__MAIN_TEXT__

Page 32

Vestby frivilligsentral

sker tradisjonell Det norsk julemat. er en jevn strøm Og til dessert blir med nye frivillige til det riskrem. JuleVestby Frivillig­sentral og de bordet koster 90 kr inkludert mihar per i dag 161 frivillige. neralvann eller Noe som er kjempe flott. På alkoholfritt øl. spørsmålet om de trenger flere De som har lyst frivillige, svarer Berit Sandvig, leder til å være med på dette arrangeav Vestby Frivilligsentral: mentet må melde - Det er alltid behov for frivillige og seg på til Vestby mange melder seg med ideer om Frivilligsentral hva de kan/ønsker å gjøre. ­ innen 3.desemVi tilrette­legger og kobler folk opp ber. mot hverandre. Den hjelpen som Julefeiring det er mest behov for er handpå seniorsenlehjelp, besøksvenn, tur-venn, teret følgetjeneste til sykehus, lege I julen tilbyr Vestby Friviletc., ­hagearbeid, snø­ ligsentral til de måking og flykningsom ønsker det ▲ Berit Sandvig ønsker alle en riktig guider. at de kan melde seg på julaftengod jul og velkommen til å delta på Vestby Frivilligsentral sitt juletilbud.

Siri Katrine Vinje Haugen

Vestby Frivilligsentral har hatt forskjellige tilbud i høst til vanskeligstilte, ensomme og flyktninger. De har hatt språk-venner som møter bosatte flyktninger og snakker norsk sammen, de går tur, går til butikken eller på kafe og samtaler om dagliglivet. Videre referer hun til at Frivilligsentralen kan være med på å koordinere aktiviteter sammen med frivillige og lag og organisasjoner, og organisere gode tilbud som for eksempel flyktningguide. Per i dag har Vestby Frivilligsentral et flott tilbud av aktiviteter som flyktninger og andre interesserte er velkommen til å delta på. Det er Teten på Tvers, hvor der det er kafe, trim, yoga, språktrening for innvandrerkvinner med små barn hver tirsdag og hobbyaktiviteter. Det arrangeres internasjonal kafe første lørdag hver måned, som også holdes på Teten på Tvers. Og Vestby Vennegruppe har faste treff den første tirsdagen i måneden med filmkvelder, spill, quiz og hobbyaktiviteter. Det er mulig at Frivilligsentralen etter hvert kan organisere innsamling av klær og utstyr, og innsamling av mat hvis forholdene legges til rette for det. Og hvis de ser et behov for dette.

32

Julebord på Teten på Tvers

Vestby Frivilligsentral arrangerer i år også julebord på Teten på Tvers. Det blir torsdag 10.desember kl.13.00. Da står det ribbe, julepølse, medisterkake, surkål, tyttebær og poteter på menyen. Det vil bli servert kylling til de som ikke øn-

arrangementet ­deres. De arrangerer ­vanligvis julaften på Prestegården, men i år er feiringen flyttet til Seniorsenteret på grunn av vannskade på Prestegården. Julefeiringen starter kl.16.00 og pleier å vare til ca. kl.20.00. De som har lyst til å delta trenger ikke å ta med seg noe, men det er fint å pynte seg. - Det vil bli servert tradisjonell julemat med ribbe og pinnekjøtt og alt som hører til, også godt drikke. Alt-

så noe for enhver smak… ­forteller Berit Sandvig. På spørsmål om det blir julegaver til dem som kommer, svarer hun: - Hm… nissen har ikke bekreftet det enda, men det er store muligheter for det. Og legger til på spørsmålet om hvem som har donert julegavene: - Næmen, vet du ikke det – det er nissebarna det… og så pleier de å få litt mye hjelp fra Handelsstanden i Vestby. Dette er et gratis arrangement hvis det går som frivilligsentralen ønsker, men det er forhåndspåmelding til Vestby Frivilligsentral innen 15.desember hvis man vil være med på dette.

Takker de frivillige

- Jeg vil takke alle våre frivillige for den innsatsen de gjør, noe som er med å gjøre vårt kjære Vestby til et godt sted å bo. Dere er Frivilligsentralen! Jeg vil takke alle som bidrar til prosjekt Godset, frivillige, elvene fra videregående og deres positive, flinke lærer, deltakere, ansatte, samarbeidspartnere og de som leverer ting til oss. – og sist, men ikke minst så ønsker jeg dere alle Gledelig jul og et godt nytt år med gode opplevelser og glade dager, sier Berit Sandvig til sist.

Stor aktivitet på Bjørnebekk Asylmottak

JULEmagaSinet 7 ÅRG. – 2015

Inger Eide Nordseth

Bjørnebekk, med underavdelingen Heia, er nå det andre asylmottaket i Follo. Her merker de også det store engasjementet som er vekket i lokalbefolkningen etter at syriske flyktninger strømmet inn i Europa.

▲ Håndarbeidsgruppe: Fv. Siri Angell Flengsrud, Tesema Worke (hekler), Åse Mæhlum fra Ås Husflidslag, Freweini, Strikker tøfler som skal toves- Alle er deltakerne er fra Etiopia.

En rekke aktiviteter er i gang der, og Siri Angell Flengsrud er prosjektleder for en håndarbeidsgruppe som startet i september og fortsetter etter jul. Dette er et samarbeid mellom Kreativt Partnerhips på Ås Kulturskole som Siri er leder for og Bjørnebekk Asylmottak. Her kommer det folk som allerede kan mye om håndarbeid, noen ønsker å vedlikeholde ferdighetene sine og andre vil lære helt fra starten. - Dette er en fin måte å finne selvtillit og verdighet på , uansett hva som skjer med de senere, forteller Siri Angell Flengsrud.

Ønsker redskap til sykkelverksted

De har leid inn en norsk designer som skal lære bort å sy på symas-

Profile for Mediasenteret AS

Julemagasinet 2015 Vestby Ås Frogn  

Julemagasinet 2015 Vestby Ås Frogn  

Advertisement