Page 1

DIGITAL The Tech & Lifestyle Magazine mobilenews.gr

Vodafone Generation Next

Το Ίδρυμα Vodafone αλλάζει το μέλλον της Ελλάδας REVIEWS Alcatel 3x Samsung Galaxy Note 10+ 5G Xiaomi Redmi Note 8 Pro COSMOTE WiFi Wind One προγράμματα NBA 2K20 ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ COSMOTE, Vodafone Smartphones Tablets Laptops

Τιμή: 3€ Τεύχος 250 Νοέμβριος 2019


E Editor’s note

Το 2020 αναμένεται άνοδος στις πωλήσεις 5G smartphones Υποτονικές παραμένουν, στη διάρκεια του 2019, οι παγκόσμιες πωλήσεις 5G smartphones, καθώς η τεχνολογία βρίσκεται στην εκκίνησή της. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι από το 2020 η αγορά θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα, για να επιτύχει εξαιρετικές επιδόσεις μέσα σε μία μόλις πενταετία. Σύμφωνα με σχετικό report της εταιρείας Strategy Analytics, σε αντίθεση με το 2019, η αγορά των 5G smartphones θα αρχίσει να δείχνει τη δυναμική της από το 2020. Συνολικά, η εταιρεία εκτιμά ότι λιγότερο από το 1% των τηλεφώνων που θα πωληθούν το 2019 θα είναι συσκευές 5G. Ωστόσο, το μερίδιό τους στη συνολική αγορά των smartphones αναμένεται να εκτιναχθεί στο 10% το 2020. Μάλιστα, μέχρι το 2024, δηλαδή μέσα σε μία μόλις πενταετία από την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του 5G, οι πωλήσεις smartphones που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία δικτύων 5ης γενιάς θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ όλων των τηλεφώνων που θα διατεθούν στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, το 2025 οι πωλήσεις τηλεφώνων 5G θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο. Όπως αναφέρει το “Global Smartphone Sales Forecast by Technology” της Strategy Analytics, που μελετά 88 χώρες παγκοσμίως, η Νότια Κορέα οδηγεί την κούρσα του 5G σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, η Κίνα έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς του 5G. Η εταιρεία σημειώνει ότι, σήμερα, ο παγκόσμιος επικεφαλής της αγοράς 5G smartphones είναι η Samsung. «Η Samsung έχει καταφέρει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο 5G, κυρίως λόγω ισχυρών πωλήσεων στη Νότια Κορέα, καθώς και λόγω του ότι έχει καταφέρει να επεκτείνει το μερίδιό της σε αγορές, όπως οι ΗΠΑ. Οι LG, Huawei, OPPO, vivo και Xiaomi είναι επίσης μεταξύ των πρωτοπόρων κατασκευαστών στην κατηγορία του 5G. Συνολικά, όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone, συμπεριλαμβανομένης της Apple, αναπτύσσουν συσκευές 5G, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν το 2020», καταλήγει η ανάλυση.

MHNIAIO ΠEPIOΔIKO ΨΗΦΙΑΚΗΣ TEXNOΛOΓIAΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΕΠΙΚOΙΝΩΝΙΑΣ ΚΩΔΙΚOΣ: 011472 ETOΣ 23ο, TEYXOΣ 250, NOEMΒΡΙΟΣ 2019 Iδιοκτησία TRIM PUBLICATIONS S.A. Έντυπες & Ηλεκτρονικές Εκδόσεις

Tαχυδρομικές επιταγές / εμβάσματα προς: TRIM A.E. Έδρα: Λεωφ. Αθηνών 286 124 62 Χαϊδάρι Τηλ.: 210-5810581

Τμήμα Εκδόσεων: TRIM PUBLICATIONS Tηλ.: 210-7240510 Fax: 210-5812800 e-mail: mobilenews@trimpublications.com www.kinitanea.gr www.mobilenews.gr www.trimpublications.com

ΜΕΛOΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜOΣΙOΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙOΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙOΔΙΚOΥ ΤΥΠOΥ


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 11 / 2019 22 Alcatel 3x

8

18

Gadgets

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

4 Editorial 8 Gadgets 34 Future Tech 36 Best Apps 38 PC & Video Games

28 Xiaomi Redmi Note 8 Pro

26 COSMOTE WiFi

30 Wind One

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 42 Π  ρογράμματα COSMOTE 50 Προγράμματα Vodafone

ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ

58 Οδηγός Smartphones 62 Οδηγός Tablets 64 Οδηγός Laptops

ΘΕΜΑΤΑ

18 Vodafone Generation Next

Vodafone Generation Next

32 Samsung Galaxy Note 10+ 5G

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 22  Alcatel 3x

28 Xiaomi Redmi Note 8 Pro

32  Samsung Galaxy Note 10+ 5G 34 Future Tech

6

VIDEO GAME 40 NBA 2K20

Μικρή εξέλιξη, αλλά σταθερή αξία


GADGETS

G

Κινητά τηλέφωνα, συσκευές αναπαραγωγής ήχου, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, περιφερειακά, κονσόλες και ό,τι άλλο gadget κυκλοφορεί ή πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει θα το βρείτε εδώ! Οι τιμές είναι ενδεικτικές βάσει των ελληνικών καταστημάτων ή των ηλεκτρονικών καταστημάτων στα οποία έχουμε εντοπίσει τα gadgets. Δηλαδή μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα gadgets σε διαφορετικά καταστήματα και σε ποικιλία τιμών!

Xiaomi www.you.gr

Το αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο Mi QiCYCLE είναι εφοδιασμένο με αισθητήρα ροπής TMM, ο οποίος μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα την πίεση των ποδιών και στα δύο πεντάλ, προσφέροντας την κατάλληλη ηλεκτρική ισχύ για να σας βοηθήσει στην επιτάχυνση. Τιμή

€995

8


Gigaset www.germanos.gr

Το Gigaset ΑS405 ένα εύχρηστο ασύρματο τηλέφωνο, με ευανάγνωστη πλοήγηση στο μενού με τη βοήθεια της μεγάλης οθόνης λευκού φωτισμού. Αποθηκεύστε έως και 100 ονόματα και αριθμούς στον άνετο τηλεφωνικό κατάλογο που προσφέρει.

€22 Τιμή

Sony www.germanos.gr

Τα ακουστικά Sony MDR-ZX110 τηρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ευκρίνειας και ποιότητας ήχου, και έρχονται με ρυθμιζόμενο σκελετό, ώστε να τα προσαρμόζεις στο μέγεθος που θέλεις. Με τα ειδικά δερμάτινα μαξιλαράκια, εκτός από άνεση κατά την αναπαραγωγή, θα αποτρέψουν τους εξωτερικούς ήχους να «χαλάσουν» τη μουσική σου εμπειρία.

€17 Τιμή

9


Thule www.trimhellas.gr

Το Shield Seat Bag S είναι ένα απαραίτητο τσαντάκι σέλας από τη Thule, ημιαδιάβροχο με εύκολη τοποθέτηση για αποθήκευση εργαλείων και άλλων αντικειμένων. Με αυτό το αξεσουάρ προστατεύετε από το νερό και τη σκόνη όσα θα χρειαστείτε για τη γρήγορη συντήρηση του ποδηλάτου.

€24 Τιμή

Speedlink www.speedlink.us

Το Speedlink Iovia, το gaming πληκτρολόγιο, προσφέρει ευκολία στην αναζήτηση των πλήκτρων, θέτοντάς τα στο κατάλληλο ύψος, ενώ τα βασικότερα εξ αυτών μπορούν να αλλαχτούν για να διαθέτουν κόκκινα πλήκτρα που ξεχωρίζουν στο σκοτάδι.

€20 Τιμή

10


DJI www.dji.com

Το drone DJI Ryze Tech Tello Ironman είναι δημιουργημένο για να σου επιτρέπει να καταγράφεις κάθε στιγμή, όποτε θελήσεις, δίχως συμβιβασμούς. Αυτό το οφείλει στο μικρό του μέγεθος, καθώς παρότι μπορεί και να χωρέσει στην παλάμη σου, διαθέτει όλες τις λειτουργίες των... μεγάλων «αδερφών» του.

€140 Τιμή

Sony www.sony.gr

Η βιντεοκάμερα Sony Handycam AX33 είναι ελαφριά και εύκολη στη μεταφορά, γεμάτη με έξυπνες, εύχρηστες λειτουργίες, για να αποτυπώνετε, να μοιράζεστε και να διασκεδάζετε με ευκρινή βίντεο και φωτογραφίες και βίντεο σε 4K ανάλυση.

€700 Τιμή

12


Xiaomi www.you.gr

Το Xiaomi Mi Smart Band 4 έρχεται με μεγαλύτερη, έγχρωμη AMOLED οθόνη, μικρόφωνο και νέο γυροσκόπιο που επιτρέπει την αναγνώριση κολυμβητικής δραστηριότητας. Η οθόνη αγγίζει πλέον τις 0.95 ίντσες, ενώ αύξηση υπάρχει και στην ανάλυση η οποία είναι πλέον 120x240 και 2.5D scratch-resistant γυαλί.

€40 Τιμή

Intertech intertech.gr

Τα Bubble Gum Air της Intertech είναι ασύρματα με μικρόφωνο (hands free) και μπορούν να συνδεθούν με Android και iOS συσκευές μέσω Bluetooth 4.2. Η μπαταρία των Air είναι αρκετή για να εξασφαλίσει μέχρι 5 ώρες μουσικής, ενώ χάρη στο ενσωματωμένο χειριστήριο με μικρόφωνο μπορείτε να ελέγχετε άνετα κλήσεις και τη μουσική σας.

€20 Τιμή

14


LIFESTYLE

L

COSMOTE Cinema Marvel Studios Νέο pop-up κανάλι αποκλειστικά στην COSMOTE TV Blockbusters με τους ήρωες της Marvel, ντοκιμαντέρ και behind the scenes για κάθε ταινία.

Το νέο pop-up κανάλι, COSMOTE CINEMA MARVEL STUDIOS, αφιερωμένο στις παγκόσμιες κινηματογραφικές επιτυχίες της Marvel, βρίσκεται αποκλειστικά στον αέρα της COSMOTE TV με καθημερινές προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ για το “Marvel Cinematic Universe”, θεματικά αφιερώματα για κάθε ήρωα, συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και δημιουργών, καθώς και υλικό από τα παρασκήνια και τα γυρίσματα.

