Page 1

ALS BIJLAGE de uitneembare Nationale Sportweekkrant!

DeventerNieuws Het

Het Deventer Nieuws is een uitgave van Mediaburo Schoppema • Dé uitgever van Deventer!

5 september | jaargang 1 | week 36 • 2018

Nieuw in het Hanze hart van Deventer, Proeflokaal ‘tOer DEVENTER - ‘Hoog tijd’ en ‘Zoiets is er nog niet in Deventer’. Het zijn de eerste reacties op de komst van het nieuwe ‘Hanze’ Proeflokaal ‘tOer naast de VVV en het Penninckhuis aan de Brink 87. Voor chefkok en Deventenaar Daniël van den Heuvel een bevestiging dat hij met dit nieuwe culinaire concept de juiste weg inslaat. Proeflokaal ‘tOer, de smaak van de Hanze, opent de deuren aan de Brink 87 op 6 september 2018. In het gastvrije restaurant worden Deventenaren en bezoekers van buiten hartelijk uitgenodigd om op ontdekkingsreis te gaan met hun zintuigen. Bezoekers kunnen tegen een vaste prijs onbeperkt proeven van historische Hanze en hedendaagse gerechten en producten uit de streek. Deze heerlijke en eigenwijze Hanzehapjes worden op houten planken geserveerd. Bij Proeflokaal ‘tOer stap je een andere wereld binnen, een hip eigentijds restaurant met een knipoog naar de historische hoogtepunten van de glorieuze Hanzetijd waar Deventer een belangrijke rol speelde. Een volledig nieuw concept dat nog niet eerder is vertoond in Deventer. “Een nieuwe parel in de keizerskroon van het stadswapen van Deventer”, aldus Hein Te Riele, directeur VVV Deventer.

Het weekend nu nog voordeliger! Bij besteding vanaf €20.aan boodschappen* ontvangt u een GRATIS zak à 1 kilo PLUS Kleintje aardappelen vastkokend

Ook Chefkok Daniël van den Heuvel is blij met het nieuwe concept waarvan hij ook het gezicht is: “Wij Deventenaren zijn ontzettend trots op onze Hanzestad, maar er was in heel Nederland nog geen restaurant die de smaak van de Hanze op de kaart had. Het was een fantastische reis om te ontdekken welke uiteenlopende smaken, geuren en gerechten je tegenkomt wanneer je je verdiept in de culinaire geschiedenis van de Hanzestreek. Daarnaast wil ik de verbinding aangaan met lokale producenten en leveranciers, zodat we regelmatig onze kaart kunnen vernieuwen en onze gasten steeds weer met nieuwe Hanzesmaken kunnen verrassen.”

Alléén geldig op 6, 7, 8 en 9 september

PLUS

Deurdweilers Daeventer vieren net als Deventer een Jubileum DEVENTER - De Deurdweilers Daeventer zijn niet weg te denken uit het stadsbeeld als het gaat om een gezellige sfeer te creëren bij de diverse festiviteiten in onze stad. Deze muziekvereniging, zoals ze zichzelf sinds een aantal jaren zien, bestaat dit jaar 40 jaar en wil dit laten zien aan de stad waar zij haar wortels heeft. Op 15 september a.s. trekken zij door de stad met optredens op verschillende winkelcentra om te eindigen op de Flora waar zij het jubileum in besloten kring gaan vieren. Zij treden regelmatig op bij de diverse evenementen, te denken aan o.a. de IJsselloop. Ook de huldiging van Carlijn Achtereekte werd door hen opgeluisterd. Bij de diverse braderiën geven zij acte de présence.

Eind november, begin december treffen wij hen vaak in een andere outfit, ook dan spelen ze de sterren van de hemel om de goedheiligman in een goed humeur te houden. De muziekvereniging is altijd op zoek naar nieuwe leden, die zij overigens zelf opleiden. Mocht je interesse hebben, kom dan eens op de wekelijkse oefenavond op de vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur bij speeltuin Tuindorp, Putmanstraat 1-B Deventer. Of kijk op de website deurdweilersdeventer.nl Het programma op de 15 september is als volgt; 12:30 uur - 13:00 uur Winkelcentrum De Vijfhoek (Andriessenplein); 13:30 uur - 14:00 uur Winkelcentrum Keizerslanden (Karel de Grotelaan); 14:30 uur - 15:30 uur Deventer Centrum (vanaf De Waag) eindpunt veerpont naar de Worp; 16:00 uur - 16:30 uur Winkelcentrum Colmschate (Flora).

Dammers zoeken versterking DEVENTER - Het nieuwe damseizoen bij D.D.C de Deventer damclub begint op dinsdag 11 september om 20.00 uur. Op onze nieuwe locatie; het hof van Colmschate aan de Holterweg 104. Er is een onderlinge competitie, maar D.D.C. speelt ook provinciaal in de hoofdklasse en onder de naam Salland in de landelijke 2e klasse. Belangstellende dammers worden uitgenodigd om kennis te maken met onze club. Inlichtingen: Paul olde Hanhof tel 0570670082 of Dick Halma 0570631590.

Beestenmarkt Deventer KolkmanDeventer HoffmanDeventer Joffrey ter HorstSchalkhaar

Eerlijk en heerlijk brood van de echte bakker

r

130 jaa

Makelaardij, verzekeringen en hypotheken Oerdijk 21, Schalkhaar T 085 - 7600948 www.onbezorgd-wonen.nl

  





OPEN VAN 9.0016.00 UUR. WWW.DONEVENTS.NL


GRATIS ES! L F E O R P

Werken in de ouderenzorg in harmonie met je gezin, studie en andere (sociale) activiteiten? Dat kan vanuit de FLEXPOOL van Sutfene! Wij zoeken VERZORGENDEN IG, VERPLEEGKUNDIGEN en HELPENDEN ZORG & WELZIJN FLEX voor onze zorghuizen in Zutphen, Eefde en Gorssel.

Onze teams, de bewoners in onze zorghuizen en de cliënten in de thuiszorg, kunnen jouw zorg en hart goed gebruiken!

0575 - 59 43 95 vipp@sutfene.nl www.werkenbijsutfene.nl

wonen | welzijn | zorg | behandeling | revalidatie

ANS STIJLD SALSA ZUMBA HIPHOP NCE A D S D I K N FEESTE

chen. n veel la e g in g in bewe inatie! Lekker e comb m ie lt u e ons d is rustig Volgens lessen e d n a ouw v n, met De opb m allee o K . n e n. pann vriende en onts n met e m a s n of lgen ka partner fles vo e o r p is p o grat o snel En een alle inf r o o v ijk altijd. K e. onze sit

.NL

PINK P E . W W

W

OPFRIS? USe CURS op onz Kijk e! websit

er Devent 2 2 0 2 at 33 Polstra - 614 9 0 7 5 0 : n telefoo ink.nl fo@epp in : email

cdf

DEVENTER 9 SEPTEMBER KAARTEN OP WIJNSPIJS.NL

WIJNSPIJS WANDELING


Het Deventer Nieuws COLUMN ”DE TOESTAND” Marcel Schoemaker

Jaargetijd Vraag een Nederlander in welk ander land buiten Nederland hij zou willen wonen. Zo vlak na de zomervakanties op al die idyllische plekjes buiten de moerasdelta, is dat een goed moment om te vragen. Er is vers vergelijkingsmateriaal aanwezig. Het antwoord begint meestal met een lange opsomming van wat er in andere landen allemaal verkeerd is. Van de nog steeds arrogante Fransen en het late aanvangsuur van het avondeten in Spanje tot de kwaliteit van bruggen in Italië. En natuurlijk, het is in die landen ook genieten van het ontspannen Bourgondische of mediterrane leven. Maar altijd met daarna de calvinistische conclusie dat dat niet het hele jaar door kan. Kortom: Nederland is zo gek nog niet. De mensen die toch nog blijven klagen, zien we terug in ‘Ik vertrek’. Wij achterblijvers weten hoe het daar over het algemeen mee afloopt. Wat we ook altijd noemen als een gemis in een ander land is de aanwezigheid van de seizoenen. Die vier afgebakende kwartalen die ons Hollandse DNA schijnbaar mede vormgeven. Vandaar dat die on-Hollandse warme en vooral droge zomer van 2018 ons heel wat dna-strengetjes heeft gekost. We kregen er bijkans een burn-out van. Ook onze tuinen leken een voorbode van de klimaatverandering. Maar dat is in ons land natuurlijk snel gecorrigeerd. Je bent tenslotte Wereldkampioen Aangeharktheid of niet. Dus beleven de tuincentra na een lastige zomer weer prima tijden. We vullen onze tuintjes gewoon weer opnieuw met groen alsof er verder niks gebeurd is. Want zeg nou zelf, niks zo mooi als ’s ochtends de eerste septemberdauw op je nieuwe aanplant en op de teruggekeerde grassprietjes. Dan voel je aan je Hollandse water: het volgende seizoen is er! Een paar dagen geleden meteorologisch al begonnen. Die heerlijke herfst. En daarna een echte winter. Met Maarten van der Weijden op in plaats van in het water. Prachtig. En om ons seizoensfeestje compleet te maken, komt de Europese Commissie met een voorstel om die onzinnige zomer- en wintertijd af te schaffen. Het werd tijd. Komen wij eindelijk weer in het ritme dat ons zo vrolijk maakt. In de enige tijd die voor ons geldt, het jaargetijd.

3

IJsseltrap ter hoogte van Moreelsestraat geplaatst Ter hoogte van de Moreelsestraat is op 21 en 22 augustus een trap geplaatst en deze is op vrijdag 31 augustus geopend door wethouder Frits Rorink. De werkgroep Kwaliteitsverbetering Rembrandtkade/Zwerfafval van Bewonersvereniging Zandweerd heeft het dan toch voor elkaar gekregen: een betonnen trap is op 21 en 22 augustus op de dijk neergelegd.

Waarom een trap?

De meeste bewoners gebruiken de afgang ter hoogte van de Moreelsestraat. Deze afgang wordt erg glad en is voor veel mensen moeilijk begaanbaar, ook wanneer je een kinderwagen of buggy bij je hebt. Laat staan een mindervalide bewoner.

