{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

Tatovørene er tilbake

TV2-Julie falt pladask

Tatovørene Freddy Myrvold og Mari Jakobsen gleder seg til å pynte litt på festivaldeltakerne under Blåfrosten. De håper å få det like travelt som sist de var der. side 15

F E B R UA R 2 02 0

Blåfrost 2020 BILAG

Den profilerte sportsjournalisten Julie Strømsvåg falt pladask for Blåfrostfestivalen. I år tar hun med seg kjæresten Bjørn Rognhaug for å jobbe som frivillige. SIDE 11

Abel er klar for fest Morten Abel og September When kommer. Gabrielle kommer. Red Rum Club kommer. Brødrene Berbusmel kommer. Cocktailbaren kommer. De frivillige kommer. Det er igjen klart for Blåfrosten en liten uke til ende. SE SIDENE 2 TIL 24

FOTO: JARLE H. MOE


2

blåfrost 2020

Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

Den lille kjempen Festival-Norge er under hardt press. Flere festivaler har gått konkurs de siste årene, og flere blir det, skal vi tro de som forsker på sånt. Quart er for lengst borte, Hove bukket under en uke før de skulle åpne, mens både Slottsfjell og Norwegian Wood har avlyst de siste årene. Festivaldøden skyldes ikke at folk er mindre interessert i musikk eller at kjøpekraften er gått ned. Den største endringen de siste årene er at artisthonorarene har skutt i været. Artistene sager over den grena de sitter på og det blir vanskeligere og vanskeligere å drive festival på en bærekraftig måte. I Bodø har Parken doblet bookingbudsjettet på få år. Blåfrost kjenner på nøyaktig det samme.

Under Øyafestivalen i Oslo har vi lært mye, og vi ønsker å gjøre det samme miljøgrepet selv. Vi har blitt bevist på miljøet i alt vi gjør, og da er det artig å være først ute i NordNorge.

"

Med dette som utgangspunkt er det imponerende at festivalsjef Øivind Holthe kan skilte med et så sterkt program som han gjør år etter år. For selv om Blåfrost kanskje er den koseligste rock/pop/hiphop-festivalen i landet, så er det ikke den største. Slipen har kapasitet på drøyt 1000 mennesker, og det er begrenset hvor mye penger festivalen kan dra inn. Holthe og hans kompanjonger må være smarte, og framsynte. De må hente artister når de er på vei oppover (eventuelt på vei nedover), eller satse på band som kan hentes for en akseptabel pris fordi de er på turne, er i nærheten eller fordi de bare VIL spille på Slipen. Det er smått surrealistisk at Karpe, Highasakite, Mew, Lissie, Sondre Justad, Kaizers Orchestra og DumDum Boys har spilt på Blåfrost. I tillegg kommer alle de små og store skattene man oppdaget først nettopp her (sjekk ut Movits og Isah i år).

øivind holthe Festivalsjef

Blåfrost er en av de sterkeste merkevarene i Saltdal. Festivalen har plassert bygda på kartet. Det er ingen selvfølge selv om man har aldri så gode intensjoner. Noen har hevdet at festivalen mangler de største stjernene i år. Jeg tipper at vi om fem år kommer til å si: Tenk at Gabrielle spilte på Slipen i 2020!

Klar for fest: Inne på Slipen er arbeidet godt i gang med å ferdigstilles til årets Blåfrostfestival, og Øivind Holthe gleder seg til dørene åpnes: - Vi har gledet oss helt siden i fjor, begge foto: Michael Jensen Olafsen og vi er mer enn klar, sier han.

Helge Grønmo Kulturleder hg@an.no

Blåfrosten går foran Øivind Holthe og resten av Blåfrost-ledelsen tar nå klare grep for å bedre tilbudet sitt, og det fører til en endring for festivaldeltakerne.

Trykt og utgitt av Avisa Nordland. anBil distribueres som bilag til alle lesere av Avisa Nordland. n Ansvarlig redaktør: Jan-Eirik Hanssen n Bilagsredaktør: Vibeke Madsen n E-post: redaksjonen@an.no

Michael jensen olafsen mjo@an.no 755 05 050

– Vi har sett hvordan det kan og skal gjøres, så nå vil vi være en foregangsfigur i nord som gjør det lettere for flere å følge etter, sier sjefen for Blåfrostfestivalen.

Blåfrostfestivalen i Saltdal ønsker på sikt å bli miljøsertifisert, og på veien dit gjør de en rekke tiltak som skal være positivt for miljøet. – Tiltakene vi gjør er med tanke på miljøhensyn, men vi gjør det også for å bedre hele festivalopplevelsen for vårt publikum. Noe vi nå håper vårt seneste

grep vil være med på, sier Øivind Holthe.

Konkret endring Festivalen har nemlig bestilt og fått inn 8.000 vaskbare glass, som skal erstatte engangsglassene i plast som har vært brukt under festivalen tidligere.


Avisa Nordland

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

3

Tar klare grep: Festivalsjef Øivind Holthe er sitt ansvar bevisst, og han mener det er en selvfølge at festivalen han er leder for nå går i en grønnere retning. 

an som første i Nord-Norge – Det nye for festivaldeltakerne blir at de får utdelt et glass når de kjøper seg drikke, og for hver nye øl de kjøper vil de få et nytt glass, sier Øivind Holthe. – Vi håper og tror det vil bli en god løsning for alle, og ølen vil holde seg kald lengre og det vil bli mindre søling. Tanken er også at det vil bli mindre søppel rundt omkring, men da er det viktig at glassene også leveres inn etter bruk. Enten i baren eller på egne stasjoner på Slipen, sier han.

Miljøhensyn De nye glassene er en klar del av prosessen med å bli mer miljøvennlig for Blå-

frostfestivalen. – På billetten til årets festival la vi til en miljøavgift, og det er det ingen som har klaget over. Det viser at publikumet er positive til retningen vi beveger oss i, for i løpet av året er målet vårt å kutte alt av engangsplast, sier Øivind Holthe. – Under Øyafestivalen i Oslo har vi lært mye, og vi ønsker å gjøre samme miljøgrep selv. Vi har blitt bevist på miljøet på alt vi gjør, og da er det artig å være først ut i Nord-Norge, sier festivalsjefen. Han er klar over at smågrep kan gjøre store forandringer, som gjør det lettere for andre å følge samme eksempel.

– Grepene vi gjør er utrolig viktig, og jeg får på ekte ondt i magen av all plasten vi har kastet. Det er utallige konteinere som vi har fylt gjennom årene, men det blir det slutt på nå. Man skal skjemmes om det ikke tas grep, sier Holthe.

