Page 6

6|

| nyhet | 

ONSDAG 29. MAI 2019

G14 for Norge. – Hva savner du i Bodø? – Jeg savner egentlig ikke noe, men klart at noen ganger i løpet av sommertiden skulle man ønske at man kunne snurre hjulet på temperaturen litt opp.

Syngende bil – Bjørk eller Annas? – Samvirkelaget. – Glimt eller BHK? – Jeg er nok mest glad i fotball selv, men det er gøy på BHKkamp også. – Hvordan ser morgenen din ut på hverdager? – Morgenen starter med at samboeren min sliter meg opp av senga. Så hopper jeg i arbeidsklærne og vipps, så er jeg på arbeid med en kaffekopp i hånden. – Har du en guilty pleasure? – Min guilty pleasure er at jeg tror jeg er god til å synge. Så det høres vel godt fra dusjen og i bilen. Det er stort sett der jeg synger.

Når han ikke synger...

AMBISIØS: Truls Bjerke stortrives på Samvirkelaget og tror at det blir minimum 14 Samvirkelag i landet i fremtiden.

Foto: Victoria Finstad

„„Truls (38) om Bodø i framtida:

Glimt med i Champions League og spiller for hele 160.000 stilskuere Truls bjerke

Byfolk Truls Bjerke (38) er et byfjes du kanskje har sett dersom du har vært innom Samvirkelaget i Storgata. I tillegg er han aktuell med stemmen i radioreklamen til Østbø og ikke minst er han reservespiller for Nordstranda.

■■ Victoria Finstad

vf@bodoby.no

– Jeg stortrives i kafélivet på Samvirkelaget. Mange faste gjester og generelt mange fornøyde gjester, sier han. – Hvordan er det å drive en av de mange kaféene i Bodø? – Å drive kafé i Bodø er kjempegøy. Som nevnt er gjestene våre veldig fornøyde. Og vanskeligere enn det er det ikke å få meg fornøyd.

Livet i Bodø – Hvorfor bor du i Bodø? – Fordi det her jeg har mitt

barndomshjem og det er byen jeg trives aller best i. Som mange andre måtte jeg flytte ut av Bodø en stund for å forstå hvor godt hjemme er. – Hva er din favorittplass i Bodø? – Min favorittspot er på den idylliske utkikksplassen rett ved mitt barndomshjem i Skivika. Når vi får oppleve saharasol i Bodø er det bare fantastisk å sitte og nyte utsikten derfra med Landegode i bakgrunnen. – Hva gjør din Bodø-dag bedre? – Det er flere ting som gjør dagen min bedre. Det kan være alt fra en hyggelig gjest om morgenen til en blid forbipasserende. Men felles for alle er vel at blide folk smitter. – Er det noe ved Bodø som irriterer deg? – Det er ingenting i Bodø som

irriterer. Selv det mest irriterende ved Bodø har sin sjarm. Alt fra tåka i Rønvikfjellet til «lukta av pæng» fra Burøya.

Mer båt enn sti – Keiservarden eller moloen? – Jeg må vel si moloen. Sønnen min på fire år er mer interessert i båter enn å trø keiserstien ennå. – Parken eller Musikkfestuka? – Kulturlivet i Bodø er så bra at jeg ikke vil plukke ut én festival. Jeg gleder meg til å se Lairofestivalen i år. Ellers er jeg med på det jeg har tid til. – Hvor er Bodø om ti år? – Da er Glimt med i Champions League og spiller for 160.000 stilskuere på ny stadion. Nei, jeg håper Bodø fortsetter å utvikle seg positivt, slik byen gjør. Sønnen min er for øvrig akkurat plukket opp på

– Hvem ville du helst sittet fast i en heis med? – Paul Gascoigne, Märtha og nytypen. – Er det noe som gjør deg sint? – Haha, jeg er veldig sjeldent sint, men urettferdighet gjør meg sint. Og i trafikken. I bilen er jeg sint, men vet fullstendig godt at det kun går ut over meg selv. – Hva drømmer du om? – At sønnen min skal ha en fin oppvekst og at livet generelt smiler til de rundt meg.

En hyllest til pappa – Hvem har betydd mest for deg? – Mitt største forbilde er også den personen som har betydd mest for meg. Min pappa. Det finnes ikke et bedre menneske og et mer utpreget ja-menneske. En mer positiv fyr skal du lete lenge etter. Jeg prøver til dalig å strekke meg etter ham. – Hva er det beste som har skjedd så langt i 2019? – Det beste så langt er at huset som vi har renovert i snart ett år nærmer seg ferdigstillelse. – Hvor ville du dratt hvis du hadde en tidsmaskin? – Da hadde jeg reist til Bodø i ca. 1870 og observert båtene og sildefiske. Hadde nok lagt inn noen kroner i eiendommer da også. – Hva har du gjort som de færreste vet om? – Jeg har vært med i en dansegruppe da jeg var ung. Tror ennå jeg er en skikkelig god danser og har en drøm om at Laila, som castet meg og brorsjan til Amazing Race også skal hente meg til Skal vi danse. – Hvor er du om fem år? – Da er jeg godt plassert i huset vårt og telefonen ringer meg fra ett av de 14 Samvirkelagene i Norge som trenger min hjelp.

Profile for Amedia Ressurs Harstad

Bodøby onsdag 29.mai 2019  

Bodøby onsdag 29.mai 2019