Page 14

14 |

| nyhet | 

ONSDAG 29. MAI 2019

HOVEDSAKEN: Kafèlivet i Bodø

Hurtigruta cafe Fruen fra havet Stasjonen kafè Kirkens bymisjon Samvirkelaget Brødrene Bermusmel Løvold kafeteria

Tusenhjemmet Nord cafè

Rust Java

Jordbærpikene

Molokroken

Lille cafè Java

Bodø Bakeri sentrum Tur kafè

Spiseriet Cafè City Nord

Mon Ami Aga-mat Melkebaren Babel barista og hjemmebakst

Mon Ami Bodø Bakeri City Nord Baker Olsen Kafè Gidsken Hjerterommet

Dette koster kafébesøket Bodø By har vært på spørrerunde og undersøkt hva du må betale for en helt ordinær kopp kaffe og en kanelsnurr. ■■ Victoria Finstad

vf@bodoby.no

■■ Hvor mye må du egentlig

betale for kaffekosen blant Bodøs tilbydere? Bodø By har spurt et utvalg av serveringsstedene i Bodø som tilbyr det vi forventer å finne under et vanlig kafébesøk. Vi har ikke tatt hensyn til størrelse på baksten eller hvor store kopper kaféen serveres i. Vi kan heller ikke garantere at disse prisene ikke endrer seg med tiden. Vi har rett og slett bedt kaféene om pris på en standard kopp kaffe og en kanelsnurr.

■■ TUR kafé i Stormen

bibliotek: Totalt koster det 67 kroner for den nevnte kaffekosen her. 35 kroner for kaffen, som inkluderer påfyll, og 32 for kanelsnurren.

■■ Bodø bakeri: Har flere lokaler i Bodø. De tar samme pris på alle sine utsalgssteder. Totalt 64 kroner. 32 kroner for kaffen, inkludert påfyll, og det samme koster kanelsnurren. ■■ Aga Mat i Glasshuset:

Her koster det 61 kroner for det samme kaffebesøket. Kaffen får du for 33 kroner, og den inkluderer påfyll. Kanelsnurren koster 28 kroner.

■■ Java:

Her koster det 88 kroner for besøket. Det er ikke alltid de har kanelsnurrer, og kakene lager de selv daglig. Kaffen koster 30 kroner og inkluderer én påfyll. Kaken koster 58 kroner, og når de har kanelsnurrer koster den 42.

■■ Rust i fjerde etasje på Koch:

Her koster det 71 kroner. 39 kroner for kaffe med påfyll og 32 kroner for det nærmeste kanelsnurren de serverer, nemlig et wienerbrød.

■■ Babel barista og

hjemmebakst: Totalt må du ut med 71 kroner her. 42 kroner for kanelbol-

len og 29 kroner for kaffe med påfyll.

■■ Melkebaren:

Her koster det 33 kroner for kaffen, som inkluderer påfyll, og 39 for kanelsnurren. Det utgjør en totalsum på 72 kroner.

■■ Samvirkelaget:

For Coop-medlemmer koster kaffen, inkludert påfyll, 20 kroner her. 28 kroner for de uten medlemskap. Kanelsnurren koster 42 kroner. Da blir totalsummen 62 eller 70 kroner, alt etter om du er medlem eller ei.

■■ Brødrene Berbusmel: Her må du ut med 35 kroner for kaffen, som også inkluderer påfyll, mens kanelsnurren koster 30 kroner. Da blir totalsummen 65 kroner. ■■ Nord Café:

Dette er en av flere kaféer på City Nord. Her koster kaffen 30 kroner, og påfyll får du for en tier. Kanelsnurren koster 38 kroner. Da blir det totalt 68 kroner for besøket, med mindre du vil ha påfyll.

■■ Lille Café:

Her har de kaffe for 30 kroner med én gratis påfyll. Kanelsnurren koster 38 kroner. Da må du ut med 68 kroner her.

■■ Jordbærpikene:

36 kroner skal pikene ha for kaffen, men påfyll får du gratis. Kanelsnurren koster 39, slik at totalsummen blir 75 kroner.

■■ Café City Nord:

Er også muntlig kjent som Coop-kaféen. Her serverer de kaffe for 30 kroner med gratis påfyll. Kanelsnurren koster 32. Da blir totalsummen 62 kroner.

■■ Spiseriet:

Her koster kaffen 35 kroner, men du får fylle på så mye du vil. Kanelsnurrer har de ikke, men wienerbrødet er en god erstatning. Det koster 30 kroner. Da blir det 65 kroner for kaffekos hos Spiseriet.

■■ Baker Olsen: På Trekanten kjøpesenter ligger kaféen Baker Olsen. Her serverer de kaffe for 32 kroner, inkludert påfyll. Kanelsnurrene koster 35 kroner per stykk. Totalt blir det 67 kroner her.

Profile for Amedia Ressurs Harstad

Bodøby onsdag 29.mai 2019  

Bodøby onsdag 29.mai 2019