Page 1

PICMagazine nr. 6 - Herfst 2013

Het blad van de Promotie- & IntroductieCommissie

Profielschets Stefan Vree

Commissie Uitgelicht Jaarclub Commissie

Herfst ‘13 Introductieperiode De start van een nieuw leven

Introladder * Jaarclub Commissie * Stefan vree * Inauguratie


What happened, what’s next?

PICMagazine

Elke week vat de redactie van PIC Magazine de belangrijke gebeurtenissen samen op één pagina. Hier leest u alles wat u moet weten om wegwijs te worden binnen onze vereniging. Déja-vu: BackSplash/TC Borrel Afgelopen donderdag was het de avond om te laten zien wat jullie waard waren als roeiploeg; de onderlinge wedstrijden. Deze prachtige en spannende wedstrijd, georganiseerd door de TC, duurde tot half 8 waarbij het overduidelijk was dat Damesch 1 en Heeren 1 de snelste ploegen waren tijdens Herfst’13! (Natuurlijk niet sneller dan de PIC ;)) Daarna at iedereen gezellig een heerlijk bordje pasta mee en kon het feest beginnen! Na het eten werden de Guppy- en Fischerman’s Friendbokaal uitgereikt en was het tijd voor het befaamde TC-spel. Het bier stroomde rijkelijk en Okeanos 1 besloot om weer een fustje aan te bieden! Okeanos 1 B’vo!

Inauguratie Na vele weken roeien is het aanstaande donderdag dan tijd voor de inauguratie. De zal beginnen om 19.00 beginnen. Meer informatie hierover zullen jullie per mail ontvangen.. Na de inauguratie is het tijd voor het laatste introductiefeestje met als thema: Saint and Sinners! Laten we deze periode afsluiten met een knalfeest en zorg dat je er bij bent!

Slaapplek gezocht? Heb je (nog) geen kamer in Amsterdam? Geen nood, elke donderdagavond kun je na het feest bij ons op de sociëteit blijven slapen. Geef dit wel even van te voren door via introductie@okeanos.nl zodat we daar rekening mee kunen houden.

In Charge: Dannijs ‘14 Nu de introductieperiode er bijna op zit zal de PIC zich terugtrekken en zich de komende weken te recupereren om vervolgens weer aan de slag te gaan met de introductieperiode voor Lente ‘14. Vanaf aanstaande donderdag, na de inauguratie, zal het bestuur van Okeanos het aanspreekpunt zijn voor al jullie vragen. Zij zijn bereikbaar via het algemene adres bestuur@okeanos. nl of via hun persoonlijke [bestuursfunctie]@okeanos.nl adressen. Natuurlijk mag je ook ons nog altijd benaderen.

Kick-off Achten Na de introductieperiode gaan de selecties voor de 8+en van start. Zowel de wedstrijd- als Clubachten. Denk je erover na om te gaan wedstrijdroeien, of weet je het nog niet en wil je meer informatie: op maandagavond 28 oktober om 20:00 is de Selectie Kick Off in de soos. Wees welkom om al je vragen te stellen en enthousiast te worden voor het wedstrijdroeien! De avond is vrijblijvend, als je twijfelt kun je er gewoon heen gaan om eens te kijken. Neem je agenda mee, want er zullen veel data voorbijkomen! Als je nu al weet dat je wilt gaan wedstrijdroeien, kun je dit alvast aangeven aan het bestuur, stuur dan even een mailtje naar wedstrijd@okeanos.nl.

Introladder Gedurende de introductieperiode staat er voor jullie nog een leuke competitie op het programma, namelijk de introladder! Het principe is simpel: het team dat op het slotfeest van donderdag 24 oktober de meeste punten heeft verzameld verdient een toffe prijs en grote eer. Punten zijn makkelijker te verdienen dan je denkt. De stand wordt in de soos bijgehouden en zal elke week in het PIC Magazine worden gepubliceerd. De puntenverdeling kan je vinden aan het einde van de magazine. Stand Introladder 1. Okeanos 1: 294 punten 2. Okeanos 5: 61 punt 3. Okeanos 10: 20 punt

introductie@okeanos.nl Bovenstaand e-mailadres is voor jullie de komende weken het adres voor al jullie vragen, opmerkingen, suggesties en wensen. Zijn er daarnaast mentoren die je aan je lot overlaten of gebeurd er iets op een activiteit dat je aan ons kwijt wilt? Ook voor je klachten ben je hier aan het juiste adres. Je klacht zal serieus en vertrouwelijk worden behandeld.


57ste bestuur der R.S.V.U. ‘Okeanos’

Van links naar rechts het 57ste bestuur der R.S.V.U. ‘Okeanos’: Barcommissaris Stefan Vree, Competitie Commissaris Geerte van Kesteren, Ab Actis Nicole Kerklaan, Praeses Wim-Jan Dannijs, Fiscus Anne van Beek en Materiaalcommissaris Maarten Cornelissen.

