Page 1

WEET WAT ER TE KOOP IS.

NAJAAR/WINTER 2011/2012

PRIJS € 5,95

ADVIES VAN ONTWERPERS DE BADKAMER SLIM INDELEN; WAAR MOET JE OP LETTEN?

BINNENKIJKEN

VRIJSTAAND BAD IN EEN KLEINE BADKAMER

VAN BUBBELBAD TOT INLOOPDOUCHE

ALLE PRODUCTEN OP EEN RIJ

BP

Tips voor de financiering van je nieuwe badkamer

VERWARMING

en CV legio COMFORTABELE mogelijkheden

MODERNE BADKAMER ANNEX SLAAPKAMER

‘Een slimme, glazen wand scheidt de functies’


Sobro

Het design in al zijn zuiverheid. De nieuwe collectie Sobro van Sanijura verbindt tegelijkertijd de nobele materialen zoals keramiek en de stijl van de hedendaagse lijnen. Deze serie, beschikbaar in meerdere afmetingen, biedt een actuele en aantrekkelijke kleurkeuze aan. CreĂŤer met Sanijura een badkamer aan uw imago.

www.sanijura.nl


INHOUD

INHOUD 11

NIEUWS

86 98

UITGEKIEND DESIGN

BAD IN SLAAPKAMER

'Een vrijstaand bad was één van onze uitgangspunten'

NIEUWS

REPORTAGES

11 | DE LAATSTE BADKAMERTRENDS De mooiste designs, de nieuwste producten

86 | BED-BADKAMER IN DIJKHUIS Ruime zolder verbouwd tot luxe badkamer

ACHTERGRONDEN 106 | FINANCIERING VAN DE BADKAMER Hoe je nieuwe badkamer te betalen?

94 | ROMANTISCH MARMER Klassieke badkamer in natuursteen 98 | ARCHITECTONISCHE BADRUIMTE Moderne, warme badkamer met een verhaal

badkamers

7


INHOUD

59

TOILET 'Als wij een badkamer ontwerpen, is hij behalve creatief ook technisch mogelijk'

WASSEN

ADVIES

20 47 BADEN

PRODUCTINFORMATIE

ADVIES

35 | WASSEN

20 | BED- BADKAMER IN VILLA 'De badkamer moet van alle moderne gemakken zijn voorzien'

47 | BADEN 59 | TOILET 63 | DOUCHEN 75 | VLOER EN WAND 81 | VERWARMEN

35

28 | BADKAMER VOOR DRUK GEZIN 'Een wastafel met een grote spiegel en een lekker grote douche'

ALGEMEEN 5

| WELKOM

114 | COLOFON, ADVERTEERDERS & ADRESSEN 8

badkamers


GESPOT

Prijswinnaars

Villeroy & Boch is goed in de prijzen gevallen. Zowel de wasbak als het vrijstaande bad uit de serie My Nature wonnen een Red Dot Design Award.

URENLANG ONTSPANNEN Bad Charme van Nuvist volgt precies de contouren van je lichaam. De armsteunen en de perfecte vorm zorgen ervoor dat het bad zit als een heerlijke loungebank.

NIEUWS

TRENDS IN DE BADKAMER De laatste designs, de nieuwste trends en de modernste techniek voor in de badkamer. Lees ze op deze en de volgende pagina's.

EINDELOOS COMBINEREN

STERRENBADKAMER

De collectie Axor Citterio M biedt nu ook kranen met stervormige greep. De nieuwe kranen zijn perfect combineerbaar met de bestaande producten uit de collectie.

Badkamerserie Adatto Casa Plaza van Luca Sanitair bestaat uit meubels van een aantal verschillende formaten. Daarbij kun je kiezen uit zowel waskommen als verzonken wasbakken. Zo is het meubel altijd helemaal naar wens. Het meubel op de foto is uitgevoerd in lariks.

badkamers

11


Tekst ROGIER SWAGERMAN Illustraties BO VREE, INTERCODAM, AMSTERDAM

DE ADVISEUR: BO VREE VAN INTERCODAM UIT AMSTERDAM. WWW.INTERCODAM.NL

28

HENNY & RENILDE:

'EEN WASTAFEL MET EEN GROTE SPIEGEL EN EEN LEKKERE GROTE DOUCHE'

badkamers


ADVIES

A

B

A. Vrijstaand bad Hommage van Villeroy & Boch B. Staande badkraan Tara van Dornbracht C. Douche met zitje en stoomfunctie D. Hangtoilet Skip van IP, met een softclose zitting