Merarbeid Den siste endringen som er et samarbeid med Ringnes, der Slipen og Blåfrost skal være piloter. Nysatsingen vil føre til noe ekstra arbeid for de involverte under festivalen. – Typen plastmateriale glassene er av kan etter hundre vask leveres inn til gjenvinning, der det vil lages nye glass

igjen. Det er et helt unikt prosjekt, som er veldig i tiden, så håper vi at publikumet tar til seg de nye rutinene på en god måte, sier Øivind Holthe. – I år vil det være et kraftig nederlag for oss å bruke plastglass, som var den gamle løsningen. Det skal vi gjøre alt vi kan for å unngå, men det blir merarbeid for oss når flere tusen glass må vaskes. Vi vet ikke hvordan det blir, men vi har stor tro på at det blir bra. Må vi vaske glass hele natta, så er det nøyaktig det vi kommer til å gjøre, sier Holthe.


4

blåfrost 2020

Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

KOS DEG

MED AVISA I VINTER

KOMPLETT ABONNEMENT inkludert: - alt på an.no - Avisa Nordlands papiravis 6 d/u - alt på bodoby.no

TILBUD: 8 uker for kun kr

Bestill abonnementet på an.no/kampanje Tilbudet gjelder nye kunder.

88,-

Førr dæ - hele døgnet!

BLÅFROST TILBUD TORSDAG – FREDAG – LØRDAG Tepper

-25% Gulvbelegg

-25% Maling

-25%

ROGNAN FARGEHANDEL - 756 90 650

Gardiner

-30-50%


Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

STOLT SPONSOR AV BLÅFROST VI SKAPER OG DELER VERDIER

blåfrost 2020

5


6

blåfrost 2020

Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

Det har blitt et helt annet liv nå. Det jeg gjør som musiker er mye mer konsentrert. Jeg jobber på en annen måte, og det er godt for meg musikalsk.

"

aleksander kostopoulos Musiker

skal gjøre konsert inne i en kube: Aleksander Kostopoulos er kreativ og nyskapende. Han skal framføre «Oftania - Wake Up». 

Foto: Marius Fiskum

Spent på reaksjonene Den mest spesielle konserten under årets Blåfrost er det trommeslager Aleksander Kostopoulos (32) som skal gjøre.

rune slyngstad rs@an.no 952 24 993

- Jeg er veldig glad for at en popfestival som Blåfrost har invitert meg. Prosjektet er laget for kunstverdenen, og jeg er veldig spent på hvordan publikum vil oppleve det, sier Aleksander Kostopoulos fra Bodø. Det han snakker om er «Oftania Wake Up», som han har skapt via en bestilling av Den kulturelle skolesekken. Det er en slags videreføring av albumet «Falleo». Etter hvert skal det også bli et album av «Oftania».

Kraftsenter - Noen mener at musikken ligner på et møte mellom Sigur Ros, Röyksopp og filmmusikk, forklarer Aleksander. Det som skjer er at han sitter i en kube, eller et slags bur om du vil, og spiller trommer. To store prosjektorer fra hver side skal skape stemningen sammen med ledlys. Kuben fungerer som et kraftsenter. Denne visuelle konserten har blitt framført rundt omkring på skoler tidligere.

- Publikum vet ofte ikke helt hvordan de skal reagere. Noen står helt i ro, andre beveger seg. Jeg håper at publikum på Blåfrost vil være i bevegelse. Det jeg ønsker er å skape en unik opplevelse, forklarer Kostopoulos. Konserten vil vare rundt tre kvarter. Aleksander har vært en av de hardets turnerende musikerne siden han var 20 år. Han har spilt med et utall artister, ikke minst Mari Boine, Adjagas, Moddi og Marthe Valle . I tillegg til å være trommis i den hardtslående rockeduoen Pil & Bue. Det siste året er det først og fremst Isak det har handlet om.

I september i fjor fikk Kostopoulos en skikkelig ryggskade som hemmet ham. - Jeg måtte stå når jeg spilte trommer. Det går bedre nå, men det er fint at jeg kan ta det litt med ro. Jeg tåler ikke det samme kjøret som jeg var med på før. Jeg må jobbe annerledes. - Hva tenker du om Blåfrost 2020 når vi snakker lineup?

- Som jeg sa, så ser jeg på dette som en popfestival. Det er mange sterke navn her som jeg kan tenke med å høre på. Jeg har aldri vært på Slipen scene før. Dette blir moro. Jeg tror ikke jeg har vært på Rognan siden jeg spilte i pønkebandet Sinnssyk Ugle. Det er lenge siden, sier Aleksander Kostopoulos.

Pappa-perm Når vi snakker med ham, har han pappa-perm. Han har en sønn på ett år som han ønsker å bruke så mye tid sammen med som mulig. - Det har blitt et helt annet liv nå. Det jeg gjør som musiker er mye mer konsentrert. Jeg jobber på en annen måte, og det er godt for meg musikalsk. Det er Isak jeg bruker mest tid på, og vi holder på å skrive nye låter.

Blåfrost sin aller mest spesielle konsert: - Jeg er spent på hvordan publikum vil reagere, sier han.


Avisa Nordland

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

EVENTYRLIG VINTERTILBUD NYE MITSUBISHI OUTLANDER PHEV Topp utstyrt Instyle+ Topp utstyrt Instyle+ med S-AWC 4WD med S-AWC 4WD

NåNå frafra kun kun

2.650 2.650

kr kr * per måned per måned*

STOLT SPONSOR AV BILER TIL BLÅFROST

Vinterhjul og og metallic lakk inkludert Vinterhjul metallic lakk inkludert ** Spar krkr 66.500 Spar 66.500**

også vedved kjøp også kjøp Vi har biler klare for rask levering Vi har biler klare for rask levering Gyldig til 31.03.2020 Gyldig til 31.01.2020

Norges mest solgte ladbare hybrid 6 år på rad Mitsubishi Outlander PHEV har god plass til passasjerer og utstyr, og med det klasseledende firehjulsdriftsystemet S-AWC (Super All Wheel Control) er du sikret fremkommelighet selv under vanskelige kjøreforhold. Kjør på ren elektrisitet i hverdagen, og dra på langtur uten å tenke på lading. Det er bra for både lommeboken og miljøet. Ikke rart Outlander PHEV er Norges mest solgte ladbare hybrid hele 6 år på rad og er kåret til «Årets grønne familiebil 2020» av Green Car Journal. Outlander PHEV Invite fra kr Pris er inkludert frakt og andre leveringsomkostninger. *Pris gjelder bil levert til forhandler i Oslo. Kostnad for frakt til lokal forhandler tilkommer. Leasingavtale 36 mnd/45.000 km. Startleie/etablering kr 83.613. Totalpris kr 179.013 (varierer med rentenivå) **Gjelder ved kjøp, unntatt utstyrsnivå Invite. 7år/140.000 km unik Norgesgaranti. Gjelder kun for biler som kjøpes fra norsk autorisert Mitsubishi-forhandler. Forbruk: 2.0 L/100 km variert kjøring. CO2-utslipp: 46g/km. Forbruk vil være avhengig av temperatur, topografi, utkjørt lengde, kjørestil og bruk av varmeapparat/klimaanlegg. El. rekkevidde 45 km (WLTP). Utstyrsdetaljer kan avvike fra avbildet modell. Med forbehold om evt. trykkfeil.

www.rognanauto.no • Tlf. 75 68 16 70 AUTORISERT MERKEFORHANDLER – Vår kompetanse, din trygghet.