Functie’s

Hieronder vind je een korte uitleg van de functie van alle bestuursleden Praeses Naam: Wim-Jan Dannijs Lid sinds: Herfst ‘09 B’vo Functie: Ik ben nu de grote baas van Okeanos, eindverantwoordelijk voor alles en ik zorg dat alles in goede banen wordt geleid Ab Actis Naam: Nicole Kerklaan Lid sinds: Herfst ‘09 Functie: Ik hou me bezig met het contact intern en extern. Verder schrijf ik de notules en begeleid ik verschillende commissies. Fiscus Naam: Anne van Beek Lid sinds: Herst ‘11 Functie: Als fiscus ben je verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven binnen de vereniging. Je zorgt dat de contributie betaald wordt, maar ook voor de betaling van de activiteiten en ook het overzicht houdt van al het geld wat binnenkomt door de clinics, werkacties en andere activiteiten.

Competitie Commissaris Naam: Geert van Kesteren Lid sinds: Herfst ‘10 Functie: Toer- en Competitiecommissaris Korte uitleg over functie: Zorgen dat alle competitieroeiers lekker aan het roeien zijn en gelukkig worden van alle activiteiten. Materiaal Commissaris Naam: Maarten Cornelissen Lid sinds: Herfst ‘11 (B’vo) Functie: Ik beheer de vloot. Als je boot stuk is zorg ik met de MateriaalCommissie (MatCie) ervoor dat de boot weer vaart. Bar Commissaris Naam: Stefan Vree Lid sinds: Lente ‘11....B’vo! Functie: Ik regel het bier, Catering, Soos en alles wat er mee te maken heeft.


Profielschets

Stefan Vree

PICMagazine

h.t. Barcommissaris der R.S.V.U. ‘Okeanos’ 2013-2014 In deze rubriek leert u prominente Okeaniden kennen. Stefan Vree is de Barcommissaris van het 57e bestuur der R.S.V.U. ‘Okeanos’. Hij is lid sidns Herfst’11 en twee jaar lang fanatiek wedstrijdroeier geweest, nu is het tijd voor een bestuursjaar. Wat wilde je vroeger worden ‘als je groot was’? ‘‘Marinier, piloot, chirurg. En dat gaat hem niet meer lukken.”

Hoe zit jouw Okeanos CV eruit? ‘‘ Club 8+ roeier, Club 8+ coach, part time 4*+ en 2* roeier, en 2.5 jaar BarCie.”

Waarom heb je voor Amsterdam als studentenstad gekozen? ‘‘ Geboren en getogen. M.a.w. heimwee.”

Waarom denk je dat juist jij als Praeses bent gevraagd? ‘‘Nee, hij zit met mij opgezadeld ;)”

Hoe bevalt de studie tot nu toe? Wat valt mee, wat valt tegen? Wat is leuk/minder leuk? ‘‘Ben blij met m’n Bachelor bul, volgend jaar weer beginnen.”

Welke ambities heb je met betrekking tot je Praeses-schap? “ Een echte BarCommissaris wilt geen Praeses worden.”

Waarom ben je lid geworden van Okeanos? ‘‘Ik was aan het keizen tussen Skoll en Okeanos. Nereus sowieso niet, bah, blegh. Maar tijdens stage zat e.t. BaCo Sanne Duinkerken tegen me praten dat ik naar Okeanos moest komen. En toen zei ik, ‘okeuu’.”

Naam: Bijnaam: Geboren: Beroep vader: Beroep moeder: Woonplaats ouders: Eigen woonplaats: Studie: Universiteit: Aanvangsjaar studie Verwacht jaar van afstuderen: Lid van: Hobby’ s: Sport: Relatie:

Wat is tot nu toe het hoogtepunt van je bestuursjaar geweest en waar kijk je nog erg naar uit? “Het morespraatje tijdens de eerste borrel van de introductie periode. Ik kijk uit naar de ARB wedstrijden.”

Wat zijn je ambities na het afstuderen? Maakt Okeanos dan nog deel uit van je leven? “a het studeren, huisje, boompje, beestje. En Okeanos zal altijd daarmee gepaard gaan.’ Hoe ziet je leven eruit over 10 jaar? ‘‘Wat hierboven staat.”