Tijdsbalk

Op 26 september 2017 hebben we een positieve aanvraag gedaan bij het Wijkteam van de Zandweerd. Hierna is de groep met de nodige vergunningen bezig gegaan. Met name Bert ten Voorde heeft met zijn doorzettingsvermogen heel veel bereikt, anders was de trap er waarschijnlijk niet gekomen. Vergunningen zijn door ons aangevraagd, in samenspraak met onze wijkmanager K. Sluiter van de gemeente en van de afdeling Vergunningen. Er is heel veel overleg geweest met o.a. gemeente, waterschap,

Roken definitief verboden bij het Deventer Ziekenhuis DEVENTER - Rokende patiënten van het Deventer Ziekenhuis kunnen volgend jaar nergens meer in of bij het ziekenhuis een sigaretje opsteken. De rookgedoogzones verdwijnen. Vanaf 1 februari 2019 geldt voor het volledige ziekenhuisterrein dat roken niet meer toegestaan is. Ook het personeel van het Deventer Ziekenhuis mag dan rondom het ziekenhuis geen sigaret meer opsteken. Door Alex Schokker

ambtenaren van Ruimte voor de Rivier, Witteveen en Bos, firma PloegAM en vele anderen. Op 21 en 22 augustus is de trap geplaatst op de dijk en wij zijn blij dat deze trap er ligt, mede voor de veiligheid van de bewoners.

Opa-en-omadag Deventer DEVENTER - Ook dit jaar organiseren de Historische Vereniging Deventer (HVD), de Stichting Oud Deventer (SOD), de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) en Deventer Verhaal een Opa-en-omadag en wel op zondag 9 september a.s. De dag is bedoeld voor grootouders en kleinkinderen die het leuk vinden om een boeiende ontdekkingsreis te maken door het Bergkwartier, in de omgeving van de Muntentoren, met activiteiten, interessante wetenswaardigheden en vragen. Ouders zijn uiteraard ook van harte welkom. Er kan gestart worden tussen 10.15 uur en 10.45 uur vanaf het Speelgoedmuseum, Brink 47 te Deventer. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis. Meer informatie is te vinden op de website: www.opaenomadagdeventer.nl.

Gigantische vlooienmarkt Deventer zondag 9 September DEVENTER - Het team van Don organiseert zondag 9 september een gigantische Vlooienmarkt op de ijsbaan van de Scheg. Op de markt staan 300 kramen gevuld met allemaal leuke 2e handsspullen

Colofon Wilt u ook in het Deventer Nieuws staan? Deadline aanleveren advertentie iedere vrijdag voor 15.00 uur. Redactie iedere maandag voor 10.00 uur. Deventer Nieuws is een uitgave van Mediaburo Schoppema Pastoorsdijk 3-A, 7433 DK Schalkhaar Telefoon: 0570-594907. www.mediaburoschoppema.nl Media adviseurs Jeroen Schoppema M: 06-51532013 Petra Hommelberg M: 06-24353097 Paul Kusters M: 06-40431836 Redactie Ingrid Schoppema, 0570-594908 redactie@hetdeventernieuws.nl Opmaak Debby Grootentraast Online Rick Malipaard rick@hetdeventernieuws.nl Redactie Kopij Persberichten en foto’s die naar ons worden gemaild dienen rechtenvrij te zijn. Alleen advertenties aangeleverd als certified PDF (cPDF) staan wij garant voor de drukkwaliteit. redactie@hetdeventernieuws.nl Oplage: 44.000 stuks www.hetdeventernieuws.nl facebook.com/hetdeventernieuws

Door de grootte van de markt, komt vraag en aanbod perfect bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Iedereen kan hier met zijn of haar spulletjes terecht. Of je nou een echte verzamelaar bent, gewoon je zolder op wilt ruimen of een partij kleding over hebt: er is voor elk wat wils. Je kunt je uren vermaken met dwalen en neuzen tussen al het nostalgisch goed en hebbedingetjes, maar ook mensen ontmoeten met dezelfde interesse. Voor de kleintjes is er in het midden van de markt een Mega Speelpool met glijbanen schommels en ga zo door. Plezier voor jong en oud! IJsbaan De Scheg, Piet van Donkplein 1 Ook deelnemen of bezoeken? Inlichtingen www.donevents.nl of tel. 0294-237320.


Volop meevallers Geen miljoenennota, maar een kleine nota bij Paul Roescher

ken mplete keu o C : 1 r e ll Meeva

Beste dinsdag va septembern

Quality Time! Het geld verstandig besteden. Dat willen we allemaal! Hopeloos toch, dat maandenlange gereken! Paul Roescher rekent binnen 30 minuten de beste deal voor u uit! Zonder ellenlange offertes en stapels papier! In één keer, zonder kortingen en gratis lekkermakers! Kom langs en profiteer nu 14 dagen lang van de 8 begrotingsmeevallers! Zeker weten dat het meevalt! Al 45 jaar Europa's grootste keus en meteen de beste deal!

95,-

.9 Van 11

paratuur is

stelling ap en en samen

at

m Wijziging in

De ruimte in huis waar je wilt zijn! Koken, samen van het eten genieten en dingen samen beleven. Dat is in essentie de prachtige nieuwe Quality Time keuken van Roescher. Duurzame materialen en de combinatie van strak, modern en warme houttinten. Voeg daarbij een snufje industrieel en zie daar: de Quality Time!

+

+

mogelijk.

5495,-

De Quality Time keuken nú met extra strong Quality pakket van 11.995,- voor slechts 5.495,Incl. 5 wereldtop apparaten van

+

+

A+ Steam bake oven Softclose, vingervrij rvs Adv prijs 1199,-

70 cm afzuigunit 600 m3, LED spots. Adv prijs 539,-

Volauto. inductiekookplaat 80 cm. Adv.pr. 1599,-

Koeler A+ adv.prijs 750,-

A+AA

Vaatwasser A+AA adv.prijs 880,-

Nieuw dansfenomeen Body Bliss in Deventer

Door de ogen van ..Sonja Van de sokken gesjeesd Het is een mooie zonnige dag en ik ben vrij vandaag. Ik besluit eens de fiets te pakken en ik ga lekker langs het kanaal, een beetje bomenwind vangen. Een voorraadje zelfgemaakte salade, smoothie en broodjes mee, de oordoppen in en luisteren naar een fijne playlist onderweg. Ik verheug me al op het ijsje en dan gewoon weer terug door het mooie Sallandse landschap. Snelle inhalers Het waait nog wel aardig op de heenweg, dus ik moet aardig aantrappen. Onderweg word ik ingehaald door enorme Snelle Jelles, oftewel de e-bikers, grrr. Ze zijn ouder en gaan vele malen harder en zitten abnormaal relaxed. Ze zweten immers niet en dat vind ik niet eerlijk. Ik voel me er vervelend onder. Ik zit me suf te trappen hier en ik was toch zo goed bezig en al halverwege. Even uitrusten dan maar want zonder motor tegen de wind in, daar word ík wel moe van ja. Ik neem lekker een broodje en wat te drinken en dan stap ik maar weer op de trappers. Frisse wind en tegenwind De racefietsen, mountainbikers accepteer ik wel maar ik heb iets tegen die fietsers die lijken te fietsen maar dat doen ze helemaal niet! Het lijken wel opgevoerde brommers. Er doemt een beeld op van nieuwe generaties jongeren die niet meer fietsen maar e-biken en gewoon de boel besodemieteren. Dat is geen fietsen, tegen de wind in en je benen langzaam voelen verzuren en de volgende dag spierpijn hebben, stramme kuiten, van dattem.. Maar ze gaan maar hoor, die nepsjeezers. En ik haal er eentje in, hahaha. Ik neem me voor echt vaker te gaan fietsen. Wat is er heerlijker dan de wind door je haar te laten wapperen en de frisse lucht op te snuiven. Lekker op fietse. “Wie dut mie wat, heb de band’n vol met wind, joa ik heb ja niks de klaag’n.” (Op Fietse. D. Lohues, Skik)

DEVENTER - Vanaf 1 oktober kent Deventer een nieuw dansfenomeen: Body bliss. Anne van Leeuwen (28) is Body bliss docent en Purposecoach. Ze heeft een carrière in de GGZ verruild voor haar eigen praktijk, waarmee ze als rasechte Millennial wil vernieuwen en inspireren. Ze staat zelf in vuur & vlam en wil anderen de tools geven om ook hún passie voor het leven te doen ontvlammen. Zelf heeft ze met Body bliss haar liefde voor dans gecombineerd met haar professionele kennis en ervaring als coach; lekker buiten de gebaande paden. Persoonlijke groei is voor Anne een beleving die verdieping geeft aan het leven. Ze werkt volledig vanuit haar eigen methode, waarover je op de website meer kan lezen (zie onderaan). De Body bliss lessen zijn energiek en hebben een goede balans tussen inspanning en ontspanning waardoor mensen nadien opgeladen & uitbundig naar huis gaan. Anne’s doel met de lessen is om mensen op een expressieve en enerverende wijze een gezonde relatie met het eigen lichaam te helpen ontwikkelen. Daarnaast is het goed voor de conditie en flexibiliteit (zowel lichamelijk als geestelijk!). Lessen gaan starten op maandag 1 oktober 2018 in het gebouw van wijk- en speeltuinvereniging de Driehoek: Rielerweg 110. Meer informatie is te vinden op www.zininverandering.net/body-bliss.

De perfecte mix tussen dans, yoga, inspanning én ontspanning! Ontdek je levensvreugde met het nieuwste dansfenomeen in Deventer! www.zininverandering.net/body-bliss

Body Bliss

by


op de begroting Meevaller Actiedagen!

Dinsdag 4 t/m zaterdag 22 sept.

De hygiënekampioen!

Starck stuit op elementaire zaken. En op de basisbehoeften verfrissend, schoonheid en lichamelijkheid. Alles wat men niet nodig heeft is weggelaten. Consequent doorgevoerde eenvoud, waar we meer van kunnen gebruiken.

Visgraat vloer ... voor sfeer in uw interieur Topkwaliteit in stijlvolle uitvoering met Totaal incl. egaliseren + leggen + materiaal voelbare houtstructuur. Slijtvast voor zeer intensief gebruik! Uitermate geschikt voor vloer* verwarming. n 80,-

per keer 3 óf 4,5 liter water • Waterbesparend: • Hoogwaardige glazuurlaag • Geen spoelrand A BEAUTIFUL USE OF SPACE BY PAUL ROESCHER

inus 013,- (m t, van 1

te se

Comple

r

oo 51%) v

495,-

59,95 Gee

p/m2

Het nieuwste is het AquaBlade spoelsysteem met 30% meer spoelbereik!

Meevaller 7: Keramisch parket BY

Meer dan 100 soorten keramisch parket

PAUL ROESCHER

Philippe Starck

19,50

p/m2

3995,eldoorn tore Ap eld) Megas geko (airco

p/m2

Megastore Rijssen (airco gekoeld)

Witte wandtegels

p/m2

Beste n va dinsdag b septem er

+ + + +

Primer

Egaline Plus

PVC lijm

Primer aanbrengen

Egaliseren

Schuren

Reinigen

Leggen

PAUL ROESCHER K E U K E N

AF AL VAN

12,95

+ + + +

Inmeten & voorcontrole

2995,-

In Binnen 30 minuten berekent Roescher de laagste prijs!

