Page 1

Utgitt av IK Grand Bodø august 2017

GRANDAVISA

NR 2 2017

Vi trenger lopper! Herrene må være tålmodige Se side 24 og 25

Har du lopper - vi henter! www.grandlopper.no eller tlf: 913 18 737 e.kl.16

Lek og moro på fotballskolen Se side 12

Ny leder for IK Grands FFO Se side 4

Mange tilbud til barna i Bodø Se sidene 10 og 11

32 lag i Grand denne sommeren Se sidene 26, 28, 30, 32, 34 og 36

LAGET Trening på landslagsnivå

berger plassen

56 jenter i alder 13 til16 år fikk noen svært gode treningsdager like før skolestart. IK Grand arrangerte proffdagene på Bankgata med blant andre Trine Rønning (t.h), Trond Schjølberg og landslagssjef Martin Sjøgren som trenere.

Noen viktige nye signeringer har IK Grand gjort foran denne høstsesongen, men det er LAGET som helhet som kommer til å berge plassen. Vilde Fjelldal og Tine Erichsen Engan er skuffet etter seriekampen mot Stabæk, men fornøyd med en god andre omgang. - Treningene i sommer har vært veldig bra. Det ser bra ut foran en tøff høst, sier trener Trond Schjølberg.

Se sidene 6 og 7

Se sidene 16 til og med 22


GRANDAVISA

2017

#fornordnorge

Blir du med på det nordnorske laget? Det er gode grunner til å velge banken du allerede er medeier i. Det nordnorske samfunnet er vår største eier. Når vi deler ut utbytte får derfor samfunnet sin andel. Siden 2006 har over 700 millioner kroner blitt delt ut til små og store prosjekter i landsdelen. En av disse er IK Grand. Valget er ditt. Velger du oss, får du en bank der millioner av kroner går tilbake til gode prosjekter i ditt lokalmiljø.

Ønsker du å møte oss i Bodø? Besøk oss på City Nord mandag-fredag fra 10.00-21.00, Storgata 40 fra 09.00-15.30, eller bestill møte på snn.no

2


GRANDAVISA -

:INNHOLD

:LEDER

s

Christian ansatt leder av FGBU.

Kommentar av hovedstyrets leder Jan Ove Edvardsen

s

Landslagstreneren på Bodø-besøk.

s

Mange tilbud til barn i Bodø.

4 6 10 12 16 21 22 24 26

s

s

s

s

s

s

2017

Høsten blir spennende

Jenter mellom 6 og 12 på fotballskole.

Mange hjelper til på kampdagen.

Trond har tro på jentene i høst.

En viktig treningsleir i Sverige.

Store utskiftinger for herrelaget.

Lagbilder av alle lag i IK Grand.

GRANDAV ISA Utgiver:

IK Grand Bodø Postboks 252 8001 Bodø

Telefon: 75 56 16 30 Epost: post@ikgrand.no Hjemmeside: www.ikgrand.no Opplag ca 15.000 Hovedstyrets leder: Jan Ove Edvardsen Daglig leder: Vidar Stormo 926 43 800 Leder FGBU: Christian Didriksen 909 42 396 Redaktør: Jan Erik Andreassen

Vel overstått sommer til alle Grandvenner. Vi er klare for høstsesongen, og jeg håper alle som har vært på turneringer i sommer har fått en god opplevelse. Høsten står for døren med skolestart og fotballstart. Det kommer til å bli spennende. Spesielt spennende blir det nok for Trond Schjølberg og vårt damelag. De har trent godt i sommer og virker å være godt forberedt på den vanskelige oppgaven det vil være å beholde plassen i toppserien for damer. Høstsesongen vil gi svaret. Vi krysser fingrene for at damelaget skal greie oppgaven med å ha minst ett lag bak seg på tabellen når serien er ferdigspilt i begynnelsen av november. Lykke til! I styret er vi veldig godt fornøyd med at Christian Didriksen har tatt på seg en administrativ stilling for fotballgruppe barn og ungdom. Siden i vinter har vi strevd litt med å få på plass folk i en lederposisjon for ungdomsavdelingen vår. Nå er det altså bestemt at gruppa skal ledes fra vårt kontor i Nordlandshallen av en som er ansatt i klubben, og til stede hver dag. Det tror vi er god løsning. Likevel er vi hele tiden ute etter frivillige som er villig til å gjøre en jobb i ungdomsavdelingen. Vi er nok helt avhengig av et samarbeid mellom frivillige og ansatt for å få ting til å fungere best mulig.

i Nordlandshallen, eller turneringer som klubben arrangerer. Det virker som om det aldri blir nok folk. Arbeidet behøver heller ikke vært altfor tungt, omfattende eller vanskelig. Her trengs folk som for eksempel kan koke kaffe, steke vafler, være vakter og selge billetter. På høsten begynner også valgkomiteen sitt arbeid med å finne folk til styret i klubben. Jobben de gjør er meget viktig. Klubben trenger nye folk inn i styre og stell for å kunne tenke noen nye tanker. Kontinuitet i styret er veldig viktig, men også nye mennesker er viktig for å kunne se ting vi gjør med nye øyne. Med dette vil jeg ønske spillere, trenere, foreldre, lagledere og alle andre er flott høst. Ta vare på hverandre og vis frem god holdninger på trening og i kamper.

Jan Ove Edvardsen leder hovedstyret IK Grand, Bodø

Grand er en dugnadsklubb. Klubben drives med frivillighet. Det vil vi fortsette med, men vi tror ganske sikkert at løsningen for ungdomsavdelingen vil gjøre det frivillige arbeidet enklere å gjennomføre. Også på andre områder i klubben trenger vi flere frivillige. Hele tiden er det nødvendig å ha folk som kan tenke seg å gjøre en jobb på damekampene

3


GRANDAVISA

2017

Nye oppgaver for Runar og Christian Christian Didriksen er nylig ansatt som administrativ leder av fotballgruppa barn og ungdom. Dermed overlater han jobben som leder av FFO til Runar Mellem. Christian har jobbet i administrasjonen i IK Grand i flere år, og er litt usikker på hva slags jobb han nå går inn i. Nye jobber: Runar Mellem (t.v.) og Christian Didriksen jobber begge to i Grand og har nå på sensommeren fått nye arbeidsoppgaver i klubben.

- I klubben er vi enige om veien videre for Grand. Vi ønsker å satse på barn og ungdom. Derfor har vi valgt å ansette meg som leder av barne- og ungdomsavdelingen. Siden årsmøte i mars har vi ikke hatt noen valgt leder av denne gruppa, men det betyr ikke at jeg skal styre alt fra Grandkontoret. Jeg er helt avhengig av å ha folk rundt meg som står midt i det, men jeg tror også at det kan være lettere å si ja til et frivillig verv når mye av det daglig kan utføres av meg i arbeidstiden, ser Christian.

Fornøyd leder Klubbens daglige leder Vidar Stormo, er meget godt fornøyd med denne utviklingen. - Christian har på alle mulige måter gjort en veldig god jobb for oss i en årrekke. Jeg tror sikkert at når dette blir organisert på en fin måte vil det være bra for alle i klubben, sier han.

Må være tydelig

Går du i 2.–4. klasse og vil være med på Grand Extra Fotballfritidsordning 2017/2018? Begrenset med plasser! • Vi henter deltakerne på skolen • Vi serverer lunsj • 2 timer med fotballaktivitet og lek hver dag Se www.ik kgrand.no for mer info o For påm melding ellerr spørsmål: christian@iikg grand.no

HOVEDSPONSORER:

4

GRAND EXTRA SPONSOR:

GRAND EXTRA PRODUKTSPONSOR:

net innen idrett. Han har også en aktiv karriere som fotballspiller. I dag spiller han for Nordstranda. - Å jobbe med barn er en meget hyggelig oppgave. En 50 prosent stilling som leder av FFO er jeg veldig godt fornøyd med. Konseptet vi har er veldig godt, men alt kan gjøres enda bedre. Derfor jobber vi nå med forbedringer. En av de tingene som er viktig er at jeg selv, Fredrik Aas og Birna Kristjansdottir kommer til å være på jobb hver eneste dag. Det betyr en tryggere hverdag for barna vi har ansvaret for. De vil på den måten bli bedre kjent med oss. I tillegg vil vi ha inn andre instruktører som ikke nødvendigvis skal være der hver eneste dag, sier Runar.

Flere løsninger Han jobber med løsninger for å få enda flere til å være med på FFO. - Ønskemålet er å ha 100 barn fordelt på de fire dagene i uka. Det har vi ikke enda. Derfor er det fortsatt ledige plasser, sier den nytilsatte lederen av FFO i IK Grand.

Selv sier den nytilsatte at hans oppgaver må være å tydeliggjøre hva som må gjøres. Han ønsker å jobbe med trenerutvikling og sørge for bedre daglige rutiner. I tillegg til barne- og ungdomsavdelingen vil Christian fortsatt ha ansvaret for Grand Extra som arrangerer blant annet «Jentefokus», «keeperfokus» og proffdagene. Den delen av sin tidligere jobb han ikke lenger har tid til, er daglig leder for fotballfritidsordningen.

Godt samarbeid - Jeg har samarbeidet med Runar Mellem i to år ettersom han hadde en deltidsstilling som instruktør på FFO. Derfor var valget svært enkelt når det først ble som det ble. Jeg er helt sikker på at Runar vil gjøre denne jobben på en utmerket måte. Runar Mellem er 26 år fra Solvær. Han har bodd i Bodø de siste seks årene og er utdan-

Fornøyd leder: Daglig leder i IK Grand, Vidar Stormo, er veldig godt fornøyd med endelig å ha fått på plass en løsning for lederskapet i fotballgruppe for barn og ungdom i klubben.