7


8

blåfrost 2020

Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

Jeg synes ikke det er noen distinkt sound på nordnorsk hipp hopp, verken nå eller tidligere.

"

thomas nygård

Patrick Bottolfsen og Thomas Nygård utgjør duoen RSP & Thomax. Fredag 21. februar er de klare for å spille under Blåfrost på Slipen Scene på Rognan.

blåfrost: Patrick Bottolfsen og Thomas Nygård utgjør duoen RSP & Thomax. De spiller på Blåfrost fredag 21. februar.

FOTO: Martin Losvik

– Vi føler oss ikke som noen o

eyvind skau

redaksjonen@an.no 755 05 050

Vi tar en prat for å bli bedre kjent med henholdsvis ordsmeden Patrick og beatmakeren Thomas. – Fortell litt om hvilke omstendigheter dere møttes under. Dere har samarbeidet i over ti år nå? – Vi møttes vel først på IRC (populær internettchat på 90-tallet) og på hiphop jams i Bodø. Vi var og er en veldig internettbasert gjeng, forklarer Patrick. – Første gang jeg så Patrick utenfor internett (IRL) var da han dukka opp bak en restavfallsdunk utenfor Rønvik-Kjellern i Bodø. Konsert med Kompani 69 og Magnetisk Nord i regi av Ole Dalen/50-50/Ztorm, den gjengen, forteller Thomas.

Motivert – Er dere like motivert i dag som når dere startet? Fortell litt om høydepunktene i samarbeidet. – Enda mer motivert. Det som var bra er blitt bedre og det som var utfordrende

eller kjipt er borte. Kombinasjonen av man er mer komfortabel i sitt eget hjørne, og større handlingsrom i form av teknologisk og digital utvikling, og større handlingsrom økonomisk, har vært utelukkende positivt for min del. Høydepunktene for min del var alle i 2018 og 2019, med XO Planet-programmet, festivaljobber og utsolgt klubbturné, og et stappa fullt Rockefeller, sier Patrick. – Jeg syner det blir stadig mer motiverende for hvert år som går. Høydepunkt opererer jeg ikke med, prøver å holde trivselsnivået like høyt og jevnt hele tiden. Jeg blir dog alltid veldig glad og av en eller annen grunn overrasket hver gang Patrick faktisk liker en beat jeg har laget, legger Thomas til.

Favorittsysler – Fortell litt om dere selv i de formative årene deres. Hva var noen av favorittsyslene deres i alderen 12–18 år? – Jeg var mest opptatt av å holde styr på alle IRC-kanalene mine og ha orden i botnettet. Sysla mye med det, samt å slette innlegg (og brukere) fra hip-hop.

no, det diskusjonsforumet i norgeshistorien med størst behov for moderering. Lagde også en del beats, som alle var helt jævlig dårlige, sier Thomas. – Var innom de forskjellige elementene, men ellers så var det ikke så mye fornuftig. Alderen 15–18 var jeg dypt inne i rap med påfølgende reiser rundt i landet og roadtrips i Nord-Norge til der ting skjedde, forteller Patrick. – Dere strandes på en øde øy i Polynesia, kun dere to. Ville dere bodd sammen eller delt opp øya i separate territorier? – Pakkelista er åpenbar: Mora-kniven Patrick ga meg i julegave i tilfelle han vil ha konflikt, et uendelig supply med solkrem – UV-stråling er en seriemorder – samt en pakke kondomer for sikkerhets skyld. – Hvert sitt tårn og et fellesareal i midten tenker jeg. Hadde tatt med meg en kniv og en maks stappa kindle, med noe solcellepanel-ladeløsning.

Veteraner – Joddski-navnet pensjoneres og dere er som veteraner og regne. Det er relativt lite

Hiphop konserter med lokale artister på byens scener. Hvordan tror dere nordnorsk Hip Hop vil utvikle seg de neste årene? Hvem (hvis noen) er den nye vinen? Har nord norsk Hip Hop et distinkt sound, og er det noe dere har vært bevisste på i deres egne utgivelser? – Det er vel umulig å spå utviklingen i en musikksjanger, særlig helt ned til et regionalt nivå. Jeg synes heller ikke det er noen distinkt sound på nordnorsk hipp hop, verken nå eller tidligere. Det eneste de fleste har hatt til felles er at de er nordlendinger, noe som riktignok er en egen sjanger for enkelte søringer. RSP & Thomax høres ut som RSP & Thomax, at vi er nordlendinger er bare en bonus. «LaKYD» har forresten allerede tatt over rap-scenen i Bodø, sjekk dem ut snarest, konstaterer Thomas.

Inspirasjon – Apropos sound, hvor henter du inspirasjon, Patrick? – Jeg blir inspirert av Thomax beats. Tekstmessig er det sånn at hvis jeg hører noen gjøre noe veldig bra og originalt på


Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

one hit wonder en låt, la oss si en skildring av de klassiske følelsene. Sinne, selvmedlidenhet, glede, forelskelse etc. Når jeg hører noen klarer å hamre inn en godt brukt følelse på originalt vis, så kan jeg tillate meg selv å prøve det samme. –Dere har hatt et par solide albumutgivelser de siste årene, men jeg regner med at «Nordaførr» fortsatt er den mest spilte hiten deres. Tenker dere på at dere ønsker å lage låter som treffer mange, eller lager dere låter først og fremst for dere selv? – Når noen spør hvordan det er å være et one hit wonder, så er egentlig svaret mitt at det ikke føles sånn. På Spotify så er Nordaførr på 3.7 millioner, mens de andre låtene øverst på lista har alle over 1 million streams. Hvis det vil si at hele crowden kan Nordaførr, men en fjerdedel kan alt, så er jeg storfornøyd. Til spørsmålet – nei, vi bare lager det vi tror blir kult. Våre tidligere spådommer om hvilke låter som treffer eller ikke treffer har vist seg å være totalt feil. Jeg tror ikke vi hadde klart det hvis vi prøvde, forklarer Patrick.

