering med byens flotteste utsikt Storgata 6, 8006 Bodø www.bodobakeri.no

Stormen bibliotek – www.turkafe.no – Tlf 947 83337

VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG SOMMERHANDEL HOS APOTEK 1 TORDENSKIOLD Vichy ansiktspleie

Kjøp 2, få

30%

30%

Kjøp 3 eller flere, få

50%

Tilbudene gjelder f.o.m. 05.06. t.o.m. 18.06.2019, så langt beholdningen rekker. Apotek 1 Tordenskiold. Storgata 26. Tlf. 75 54 43 40. Åpningstid: mandag-fredag 8.30-17, lørdag 10-15.


28 Velkommen til de store SENTRUMSDAGAN

Profile for Amedia Ressurs Harstad

Sentrumsdagan  

Sentrumsdagan