__MAIN_TEXT__

Page 47

“Klijentima pružamo mogućnost da sami dizajniraju tepih ili da to za njih urade naši dizajneri. Za proizvodnju tepiha upotrebljavaju se samo najkvalitetniji materijali. Tepisi su izrađeni od 100% runske vune od češljanog prediva 33-35 mikrona. Predivo se boji ekološkim bojama poznatog švajcarskog proizvođača BECEMA. Platno za tkanje tepiha isključivo se kupuje od najveće EU firme za proizvodnju tkanina njemačke firme SCHILGEN. Podloga je 100% pamučna i lijepi se LATEXom od poznate firme EOC- iz Belgije”, objašnjava Vasilj. Svi tepisi su tkani ručnim taftovanjem. Izrađuju se od najkvalitetnije vune.

štajem. Za dječje sobe se najviše traže tepisi sa motivima omiljenih likova iz crtanih filmova”, kaže Vasilj. Za kraj, Vasilj kaže da su njihovi planovi u budućnosti pojavljivanje na inostranom tržištu i opremanje luksuznih hotela. U planu je otvaranje izložbenog salona u Nikšiću, da bi kupci imali priliku da vide o kakvim proizvodima je riječ. “Nezavisno od količine i obima posla, naš cilj je da sačuvamo kvalitet na prvom mjestu. Idemo u korak sa vremenom i pratimo najnovije trendove”, završava Vasilj.

“U moru vještačkih materijala izgubile su se vrijednosti vrhunskih materijala. Vuna je idealna za sva godišnja doba. Zimi grije, a ljeti hladi. Odlična temperaturna regulacija. Prijatna suva sredina, otporna na buđ i gljivice… Broj čvorova možemo da određujemo u zavisnosti od toga da li kupac želi gušći ili rjeđi tepih. Želje po tom pitanju su različite. Uglavnom, mi stojimo iza kvaliteta i želja kupaca i svaki novi tepih dođe kao izazov”, dodaje on. Proces proizvodnje je dosta složen i zahtjevan. Prvo ide priprema crtanje na platno, pa zatim taftovanje. Za izradu jednog tepiha potrebno je od 7 do 10 dana, u zavisnosti od komplikovanosti izrade. Ako tepih ima više detalja, puno je komplikovanije i složenije ga uraditi. Svaki tepih je unikatan, poseban i težak za izradu, na svoj način.

Mi smo jedinstveni na našem tržištu zbog kvaliteta I možemo da pariramo i poznatim brendovima u okruženju.

“Želje kupaca su različite. Neko voli geometrijske oblike ili detalje, neko cvjetne dezene, a idealni su za uklopiti ih uz namještaj i enterijer. Možemo da radimo debljinu gazišta od 2 cm do 4,5 cm. Isto tako možemo raditi i reljefne motive”, kaže Tadić. Osim tepiha, u firmi izrađuju garniture staza za spavaću sobu i opremaju poslovne prostore. Oblik, veličina, dizajn su po želji kupca. “Trudimo se da izađemo u susret klijentima i njihovim zahtjevima. Najviše se traže četvrtasti tepisi, pretežno za dnevne sobe i salone. Detalji koje traže su različiti. Obično uklapaju tepih u enterijer i usklađuju boju sa namje47

Profile for Casopisi Prostor i Caffe Montenegro

Casopis Prostor br 41  

Casopis Prostor br 41  

Advertisement