GRANDAVISA

2017 Avisa Nordland - JMJ

Foto: Tom Melby

– Fotball og skole er nok det viktigste i mitt liv

- Men det er også kjekt å følge med på alt av sport og andre ting som skjer i mitt miljø. Jeg er aIDregistrert gjennom mine foreldre og leser daglig Avisa Nordland på brett og mobil. Er også innom an.no flere ganger daglig. Slik får jeg med meg det viktigste som skjer i min verden. Amalie Johnsen Skoleelev og fotballspiller på IK Grand

Gå inn på an.no/innlogging for å registrere deg som aID-bruker. Da får du: Tilgang til eAvisa allerede kl. 22.00 kvelden før. Søndag kl. 23.00.

Inntil fem medlemmer i husstanden på samme abonnement.

Tilgang til alt innhold på våre nett- og mobilsider.

Rix - eAvis med nyheter fra resten av Norge og verden 6 dager/uke.

Førr dæ - hele døgnet! www.an.no

75 50 00 00

5


GRANDAVISA

2017

Levende legende: Trine Rønning er som en legende å regne med 20 år i toppserien og et utall av landskamper yter hun stor respekt i norsk kvinnefotball. Her sammen med trener for damelaget i IK Grand, Trond Schjølberg.

Seks keepere: Proffdagenes seks keepere fikk utsøkt trenerhjelp av Birna Kristjansdottir og Siiri Välimaa bak. Fra venstre Johanne Mentzoni Kristiansen, Marte Johnsdatter Hansen, Amalie Lian, Madeleine Skagtun, Astrid Emblem Karlsen og Julie Abrahamsen.

Landslagssjef: Alle jentene lyttet da Martin Sjøgren snakket om trening og innsats under proffdagene på Bankgata.

Head og catch: Savannah Francis testet jentenes reaksjonsevne med leken nikke eller holde ballen.

56 jenter på proffdagene 56 jenter i alder 13 til 16 år fikk i forrige uke spesialtrening under proff-dagene arrangerte av Grand Extra. Landslagssjef for kvinnelandslaget, Martin Sjøgren, og spillerlegenden Trine Rønning, var gjestetrenere. I tillegg Grand faste trener Trond Schjølberg. Som hjelpeinstruktører stilte damespillerne Sigrid Helbostad, Savannah Francis, Christina Burkenroad, Birna Kristjansdottir, Siiri Välimaa og Amalie Johnsen.

kunne hatt et part til, men proffdagene ble fulltegnet. Birna og Siiri var med de seks keeperne begge dagene. De har med andre ord fått noen helt fantastiske treningsdager av to veldig gode keepere. Også utespillerne har fått flott treningshjelp. Det finnes ikke stort større kompetanse på jentetrening i Norge i dag enn nettopp de som var her i Bodø, sier en veldig godt fornøyd Christian Didriksen. Han lover å arrangere proffdagene også i 2018 og håper at de kommer til å bli like bra.

Aller først til Bodø Landslagssjefen for den norske kvinnelandslaget, Martin

Sjøgren, kom til Bodø på sitt aller første klubb-besøk i Norge med et slikt opplegg. - Alle initiativ fra eliteklubbene i Norge er veldig bra. Det ønsker jeg å støtte og derfor er jeg her. Grand må skape noe regionalt for å kunne lokke de beste spillerne til klubben fra denne regionen. Foreløpig har jeg ikke noen spesiell kunnskap om IK Grand, men det er veldig viktig for meg å komme ut i klubbene. Landslagsledelsen må vise engasjement i Norge og skape relasjoner, og ikke minste vise interesse for hva som foregår, sier landslagssjef Martin Sjøgren.

- Dagene har vært helt fantastiske. Både i fjor og i år fikk vi våre førstevalg til å komme hit til Bodø. Alle har bare hatt gode ord å komme med, og alle har bidratt på en strålende måte. Jentene har også fått tydelig beskjed om hva som gjelder for å kunne bli blant de beste. Trine Rønnings treninger og foredrag var bare helt topp, sier Christian Didriksen som har hatt ansvaret for arrangementet.

Delt i tre grupper

6

Kjøkkentjeneste: Cecilie Falch gjorde “kjøkkentjeneste” under proffdagene. Her sammen med Sigrid Helbostad.

Jentene ble delt i tre grupper under treningene. Født i 2004, født i 2001-2003 og keepere. Den yngste gruppa hadde deltakere fra byen og klubbene i nærområdet. Den eldste hadde også en del spillere fra Helgeland. Keeperne hadde deltakere både fra Bodø, Harstad og Nord-Trøndelag. - Seks keepere var med. Vi

Spilleøkt: Det ble mye fotballspill under proffdagene.


GRANDAVISA

2017

Ansvarlig: Leder for Grand Extra, Christian Didriksen, arrangerte proffdagene, og han var veldig godt fornøyd.

Fikk hjelp: Landslagssjef Martin Sjøgren fikk god hjelp til instruksjonen av damelagets nysignering, Christina Burkenroad under treningene på Bankgata.

Engasjert: Trond Schjølberg er en engasjert trener selv om han disse to dagene hadde noe yngre spillere å veilede enn de han er vant med i hverdagen.

Engasjert trener: Norges landslagssjef, Martin Sjøgren, var en meget engasjert trener for jentene på proffdagene i IK Grands regi. Her er det Caroline Nilsen fra Gruben som får gode råd.

7


GRANDAVISA

2017

FOR GUT TE R OG JEN T ER I A LDER 12 - 16 Å R , EN UA N S E T T K LUBB mpDesign

17 - 2017 19

HVER FREDAG KL. 14:30 – 16:00 I NORDLANDSAHALLEN! Hovedinstruktører vil være Birna Kristjansdottir og Siiri Välimaa. Birna og Siiri er keeperteamet på vårt damelag og begge har landskamper for sine land, Island og Finland. Begge er rutinerte keepere med lang fartstid i toppfotball, og begge har i flere år vært trenere for yngre spillere. For mer info, pris og påmelding, se ikgrand.no

HOVEDSPONSORER:

8

GRAND EXTRA SPONSOR:

GRAND EXTRA PRODUKTSPONSOR:


GRANDAVISA

2017

VI SKAPER OG DELER VERDIER

9


GRANDAVISA

2017

Barna har enormt mange tilbud

Mange på markedet Aktivitetstilbudet til barn i Bodø har aldri vært større. Også for idrettslagene blir det stadig vanskeligere å få nye medlemmer.

IK Grand har merket dette over flere år blant annet ved at det stadig blir flere klubber som må samarbeide for å kunne stille lag i kretsserien. I dag er det ikke like mange som ønsker å spille fotball i Bodø sammenlignet med for noen år tilbake. - Også kampen om treningstid inne i skolenes gymsaler sier oss at det er mye større kamp om tiden enn det var. I dag er det mange andre lag og foreninger som søker om innetid enn det var før. Fotballen har en utfordring i å gjøre seg selv spennende nok. Konseptet med tre-mot-tre har vist seg å være veldig bra. Det nytter ikke lenger bare å samle en del barn og kaste en ball ut til dem. Treningene må være gode, og instruktørene må også være gode. Derfor ønsker vi i Grand å gjøre det enklere for foreldre å være trenere. Foreldrene er vår viktigste ressurs, og mange av dem har etterspurt hjelp i hverdagen. Det ønsker vi å gjøre noe med, men spørsmålet er hvordan skal vi få det til. Det å være trener for barn er mye mer komplekst enn det å trene vokse lag, sier Christian Didriksen i IK Grand.

10

Mange om beinet: Christian Didriksen og IK Grand sliter med å få barna med på klubbens aktiviteter.

Skolene er blitt bedre dermed femte året som Grand I dag er det fire fotballfaglige tilbud i Bodø til de skoleelevene i 2. til 4.klassen som ønsker å ha en annen skolefritidsordning enn det skolene i kommunen kan tilby. Junkeren har sin, Bodø/ Glimt, Mørkved og Grand har hver sin fotballfritidsordning. - Skolene i Bodø gjør i dag en veldig god jobb med skolefritidsordningen, men i Grand ønsker vi likevel å tilby vår egen fotballfritidsordning også denne høsten. Det skal være et alternativ til skolefritidsordningen. Vi tilbyr fotballek, lunsj, leksehjelp og transport fra skolene i Rønvika, Alstad, Bodøsjøen og Grønnåsen til Nordlandshallen. Så langt har det vært en suksess og vi håper fortsatt at det er behov for oss også denne høsten, sier Christian Didriksen. Han overlater det administrative ansvaret for FFO til Runar Mellem denne høsten mens Birna Kristjansdottir er ansatt som ansvarlig for den daglige aktiviteten i Nordlandshallen. - Konkurransen om skoleelevene er blitt tøffere. Andre idretter enn vår egen ser ut til å ha en veldig positiv utvikling om dagen. Likevel gjør vi alt vi kan for å utvikle vårt produkt som best vi kan, sier han og legger til at de som ønsker en plass på FFO til høsten kan melde seg på ved å sende epost til administrasjonen til IK Grand.

Jentefokus for 50 Også denne høsten vil Grand Extra arrangerer «Jentefokus». Starten var i 2013 og det blir

to ganger i uken gir en ekstra treningsmulighet til jenter i alderen 5. til og med 8.klasse. - To ettermiddager i uken, tirsdag og fredag, gir vi et ekstra treningstilbud til jenter i alderen 5.-6.klasse og 7.-8.klasse. I fjor hadde vi 50 jenter fordelt på de to dagene, og vi håper at like mange vil være med i år også. Om noen vil er det bare å ta kontakt med meg på Grandkontoret i Nordlandshallen, sier Christin Didriksen. Han er ansvarlig for administreringen og sammen med damelagets trener, Trond Schjølberg, sørger de for profesjonell trening for de jentene som vil være med. - Også våre to amerikanere på damelaget vil bli brukt som instruktører på «Jentefokus» denne høsten, sier Christian.

