Page 6

6|

| nyhet | 

TORSDAG 27. JUNI 2019

nybygg: Her reises bygget som skal styre trafikken på 15 forskjellige lufthavner.

foto: Børre Arntzen

„„Nå reises RTC-bygget:

Skal styre flytrafikken på 15 forskjellige lufthavner Dersom du har kjørt til eller fra Langstranda de siste ukene har du neppe unngått å legge merke til det store bygget som nå reises i stor fart.

■■ Børre Arntzen

ba@bodoby.no

BODØ: - Nå er ca halvparten kommet opp. Bygget blir dobbelt så bredt som i dag, forklarer Geir Ove Heir som er daglig leder for Remote Tower Centre i Avinor Flysikring. - Arbeidene med bygget fort-

UTSEENDE: Slik blir bygget seende ut når det er ferdig,

setter nå og det er beregnet at bygget skal bli tett i løpet av sommeren. Så tar det selvsagt litt tid å få på plass det tekniske utstyret som kreves. Men vi regner med å være i drift i løpet av 2020 og så implementerer vi de 15 forskjellige flytårnene etter hvert, sier Heir. Når bygget står ferdig og alt

det tekniske er på plass og i orden, skal til sammen 15 forskjellige flytårn styres fra Langstranda i Bodø. - Den nye flyplassen i Bodø planlegges og bygges uten et eget flytårn fordi trafikken skal styres fra oss i RTC. Bodø blir nok en av de siste flyplassene som tas inn her.

INNSIDEN: Slik blir bygget seende ut på innsiden.

De fem første er tårnene ved Mehamn, Berlevåg, Røros, Røst og Hasvik. Deretter skal lufthavnene i Namsos, Rørvik, Sogndal, Førde, Vardø, Svolvær, Molde, Haugesund og Bodø og Lakselv inn, sier Heir.

Profile for Amedia Ressurs Harstad

Bodø by TORSDAG 27. JUNI 2019  

Bodø by TORSDAG 27. JUNI 2019