– Hva er din mest ekstreme mening? – Jeg får alltid tyn når jeg påstår at Ulrik Saltnes burde vært landslagskaptein. Vel, hvor mange mesterskap har Norge vært i de siste årene? I rest my case, sier Thomas. – Har ikke så mye ekstremt å by på. Jeg er kulturrelativist. Det kan jo være provoserende for noen det. Synes alle lover som rammer svakerestilte er nonsens. Ser ingenting positivt i sexkjøpsloven eller narkotikalovgivningen. Men siden begge de to har en moralsk slagside går alle bare ut ifra at jeg er en narkoman horekunde hvis jeg ytrer meg, svarer Patrick.

Åpen og kreativ fase – Takk for praten. Kommer det ny musikk fra dere? – Vi er fortsatt i en åpen og kreativ fase. Hva det bunner ut i får vi se. De som vil holde seg oppdatert kan jo høre på podkasten vår «Liv og lære». Den handler ikke så mye om oss men noe glipper selvsagt igjennom, avslutter Patrick.

blåfrost 2020

9


10

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

Avisa Nordland

Den første Blåfrostfestivalen gikk av stabelen på Rognan i 2003. Men det tok ikke helt av før i 2011, da festivalen flyttet inn på Slipen Scene. Blåfrost gjorde alvor av en vill idé. De tok i bruk et tomt industribygg og forvandlet det til en konsertarena. Her er et knippe minner fra årene som har gått...

2012: Jonas Alaska var blant artistene på Blåfrost i 2012. Det samme var Dumdum boys, Kaizers og Honningbarna.

2015: Ida Maria rocket saltdalingene i 2015. Det samme gjorde Sondre Justad, Violet Road og Tungtvann.

2011: Jarle Bernhoft kom til Blåfrost i 2011 som

nybakt andremann på VG-lista med det ferske albumet, «Solidarity breaks»..

2013: Amerikanske Lissie skulle opptre på Slipen i 2013. Hun meldte avbud, og i stedet kom Eva & The Heartmaker.

2015: Tungtvann var i 2015 et av landets beste hiphopnavn, og begeistret på Blåfrostfestivalen, selv om de for lengst hadde lagt opp.

2011: Åge Aleksandersen slo an tonen på den første Bloåfrostfestivalen i 2011. Han var også første offisielle gjest i Trygve Hoff-suiten på Rognan hotell.

2016: Sondre Justad skapte liv på Slipen i 2016. Han 2014: Karpe Diem inntok Slipen scene i 2014.

hadde publikum i sin hule hånd ifølge Avisa Nordlands reportasje fra konserten.

Lykke til med årets festival!

www.nordasfalt.no


Avisa Nordland

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

11

TV2-Julie er frivillig på Blåfrost 2016: Flyet til Imperial State

Electric ble kanseller og det svenske bandet kom seg ikke til Blåfrost i 2016. The Hummingbirds fra Liverpool overtok imidlertid plassen, med glans.

I fjor var Julie Strømsvåg publikummer på Blåfrostfestivalen. I år er hun en av Frostfolket. De kalles Frostfolket, de som stiller opp frivillig for å gjøre en innsats på Blåfrostfestivalen. - I år gleder jeg meg til å være en del av den gjengen, sier Julie Strømsvåg som for folk flest nok er mest kjent som en av TV2-sportens profiler. I fjor besøkte hun Blåfrostfestivalen for første gang, og ble fullstendig hekta.

Bamseklem

2017: Dagny på Blåfrost i 2017 sammen med The Dogs, Sivert Høyem, Sondre Lerche, Cir.Cuz, OnklP & De Fjerne Slektningene, MinTrio, Krisemøte, Highasakite, Eva Weel Skram, Dagny & CC Cowboys.

- Jeg kjenner festivalsjef Øivind Holthe fra den gang vi jobbet sammen som journalister i Fædrelandsvennen, sier Størmsvåg. Og siden hun hadde hørt så mye om Blåfrostfestivalen av ham, bestemte hun seg for å sjekke ut arrangementet selv. - At det var mange bra artister i fjor, og at det tydeligvis var stor interesse for festivalen siden billettene ble revet vekk på et øyeblikk, visste jeg jo. Men da vi kom opp der, så var det faktisk enda bedre enn jeg hadde forventet, sier Strømsvåg til Avisa Nordland. - Vi ble hentet på flyplassen av ei som skulle innover til Rognan, og ble ønsket hjertelig velkommen med en stor bamseklem i billettluka. Vi koste oss grådig og reiste hjem som lykkelige mennesker, sier Strømsvåg, som opprinnelig er fra Kristiansand men i dag bor i Oslo.

Frostfolket

2018: Kvelertak blåste vekk det

som måtte være igjen av båtdeler i Slipen i 2018. - Tusen takk for i går Blåfrost. Det var gøy å være tilbake i Rognan igjen, skrev de på sin Facebookprofil dagen etter konserten.

Og vel hjemme i Oslo meldte tanken på neste års festival - 2020 - seg raskt. - Men i år hadde vi lyst til å være med å det ekte arbeidet med en festival. Vil ville være med i gjengen som kaller seg Frostfolket. Som sagt så gjort. Både hun og kjæresten Bjørn Rognhaug meldte seg til dugnad på årets Blåfrost. - Spesielle ferdigheter å bidra med?

til blåfrost: Julie Strømsvåg kommer til årets Blåfrostfestival og skal jobbe som frivillig. Her sammen med kjæresten Bjørn Rognhaug.FOTO: Privat - Kjæresten min er kiropraktor, så han kan tilby både artister og dugnadsarbeidere litt behandling om ønskelig. Selv kan jeg brukes til hva det måtte være. Vaske, selge billetter, servere mat....., det skal nok gå bra, sier Julie Strømsvåg som ikke lar seg hindre av å være gravid, med termin i april. - Får du med deg noen av konsertene?

- Det vet jeg ikke, men jeg håper jo det. Jeg har veldig lyst å høre Isah. Daughters of Reykjavik, Turbonegro og Gabrielle er jo også spennende navn. Men jeg vet jo ikke om det blir tid til noen konserter. Vi får vel ta det som det kommer. Gleder meg i allfall utrolig til å møte alle de hyggelige festivalfolkene på Blåfrost igjen, smiler Julie Strømsvåg.