Fortsatt keeperfokus Birna Kristjansdottir har i noen år hatt ansvaret for prosjektet rundt «keeperfokus». Denne høsten vil også damelagets andre keeper Siiri Välimaa være med. «Keeperfokus» er en ekstra trening på fredag ettermiddag for alle keeperne i Bodø i aldersgruppen 11 til 16 år uansett kjønn. Klubben håper at i alle fall ti keepere vil være på fredagene i høst. - Tilbakemeldingene fra klubbene rundt keeperfokus og jentefokus er utelukkende positiv. Alle får en ekstra trening og gir de som er med både sosial og sportslig utvikling, sier Christian Didriksen.

Fotball-lek: Mye smil og moro for de gutter og jenter som har vært med på IK Grands fotballfritidsordning opp gjennom årene. Klubben starter opp igjen også denne høsten.


GRANDAVISA

FFO-sjefen: Birna Kristjansdottir har ledet det sportslige på FFO i flere år. Her samen med Synnøve Hafnor.

2017

Fotball-øvelser: Mange av skoleelevene som har vært med på FFO er blitt kjent med mange forskjellige treningsøvelser for å bli en bedre fotballspiller.

Sosialt og moro: Jentefokus har som en viktig målsettting å skape en sosialt og hyggelig miljø påtreningene.

11


GRANDAVISA

2017

Først på ballen: En av oppgavene som noen av jentene fikk var å være først på ballen og score. Her er det Maiken Bakke (t.v) som setter det hele igang.

61 jenter på fotballskole Grand Extra arrangerte i forrige uke en tre dagers fotballskole for jenter i alderen 6 til 12 år. 61 jenter var med på Bankgata kunstgress de tre dagene. Været var ikke det beste, men det la ingen demper på jentenes fotball-glede. Hovedansvarlig for Grand Extra sine arrangement er Christian Didriksen og var godt fornøyd med de tre dagene. - Først og fremst må jeg rette en stor takk for innsatsen til de damespillerne som har deltatt som instruktører. Det var en fryd å bli møtt av alltid smilende damespillere som stilte opp. Humøret deres var helt på topp alle dagene og de lærte borte mange triks til de barna som var med. Noen av dem mente vi skulle arrangert fotballskole hver eneste uke, mens andre ga klart uttrykk for at de skal være med som instruktører også neste år. En spesiell takk går likevel til Birna Kristjansdottir og Line Danielsen som har lagd det sportslige opplegget, og som sørget for nok instruktører. Opplegget kunne ikke blitt, sier en strålende fornøyd Christian Didriksen. Målet med fotballskolen var å skape tre dager med idrettsglede og morsomme fotball-dager, og det virket som om jentene hadde det gøy. På siste skoledag var de noen av jentene som var helt sikre på at de skal være med til neste år også. Opplegget var fotballtrening to ganger i løpet av dagen, bare avbrutt av lunsj med brød, pålegg, frukt, juice, melk og vann.

Fornøyd: Ansvarlig arrangør, Christian Didriksen er godt fornøyd med fotballskolen.

Innsidepasning: Vanskelig å lære hvordan innsidepasningen skal gjøres. Her er det Birna Kristjansdottir som insturerer.

12

Pust i bakken: Anne Marthe Birkeland (sittende i midten) var en av flere damespillere i IK Grand som gjorde en god og viktig jobb i forbindelse med SNN Fotballskole.

Lek og moro: Christina Burkenroad og Birna Kristjansdottir leker med de aller minste barna på fotballskolen.


GRANDAVISA

2017

Balljenter fra Rognan 10 jenter fra Saltdalskam. fikk i oppdrag å være balljenter under serekampen mot Stabæk. I løpet av sesongen i toppserien 2017 har Junkeren, Innstrandenes og Grand i tillegg til Saltdalskameratene blitt invitert til det Grand Extra kaller “Kampdagsøkta”. Utgangspunktet er at klubben trenger ballhentere rundt banen da Granddamene spiller hjemmekamp i Nordlandshallen. Klubben vil gjerne gjøre noe mer ut av det, og dermed blir lagene invitert noen timer før kampen til ei treningsøkt med trenere i IK Grand før det blir servert pizza i forkant av damekampen. - I Saltdalkameratene har vi snakket om at vi gjerne skulle tatt noen av jentene med til Bodø for å se Grand-damene i toppserien. Derfor passet dette veldig bra, sier trener for jenter 10 og 11, Jim Tovås Kristensen. Han håpet at både jentene selv og han som trener kunne plukke

Pizza er godt: Mat må til og en av IK Grands sponsorer, Peppes Pizza, sørget for at jentene fra Saldalen ikke behøvde å sulte. opp noen tips til bruk i treningshverdagen. Christian Didriksen er ansvarlig for opplegget gjennom Grand Extra og han er fornøyd med at lagene vil være med på økta. - Stort sett er lagene veldig godt fornøyd med opplegget. For vår egen del er det viktig å få vist frem vårt viktigste produkt til lagene rundt oss. For disse jentene kan toppserien kanskje være en arena om noen år, sier Christian Didriksen.

Balljenter fra Saltdal: Fra venstre Astrid Svendsen, Mia Tjønn, Asha Muse, Solveig Etterlid, Sofia Johansen, Tiril I. Kristensen, Ida I. Kristensen, Fanny Kristensen, Jenny Johansen og Maja Angelini.

Ute på banen: Kledd i oransje vester er Saltdalsjentene med ute på banen når lagene skal hilse på hverandre før kampen.

Treningsøkt: Denne gangen ble treningsøkta holdt på Bankgata kunstgress ettersom det var andre kamper inne i Nordlandshallen. Christian Didriksen er ansvarlig for opplegget.

13


GRANDAVISA

2017

PAW – BARNESHOW 2. SEPT VED XXL KL 12, 13.30 OG 15

PAT R O L

Arrangert i regi av Junior Productions AS © 2017 Spin Master PAW Productions. Inc. All rights reserved.

14


GRANDAVISA

2017

På tide å tømme li? Lei container hos oss! 10m3 for 3300,Fast pris – alt inkludert.

Tlf: 75 50 09 00 www.ostbo.no VI GJENVINNER NORD-NORGE

Satser på proffen Julius Jakhelln AS er en av landsdelens største byggevare- og jernvaredistributører til proff- og forhandlermarkedet. Vårt slagord er “Vi satser på proffen” og er i enkelthet vår forretsningsidè.

Til proffer fra proffer

mandag – fredag 07.00-16.00

Teglverksveien, Bodø Næringspark 8006 Bodø | 75 55 14 00 post@juliusjakhelln.no | www.juliusjakhelln.no

15


GRANDAVISA

2017

FANTASTISK ASTISK AS ST ST TIS TI SK S K KAFFE K SIDEN 1863 Pelican Rouge Coffee Solutions AS er stolt sponsor av IK Grand. Vi er blant få dedikerte kaffeleverandører i regionen og ønsker å levere varer av høy kvalitet, god smak, pålitelig service og god brukervennlighet.

VI HAR MANGE GODE LØSNINGER OG VET AT VI KAN FINNE AKKURAT DEN SOM PASSER DERES BEHOV. VIL DU VITE MER OM VÅRE KAMPANJER OG TILBUD?

Ring 911 37 880 eller send en mail til kjellmagne.sivertsen@pelicanrouge.com

ENJOY THE GOOD LIFE.

Fornøyd: Til tross for tap mot Stabæk var Trond Schjølberg veldig godt fornøyd med at hans jenter vant, og var det beste laget i andre omgang.

Vi har følgende merker på lager:

VI HAR

PÅ SOMMERDEKK, FELGER OG DEKKHOTELL!

 / / $ .1 5 ( 6 , 35 VI ER FORHANDLER FOR

Stormyrveien 50, 8008 Bodø

: 75 55 10 60

16

bodo@saltendekksenter.no

Munarvollveien 1, 8020 Bodø

: 75 55 10 50

post@saltendekksenter.no


GRANDAVISA

2017

VANT i andre omgang Til tross for to tap i de første seriekampene i høst ser Trond Schjølberg lys i tunellen. Grand slo Stabæk i andre omgang.

Flaggansvar: Therese Olsen finner rett vei på Grandflagget før det skal heises.

Må avgjøres: Alltid noen avgjørelser som må tas og Steinar Røst er rett mann.

Kioskansvar: Evy Nymo har vært med som ansvarlig for kiosksalget en årrekke.

Speakertjenesten: Den viktige speakerjobben er det Ole-Petter Sveggen som har.