AF

19,50

Het strakke kader geeft een moderne en industriële look aan het interieur. Het wordt steeds meer toegepast binnen het interieur als ruimtedeler en is een echte eyecather.

+

0,s 500 t 320 cm) Elder (to s ij r p ctie trodu

Meevaller 4: Wandtegel

AL VAN

*Prijs afhankelijk van ondergrond en pakinhoud.

Meevaller 8: Schuifdeursysteem VANAF

Complete Actie-badkamer van or Philippe Starck 00,- vo Van 92 Zeer luxe afgewerkt meubel. Inclusief inbouwkraan met regendouche, bad met hoofdsteunen en alle aansluitmateriaal. Meevaller 3: Stoere betonlook tegel

85% van de klanten beveelt Paul Roescher aan!

Meevaller 6: PVC Visgraat vloer

Meevaller 5: Ideal Standard toilet

Meevaller 2: Badkamer

Boordevol design voor scherpe actieprijs!

klanten vertellen

B A D

V L O E R

H A A R D

Open: di. t ⁄m vrij. 9-18 uur (zat. -16.30 uur). Koopavond = do. Zon/feest dagen gesloten.

Met Megastores in: Rijssen: Plaagslagen 2 (0548) 540 340 Apeldoorn: Vlijtseweg 196 (055) 360 1747

Ukelele cursus voor kinderen DEVENTER - Ben jij tussen de 7 en 10 jaar en houd je van muziek? Doe dan mee met de ukelelecursus in de IJsselvilla (Zutphenseweg 2 in Deventer). In een aantal lessen leer je akkoorden en melodieën spelen op dit grappige ‘kleine gitaartje’. Met zijn kleine klankkast en vier snaren is dit instrument ideaal en handzaam voor kinderen. In korte tijd leer je muziek maken in een groep. Tijdens de lessen krijg je duidelijke uitleg en een handig werkboekje. De ukelele schaf je zelf aan zodat er ook thuis geoefend kan worden. Aan het einde van de cursus laten we aan vrienden en familie horen wat we hebben geleerd. De lessen worden gegeven door muziekdocente Maite Roest (LIMAI) op maandagmiddag van 16.15 uur tot 17.00 uur. Kosten € 9,50 per les. Ga naar limai. nl/ukelele en meld je aan.

Rob Oostenrijk is uitvaartbegeleider in Deventer. Elke laatste dinsdag van de maand schrijft hij op deze plek over zijn werk. Soms met nuttige informatie, soms met een verhaal uit de praktijk.

Laatste verzorging De laatste verzorging van een overledene is een bijzonder en belangrijk onderdeel van het afscheid nemen. Iemand is net overleden. De arts is geweest. De familie is er. Ik kom binnen, we maken kennis. We kijken samen bij de overledene. En dan is eigenlijk het eerste wat we gaan doen de overledene verzorgen. Afleggen heette dat vroeger, maar dat vind ik zo onpersoonlijk.

Een uitvaart die precies past; bij de overledene én bij u. Betrokken - Informeel - Creatief

www.rob-oostenrijk.nl 06 - 54 24 11 05

Raad de straat

Ik betrek altijd de familie bij de laatste verzorging. Soms willen mensen dat echt niet, maar bijna altijd komen ze erbij. De ene keer staan ze in een hoek van de kamer rustig te kijken, de andere keer doen ze alles zelf onder mijn begeleiding. Alles is goed! Ik leg steeds uit wat we doen en we werken in alle rust. We wassen de overledene. We gebruiken geen zeep omdat de huid heeft van nature een dun vetlaagje en dat willen we intact laten, want dat helpt tegen het uitdrogen van het lichaam. Eigenlijk is het wassen meer een ritueel. Nog één keer raak je het lichaam liefdevol aan en zorg je ervoor. Dat is mooi en ontroerend. Dan gaan we de overledene kleden. We trekken ondergoed aan, sokken (want anders krijgt papa koude voeten…), een broek of rok, een overhemd, soms een vestje. Het is mooi om dat met elkaar te doen. Langzaam maar zeker komt je vader of moeder weer terug. Dat is natuurlijk niet waar, maar het voelt wel zo. ‘Ze is het weer’ hoor ik vaak. Tenslotte doen we het haar, wat make-up als ze dat altijd droeg. Soms die after-shave die zo bij hem paste. Uiteindelijk leggen we de overledene met elkaar in een kist of baren we hem of haar op in een bed. De laatste verzorging maakt altijd veel indruk op de nabestaanden. Zoals gezegd: het is een bijzondere en intieme ervaring.

In welke straat is deze foto gemaakt? Weet jij het? Mail je antwoord door naar prijsvraag@hetdeventernieuws.nl en win de wasbeurt “Hummer” t.w.v. € 15,- bij Bultman Car Beauty Center Oplossing vorige week: Wilgehaantje Winnaar: familie Moonen


6

Het Deventer Nieuws FYSIOTHERAPIE

Antvelink Sportfysiotherapie, de fysiotherapeut van Go Ahead Eagles! Al enkele jaren verzorgt Antvelink Sportfysiotherapie met trots de spelers van de Go Ahead Eagles. Sportfysiotherapie is al sinds 2001 de kracht van Antvelink in Deventer en omstreken, voor zowel de professionele als de recreatieve sporter.

Maar de praktijk van Antvelink is meer dan dat! 10 professionele fysiotherapeuten houden praktijk op 3 verschillende locaties met een grote diversiteit aan specialisaties. Wist u bijvoorbeeld dat Antvelink ook gespecialiseerd is in o.a. neuromusculaire aandoeningen, hypermobiliteit en spasme?

Fitstroke

De Fitstroke is zo’n speciaal ontwikkelde training die ingezet wordt voor mensen die zijn getroffen door een herseninfarct of –bloeding

Fysiotherapie w&h stelt zich voor Fysiotherapie w&h bestaat uit een breed team en diverse specialisaties: manuele therapie, acupunctuur/ dry needling, bekkentherapie, oncologie/lymfedrainage, claudicatio. U kunt er terecht voor nagenoeg alle klachten! Sinds 3 jaar zijn wij gevestigd aan de brinkgreverweg, de Worp en in Zutphen. Kwaliteit, persoonlijke aandacht en tijd voor de patiënt staan bij fysiotherapie w&h centraal. Kwaliteit staat garant voor een adequate aanpak van uw klachten. Samen zoekt de fysiotherapeut naar de perfecte balans tussen belasting en belastbaarheid. Fysiotherapie w&h werkt samen met ergotherapiepraktijk in beginsel en de diëtist van Diethiek. Voor de sportieve mens geeft Christel kettlebelttraining en Veronique yogales! Alles om de patiënt zo gezond en zo fit mogelijk weer op weg te helpen! Er zijn contracten met alle zorgverzekeraars en op woensdagavond is er een inloopspreekuur. Voor meer info: Www.fysiotherapiewh.nl

of bewegingsbeperkingen ondervinden als gevolg van Multiple Sclerose(MS) of andere neuromusculaire aandoeningen.

Antvelink Sportcentrum

Daarnaast heeft Antvelink ook een eigen sportcentrum. Hier kan men terecht voor o.a.: small-group trainingen, SYNRGY trainingen, medische fitness, doelgroep trainingen (Fitstroke /Hypermobiliteit) en vrije fitness. Kijk op: www.sport-fysio.nl voor meer informatie.

Groepspraktijk Fysiotherapie Deventer Bij de fysiotherapeut kunt u met allerlei lichamelijke klachten terecht. Veel ouderen hebben vaak meerdere klachten aan het bewegingsapparaat. Voor ouderen biedt onze praktijk de mogelijkheid om fitter te worden en te blijven. De Groepspraktijk Fysiotherapie Deventer biedt o.a. groepsbehandelingen aan voor mensen met artrose, COPD, diabetes, osteoporose, claudicatio klachten en obesitas. Dit zijn, speciaal voor deze klachten ontwikkelde programma’s, waarbij u door een gecertificeerd fysiotherapeut op een verantwoorde wijze wordt begeleid naar een actievere levensstijl. Door meer actief te zijn kunt u voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Voor ouderen houdt dit in dat men 5 dagen per week een half uur matig intensief beweegt, waarbij de hartslag hoger wordt en de ademhaling sneller. Hierdoor zult u zich fitter voelen en beter met pijn en beperkingen om kunnen gaan. Voor meer informatie zie onze website: www.deventerfysiotherapie.nl. Tel: 0570-785 785 Groepspraktijk Fysiotherapie Deventer Louis Pasteurstraat 10F Deventer

Uw kwaliteitspraktijk in de regio Deventer voor:

Uw kwaliteitspraktijk in de regio Deventer voor: • (Sport-)fysiotherapie

• (Sport-)fysiotherapie • Dry Needling • Manuele therapie • Manuele therapie • Echografie • Neuro-revalidatie • Echografie • Shockwave • Hypermobiliteit • Shockwave• Dry Needling • Medical taping • Neuro-revalidatie • Hypermobiliteit • Medical taping

0570-677002 • info@sport-fysio.nl • www.sport-fysio.nl

Vetkampstraat 1a, Deventer • David Wijnveldtweg 4, Deventer (Vijfhoek) • Sportweg 1, Lettele

0570-677002 - info@sport-fysio.nl - www.sport-fysio.nl

FYSIOTHERAPIE WH • Manuele therapie • Acupunctuur • Dry needling • Claudicatio

• Bekkenfysiotherapie • Oncologie • Lymfedrainage

• Ergotherapie • Diethiek • Yoga • Kettlebelltraining

www.fysiotherapiewh.nl 0570-632387 of 0570-619980

Vetkampstraat 1a, Deventer - David Wijnveldtweg 4, Deventer (Vijfhoek) - Sportweg 1, Lettele