Som stolt sponsor ønsker vi Blåfrost og alle de frivillige lykke til med festivalen


12

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

Avisa Nordland

Headliner lørdag: publikumsfavoritter: RSP & Thomax opptrer på teltscenen fredag.

Gabrielle skal avslutte den lange konsertrekken under Blåfrost 2020.

regnvær fra Bodø: Skal gjøre både ungdomskonsert og for folk

over 18.

Passer perfekt: Turbonegro på Slipen scene burde være en perfekt match.

Spennende pop og

Kanskje ikke så mange stjerner, men Blåfrost 2020 kan skilte med et vell av spennende navn. Det er bare å glede seg til årets begivenhet på Slipen scene og i teltet. rune syngstad rs@an.no 952 249 93

Her er en gjennomgang av programmet fra onsdag og til og med lørdag: 19. februar kl. 20.00. Terje Berg gjør Terje Nilsen på hovedscenen. Han skal hedre onkelen sin musikk. Det får han helt sikkert bra til med sjelfull og sterk formidling. Overskuddet fra konserten går til Saltdal sykehjem. 20. februar kl. 20.00. Regnvær gjør ungdomskonsert på hovedscenen Dette bandet fra Bodø blir bare bedre og bedre. Fen-

gende pop med sterke låter som «Aurora» vil antakelig treffe midt i hjertet hos tenåringene. 20. februar kl. 21.00. Isah gjør ungdomskonsert på hovedscenen. Dette kommer til å ta helt fyr. Isah fra Stavanger har blitt tatt under vingene av selveste Karpe, og står bak egne hitlåter som «Hallo» og «Rose». 21. februar kl. 19.00. Regnvær på teltscenen Rett fra ungdomskonsert fra kvelden før til å formidle godsaker foran et litt eldre publikum åpner fredagskvelden. Det kommer til å gå bra, det også. Regnvær er et popband der det ikke er noen aldersgrense for å like dem.

21. februar kl. 20.00. The Dogs på hovedscenen Her er det bare å ta imot knytteneven som går rett i magen med Kristopher Schau som den store krigeren. De gir ut nytt album hvert år. Det siste kom rett etter at boblevannet fra nyttårsaften hadde gjort sin virkning. Dette blir tøft. 21. februar kl21.15. Red Rum Club på hovedscenen. Her er årets Liverpool-band på Blåfrost. De vet nok ikke hva de kommer til. Men det kommer til å bli sterkt og fint. Sjekk ut deres debutalbum, «Matador», og gjør deg klar for en forrykende konsert. Dette kan bli skikkelig fett.


Avisa Nordland

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

13

Starter blåfrost 2020 på onsdag: Terje Berg skal framføre sanger skrevet av sin onkel Terje Nilsen.

Nytt og spennende: Alexander Kostopoulos debuterer med et helt nytt prosjekt under Blåfrost.

ungdomskonsert: Isah skal fikse sakene på Slipen

Tøffe menn med fet rock: The Dogs skal gjøre konsert fredag.på Slipen scene fredag.

Bør bli bra: The September When gjorde en god

Fra liverpool: Red Rum Club er et av de mest

Fra Sagaøya: The Daughters of Reykjavik kan komme

Tilbake: Svenske Movits! fikk så god respons under Blåfrost for to år siden at arrangøren har valgte å hente dem tilbake.

Comeback: Ricochets sitt comeback har vært vellykket.

der publikum kan bevege seg fritt. Det blir ikke bare lyd, men også lys, laser og film.

der, Happy Thomas Seltzer og Euroboy Knut Schreiner at det ikke var tilfelle. Slipen scene er som skapt for dem med Tony Sylvester som vokalist.

til å skape litt av et lurveleven.

konsert i Parken i fjor. Det bør bli bra på Blåfrost også.

scene torsdag kveld.

lovende bandene i Liverpool.

g rock i alle farger 21. februar kl.22.20. RSP & Thomax på teltscenen. Wow! Dette blir fest og moro fra en duo som kommuniserer bedre med publikum enn de fleste. Deres 2018-album, «Ti runda rundt sola», runger fortsatt i ørene. Her får vi dem i levende live med kanonlåter som «Nordaførr», «Karma», «Brøytebil» og «Fossefall». 21. februar kl.23.15. The September When på hovedscenen. Morten Abel og gutta hans spilte på Parken i fjor sommer. Det låt kanskje enda bedre da enn det gjorde i deres velmaktsdager. Bandet har blitt så sammensveiset igjen at de har begynt innspillingen av et nytt album. I ventetiden får vi fortsatt kose oss med og digge låter som «Bullet Me» og «Can I Trust You». 22. februar kl.18.45. Aleksander Kostopoulos på hovedscenen. En avlandets mest anerkjente trommeslagere skal formidle et helt spesielt show. Vi snakker om en premiere under Blåfrost der han spiller musikk inne i en kube

22. februar kl. 19.45. Ricochets på hovedscenen. Etter noen gode år på begynnelsen av dette årtusen, gjorde Ricochets comeback i 2015. Dette kan bli mektig og forførende med hits som «The Ghost Of Our Love» og «Cold Outside». 22. februar kl. 20.30. Daughters of Reykjavik på teltscenen. Ni kvinner fra sagaøya Island skal skape liv og lurveleven med kvinnekamp med både alvor og en god dose humor. Dette kan bli en av konsertene som huskes best før det blir Blåfrost 2021. 22. februar kl.21.15. Turbonegro på hovedscenen. Mange trodde at Turbonegro ble borte da Hank Von Helvete forlot det lurvete rockeskipet. Men med albumet «Rock'n Roll Machine» viste trygdekontorets le-

22. februar kl.22.15. Movits! på teltscenen. Vi roste dette svenske bandet opp i skyene da de spilte under Blåfrost for to år siden. Her blir det fest og moro med en fet blåserekke og skamløs hiphop. De som ikke fikk med seg denne herlige gjengen sist, bør gjøre det denne gangen. 22. februar kl. 23.15. Gabrielle på hovedscenen. Du er kanskje litt skeptisk til Gabrielle og hennes musikk. Litt enkel elektronika-pop, tenker du. Javel, men det AN har sett av henne på Parken og andre plasser, tyder på at hun vil kle rollen som headliner på en utmerket måte. Gabrielle Leithaug fra Bergen vil nok sette sammen settet sitt med tidligere hits og låter fra fjorårets høstalbum, «Snart Gabby». Det er bare å glede seg.


14

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

Avisa Nordland

Eksperter på å senke utgifter Hos Termoteknikk på Rognan kan du være trygg på at du får den beste servicen i bransjen. Firmaets spesialområde er nemlig å få ned utgiftene til oppvarming av næringsbygg.