Til tross for to tap i de første seriekampene i høst ser Trond Schjølberg lys i tunellen. Grand slo Stabæk i andre omgang. Tydelig fornøyd med jentene, men litt skuffet over å ikke greie ett poeng hjemme i Nordlandshallen mot Stabæk. - Dere hadde et av Norges beste lag i kne i andre omgang. Dere må bare tro enda litt mer på dere selv, så kommer poengene, smilte Schjølberg etter kampen. Og jentene responderte med at de var ganske fornøyd med andre omgang. Dessverre ble det noen personlige feil i første omgang som gjorde at Stabæk ledet fortjent 2-0. Bortelaget hadde likevel ikke mange sjansene, og etter pause var keeper Siiri Välimaa tydelig i sitt språk. - Null sjanser til gjestene, sa hun. - Vi tapte 5-0 mot Avaldsnes, men bare ett av målene kom i andre omgang. Mot Stabæk ble det enda bedre, og vi har trent slik at laget skal bli bedre og bedre utover høsten. Nå ønsker jeg bare at Medkila skal komme på besøk så fort som mulig, sa en smilende og fornøyd Trond Schjølberg. Hjemmekampene i Nordlandshallen krever også et team utenfor banen. Steinar Røst er fortsatt arrangementsansvarlig og han har med seg 8-10 andre for at alt rundt kampen skal fungere. - Heldigvis arrangerer ikke fotballforbundet kampmøter i toppserien lenger. Vi ser ingen grunn til at en NFF-delegat skal møte her tre timer før kamp, og gå igjennom punktene som må være i orden. Dette har vi kontroll på. Vi vet godt hva vi skal gjøre foran og under kampene. Det vi ønsker oss er flere mennesker som kan være med under kampene og gjøre en jobb, sier Steinar Røst.

Hard kamp foran mål: Landslagets og Stabæks keeper, Ingrid Hjelmseth, ble forbannet da Savannah Francis (helt til høyre) dyttet litt for hardt underveis i kampen. Ellers ser vi Grandjentene Amalie Johnsen, Sara Eggesvik (nesten skjult) og Vilde Fjelldal.

Tilbake i hallen: Victoria Ludvigsen er i dag en meget viktig brikke for Stabæk. Her i samtale med Anne-Marthe Birkeland før kampen i Nordlandshallen.

Godt humør i laget: Trenere Trond Schjølberg og kaptein Tine Erichsen Engan peker begge to på hvor godt humør det er i spillergruppen foran denne høstsesongen.

Billettsalg: Det selges noen hundre billetter til damekampene i Nordlandshallen.

Alt-mulig-mann: Svenn Haagensen har ansvar for mye av utstyret som brukes.

Ballhenterne: Iver Bertheussen Røst har ansvaret for å lære opp balljentene.

Lagleder: Marina Engan er lagleder og gjør mange forskjellige oppgaver for damelaget ti toppserien.

Lagleder: Terje Strand gjør jobben som oppmann/lagleder rundt damelaget.

17


GRANDAVISA

2017

GLEDER oss til alle kampene Selv om vi taper gleder vi oss til kampene. Det er en veldig positiv holdning i gruppa om dagen.

Kaptein Tine Erichsen Engan er godt fornøyd med laget sitt. Sist laget var i toppserien var det ikke på langt nær så positiv stemning i laget som det er denne sommeren.

Litt skeptisk: Kaptein Tine Erichsen Engan er litt skeptisk her sammen med Trine Skjelstad Jensen, men hun bedyrer at de gleder seg til hver kamp og at stemningen i gruppa er god.

- Mange er på trening hver eneste dag. Det er alltid noen som tar et initiativ til noe sosialt, og alle de nye har alltid noen å gå til. Det er en klisje, men det er en

Bedre enn noen gang I vårsesongen måtte Hege Nordvik prioritere avslutningen på politihøgskolen. Hun hadde ikke motivasjon til å spille fotball i toppserien fordi hun visste hva som krevdes. Etter at skolen var over fikk hun fast jobb ved Salten Politidistrikt og dermed kom lysten på fotball tilbake. - Jeg er veldig godt fornøyd med at Hege er med oss igjen. Hun er bedre enn noen sinne, og hun vil ha en enorm betydning for laget vårt i høst. Hennes erfaring er jeg veldig glad for vi kan benytte oss av, sier Trond Schjølberg. Han har også vært hennes trener i Trondheims/Ørn og kjenner henne veldig godt. Selv har Hege fått gnisten tilbake, og motivasjon er på topp for å bidra til at Grand skal greie seg i toppserien. Hun har trent godt gjennom vinteren og våren, men var veldig usikker på kampformen. - Jeg har sett de fleste kampene gjennom vårsesongen, og har hatt kontakt med Trond jevnlig. Det kommer til å bli tøft å berge plassen i toppserien, men vi viste i 2.omgang i kampen mot Avaldsnes at vi kan. Jeg synes det var veldig imponerende av jentene etter å ha ligget under med fire mål til pause. Vi ser hele tiden hva vi må trene på for å bli enda bedre, sier Hege Nordvik.

18

Fornøyd: Trener Trond er veldig fornøyd med Hege Nordviks inntreden i laget.

stor ære for meg å være kaptein for denne supre gruppa, sier hun. Tine slet med kneskade i vår. Kom sent i gang med opptreningen, og har merket helt frem til sommeren at grunnlagstreningen ikke var god nok. - Jeg merker at jeg ikke fikk med meg oppkjøringen, men nå går det bedre for hver kamp og trening vi har. Knærne krangler litt med meg, men jeg føler at det går riktig vei. Egentlig skulle jeg nok hatt mer styrketrening, men det er ikke lett å få det til midt i sesongen, sier hun. Treningsleiren i Sverige var meget bra. Hele troppen var med, og dermed fikk Grand terpet på defensiv organisering. - Vi merker i kamp at vi gjorde noen veldig riktig i sommer. Selv om vi tapte hele 5-0 mot Avaldsnes i første seriekamp i høst merket vi tydelig at vi på mange måter holder følge. I alle fall har det vært flott å få gjort mye formasjonstrening for å få skikk på vårt defensive spill, sier midtstopperkapteinen. Jentene har ikke vurdert veldig nøye om de skal endre sine mål foran høstsesongen. Noen av målene de satte seg for et halvt år siden er fortsatt mulig å nå. - Å spille i toppserien gir oss alle sammen mer selvtillit, men kampene er tøffe og det er ingen selvfølge at vi skal få fortsette. Vi har ikke snakket om å endre noen av målene våre. Laget har muligheter i alle kamper, og vi kan score mot alle våre motstandere. Grand må tette igjen bakover, og greier vi det har vi målscorere foran som kan avgjøre kampene, sier hun. Hun er veldig godt fornøyd med å ha fått Hege Nordvik tilbake igjen i laget foran denne høstsesongen. Også Christina Burkenroad virker å bli en veldig god forsterkning for jentene. - Begge to er meget gode og trygge med ballen. Det viser treffsikkerhetsprosenten i pasningene som begge oppnådde mot Avaldsnes. De tør å holde på ballen, og det er noe vi har savnet, sier hun som har fått engelsk som hverdagsspråket på treningene. - Noen av oss glemmer oss av og til, men vi gjør så godt vi kan, og vi er alle sammen blitt mye bedre i engelsk, sier kaptein Tine Erichsen Engan.


GRANDAVISA

2017

Hadde aldri vært utenfor USA:

Hun blir viktig for IK Grand i høst Jenta fra San Diego i California, Christina Burkenroad, hadde aldri vært utenfor USA da hun i sommer satte seg på flyet til Bodø. - Jeg vet ikke helt hvorfor det ble slik. Plutselig bare stemte alt og her er jeg, sier hun og smiler. Hun spilte profesjonelt i Orlando Pride i Florida, men fikk etter hvert problemer med å spille seg til plass på laget. I løpet av karrieren har 23-åringen spilt sammen med flere av verdens beste spillere, som for eksempel brasilianske Martha. - Jeg kjente at jeg var klar for noe nytt. Min agent hadde kontakter her i Norge, og vi hørte at ligaen her var god. Alt klaffet og jeg ble tatt imot her i Bodø av midnattsol og varme. Og dermed var det gjort, sier hun. Trener Trond Schjølberg brukte en langhelg sammen med Christina for å se om hun kunne passe sosialt inn i gruppa. - Sosialt sett går hun strålende sammen med de andre jentene våre. De første dagene var vi ute i båt på fisketur, og på hyttetur for å se hvordan hun tok de forskjellige situasjonene. Allerede etter noen dager var jeg trygg på den delen. Uka etter var hun med på tre treninger før hun reiste tilbake til USA, men med forsikringer om at hun var hjertelig velkommen til oss i Bodø. Christina er et svært positivt menneske. Hun gir masse energi inn i spillergruppa, og de andre jentene har tatt imot henne med åpne armer, sier treneren. - I love it! Er Christinas utsagn om hvordan hun har det i Bodø. Jeg opplever noe nytt hele tiden. Bodø er en miks av fjell, sjø og by. Og det er veldig flott, sier hun. Både i treningskampen mot Piteå i Sverige og i første kamp i høstsesongen mot Avaldsnes plasserte Trond Schjølberg henne sentralt på midtbanen. En plass hun ikke var veldig godt kjent før hun kom til Bodø. Hun har mest erfaring med kantrollen.

- Min styrke er den offensive delen av spillet. Jeg vil score hele tiden. Likevel spiller jeg der treneren vil jeg skal spille. Problemet mitt er det defensive, men det blir stadig bedre og jeg ønsker å bli en bedre fotballspiller her i Bodø, sier hun. Hun ble litt overrasket over kvaliteten til Avaldsnes i kampen som endte med 5-0. - Det var en skikkelig øyeåpner for meg for å kunne se hva vi må jobbe med. Vi kan lære og vi skal bli bedre, sier hun med et smil.

Smilende og blid: Christina Burkenroad har virkelig vist frem sin smilende personlighet i IK Grand.

Keeperne ønsker begge å bli bedre Keepertrener Bård Abrahamsen er godt fornøyd med sine to keepere. - Siiri Välimaa og Birna Kristjansdottir er begge to voksne jenter som hele tiden ønsker å bli bedre i mål. Kjemien jentene imellom er veldig god, og begge jobber hardt og har en fin utvikling, sier han. Birna Kristjansdottir har vært skadet en lengre periode og er ikke helt restituert enda. Derfor er det pr. i dag ingen konkurranse om keeperplassen. - Begge er gode til å trene og begge er på et høyt nivå. Når Birna er helt skadefri kommer hun til å konkurrere med Siiri om plassen i målet, sier han.