16


Το κανάλι θα είναι διαθέσιμο έως και την Κυριακή 17/11, προβάλλοντας blockbusters του κορυφαίου κινηματογραφικού στούντιο. Μεταξύ αυτών είναι οι ταινίες Iron Man, Iron Man 2 και Iron Man 3 με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Captain America, Captain America: Winter Soldier, Captain America: Civil War με τον Κρις Έβανς, καθώς και το all-star cast franchise ταινιών: Οι Εκδικητές (Avengers), Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron και Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας. Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η ταινία Φύλακες του Γαλαξία (Guardians of the Galaxy), οι περιπέτειες των Ant-Man (Πολ Ραντ) και Thor (Κρις Χέμσγουορθ) μέσα από τις ταινίες O Ant-Man και η Σφήκα (Ant-Man and the Wasp) και Thor: The Dark World, καθώς και τα υποψήφια για OSCAR®

Μαύρος Πάνθηρας (Black Panther) και Doctor Strange με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Το πρόγραμμα του COSMOTE CINEMA MARVEL STUDIOS ξεκίνησε με το πρώτο μέρος της ταινίας Iron Man και θα ολοκληρωθεί με την πρεμιέρα της ταινίας Captain Marvel με την Μπρι Λάρσον (Κυριακή 17/11, 21.30). Η ταινία θα είναι διαθέσιμη και on demand μέσα από τη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, ενώ το προσεχές διάστημα, θα έρθει σε Α΄ τηλεοπτική προβολή και στα κανάλια COSMOTE CINEMA. Στα κινηματογραφικά κανάλια της COSMOTE TV, οι τηλεθεατές απολαμβάνουν περισσότερες από 450 πρεμιέρες ταινιών τον χρόνο, καθώς και πάνω από 90 πρεμιέρες δημοφιλών ξένων σειρών.

17


COVER STORY

C

Vodafone Generation Next Το Ίδρυμα Vodafone αλλάζει το μέλλον της Ελλάδας

Άλλο ένα βήμα στην προσπάθεια ισότιμης συμμετοχής των νεαρών Ελλήνων στην ψηφιακή κοινωνία του αύριο κάνει το Ίδρυμα Vodafone, δημιουργώντας τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα Generation Next.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Ίδρυμα Vodafone, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και δίνοντας έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης, παρουσίασε τη νέα, ψηφιακή πλατφόρμα Generation Next. Η πλατφόρμα παρέχει σε μαθητές από όλη τη χώρα δωρεάν πρόσβαση σε μαθήματα νέων τεχνολογιών και επιστήμης, δίνοντάς τους έτσι τη δύναμη να ανακαλύψουν, να μάθουν και να δημιουργήσουν λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

18


Καινοτόμες δεξιότητες στους νεαρούς «εξερευνητές» Το Generation Next παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των νέων (και όχι μόνο) Ελλήνων στους κλάδους STEM (Science, technology, engineering, and mathematics), αλλά και η ανάπτυξη δεξιοτήτων από μικρή ηλικία, ώστε να είναι εκμεταλλευθούν στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που η ψηφιακή εποχή και η τεχνολογία μπορεί να τους προσφέρει. Όπως σημείωσε, οι επιδόσεις της χώρας μας στα μαθηματικά και την επιστήμη την κατατάσσουν 8η από το τέλος με 0,9 μονάδες, στη λίστα του ΟΟΣΑ, με τον μέσο όρο να είναι οι 3,7 μονάδες. Επιπλέον, έθεσε ένα σημαντικό στόχο για την πλατφόρμα σε παγκόσμιο επίπεδο, την ενίσχυση 10 εκατομμυρίων νέων έως το 2025, ενώ 650.000 άνθρωποι ωφελήθηκαν από τις δράσεις του Ιδρύματος Vodafone τον τελευταίο χρόνο, χάρη και σε 93 συνεργαζόμενους φορείς και οργανισμούς. «Για πρώτη φορά μαθητές και καθηγητές από όλη την Ελλάδα αποκτούν δωρεάν πρόσβαση

19

σε STEM γνώσεις και ενδυναμώνονται ώστε να ανακαλύψουν τις νέες τεχνολογίες, την επιστήμη, τη συνεργασία και τη δημιουργία. Στόχος του Ιδρύματος Vodafone, είναι μέσα από το πρόγραμμα να προετοιμάσει και να εισάγει τους νεαρούς “εξερευνητές” στις νέες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το μέλλον, στρέφοντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους προς την εξεύρεση λύσεων για τη διευθέτηση κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων», δήλωσε ο κ. Μπρουμίδης. «Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε το Generation Next. Έχουμε συναίσθηση του βάρους της ευθύνης που έχουμε για την ενδυνάμωση και στήριξη των νέων. Ο όμιλός μας έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο: Να συμβάλουμε με τις δράσεις μας στην πρόσβαση 10 εκατ. νέων σε ψηφιακές δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης έως το 2025, σε όλες μας τις αγορές», συμπλήρωσε. Χτίζοντας πάνω στην επιτυχία του βραβευμένου προγράμματος που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια και έφερε την καινοτομία σε 47 απομακρυσμένες τοπικές κοινωνίες, το Generation Next θέτει στο επίκεντρο μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα, www.generationnext.vodafone.gr


προσφέροντας σε μαθητές και καθηγητές από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να σκεφτούν διαφορετικά, να προσεγγίσουν με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο τη μάθηση και να ανακαλύψουν νέα γνωστικά πεδία, μέσα από την τεχνολογία και την επιστήμη. Επιπλέον, το πρόγραμμα κινητοποιεί τους μαθητές να σχηματίσουν ομάδες με τη βοήθεια ενός καθηγητή, να εντοπίσουν ένα πρόβλημα της τοπικής τους κοινωνίας και αξιοποιώντας τη δύναμη των εκθετικών τεχνολογιών – σένσορες, AR/VR, mobile apps, προγραμματισμό - να αναπτύξουν μόνοι τους μια καινοτόμο κατασκευή που θα δίνει απάντηση στα ερωτήματα που οι ίδιοι έχουν θέσει για ένα καλύτερο μέλλον. Σημειώνεται επίσης ότι το πρόγραμμα συνεχίζει να υποστηρίζει εξωσχολικά εργαστήρια σε περιοχές ανά την Ελλάδα, όπου οι μαθητές έχουν περιορισμένες ευκαιρίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

20

Σύγχρονες δεξιότητες μέσω STEM εκπαίδευσης

Η STEM εκπαίδευση υποστηρίζει έναν σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης που ενθαρρύνει τον πειραματικό σχεδιασμό και την καινοτομία και ανοίγει τους ορίζοντες των παιδιών προς τις ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το μέλλον. Παράλληλα, η συνεργασία δημόσιων, ιδιωτικών σχολείων και τοπικών κοινωνιών οδηγεί σε ανοιχτά σχολεία και συμβάλει στον ευέλικτο εμπλουτισμό του αναλυτικού προγράμματος. Για τα οφέλη της εκπαίδευσης STEM, αλλά και την αποτελεσματική συνεργασία δημόσιων, ιδιωτικών φορέων και τοπικών κοινωνιών, μίλησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος Generation Next, εκπρόσωποι του επιστημονικού και εκπαιδευτικού χώρου σε πάνελ που συντόνισε ο δημοσιογράφος και πρεσβευτής του Ιδρύματος Vodafone, Παύλος Τσίμας.


Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχε ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος και συνιδρυτής του εκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία, ο Σοφοκλής Σωτηρίου, υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής και η Γεωργία Τσιριγώτη, καθηγήτρια φυσικής του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου που συμμετέχει στα εξωσχολικά εργαστήρια STEM του Ιδρύματος Vodafone. Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθυντής πληροφορικής, ερευνητής στο MIT Media Lab και πρεσβευτής του Ιδρύματος Vodafone, Μιχάλης Μπλέτσας, ο οποίος εστίασε στο πώς η STEM εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει τους νέους σε ένα καλύτερο αύριο.

ατόμων και με επικεφαλής έναν καθηγητή ή εκπαιδευτικό, καλούνται να δώσουν λύσεις σε θέματα της καθημερινότητας, διεκδικώντας ως έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Silicon Valley. Συγκεκριμένα, καλούνται να εντοπίσουν ένα πρόβλημα, ζήτημα, ή πρόκληση που αντιμετωπίζουν στην τοπική τους κοινότητα και να αναπτύξουν μια κατασκευή ή τεχνολογική εφαρμογή για την επίλυσή του. Οι κατασκευές των μαθητικών ομάδων κινούνται γύρω από τις νέες, εκθετικές τεχνολογίες, με προτεραιότητα σε τομείς όπως η ασφάλεια και προστασία, οι «έξυπνες» πόλεις και οι αυτοματισμοί, η βιομιμητική, το περιβάλλον, οι εφαρμογές υγείας και οι ψηφιακές κατασκευές και υπηρεσίες.

Πανελλαδικός διαγωνισμός με έπαθλο ταξίδι στη Silicon Valley

Γι’ αυτή λοιπόν τη νέα γενιά που εξερευνά το σήμερα και δημιουργεί το αύριο, το Generation Next υπόσχεται μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες για το Generation Next, αλλά και για τον μεγάλο διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στο www.generationnext.vodafone.gr/ diagonismos/plirofories.

Στο πλαίσιο του πανελλαδικού διαγωνισμού του Generation Next, οι μαθητές, σε ομάδες των 2-4

21


SMARTPHONE

S

Alcatel 3x Με τα πιο σύγχρονα cool χαρακτηριστικά, χωρίς να κοστίζει μια περιουσία

Δες περισσότερα, τράβηξε καλύτερες φωτογραφίες και απόκτησε άμεση πρόσβαση στο Google Assistant, μόνο με το ανανεωμένο Alcatel 3x της TCL Communication.

Τιμή

$149

Η φωτογράφιση έχει ήδη περάσει σε άλλο επίπεδο. Πλέον δεν χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας φωτογραφικές μηχανές και τρίποδα, αλλά κάτι πολύ ελαφρύτερο και εξυπνότερο, το smartphone. Με μία κίνηση ανοίγουμε την εφαρμογή της κάμερας και με ελάχιστες κινήσεις επιλέγουμε το σκηνικό, τον φωτισμό, τα εφέ, ίσως και τα φίλτρα που θέλουμε προκειμένου να απαθανατίσουμε το σκηνικό που έχουμε μπροστά μας. Είτε είστε επαγγελματίας φωτογράφος λοιπόν ή απλά σας αρέσει να τραβάτε ωραίες φωτογραφίες και να τις ανεβάζετε

22

στα social media, ψάχνετε το ίδιο πράγμα. Αναζητάτε ένα κινητό με δυνατή κάμερα, στην οποία θα ξεχωρίζει το εύκολο αλλά πλήρες μενού, σε συνδυασμό με μια ισχυρή RAM και έναν δυνατό επεξεργαστή. Οι επιλογές είναι σχεδόν αμέτρητες, αλλά όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Και η ανανεωμένη έκδοση του Alcatel 3x για το 2019 είναι η value for money και πρώτη σας επιλογή για camera phone. Το φθινόπωρο είναι παρόν με τον μοναδικό του φωτισμό και τα ξεχωριστά τοπία, και το μόνο που χρειάζεστε είναι το Alcatel 3x, το οποίο χάρη στην τριπλή κάμερά του θα σας δώσει νέες φωτογραφικές δυνατότητες.


Alcatel 3x camera (Shot on Alcatel 3x)

Οθόνη Super Full View και συμπαγής σχεδιασμός

Το Alcatel 3x είναι ένα όμορφο και βολικό στη μεταφορά κινητό. Χάρη στην αναλογία οθόνης/ συσκευής στο 85 τοις εκατό, απολαμβάνεις μια κομψή εμπειρία αφής, ενώ η συσκευή εφαρμόζει τέλεια στην παλάμη του χεριού σου. Επιπλέον, με το Alcatel 3x απολαμβάνεις συναρπαστικά γραφικά σε όλο το εύρος της οθόνης. Με μέγεθος 6,52 ιντσών και τεχνολογία HD+ Super Full View, έχεις τη μεγαλύτερη δυνατή οθόνη με τον μικρότερο δυνατό όγκο, χωρίς η συσκευή να έχει υπερβολικά μεγάλες διαστάσεις για την παλάμη ή την τσέπη σου. Πλέον, το streaming περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη της συσκευής και οτιδήποτε συλλαμβάνετε με την κάμερά σας αποκτά ρεαλισμό και ζωντανά χρώματα.

