Page 10

Maskinerna rullar mot framtiden med höga anspråk!

Markus Olofsson, regionchef norr berättar om den spännande framtid som Pon går till mötes. Pon har mycket på gång och förutom en ny hjullastar, bandgräv-och dumperserie, kommer även en del förändringar att ske inom organisationen, något som Markus ser framemot.

och grävmaskinsserien. Med ny konstruktion och nya motorer, uppnår maskinerna de höga krav som förare och beställare kräver. Den har förbättrad prestanda, samt mycket bättre förarkomfort. Den är bränsleeffektiv och kan bättre anpassas efter vad den ska användas till.

- En del av vår personal går vidare till nya avdelningar. Dessutom växer en ny serviceorganisation fram och flera nya ansikten kommer att dyka upp. Vi kommer på så sätt att uppnå en mer strategisk organisation. Vi kanske har legat lite i skymundan när det gäller marknadsföring och att visa vad som egentligen händer och sker. Vi har mycket på gång och fortsätter att växa i takt med marknadens krav, berättar Markus Olofsson.

Egenskaperna faller sig bra in för alla som arbetar med maskiner. Från fastighets- till skogsentreprenader. På den nya K-seriens hjullastare kan nu föraren enkelt justera den maximala körhastigheten ända ned till 1km/h. Samtidigt som de nya funktionerna och den förbättrade kvalitén förbättrar markgreppet och siktförhållandena- allt för att möta kundernas behov.

För allt fler entreprenadkunder har nyheten redan florerat. Den nya K-serien hjullastare har många nyheter som kommer att skapa positiva förutsättningar för kunderna. Markus Zackrisson, maskinförsäljning, berättar om alla fördelar med nyheten: - Framtiden är verkligen här när det handlar om den nya hjullastar10

- K-seriens modeller är även utrustade med ett helt unikt steglöst hydrostatiskt kraftöverföringssystem som möjliggör oberoende styrning av körhastighet och motorvarvtal för effektiv funktion hos hydrauliskt drivna arbetsredskap, berättar Zackrisson. Vad har förbättras till skillnad mot de äldre hjullastarna? - Fantastisk sikt, enormt stark och bränslebesparing upp till

30% i jämförelse med modellerna i H-serien. Dessutom har vi en maskin i Umeå som går att testa! Ni verkar ha mycket på gång nu? - Absolut. Vi ska vara främst inom service i vår bransch och vi siktar hela tiden framåt, både gällande framtidens maskiner samt service. Dessutom har vi även kontinuerlig internutbildning på grundläggande- samt avancerad nivå med egna lärare. Även vår satsning ihop med Luspengymnasiet med upptagningsområde främst i Västerbotten och Norrbotten, är något som vi satsar på och som har fått otrolig bra respons, tillägger Markus Olofsson. Vad innebär samarbetet med Luspengymnasiet? - Vi ser en kraftig expansion de närmsta åren, då för entreprenadkunder och gruvkunder, likaså ökar efterfrågan på duktiga mekaniker. Luspengymnasiet startade inriktningen ”lastbilar och mobila maskiner” nu i höst och med vårt samarbete kan fler ungdomar få utbildning inom service och underhåll, samt skapas duktiga mekaniker som kan få arbete direkt efter gymnasiet, avslutar Markus Olofsson.

FÖRETAGSNYTT - UMEÅ | ÅRGÅNG 2012 | NUMMER 4

Delar av Pon region norr, samlade i verkstaden på Teg. Från vänster: Markus Olofsson, regionchef norr. Markus Zakrisson, maskinsäljare Västerbotten. Martin Skevik, maskinsäljare Jämtland. Lena Wikström, administration. Ronny Larsson, verkstadschef Umeå. Lars Lundberg, verkstadsmekaniker. Fredrik Ellingsson, garantitekniker. Mia Lind, lager & fastighet. Joakim Strömberg, serviceledare / reservdelsäljare Timrå. Mikael Larsson, regionstekniker. Sven Röjestål, servicesäljare Västerbotten / Norrbotten. Tobias Svensson, fältmekaniker. Thomas Pallin, maskinsäljare Västernorrland / Gävleborg.

Det här är Pon Organisationen har över 70 års erfarenhet, men har däremot haft flera olika namn och ägare. Startade redan 1937 och har varit återförsäljare av caterpillarmaskiner sedan starten. Holländska företaget Pon köper upp bolaget och blir slutligen Pon Equipment AB 2004. Pon lyfter serviceorganisationen och kommer således att uppnå en mer strategisk organisation. 1 januari 2013 blir Markus Olofsson chef för Tekniskt Center, samtidigt som han fortsätter med sin tjänst som regionchef Norr.

Företagsnytt 2012 - Nummer 4  
Företagsnytt 2012 - Nummer 4  

foretagsnytt, umea,

Advertisement