Fornøyd: Keepertrener Bård Abrahamsen er veldig godt fornøyd med den jobben Siiri Välimaa og Birna Kristjansdottir gjør på treningene.

19


GRANDAVISA

2017

20Laget på plass: Trener Trond Schjølberg er veldig glad for at han endelig har mange spillere på trening. I vinter og utover våren var ikke situasjonen slik.


GRANDAVISA

2017

- Vi rykker IKKE ned Trond Schjølberg er sikker i sin sak foran høstsesongen i toppserien for damer.

Som vanlig er Trond ganske frittalende, men belegger påstanden om å berge plassen på en troverdig måte. - Først og fremst er det Medkila vi konkurrerer med selv om vi har et mål om å få to lag bak oss på tabellen. Som vanlig skjer det mye på spillermarkedet om sommeren. Medkila har fått inn fire nye spillere, men har samtidig mistet fire spillere. Vi får vår del har siden vi møtte nettopp Medkila i vår fått to helt nye inn i 11èren, og to tilbake fra langtidsskader. Jeg snakker om Christina Burkenroad og Hege Nordvik som nye, og Vilde Fjelldal og Tine Erichsen Engan tilbake fra skader. Alle fire er med på å styrke vårt lag ganske betraktelig i forhold til kampen vi hadde mot dem i vår. I tillegg til disse er også Cecilie Noreng veldig snart klar etter en skade som har tatt lang tid, sier han.

Medkila blir viktig Treneren lar seg heller ikke skremme av Sandviken eller Kolbotn, men viser til at dette er Grands to siste bortekamper denne høsten som kan bli meget spennende. - 9. september møter vi Medkila hjemme i Nordlandshallen. Jeg er ganske sikker på at både vi og Medkila tar flere poeng i høst. Derfor er den kampen det viktigste oppgjøret denne høsten. Vinner vi den er det nærmest avgjort at vi ikke rykker ned, sier han.

Forbannet i sommer Vårsesongens siste kamp hjemme mot Trondheims/Ørn er Tronds verste opplevelse på en fotballbane. - Jeg har vært forbannet på je ntenes innsats i den kampen i hele sommer, sier han og smiler. - Etter kampen fikk jentene ferie, og dermed fikk jeg ikke snakket ut om den kampen med jentene før de kom tilbake fra ferie. Det tok litt tid, men nå er det på tide å få positivitet inn igjen i gruppa for nå har kampen om seriepoeng for alvor startet, sier han.

Fremhever laget Trond er særdeles godt fornøyd med situasjonen om dagen. Riktignok ble det stortap i første seriekamp denne høsten mot Avaldsnes, men han mener at mengden trening i sommer gjør at jentene vil bli bedre og bedre for hver kamp de spiller. - Forventningene er at vi skal være bedre mot Stabæk enn mot Avaldsnes. Deretter bedre mot Lillestrøm enn mot Stabæk. I slutten av august møter vi Arna/ Bjørnar på bortebane i kvartfinalen i cupen, og det gleder jeg meg veldig til. Vi har fått trent veldig bra i sommer. De fleste er nå tilbake etter skader. Det er konkurranse om plassene på laget. I det hele tatt ser det veldig bra ut, smiler sjefen.

Kvartfinale i cupen Arna/Bjørnar tar om ikke lenge imot Grand til to hjemmekamper med bare noen dagers mellomrom. Kvartfinalen spilles onsdag 30.august og seriekampen søndag 3.september.

Fornøyd: Trond Schjølberg er godt fornøyd med jobben Grand-jentene har gjort i sommer for å forberede seg til en tøff og vanskelig høst.

- Jeg har veldig lyst til å vinne kvartfinalen. Å komme til semifinalen ville vært stort for laget. Og det er ikke umulig. Vi spilte uavgjort 2-2 mot dem i serien i vår, og vi er bedre i dag enn den gangen, sier han.

Som natt og dag Situasjonen i sommer sammenlignet med sist vinter er som natt og dag for Grand-treneren. Mange av jentene hadde skader og det gjorde at det ofte var få som kunne trene sammen. - Oppholdet på La Manga i vår var på mange måter veldig bra, men 8-10 av våre spillere var der og trente med vår fysioterapeut Rikke Kommedahl på grunn av skader. Det sier mye om hvor vanskelig situasjonen var, sier Trond. Han påpeker imidlertid at det ikke var noen vits i å syte og klage i vår. Situasjonen var som den var, men er i dag helt annerledes. - Da er det viktig å glede seg

over hvordan vi har det i dag. Vi har 18-20 jenter på trening. Det er veldig positivt. Laget ser bedre ut. Og alt er mer solid. Til treningsleiren i Sikfors i Sverige hadde vi med oss full tropp. Det ga oss et helt annet utbytte. Nå tar spillerne virkelig tak. Tidligere har noen nesten vært uten konkurranse og dermed hatt sikker plass på laget. Slik er det ikke lenger. Vi har nesten fått doblet alle plassene på laget, sier en godt fornøyd trener.

Tøffere i meldingene Trond er også tydelig på at jentene må tåle litt tøffere tilbakemelding. I videoanalysen etter kampen mot Avaldsnes var det noen tydelige ting som han påpekte til jentene. - I vår var det mange som ikke hadde godt nok treningsgrunnlag. I dag er dette annerledes. I kampsituasjon må vi bli enda flinkere til å være positive sammen, men i treningssammen-

heng skal jeg si tydeligere i fra hvordan ting ikke skal være. Det tror jeg er nødvendig. Laget skal bli enda mer robust. Stå bedre ut som et homogent lag. Det tror jeg på for testene jentene er igjennom nå er bedre enn noen gang, sier Trond Schjølberg.

21


GRANDAVISA

2017

Lite luksus: Svært lite luksus for Grand-jentene som bodde på feltsenger på Folket Hus.

En viktig treningsleir Jordbærkonkurranse: En av konkurransen handlet om å fylle en jordbærkurv raskest.

Tidsfordriv: Å spille kort er mye brukt i sosiale sammenheng.

Matkø: Mye god mat under treningsleiren i Sikfors. Her er Sigrid Helbostad, Maja Svendsgam Olsen og Maiken Bakke.

I uke 31 var damelaget på en femdagers treningsleir i Sikfors, som ligger noen mil fra Piteå. 22 spillere og 6 trenere og ledere var med på denne treningsleiren som var en viktig oppkjøring foran høstsesongen i Toppserien. Spillerne bodde på feltsenger i «Folkets Hus», og trenere og lederne bodde på en campingplass like i nærheten. Alle måltider ble laget av trenerne og lederne, og til middag ble det servert sunne måltiRegnvær: der som laks, Også litt regn fiskegryte og måtte blant kyllingsalat. andre Rikke Både sportslig Kommedahl og sosialt ble tåle. treningsleiren en stor suksess. To daglig treninger på gress, og med hele troppen samlet, fikk vi gjort viktig formasjonstrening som laget ikke har hatt muligheter til tidligere i år på grunn av mange skader.

Glade minigolfere: Fire glade minigolfere fra venstre Andrea Holmstrøm, Christina Burkenroad, Trine Skjelstad Jensen og Ingeborg Anette Nordheim foran.

Utenom treningene var det lagt opp mange aktiviteter for å sveise troppen nærmere sammen. Det ble delt opp i grupper, og gjennomført konkurranser i jordbærplukking, quiz, svømming over en elv, kubb, krokket og minigolf. Sikfors er en perfekt plass å ha treningsleir, og plassen anbefales til andre lag i klubben.

22

Kaldt vann: Svømming sto også på konkurranseprogrammet. Christina Burkenroad og Maja Svendsgam Olsen.

Terje

Langtidsskade: Cecilie Noreng har jobbet mye og hardt for å komme tilbake på banen etter en lagvarig skade.


GRANDAVISA

2017

17 - 2017 19

US

mpDesign

JENTEFOK

Her vil spillerene få tilrettelagt veiledning fra kvalifiserte trenere. Fokus på treningene vil være utvikling av spillernes individuelle ferdigheter.

Tirsdag 14:30 – 16:00 (5. – 7. klasse) Fredag 15:00 – 16:00 (7. – 8. klasse) Begge treningene foregår i Nordlandshallen og man kan delta på én økt eller begge øktene i uken. Tilbudet er til alle jenter som går i 5. – 8. klasse, uansett klubb. (Begrenset antall plasser)

For mer info, pris og påmelding, se

ikgrand.no

HOVEDSPONSORER:

GRAND EXTRA SPONSOR:

GRAND EXTRA PRODUKTSPONSOR:

23


GRANDAVISA

2017

Store utskiftinger i Grands herrestall

Historien gjentar seg Hver sommer er det store utskiftinger i herrestallen til IK Grand. Skole og militæret er hovedårsaken til at mange gir seg i klubben. - Hvor mange vi må se reise i år vet vi foreløpig ikke, men vi må nok regne med at det blir en del. Heldigvis er det også en del av de som tidligere har reist ut som kommer tilbake, og vi får en og annen ny spiller til klubben. I år har vi fått politistudent Tobias Lundeberg fra Urædd. Andreas Wilhelmsen har kommet tilbake etter en periode i forsvaret. Thorbjørn Berg Ilstad er tilbake etter skoletid i Oslo, og Jonas Rosten er tilbake etter en pause i vår hvor universitetet måtte prioriteres. Noen har vi også ventet på med langtidsskader eller sykdom som for eksempel Karl Henry Mikaelsen som har hatt kyssesyken, sier lagets lagleder Bjørn Eide.

