__MAIN_TEXT__

Page 74

rezultati konkursa za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje dječjeg vrtića i jaslica u Bloku VI u Podgorici

Sloboda kruga Krug je jedan od osnovnih arhitepiskih oblika. On nema početak, nema kraj, nema uglove ni stranice. Baš zato on simbolizuje jedinstvo, beskraj i slobodu.

Nedavno su nakon odlaganja objavljeni rezultati konkursa za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje dječjeg vrtića i jaslica u Bloku VI u Podgorici. Planiran je objekat na ukupnoj površini od 3185 m2. Od pristiglih 23 rada žiri je odlučio da prvu nagradu dodijeli radu pod šifrom “ringeraja” autorskog

74

tima Đina Prnjat, Nemanja Mitrović i Ana Raičević, drugu radu pod šifrom “83645” autorskog tima Dejan Miletić, Jelene Miletić, Aleksandar Slaviković I ivana Markićević, a treću rad pod šifrom “142,117.920.16” autorskog tima Milić Đerković, Nevena Mijušković, Ivan Asanović, Dušan Džudović.

Po ocjeni komisije koja je bila u sastavu Mileta Bojović, Ivan Rašković, Krešimir Rogina, Slavica Luburić, kojom je predsjedavala Dijana Vučinić prvonagrađeni rad se definitivno izdvaja kao najkompletnije i najzanimljivije rješenje kada se uzmu u obzir svi kriterijumi.

Profile for Casopisi Prostor i Caffe Montenegro

Casopis Prostor br 41  

Casopis Prostor br 41  

Advertisement