Groepspraktijk Fysiotherapie Deventer

- een actieve en dynamische fysiotherapiepraktijk Hier vindt u een duidelijke visie op zorg, bewegen en kwaliteit. Met een team van 5 fysiotherapeuten en een officemanager staan wij graag voor u klaar. Als ‘Praktijk in beweging’ willen wij u graag in beweging brengen en houden. Dat doen wij als fysiotherapeuten en in multidisciplinaire projecten. Wanneer u pijnklachten heeft of moeite met bewegen, kunt u bij de fysiotherapeut terecht. Fysiotherapie de Vijfhoek heeft meerdere specialisaties van fysiotherapie ‘in huis’. Zoals bijzondere aandacht voor vragen rond de ontwikkeling van uw kind. Maar ook bij bv. spanningsklachten, ademhalingsproblemen of conditieverlies na medische behandeling kunt u bij ons terecht. We bieden ook gespecialiseerde zorg voor mensen met lichamelijke klachten tijdens en na de behandeling van kanker. Voor zwangere vrouwen en jonge moeders is er ZwangerFit, een moderne manier om rond de zwangerschap in beweging te blijven. M.C.Escherweg 4C 7425 RJ Deventer, 0570-657 453 www.fysiotherapiedevijfhoek.nl - een actieve en dynamische fysiotherapiepraktijk Hier vindt u een duidelijke visie op zorg, bewegen en kwaliteit. Met een team van 5 fysiotherapeuten en een officemanager staan wij graag voor u klaar. Als 'Praktijk in beweging' willen wij u graag in beweging brengen en houden. Dat doen wij als fysiotherapeuten en in multidisciplinaire projecten. Wanneer u pijnklachten heeft of moeite met bewegen, kunt u bij de


NATIONALE SPORTWEEKKRANT DEVENTER H STCITY 15 t/m 20 september 2018 EEN WEEK LANG SPORTSPEKTAKEL NATIONALE SPORTWEEKKRANT is een uitgave van Mediaburo Schoppema

#NSWdeventer

www.nationalesportweekdeventer.nl

Fiets mee en word onderdeel van opening Nationale Sportweek

Yosina Rumajauw

Op zaterdag 15 september wordt de Nationale Sportweek officieel geopend in Deventer. Fiets mee in een van de drie estafettetochten en feest mee op het festivalterrein op Sportpark Keizerslanden. Er zijn drie estafetteroutes uitgezet (vanuit Bathmen, Lettele en Diepenveen) die door Deventer gaan en in de Jachthaven uitkomen. Vanuit daar gaat iedereen samen naar het festivalterrein van de Nationale Sportweek op sportpark Keizerslanden. Voor alle deelnemers aan de estafettes zijn exclusieve plaatsen gereserveerd vooraan het podium in de Golden Circle. Kijk voor meer informatie en deelname aan de estafette op nationalesportweekdeventer.nl

van der Geest zweept het publiek op met een muzikale set. Om de avond compleet te maken voor jong en oud zijn zangeressen Sharon Doorson en Yosina Rumajauw, winnares The Voice Kids, van de partij. Naast muziek en sport, kunnen mensen genieten van eten en drinken bij de foodtrucks op het festivalterrein.

Wethouder Sport Jan Jaap Kolkman fietst zelf ook mee en hoopt dat alle Deventenaren meedoen: “Door met elkaar in beweging te komen, laten we op spectaculaire wijze zien dat sport niet alleen gezond is, maar ook ontzettend leuk is om samen te doen!�

Landelijke opening Nationale Sportweek, 20.00 tot 23.00 uur, Sportpark Keizerslanden, gratis toegang.

Muzikale avond voor jong en oud

Het podiumprogramma start om 20.00 uur en iedereen uit Deventer en omstreken is van harte welkom om mee te feesten. De avond wordt gepresenteerd door NOS sportverslaggever Maarten Tip en DJ Dennis

Fotograaf Laurens Morel

Maarten van der Weijden

Dennis van der Geest

OldStars voetbalteam

Sharon Doorson

Kom sporten en bewegen, ontmoet je sporthelden en geniet van het foodtruckfestival.

Brand Logo + Deventer

Hang de actie-poster achterin deze krant voor het raam en win gave prijzen!

Sportspektakel voor alle Deventenaren Van zaterdag 15 t/m donderdag 20 september kan je deelnemen aan heel veel gave activiteiten op Sportpark Keizerslanden, de Jachthaven en Sporthal Keizerslanden.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Dit sportspektakel is georganiseerd door 38 Deventer sportverenigingen. Er worden ruim 100 activiteiten aangeboden, die bijna allemaal gratis zijn! Dus kom een nieuwe sport ontdekken, je sportheld ontmoeten of genieten van het foodtruckfestival. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren om te gaan bewegen. Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar en is daarom uitgeroepen tot hostcity van de Nationale Sportweek, met de landelijke opening op zaterdag. Kijk voor het volledige programma op: nationalesportweekdeventer.nl

Scan de QR code en download de NSW Deventer app via de App Store en Google Play Store (zoekterm Nationale Sportweek).


NATIONALE SPORTWEE DEVENTER 1250

Een hele week sportspektakel met ruim 100 activiteit

Voor meer informatie, inschrijven, en het complete prog


EK

WEEKOVERZICHT 15 T/M 20 SEPTEMBER 2018

ten aangeboden door 38 Deventer sportverenigingen.

gramma, ga je naar www.nationalesportweekdeventer.nl


De nieuwe Kia Ceed. Ervaar ‘m nu!

vanaf

€ 22.595,-

Private lease vanaf €

339,- p.m.

Van Mossel Kia Apeldoorn Oude Apeldoornseweg 40B, 055 - 36 82 840

kia-vanmossel.nl

Daarnaast kunt u ons ook vinden in: - Amersfoort Maanlander 12 - Harderwijk Lorentzstraat 25 - Hengelo Höltersweg 30 - Zwolle Oude Meppelerweg 2

033 – 48 01 212 0341 – 745 660 088 – 08 70 120 088 - 08 70 160

Winnaar van:

Gem. brandstofverbruik: 3,8 – 5,9 l/ 100km, 26,3 – 16,9 km/l. CO2-uitstoot: 99-135 g/km. Genoemde prijs is incl. btw/bpm en kosten rijklaarmaken en excl. metallic lak. Private lease-aanbod via Kia Autolease. Vanaftarief gebaseerd op een looptijd van 48 maanden i.c.m. 10.000 km per jaar en ten minste 6 schadevrije jaren. Het product bevat alle componenten zoals voorgeschreven door Stichting Keurmerk Private Lease. Informeer naar de actievoorwaarden bij uw Kia-dealer of kijk op kia.com. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.


NATIONALE SPORTWEEK

#NSWdeventer

DEVENTER H STCITY

Vereniging met een gouden randje De Reddingsbrigade bewaakt de veiligheid op het water bij grote evenementen. Leden van de brigade zijn getraind om met snelle boten reddingen uit te voeren. Frans Eggink, voorzitter van de Reddingsbrigade in Deventer: ‘We zijn een vereniging met een gouden randje.” Tristan Sim (links) en Aidan Scherpbier

Oceaan-roeien; fysiek en mentaal tot het uiterste Als het aan Aidan Scherpbier en Tristan Sim ligt, dan brengen ze in 2021 de kerstdagen en oud & nieuw samen door. En als de wind verkeerd staat, dan zitten ze Valentijnsdag 2022 nog steeds met elkaar ‘opgescheept’ in de roeiboot waarmee ze ruim 3000 zeemijl (5000 km) willen gaan afleggen. Het avontuur waar ze hun zinnen op hebben gezet is meedoen met de Talisker Whisky Atlantic Challenge, de zwaarste oceaanrace ter wereld. Aidan: “De race start elk jaar begin december vanaf de Canarische Eilanden. Afhankelijk van het weer en de stroming, roeien de deelnemers in ongeveer 30 tot 60 dagen naar het eiland Antiqua, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.”

Voorbereidingen

De creatieve Aidan en de georganiseerde Tristan, beide lid van de Deventer sloeproeivereniging Daventre Portu, vullen elkaar goed aan. Ze willen in 2021 starten, maar zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen. Er moet geld ingezameld worden voor de aanschaf van een oceaanroeiboot, beide heren gaan cursussen volgen zoals oceaan-navigeren, EHBO en survival op zee. En ze zoeken een coach die hun mentaal kan begeleiden. Een dergelijk avontuur vergt niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal het uiterste van de roeiers. Aidan: “We kennen elkaar in leuke situaties, maar nog niet in een stresssituatie. We willen ontdekken hoe we ons gedragen als we beide uit onze comfortzone zijn.”

Drie doelen

80 procent van het werk zit in de voorbereidingen, maar als het dan eenmaal zo ver is, dan gaan de mannen voor de overwinning. Tristan: “We hebben onszelf drie doelen gesteld, waarvan de voornaamste natuurlijk is dat we veilig en wel de overkant halen. Beiden zijn we competitief ingesteld, dus we gaan voor de snelste tijd in de tweepersoonsklasse. Als derde doel gaan we geld inzamelen voor By The Ocean We Unite, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor schone oceanen door middel van stimuleren en organiseren van educatie en onderzoek.” Door het koppelen van hun avontuur aan een goed doel, willen ze een actieve bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij.

Het is de primaire taak van de reddingsbrigade: lesgeven in zwemmend redden. Je leert om zowel jezelf als anderen te redden in het water. Bij de brigade in Deventer zitten momenteel zo’n 60 tot 70 kinderen op les. Voorzitter Frans: “Vroeger kreeg iedereen zwemles op school, tegenwoordig is dat niet meer zo. Reddingszwemmen is meer dan een vaardigheid die je onder de knie moet krijgen, het is een sport. Dat het een sport is, zie je ook terug in onze wedstrijdploegen, redden in wedstrijdstijl.”

Mee varen?

Wie van spektakel op het water houdt, moet zeker een kijkje komen nemen in de Jachthaven. De reddingsbrigade geeft daar een spectaculaire demonstratie. Met twee snelle boten gaan ze personen uit de IJssel redden. Je kan mee varen tijdens demonstratie. Wil je zelf een training meemaken? Dat kan in het Borgelerbad, de locatie waar de leden van de brigade getraind worden. Een van hun boten ligt in het zwembad en er is plek aan boord voor iedereen!

Sloeproeien tijdens de NSW

Meer weten over het avontuur van Aidan en Tristan? Of zie je mogelijkheden voor sponsoring of samenwerking? Belangstellenden kunnen mailen naar tristansim@icloud. com. Aidan en Tristan zijn tijdens de Nationale Sportweek te vinden in de Jachthaven bij hun vereniging Daventre Portu om je kennis te laten maken met het sloeproeien.

Open dag Reddingsbrigade, zaterdag 15 september Jachthaven en Borgelerbad.

Clinics sloeproeien, Daventre Portu, zondag 16 september tussen 12.00 en 16.00 uur.

Sportindeventer.nl Ook na de Nationale Sportweek lekker blijven sporten en bewegen? Dan maak je een account aan op het nieuwe sport- en beweegplatform Sportindeventer.nl. Sportindeventer.nl is het meest complete sport- en beweegplatform van Deventer en gaat 15 september online! Maak kosteloos een profiel aan en kom kennismaken met de verschillende sportverenigingen, beweegevenementen en andere sportieve activiteiten in de regio.