Thiago er trener Fortsatt er Thiago Martins trener for herrelaget i klubben. Inge Johansen er med når han har tid og Bjørn Eide er lagets alt-muligmann. Bjørnar Kleven har vært valgt leder i gruppa i mange år, og gjør fortsatt en del viktige administrative ting for laget. - Ved starten av sist vinter hadde vi over 20 seniorer i tillegg til to grupper juniorspillere med 1618 i hver gruppe. Etter hvert ble det færre og vi endte opp med å bare stille med A-laget og to juniorlag i serien denne sesongen. Juniorene hospiterer på herretreningene, og det fungerer veldig bra. Mange av juniorene er gode nok til å være en del av A-laget, sier Eide.

Gruppa må modnes Med alle utskiftingene de senere årene er målet denne sesongen å ende på øvre halvdel av tabellen. Alle juniorene må få tid til å integreres i herrestallen, og laget må modnes sammen.

24

- Hva vi mener om neste år må vi ta etter hvert, men noe vi har snakket om er at vi trenger et

Scoring på åpent mål: Thorbjørn Berg Ilstad åpnet scoringene mot Åga i lagets første kamp denne høsten. Ågas keeper i rosa og deler av forsvaret har plassert seg inne i målet og dermed var det en enkel jobb for Thorbjørn å score. Grand vant kampen 3-1 etter at også Pawel Dariusz Kalinowski og Andreas Eilertsen scoret. lag i 6.divisjon så flere av våre spillere får matchtrening. Et ønske er også få en mer helhetlig struktur på fotballtenkningen helt fra ungdomsavdelingen og til herrelaget. Viktig at våre trenere ser spillerne tidlig slik at de kan hospitere oppover i gradene på rett måte. Så langt har hospiteringen vært ett årstrinn opp, men vi bør bli enige om at er du god nok er du gammel nok. Et betyr at en guttespilleren gjerne kan spille på et A-lag, sier Bjørn Eide. Han håper at de mange gode

og aktive trenerne som i dag er rundt de to juniorgruppene kan ta et skritt oppover og bli en del av herrelaget. - Vi trenger noen flere rundt laget. Det er det ingen tvil om. I dag har vi mange nok trenere og ledere i fotballgruppe herrer, men vi må bare bli enige om hvilke arbeidsoppgaver hver enkelt skal ha, sier han.

3.divisjon i 2018 IK Grands handlingsplan sier at herrelaget bør være etablert i

3.divisjon. Eide mener at det bør være et realistisk mål på sikt. - Ikke i år, men kanskje til neste år. Kanskje er det lettere å beholde spillerne våre i 3.divisjon enn i 4.divisjon. Det er nok større forpliktelser i 3.divisjon. Skal dette gå må vi beholde en stamme i laget, og laget må få tid til å spille seg sammen, sier Bjørn Eide. Loppemarkedet er viktig I mange år har fotballgruppe herrer drevet klubbens loppemarked. Slik er det fortsatt og

alle herre- og juniorspillerne tar sin tur med dugnad på loppemarkedet. - Økonomisk greier vi oss også fint. Vi får en del penger fra klubben, men det meste av inntekt får vi fra loppemarkedet. Driften er en helt avgjørende for fotballens eksistens på herresiden, slutter Bjørn Eide.


GRANDAVISA

2017

Hovetrener: Thiago Martins er fortsatt hovedtrener for Grands herrelag i 4.divijson.

Hjelpetrener: Ingen Johansen har ikke vært med like mye denne sesong, men er hjelpetrener for Thiago.

Fint driv: Jan Erik Pedersen på venstre kant for Grand-herrene kom flere ganger igjennom og skapte store sjanser for Grand.

Kaptein i 45 minutter Simen Pedersen har spilt for Grands herrelag en årrekke. I høstsesongen første kamp ble han kaptein i 45 minutter. Historien er både humoristisk og trist på samme tid. Sommeren 2015 reiste han til London hvor journaliststudiene ved Roehampton University ventet. I juni kom han tilbake til Bodø på sommerferie og meldte seg til tjeneste for Grand i den perioden han skulle være i byen frem til midten av september. Debuten skulle vært i juni, men han måtte melde forfall til den kampen, og derfor stilte han med Grands nye lag lørdag 5.august mot Åga. Lagets kaptein Stian Laastad og visekaptein Runar Wilhelmsen var begge på jobb denne dagen,

Alt-mulig-mann: Bjørn Eide er lagladere eller alt-muligmann for Grands herrelag.

og dermed ble lagets eldstemann, Simen på 26, bedt å bære kapteinsbindet. - Jeg ble litt satt ut da jeg fikk kapteinsbindet som lagets eldste spiller. Av de andre ti hadde jeg bare spilt sammen med keeper Magnus Eide før. Det sier litt om hvor stor utskifting det er i laget hvert eneste år. Jeg husker for noen år siden at 10-11 spillere forsvant til studier eller militæret i august, og det er veldig vanskelig å få til en fast stamme i laget når det er slik, sier han. I pausen i kampen, som Grand for øvrig vant 3-1, kom visekaptein Runar Wilhelmsen fra jobb. Dermed slapp Simen Pedersen ansvaret etter bare 45 minutter.

Lagkaptein: Simen Pedersen lagets eldstemann med sine 26 år ble dermed l agkaptein for en stakket stund før Runar Wilhelmsen kom fra jobb i pausa.

25


GRANDAVISA

2017

Grands damelag 2017 i toppserien. Foran fra venstre Line Dverseth Danielsen, Savannah Francis, Ingeborg Anette Nordheim, Anne-Marthe Birkeland, Linda Ruutu, trener Trond Schjølberg, Vilde Edvardsen, Maja Svendsgam Olsen, Elise Nymo Johnsen, Sigrid Helbostad og Cecilie Noreng. Andre rekke fra venstre trener Bård Abrahamsen, Birna Kristjansdottir, Cecilie Falch, Madeleine Holmvik, Siiri Välimaa, Trine Skjelstad Jensen, Julie Olsen, Vilde Fjelldal, Sara Eggesvik og lagleder Terje Strand. Bakerste rekke fra venstre lagleder Marina Engan, Maiken Bakke, Tine ErneErichsen Engan, Andrea Holmstrøm, Amalie Lillevold Johnsen, Marte Sofie Ness, Synnøve Hafnor og fysioterapeut Rikke Kommedahl. (Foto: Stian Høgland, AN)

Grand gutter 7-2: Foran fra venstre Aleksander Kålhus, Julian Smarziski, Torstein Bjerke Norvik, Eric Berglund, Ludvig Asdahl, Fredrik Vikjord Baadstø, Axel Sandvik og Jonathan Pettersen. Bak trenerne Kristian Baadstø og Tone Aanes.

Grand old-boys: Fra venstre Jan Willumsen, Erik Koppang, Jan-Atle Røhme, Daniel Abrahamsen, Per Øyvind Fuglestad og Trond Olsen. Grands herrer i 4.divisjon: Foran fra venstre Jonas Andre Johannesen (Jr 1), Daniel Tangen Larsen (jr 1) Thorbjørn Berg Ilstad, Andreas Eilertsen, Magnus Pedersen Eide, Magnus Johan Nilsen, Jan Erik Pedersen, Thomas Skirstad (Jr 2) , Felix Staurvik (Jr 1), Bak fra venstre Thiago Martins (hovedtrener), Mohammed Abdi, Marius Strøm, Sondre Fastvold Nielsen, Kenneth Riise Frantzen, Mathias Løvstad, Stian Laastad, Simen Pedersen, Pawel ”Kali” Kalinowski, Jonas Emil Fredriksen (Jr 1), Inge Johansen (hjelpetrener). Ikke til stede i kampen Runar Wilhelmsen, Karl Henry Michaelsen, Vegard Moen, Steffen Zahl, Eskil Vedvik, Sindre Hammer Tjønnøy, Desjoar Chooly, Jonas Rosten, Tobias Lundeberg, Andreas Wilhelmsen og Abdi Mohammed.

17 - 2017 19

GRAND I HUNDRE TOPPFOTBALL KVINNER

26


GRANDAVISA

2017

MĂĽltilpasset solskjerming

Hev- og senkbar skillevegg

Vi gratulerer *UDQGPHG jubileet!

HĂĽg Capisco kontorstol

Vi er spesialister pĂĽ møbler til privat og RČ?HQWOLJQ ULQJVOLY Ta kontakt med Maritha, tlf 400 37 730, eller Martine, tlf 940 09 363, for gratis rĂĽdgivning, og utarbeidelse av tegninger og tilbud.

%XWLNNXWVWLOOLQJRJVDOJVNRQWRU Teglverkveien 17, Bodø Åpningstider: Man - Fre 08–16

27


GRANDAVISA

2017

Grand jenter 9-1: Foran fra venstre Johanna Nilsen, Lotte Hilling Holmvåg, Runa Hardesty, Linnea Frismo, Martine Coucheron, Janne Bonsak og Live Pedersen. Bak fra venstre Helena Hanssen, Leah Hunstad, Isabell Kaspersen og Hanne Johansen Magnussen.

Grand jenter 12-1: Foran fra venstre Tuva Angellsen Reiertsen, Alexandra Gundersen Rendal, Stine Mjelde og Emma Storvik. Bak fra venstre Olea Meby, Hedda Lund Andersen, Rikke Hillestad Enge, Sofie Jørgensen, Marie Bonsak og Aurora Lillevold Johnsen.