ADVIES 2: VRIJSTAAND BAD

C

Het eerste dat opvalt bij dit ontwerp is het vrijstaande bad. Bo: “Gezien de stijl van het huis, dat het gezin wil laten terugkomen in de badkamer, is dit een prachtig bad. Het is strak ontworpen maar heeft als basis klassieke ronde vormen. Een mooi detail zijn de donkere pootjes waarop het bad staat.” Naast het bad tekent ze een staande badkraan. De dubbele wastafels komen naast de deur. Deze washoek bestaat uit een notenhouten werkblad met daarop twee losse waskommen. Onder de wastafel komen drie op maat

D

- VRIJSTAAND BAD MET OP DE VLOER STAANDE BADKRAAN - RUIME DOUCHE - WASTAFELKOMMEN MET LADES

gemaakte lades. "Deze geven voldoende bergruimte voor het hele gezin." De douche en het toilet worden gescheiden door een muurtje dat doorloopt tot aan het plafond. Bo: “De douche is uitgevoerd met een regendouche van Dornbracht. Ik adviseer om voor alle kranen modellen van Dornbracht te nemen. Kwalitatief zijn deze absoluut de top. Ze hebben een moderne uitstraling, waardoor er een mooi contrast ontstaat met de klassieke ronde vormen in de rest van de badkamer.”

badkamers

31


BADEN

13.

14. 15.

13. Dit vrijstaande houten bad is eenvoudig te plaatsen. Door de isolerende werking van het hout blijft het water van dit bad van Baden van Hout lang warm. 14. Het bad Coco van SealSkin is gemaakt van een samenstelling van polymeren en mineralen. Dit materiaal heeft een hoge dichtheid, waardoor het bad stevig en zeer krasbestendig is. 15. De serie badkamerkranen Allure Brillant van GroHe valt op door de strakke hoeken. De badkraan Allure Bris is uitgevoerd met een handdouche en een thermostaat. Het kleine venster aan het einde van de uitloop zorgt ervoor dat je het water ziet stromen. 16. Dit ronde voetenbad van het merk SommerHuBer is uit ĂŠĂŠn stuk gegoten. De bodem is voorzien van antislip.

52

badkamers

16.

De Bluemoon van Duravit bestaat uit een rond bad met een vierkante ommanteling. Hij is optioneel verkrijgbaar met whirlpoolsysteem en houten bank.


BADEN

RUST, LUXE EN COMFORT

PURE WEELDE

1. 3.

Tekst ROGIER SWAGERMAN Productie YVETTE RAVEN

Was de badkamer ooit weinig meer dan een ‘natte cel’, tegenwoordig is het een volwaardige woonruimte, waarin ontspanning voorop staat. De badkuip speelt hierin een centrale rol.

2. 4.

1. De vrijstaande badkuipen uit de serie Silhouette van BETTE zijn leverbaar in drie verschillende modellen: twee ovalen versies en een rechthoekig design. 2. De Sundeck van DURAVIT kan worden voorzien van een whirlpoolsysteem en is geschikt voor binnen én buiten. De Sundeck kan worden afgesloten, wat resulteert in een zacht gestoffeerd ligbed. 3. Dit vrijstaande ligbad uit de Ivalina serie van BATH ART valt op door zijn hoge uitloop aan beide zijden van het bad. 4. De inbouwkraan Clover met automatische omschakeling van DAMIXA is geschikt voor zowel bad als douche. badkamers

47


Loft van Licht

Bijzondere Bad-slaapkamer in dijkhuis in Gorinchem Een bovenverdieping met schuine wanden is vaak het stiefkindje in huis. In haar dijkhuis in Gorinchem transformeerde Jozalien de Witte de beperkte ruimte juist tot een open, lichte badkamer die alleen door een spectaculaire glazen wand van het slaapvertrek wordt gescheiden. tekst ArjAn Veering Fotografie Abe VAn Ancum


binnenkijken


MEER LEZEN?

bestel vandaag nog op

www.welke.nl

WELKE Badkamers 2-2011  

Wanneer je belsuit een nieuwe bakdamer te gaan aanschaffen sta je voor een boel keuzes. De mogelijkheden en innovaties op het gebied van san...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you