Τριπλή κάμερα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Εξοπλισμένο με τρεις ευέλικτες κάμερες 16 + 8 + 5 megapixels, συνδυάζοντας bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο, σούπερ ευρεία γωνία, νυχτερινό βίντεο και AI scene detection, το Alcatel 3x θα ανεβάσει επίπεδο την ψηφιακή σας φωτογραφία όσον αφορά την παραγωγή εντυπωσιακών και δυναμικών εικόνων. Ακόμη, θα μπορείτε να απαθανατίσετε τους φίλους σας κατά τη νυχτερινή σας έξοδο, τα αστικά τοπία, την ανατολή του ήλιου και πολλά άλλα με τον ευρυγώνιο φακό του νέου smartphone της Alcatel. Όσοι μάλιστα αρέσκονται στο να ανεβάζουν εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα βρουν στο Alcatel 3x τον απαραίτητο σύμμαχό τους για απίστευτης λεπτομέρειας και καθαρότητας εικόνες. Μη διστάζετε, αιχμαλωτίστε το μακρινό ηλιοβασίλεμα ή το κοντινό πιάτο με λίγες και απλές κινήσεις. Και ανεβάστε γρήγορα, με μία κίνηση,

23

τις λήψεις σας στο διαδίκτυο. Για να δώσετε όμως περισσότερες λεπτομέρειες στις εικόνες σας, εφαρμόστε το στυλ bokeh και δώστε βάθος και καλλιτεχνική θόλωση στα πορτρέτα σας. Αν θέλετε, όμως, να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα χαρίσματα του Alcatel 3x, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνονται. Με τη φωτογραφία AI του Alcatel 3X προσαρμόζονται αυτόματα οι ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής για 21 διαφορετικά θέματα, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σημαδέψετε και να καταγράψετε αξιοζήλευτες εικόνες. Το Alcatel 3x δεν πρόκειται βέβαια να σας απογοητεύσει ούτε στις λήψεις που θα θελήσετε να κάνετε το βράδυ ή σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Χάρη στις δυνατότητες μείωσης θορύβου της κάμερας, πλέον μπορείτε να απαθανατίσετε ένα τοπίο ή τα φώτα της πόλης σε μια βραδινή σας έξοδο σε εικόνες και βίντεο γεμάτα λεπτομέρειες.

Κάντε περισσότερα

Μη γελιόμαστε, ένα κινητό για να καταφέρει όλα τα παραπάνω πρέπει να έχει ισχύ και υψηλές επιδόσεις. Και εδώ όμως το Alcatel 3x έχει την απάντηση: ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής με RAM 4 GB είναι υπεραρκετός για να τρέξετε όποια εφαρμογή του κινητού θελήσετε χωρίς καθυστερήσεις ή προβλήματα. Σε αυτό υπολογίστε και τον θηριώδη αποθηκευτικό χώρο των 64 GB για να κρατάτε αποθηκευμένα τα αρχεία σας, χωρίς φυσικά να απουσιάζει η δυνατότητα επέκτασής του μέσω microSD έως 128 GB. Με την μπαταρία, δε, των 4.000 mAh θα έχετε αρκετό χρόνο για να τραβήξετε τις εικόνες και τα βίντεό σας, να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και να απολαύσετε streaming βίντεο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Ο προσωπικός σας βοηθός είναι εδώ

Τον λένε Google Assistant και είναι εδώ για εσάς. Εκκινήστε εφαρμογές, αναζητήστε πληροφορίες, ελέγξτε τις οικιακές συσκευές της Google, πραγματοποιήστε συναντήσεις, υπαγορεύστε μηνύματα κειμένου και δοκιμάστε πάνω από ένα εκατομμύριο ενέργειες με τον προσωπικό βοηθό της Google που είναι μόνο ένα «κλικ» μακριά σας. Με το Google Lens, τέλος, ανακαλύψτε αξιοθέατα, αναζητήστε αφίσες ταινιών, αναγνωρίστε φυτά και ζώα. Εσείς ανεβάζετε μια φωτογραφία και η εφαρμογή αναλαμβάνει να σας πληροφορήσει διεξοδικά για αυτό που απεικονίζει.

Άποψη

Τα τηλέφωνα Alcatel προσφέρουν όσα ζητάει ο σύγχρονος χρήστης χωρίς όμως να χρειάζεται να καταβάλει μια ολόκληρη περιουσία. Και το Alcatel 3x επιβεβαιώνει τον κανόνα. Μην περιμένετε άλλο, λοιπόν, και αποκτήστε αυτό το ελαφρύ, συμπαγές αλλά γεμάτο με μοναδικά χαρακτηριστικά smartphone, που υπόσχεται επαγγελματικές φωτογραφίες και κορυφαίες επιδόσεις και συνδεσιμότητα.

Alcatel 3x Συνδεσιμότητα: 3G/4G (HSPA+ 42M bit/s DL, 11Mbit/s UL – Cat 4 150Mbit/s DL, 50Mbit/s UL), Wi-Fi 802.11b/g/n, hotspot, direct, Bluetooth 4.2, USB 2.0 Οθόνη: πολλαπλής αφής 6,52” Super Full View, ανάλυσης HD+ 720 x 1.600 pixel, γυαλί 2.5D Κάμερα: (κύρια) τριπλή κάμερα 16MP + 8MP + 5MP, μέγεθος αισθητήρα 1/2.8” + 1/4” + 1/5”, διάφραγμα f/1.8 + f/2.2 + f/2.4, με ανίχνευση σκηνής AI, bokeh, ευρεία γωνία, αναπαραγωγή βίντεο 1.080p στα 30fps, (εμπρόσθια) 8MP, μέγεθος αισθητήρα 1/4”, f/2,0, φλας, λήψη βίντεο 720P στα 15fps, με κινούμενους χαρακτήρες Μνήμη: RAM 4 GB, αποθηκευτικός χώρος 64 GB, επεκτάσιμος μέσω microSD έως 128 GB Λειτουργικό σύστημα: Android 9.0 Μπαταρία: 4.000 mAh, χρόνος ομιλίας έως 24 ώρες (3G & 4G), χρόνος αναμονής έως 400 ώρες (4G) Άλλα χαρακτηριστικά: Face Key, αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, G-Sensor, αισθητήρας εγγύτητας και φωτός, Google Assistant, Google Lens Διαστάσεις: 164,85 x 75,8 x 8,39 χιλ. Βάρος: 178 γρ. Tιμή: 149 ευρώ

24


NEWS

N

COSMOTE WiFi Δωρεάν WiFi σε 1 εκατομμύριο σημεία σε όλη την Ελλάδα

Το δίκτυο COSMOTE WiFi βασίζεται στη λογική του crowd sourcing: τα router των συνδέσεων COSMOTE Double Play μετατρέπονται σε WiFi spots.

Τη δυνατότητα να συνδέονται δωρεάν στο μεγαλύτερο WiFi δίκτυο στην Ελλάδα, προσφέρει η COSMOTE σε όλους τους συνδρομητές COSMOTE Double Play με σύνδεση κινητής, μέσα από τη νέα, εξελιγμένη εφαρμογή «COSMOTE Best Connect». Το COSMOTE WiFi περιλαμβάνει 1 εκατομμύριο σημεία δωρεάν πρόσβασης στο Internet σε όλη τη χώρα, όπου οι συνδρομητές μπορούν να συνδέονται αυτόματα, χωρίς να απαιτούνται κωδικοί ή άλλα προσωπικά στοιχεία, αλλά και με ασφάλεια, καθώς κάθε επισκέπτης έχει ξεχωριστή προστατευμένη πρόσβαση.

26


Πώς δημιουργείται το δίκτυο COSMOTE WiFi

Το δίκτυο COSMOTE WiFi βασίζεται στη λογική του crowd sourcing: τα router των συνδέσεων COSMOTE Double Play μετατρέπονται σε WiFi spots, προσφέροντας στους συνδρομητές πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο δωρεάν WiFi, που συνεχώς επεκτείνεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως. Το βασικό πλεονέκτημα του δικτύου COSMOTE WiFi είναι ότι αξιοποιεί μόνο το ελεύθερο bandwidth (εύρος ζώνης) κάθε σύνδεσης, δηλαδή το bandwidth που δεν χρησιμοποιείται από τον συνδρομητή την εκάστοτε στιγμή, αφήνοντας έτσι ανεπηρέαστες την ταχύτητα της οικιακής γραμμής και την εμπειρία πλοήγησης του συνδρομητή.

Πρόσβαση με τη νέα εφαρμογή Για να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE WiFi, οι συνδρομητές COSMOTE Double Play με σύνδεση κινητής θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή COSMOTE Best Connect στο smartphone τους (iOS και Android). Η εφαρμογή αναγνωρίζει αυτόματα το WiFi spot, που βρίσκεται στην εμβέλεια της συσκευής των συνδρομητών και τους συνδέει

27

σε αυτό. Μέσα από το app, οι χρήστες μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται για όλα τα διαθέσιμα WiFi σημεία στην περιοχή τους, αλλά και για τη χρήση δεδομένων που πραγματοποιούν.

Επικοινωνία και στα πιο δύσκολα σημεία

Οι συνδρομητές COSMOTE έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κλήσεις από το κινητό τους ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία, όπως είναι οι υπόγειοι χώροι, μέσω της δωρεάν υπηρεσίας WiFi Calling. Η υπηρεσία αξιοποιεί τα δίκτυα (σταθερής & κινητής) και δρομολογεί αυτόματα τις κλήσεις φωνής από το δίκτυο της κινητής προς το δίκτυο WiFi και αντίστροφα. Οι συνδρομητές μπορούν να απολαμβάνουν σε ακόμη περισσότερα σημεία την υπηρεσία αξιοποιώντας το δίκτυο Cosmote WiFi. Η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου Cosmote Mobile ή Καρτοκινητής/What’s Up/ Καρτοσυμβολαίου. Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας οι συνδρομητές μπορούν να στείλουν SMS γράφοντας «WIFICALL» στο 1333.


SMARTPHONE

S

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Γράφει ιστορία με κάμερα 64 MP και σούπερ τιμή Χάρη στην κύρια τετραπλή κάμερα, στο MediaTek Helio G90T chipset, στη θηριώδη αυτονομία του και -φυσικά- στην απίστευτη τιμή των 289 ευρώ, το Redmi Note 8 Pro είναι ένα γεννημένο best-seller κινητό.