TERMOTEKNIKK AS • Tlf. 918 04 155 Håndverkeren 16, 8250 Rognan

GJØR ET KUPP I DAG! VI TØMMER LAGERET FOR ÅRETS MODELLER! K O N T A K T B E TJ E N I N G E N F O R E T G O D T T I L B U D !


Avisa Nordland

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

gleder seg: Freddy Myrvold og Mari Jakobsen gleder seg til å pynte litt på festivaldeltakerne på Blåfrost.

Skal pynte på saltdalingene

15

FOTO: Hanna-Lisa Skau

Freddy og Mari i Bu-Hu Tattoo & Piercing kan tilby folk andre minner enn musikalske under årets Blåfrostfestival. Hanna-lisa skau redaksjonen@an.no 755 05 050

- Vi rigget oss til på Blåfrost for to år siden. Det ble så vellykket at nå kommer vi tilbake igjen, sier Freddy Myrvold og Mari Jakobsen. De driver Bu-Hu Tattoo & Piercing i Rønvikveien i Bodø. Men i anledning Blåfrosten tar de med seg utstyret og rigger seg til på Slipen. - Folk må gjerne bestille time på forhånd, eller stikke innom og høre om vi har fullt eller ikke, sier Freddy.

Eksperimentering Han har holdt på med tatovering siden 2003. Og det bærer deler av kroppen preg av. - Det ble en del eksperimentering på meg selv de første årene, innrømmer Freddy. Nå er pågangen såpass stor at han ikke har så god tid til å tegne på seg selv. - Vi merker at tatovering er stadig mer populært, sier Mari Jakobsen. Hun ble samboer med Freddy i 2006, og i 2008 startet de Bu-Hu Tattoo & Piercing i Storgata i Bodø, vis a vis China Garden. I 2013 flyttet de inn i dagens lokaler i Rønvikveien 30.

De to reiser stadig på tatoveringsmesser verden rundt, og på besøk til andre som driver i samme business.

Et snøfnugg - Men når det gjelder festival har vi kun vært på Blåfrost for to år siden. Det blir spennende å komme tilbake. - Har dere laget noen spesiell tatovering som kan knyttes til Blåfrost? - Ikke ennå, men vi tenker å lage noen enkle mønster, for eksempel et snøfnugg som er Blåfrosts logo, sier Freddy. De vil helst ha timebestillinger. - Men folk må gjerne komme innom og høre om vi har ledig kapasitet. Skal noen ha små tatoveringer som tar under en halvtime kan vi ha mulighet til det. Men på større tatoveringer, som kanskje tar flere timer, ser vi helst at vi har avtale på forhånd.

ring. Men klassiske mønster som roser og hodeskaller er fortsatt populære, sier Freddy og føyer til at en ny trend er at folk nå vil ha mer synlige tatoveringer enn før.

Åpent tre dager - Noen forskjell på hva damer og menn vil ha?

- Absolutt. Damer vil gjerne ha blomster og pynt. Karene mer tøffe ting. Freddy og Mari rigger opp tatoveringsstudioet sitt i Saltdal torsdag ettermiddag. - Fredag og lørdag har vi oppe fra klokka 11 om formiddagen til i sju-åtte tida. Vi har ikke åpent under konsertene eller utover kvelden, sier de.

Roser populært - Hvem er det som kommer til dere for å få tatovering? - Det er folk i alle aldere. Og det virker som det er stadig flere damer som vil tatovere seg. - Noen populære motiver? - For tiden er det tynne striper med indisk mønster, såkalte mandalatatove-

studio i bodø: Til daglig er Freddy og Mari å finne i studioet sitt i Rønvikveien i Bodø.


16

blåfrost 2020

Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

Også i år stiller vi med kullgrill og altså en litt større meny enn i fjor.

"

lars berbusmel Brødrene Berbusmel

mat: Lars og Ola Berbusmel skal sørge for at ingen går sultne rundt på Blåfrostfestivalen.arkivbilde

Brødrene Berbusmel står for maten I år som i fjor er det Brødrene Berbusmel fra Bodø som skal sørge for at festivalfolket i Saltdal holder matchvekta gjennom helga. Hanna-lisa skau redaksjonen@an.no 755 05 050

- Ingen skal gå rundt sultne, sier Lars Berbusmel på vegne av seg selv og broder Ola.

Skikkelig burger Den ene er baker, den andre er kokk. Og siden høsten 2018 har de drevet sitt eget

håndverksbakeri med kafé og delikatessebutikk på torget i Bodø. På årets Blåfrostfestival installerer de seg med en matbod i kjelleren på Slipen. Og på menyen står burger, tikka masala og grillspyd med kylling, og jalapeno poppers. - Vår filosofi handler om lokale retter og råvarer, rene smaker og en blanding av tradisjonelle og moderne teknikker.

En skikkelig burger skal man imidlertid ikke kimse av, sier Lars Berbusmel. Å servere mat på festival er ikke nytt for brødrene Berbusmel.

Tre kokker - Vi hadde som sagt serveringen på Blåfrost i fjor, og har også hatt matbod på Parkenfestivalen i Bodø, sier Lars. På Parken var det flere serveringsak-

tører. På Blåfrost er de alene. - Vi stiller med tre kokker og en person i kassen. Det skal gå bare bra, mener Lars. Han skryter gjerne av arrangøren som i fjor sørget for et ypperlig kjøkkenlokale med god ventilasjon. - Også i år stiller vi med kullgrill og altså en litt større meny enn i fjor. Brødrene Berbusmels matbod har samme åpningstid som festivalen.


-25% KJØKKEN | -25% BAD Sunwind kampanje NÅ CHEF PRO DUSJ

3990,80x80 / 90x90

WALLAS FRA KR.

26990,-

Ring hytta varm.

GASSOVN

899,-

1099,-

4290,-

MANGE FLERE TILBUD!

Rognan • 756 94 060

Følg oss på

Kvalitetslaks - fra rogn til spisebord

saltenaqua no saltenaqua.no


18

blåfrost 2020

Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

ESPEG GÅRD BÅLPA ANNE 60 CM KUN

1390,-

TILBE EHØR ESPEG GÅRD -10% (gjelder så lenge lageret rekker)

BLÅFROSTMAT

Perlys-burgeren, Godbit, Kebab, Løvstek, Biffsnadder, Kylling m.m For dagstilbud, se vår Facebookside

PA ARMA SERVISE BLÅ FRA BLACK DE ESIGN

-5 50%

Vi har fått inn ma asse nye vårvarer og deriblant varer fra leverandørene

Greengate og IB Laursen

Ordinære åpningstider: Mand-lørdag 11-23 Søn-/helligdag 12-23

NATTÅPENT fredag og lørdag til kl. 03.00

VI HAR

VI ØNSKER ALLE EN UFORGLEMMELIG BLÅFROST HELG PÅ ROGNAN! ...og vi sliper også nøkler

RA GASS F

Tlf. 75 69 15 80 • Strandgata 13, 8250 Rognan

- Forhåndsomtaler - Reportasjer - Bildeserier - Levende bilder - Direktesendinger - Terningkast Som abonnent får du med deg hele vårt repertoar - både på papir og på nett! an.no/kampanje

Førr dæ - hele døgnet!