Opening Deventer Sportweek stijlvol en sportief Zaterdagmiddag wordt de Nationale Sportweek Deventer in stijl geopend in de binnenstad. Een deel van de binnenstad, bij de Broederenkerk, wordt speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot atletiekbaan. Om 12.50 uur klinkt in de binnenstad, bij de Broederenkerk, het startschot afgevuurd door de stadsomroeper, van de eerste Deventer Moderun. Aan de run doen ondernemers en sporters mee, maar ook het winkelend publiek mag zich in de race mengen. Tot 18.00 uur kan iedereen het tegen elkaar opnemen in de strijd om de snelste tijd. Om het hele uur precies is er een speciale race en nemen

ondernemers het tegen elkaar op. De winnaars worden ’s avonds gehuldigd op het podium tijdens de landelijke opening van de Nationale Sportweek op sportpark Keizerslanden. Moderun, zaterdag 15 september van 12.50 uur tot 18.00 uur.


Ook een eigen krant uitgeven? Ben jij klaar om een sterkere en fittere

Mediaburo Schoppema verzorgt al jaren kranten in Deventer, van wekelijkse huis aan huis kranten tot éénmalige kranten, voor een jubileum of evenement.

versie van jezelf te worden?

Personal Training incl. 24/7 online coaching Nu slechts 19,95 euro per training!

Onder andere voor Deventer 1250, Deventer op Stelten, officiële Sinterklaaskrant Deventer, IJsselloop, de nieuwe Bibliotheek etc.

Ook deze Nationale Sportweek krant is een uitgave van Mediaburo Schoppema Het uitbrengen van een eigen krant is voordeliger dan u denkt! Dus heeft u een evenement of jubileum? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel: 0570-594907.

Krachttraining

Voeding

Mindset

Leefstijl

Leeuwenbrug 89 A, 7411TH Deventer

www.ijsselgym.nl

marc@ijsselgym.nl

facebook.com/ijsselgym

06-48244007

instagram.com/ijsselgym

ERVAAR radioreclame!

Mediaburo Schoppema verzorgt ook radioreclame op diverse lokale radiostations. Een medium met een hoog bereik. Wanneer gaat uw bedrijf de lucht in?

Electric Comfort, specialist in elektrische en infrarood verwarming Nu de overheid het gasgebruik ontmoedigd en steeds meer woningen gasloos moeten worden is het zaak na te denken hoe ook in de toekomst te voorzien in de behoefte aan warmte.

Duurzaam comfort Veelal wordt begonnen met het

isoleren van de vloer, zodat er geen warmte verloren gaat, daarna worden de verwarmingselementen, folies of draden, aangebracht. Wij zijn u graag behulpzaam bij het maken van de juiste afweEnergiezuinige verwarming vloer ging. Bel ons ofvoor stuurelke een mail.

Een snelle, weldadige en aangename warmte

Showroom infrarood panelen geopend op afspraak!

Energiezuini www.electriccomfor t.nl T 0570 - 55 11 96

Een snelle, we

info@electriccomfort.nl www.electriccomfor t.nl T 0570 - 55 11 96


NATIONALE SPORTWEEK

#NSWdeventer

DEVENTER H STCITY

“Traplopen is het allerlaatste wat je op moet geven” Veel mensen kennen Olga Commandeur als presentatrice van het tv programma Nederland in Beweging, waarmee zij ouderen motiveert om vitaal te blijven. Op dinsdag 18 september is Olga aanwezig bij de Nationale Sportweek, met als doel zo veel mogelijk Deventenaren in beweging te krijgen. Hoe bent u met sport in aanraking gekomen?

Heel Deventer Bakt

“Van jongs af aan was ik met bewegen bezig. Vroeger rende ik de route van huis naar de basisschool, dat was een kilometer, dus die afstand zat er al vroeg in. Later, op de middelbare school, was mijn gymleraar onder de indruk van mijn prestaties op de stormbaan. Hij raadde mij aan om op atletiek te gaan. Toen heb ik met mijn vader een atletiekvereniging uitgezocht en daar heb ik mezelf ontwikkeld, met een werpnummer en een loopnummer, tot een echte meerkampster. Daar is mijn passie voor het sporten verder gestroomlijnd.”

Mensen ontmoeten, lekker eten en samen plezier maken, dat zijn belangrijke ingrediënten van de Nationale Sportweek. En wat past daar beter bij dan een editie van Heel Deventer Bakt!

Was u succesvol als sporter?

Al 19 jaar lang elke ochtend Nederland in Beweging. Hoe verklaart u dat succes?

“De basisbewegingen komen uit de aerobics; stapje naar voren, stapje naar achteren, stapje opzij, en daar voegen we nieuwe trends bij zoals boksbewegingen. Het programma is leuk en laagdrempelig. De kijkdichtheid is goed, zo’n 150.000 tot 250.000 mensen per dag. En nog belangrijker is dat meer dan de helft daarvan ook daadwerkelijk meedoet. De grootste groep mee-doeners zijn de 50 tot 60 jarigen, direct gevolgd door de 60 tot 70 jarigen. Maar er zijn ook jongeren die meedoen, die voordat ze naar school gaan even Nederland in Beweging doen en veel geconcentreerder in de collegebanken zitten.”

Op 18 september bent u aanwezig bij de Nationale Sportweek in Deventer. Wat gaat u doen?

“We gaan natuurlijk een lesje Nederland in Beweging doen en daarnaast geef ik een workshop voor ouderen die gaat over vitaliteit. Dat is meer dan bewegen alleen, maar gaat ook over voeding, motiveren en een actieve houding. Ik zie mezelf als schakel tussen theorie en praktijk. Ouderen weten wel dat bewegen goed voor ze is, maar ik wil het ze laten ervaren, ze bewust maken wat een actieve houding met ze doet. Op die manier gaan mensen inzien dat ze echt zelf kunnen bijdragen aan hun kwaliteit van leven, hun eigen gezondheid. Ik ga dus proberen om zoveel mogelijk ouderen in Deventer aan het bewegen te krijgen. En waar ik persoonlijk ook erg naar uitkijk is de wedstrijd ‘Heel Deventer Bakt’, waar ik als jurylid bij aanwezig ben.”

Hoe motiveert u ouderen om te blijven bewegen?

“Een veel gehoord excuus is ‘met ouderdom komen de kwalen’, maar bewegen en sporten helpen juist om de kwalen te verminderen. Je gewrichten moet je blijven smeren; je zult

je leven lang moeten blijven bewegen om je vaardigheden en spieren actief te houden. In het dagelijks leven zitten veel activiteiten die je in beweging houden. Traplopen is het allerlaatste wat je op moet geven, je kan daar een prachtige work-out van maken. Het is de kracht van je benen, je houding, je conditie. De ouderen die naar mijn workshops komen zijn vaak mensen die al regelmatig bewegen. Dus daarom doe ik een oproep aan alle actieve ouderen in Deventer: Kom naar mijn workshop en neem iemand mee waarvan u denkt; die kan wel wat beweging gebruiken. Kom gezellig samen, ik nodig u hierbij van harte uit!” Fitstars festival, dinsdag 18 september van 09.00 uur tot 20.00 uur. Met onder andere om 09.45 uur warming-up Heel Nederland in Beweging, 10.30 uur Deventer Rollator Race en 12.45 uur Workshop Vitaliteit door Olga Commandeur. Deelname gratis. Schrijf je in via www.nationalesportweekdeventer.nl

VACATURE

“Er waren een paar hele mooie hoogtepunten. Ik werd Europees Jeugdkampioen in 1975 op de 800 meter. In datzelfde jaar liep ik een wereldjeugdrecord op de 800 meter. Dat was tevens het Nederlands juniorenrecord op die afstand en dat is tot op de dag van vandaag niet verbroken. Het wereldjeugdrecord wel hoor! Een ander hoogtepunt waren de Olympische Spelen in 1984, daar heb ik de halve finale 400 meter horde gehaald. Na het afronden van de ALO kwam ik bij toeval terecht bij het programma NOS Sportief, een gymnastiekprogramma op de radio. Eind jaren ’90 werd ik gevraagd om auditie te doen voor het programma Nederland in Beweging. Ik was toen al lang niet meer actief als topsporter, omdat ik in 1985, als gevolg van een knieblessure, noodgedwongen was gestopt met topsport.”

In navolging van het populaire tv programma Heel Holland Bakt, gaan we in Deventer bakken. Mensen die enthousiast zijn om mee te doen, moeten zich snel aanmelden via nationalesportweekdeventer.nl, want er kan een beperkt aantal kandidaten meedoen. Banketbakker Arjan Lentelink, van Banketbakkerij Lentelink, en jurylid van Heel Deventer Bakt legt uit waar hij op gaat letten: “Ik vind het leuk als mensen een risico durven nemen bij de keuze van hun ingrediënten.”

Tentoonstellen

Bij Heel Deventer Bakt is het de bedoeling dat de deelnemers thuis hun creaties in elkaar zetten. De baksels worden tentoongesteld op het festivalterrein en daar zal de jury een oordeel vellen. Na afloop van de wedstrijd wordt al dat lekkers als onderdeel van de lunch geserveerd aan de aanwezigen. Leuk om te weten: Olga Commandeur van Nederland in Beweging zit ook in de jury en zij gaat er op letten of er ook gezonde ingrediënten worden gebruikt. Succes! Heel Deventer Bakt, dinsdag 18 september van 11.00 tot 12.00 uur.

VRIJWILLIGERSVACATURE NATIONALE SPORTWEEK DEVENTER

Medewerker Communicatie & Promotie Het team

Het team zorgt voor een goede en tijdige informatievoorziening naar alle betrokken doelgroepen bij de Nationale Sportweek Deventer. Daarnaast wordt er samengewerkt met de journalistieke pers.

Functie

Je bent onderdeel van de redactie. Als redacteur ga je aan de slag met het verzamelen van nieuwtjes en leuke verhalen. Als fotograaf leg je de mooiste momenten van het evenement vast op beeld.

Jouw talent

Heb jij een achtergrond in communicatie, journalistiek of social media? Ben je stressbestendig, accuraat en beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift? Kom dan dit team versterken! Herken jij je in bovenstaand profiel en ben jij, bij voorkeur meerdere dagen, tijdens de nationale sportweek beschikbaar? Meld je aan voor deze leuke en leerzame vrijwilligersfunctie via www.eventmakers.nl


Sport onbeperkt en all inclusief tot 1 januari 2019 voor slechts â‚Ź 149,OF schrijf in en ontvang 6 maanden gratis egym regular en betaal geen startbijdrage. bekijk de voorwaarden op www.studioperfect.nl


NATIONALE SPORTWEEK

DEVENTER H STCITY

#NSWdeventer

Het doel zijn de Special Olympics in 2021

Ashleigh: ‘Ik voetbal het liefst overal en altijd. Ik kijk er naar uit om de meiden in Deventer wat technische skills te leren!’