Grand gutter 10-2: Theodor Gansmo Furnes, Stian Waldemarsen, August Gamst, Noah Valmo, Petter Quikstad, Markus Kaalaas, Jonas Knædal Ånderbakk og Ilyas Rasouli.

Grand jenter 13-2: Foran fra venstre Nora Bakkeli, Isabella Toresen, Stine Kristensen og Helene Jonassen. Bak fra venstre Johanne Storsletten, Angelika Pedersen, Ine Johansen, Synne Berg, Johanna Anderson, Aurora Moum og Nora Mentzoni. Ikke tilstede: Maya Krane, Maren Myrvang og Tilde Brækka.

Grand gutter 19-1: Foran fra venstre Magnus Karlsen, Henrik Lauritsen, Håvard Joakimsen, Fredrik Steffensen, Daniel Johansen og Simon Eivik Østensen. Bak fra venstre Oliver Olsen, Fredrik Bech, Teodor Bakklund, Daniel Tangen Larssen, Jonas Andre Johannessen, Magnus Halvorsen, Felix Staurvik, Preben Johansen og Haakon Sivertsen.

Ikke l stede: Tommy Josefsen og Jonas Emil Fredriksen

28


GRANDAVISA

2017

T. Kolstad eiendom er regionens største eiendomsfirma! Vi bistår deg som er på jakt etter bolig eller næringslokaler.

D: Lima Design

Ta kontakt!

TORD U. KOLSTAD

Marlin Norum

Bjørnar Christensen

Eier og gründer tord@tkeiendom.no 909 97 760

Salgs- og markedssjef marlin@tkeiendom.no 401 66 368

Eiendomssjef bjornar@tkeiendom.no 911 26 411

charlot te rasmussen

thomas A. Hansen

Markedskonsulent charlotte@tkeiendom.no 930 79 418

Eiendomssjef thomas@tkeiendom.no 976 23 351

Vi er stolt samarbeidspartner og ønsker lykke til i siste del av sesongen!

Framgården Storgata 8, 4. etg. 8006 Bodø

tkeiendom.no

29


GRANDAVISA

2017

Grand jenter 8-1 og 2: Foran fra venstre Leah Sofie Roten, Lena Dahlberg Strand, Astrid Firing Ravneberg, Selma Paalgard, Caroline Bendiksen Wold, Camilla Westeng Kjerpeseth, Cille Fygle og Mathea Oline Post. Bak fra venstre Frida Bakkerud Jensen, Ingeborg Ada Skotnes, Vilde Odeh, Frida Odeh, Ella Villumsen Bjelke, Nora Munthe Nordeng og Ingrid Roti. Trenere: Andreas Paalgard, Cille Fygle, Cecilie Bendiksen Wold. Foto: Mats Jensaas Grand gutter 12-1: Foran fra venstre Sebastian Kolstad, Asbjørn Hansen, Brage H. Rise og Amani Dieumerci. Bak fra venstre Fazel Khan Hazara, Sivert Mosand, Mads Leirvik, Bolad Hassan, Lucas (G11) og Noah Karlsen (G-10).

Grand gutter 9-1 og 2: Foran fra venstre Martin Nordvik, Aron Brehanu Deme, Emil Lekanger og William Østensen Vagle. Bak fra venstre Mohammad Hakimi, Aksel Rørmark. Markus Hanssen Solvang, Stephan Rydland Olsen, Isak Erlend Alvesen, Tobias Fritzon og Sivert Evjen Johansen.

Grands jenter 13-1: Foran fra venstre Hedda Thomassen, Malin Eivik Olsen, Hedda Sivertsen, Tiril Amalie Fjordtun og Sunniva Johansen. Bak fra venstre Hanna Estensen Enge, Hanna Lillegaard, Johanne Olsen, Mia Langnes Bjelland og Thea Michalsen. Ikke til stede: Henriette Halvorsen, Ingrid Mikalsen

30

Grand damer 2 og junior elite: Foran fra venstre Oda bakken, Magdalena Robertsen, Ida Marie Andersen, Oda Bertheussen Røst, Marthe Hansen, Thea Kvalvik og Henriette Nøstdahl. Bak fra venstre Sara Berntsen, Maja Kristin Simonsen, Martine Graham, Marie Mariussen, Astrid Kirkesæther, Martine Ness, Iselin Sannes Olsen og Stine Bøhler.


GRANDAVISA

2017

mpDesign leverer responsive nettsider! Vi designer responsive og mobilvennlige nettsider som tilpasser seg alle skjermflater. Leveres med publiseringssystem for enkel oppdatering av innhold. Rask leveringstid og konkurransedyktig pris! Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Systemutvikling

Design og identitet

Vi tilbyr skreddersøm av lønnsomme løsninger for bedrifter. Eksempelvis timeregistrering, prosjektstyring, rapportering, publisering, booking, oppfølging, SMS-integrasjon og mye mer. Brukervennlig brukergrensesnitt som tilpasser seg alle skjermflater.

Logodesign, visuell indentitet, webdesign, illustrasjoner, foto og 3D-visualisering er noe av det vi gjør. Vi har flere tiårs erfaring med design til tradisjonelle og moderne medier.

Digital strategi

Film og animasjon

Selskapets digitale strategi er i dag sentral og styrende for alt informasjons- og markedsarbeid. Vi har lang erfaring med utforming av helhetlige markedsplaner inneholdende: overordnet kommunikasjonsstrategi, idé, digital strategi, samt markedsplan med tilhørende aktivitetsplan og valg av virkemidler.

Det blir stadig vanskeligere å nå effektivt ut med informasjon. I en stadig større konkurranse om oppmerksomheten, vil promofilm eller forklaringsvideo med iIlustrasjoner og animasjoner gi betydelig økt oppmerksomhet.

VI VET HVA SOM SKAL TIL!

Tlf. 948 86 001 – www.mpdesign.no

mpdesignas

facebook.com/mpdesignas

31


GRANDAVISA

2017

Grand jenter 11-1 og 2: Foran fra venstre Mariell Nydal, Linnea Camitz, Karoline Mentzoni, Emma Hunstad, Frøya Fjordtun og Erika Stenersen. Bak fra venstre Ingeborg Eitran, Katja Rengård, Signe Tømmerås, Mille Rengård, Pia Pettersen, Vilde Bjørnerud og Dina Pedersen.

Grand jenter 10-1: Liggende foran fra venstre Hanna Paulsdatter og Regine Undrum Jacobsen. I midten fra venstre Afnan Mustafe, Thea Hammer Johansen, Sarah Birgitte Johnsen, Pia Annie Lyng og Sine Persson. Bak fra venstre Cathrine Johansen, Frida Fjellberg Andreassen og Linnea Gundersen Rendal. Ikke til stede Thea Victoria Dahl og Aina Elise Sand.

Grand gutter 7-1: Foran fra venstre Johan Knædal Ånderbakk, Jakob Singstad, Daniel Zobel, Oliver Molid og Theodor Mikal Nielsen. Bakfra venstre Igor Wisniewski, Ole Johan Aubert, Haakon Stiberg, Borgar Bya, Tellef Vold, Julian Arnesen og Martin Wang Nilsen. Grand jenter 12-2 og 3: Foran fra venstre Mille Nohr, Tomine Nitter Iversen, Thea Steinvik Johansen og Mia Leinan van der Spa. Bak fra venstre Magnus Haugland (trener), Hedvig Knappskog, Aurora Storhaug, Sofie Pettersen, Silje Martinsen og Jørn Johansen (trener). Ikke tilstede: Antonina Maria Olsen.

32

Grand gutter 19-2: Foran fra venstre Ali Hassan Mohamud, Christoffer Mjelde, Odin Sundt, Henrik, Joakimsen, Julius L. Storvik, Isak Telnes Krogh og Mats J. Larsen. Bak fra Venstre Benjamin H. Enge, Thomas Skirstad, Jonas H. Nordvik, Kasper Grimstad, Emil E. Arntzen, Arne Jørgen Hemmingsen, Vegard F. Marthinussen og Ludvik V. Telnes. Ikke til stede: Joar S. Moan.

Grand jenter 15-1: Foran fra venstre Thea Norkyn, Vilde Beldo, Marte Salater, Emilie Wiik, Nora Øverli og Karoline Svendsen. Bak fra venstre Marte Fagervik Antonsen, Jonette Hugvik, Ane Johansen, Sofie Sveggen, Anne Markussen og Ingrid Næss. Ikke til stede: Julie Rabben.


GRANDAVISA

2017

33


GRANDAVISA

2017

Grands gutter 8-1: Foran fra venstre Andreas Rønning, Oliver Hjemgård, Torlak Olsen Arnesen, Yosyas Aklio og Håkon Solbakk-Halvorsen. Bak fra venstre Oliver Svendsgård, Noah Holmvaag-Andreassen og Suber Abdi-Hassan.

Grand gutter-10 1 og 2: Foran fra venstre Stian Waldemarsen, Markus Kaalaas, August Stensland Henriksen og Ivar Kristensen. Bak fra venstre Magnus Winther Lervik, Petter Munkhaug Qvigstad, Konrad Storm Larsen, Theodor Gansmoe Furnes og Tobias Emir Gjelseth Mortensen. Ikke tilstede: Jesper Andersen, Henrik Pedersen Hammer

Grand gutter 14-1: Foran Fra venstre Kevin Wiik, Iver B. Røst, Mathias Kvalnes, Stefan Kleivvik og Morten Berg. Bak fra venstre Sefin Chooly, Noah Rasch, Magnus Skog, Sturla Roti (trener), Thale Rædergård, Tobias Ingebrigtsen, Jakob Roti, Stian Wik Rasmussen (trener), Erik Fossum og Nikolai Sundstrøm.