Για ακόμα μια φορά η Info Quest Technologies φέρνει στη χώρα μας μια συσκευή που επιβεβαιώνει τους πολυάριθμους φανατικούς φίλους της Xiaomi στην Ελλάδα. Με το μισό περίπου κόστος (από αυτό που θα υπολογίζατε να δώσετε για ένα highend smartphone), η Xiaomi προτείνει μια συσκευή που διαθέτει σύγχρονο design και πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τιμή από

$289 Τετραπλή κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη

Το πρώτο σημείο που τραβά την προσοχή μας στο Redmi Note 8 Pro δεν είναι άλλο από την τετραπλή κάμερα με έναν επιβλητικό αισθητήρα 64MP, έναν αισθητήρα 8MP με υπερευρυγώνιο φακό 120 μοιρών, έναν αισθητήρα μέτρησης βάθους 2MP και μια κάμερα 2MP για macro λήψεις στα 2 εκατοστά. Στην πρόσοψη, σε ένα διακριτικό notch που θυμίζει σταγόνα, φιλοξενείται η selfie κάμερα των 20MP που υποστηρίζει ένα… σαγηνευτικό AI portrait mode με προσαρμογή θολώματος φόντου.

28

Πώς αξιοποιεί το Redmi Note 8 Pro αυτά τα pixels; Αφενός, η εφαρμογή της κάμερας μας δίνει την επιλογή λήψης στα 64MP, η οποία μεταφράζεται σε έναν καμβά 9248x6936 pixels (!), δίνοντάς σας όλο το δημιουργικό περιθώριο να «cropάρετε» μετά, στοχεύοντας σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του κάδρου σας, αλλά διατηρώντας ακόμα μια υψηλότατη ανάλυση. Αφετέρου, όταν ο φωτισμός δεν είναι επαρκής, κάθε τέσσερα γειτονικά pixels του αισθητήρα «συνασπίζονται» και λειτουργούν ως ένα τετραπλάσιου μεγέθους pixel, με σκοπό να παγιδευτεί περισσότερο φως και να βελτιωθεί η


οπτική πληροφορία που αποτυπώνεται σε κάθε ένα από τα pixels του τελικού αποτελέσματος (το οποίο προφανώς έχει το υποτετραπλάσιο, μα διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος των 16MP).

έξι λιγότερο ενεργοβόρους μα αρκετά γρήγορους Cortex-A55 στα 2GHz.

Χάρη στο AI (Artificial Intelligence), επιτυγχάνονται και τα διασκεδαστικά εφέ στο ειδικό mode μικρού βίντεο έως 15 δευτερολέπτων. Τέλος, εννοείται πως υποστηρίζεται λήψη βίντεο 4Κ στα 30fps, 1080p στα 60fps και slow motion σε Full HD ανάλυση με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή σε 720p ανάλυση στα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Με gaming «καρδιά»

Απίστευτη αυτονομία

Το νέο Redmi Note έρχεται με μια εξαιρετική μπαταρία χωρητικότητας 4.500 mAh, υπεραρκετή για ατελείωτο gaming ή για να είστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση 18W και μάλιστα από τον φορτιστή που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

Μια πραγματική ευκαιρία

Το Redmi Note 8 Pro είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που φιλοξενεί το ολοκαίνουργιο MediaTek Helio G90T chipset, μια εντυπωσιακή για τα δεδομένα της μεσαίας κατηγορίας πρόταση που έρχεται για να τα βάλει όχι μόνο με τον διαδεδομένο Snapdragon 710 επεξεργαστή, αλλά και με flagship επεξεργαστές του πρόσφατου παρελθόντος, όπως ο Kirin 970 και ο Snapdragon 845. Αυτό που κάνει το Helio G90T SoC (System on Chip) να ξεχωρίζει είναι ο σαφής gaming προσανατολισμός του. Η ικανότατη Mali-G76 MC4 GPU συνοδεύει τον κεντρικό επεξεργαστή με δύο πανίσχυρους πυρήνες Cortex-A76 στα 2.05GHz και

Το Redmi Note 8 Pro αξίζει. Χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβουμε όσα είπαμε πιο πάνω, πρόκειται για ένα smartphone που πετυχαίνει να «χωρέσει» όσα περισσότερα premium τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί σε μια καθαρόαιμη ανταγωνιστική πρόταση. Το Redmi Note 8 Pro υποστηρίζεται με δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας από την Info Quest Technologies από το εξουσιοδοτημένο service center της Χiaomi στην Ελλάδα και κυκλοφορεί σε τρία χρώματα (Pearl White, Forest Green και Mineral Grey). Κυκλοφορεί σε δύο μοντέλα, ένα των 6 GB RAM και 64 GB ROM στα 289 ευρώ, και ένα δεύτερο των 6 GB RAM και 128 GB ROM στα 319 ευρώ.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Συνδεσιμότητα: 3G/4G, 802.11 a/b/g/n/ac dual band (5GHz+2.4GHz), Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS/GLONASS/ GALILEO/BDS, USB 2.0 Type-C, 3.5mm είσοδος ακουστικών, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, FM radio, υπέρυθρες Οθόνη: πολλαπλής αφής 6.5’’, τεχνολογίας IPS LCD Capacitive, ανάλυσης 2340 x 1080 pixels, αναλογίας 19.5:9, 16 εκατ. χρώματα, προστασία οθόνης Gorilla Glass 5.0 Κάμερα: (κύρια) τετραπλή κάμερα 64MP ευρυγώνιος, f/1.9, PDAF + 8MP υπερευρυγώνιος 120°, f/2.2 + 2MP macro, f/2.4 + 2MP αισθητήρας βάθους, f/2.4, 4K video 2160p@30fps, 1080p@60fps, slow motion 1080p@120fps, 720p@960fps και (εμπρόσθια) selfie camera 20MP με f/2.0, HDR, video 1080p@30fps Μνήμη: RAM 6 GB, αποθηκευτικός χώρος 64 ή 128 GB, επεκτάσιμος με κάρτα microSD έως 256 GB Επεξεργαστής: Octa-core Mediatek Helio G90T (12nm) με 2xCortex-A76 @2.05GHz και 6x Cortex-A55@2GHz, GPU Mali-G76 MC4 Λειτουργικό σύστημα: Android 9.0 Pie Μπαταρία: 4.500 mAh (με ταχεία φόρτιση 18W) Διαστάσεις / Βάρος: 161,4 x 76,4 x 8,8 χιλ. / 200 γρ. Tιμή: 289 και 319 ευρώ

29


NEWS

N

Wind One προγράμματα Επικοινωνία, ψυχαγωγία και εξυπηρέτηση όλα σε ένα

Μια ολιστική λύση στα εμπορικά προγράμματά της ξεκίνησε να προσφέρει η Wind, η οποία λανσάρει εδώ και μερικές ημέρες την συνδυαστική οικογένεια Wind One.

Στην πράξη, με τα νέα προγράμματα, ο συνδρομητής της Wind μπορεί να συνδυάσει τις ανάγκες του σε κινητή, σταθερή, Internet και τηλεόραση κάτω από μία νέα ομπρέλα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και μια σειρά προνομίων, εκτός βεβαίως των συνηθισμένων τιμολογιακών εκπτώσεων.

Προνόμια

Ειδικότερα, στα προνόμια των συνδρομητών Wind One περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η προσωπική εμπειρία εξυπηρέτησης με εξειδικευμένο εκπρόσωπο (και όχι με κάποιο robot, όπως είναι η συνήθης πρακτική των τελευταίων χρόνων), με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω του mywind app. Επιπρόσθετα μπορούν να έχουν δωρεάν αποστολή τεχνικού στο χώρο τους για να επιλύσει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα δεν λύνεται τηλεφωνικά. Τα προνόμια περιλαμβάνουν επίσης έως και 12 μήνες δωρεάν Netflix για όσους συνδυάσουν στο πρόγραμμα και τη Wind Vision, ενώ με κάθε ανανέωση συμβολαίου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής ενός δωρεάν smartphone. Τα προνόμια περιλαμβάνουν και υπηρεσία προνομιακού service συσκευών, με τη Wind να παραλαμβάνει τη

30

συσκευή του καταναλωτή, όπου και αν βρίσκεται, παραδίδοντάς του συσκευή αντικατάστασης μέχρι να επισκευαστεί η δική του. Τέλος, τα προνόμια επεκτείνονται και σε άλλες καθημερινές ανάγκες, χάρη στις υφιστάμενες συνεργασίες της Wind με τρίτες εταιρείες. Ειδικότερα, παρέχεται έκπτωση και πιο οικονομικό τιμολόγιο ρεύματος από την εταιρεία ΗΡΩΝ, 6μηνη δωρεάν οδική βοήθεια από την Hellas Direct, ανεξάρτητα από την εταιρεία στην οποία είναι ασφαλισμένο το όχημα του συνδρομητή, και άλλα πολλά.

Πακέτα

Ενδεικτικά, τα νέα βασικά καταναλωτικά πακέτα Wind One είναι:


Προγράμματα Wind One Πρόγραμμα Internet Σταθερό Κινητό

Συνδρομή (ευρώ)

WIND ONE 200 Mbps 200 Mbps Unlimited GB

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 1.500’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

Απεριόριστο Mobile Internet 3.000’ προς όλους 3.000 SMS προς όλους

113

WIND ONE 200 Mbps 200 Mbps 5GB

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 300’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

5GB Mobile Internet 1.500’ προς όλους 1.500 SMS προς όλους

93

WIND ONE 100 Mbps 100 Mbps Unlimited GB

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 1.500’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

Απεριόριστο Mobile Internet 3.000’ προς όλους 3.000 SMS προς όλους

100

WIND ONE 100 Mbps 100 Mbps 5GB

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 300’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

5GB Mobile Internet 1.500’ προς όλους 1.500 SMS προς όλους

80

WIND ONE 100 Mbps 100 Mbps 2GB

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 180’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

2GB Mobile Internet 700’ προς όλους 70 SMS προς όλους

70

WIND ONE Έως 50 Mbps 50 Mbps Unlimited GB

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 1.500’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

Απεριόριστο Mobile Internet 3.000’ προς όλους 3.000 SMS προς όλους

93

Έως WIND ONE 50 Mbps 50 Mbps 5GB

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 300’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

5GB Mobile Internet 1.500’ προς όλους 1.500 SMS προς όλους

73

WIND ONE Έως 50 Mbps 50 Mbps 2GB

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 180’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

2GB Mobile Internet 700’ προς όλους 70 SMS προς όλους

63

WIND ONE Έως Unlimited GB 24 Mbps

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 1.500’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

Απεριόριστο Mobile Internet 3.000’ προς όλους 3.000 SMS προς όλους

83

WIND ONE Έως 5GB 24 Mbps

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 300’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

5GB Mobile Internet 1.500’ προς όλους 1.500 SMS προς όλους

63

WIND ONE Έως 2GB 24 Mbps

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές, 180’ εθνικά κινητά, 1.500’ WIND/Q κινητά

2GB Mobile Internet 700’ προς όλους 70 SMS προς όλους

53

Οι συνδρομητές Wind One που δεν θα επιλέξουν κάποιο από τα παραπάνω Unlimited GB πακέτα έχουν τη δυνατότητα σε έκτακτες ανάγκες να ενεργοποιήσουν ένα πακέτο απεριόριστων GB για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μίας ημέρας, μίας εβδομάδας ή ενός μήνα), καλύπτοντας έτσι πιθανές έκτακτες ανάγκες. Όμως, λόγω πολιτικής ορθής χρήσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον η κατανάλωση σε data ξεπεράσει τα 15GB η ταχύτητα πέφτει στο 1Mbps. Tα προγράμματα Wind One δεν περιορίζονται στα παραπάνω σενάρια αναγκών. Τα προγράμματα Wind One επεκτείνονται και σε οικογενειακές ανάγκες, εξασφαλίζοντας στα μέλη της οικογένειας, που ανήκουν στον ίδιο Wind One συνδυασμό, δωρεάν επικοινωνία μεταξύ τους, επιπλέον GB σε καρτοκινητή σύνδεση (SimpleFi On the go) ή διπλάσιο χρόνο ομιλίας σε καρτοκινητό F2G ή Q.