Door een foutje in de vragenlijst, zijn de vragen voor de Praeses ook naar de Barcommissaris gestuurd. Zo’n vrolijke jongen als Stefan is, heeft ze alsnog voor ons ingevuld ;)

Stefan Vree Buurman, Demente Eekhoorn, Geil Tijgertje, Mini B, en zo zijn er nog een paar Ja, ik ben geboren. Oh dat bedoel je niet? In dat geval, zondag 20 mei 1990 in Amsterdam Iets met verzekeringen Ook zo iets Amsterdam Amsterdam Bio Medical Sciences Vrije Universiteit 2009? Bachelor al binnen, Master over 2 jaar Wat zou je denken? Begint met ‘O’ en eindigt met ‘keanos’. Drank Roeien Sorry damesch ik ben bezet


Aantal broertjes/zusjes: Geen Lengte: Hoe lang wil je het hebben? Gewicht: Er kan wel wat af. Oogkleur: Misschien moet je me maar een keer diep in de ogen kijken. Schoenmaat: 42 Talen: Nederlands, Engels en beetje Duits Lievelingskleur: BarCie Rood! Hoogh!! Hoeveel kinderen wil je later: 2???? Angst: Onze Materiaalcommissaris Roker: Soms een sigaartje Meest beschamende moment ooit: Varsity en SPG en BarCie intrainingsdiner Eerste gedachte bij wakker worden: ‘Laat me met rust!!!’ of ‘Ik draai me nog even om’ Wat ligt er op je nachtkastje: M’n wekker, telefoon en m’n drank verzameling. En nee, ik slaap ’s nachts Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken: Om die gene een schop te geven die me wakker maakt, laat me toch slapen! Muziek: Ouwe lullen muziek, denk aan Dire Straits, Golden Earring enzo Artiest: Diegene die niet B’vo waardig is Film: BarCie filmpje Acteur: Diegene die één biertje gedronken heeft en denkt dat hij/ zij dronken is. Idool: M’n pappie. Pfffff wat zoetsappig

Droomauto: Niks gaat boven de Bestuursbak van 9 meter. Gadgets: De Onzichtbaarheid cape van Harry Potter, even niet gezien willen worden. Meest sexy persoon: Die ga ik niet met jullie delen. Mooiste lichaamsdeel vrouw: Billen Favouriete steden: Amsterdam Sneeuw of zon: Sneeuw Zomer of winter: Winter Ultieme vakantiebestemmingen: Oostenrijk: Skien, drinken en eten. Boeken: Wie leest er tegenwoordig nog boeken Bladen: Café Achilles bladen Kranten: Wie leest er nou de krant, het is toch oud nieuws Ontbijt: Okeanos ontbijt. Probeer maar eens tijdens wedstrijdweekenden. Eten: Bier: Non-alcoholisch: Wat is dat? Tv-programma’s: Family Guy Goede/slechte vakken middelbaar: Engels en Wiskunde Dieren: Poesjes Als welk dier zou je willen terugkeren op aarde: Als meeuw, dan schijt ik elke Neriede onder. Laatste keer gehuild: Toen ik met Patje het voorraadhok uitkwam. Wat te doen met 10 miljoen: Niet zeggen dat ik dat heb,

Hemd van ‘t lijf


Commissie uitgelicht

Jaarclub Commissie

PICMagazine

der R.S.V.U. Okeanos

In deze rubriek leert u elke week één van de vele commissies kennen die de R.S.V.U. Okeanos rijk is. De Jaarclub Commissie, kortweg de JaarCie, wordt steeds belangrijker binnen Okeanos. Elke lichting heeft de keuze om een jaarclub te maken. Dit doe je samen met 10-15 andere leden van jouw lichting. Samen kan je allerlei leuke activiteiten organiseren en zo een goede nieuwe vriendengroep ontwikkelen. Daarnaast is er elke maand een Jaarclubdiner op Okeanos! Georganiseerd door en voor jaarclubs. Tijdens het Vorm-je-Jaarclub-diner zullen deze drie dames jullie alles uitleggen! Anna Rojer- Voorzitter Hoi! Ik ben Anna Rojer en behoor tot de Herfst ’12 lichting! Ik ben de voorzitter van de Jaarclub Commissie en zit in Jaarclub Mai Troppo. Als Jaarcie zij wij verantwoordelijk voor het vormen van de Jaarclubs binnen Okeanos. Rosa, Sarah en ik gaan er samen voor zorgen dat er elke maand een gezellig, lekker en druk bezocht jaarclubdiner voor de jaarclubs klaar staat! Om bij deze leuke diners aanwezig te kunnen zijn heb je een jaarclub nodig, dus kom allemaal naar het vorm-je-jaarclub diner op 13 november!

Rosa van Baal Hi, ik ben Rosa van Baal en sinds herfst’12 lid van Okeanos. Na de introductieperiode is onze jaarclub, Mai Troppo, ontstaan. Onze jaarclub staat voor nooit te veel: feestjes, borrels, gezelligheid en natuurlijk Okeanos. Naast de maandelijkse jaarclubdiners zullen er ook leuke activiteiten voor alle jaarclubs worden georganiseerd. Kortom: zorg dat je op het vorm-je-jaarclubdiner bent!!