Foto: Lars Martin Hunstad Bilde fra Blåfrost 2018

Opplev Blåfrost 2020 gjennom oss


Avisa Nordland

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

19

Det blir sikkert også nachspiel på Rognan. Man reiser ikke så langt uten å feire litt.

"

fran doran Vokalist i Red Rum Club

spennende band fra Liverpool: Red Rum Club har kommet seg ut av støpeskjeen og inn på de britiske hitlistene med debutalbumet «Matador».

På vei mot stjernene Red Rum Club er på vei mot et gjennombrudd. Mange eksperter spår at de kommer til å bli et av de neste store bandene fra Liverpool.

Rune slyngstad rs@an.no 952 24 993

Da kan det være greit å høre dem på Slipen scene under Blåfrost 2020. For om ikke så lenge kan du kanskje fortelle vennene dine eller ungene dine at jeg var der da Red Rum Club spilte under Blåfrost.

Sterk stigende kurve Karrieren deres har allerede nå en sterkt stigende kurve. Det skyldes blant annet god mottakelse for debutalbumet «Matador», og ikke minst fenomenale og energiske konserter rundt omkring på øyriket. - Ja. Det har gått bra så langt. Vi er i siget. Låtene våre blir spilt på radio, og vi klatret opp til 47.plass på den offisielle

hitlisten her i England med «Matador». Nå er det bare å kjøre på videre, sier vokalist Fran Doran på sin typiske Liverpool-dialekt.

Skiller seg litt ut Musikkstilen deres skiller seg litt ut fra andre band fra fotballbyen. Det skyldes blant annet en trompetist som skaper stemninger og assosiasjoner til Tarantinos vill vest-øvelser. - I tillegg er vi selvsagt bevisst på hvor vi kommer fra. I denne byen har man alltid med seg en dose The Beatles. Ellers er vi glade i band som The Killers og Arctic Monkeys, sier Fran Doran. - Hvor store er lokalene dere spiller på nå for tiden i hjemlandet deres? - En kapasitet på mellom 1000 og 1200 er vanlig. Vi har satt opp en vårturné i

England der scenene er omtrent som det. - Det betyr at når dere kommer til Rognan og Slipen scene så ligner det litt på tilstandene i England? - Ja. Og det passer oss utmerket. Da blir det intimt og fint, mener Doran. Linken til Liverpool har vært tydelig lenge for Blåfrost og festivalsjef Øivind Holthe. Bandet fra samme by, The Hummingbirds, fant lykken på Rognan.

Skamroser - Jeg har snakket med medlemmer i The Hummingbirds. De skamroser denne festivalen og denne bygda. De snakker om en gjestfrihet utenom det vanlige, og om et publikum som tar helt av. Vi gleder oss veldig til å komme dit. - Er dere forberedt på et et annet klima

og vær enn det som er i Liverpool? - Vi skal ta med oss rikelig med varme klær. Dette fikser vi, humrer vokalisten i Red Rum Club.

LIverpool FC Han heier på selveste Liverpool FC, mens andre i bandet er fans av Everton. De er kamerater fra ungdomstiden, og lever godt med de ulike motsetningene. - Hva er de beste Beatles-låtene? - Jeg liker aller best «In My Life» og «Hey Jude». Sistnevnte som en partylåt på nachspiel. Det blir sikkert også nachspiel på Rognan. Man reiser ikke så langt uten å feire litt. I alle fall ikke om de treffer publikum og gjør en god konsert.


20

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

Avisa Nordland


Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

blåfrost 2020

21


22

blåfrost 2020

Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

Skal mette festivalfolket

Godt fornøyd: Styreleder Per-Arne Østerkløft og daglig leder Rønnaug Synnøve Markussen tok over det tradisjonsrike spisestedet i 2013: - Vi begynner å bli rutinerte nå, og driften går veldig godt også utenom de store arrangementene, sier lederne. 

alle foTO: Michael Jensen Olafsen

Perlys gatekjøkken nyter godt av arrangement som Blåfrostfestivalen, for Blåfrostpublikummet vet å utnytte seg av gatekjøkkenet som ligger strategisk til på Rognan. michael jensen olafsen mjo@an.no 960 16 526

– Blåfrosthelga er helt klart viktig for oss. Vi er nødt til å lykkes under de store begivenhetene vi har og da er det viktig å ta grep, sier Rønnaug Synnøve Markussen som er daglig leder av Perlys gatekjøkken på Rognan.

God beliggenhet Perlys gatekjøkken ligger bare noen få meter unna Slipen Scene der festivalen går av stabelen, så det blir mange sultne festivaldeltakere som stikker innom for en rask matbit i løpet av festivalen. – Vi ligger midt i gata, så beliggenheten er enestående for oss. Mange trekker forbi her når til skal til og fra hotellet, også har vi mange som stikker innom før de tar taxi videre. Beliggenheten er fin, men vi kan ikke ligge på latsiden. Vi må være på tå og hev for å yte best mulig gjennom hele helga, sier Rønnaug Synnøve Markussen. Den samme beliggenheten gjelder for spisestedet Fratelli på Rognan, som ligger helt ved siden av Perlys gatekjøkken. Med Ugur Yeksun i spissen som daglig leder har spisestedet vokst til å bli en konkurrent for Perlys, som gjør at begge aktørene i større grad kniver om festivalpublikumet under Blåfrost. Øivind Holthe og Blåfrostfetivalen kan også i år vise til en egen meny. – Det skal ikke stå på mattilbudet oss hos, og i år har vi laget til et større områ-

de i nederste etasje der festivalpublikumet kan spise og kose seg. Når det er sagt, så gjør det ikke noe om de benytter seg av de andre spisestedene også, sier Holthe.

