Page 20

20 |

| annonse | 

TORSDAG 27. JUNI 2019

„„Bodø er stort sett en trygg by å bo i

– Men dette er noe jeg mener vi ikke må ta for gitt KNUT WALDEMAR SOLLI

Byfolk Bli bedre kjent med kriminalsjef Knut Waldemar Solli i vår spalte «Byfolk».

■■ Truls Naas

tn@bodoby.no Knut Waldemar Solli jobber som seksjonsleder for etteretning, forebygging og etterforskning ved Bodø politistasjon. I 2014 returnerte han til Bodø etter cirka fem år i Oslo politidistrikt. Solli er glad i friluftsliv, og forteller at Bodø er en perle i så måte.

Sju år som politi i Bodø Hvor lenge har du jobbet som politi i Bodø? – Til sammen har jeg jobbet cirka sju år i politiet i Bodø. Jeg hadde et «avbrekk» fra Bodø politistasjon i forbindelse med at jeg jobbet fem år i Oslo politidistrikt før jeg returnerte til Bodø i 2014. Hvorfor ville du bli politi? – Det har egentlig aldri vært noen barndomsdrøm for meg å bli politi, og sånn sett var det nok relativt tilfeldig at jeg havnet der jeg gjorde. Jeg har alltid vært nysgjerrig og opptatt av rettferdighet. Det er en kanskje en klisjé, men jeg tenker at det å være politi er veldig meningsfylt. Hvilke oppgaver har du i politiet? – Jeg er i dag seksjonsleder for etterretning, forebygging og etterforskning ved Bodø politistasjonsdistrikt. Det betyr at jeg har det politifaglige ansvaret for etterforskning, forebygging og etterretning i Bodø, samt på Værøy og Røst. Heldigvis har jeg mange fantastiske medarbeidere sammen med meg som står på hver eneste dag for å levere en best mulig tjeneste til publikum. Vil du anbefale jobben som politi i Bodø? – Absolutt. Bodø er en veldig bra by å være politi. Akkurat passe stor, akkurat passe liten. Hvilke utfordringer har politiet i Bodø i dag? – Vi har stort sett de samme

utfordringene som andre sammenlignbare byer. Særlig bruker politiet mye ressurser på etterforskning av vold og seksuelle overgrep. Bodø er stort sett en trygg by å bo i for innbyggerne, men dette er noe jeg mener vi ikke må ta for gitt. Politiet og samarbeidsaktørene bruker derfor mye ressurser på å forebygge kriminalitet, og det skal vi fortsette med. Her er det viktig at alle bidrar.

Savnet etter Bodø ble for stort Hvorfor bor du i Bodø? – Etter fem år i hovedstaden ble savnet etter venner, familie, fjell og hav for stort, og jeg søkte meg hjemover igjen. For meg som er glad i friluftsliv er Bodø en perle. Når jeg i tillegg har en spennende og utfordrende jobb ser jeg ingen grunn til å bo noe annet sted. Hva er din favoritt «grønne lunge» i Bodø? – Så lenge det er gløtt av sol på værvarselet så finner du meg stort sett på en eller annen fjelltopp, sommer som vinter. Jeg har tidligere surfet en del og gleder meg til det blir bølgebasseng og surfing i Geitvågen. Det kommer til å bli fantastisk. Hvem eller hva gjør din dag bedre i Bodø? – I hverdagen er det kjæresten min og hunden hennes, samt alle de flotte og hyggelige medarbeiderne på Bodø politihus. I helgene er det nybakt brød fra Brødrene Berbusmel. Jeg er veldig fornøyd med at de er på plass i sentrum av Bodø. Kan du nevne noe i Bodø som irriterer deg? – Nei, jeg klarer faktisk ikke å finne noe. Hvem er ordfører i Bodø etter valget i høst? – Vi har et utmerket samarbeid med ordføreren, og det skal vi fortsette å ha, uavhengig av hvem det blir. Keiservarden eller Moloen? – Keiservarden. Parken eller Musikkfestuka? – Parken. Hvor er Bodø om 10 år? – Da er Bodø blitt kåret til verdens beste og tryggeste sted å bo, og folk står i kø for å få bo i den nye byen vår. Hva savner du i Bodø?   – Savner egentlig fint lite, men synes det er synd at det

BYFOLK: Knut Waldemar Solli har jobbet i politiet i Bodø i cirka sju år og stortrives i byen. Han jobbet om lag fem år i Oslo politidistrikt. FOTO: Privat foreløpig ikke er blitt noe av mathallen som har vært planlagt i sentrum. Bjørk eller Annas? – Bjørk. Glimt eller BHK? – Jeg er glad i både håndball og fotball, men etter 93-sesongen til Glimt var jeg som 10-åring solgt. Jeg husker enda stemningen på Glimt-RBK med cirka 11 000 tilskuere på tribunen. Det er morsomt å se årets utgave av Glimt, og jeg tror vi har noe veldig bra på gang i år.   

VM i Frankrike 1998 Hvordan ser morgenen din ut på hverdager? – Jeg står opp cirka klokka 06:30, dusjer, og spiser frokost før jeg er på jobb cirka klokka 07:15. Da er det gjennomgang av «politidøgnet» og planlegging av dagens tjeneste. Jeg drikker uforholdsmessig mye kaffe av varierende kvalitet

mellom klokken 07:00 - 09:00. Drømmen er å bytte ut kaffetrakterne på politihuset med en egen barista, men noe sier meg at det kanskje ikke er rett prioritering. Hva er din guilty pleasure? – Hvis jeg først åpner en pakke M&M's, så spiser jeg til jeg er kvalm. Dette skjer hver gang. Hvem ville du bli sittende fast i heisen med? – MacGyver. Han hadde garantert fått heisen i gang med bruk av noen skolisser og en penn. Er det noe som gjør deg sint? – Nei, blir sjeldent sint. (Bortsett fra når Glimt får en åpenbart feil dommeravgjørelse mot seg). Hva drømmer du om? – Erfaringsmessig litt urealistisk, men jeg skal ha ferie i Bodø og Nordland i sommer, så drømmen er sol fra skyfri himmel i hele juli.

Har du et forbilde? – Nei. Hvem har betydd mest for deg? – Foreldrene mine. Hva er det beste som har skjedd så langt i 2019? – Det å være forlover i bryllupet til en av mine aller beste venner var en fantastisk opplevelse.    Hvor ville du dratt hvis du hadde en tidsmaskin? – Jeg hadde reist tilbake til VM i Frankrike i 1998 for å overvære at Norge slo Brasil. Det må ha vært en helt syk opplevelse. Hva har du gjort som de færreste vet om? – Med tanke på det jeg selv mener er et manglende komisk talent, så er det kanskje ikke så mange som tenker at jeg har spilt revy. Men det har jeg altså gjort i Svolvær byteater. Hvor er du om fem år? – Da gjør jeg forhåpentligvis mye av det samme jeg gjør i dag.

Profile for Amedia Ressurs Harstad

Bodø by TORSDAG 27. JUNI 2019  

Bodø by TORSDAG 27. JUNI 2019