Vestby Nytt nr. 11 2016

Page 50

Hedda, et talent til hest Hun satt til hest omtrent fra hun ble født, og har fortsatt med det. Hedda rir sine ulike hester hver dag i flere timer, og dermed når hun høyt opp i konkurransesammenheng. Hege Krogseth

Oppvokst i familien som eier stedet og Stall Svartedal er det naturlig å drive med hest. Først og fremst gøy - Fremfor alt er det gøy. Jeg kunne ikke holdt på med dette om jeg ikke likte det. Hedda Victoria Aam Opheim (15) ser smilende på hestevennene som står litt utålmodig i boksene sine. Særlig Willy (World Hit) på 1,73 i mankehøyde maser litt om å komme ut mens hans tygger høy energisk.

50

VESTBY NYTT NR. 11/12 - 2016

- Han er ikke ferdig skodd til vinterføre og må vente litt, ler Hedda. -Han er en herlig og grei hest, og litt vimsete og klomsete. -Den flotte hingsten ser lengtende på hester som passerer, med munnen full av høy, og lar seg klappe, men blir ikke helt beroliget. I boksen ved siden av står vallaken Dancer, en ponni Hedda har ridd lenge. - Moren, søsteren min og jeg skulle dele han, men det har bare blitt til at bare jeg bruker han. - Vi aner noen kjærlige blikk opp på kameraten som er

Hedda og Septum Foto: Privat

en ponni, kategori 1, og dermed er ganske stor.

-Jeg skal ri ponni ett år til. Da blir jeg 16. Og legger til, ja, også tok jeg sølv i NM i juni. På Landslaget har hun 2 plasser. Dvs. at hun konkurrerer med to ulike hester.

På Landslaget i dressur Etter å ha vokst opp og ridd ulike ponnier, bl.a. Shettis (Shetlands ponni) som fikk føll på gården, begynte hun å ri Dancer da hun var 11-12 år. De to har gjort det svært bra i dressur konkurransesammenheng. De var nylig beste norske i EM og Nordisk mesterskap. De kom nesten til finalen i EM i Danmark, og i Nordisk i Finland, “leverte de ganske bra”, synes den blide og kvikke tenåringen.

Aktive hverdager - Hvordan ser en vanlig dag ut for deg? - Jeg kommer fra skolen i Vestby i tre-halvfiretiden og trener hest, dvs. 3-4 stykker hver dag. Når jeg kommer inn i sju-åttetiden er det lekser og middag. - Får du tid til å være med venner? - Ja, jeg har jo venner på skolen, men det blir jo aller mest venner som driver med hest og som er her ofte.