Omsetningssuksess De tre store begivenhetene på Rognan gjennom året er Blåfrostfestivalen, Rognandagene og Grendecuphelga. Under disse begivenhetene strømmer flere tusen mennesker til trebåtbygda Rognan i Saltdal kommune. – Under Rognandagene yrer det av folk gjennom sentrum store deler av dagen, så det er nok vår største begivenhet. Tett fulgt av blant annet Blåfrostfestivalen, som er en meget hektisk arbeidsperiode for oss, sier Rønnaug Markussen.

– Februar er vanligvis en stille og rolig måned midt på vinteren, så Blåfrost er helt unikt for oss. Sammenligner vi omsetningen fra Blåfrosthelga med ei vanlig helg på starten av året, så blir omsetningen mangedoblet, sier lederen for gatekjøkkenet. Gatekjøkkenet har til sammen ti ansatte, men når det er Blåfrostfestival må antall ansatte høynes med folk utenfra. – Forskjellen er enorm for under festivalen er vi nødt til å være alle mann på jobb. Vi er i overkant av ti stykker på jobb både fredag og lørdag, så vi er nødt til å leie inn ekstra folk for å få det til å gå rundt under Blåfrost, sier Markussen.

Nattmat – Det er eksterne arbeidere som har vært med under festivalen i flere i år, så de er

Hektisk: Mikael Markussen og Russell Hampton er blant de ansatte som jobber lange og harde skift for gatekjøkkenet, og det samme gjelder i høyeste grad når Blåfrostfestivalen arrangeres på Rognan.

virkelig drillet for oppgaven med å servere mat utover kvelden og natten, legger hun til. Vanligvis holder gatekjøkkenet som ble 40 år i 2019 åpent til klokken 23:00, men under Blåfrosthelga utvider de og holder nattåpent til klokken 03:00. – Tiltaket har vist seg å være en suksess for oss og det har blitt ekstremt godt mottatt av befolkningen. Vi har drevet i åtte år, så vi begynner å bli rutinerte til å handle mange mennesker, men av og til blir vi tatt litt på senga, sier Markussen. – Det kan være at den ventende kundestrømmen kommer litt senere eller tidligere enn vi var forberedt på, men det har vi også fått prøvd oss på, legger hun til. Rønnaug Synnøve Markussen og de ansatte har det travelt fra de åpner til de stenger dørene mens Blåfrostfestivalen pågår, men det er et tidspunkt som er ekstra hektisk. – Trøkket er stort gjennom helga og det er mange arbeidsoppgaver som må gjøres, men i tidsrommet mellom klokken 01:30 og 03:00 gjelder det å hanskene på, for da er det mange sultne festivaldeltakere som skal ha nattmat på samme tid, sier Markussen. – Når det er mest hektisk sørger vi for å ha så mange som mulig på jobb for å gjøre ventetiden kortest mulig. Det er en tøff arbeidsperiode der alle står på for lokalsamfunnet. Det er morsomt å kjenne på spenningen og ha det litt travelt, men det er godt at vi ikke har det slik hver helg, sier hun.


Avisa Nordland

Lørdag 15. februar 2020

Vi har aldri vært nordover med barkonseptet vår, så vi gleder oss skikkelig.

"

truls thomsen Barsjef i Pjolter og Punst

pjolter & punsj: André Kvilhaug, Truls Thomsen og Johan Wendt Olaussen skal drive FOTO: Tommy Ellingsen cocktailbar under Blåfrostfestivalen.

Første cocktailbar på Rognan Det skal serveres både pjolter og punch når Rognans første cocktailbar åpner under Blåfrostfestivalen. Hanna-lisa Skau

hanna.lisa.skau@an.no 755 05 050

Det er karene bak cocktailbaren Pjolter & Punsj som har tatt turen fra Stavanger for å leske tørste saltdalinger med de lekreste drinker. - Vi har aldri vært nordover med barkonseptet vårt før, så vi gleder oss skikkelig, sier barsjef Truls Thomsen i Pjolter og Punsj til Avisa Nordland.

Nordiske smaker Sammen med Andre Kvilhaug startet Thomsen Pjolter og Punch i mai i 2017, i Stavanger. Allerede et halvår etter var de nominert i fire kategorier og vant pris som folkets favoritt under Bartenders' Choice Awards, som omtaler seg selv som den nordiske bar-bransjens svar på filmindustriens Oscar. – Det var helt fantastisk., sier Thomsen. Han forteller at de i Pjolter & Punsj jobber mye med nordiske smaker og prøver å gjøre nye vrier med kjente, nordiske råvarer. Alle drinker og punsjer de serverer er fra egne oppskrifter.

Ikke bare juledrikk - Vi har både lette, friske drinker og

noen «tyngre» med mer smak. Spesielt finner vi utfordring i å lage drinker basert på akevitt. - Akevitt er «juledrikk»? - Det er nok en del som tenker sånn. Og mange er vant til at akevitt kun drikkes bar. Men det er utrolig hvor mange spennende drinker man kan mikse med akevitt som utgangspunkt. Ni av ti av våre drinker er basert på akevitt. - Har dere laget noen egen Blåfrostdrink? - Vi holder på å sette sammen menyen, og har tenkt tanken på at vi kanskje kan lage en egen Blåfrostdrink. Vi får se hva vi kommer fram til, smiler Thomsen.

Pusher grenser Noe av det Thomsen og Kvilhaug elsker er å pushe grenser. - Å sette ulike typer sprit i et nytt lys. Teste smaker og blandinger som ikke er blitt gjort tidligere. Vi kan love folk på Blåfrostfestivalen nye smaksopplevelser - både når det gjelder drinker med og uten alkohol. - Så festival er ikke bare øl? - Absolutt ikke.

blåfrost 2020

23


24

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

Avisa Nordland

Den største nyheten siden ringperm med ett hull!

1895: Ring permen s fa r bli r født

1915: Den førs te r ing permen bli r lan ser t

1974: Ring perm med fa s t pu ll-hu ll bli r lan ser t

Sverger regnskapsføreren din til ringpermer er det kanskje på tide å prøve en ny? Les mer på poweroffice.no

2019: Ring perm med dobbelt fa s t pu ll-hu ll revolusjonerer m a rkedet


Avisa Nordland

blåfrost 2020

Lørdag 15. februar 2020

-25% KJØKKEN | -25% BAD Sunwind kampanje NÅ CHEF PRO DUSJ

3990,80x80 / 90x90

WALLAS FRA KR.

26990,-

Ring hytta varm.

GASSOVN

899,-

1099,-

4290,-

MANGE FLERE TILBUD!

Rognan • 756 94 060

Følg oss på

Kvalitetslaks - fra rogn til spisebord

saltenaqua no saltenaqua.no

17

Profile for Amedia Ressurs Harstad

Blåfrost 2020 BILAG  

Blåfrost 2020 BILAG