Page 9

Tweede editie Moesfest in bomvolle Raaf

Schon Gekwakt Club van het Jaar MOESLAND – Op zaterdag 17 oktober vond de tweede editie van het Moesfest plaats. Net als in 2014 was Partycentrum De Raaf gehuld in Beierse sferen. Carnavalsclub Schon Gekwakt ging er met de titel Club van het Jaar 2015 vandoor. Een verslag van Twan van Zandvoort van Stichting Carnaval de Moeslanden. De eerste gasten stonden om 19 uur voor de deur. Voor alle deelnemers waren er namelijk lange tafels met banken gereserveerd, en de beste plekken waren er voor de vroege vogels. De aankleding was perfect afgestemd op het Moesland: aan de muur prijkten geen gewone Alpenlandschappen, maar sfeerimpressies van het Moesfest 2014. Hulde aan Partycentrum De Raaf voor de originele aankleding. Nadat de Hofkapel de zaal in schlagersfeer had geblazen, ging de strijd om de titel Club van het Jaar 2015 van start. In de voorronde werd er ‘wurst gepupt’, werden er bierviltjes gegeten en ballonnen ‘gebumpst’. Dat zorgde voor 11 halvefinalisten, die op zoek gingen naar zoveel mogelijk ondergoed in vijf minuten. Uiteindelijk leverde dat twee finalisten op, Schon Gekwakt en Goei Toei, en na een zinderde zaagfinale won Schon Gekwakt de titel Club van het Jaar 2015. Na al die spellen was het tijd voor feest. Jetzt gehts los! Liveband Rosentaler speelde met maar liefst 14 personen het dak eraf. Met veel schlagerhits en Nederlandse meezingers kregen ze het publiek helemaal mee. Al met al een succesvolle tweede editie van het Moesfest! Dirndl wassen dus, lederhosen even buiten hangen, en zorgen dat je er volgend jaar weer bij bent!

Zwerfboekenkast op Den Omgang

SCHAIJK - Anne Jilesen (groep 7), Britt Meulepas (groep 8) en Noor van Dinther (groep 6) van basisschool Den Omgang in Schaijk hebben als afsluiting van de Kinderboekenweek 2015 een zwerfboekenkast geopend. “Wij hebben de zwerfboekenkast geopend omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen op basisschool Den Omgang meer boeken gaan lezen omdat het lezen van boeken leuk en leerzaam is”, vertellen de drie. “Daarom hebben wij het idee opgepakt en uitgewerkt om buiten op de speelplaats een zwerfboekenkast neer te zetten. Het is een oude boekenkast waar duidelijk aan te zien is dat er zwerfboeken in staan. De zwerfboeken zijn van niemand en van iedereen. En iedereen mag deze boeken lezen.” De zwerfboeken zijn voorzien van een zwerfboekensticker zodat ze door iedereen herkend kunnen worden. Britt, Anne en Noor zijn verantwoordelijk voor de organisatie, het onderhouden en levendig houden van de zwerfboekenkast. Zo prijzen zij de zwerfboeken aan bij andere kinderen en houden ze in de gaten of alle boeken die in de zwerfboekenkast staan, voorzien zijn van een zwerfboekensticker. Ook gaan de drie leerlingen dit schooljaar, op alle eerste dagen van de maand, alle kinderen van basisschool Den Omgang weer inspireren om zwerfboeken te lezen. Dit doen ze door op de speelplaats, in de school of in de klaslokalen een aantal zwerfboeken, ingepakt als cadeau te verstoppen. “De kinderen die het ‘cadeau’ vinden mogen zelf bepalen wat ze met het zwerfboek doen. Ze kunnen het zwerfboek zelf lezen op school of thuis, doorgeven aan een klasgenoot of ander kind, of aan een broer-zus-neef of nicht. Als het zwerfboek maar gelezen wordt. Want lezen is leuk en je wordt er slimmer van!”

Meiden DAW MB1 in het nieuw SCHAIJK - Snuf en Shoe Concept Store en Manders Optiek & Juwelier uit Schaijk hebben het mogelijk gemaakt dat de meiden van de MB1 van voetbalvereniging DAW er nu nóg mooier op staan. Naast nieuwe shirts, waarin de meiden hun wedstrijden gaan spelen, hebben deze trouwe DAW-sponsoren er ook voor gezorgd dat de tegenstander vanaf nu vóór de wedstrijd al onder de indruk zal zijn. Voortaan presenteren de meiden zich namelijk voor en na de wedstrijd in een fraai DAW-tenue met lange broek en hoodie. Op de foto de speelsters en leiding van DAW MB1, met links Ilse en Jan Arts namens Manders Optiek & Juwelier en Marleen Manders namens Snuf en Shoe Concept Store.

Daar weet je dat je welkom bent

Agenda Vrijdag 23 oktober Cambio Event bij Magnifiek m.m.v. Cambioadviseuse Gall Van Velzen Gall zal van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn. Stand-up Comedy Show met 3 cabaretiers; Berit Companjen (finale Culture Comedy Award), Wilko Terwijn (bekend van De Grote Improvisatieshow RTL 4) en Roel Verburg (radio Veronica en het nummer ‘slechtste rapper van de straat’. Phoenix aanvang 20.30 uur, kaarten verkrijgbaar vanaf 5 oktober in de Phoenix à €12,50 Ladies Night bij Eetcafé De Notaris Een mooie mogelijkheid om eens een keer wat anders te drinken, iets te weten te komen over dat lekkere glaasje wijn en lekker de tijd hebben om bij te kletsen. We beginnen om 20.30 uur en wij rekenen € 17,50 per persoon. Reserveren is gewenst. Vrijdag 30 oktober Bier en Burgers bij Eetcafé De Notaris Vraag al je vrienden voor een avondje uit in Schaijk met live muziek, bier en burgers! Reserveren is gewenst en wij bieden deze avond aan voor € 25 per persoon. Vrijdag 13 november Fan van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is de Italiaanse avond bij de Notaris iets voor jou! Je krijgt een 5 gangen menu inclusief wijnarrangement voor € 45 per persoon.

3 gangen maandmenu € 13,50 p.p. champignonsoep

geserveerd met stokbrood en kruidenboter. ---

Zalm Þlet met vissaus

Geserveerd met frites, aardappels, verse groenten en u mag gebruik maken van het salade buffet. ---

Verrassingsdessert

Grootmoeders buffet 13 november 2015 vanaf 19:00 alleen op reservering. Gerechten uit grootmoeders tijd en LIVE muziek.

Nieuw Schaijk Rijksweg 46, tel; 0486-461294 info@nieuwschaijk.nl www.nieuwschaijk.nl

7 dagen in de week OPEN vanaf 10:00u.

Profile for ArenaLokaal LNN | Tekst & Uitleg BV

Weekblad Arenalokaal editie Landerd, Ravenstein en Herpen week 43 2015  

  In deze editie: Circus Concordia: spectaculair avondje uit met afterparty Mirian van Dongen wint auto Jumbo Eijsermans Zeeland...

Weekblad Arenalokaal editie Landerd, Ravenstein en Herpen week 43 2015  

  In deze editie: Circus Concordia: spectaculair avondje uit met afterparty Mirian van Dongen wint auto Jumbo Eijsermans Zeeland...

Profile for mediarena
Advertisement