Page 1

FARGESPRAKENDE: - Vår Skaper er selv dristig i fargevalget noen ganger, sier Rannveig.

LOKALDESIGN: Lille Ragna (2,5) poserer i sin Roseragna-kjole hjemme i hagen.

STILIG: Ikke verst å ha prest som strikker våre klær. Tone Hansen i lang, hvit jakke med sjal til. Og Ragna (2,5) i sin nye, søte kjole.

FOR DE SMÅ: Rannveig med sin helt nye barnekjolekolleksjon i bomull, med lomme på magen, og heklet kalott til.

FARGENE MÅ PASSE - Jeg strikker ikke luser, nisser eller reinsdyr. Det er fargene som er viktig for meg. Jeg har en filosofi om at fargene skal passe til personen. Når fargen passer, da blir begge vakre, både mennesket og plagget. Og du kan være bra sikker på at får du kompliment for et klesplagg, så er det også riktig farge for deg, slår Rannveig fast. Hun setter seg til strikkemaskinen og begynner å jobbe med raske bevegelser. Tynne garntråder i de vakreste farger finner hverandre i et spill der Rannveig bestemmer reglene. Hun er opptatt av at det hun produserer skal være ekte. - Jeg jobber med rene fibre, for det meste ull. Og jeg syr ikke frivillig en plastknapp i en jakke. Jeg bruker naturmaterialer som perler, bein, tre, eller keramikk.

til en hel serie barnekjoler strikket av bomullsgarn, med heklede kalotter til. - Ja, jeg føler meg jo litt som ei gudmor til de flotte, brukervennlige kjolene. Disse finner du ikke over alt, sier Tone. Datteren hennes heter Ragna, men storebroren hennes ville hun skulle hete Rose. Dermed fikk kjolekolleksjonen navnet «Roseragna».

Rannveig har også opparbeidet seg et lokalt marked, og deltatt på salgsutstillinger i regionen. - Noe med det hyggeligste jeg opplever er når kunder kommer tilbake og vil ha en ny jakke fordi den gamle er utslitt. Bedre respons går ikke an å få, mener hun. Hun strikker alt fra smykkesjal til bruksplagg som varme ullbukser for barn. Plaggene designer hun selv innenfor sin egen nisje som hun kaller for fargefelt.

ROSERAGNA-KOLLEKSJON En av Rannveigs lokale kunder, fembarnsmoren Tone Hansen, satte henne på idéen om å lage en kolleksjon med barnekjoler. Hun hadde kjøpt en kjole til sine lille datter, den var laget i Sør-Amerika. Tone tok den med til Rannveig, og dette ledet

GUDS EGNE FARGER Inspirasjonen henter Rannveig mange steder. Hun viser fram et trefarget sjal og tenker tilbake. - Idéen til denne fargesammensettingen fikk jeg da jeg var på tur hjem fra en begravelse i Digermulen. Det var vinter, og sola, som da er under horisonten, ga denne fargen til himmelen, og under ser du det blå havet. Et annet sjal er i rødt og rosa. - Man skulle ikke tro at disse fargene kunne gå sammen. Men dersom du betrakter naturen, vil du se at vår Skaper er selv dristig i fargevalget noen ganger, sier hun med en god latter. Rannveig Gjevres hjemmeside på internett: www.strikking-rgjevre.com

PANORAMA HÅLOGALAND 3/2009

29

CMYK

29

I TJENESTE: I 20 år har Rannveig tjenestegjort som kapellan og sokneprest i Lofoten. Her inne i den hvite, vakre Svolvær kirke.

RA1140909H29  

Rannveig har også opparbeidet seg et lokalt marked, og deltatt på salgsutstillinger i regionen. - Noe med det hyggeligste jeg opplever er nå...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you