Page 1

34 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

EΘΝΟΣ THΣ KYPIAKHΣ

»ΕΚΛΟΓΕΣ '09 / ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ

Κλείνει την TV και ανοίγει την πόρτα σε βουλευτές... Οι αντιδράσεις εντός του κόμματος «έκοψαν» Ψινάκη και λοιπές «περσόνες»

εξαιτίας κάποιων ακραίων φωνών που δεν είχαν το θάρρος να πουν δημόσια τη γνώμη τους». O Γ. Kαρατζαφέρης πήρε αμέσως αυτά τα μηνύματα, ενώ στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος την Πέμπτη το πρωί (στο ο οποίο συμμε-

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ g.pikoulas@parliament.gr

Τ

ην προσχώρηση στον ν ΛA.O.Σ. πέντε ή έξι πρώην βουλευτών ών της NΔ αναμένεται να ανακοινώσει ο Γιώργος Kαρατζαφέρης την Tρίτη, οπότε και θα δώσει στη δημοσιότητα α τις λίστες του κόμματός του για τις εκλογές κλογές της 4ης Oκτωβρίου. O πρόεδρος του ΛA.O.Σ., O.Σ., μετά την... προτίμησή του για α συζητήσεις και διαπραγματεύσεις ύσεις με πρόσωπα του «λάιφ στάιλ» με «μπροστάρη» τον Hλία Ψινάκη, τα πρόσωπα αιχμής που υ θα συμπεριλάβει στις λίστες τες του ΛA.O.Σ. θα έχουν πολιτικό ικό υπόβαθρο και όπως λένε χαρακτηαρακτηριστικά στο περιβάλλον λον του Γιώργου Kαρατζαφέρη ρη θα... ματώσουν περαιτέρω με τη δημοσιοποίησή τους τη NΔ. Aλλωστε, παράλληλα λα με τους διαφόρους που έμπαιναν αιναν κι έβγαιναν στην Kαλλιρρόης ρόης «έτρεχε» και το πρόγραμμα α της καθημερινής δημοσιοποίησης σης προσχωρήσεων στον ΛA.O.Σ. πολιτευτών της NΔ απ’ όλη την επικράτεια, άτεια, ενώ προηγήθηκε η προσχώρηση ση των δύο πρώην «γαλάζιων» βουλευτών, υτών, του Δ. Kωνσταντάρα και του Γ. Γαρουφαλιά. αρουφαλιά.

Το μπλόκο στον Ηλία. ία. Eντονο ωστόσο ήταν το παρασκήνιο νιο τόσο με τον «δαιμόνιο» μάνατζερ,, όσο και με το γνωστό μοντέλο Mαρίνα να Tσιντικίδου. Oταν πριν από περίπου ίπου μία εβδομάδα διέρρευσε το όνομα του Hλία Ψινάκη, τα τηλέφωνα αλλά καιι τα πολιτικά και κοσμικά στέκια πήραν πραγματικά φωτιά. Φωτιά όμως άρπαξαν αξαν και κάποιοι βουλευτές του ΛA.O.Σ.,, οι οποίοι με την προσθήκη Ψινάκη στα ψηφοδέλτια φοβήθηκαν για την επανεκλογή νεκλογή τους. Aπό την πρώτη στιγμή ιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτήν την εξέλιξη και φρόντισαν την άποψη ψη αυτή να την... περάσουν και σε όσα στελέχη του κόμματος είχαν επιρροή. Tο επιχείρημά τους ήταν ότι το κόμμα σε αυτή τη διετή διαδρομή του στήριξε την ανοδική του πορεία σε θέσεις στις οποίες παρέμεινε αμετακίνητο. Στα εθνικά θέματα, στους μετανάστες, αλλά και στην αξία της θρησκείας και της οικογένειας. Aν με μόνο στόχο μια - μικρή ή μεγάλη - μερίδα «απολιτίκ» ανθρώπων ή νεολαίων πάρουμε τον πιο γνωστό εκπρόσωπο του «λάιφ στάιλ» και των «τηλε-κουτσομπολιών», τον Hλία Ψινάκη, τότε κινδυνεύουμε να αποκλίνουμε από αυτές τις αρχές και να δυσαρεστήσουμε ένα άλλο μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας, που αποτελεί πλέον για τον ΛA.O.Σ. τη σταθερή εκλογική του βάση. Σε αυτούς τους βουλευτές αναφερόταν ο μάνατζερ όταν μετά το «κόψιμό» του από τις λίστες φέρεται να είπε ότι «επέλεξα να μην κατέβω με τον ΛA.O.Σ.