31


SMARTPHONE

S

Samsung Galaxy Note 10+ 5G Στην κορυφή των camera phones, σύμφωνα με το DxOMark

Έχει περάσει λίγος καιρός από την επίσημη παρουσίαση των Samsung Galaxy Note 10 και το DxOMark δημοσίευσε την αναφορά του για το Samsung Galaxy Note 10+ 5G, το οποίο είναι πλέον το smartphone με τις καλύτερες κάμερες. Βέβαια, από τη στιγμή που η μοναδική διαφορά μεταξύ της 5G και της LTE έκδοσης είναι το 5G modem, η βαθμολογία ισχύει και για τις δύο συσκευές.

Πρώτα θα ασχοληθούμε με την κύρια κάμερα και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τη selfie. Η γενική βαθμολογία του Samsung Galaxy Note 10+ 5G είναι 113 πόντοι, δηλαδή μία μονάδα παραπάνω από το Huawei P30 Pro. Βέβαια, αν εξετάσουμε μεμονωμένα τις βαθμολογίες του βίντεο και της φωτογραφίας το Note 10+ 5G μένει πίσω από το P30 στον τομέα της φωτογραφίας με 118 έναντι 119, αλλά σε επίπεδο βίντεο διατηρεί την πρωτιά με 101 έναντι 97.

32


Tο Samsung Galaxy Note 10+ 5G προσφέρει εξαιρετική έκθεση με ευρύ δυναμικό φάσμα, τολμηρά χρώματα και υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας σε διάφορες συνθήκες φωτισμού.

Φωτογραφίες κύριας κάμερας

Αν και η βαθμολογία στις φωτογραφίες είναι πολύ κοντά, η Samsung έχει τροποποιήσει τους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας και τα τελικά αποτελέσματα είναι σχετικά καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις. Το Samsung Galaxy Note 10+ 5G λαμβάνει εξαιρετικές φωτογραφίες σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτισμού. Ένα σημείο στο οποίο υστερεί έναντι του P30 είναι η αρκετά σκοτεινές σκηνές (1 lux). Επίσης, η εστίαση είναι γρήγορη και ακριβής, και το φλας έχει λάβει αρκετά υψηλή βαθμολογία. Ο τηλεφακός του Galaxy Note 10+ 5G έχει μεγαλύτερο διάφραγμα από το S10 5G, f/2.1 έναντι f/2.4. Αυτό βοηθά την κάμερα να καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες στις υφές ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, η απόδοση bokeh και του δέρματος στις φωτογραφίες πορτρέτου έχει βελτιωθεί αισθητά. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το 2x ζουμ θεωρείται μικρό, σε σύγκριση πάντα με τον ανταγωνισμό. Close-range zoom

Βίντεο κύριας κάμερας

Όσον αφορά το βίντεο, τα δείγματα των 4K εγγραφών του Samsung Galaxy Note 10+ 5G είναι ενδιαφέρονται και παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο καταγραφής λεπτομερειών, ζωντανά χρώματα και ανεπτυγμένο δυναμικό εύρος. Επίσης, η αυτόματη εστίαση και ο εντοπισμός αντικειμένων εκτελούνται αρκετά γρήγορα και με ακρίβεια. Επιπλέον, αν και το DxOMark μάλλον δεν δοκίμασε τη λειτουργία Super Steady, καθώς λειτουργεί μόνο στα 1080p, η σταθεροποίηση της εικόνας φαίνεται ιδιαίτερα καλή.

Η selfie κάμερα

Περνώντας στις selfie, εκεί το Samsung Galaxy Note 10+ 5G συγκέντρωσε 99 εκθρονίζοντας το Asus Zenfone 6 από την πρώτη θέση. Η αναλυτική βαθμολογία είναι 103 πόντοι για τις φωτογραφίες και 93 για το βίντεο, έναντι 101 και 93 του Zenfone 6. Η selfie κάμερα του Galaxy Note 10+ 5G δημιουργεί εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο σε ποικίλες συνθήκες λήψης. Η αυτόματη εστίαση συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων που θα βρούμε και η λειτουργία bokeh είναι σχετικά ικανοποιητική. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μικρά Galaxy Note 10 διαθέτουν την ίδια selfie κάμερα, μία σχεδόν όμοια πίσω κάμερα, και το μόνο που τους λείπει είναι ο 3D ToF, που ούτως ή άλλως δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στις δοκιμές του DxOMark.

33


FUTURE TECH

F

Tο μέλλον της τεχνολογίας Προϊόντα και υπηρεσίες τού σήμερα, που αλλάζουν συνεχώς τον τρόπο ζωής και μας δίνουν μια πρόγευση από το μέλλον.

Ένα smartphone με ασυνήθιστο design Το Project Gem είναι ένα smartphone του Andy Rubin (πρώην Google). Σύμφωνα με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Project Gem αφορά μια ιδιαίτερα επιμηκυμένη συσκευή με το ανάλογο περιβάλλον χρήσης που αποτελείται από εφαρμογές σε μορφή «κάρτας» αλλά και ευμεγέθη πλήκτρα χειρισμού. Η συσκευή φαίνεται να έχει ένα μεγάλο πλήκτρο ελέγχου και αυξομείωσης στο δεξί πλευρό και έναν σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος, κάτω από αυτό που μοιάζει να είναι η κύρια κάμερα του smartphone.

Το πολεμικό ελικόπτερο του μέλλοντος Την πρότασή της για το μελλοντικό επιθετικό ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού παρουσίασε η Bell Textron: Πρόκειται για το Bell 360 Invictus, που προτείνεται από την εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft), και, σύμφωνα με τη Bell, συνδυάζει δοκιμασμένες και προηγμένες τεχνολογίες. Ως προς τον οπλισμό του, διαθέτει πυροβόλο των 20 χιλιοστών και ενσωματωμένο εκτοξευτή ικανό να εξυπηρετήσει εύρος όπλων (τόσο σημερινών, όσο και μελλοντικών), ενώ διαθέτει αισθητήρες προηγμένης τεχνολογίας για καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος του θεάτρου επιχειρήσεων.

Ένα κινητό… όλο οθόνη Το Xiaomi Mi MIX Alpha έχει και στις 4 πλευρές οθόνη, με μια λεπτή κάθετη λωρίδα στο πίσω μέρος αριστερά για τις κάμερες. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός είναι μοναδικός και θυμίζει concept επιστημονικής φαντασίας. Τα εικονίδια κατάστασης όπως το σήμα του δικτύου και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας εμφανίζονται στο πλάι. Τα πλήκτρα αυξομείωσης του ήχου είναι ευαίσθητα στην πίεση πλέον και κάτω από την οθόνη στο πλάι του τηλεφώνου. Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι η αναλογία οθόνης προς σώμα είναι μεγαλύτερη από 180 τοις εκατό. Θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και θα κοστίζει περίπου 2.560 ευρώ.

34


Στα τέλη του 2020 το λανσάρισμα του PlayStation 5 Το PlayStation 5 θα ανακοινωθεί και θα είναι εμπορικά διαθέσιμο λίγο πριν την περίοδο των εορτών του 2020. Στα νέα στοιχεία του PS5 θα περιλαμβάνονται τα αναβαθμισμένα γραφικά, τα οποία θα βασίζονται σε νέα τεχνολογία διαχείρισης των εφέ φωτισμού (ray tracing) σε ένα παιχνίδι. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα υποστηρίζεται από την GPU (τη μονάδα γραφικών) της κονσόλας. Επίσης, αλλαγή θα επέλθει και στην τεχνολογία αποθήκευσης: το PS5 θα διαθέτει νέο δίσκο τεχνολογίας SSD (solid-state drive) που θα επιτρέπει την ταχύτερη εκκίνηση αλλά και το ταχύτερο φόρτωμα των παιχνιδιών.

Η ψηφιακή βοηθός Alexa τώρα στο… δαχτυλίδι

Toyota: Αυτόνομα οχήματα για τη μεταφορά αθλητών

Όσοι επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν τις δυνατότητες της Alexa σε… δαχτυλίδι. Το Echo Loop είναι ένα δαχτυλίδι κατασκευασμένο από ειδικό κράμα τιτανίου, και ο χρήστης του μπορεί να ενεργοποιήσει την ψηφιακή βοηθό Alexa πατώντας ένα διακριτικό πλήκτρο που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του. Το δαχτυλίδι στη συνέχεια, μέσω δόνησης, θα ειδοποιήσει τον χρήστη για το πότε μπορεί να μιλήσει στην ψηφιακή βοηθό καθώς και για να φέρει το χέρι του με το δαχτυλίδι κοντά στο αφτί του για να ακούσει την απάντηση της Alexa από ένα μικροσκοπικό ηχείο.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα παρέχει μέχρι και 20 ειδικά σχεδιασμένα οχήματα e-Palette «Tokyo 2020 Version» για την υποστήριξη των μετακινήσεων των αθλητών στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020. Το όχημα έχει συμμετρικό σχεδιασμό με χαρακτηριστικό σχήμα κύβου με τροχούς στις τέσσερις γωνίες του. Περιλαμβάνει εύχρηστες χειρολαβές και καθίσματα, καθώς και μεγάλες συρόμενες πόρτες, ηλεκτρικές ράμπες και ένα σύστημα ελέγχου άφιξης για χρήση όταν πλησιάζει στους προορισμούς του για να μπορούν οι επιβάτες- περιλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια- να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα και γρήγορα.

35


BEST APPS

A

Apps

Όλες οι νεότερες εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε από τα δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα: iOS, Android και Windows Phone. Applications για παιχνίδι, ψυχαγωγία, ενημέρωση, διασκέδαση και γυμναστική, δωρεάν ή και επί πληρωμή. Περιηγηθείτε στον θαυμαστό κόσμο των καλύτερων apps!

www.apple.com/iphone/apps-for-iphone, play.google.com, www.microsoft.com

Localeur

Σταυρόλεξα 10

Η φιλοσοφία της εφαρμογής είναι απλή: ντόπιοι πληρώνονται για να αποκαλύψουν τα μυστικά της πόλης τους, όπως για παράδειγμα τα καλύτερα μαγαζιά για tapas κτλ. Δυστυχώς προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε αμερικανικές πόλεις αλλά σίγουρα θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες σύντομα. Μέχρι να γίνει αυτό, καλό θα ήταν να βγει μια παρόμοια και για τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας.

