Page 1

WEET WAT ER TE KOOP IS.

ZO M E R 2 0 1 3

PRIJS € 5,95

+

De laatste

JE KEUKEN INDELEN

TIPS EN ADVIES VAN 2 EXPERTS

BINNENKIJKEN

MINIMALISTISCHE DESIGNKEUKEN IN ROTTERDAMS APPARTEMENT

TRENDS

voor in de keuken

FINANCIERING

Alles over de van jouw DROOMKEUKEN

VAN STOOMOVEN TOT SUPERBREED FORNUIS

ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJ

BP

ITALIAANSE TOPKEUKEN in een nieuw Kempisch LANDHUIS

‘Koken met stoom is makkelijk en lekker’


INHOUD

INHOUD NIEUWS

11 86 76

DESIGN UIT ITALIË

SMELTKROES VAN STIJLEN

'Deze keuken is uniek door zijn lengte. Het kookeiland is maar liefst 3 meter lang'

NIEUWS

REPORTAGES

11 | NIEUWS UIT DE KEUKEN De laatste trends, de nieuwste apparatuur en producten.

76 | KEUKEN VAN ITALIAANSE TOPKLASSE Fraaie keuken voor een nieuw landhuis in oude stijl.

ACHTERGRONDEN

86 | ENORME LEEFKEUKEN IN BEAUX-ARTS STIJL Verschillende stijlen samengebracht in één keuken.

100 | FINANCIERING VAN DE KEUKEN Hoe betaal je jouw nieuwe keuken?

96 | MINIMALISTISCHE KEUKEN BULTHAUP B2 Designkeuken in strak Rotterdams appartement.

keukens

7


INHOUD

33

49

OPBERGEN

'Weinig koken en veel genieten' ADVIES

VOORBEREIDEN KOKEN

20 63

PRODUCTINFORMATIE

ADVIES

33 | OPBERGEN

20 | MODERNE KEUKEN MET VEEL GEMAK 'Gek op lekker eten, maar weinig tijd om te koken'

43 | KOELEN 49 | VOORBEREIDEN 55 | SPOELEN 63 | KOKEN

26 | PRAKTISCHE KEUKEN VOOR GROOT GEZIN 'Het is bij ons thuis altijd gezellig druk tijdens het eten'

ALGEMEEN 106 | COLOFON, ADVERTEERDERS & ADRESSEN

8

keukens


GESPOT

Verse broodjes De flexibele Brood Maker van Lékué kun je vullen, dichtvouwen en meteen in de oven plaatsen. Zo bak je eenvoudig een lekker warm en knapperig broodje.

LEKKER LANGZAAM

Elke thuiskok droomt van de speedoven van KitchenAid! Dankzij het temperatuurbereik van 35 tot 250° Celsius beschik je over de precisie om aan slow cooking te doen.

NIEUWS

TRENDS IN DE KEUKEN Tekst TAMARA JONKERS Productie YVETTE RAVEN

Wat zijn eigenlijk de laatste keukentrends, de nieuwste kleuren en de slimste apparaten voor jouw keuken? WELKE. Keukens zocht het voor je uit! Je leest er hier alles over.

EINDELOOS COMBINEREN

NATUURLIJKE KEUKEN

Culimaat liet zich voor keukenontwerp Leaf inspireren door de natuur. In de wandkast vind je apparatuur zoals (stoom)oven, vaatwasser, koel- en wijnkast. De afzuigkap lijkt op een lamp, maar zorgt voor schone lucht.

Manhattan van Reginox is verkrijgbaar met een aantal verschillende modules, zoals een houten snijplankset, een messenset, olie/ wijnfleshouders en een afdruiprek. Zo verhoog je het gebruiksgemak in de keuken én heb je meteen meer ruimte op het werkblad.

keukens

11


Tekst TONNY VAN DER PUTTEN Illustraties ODILE LEMSTRA

DE ADVISEURS: MARC & LUCIA BARTELS VAN GRANDO KEUKEN & BAD IN DELFT. WWW.GRANDO.NL

26

PETRA & JEROEN:

'WE WILLEN GRAAG EEN PRAKTISCHE KEUKEN MET VEEL BERGRUIMTE'

keukens


ADVIES

KEUKEN NEUTRALE VOOR VEEL KEUKEN VOOR EEN ETERS GROOT GEZIN Petra (42) en Jeroen (43) Hendriks hebben drie kinderen; een zoon van 16, een dochter van 12 en een zoontje van 9 jaar. Het is altijd heel druk in huis. Pas geleden heeft het stel een nieuwbouwwoning gekocht, een twee-onder-een-kap. Voor dit nieuwe huis zijn Petra en Jeroen op zoek naar een praktische keuken met veel bergruimte. Wij legden hun vraag voor aan twee keukenadviseurs die met drie inspirerende voorstellen kwamen.