Sarah de Kock Hai! Ik ben Sarah de Kock en ik ben lid sinds Herfst ’12 en zit ook bij Jaarclub M.T! Na een super leuk jaar met mijn jaarclub, hoop ik dat jullie dit ook allemaal mogen ervaren. Wij van de Jaarclub Commissie gaan hier ons best voor doen. Wie wil er nou niet gezellig borrelen, dineren en leuke activiteiten doen met een gezellige groep van je lichting?! Ik hoop jullie allemaal te zien op het vorm-je-jaarclub diner en de vele diners die nog zullen volgen.


Vorm-je-jaarclub

DINER Herfst ‘13

Altijd samen, nooit alleen met je JC

13 november 19.00-23.00

3 gangen diner (incl. wijn/bier)

€5,-

Jaarclub Commissie


Foto’s Onderlinge Wedstrijden

PICMagazine


Foto’s Onderlinge Wedstrijden

PICMagazine


Foto’s BackSplash/TC-borrel

PICMagazine


Foto’s BackSplash/TC-borrel

PICMagazine


Good to know

PICMagazine

Sla ook deze rubriek zeker niet over. Wie weet wat voor nuttige dingen jij hier voor je verdere Okeanos-carrière nog te weten komt! Inauguratie Op donderdag 24 oktober zal de inauguratie van Herfst’13 plaatsvinden. Dit is de avond waar jullie officieel Okeanied worden. Een moment om niet te vergeten.

Bootindeling De bootindeling wordt door de subcommissie roeien gemaakt aan de hand van de beschikbaarheid die jij op het inschrijfformulier hebt ingevuld.

Houdt deze avond vrij in je agenda, want dit wil je echt niet missen! De trainingen van 19:00 zullen hierdoor komende te vervallen, maar je kan je training altijd verplaatsen!

Daarnaast wordt gekeken naar bepaalde wensen indien je die had aangegeven, of je dus bijv. bij een bepaald andere persoon, of juist oudere of jongere roeiers in de boot wilt. Daarna wordt gekeken naar lengte, gewicht, leeftijd en wordt geselecteerd op elementen waarvan wij denken dat jullie weleens een goede match zouden kunnen zijn. Aha!

Wil je toch geen lid worden? Meld je dan voor donderdag af bij onze abactis: abactis@okeanos.nl

Bonuspunten We zouden de PIC niet zijn als je tijdens de introperiode ook nog niet eens extra bonus punten zou kunnen verdienen. Maak daarom ook zeker gebruik van deze manieren om extra punten vooor de ladder te verdienen: Ga op de foto met een PIC’er! Voor elke zelfgemaakte foto met een PIC’er die jij instuurt naar introductie@okeanos.nl verdient jouw ploeg 1 extra punt!

Programma Kick-Off - 12 september BarCie/CC Borrel - 19 september ETF-borrel - 26 september Introductieweekend - 27-29 sept Disputenborrel - 3 oktober Eten bij bestuur - 10 oktober Trainingsdag - 12 oktober BackSplash/TC en onderlinge wedstrijden - 17 oktober Inauguratie - 24 oktober

Puntentelling introladder

Aanbieden fust (125) Winnen onderlinge wedstrijden (15) Beste outfit inauguratie (10) Winnen presentatie op 12 september (10) Hele team aanwezig op een borrel (8) Bedanken coaches (8) Laatst overgebleven complete ploeg bij de borrel (5) Beste outfit disputenborrel (5) Winnen bier estafette (5) Helpen snijden voor avondeten (5) PIC’er voorzien van biertje (1)

Nieuwe PIC’ers Voor komende introductieperiode gaan we weer op zoek naar nieuwe PIC’ers. Wil jij binnenkort ook in een geel giletje of zwarte polo rondlopen op Okeanos? Binnenkort zal er meer informatie volgen over solliciteren voor de PIC.

PIC-bingo; spaar ze allemaal! Heb jij alle handtekeningen van de PIC bij elkaar gespaard? Lever de kaart bij ons in en verdien nog eens 15 extra bonuspunten per team! Help snijden voor het avondeten! Heb jij een uurtje over op donderdag en zin om te helpen koken? Doe dat dan vooral! Per persoon zijn 5 punten te verdienen! (Met een max van 15 punten)

Colofon Hoofdredactie: Jorinde Scholten Alexander Swagers Voor al je vragen, opmerkingen en/of suggesties: introductie@okeanos.nl Zoek je een slaapplek voor na de borrel? Blijf slapen op onze soos! Wel graag van te voren even een mailtje. De PIC is je beste vriend!

Tot de volgende keer!

Pic magazine6 h'13  

De zesde en laatste editie van het PIC magazine voor introductieperiode Herfst'13

Pic magazine6 h'13  

De zesde en laatste editie van het PIC magazine voor introductieperiode Herfst'13

Advertisement