Αυτή η εφαρμογή προσφέρει 60 δωρεάν σταυρόλεξα από πάρα πολλές κατηγορίες: γενικές γνώσεις, ζώα, γεωγραφία, ιστορία, πολιτική, μουσική, φιλοσοφία, αστρονομία, διάσημοι καλλιτέχνες, αθλήματα, γλώσσες, κουζίνα, περίεργα, τεχνολογία κ.ά. Προτείνεται σε ενήλικες και παιδιά, ενώ δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο. Καταλαμβάνει μικρό χώρο στη μνήμη του κινητού, έχει τρία επίπεδα δυσκολίας και μπορείτε ταυτόχρονα να ακούτε μουσική.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

Free WiFi Finder

Η καλύτερη εφαρμογή για το δίπλωμα αυτοκινήτου. Περιλαμβάνει όλα τα τεστ με τα σήματα και τις μηχανολογικές ερωτήσεις σε μόλις 6.8 mb. Είναι εύκολο στη χρήση, λειτουργεί άψογα σε όλα τα smartphones χωρίς κολλήματα, περιλαμβάνει 30 τεστ ερωτήσεων, δημιουργία τυχαίου τεστ, ενώ μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο θεωρίας μέσα από την εφαρμογή. Επίσης, δείχνει live κίνηση στους δρόμους, δίνει οδηγίες αλλαγής ελαστικού, οδηγίες μηχανικού ελέγχου, tips για οικονομική-οικολογική οδήγηση.

Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για δωρεάν ίντερνετ στο κινητό σας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό. Αυτή η εφαρμογή έχει καταγράψει περισσότερες από 320.000 συνδέσεις σε πάνω από 140 χώρες και σας επιτρέπει να ψάξετε για ασύρματο ίντερνετ ανά περιοχή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε τον απαραίτητο χάρτη για να έχετε πρόσβαση ενώ βρίσκεστε offline.

Δωρεάν

Δωρεάν

Δωρεάν

Δωρεάν

36


Mi Fit Δωρεάν

Από τις πιο πλήρεις εφαρμογής ευεξίας και φυσικής κατάστασης. Το application καταγράφει τη δραστηριότητά σου, αναλύει τη διάρκεια του ύπνου και της ξεκούρασής σου, αλλά και αξιολογεί τις προπονήσεις σου (ένταση, χρόνος). Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να σου προτείνει βελτιώσεις στο προπονητικό σου πρόγραμμα, αλλά και στην περίοδο αποκατάστασης προκειμένου να βελτιστοποιήσεις τα οφέλη της γυμναστικής. Με τα βίντεο που ενσωματώνει έχεις τη δυνατότητα να χτίσεις μια πιο υγιή και διασκεδαστική ρουτίνα.

Call of Duty: Mobile Δωρεάν

Το θρυλικό Call of Duty τώρα είναι πλέον διαθέσιμο και σε mobile έκδοση, για να παίζετε το δημοφιλές παιχνίδι στο κινητό σας. Μάλιστα, δεν πρόκειται για απλή μεταφορά του τίτλου της Activision, αλλά για κανονικό παιχνίδι που έχει και πολλά έξτρα για τους φανατικούς και μη του είδους. Παίξτε σε τρομακτικά περιβάλλοντα με ζόμπι ή βρείτε τον αντίπαλο ελεύθερο σκοπευτή προτού σας βρει αυτός. Μη χάσετε τα βραβεία και τα όπλα που σας προσφέρει το παιχνίδι, γιατί το επίπεδο δυσκολίας όλο και θα ανεβαίνει.

Zooba: Free-For-All Battle Game Δωρεάν

Ποιος θα γίνει ο βασιλιάς της ζούγκλας; Το Zooba είναι ένας δωρεάν multiplayer παιχνίδι στο οποίο καλείστε να επιλέξετε έναν από τους δέκα χαρακτήρες ζώων και να επιβιώσετε στην αρένα των μαχών. Αφού βρείτε τον χαρακτήρα σας, το παιχνίδι είναι εύκολο: εξοντώστε τους εχθρούς σας όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Μόνο το καλύτερο ζώο θα κερδίσει αυτόν τον αγώνα και θα γίνει ο βασιλιάς του ζωολογικού κήπου.

37


PC & VIDEO GAMES

G

Οι επιλογές του μήνα Μια νέα γενιά παιχνιδομηχανών κατέφτασε! Το Xbox One και το PlayStation 4 έρχονται με απίστευτα, state-of-the-art γραφικά και παιχνίδια, για να διεκδικήσουν μια θέση στο σαλόνι μας. Οι «κλασικές» κονσόλες Xbox 360 & PlayStation 3 εξακολουθούν να προσφέρουν πλειάδα παιχνιδιών, ενώ κυρίαρχες φορητές παιχνιδομηχανές παραμένουν το Nintendo 3DS με μοναδικά τρισδιάστατα γραφικά και το PS Vita με τις υπέροχες οθόνες αφής του.

Friday the 13th Nintendo Switch

Ένα όνομα, χιλιάδες εικόνες, σε ένα φανταστικό action horror παιχνίδι που παίρνει σάρκα και οστά, βασισμένο στην πασίγνωστη σειρά. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο είτε του Jason είτε των Camp Counselors, οι παίκτες θα ζήσουν την απόλυτη τρέλα του ψυχρού δολοφόνου καθώς ξεσκουριάζει τις τεχνικές του στο... ξεκοίλιασμα. Ένα θρίλερ για γερά στομάχια! Παίξε μόνος σε αποστολές single player ή ξεχύσου σε online μάχες όπου 7 παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με τον Jason -- και οι 8 βέβαια, είναι παίκτες που προσπαθούν να βγουν ζωντανοί, με οποιοδήποτε τίμημα.

Gears of War 5 Xbox One

Το Gears of War 5 είναι η πιο έντονη περιπέτεια της σειράς, και όλα παίρνουν απρόσμενη τροπή. Ο κόσμος καταρρέει. Η εξάρτηση της ανθρωπότητας από την τεχνολογία έχει γίνει η αιτία της πτώσης της και οι εχθροί ενώνονται για να εξαλείψουν όλους τους επιζώντες. Ως Kait, πρέπει να ταξιδέψεις στον μεγαλύτερο, πιο όμορφο κόσμο του Gears για να ανακαλύψεις την προέλευση των Locust και να πολεμήσεις με την ομάδα σου για να προστατεύσεις ό,τι έχει απομείνει. Βίωσε τη μάχη για τη σωτηρία της ανθρωπότητας τόσο μέσα όσο και έξω από τα τείχη της πόλης, στο πιο όμορφο και αχανές παιχνίδι Gears of War.

38

38


The Last of Us Part II PS4

Πέντε χρόνια αργότερα, οι Ellie και Joel επανέρχονται στο The Last of Us Part II, μια έντονη, οδυνηρή και συναισθηματική περιπέτεια. Αρχικά η Ellie και ο Joel εγκαταστάθηκαν στο Τζάκσον, Ουαϊόμινγκ. Η ζωή στην ακμάζουσα κοινότητα επιζώντων τους εξασφάλισε ηρεμία και σταθερότητα, παρά τη συνεχή απειλή τόσο των μολυσμένων όσο και άλλων, πιο απελπισμένων επιζώντων. Όταν ένα βίαιο γεγονός διαταράσσει αυτή την ηρεμία, η Ellie ξεκινά ένα ατέλειωτο ταξίδι με σκοπό να επαναφέρει τη δικαιοσύνη και να δώσει ένα τέλος. Καθώς καταδιώκει τους υπεύθυνους έναν προς έναν, έρχεται αντιμέτωπη με τις καταστροφικές φυσικές και συναισθηματικές επιπτώσεις των ενεργειών της.

Uncharted: Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο PS4

Το Uncharted: Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο είναι μια ολοκαίνουργια περιπέτεια στο σύμπαν του Uncharted, της οποίας ηγείται η Chloe Frazer που γνωρίσαμε στο Uncharted 2. Βαθιά στην Ινδία, ένας αδυσώπητος πολέμαρχος που κερδοσκοπεί από τον πόλεμο, είναι κοντά στην ανακάλυψη ενός αρχαίου και πολύτιμου αντικειμένου. Στα επικίνδυνα ταξίδια της, θα επιστρατεύσει τη βοήθεια της Nadine Ross, της αδίστακτης μισθοφόρου που πρωτοείδαμε στο Uncharted 4. Σε ξένο έδαφος, με ορδές εχθρών και την αφιλόξενη γη στην οποία θα προσέχεις κάθε βήμα σου, το Uncharted 4: The Lost Legacy προσφέρει μια φρέσκια οπτική με δύο ενδιαφέροντες χαρακτήρες στη θέση του θρυλικού Nathan Drake.

Tetris 99 intendo Switch

Το παιχνίδι Tetris 99 ήρθε στο Nintendo Switch. Σε μάχες 99 παικτών, θα χρειαστείς ταχύτητα, δεξιότητες και στρατηγική για να χτυπήσεις τον ανταγωνισμό και να γίνεις ο τελευταίος παίκτης που στέκεται. Μπορείς να στοχεύσεις αντιπάλους στέλνοντάς τους σκουπίδια, αλλά να είσαι προσεκτικός. Οι αντίπαλοί σου μπορεί να σε στοχεύσουν με τη σειρά τους. Νίκησε τους αντιπάλους σου για να αποκτήσεις δυνάμεις που μπορεί να σου δώσουν το πλεονέκτημα για μελλοντικές επιθέσεις.

39

39


NBA 2K20

Μικρή εξέλιξη, αλλά σταθερή αξία

Από το blacktop έως το παρκέ, μέσα από τις γειτονιές, το NBA 2K20 ανεβαίνει σε νέο level, με τις νέες προσθήκες που το κάνει τόσο ρεαλιστικό στο MyCAREER, που είναι σαν να παίζεις εσύ στο πρωτάθλημα. Επίσης πρώτη φορά βλέπουμε να παρουσιάζεται το WNBA με 12 ομάδες για να παίξεις. (Για PS4, Xbox One, PC, Switch)

Το σημείο που μας έκανε εντύπωση είναι το νέο σύστημα άμυνας, καθώς πλέον χάρη στις ενδείξεις που υπάρχουν κάτω από τον επιτιθέμενο παίκτη, γίνεται ευκολότερα αντιληπτό πότε μπορείτε να του κλέψετε την μπάλα. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παίκτης που χειρίζεται την μπάλα έχει στη βάση του, κανονικό κύκλο, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να του την κλέψετε. Αν ο κύκλος αλλάξει σε διακεκομμένες γραμμές, τότε είναι η ευκαιρία σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παίξετε καλύτερη άμυνα και σίγουρα θα μετριάσετε τα φάουλ τα οποία γίνονταν με αφθονία στις προηγούμενες εκδόσεις. Όσον αφορά το νέο σύστημα ντρίπλας θεωρούμε ότι αφορά πιο εξειδικευμένους παίκτες, καθώς αρκετές από αυτές διαθέτουν μια παραπάνω δυσκολία. Αν χειρίζεστε κάποιον παίκτη που είναι ειδικός στις ντρίπλες, τότε πρακτικά μπορείτε να κερδίσετε οποιονδήποτε αμυντικό. Μεγαλύτερο ρόλο στο αν θα είναι επιτυχημένα τα σουτ ή όχι από φέτος παίζει και η κούραση του παίκτη, καθώς αν κινείστε διαρκώς κρατώντας το