Sisca: ‘Scoren is natuurlijk altijd leuk, dus ik ga de meiden leren hoe ze dat goed kunnen doen!’

Myrthe: ‘Ik beleef dagelijks veel plezier aan het voetbal. Als je het mij vraagt is dat ook de basis voor een profvoetbalster. En dat plezier breng ik graag over op anderen.’

Profvoetbalsters van FC Twente naar Nationale Sportweek Sinds het EK in 2017 zit het vrouwenvoetbal in de lift. Daar kan Eefje Janus sportmarketeer van FlowSports, een bureau dat de belangen van profvoetbalsters behartigt, over meepraten: “In april zaten er bijna 35.000 toeschouwers in het Philipsstadion tijdens een interland tegen Noord Ierland. Dat was een jaar eerder nog ondenkbaar.” Eefje: “Het EK werd in ons land georganiseerd en de OranjeLeeuwinnen waren succesvol. Dat heeft bijgedragen aan de populariteit van de sport in ons land. De ledenaantallen groeiden al jaren, maar na het EK was dat nog sterker. Niet alleen meiden zelf ontdekken de sport, ook sponsoren en de media tonen met toenemende mate belangstelling. En ook dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.”

Vrouwenacademie Deventer

Eén van de speelsteden van het EK in 2017 was Deventer. En ook hier staat de sport inmiddels goed op de kaart. In 2016 werd in Deventer de meidenvoetbalacademie opgericht, dit was een initiatief van de gemeente en enkele voetbalclubs. Inmiddels zijn de eerste

meiden van de academie doorgestroomd naar talententeams van de KNVB.

Ashleigh, Myrthe en Sisca

Tijdens de Nationale Sportweek komen profvoetbalsters Ashleigh Weerden, Myrthe Moorrees en Sisca Folkertsma van FC Twente naar Deventer om een voetbalclinic te geven. En ze hebben er zin in!

Tijdens de Nationale Sportweek is er veel aandacht voor sporten voor mensen met een beperking. Caren Daggenvoorde, trainster bij schaatsvereniging Sportief Oost: “Ik geef les aan alle niveaus en in ieders eigen tempo.” Zelf staat Caren al sinds klein meisje op schaatsen en inmiddels coacht ze: “Het verschil tussen lesgeven aan reguliere groepen en aangepaste groepen is niet groot. Mensen die op les zitten, hebben allemaal aandacht nodig, alleen de aanpak varieert. Ik geef iemand les die slechtziend is en haar moet ik de techniek van het schaatsen en skeeleren laten voelen.”

Special Olympics

Sportief Oost legt de lat hoog voor het aangepast schaatsen: in 2021 meedoen met de Special Olympics. Caren: “De voorrondes vinden aan het einde van 2018 plaats in Zoetermeer. Dat is de eerste keer dat we aan een schaatswedstrijd meedoen. Heel gaaf, en wie weet kwalificeren we ons!” Het G-skeelerteam van Sportief Oost rijdt al twee jaar wedstrijden en deed mee aan het NK in 2016 en de Special Olympics in 2018.

Sport Carrousel

Sportief Oost is onderdeel van de Sport Carrousel en die staat de hele week op het festivalterrein. Het is een samenwerking van 11 sportverenigingen en clubs uit Deventer, Olst, Wijhe en Raalte die allemaal regulier en aangepast sporten aanbieden. De filosofie is dat samen sporten en plezier in het sporten minstens zo belangrijk is, of zelfs belangrijker dan competitie en winnen. Kom ontdekken welke sport bij jou past! Sport Carrousel, van zaterdag 15 t/m donderdag 20 september van 09.00 uur tot 17.00 uur. Deelname gratis. Meer informatie is te vinden op www.nationalesportweekdeventer.nl

FlowSports Meidenvoetbal Festival op woensdag 19 september van 15.30 - 17.30 uur voor meiden van 6 t/m 12 jaar. Deelname gratis. Schrijf je snel in op www.nationalesportweekdeventer.nl

VAC AT U R E

VRIJWILLIGERSVACATURE NATIONALE SPORTWEEK DEVENTER

Medewerker Hospitality Het team

Het team is het gezicht van het evenement. Jullie zorgen ervoor dat de bezoekers, partners en deelnemers een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen.

Functie

Je werkt als gastheer of gastvrouw op het Sportpark Keizerslanden. Daarnaast kan je ingezet worden als informatievraagbaak of tijdens de Groenste Obstakelrun bij de kledinginname en -uitgifte.

Jouw talent

Kom springen, stuiteren en klauteren tijdens het waanzinnig leuke en knotsgekke Hollewand Springkussen Festival! Het springkussenfestival in De Scheg is een begrip in Deventer. Speciaal voor de Nationale Sportweek is het hele spektakel verplaatst naar Sportpark Keizerslanden.

Elke dag van 10.00 uur tot 19.00 uur, voor kinderen vanaf 2 jaar. Entree 3,00 euro per persoon.

Je vindt het leuk om te werken met mensen, je bent gastvrij, flexibel inzetbaar en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Verder ben je handson, servicegericht en stressbestendig. Herken jij je in bovenstaand profiel en ben jij tijdens de nationale sportweek minimaal een dag(deel) beschikbaar? Meld je aan voor deze leuke en leerzame vrijwilligersfunctie via www.eventmakers.nl


Hockeyclub Rotterdam LED-verlichting stadion + 6 velden

Hockeyclub Rotterdam

LTC Emmen

CSV Apeldoorn

Achilles ‘12 Hengelo

DLTC Deventer

Drijver’s TC Deventer

Go Ahead Eagles

TC Bathmen

AGOVV Apeldoorn

LTC Zutphen

VOC Rotterdam

Pinoké Amsterdam

Sportverlichting.com is een kennis- en realisatiepartner op gebied van LED-verlichting voor sportaccommodaties. Met onze ervaring in het maken van lichtplannen en businesscases adviseren wij over de mogelijkheden om bestaande conventionele verlichting te vervangen voor LED-verlichting. Wij maken gebruik van alle verkrijgbare topmerken zoals AAA-LUX, Lumosa, Philips en Cree. Hierdoor kunnen we een onafhankelijk advies geven. Daarnaast adviseren wij ook in diverse financieringvormen en geven we ondersteuning bij de aanvraag van subsidies. De projecten leveren we vervolgens turn-key op. Kortom, wij ontzorgen de sportclub van A tot Z. Op onze website kunt u alles vinden over de verschillende soorten LED-verlichting en kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.


NATIONALE SPORTWEEK

DEVENTER H STCITY

#NSWdeventer

Elfstedenheld naar sportweek Donderdag 20 september is Maarten van der Weijden aanwezig bij het NK Bedrijfssport. Tijdens deze dag strijden bedrijfsteams tegen elkaar in een spectaculaire battle om de titel ‘fitste bedrijf van Nederland’. Deelnemers aan het NK bedrijfssport ontmoeten Maarten tijdens een lunchprogramma waarbij hij aanwezigen inspireert met zijn persoonlijke verhaal.

Geen regels en zelf bepalen wat je doet De skatescène in Deventer is een begrip in Nederland, mede dankzij het thuishonk Burnside: de winkel en het skatepark, gestart in de Nieuwstraat en verhuisd naar het het Havenkwartier, bestaan dit jaar 30 jaar. Bert Roeterdink: “Skateboarders, inliners en bmx’ers zijn hecht in onze scene.” “Skateboarden is geen sport, het is een lifestyle”, zegt Bert, nu anderhalf jaar werkzaam bij Burnside. “Het is niet zo dat je één of twee keer in de week een uurtje skate. Het is onderdeel van je leven.” Het mooiste aan het skaten vindt hij de vrijheid: “Er zijn geen regels, je bepaalt zelf wat en wanneer je het doet. Je kan skaten op de half-pipe, technische trucs doen op de grond, van trappen afspringen, over buizen glijden of balanceren op twee wielen.”

Olympische Sport

Sinds kort is skateboarden een Olympische sport en in 2020 is de sport voor het eerst op de Olympische Spelen. De kans bestaat dat er een skateboarder uit Deventer voor Nederland uitkomt. Bert: “Burnside is een begrip in de

Nederlandse skatewereld. Niet alleen vanwege de goede sfeer in onze scene, maar ook omdat hier al jaren toonaangevende skaters vandaan komen. In de Nederlandse Selectie voor de Spelen zitten momenteel 5 skateboarders die voor Burnside skaten.”

Topsport versus lifestyle

Bert is overigens geen fan van het officiële karakter dat skateboarden krijgt: “De sport wordt gereguleerd en dat gaat ten koste van de vrijheid. Je ziet een tweedeling ontstaan in de skatewereld: Aan de ene kant het wedstrijdskaten, waarbij skaters trainen en topsport bedrijven en aan de andere kant de straatskaters voor wie skaten een lifestyle is, die dat willen delen met vrienden.”

Skateboard clinics van Burnside op woensdag 19 september van 15.00 uur tot 17.15 uur. Deelname gratis. Schrijf je snel in op www.nationalesportweekdeventer.nl

Sporten met een steuntje Stichting Leergeld Deventer is voor kinderen waarvan de ouders of verzorgers onvoldoende geld hebben om kinderen te laten deelnemen aan bepaalde binnen- en buitenschoolse activiteiten. Dan gaat het om sport, kunst, cultuur of educatieve activiteiten. Belangrijke voorwaarden om in aanmerking te komen zijn dat de kinderen tussen de 4 en de 17 jaar zijn en dat het besteedbaar inkomen van de ouders/ verzorgers aantoonbaar maximaal 120% van het bijstandsniveau is. De meeste activiteiten die aangeboden worden tijdens de Nationale

Sportweek Deventer zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor regulier sporten, buiten de sportweek, betaal je echter vaak een bijdrage, bijvoorbeeld in de vorm van contributie aan de sportclub. Is dat een drempel? Kijk dan op de site www.stichtingleergelddeventer.nl naar de mogelijkheden.

NK bedrijfssport, donderdag 20 september. Ga voor meer informatie en inschrijving naar nationalesportweekdeventer.nl. Dit onderdeel is speciaal voor bedrijven (niet voor particuliere bezoekers).