"Met twee pubers en een bijna-puber is het altijd gezellig druk in huis" vertelt Petra lachend. "En eigenlijk nemen ze altijd vrienden mee naar huis. Er zijn dan ook maar weinig avonden dat we met zijn vijven aan tafel zitten. Dat levert nu nog wel eens problemen op want onze huidige eettafel biedt slechts plaats aan zes personen. Al worden dat er met wat passen en meten vaak toch meer." WENSEN "Voor het nieuwe huis zijn we dus op zoek naar een keuken die geschikt is om voor veel mensen te koken en waar je dan ook met zijn allen kunt eten. We houden zelf erg van neutrale kleuren dus een keuken in natuurlijke tinten past het best bij ons." verklaart het stel.

ALLE TIJD "Omdat het nieuwe huis pas begin volgend jaar wordt opgeleverd, hebben we nu nog alle tijd om dingen op ons gemak uit te zoeken." vertelt Jeroen terwijl Petra hem direct aanvult: "En het is natuurlijk ook leuk om alvast met het nieuwe huis bezig te zijn." DE ADVISEURS Het echtpaar Marc en Lucia Bartels startte meer dan tien jaar geleden hun eigen Grando zaak. Marc had op dat moment al heel wat keukenervaring. Lucia was tot die tijd schoonheidsspecialiste. "Mensen kiezen vaak voor Grando omdat wij de mogelijkheden van een grote onderneming combineren met de persoonlijke interesse en betrokkenheid van de detaillist." aldus Marc. > keukens

27


KOKEN

KOKEN

keuken is een inteDE ESSENTIE De graal onderdeel van het VAN DE KEUKEN interieur. Maar naast

1.

2. 4.

Tekst KATJA CLAESSENS Productie YVETTE RAVEN

3.

alle sociale functies is de keuken vooral de plek waar het eten wordt bereid. Daarom is het belangrijk dat het kookgedeelte goed doordacht is qua opstelling en dat het bestaat uit een samenspel van apparaten en functies.

1. Een speciaal siliconen verbindingsstuk zorgt bij de WMF Comfort One Pannenset voor minder warmtegeleiding, waardoor de handgrepen koel blijven. 2. Met PITT COOKING kun je zelf bepalen hoeveel kookpitten je op welke plek wilt integreren in het werkblad. 3. Het verzinkbare afzuigsysteem AL 400 van GAGGENAU kan in werkbladen met een diepte tot 75 centimeter worden ingebouwd. 4. Deze stoomoven uit de MIELE ContourLine is voorzien van de stoomopwekker MultiSteam. De stoom instellingen worden ingevoerd op een TFT-display.

In de warmhoudlade van WOLF, met verborgen tiptoetsbediening, kun je je gerechten in perfecte conditie houden tot het tijd is om ze te serveren. keukens

63


OPBERGEN

11. 12.

10. 13.

Het werkblad in de keuken Artex van VARENNA kan in verstek worden uitgevoerd, zodat het in samenspel met de deuren is. De greeplijsten kunnen aan alle kanten doorlopen.

keukens

37


ZONDER COMPROMIS DESIGNKEUKEN IN ROTTERDAMS STUDIO APPARTEMENT

Het ene half jaar wonen Han Kamp en Krasimira Kirova in Zuid-Frankrijk, het andere half jaar in Rotterdam. Waar hun Franse huis een rustieke Provencaalse sfeer ademt, is hun appartement aan de Maas een toonbeeld van modern design. Met als summum de bulthaup b2-keuken, waarin het koken tot zijn essentie is ontleed. Tekst ARJAN VEERING Fotografie ABE VAN ANCUM

Zelfs nog voordat ze hun nieuwe appartement hadden gekocht, wisten ze al welke keuken zij erin zouden willen. “De b2 van bulthaup, een heel bijzondere designkeuken”, vertellen Han Kamp en Krasimira (‘Krasi’) Kirova in hun appartement op de zevenentwintigste verdieping van een woontoren in Rotterdam, pal tegenover de Erasmusbrug. Het stel trok in oktober 2010 in het appartement, na het eerst helemaal te hebben verbouwd. De inrichting is modern, minimalistisch en open met veel glas, strak gestuukte muren en een smetteloos witte tegelvloer. DRIE ELEMENTEN De ‘b2’-keuken is een radicaal ontwerp, compromisloos in zijn minimalisme. Een rvs ‘werkbank’ op hoge poten vormt het kookeiland. Erachter staan twee massieve, notenhouten kasten, die pas wanneer ze als twee klassieke hutkoffers zijn opengedraaid, alle keukengerei en -apparatuur prijsgeven. Fabrikant bulthaup spreekt zelfs van een geheel nieuwe visie op de keuken als ‘werkplaats’ voor ‘pioniers in leven en wonen’. “Nou pioniers, dat is wat overdreven”, lacht Han. “Deze keuken is voor ons ook praktisch. Het appartement is op zich niet zo groot en een kookeiland vormt dan heel massief blok. Door die werktafel blijft nu alles open en licht.” > 96

keukens


BINNENKIJKEN

keukens

97


MEER LEZEN?

bestel vandaag nog op

www.welke.nl

WELKE.Keukens 1-2013  

Op zoek naar een nieuwe keuken? Laat je goed informeren, maar vooral inspireren met deze nieuwe uitgave van WELKE.Keukens.In deze editie lee...

Advertisement