τρέξιμο πατημένο, είναι πιο πιθανό να αστοχήσει ο παίκτης σας αλλά και να κάνει περισσότερα λάθη. Με αυτόν τον τρόπο η 2Κ βοηθάει την πιο τακτική ανάπτυξη του παιχνιδιού και μετριάζονται τα αχρείαστα «γιούρια» που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι αντίπαλοι. Τέλος, μετριότατη είναι η Α.Ι. του παιχνιδιού, με τους παίκτες πολλές φορές να στέκονται ακίνητοι και να περιμένουν από τον δικό σας παίκτη να τα κάνει όλα. Πολλές φορές δεν κάνουν τις κινήσεις που πρέπει, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις φαίνονται και αρκετά βαρείς. Για μια ακόμη φορά έχει γίνει αξιοπρεπέστατη δουλειά στην ιστορία του MyCareer, με τον LeBron James και τη Springhill Entertainment να παραδίδουν μια χολιγουντιανή εμπειρία. Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα παρατηρήσετε στο MyCareer είναι στη δημιουργία του παίκτη σας. Εκτός απ’ το ότι έχετε πρόσβαση σε παραπάνω από έναν παίκτες, η όλη εμπειρία δίνει έμφαση σε τέσσερα builds (shooting, finishing, playmaking, defense). Κατά τη δημιουργία του παίκτη σας

40


μπορείτε να τον προσαρμόσετε στα μέτρα σας μέσα από απλά γραφήματα, ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε απευθείας και το potential που θέλετε να φτάσει ο παίκτης σας. Είναι κάτι που ζητούσε το community, καθώς αρκετοί παίκτες βελτίωναν τους χαρακτήρες τους (κάτι που έπαιρνε πολύ χρόνο ή πολύ χρήμα) και στο τέλος δεν κατέληγαν όπως τους ήθελαν από πλευράς στατιστικών. Πλέον αυτό δεν υφίσταται αφού μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα. Να σημειώσουμε ότι το ανώτερο overall που μπορεί να φτάσει ο παίκτης σας είναι το 95 (κάτι που φέτος είναι πιο εύκολο) ενώ για φτάσετε το 99 θα πρέπει να συμμετέχετε στα events που γίνονται στο Neighborhood κάθε τρεις μέρες. Συμπερασματικά, η 2K μάς παρουσιάζει έναν τίτλο με μικρές αλλαγές και ελάχιστες προσθήκες, που κάποιες από αυτές ίσως να μην ενδιαφέρουν το κοινό. Τα γραφικά και το gameplay παραμένουν σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ και το MyCareer είναι αξιοπρεπέστατο με κορυφαία ονόματα να βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη, αλλά και μπροστά από την κάμερα.

41


Προγράμματα για Ιδιώτες

Νέα Προγράμματα COSMOTE Mobile Τα νέα προγράμματα COSMOTE Mobile σού προσφέρουν περισσότερα data για να απολαμβάνεις περισσότερο Internet από το κινητό σου στο COSMOTE 4G, το δίκτυο που συνεχώς επεκτείνεται για να έχεις γρήγορο Mobile Internet σε περισσότερα σημεία από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο στην Ελλάδα! Και επιπλέον, είναι τα μόνα που σου προσφέρουν δυνατότητα ομιλίας ακόμα και στους πιο δύσκολους εσωτερικούς χώρους με WiFi δίκτυο, χάρη στην πρωτοποριακή και αποκλειστική υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling.

Διάλεξε το ιδανικό πρόγραμμα για να έχεις τα data που χρειάζεσαι και χρόνο ομιλίας! Tα πάγια των προγραμμάτων περιλαμβάνουν έκπτωση 1€, λόγω προσφοράς του e-λογαριασμού.

MOBILE S

Internet

MOBILE M

MOBILE L

MOBILE XL

34,90€/μήνα

44,90€/μήνα

64,90€/μήνα

89,90€/μήνα

500 MB

1,5 GB

5 GB

15 GB

2000'

Απεριόριστα λεπτά

300'

Ομιλία

προς όλους

SMS

προς όλους

300

600'

προς όλους

600

προς όλους

προς όλους

2000

προς όλους

προς όλους

4000

προς όλους

Δες τα ΔΩΡΕΑΝ οφέλη του προγράμματός σου:

COSMOTE 4G

COSMOTE WiFi Calling

My COSMOTE App

COSMOTE TV GO

COSMOTE Roaming

COSMOTE My Internet

Το μεγαλύτερο δίκτυο 4G στην Ελλάδα που αναπτύσσεται συνεχώς, είναι πάντα διαθέσιμο σε όλους!

Η επικοινωνία στο κινητό γίνεται ακόμα πιο εύκολη και στους πιο δύσκολους εσωτερικούς χώρους.

Με ένα απλό άγγιγμα, διαχειρίζεσαι εύκολα τα προγράμματα, τις υπηρεσίες και τους λογαριασμούς σου.

Ως συνδρομητής COSMOTE TV, απολαμβάνεις περιεχόμενο στο κινητό ή στο Τablet σου, από οποιοδήποτε WiFi δίκτυο ή κάνοντας χρήση των MB σου.

Τώρα, όταν είσαι σε χώρες της Ε.Ε., νιώθεις σαν να είσαι στην Ελλάδα. Γιατί έχεις δωρεάν τον χρόνο ομιλίας, τα MB και τα SMS του προγράμματός σου!

Πλέον, έχεις τον απόλυτο έλεγχο του κόστους των ΜΒ σου και την ασφάλεια ότι δεν θα χρεωθείς παραπάνω, χωρίς να το επιλέξεις εσύ.

Τα προγράμματα παρέχονται από την COSMOTE. Χρεώσεις μετά τη δωρεάν χρήση: 0,01233€/δευτ. για ομιλία και video-κλήσεις, 0,25€/SMS προς εθνικά δίκτυα. Χρέωση ανά δευτερόλεπτο, με ελάχιστο χρόνο χρέωσης τα 60 δευτ. Τα προγράμματα παρέχονται με ενεργή την υπηρεσία COSMOTE My Internet. Σε περίπτωση που δεν είναι ενεργή η υπηρεσία COSMOTE My Internet, η χρέωση για πλοήγηση στο Internet μετά τη δωρεάν χρήση είναι 0,09€/ΜΒ (με ρυθμίσεις WAP και Internet). Η χρήση των ΜΒ του προγράμματος στην υπηρεσία COSMOTE TV GO προϋποθέτει την ενεργοποίηση της δωρεάν υπηρεσίας COSMOTE My Internet. Όλα τα πάγια των προγραμμάτων περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24% και επιπλέον τα πάγια των προγραμμάτων COSMOTE MOBILE S/M/L περιλαμβάνουν και τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας 12% και του προγράμματος COSMOTE MOBILE XL περιλαμβάνει και τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας 15%. Όλα τα παραπάνω προγράμματα επιβαρύνονται με υψηλότερο τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας εάν το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού (προ Φ.Π.Α.) ανά σύνδεση κινητής ανέλθει σε κλίμακα στην οποία εφαρμόζεται υψηλότερο τέλος.

Sel Xrewsewn Mobile_21x28,5 May.indd 1

17/4/19 16:54


e-shop: www.trimhellas.gr

+30 210 5810581-3

MΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ

ΣΧΑΡΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΥ

ΣΧΑΡΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΟΡΟΦΗΣ

ΣΧΑΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ

ΣΧΑΡΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΣΠΟΡ

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ KÖNIG

ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ THULE

MΠΑΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ

ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΙ BRiNK

Car, Bike & Outdoor Solutions

ΕΚΘΕΣΗ • ΠΩΛΗΣΕΙΣ • SERVICE: Λεωφ. Αθηνών 286 - 124 62 Χαϊδάρι - Αθήνα Τηλ.: 210 5810581-3, E-mail: info@trim.gr, info@trimhellas.gr TRIM Hellas


SMARTPHONES

O

Λειτουργικό Σύστημα

MLS Diamond 5.2”

Samsung Galaxy A50

Sony Xperia XZ2

Razer Phone

Cat S41

Android OS 5.1 (Lollipop)

Android OS 9.0 (Pie)

Android OS 8.0 (Oreo)

Android OS 7.1.1 (Nougat)

Android OS 7.1.1 (Nougat)

-

-

-

-

-

Επικοινωνία Δείκτης SAR (W/kg) Γενικά Χαρακτηριστικά Επεξεργαστής Bluetooth Wi-Fi 4G Ενσωματωμένο GPS Οθόνη (ίντσες)

Octa Core 1,30 GHz

• • •

Exynos7904 Octa Core Qualcomm Snapdragon 845 Octa-Core 2,3 GHz Snapdragon 835 Octa-Core 2,35 GHz

• • • •

• • • •

• • •

Octa Core//MTK P20 MT6757

• • •

5,2’’

6,4’’

5,7’’

5,7”

5”

1.920 x 1.080

2.340 x 1.080

2.160 x 1.080

2.560 x 1.440

1.920 x 1.080

Ενσωματωμένη Μνήμη

16 GB

128 GB

64 GB

64 GB

32 GB

Επέκταση Μνήμης (Έως)

32 GB

512 GB

256 GB

2 TB

2 TB

Τύπος Κάρτας Μνήμης

MicroSD

MicroSD

MicroSD

MicroSD

MicroSD

Sim Card

Dual-SIM

2x Nano-SIM

Nano-SIM

Nano SIM

2x Nano SIM

Kάμερα (Mpixel)

16+8

25+8+5+25

19+5

12

13+8

Εγγραφή Video

1080p @30fps

1080 @30fps

Full HD @960fps

2.160p@30 fps

E299

E349

E389

E399

E479

Ανάλυση Οθόνης

Διασκέδαση

Προτεινόμενη τιμή (με ΦΠΑ)

58


Nokia 8 Sirocco

Xiaomi Mi MIX 3 DS

Samsung Galaxy A9

Huawei P30 Pro Dual

Meizu 16th

Samsung Galaxy A80

Apple iphone 8plus

Android OS 8.0 (Oreo)

Android OS 9.0 (Pie)

Android OS 8.0 (Oreo)

Android OS 9.0

Android OS 8.0 (Oreo)

Android OS 9.0 (Pie)

iOS 11

-

1,448

0,351

0,99

-

0,22

0,94

Snapdragon 835 Octa-Core 2,5 GHz

Snapdragon 845 2,8 GHz

Snapdragon 660 Octa-Core 2,2 GHz

Kirin 980 Octa-Core 2,6 GHz

Snapdragon 845 Octa-Core 2,8 GHz

5,5”

6,39’’

6,3’’

6,47’’

6”

6,7”

5,5’’

2.560 x 1.440

2.340 x 1.080

2.220 x 1.080

2.340 x 1.080

1.080 x 2.160

2.400 x 1.080

1.080 x 1.920

128 GB

128 GB

128 GB

128 GB

128 GB

128 GB

256 GB

512 GB

256 GB

MicroSD

MicroSD

• • •

• • •

• • •

• • • •

• • •

Qualcomm Octa-Core 2,2 GHz Hexa-Core A11 64-bit

• • • •

• • • •

Nano SIM

2 x Nano SIM

2x Nano-SIM

2x Nano-SIM

2x Nano SIM

Nano SIM

Nano SIM

12+13+5

24+2+12+12

24+10+8+5

40+20+16+ToF

12

3.840x2.160@30fps

48 + 8

2.160@80/60fps

20 + 12 +20

3840x2160@30fps

4K @60fps

E525

E569

E398

E598

E699

E699

E719

59


SMARTPHONES

O

Apple iPhone XR

Samsung S10 E

Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S10

iOS 12

Android OS 9.0 (pie)