VRIJWILLIGERSVACATURE NATIONALE SPORTWEEK DEVENTER

VACATURE

Fotograaf Mathijs Tromp, skateboarder Rob Maatman, locatie Burnside

In 2008 won Maarten een Olympsich gouden medaille bij het open water zwemmen (10 km) in Beijing. Een prestatie die vooral bijzonder was omdat Maarten in 2001 de diagnose leukemie had gekregen. Door een goede behandeling had hij het geluk te herstellen en kon hij zijn top-sportcarrière weer oppakken. Na zijn winst in Beijing stopte Maarten met zwemmen, schreef hij het boek ‘Beter’, gaf bedrijfslezingen en begon hij een carrière bij Unilever. Na vijf jaar hier gewerkt te hebben wilde Maarten meer doen met zijn bedrijfslezingen en startte hij een theatertour. Maarten heeft de afgelopen tijd in de belangstelling gestaan vanwege zijn spectaculaire prestatie in een poging om de 11stedentocht te zwemmen, waarbij hij 163 km zwom en het streefbedrag voor kankeronderzoek ruimschoots binnen haalde. Maarten komt met zijn theatertour naar de Nationale Sportweek en wil op 20 september de deelnemers aan het NK bedrijfssport motiveren en inspireren.

Medewerker Logistiek Het team

Het team Logistiek is een kleine hechte groep die het niet erg vindt om de handen uit de mouwen te steken. Jij bent inzetbaar voor alle logistieke zaken rondom het evenement.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid, het op- en afbouwen van het evenemententerrein en het ondersteunen van ICT gerelateerde taken.

Jouw talent

Heb je oog voor logistieke zaken en de spierballen om materialen te sjouwen? Ben je hands-on, heb je een goede conditie en ben je flexibel ingesteld? Dan pas jij perfect in het logistieke team! Herken jij je in bovenstaand profiel en ben jij tijdens de nationale sportweek minimaal een dag(deel) beschikbaar? Meld je aan voor deze leuke en leerzame vrijwilligersfunctie via www.eventmakers.nl


DEVENTER H STCITY

NATIONALE SPORTWEEK

#NSWdeventer

NATIONALE SPORTWEEK

LOCATIES

DEVENTER 1250

SPORTPARK KEIZERSLANDEN

11

9

7 10 6

VIP 4 WC 2

5

8

3 

1

1

INGANG

6

OLGA COMMANDEUR PLEIN

2

INFORMATIEBALIE

7

BORGELERBAD

3

THOMAS KROL VELD

8

EELCO SINTNICOLAAS VELD

FIETSENSTALLING

4

PODIUM

9

CARLIJN ACHTEREEKTE SKEELERBAAN

WC

TOILETTEN

5

SANNE IN ‘T HOF VELD

10

MAARTEN VAN DER WEIJDEN VELD

VIP

VIP TENT

Locatie Jachthaven

11

EEFJE BOONS ATLETIEKBAAN FOOD & DRINKS

Locatie Sporthal Keizerslanden


NATIONALE SPORTWEEK

#NSWdeventer

DEVENTER H STCITY

Krasse knarren horen niet achter de geraniums Het OldStars voetbalteam bestaat uit mannen van respectabele leeftijd, die fit en vitaal willen blijven en die meer verstand van voetbal (denken te) hebben dan de trainers van Ajax en Feyenoord bij elkaar. Speler Wim Huisman: “OldStars betekent ‘oude sterren’, ook dat verbeelden we ons!” Elke woensdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur komen ze samen, de heren van het OldStars voetbal. Bij hun club FC RDC. “Eerst drinken we koffie, lossen we wereldproblemen op, vullen de voetbalpoel in en bespreken we wie van ons het beste de trainer van Ajax of Feyenoord kan vervangen,” vertelt Wim lachend. Na het koffiedrinken en de wereld verbeteren, gaan de heren aan de slag met de warming-up. Het veld waarop gespeeld wordt is 42 bij 21 meter, ongeveer een kwart van een voetbalveld. Wim: “De warming-up bestaat uit zes minuten lang rondjes lopen om het veld. Gevolgd door wat lichte gymnastiekbewegingen en baloefeningen, zoals balcontrole en speltechnieken. We doen alles flink doorlopend en dus niet rennend, zodat de kans op het breken van een been uitgesloten is.” De OldStars spelen onderling wedstrijden en soms een toernooitje. Wim: “We spelen 6 tegen 6 en een wedstrijd duurt 2 keer 12 minuten. Omdat we doorlopend wisselen heb je voor een wedstrijd zo’n tien spelers nodig. We zijn nog opzoek naar nieuwe leden, dus kom vooral kijken de training en de wedstrijden tijdens de Nationale Sportweek. OldStars Voetbal, dinsdag 18 september, van 16.00 - 17.30 uur & 19.30 - 21.00 uur. Gratis deelname. Meer informatie op www.nationalesportweekdeventer.nl

Elke duik is een avontuur

Optimist on Tour

Een gezonken boot op de bodem van het Borgelerbad. Opdrachten die onder water uitgevoerd worden door duikers. Spectaculaire introductieduiken die duikverenigingen Cousteau en NoBaToWa organiseren tijdens de Nationale Sportweek.

De verenigingen willen de duiksport op de kaart zetten bij een groot publiek en mensen enthousiasmeren om lid te worden. Monique: “We bieden onze leden opleidingen aan, organiseren duikevenementen, trainen wekelijks en maken elke zondag een duik in Bussloo.” Waarom ze zelf is gaan duiken? Monique: “Door te duiken observeer je het leven onder water van dichtbij. Elke duik is een avontuur. Dat maakt het leuk en spannend, maar het is ook ontzettend ontspannend.” Introductieduiken, zondag 16 september van 10.30 tot 16.00 uur. Deelname gratis. Meer informatie en inschrijving op www.nationalesportweekdeventer.nl

Fotograaf Laurens Morel

Optimist on Tour, zaterdag 15 september van 10.00 uur tot 16.00 uur. Gratis deelname. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.nationalesportweekdeventer.nl

VRIJWILLIGERSVACATURE

VACATURE

De introductieduiken zijn voor iedereen die ouder is dan 16 jaar. Ervaring is niet nodig, vertelt Monique Juriën van duikvereniging Cousteau: “we duiken 1 op 1 met een instructeur. Met alles erop en eraan: een masker, een ademautomaat, tank met perslucht, een jacket, vinnen en lood.”

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Kom zeilen, windsurfen, kanovaren, suppen en spelen in de waterbal. Je hebt geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma.

NATIONALE SPORTWEEK DEVENTER

Medewerker NK Bedrijfssport Het team

Het team komt in actie tijdens de NK bedrijfssportdag op donderdag 20 september. Als medewerker sport ondersteun je bij de verschillende sportieve onderdelen van de spectaculaire bedrijven-battle.

Functie

Je bent jurylid en jij let er op dat de teams zich aan de spelregels houden. Samen met een eindverantwoordelijke houd je tevens de scores bij en meld je de uitslagen.

Jouw talent

Vind je het leuk om activiteiten in goede banen te leiden? Heb je oog voor detail? En vind je het belangrijk dat een spel eerlijk verloopt? Dan is een functie binnen Team Sport echt iets voor jou! Herken jij je in bovenstaand profiel en ben jij donderdag 20 september beschikbaar? Meld je aan voor deze leuke en leerzame vrijwilligersfunctie via www.eventmakers.nl

Fotograaf Aart Henk Goossens, locatie Bussloo


GRATIS introductie les SYNRGY

• de “fitness speeltuin” voor jong en oud; • voor beginnende en gevorderde sporters; • modern, multifunctioneel fitnesstoestel; • een fitter, sterker en gezonder lichaam; • individueel trainen of in een groep(max 8 p) o.b.v. een instructeur; • uitstekende vervanging van traditionele fitness. Aanmelden voor een gratis introductie les? Bel: 0570-677002. Mail: info@sport-fysio.nl David Wijnveldtweg 4, Deventer

The Gym Deventer stelt 50 DUO abonnementen beschikbaar voor € 30,00 per maand! OP = OP! Geen jaarcontracten, m.u.v. acties. Informatie en voorwaarden kunt u vinden op onze website

Zutphenseweg 55, 7418 AH Deventer Internet: thegymdeventer.nl, tel. 06 – 186 86 877 Ingang Visbystraat, groene draaideur, Business Point

Ontevreden over uw hoortoestellen? Of gewoon benieuwd hoe goed uw gehoor is? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze audiciens van Fonique Hoortechniek, voor een gratis hoortest of een gratis second opinion In ruim 90% van de door Fonique uitgevoerde second opinions wordt een aanzienlijke verbetering bereikt in spraakverstaanbaarheid Fonique Hoortechniek Boxbergerweg 20 7412 BD Deventer 0570-600 583 deventer@fonique.nl www.fonique.nl

0570-600 583


C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K


GASTverenigingen Sportpark Keizerslanden

SPORTverenigingen

MEDE mogelijk gemaakt door Evenementenverhuur Heino

Brand Logo + Deventer


Het Deventer Nieuws FYSIOTHERAPIE

Solis Paramedisch Centrum: meerdere disciplines onder 1 dak Met de juiste behandeling en oefeningen onder begeleiding helpen de therapeuten van Solis u van uw klachten af, zodat u weer soepel beweegt en eventuele toekomstige klachten wor-den voorkomen. Als dochter van een grote zorgorganisatie, Zorggroep Solis, heeft Solis parame-dische centra nu nog meer te bieden. Zo hebben wij nu korte lijnen met bijvoorbeeld de specialisten ouderengeneeskunde en revalidatieartsen waardoor wij de kwaliteit en effectiviteit van onze behandelingen nog verder kunnen verbeteren. Wij werken met een klein team en kennen elkaar onderling. Hierdoor zijn er vaste behandelaars en dus vertrouwde gezichten voor iedere cliënt. Op alle locaties van Solis paramedische centra bieden wij allerlei vormen van therapie zoals: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en pedicure. Onze gespecialiseerde behandelaars werken nauw samen om zo uw klachten goed te kunnen behandelen. Hiervoor kijken we niet alleen naar uw klacht, maar naar de hele mens. U kunt met of zonder een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij die therapeut terecht die gespecialiseerd is in uw klachten. Er is altijd een therapeut bij u in de buurt. Solis paramedische centra zijn dagelijks bereikbaar van 8.00-16.30 uur op telefoonnummer (0570) 685 899 of per email: afsprakenbureau@zorggroepsolis.nl.

