Page 21

TORSDAG 27. JUNI 2019 | nyhet | 

FORSLAG: Brit Janne Soløy foreslår ny gågate i Moloveien ved havna på sommerstid. Det forslaget støtter MDG ved Håkon Møller. 

| 21

Foto: Truls Naas

Støtter forslaget om ny gågate i Moloveien Brit Janne Soløy tipset Bodø By-redaksjonen om et tips det lar seg høre av. Hun foreslår nemlig å lage en egen gågate i Moloveien (fra Molostua til Radisson Blu). ■■ Truls Naas

tn@bodoby.no – Der kunne det ha blitt satt opp salgsboder, flere utekafeer/

puber. Dette kunne vært noe og vist fram til tilreisende og innbyggere i Bodø, sier hun til Bodø By. På spørsmål om hvordan dette ville påvirket folk som er avhengig av Moloveien, svarer hun; – Varetransport, blålysetatene med mer må jo selvsagt kunne kjøre der ved behov. – Hvorfor er dette en god idé synes du? – På grunn av beliggenheten til havna, nydelig utsikt og lang solnedgang, mener Soløy.

– Torget har ikke samme mulighet Hun mener torget i dag ikke har de samme mulighetene som ved Moloveien. – Torget vi har i dag har ikke den samme utsikten og nærheten til havet, sier Brit Janne Soløy. Vi satte i gang en meningsmåling der vi spurte våre lesere om de stiller seg positive til Soløys forslag. Cirka 1000 personer stemte, der 72 prosent var positive til ny gågate i Bodø.

MDG positiv Leder i komité for plan, næring og miljø, Håkon Møller (MDG) støtter forslaget om en ny gågate i Moloveien i Bodø. – Forslaget om å gjøre Moloveien til gågate er godt, og er faktisk noe kommuneplanen allerede åpner for, forteller Møller til Bodø By. I planbeskrivelsen i kommuneplanens arealdel 2018–2030 står følgende: – Det er også behov for å vurdere en mer offensiv planlegging langs Moloveien i planperioden, dette inkluderer nye

vurderinger av gatebruk, byrom og bebyggelse.

– Vi sier ja Håkon Møller forteller at forslaget er i tråd med Miljøpartiet De Grønnes program. – Vi er positive til å fjerne gateparkering i sentrum til fordel for ting som skaper mer folkeliv som uteserveringer, beplantning og tilrettelegging for myke trafikanter. Moloveien har sånn sett et kjempepotensial for å bli en attraksjon i byen, så dette er noe vi sier ja til, sier Møller.

Profile for Amedia Ressurs Harstad

Bodø by TORSDAG 27. JUNI 2019  

Bodø by TORSDAG 27. JUNI 2019