Android OS 7.0 (Nougat)

Android OS 8.0 (Oreo)

Android OS 9.0 (pie)

-

-

-

-

-

Hexa-Core A12

Exynos 9820 Octa-Core

Snapdragon 838 Octa-Core 1,9 GHz

Snapdragon 845 Octa-Core 2,9 GHz

Exynos 9820 Octa-Core

6,1’’

5,8’’

6,2”

5,8”

6,1”

1.792 x 828

Quad+ Resolution

2.960 x 1.440

2.560 x 1.440

Quad+ Resolution

64 GB

128 GB

64 GB

64 GB

128 GB

Επέκταση Μνήμης (Έως)

-

256 GB

256 GB

-

Τύπος Κάρτας Μνήμης

-

MicroSD

MicroSD

-

Nano SIM

2x Nano SIM

Nano SIM

Dual-SIM

Dual-SIM

Kάμερα (Mpixel)

12

16 + 12 + 10

12

12

12 + 12 + 16 + 10

Εγγραφή Video

4K@24/30/60fps

4K UHD@60fps

3840x2160@60fps

4K UHD @60fps

4K UHD @60fps

E769

E789

E845

E879

E939

Λειτουργικό Σύστημα Επικοινωνία Δείκτης SAR (W/kg) Γενικά Χαρακτηριστικά Επεξεργαστής Bluetooth Wi-Fi 4G Ενσωματωμένο GPS Οθόνη (ίντσες) Ανάλυση Οθόνης Ενσωματωμένη Μνήμη

Sim Card

• • • •

• • • •

• • • •

• • • •

• • • •

Διασκέδαση

Προτεινόμενη τιμή (με ΦΠΑ)

60


Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy Note 9

Apple iPhone 11

Apple iPhone Xs

Samsung Galaxy Note 10+

Apple iPhone XS Max

Samsung Galaxy S10+

Android OS 8.0 (Oreo)

Android OS 8.0 (Oreo)

iOS 13

iOS 12

Android OS 9.0 (Pie)

iOS 12

Android OS 9.0

0,294

-

0,-

-

-

-

-

Snapdragon 845 Octa-Core 2,7 GHz

Octa-Core

Apple A13 Bionic Chip

Apple A12 Bionic

Exynos 9825 Octa-Core 2,7 GHz

Hexa-Core A12

Snapdragon 855 Octa-Core

6,2”

6,4”

6,1’’

5,8’’

6,8”

6,5’’

6,4’’

2.960 x 1.440

2.960 x 1.440

1.792 x 828

2.436 x 1.125

3.040 x 1.440

2.688 x 1.242

3.040 x 1.440

64 GB

128 GB

256 GB

64 GB

256 GB

64 GB

512 GB

400 GB

512 GB

-

1 TB

512 GB

MicroSD

MicroSD

-

MicroSD

MicroSD

Dual-SIM

2x Nano-SIM

Nano SIM

Nano SIM

Dual-SIM

Nano SIM

Nano SIM

12

12 + 12

12 + 12 + 12

12

16 + 12 + 12

12

16

4K UHD @60fps

3840x2160@30fps

4K@24/30/60fps

4K@24/30/60fps

2160p @ 60fps

4K@24/30/60fps

2160@30fps

E995

E1.049

E1.059

E1.099

E1.149

E1.218

E1.299

• • • •

• • • •

• • • •

• • • •

61

• • • •

• • • •

• • • •


TABLETS

O Apple iPad 7th Gen

Huawei MediaPad M5 4G

Apple iPad Mini 5th Gen

Apple iOS 10

Android OS 8.0 (Oreo)

Apple iOS 12

10,2”, 2.160 x 1.620

10,8”, 2.560 x 1.600

7,9”, 2.048 x 1.536

-

4 GB

3 GB

32 GB

64 GB

256 GB

A10 Fusion

Octa-Core 2,4 GHz

Quad-Core Α12 Bionic SoC

Μπαταρία

-

Li-Ion 5.100 mAh

Li-Po

Χρόνος λειτουργίας (έως ώρες)

-

-

10

WiFi, Bluetooth

USB, WiFi, Bluetooth

WiFi, Bluetooth

Λειτουργικό Σύστημα

Γενικά Χαρακτηριστικά Sim Οθόνη Μνήμη (RAM) Ενσωματωμένη Μνήμη (GB) Επέκταση Μνήμης (Έως) Επεξεργαστής

Συνδεσιμότητα

GPS 250,6 x 174,1 x 7,5

212,6 x 124,8 x 7,3

203,2 x 134,8 x 6,1

483

316

300

Kάμερα εμπρός (Mpixel)

-

8

7

Kάμερα πίσω (Mpixel)

8

13

8

1080p@30fps

1080p & Slo-mo@120fps

E419

E499

E689

Διαστάσεις (mm) Βάρος (gr) Διασκέδαση

Εγγραφή Video

Προτεινόμενη τιμή (με ΦΠΑ)

62


Lenovo Tablet 10

Apple iPad Air 3rd Generation

Apple iPad Pro 10.5

Samsung Galaxy Tab S6 Τ865

Windows 10 Pro 64

Apple iOS 12

Apple iOS 11

Android OS

Nano SIM

Apple SIM

10,1”, 1.920 x 1.200

10.5”, 2.224 x 1.668

10.5”, 2.224 x 1.668

10,5” WQXGA, Super AMOLED

4 GB

3 GB

-

8 GB

64 GB

256 GB

64 GB

256 GB

-

Micro SD έως 1 TB

Quad-Core 2,4 GHz

Quad-Core Α12 Bionic SoC

Hexa-Core Α10X Fusion

Snapdragon 855 2,8 GHz

Li-Po, 39Whrs

Li-Po

-

7.040 mAh

9,9

10

10

9

USB, WiFi, Bluetooth, NFC

WiFi, Bluetooth

WiFi, Bluetooth

USB, WiFi, Bluetooth

261 x 178 x 10,6

250,6 x 174,1 x 6,1

250,6 x 174,1 x 6,1

244,5 x 159,5 x 5,7

1.000

456

469

420

-

7

7

8

-

8

12

13 + 5

-

1080p & Slo-mo@120fps

UHD 4K (3840x2160)@30fps

E749

E799

E819

E889

63


LAPTOPS

O

Apple MacBook Air Retina 13.3” 2019

Asus 14” ZenBook

Microsoft Surface Pro 6

MacOS Mojave

Microsoft Windows 10 64bit

Microsoft Windows 10 Home

13,3”, 2.560 x 1.600

14”, 1.920 x 1.080

12,3”, 2.736 x 1.824

8 GB - 2133 MHz

8 GB

8 GB LPDDR3 - 1866 MHz

128 GB SSD

512 GB SATA3 M.2 SSD

128 GB SSD

Intel Core i5 - 1,6 GHz

Intel Core i7 8565U - 1,8 GHz

Intel Core i5 8250U - 1,6 GHz

Li-Po 49,9WHrs

3-cell Li-ion 50WHrs

-

10

-

13

Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0

WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0

Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1

30,41 x 21,24 x 1,56

31,9 x 19,9 x 1,59

29,2 x 20,1 x 0,8

1.250

1.090

770

Kάμερα

FaceTime HD 720p

HD IR/RGB Combo Camera

5 Mp/8 Mp 1080p Full HD video

Κάρτα γραφικών

Intel UHD Graphics

NVIDIA GeForce MX 150

Intel UHD Graphics 620

E1.249

E1.299

E1.487

Λειτουργικό Σύστημα

Γενικά Χαρακτηριστικά Οθόνη Μνήμη RAM Σκληρός δίσκος Επεξεργαστής Μπαταρία Χρόνος λειτουργίας (έως ώρες) Ενσύρματο δίκτυο Ασύρματο δίκτυο Διαστάσεις (cm) Βάρος (gr) Διασκέδαση

Προτεινόμενη τιμή (με ΦΠΑ)

64


HP Spectre X360 13-ae012nv

Apple MacBook Pro Touch Bar 13.3” 2019

Dell G3 3590

Samsung Galaxy Book 12.0

Microsoft Windows 10 Home 64

MacOS Mojave

Microsoft Windows 10 64 Bit

Microsoft Windows 10 Pro 64 Bit

13,3”

13,3”, 2.560 x 1.600

15,6” Full HD, 1.920 x 1.080

12”, 2.160 x 1.440

8 GB LPDDR3-2133 SDRAM

8 GB LPDDR3 - 2133 MHz

8 GB

8 GB

256 GB NVME SSD

128 GB SSD

1TB SSD & 256GB SSD

256 GB SSD

Intel Core i7-8550U 1,8 GHz

Intel Core i5 - 1,4 GHz

Intel Core i7-9750H - 4,5 GHz

Intel Core i5-7200U 2,5 GHz

Li-ion 3-cell 60 Wh

Li-Po 54,5WHrs

3-cell Li-ion, 36WHrs

Li-Ion 5070 mAh

-

10

-

11

LAN Wi-Fi, Bluetooth 4.2

Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0

Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth

Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1

30,6 x 21,8 x 1,36

30,41 x 21,24 x 1,49

36,4 x 25,9 x 2,4

29,1 x 20 x 0,72

1.260

1.370

1.970

754

Υπέρυθρη HP TrueVision FHD

720p FaceTime HD

Web camera

13 Mp / 5 Mp

Intel UHD 620

Intel Iris Plus Graphics 645

GeForce GTX 1660Ti

Intel HD Graphics 620

E1.499

E1.569

E1.579

E1.699

65


GREECE

DIGITAL

NEWS

DIGITAL

www.mobilenews.gr

Mobile News GR

NEWS

@mobilenewsgr

ALBANIA

DIGITAL

ΝΈΑ ΚΑΙ ΕΙΔΉΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ROMANIA NEWS

READ US ONLINE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: TRIM PUBLICATIONS - TΗΛ.: +30 210 7240510, ΑΘΗΝΑ


DIGITAL

www.energyworld.gr Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΣΑΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΏΠΗ

DIGITAL

ς μα ε στ NE βά LI ια Δ ON

TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

www.energyworld.gr

Γ. ΚΕΛΕΜΕΝΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ IGB ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Τεύχος 94 Νοέμ.-Δεκ. 2019

Τιμή: 3 ευρώ

READ US ONLINE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: TRIM PUBLICATIONS - TΗΛ.: +30 210 7240510, ΑΘΗΝΑ


+30 210 5810581-3

e-shop: www.trimhellas.gr

TRIM A.E. - ΕΚΘΕΣΗ • ΠΩΛΗΣΕΙΣ • SERVICE Λεωφ. Αθηνών 286 - 124 62 Χαϊδάρι - Αθήνα Τηλ.: 210 5810581, Fax: 210 5812800 E-mail: info@trim.gr, info@trimhellas.gr www.trimhellas.gr

Profile for TRIM S.A

KINHTA NEA 250  

KINHTA NEA 250  

Profile for mediapath
Advertisement