τείχαν από βουλευτές οι Aδ. Γεωργιάδης, Mάκης Bορίδης και Θ. Πλεύρης) ζήτησε από τα μέλη του οργάνου να διατυπώσουν τη γνώμη τους για τη συγκεκριμένη επιλογή. Oι γνώμες ήταν μοιρασμένες και εν τέλει δεν έγινε ψηφοφορία, ψηφ αλλά εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο «να σταθμίσει την τ κατάσταση και να πάρει τη την τελική απόφαση», με το άδοξο τέλος αυτού του « «λαμπερού» φλερτ. H τροπή ωστόσο ωσ που είχε πάρει η υπόθεση υπόθεσ ήταν προδιαγεγραμμένη, απλώς αγεγραμ ο Γιώρ Γιώργος Kαρατζαφέρης θέλησε να φέρη βγάλει προς τα έξω βγάλ ότι δεν δ αποφασίζει μόνος τους, αλλά μόν στις αποφάσεις συμμετέχουν και συμ τα ό όργανα του κόμματος. ματ Tελείως διαφοT ρετική ήταν η υπόρετι θεση της Mαρίνας θεσ Tσιντικίδου, η Tσι οποία κατά τον Γιώργο Kαρ Kαρατζαφέρη, μέσω του μάνατζέρ της, διέδωσε την επαφή της με τον ΛA ΛA.O.Σ. για να... τσιμπήσει τσιμπήσε η Nέα Δημοκρατία, ό όπως και έγινε. H επα επαφή αυτή όντως έγινε, α αλλά ο στόχος του μοντ μοντέλου ήταν τα... ρετιρέ ττης κεντροδεξιάς πολυ πολυκατοικίας, κάτι που δ δεν θα... ξεχάσει όπως λ λέγεται ο πρόετου ΛA.O.Σ. δρος το

Οι αντ αντιδράσεις εντός του ΛΑΟΣ ΛΑΟ δεν επέτρεψαν την τ ένταξη του Ηλία Ψινάκη ενώ ο θόρυβος για τη Μαρίνα Τσιντικίδου έγινε Τσ για να ενταχθεί μάλλον γ λίστες της ΝΔ. στις λ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ

Από την ΕΥΠ στη λίστα Καρατζαφέρη φέρη AΥΤΟ που ωστόσο προκάλεσε πραγματικά αίσθηση είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μέχρι πριν από μόλις δύο μήνες διοικητή της EYΠ, πρέσβη Γ. Kοραντή, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Eπικρατείας του κόμματος. Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Kοραντής απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά πριν από

περίπου δύο μήνες από τη θέση του διοικητή της EYΠ και τη θέση του πήρε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ η συγκεκριμένη «καρατόμηση» δημιούργησε ακόμα πιο μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις του υπουργού Eσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου με τον αναπληρωτή υπουργό Eσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Tάξης Xρ. Mαρκογιαννάκη.

Προχθές ανακοινώθηκε ινώθηκε η συνεργασία με ε τον ΛA.O.Σ. των Oικολόγων ολόγων Eλλάδας, στους οποίους επικεφαλήςς είναι ο Kώστας Παπααπανικόλας, όπως επίπίσης και η συμμετοτοχή στο ψηφοδέλλτιο Eπικρατείας του κόμματος του γνωστού ιατροδικαστή Eμ. Nόνα.

Επιμένει ο Στέλιος Παπαθεμελής, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για κάθοδο ο Μάνος.

ΟΙ... ΛΟΙΠΟΙ

»

Την προσχώρηση στο ΛΑΟΣ 5 ή 6 πρώην βουλευτών της ΝΔ ανακοινώνει την Τρίτη ο Καρατζαφέρης

Συνεχίζει ο Παπαθεμελής, αποχωρεί ο Μάνος «Ξεκαθαρίζει» μέρα με την ημέρα το τοπίο των υποψηφίων των διαφόρων κομμάτων για τις εκλογές. Σε... ράλι δηλώσεων έχουν επιδοθεί συμμετέχοντες και μη προκειμένου να καταστήσουν σαφή την τοποθέτησή τους εν όψει της 4ης Οκτώβρη. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου πάντως, που τυπικά λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, τ α πάντα παραμένουν ανοιχτά... «Με ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες» θα συμμετάσχει η Δημοκρατική Αναγέννηση, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Στέλιος Παπαθεμελής. Ο κ. Παπαθεμελής διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής να εξαιρέσει τη Δημοκρατική Αναγέννηση από τις προεκλογικές ρυθμίσεις για τις εμφανίσεις στα ΜΜΕ και κάλεσε όσους απείχαν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και αναζητούν κάποιο κόμμα να ψηφίσουν και να επιλέξουν τη «Δημοκρατική Αναγέννηση». Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Αναγέννησης θα είναι η πρώην πρύτανης Μαρία ΔελιβάνηΝεγρεπόντη, ενώ το ψηφοδέλτιο θα συμπληρώνει στην τελευταία τιμητική θέση ο καθηγητής πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής, που αρχικά είχε «διεκδικήσει» το ΛΑΟΣ. «Ηχηρή» απουσία από τις επικείμενες εκλογές καταγράφει η απόφαση του Στέφανου Μάνου να μην είναι υποψήφιος. «Αν είχα σοβαρές ενδείξεις ότι υπάρχει ένα τμήμα των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συνειδητοποιούν ότι τα κόμματά τους έχουν φθάσει στα όρια των ικανοτήτων τους, ότι δεν μπορούν να προσφέρουν περισσότερα, και για τον λόγο αυτό αναζητούν μια διαφορετική πολιτική εκπροσώπηση που θα εγγυάται πραγματικά ριζοσπαστικές αλλαγές, τότε ασφαλώς θα ήμουν υποψήφιος», δήλωσε ο Στέφανος Μάνος.

Χ. ΤΕΛΙΔΗΣ

EΘΝΟΣ K_1309_ΛΑΟΣ ΨΙΝΑΚΗΣ.pdf  

παραπολιτικά