Ikke l stede: Magnus Støver og Matheusz Smogur.

Grand jenter 11-3: Foran fra venstre Elise Bech Larsen, Nora Thomassen og Ida Kløkstad Holm. Bak fra venstre Gro Bæck, Sofie Bæck, Nora Antonsen, Kaja K Edvardsen, Vilde Helen Skoglund og Mina Willumsen.

34

Grand jenter 14-1: Foran fra venstre Elisa Sol Petursdottir, Sara Helene Øverland, Hedda Marie Lihall, Lina Egerdal, Ida Halvorsen, Julie Abrahamsen og Magnhild Hildur Vangstad. Bak fra venstreVilja Solvoll Ree, Misgana Tshave, Linea Larsen, Silje Torsteinsen, Sigrid Bertelsen, Sima Omar, Ingrid Kolstad, Mia Rendal, Mille Benjaminsen og Malin Mentzoni Pettersen. Ikke til stede Lena Moe, Hanne Marit Hemmingsen, Lea Frendal og Karoline Mellingen.


GRANDAVISA

2017

Intelligent firehjulstrekk for hele familien FORD S-MAX firehjulstrekk til halv pris. S-MAX er hyllet av pressen som den komplette familiebilen, uten å inngå kompromiss med kjøreegenskapene. Firehjulstrekk gir deg den tryggheten du trenger til å ferdes på veier av varierende standard og under varierende forhold, kort sagt norske forhold. Ford S-MAX med firehjulstrekk fra

S-MAX med firehjulstrekk.

Spar kr 28.500,-

kr 501.200,-*

*Prisen er inkludert frakt og levering, Ski. Årsavgift kommer i tillegg. CO2-utslipp fra 129 – 149 g/km (2.0 TDCi 120Hk – 1.5 EcoBoost 160HK). Blandet drivstofforbruk fra 0,5 – 0,65 l/mil (2,0 TDCi 120Hk – 1.5 EcoBoost 160Hk). Tilbudet gjelder kontrakter signert til og med 30. juni 2016.

Ta turen innom oss for å se og prøvekjøre.

35


GRANDAVISA

2017

Grand jenter 7-1: Foran fra venstre Sara Heimdal, Ingrid Elise Moe, Signe Caroline Hansen og Emma Davidsdotter Norvik. Bak fra venstre Madelen Juliane Hagen, Ida Øiesvold Dundas, Juli Krogh og Mona Førde Jessen.

Barnehagelaget 2017: Foran fra venstre August Nybø Kaspersen, Gabriel Finsveen, Emilian Fiva-Førde, Sigrid Vikran Karlsen, Julia Bøghild Luhr, Thea Krogh Fure, Saga Sofie Bjarmann, Signe Klingan Fagervik, Martine Aasjord, Emma Sætermo, Adrian Johansen Magnussen og Madison Raaum. Midtre rekke fra venstre Linas Bakke, Christian Klette, Matheo Lendl, Tobias Rørmark, Aksel Nybø Kaspersen, Ronja Lenore Iversen, Edwin Aleksander Lorentzen, Selma Nybø Kaspersen, Wilja Østensen Nymo, Hayden Raaum og Christoffer Bendiksen Wold. Bak fra venstre trenere Kathrin Sætermo, Silje Klingan, Bjørn Håvard Bendiksen Wold, Cecilie Bendiksen Wold og Anette Sandanger Nybø. Ikke tilstede: Ingrid S. Larsen, Petter Johan Pettersen, Vilja Valøy, Tiril Winsnes, August Johansen og trener Robin Johansen.

Grand jenter 11- 4 og 5: Foran fra venstre Hanna Berg-Hanssen, Ingeborg Edvardsen, Vilja Solstad, Anna Oline Jakobsen og Marie Storsletten. Bak fra venstre Ingvild Karlsen, Helen Erikstad, Hedda Mentzoni, Thea Roti, Petronella Engan, Ida Klette og Hanna Marie Eriksen.

Grand gutter 15-1: Foran fra venstre Simen Østensen, Andreas Bergsten, Sindre Skirstad, Lasse Hoftun, Sander Moe og Erik Jakheln Hareide. Bak fra venstre Anders Hareide (trener), Martin Hågensen, Alexander Dypaune, Trym Mathisen, Ulf Camiz (trener), Mikael Camiz, Jakob Skeibu, David Jodal, Jakob Berg, Leo Leinan, Even Bøifot og Daniel Østensen (trener)

36

Ikke på bilde: Johannes Bruun.

Grand gutter 11-1 og 2: Foran fra venstre Noah Bjørnstad, Daniel Nymo Leivseth, Wiliam Gule Wolden, Nathaniel Blomstereng, Jesber Berg-Hanssen, Alex Olsen Stor, Eric Marshall Fleldstad, Elias Alvenes Skeibu, Cassander Dreyer og Sigurd Bache Sundal. Bak fra venstre Lukas Vusi Ingebriktsen Leding, Oscar Amundsen, Atli Sigurðarson, Omar Abou, Adel Zulgei, Mats Thorstensen Hegreberg, Mohammed Amiin Hasan, Erlend Dundas Øiesvold, Elias Storø og Emil Andre Jakobsen Løkaas. Ikke til stede da bildet ble tatt: Alexsander Jimssøn Mosti og Thomas Mortensen.

Grand jenter 16: Foran fra venstre Solveig Mosand, Emilie Hansen, Sandra Lundli, Andrea Vaag, Vilde Jensen, Hedda Evjen, Verona Stoum og Hanna Solemdal. Bak fra venstre Linnea Sortland, Marie Antonsen, Stine Ingebrigtsen, Eirin Korsvik, Ingvild Pettersen, Ingrid Heitmann, Ine Kjeldstad, Sigrid Madland og Ingrid Lekanger. Ikke l stede da bildet ble ta Kamilla

Eilertsen, Josefine Jelstad, Silje Roysdaer, Therese Andreassen, Cecilie Falkflaug og Celina Olsen.


GRANDAVISA

Bodø Cup med 213 lag I år blir det 213 lag med i Bodø Cup. Fjorårets rekord på 215 blir dermed stående. Årets cup arrangeres 8.-10.september, og aldri før er Bodø Cup arrangert så sent på høsten. - Årsaken er at Bodø Cup ikke skal kollidere med andre store cuper eller arrangement, sier Trude Rendal i IK Grands arrangementskomitee. Med seg fra Grand har hun Marina Engan som er årets turneringsleder, Line Bjørnerud, Wiggo Bjørnerud, Morten Nydal, Unni Kolstad, Ida Mentzoni og Sissel Eriksen.

2017

17 - 2017 19

Samarbeidet mellom Innstrandenes og Grand om Bodø Cup har nå vart i 20 år, og Bodø Cup er fortsatt veldig populær. Alt dugnadsarbeidet som gjøres på banene i byen og Løpsmarka tar Grand seg av. De øvrige banene er Innstrandenes sitt ansvar. - De siste par ukene før Bodø Cup blir det mye arbeid med blant annet kampoppsett, innkjøp av alt som skal til kioskene, dugnadslister og overnatting for å nevne noe, sier Rendal.GRAND I HUNDRE TOPPFOTBALL KVINNER

Regnskap + rådgivning

Skybasert regnskap som fungerer for din bedrift Alt du trenger er internett og en nettleser. Hele regnskapet er i skyen. Vi har lagt til rette for en effektiv arbeidsdeling mellom din bedrift og EVER som din regnskapsfører. Du kan for eksempel registrere timer og fakturere, mens EVER sørger for at regnskapet til enhver tid er ajour og korrekt. Alle parter jobber i det samme systemet som gir større effektivitet og bedre samarbeid. Systemet har automatisert så mange arbeidsprosesser som mulig slik for at du får frigjort tid til å jobbe mer med fag og relasjoner istedenfor manuelt repeterende arbeid. x Med våre skybaserte løsninger vil regnskapet ditt være oppdatert og tilgjengelig på nett. Jobb med bedriftens økonomi der du er. x Send og motta faktura elektronisk per email eller EHF. x Innbetalinger fra kunde registreres automatisk i regnskapet. Utbetalinger til leverandører gjør du direkte i regnskapssystemet. x Økonomistyring har aldri vært enklere. Gode rapporter med drilldown gir deg svarene på det du lurer på. Kontakt EVER for et møte i dag. T: 75 50 69 70 E: firmapost@ever.asGidsken Jakobsensvei 14 8008 Bodø PB 231, 8001 Bodø

Org.nr: 979 491 611 Kontonr: 1503 34 56309 WWW.EVER.AS

Tlf: 75 50 69 70 Fax: 75 50 69 71 firmapost@ever.as www.ever.as

37


GRANDAVISA

38

2017


GRANDAVISA

2017

39


Foto: Losvik

J ETI LB U KAM PAN

D:

ånedlig m / u t o p SKS s ut 2017 p ø l e b t fas e:

panjekod

m Benytt ka

d2017

heiagran

Du må ikke bo i Hopen for å lyse opp dagen med strøm fra Heggmoen. Velkommen hjem

Uansett om du bor i Bodø eller på Fauske, er det godt å vite at strømmen er fornybar og lokalt produsert med dokumenterbar opprinnelsesgaranti – bra både for deg, og for de som kommer etter. Bytt strømleverandør til SKS og få litt rimeligere strøm, én regning – og en god magefølelse. Vi kaller det velkommen hjem. Se sks.no for mer info om vårt kampanjetilbud og hvordan du bytter til oss.

www.sks.no

Vi skaper muligheter

170823 grandavisa nr2