Erik langs de lijn Erik van Luttikhuizen

Einzelgänger Keepers zijn veelal het ‘buitenbeentje’ van het team, type einzelgänger. Hobie Verhulst kwam in Deventer met een erfenis: Sonny Stevens. Een goser die goed in de groep lag, zelfbewust en bovenal een bovengemiddelde doelman voor het niveau eerste divisie. Hobie miste wat duels in de voorbereiding door een handblessure en was schuldig aan tegentreffers. Geen fijn begin bij je nieuwe club maar Verhulst toonde zich ook zelfbewust en een karakterman. In Maastricht krikte Hobie zijn zelfvertrouwen enorm op. Een week ervoor toonde hij zich al geduldig in één op één situaties, afgelopen vrijdag was de Amsterdammer de uitblinker. Al na zeven minuten blijft Hobie koelbloedig als middenvelder Ippel op hem af komt stormen, Hobie keert de inzet. Vlak na de 1-0 komt Aboubakar op Hobie af die lang wacht en hij weer meester blijft over de situatie. Na een uur spelen, bij een 1-1 stand, komt de bal op 11 meter en blijkt de enorme voorbereiding zijn vruchten af te werpen. Samen met keeperstrainer Sjoerd Woudenberg bestuderen ze vooraf veel beelden, ook mogelijke penaltynemers. Strafschopnemer Van den Hurk zat ook in de voorbereiding van het duo en Verhulst duikt zelfverzekerd naar zijn linkerhoek. De prima ingeschoten penalty wordt gekeerd door Hobie, hij staat snel weer op zijn benen en ziet dat de bal weggepeerd wordt. Tijd voor een feestje is er niet, geen ontlading want de wedstrijd raast verder. Zijn ploeg speelt slecht, maar wint uiteindelijk wel. Als scheidsrechter Bax dan voor het laatst fluit zie je de eenling eindelijk ontladen; springend en dansend. Hij rent naar het uitvak en viert er zijn feest. Na het duel duiken de meeste persmensen op Maarten Pouwels, de jongeling scoorde wéér en verlengde direct na afloop zijn contract. Hobie valt als doelman naar ‘plan twee’. Ik spreek hem vlot en de Amsterdammer vertelt dat het publiek belangrijk was. Als ik hem dan naar zijn cruciale reddingen vraag, komt Hobie pas los: Hij klinkt opgelucht, dat hij eindelijk belangrijk heeft kunnen zijn voor zijn ploeg. Op de achtergrond luistert Stegeman naar de trotse sluitpost, ik zie de trainer grinniken om de uitlatingen van de eenling. Niet veel later zit Hobie in de bus, even alleen bij het raam. Hij lijkt iets te overdenken en grijnst aansluitend. Daar zie ik de einzelgänger even nagenieten van zijn moment…

Over herinneringen DEVENTER - Op 12 september gaat het nieuwe seizoen van Science Café Deventer van start met een avond over herinneringen. Hoe komen herinneringen in ons hoofd tot stand en hoe betrouwbaar zijn ze als we ze ophalen? Spreker is dr. Henry Ottegaar, verbonden aan de universiteiten van Maastricht en Leuven. Tijdens de avond wordt ook de digitale herinneringskaart “Denkend aan Deventer” gepresenteerd. Dat is een co-productie van het Science Café en Deventer1250jaar. Aan die kaart kunt u nog bijdragen via http://www.sciencecafedeventer.nl/deventer1250/ en https://www.facebook.com/events/870271296516152/. Het Science Café is zoals altijd in het Burgerweeshuis. Zaal open vanaf 19.30 uur, met live muziek van Red Leaf Hill. De lezing begint om 20.00 uur. Om 21.00 uur is er een pauze van een kwartier, waarna de bezoekers onder leiding van James van Lidth de Jeude tot 22.00 uur kunnen discussiëren met de spreker. De toegang is gratis.

Solis Paramedisch Centrum Specialisaties op geriatrie (ouderen) chronische aandoeningen in het algemeen met daarbinnen Parkinson en COPD. 4 locaties in Deventer: PW Jansen, Hermelijn 2 Deventer (0570) 85 899

Rielerenk Nico Bolkesteinlaan 1 Deventer (0570) 85 899

Grooter en Voorster Smedenstraat 117 Deventer (0570) 85 899

Bloemendal. Het Laar 1 Deventer (0570) 85 899

Als dochter van een grote zorgorganisatie, Zorggroep Solis, heeft Solis paramedische centra nu nog meer te bieden. Zo hebben wij nu korte lijnen met bijvoorbeeld de specialisten ouderen-geneeskunde en revalidatieartsen waardoor wij de kwaliteit en effectiviteit van onze behandelingen nog verder kunnen verbeteren. Op alle locaties van Solis paramedische centra bieden wij allerlei vormen van therapie zoals: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en pedicure. Solis paramedische centra Postbus 5014 7400 GC Deventer T: (0570) 68 58 99 E: afsprakenbureau@zorggroepsolis.nl I: www.zorggroepsolis.nl

70 jaar Rivel, een sterk merk DEVENTER - Het fietsmerk Rivel bestaat 70 jaar in 2018. Rivel, onderdeel van BIG bicycles, viert het jubileum met een open dag voor de consumenten op zaterdag 8 september van 10.00 – 16.00 uur, Teugseweg 18d in Deventer.

Geschiedenis Rivel in een notendop

Rivel werd opgericht in 1948 en startte met de productie van kinderwagens en autopeds. In 1952 werd de eerste kinderfiets geproduceerd en vanaf 1954 volgden de overige series. Bekende Rivelfietsen zijn de Abramfiets met extra lage instap en de Rivolt, een van de eerste in massa geproduceerde elektrische fietsen. Na de roerige jaren ’90 is Rivel sinds enkele jaren neergestreken in Deventer.

AEG en Bosch Motoren

Rivel heeft inmiddels een breed pakket met moderne fietsen, waarvan de collectie e-bikes de paradepaardjes zijn. Op de huisshow kunt u de nieuwe collecties voor 2018-2019 bekijken. U kunt diverse fietsen uitproberen op een parcours op het buitenterrein. Daar is ook een accessoiresmarkt en restanten fietsenmarkt te vinden.

Bikerscafé

Op 8 september kunnen wielerclubs een toertocht afleggen en worden ze gefêteerd op koffie met appelgebak in het bikerscafé aan de Teugseweg 18d in Deventer. Op de FB pagina van Rivelfietsen treft u alle informatie aan over de diverse toertochten. (www.facebook.com/Rivel.nl)

Membership BoogleBike

BoogleBike is een klant van BIG bicycles. Zij hebben voor het 70-jarig Rivel jubileum een speciale actie op touw gezet. BoogleBike biedt een membership aan voor de BoogleBike Basic en de BoogleBike speed pedelec. Deze actie geldt alleen op 8 september.

Meld u aan voor de open dag

Wilt u kennismaken met de moderne fietsen en e-bikes van Rivel dan bent u van harte welkom op de open dag op zaterdag 8 september van 10.00 – 16.00 uur, Teugseweg 18d Deventer.

7


8

De Nationale Sportweek

Eén week lang sportspektakel, van zaterdag 15 t/m donderdag 20 september Initiatiefnemer van de Nationale Sportweek NOC*NSF (Nederlandse sportorganisatie) heeft Deventer uitgeroepen tot Host City. Want niet alleen de stad bestaat 1250 jaar, sportbedrijf Deventer en sportlocatie de Scheg vieren hun 25 jarig bestaan. Reden genoeg dus, om de Nationale Sportweek groots uit te pakken! Dat begint al met de opening, waarvoor alle Deventenaren zijn uitgenodigd. Deze avond begint natuurlijk sportief, met 3 estafette routes die uitgezet zijn in Bathmen, Lettele en Diepenveen, die door Deventer naar de Jachthaven leiden. Vanuit daar gaat iedereen gezamenlijk naar het festivalterrein op Keizerslanden. Het feest start om 20.00 uur, gepresenteerd door NOS sportverslaggever Maarten Tip. Oud judoka Dennis van der Geest neemt een deel van het muzikale programma voor zijn rekening. Het andere deel wordt verzorgt door zangeres Sharon Doorson en winnaar van ‘The Voice Kids’ Yosina Rumajauw. Het programma duurt tot 23.00 uur. Bekijk het totale programma op onze site. www.deventer1250.nl.

Word jij EventMaker?

De Nationale Sportweek geldt als officiële start van het nieuwe sportseizoen en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en te stimuleren om te gaan sporten. Deze editie van de Nationale Sportweek is heel bijzonder, want naast dat Deventer en Sportbedrijf Deventer en locatie De Scheg jarig zijn, is dit ook de 15e editie voor dit sportieve event. Wil jij je steentje bijdragen aan deze spectaculaire editie? Meld je dan aan als vrijwilliger (voor Hospitality, EventMakers Services, Logistiek, Communicatie & Promotie of Team Sport) via www.eventmakers.nl.

Tijd voor MAX … in Deventer! Traditiegetrouw gaan de programma’s ‘Tijd voor MAX’ en ‘Hallo Nederland’ weer op pad. Zo wordt het nieuwe seizoen van beide programma’s afgetrapt. Altijd vanaf vier unieke locaties in Nederland. Ditmaal vanaf het unieke punt op de steiger aan de overkant van de IJssel met onze prachtige skyline op de achtergrond. Sybrand en Martine zullen het programma, te zien op NPO1, vanaf maandag 17 t/m vrijdag 21 september elke dag live om 17.10 tot de kijker brengen. Maar ook Hallo Nederland komt in Deventer! Jeroen Latijnhouwers, Carrie ten Napel en Mascha de Rooij zullen elke werkdag om 18.25 op NPO2 reportages én verhalen brengen die actueel zijn in onze 1250-jarige Hanzestad. Wil jij deze uitzendingen live meemaken? Meld je dan aan voor publieksplaatsen via: maxvandaag. nl/optoer. En wie weet, zit jij er als kijker op de steiger in plaats van op de bank voor de televisie!

Open Monumentendag Dit weekend vieren we de rijkdom van het Nederlands erfgoed. Zaterdag 8 en zondag 9 september vieren we de open monumentendagen, ook in Deventer! U krijgt een dezer dagen de unieke kans om gebouwen en tuinen te bezoeken, waar u normaal niet zo snel komt of kan komen. Denk hierbij aan de vele mooie kerken die Deventer kent, De Lebuïnus, De Bergkerk en de Broederenkerk Tevens hoort u meer over de achtergrond van het monument en worden er leuke activiteiten georganiseerd in de stad. Zo ook bij De Waag! In het kader van het jubileum van de stad toont Museum De Waag de hoogtepunten uit de 1250 jaar tellende geschiedenis van Deventer in de gelijknamige tentoonstelling ‘Deventer 1250 jaar’. Een reis door de tijd langs de rijke historie met een overzicht van de belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van één van de oudste steden van Nederland. Deze ode aan de jubilerende stad is nog tot en met 4 november dit jaar te zien.

Dag-tot-dag agenda Deventer 1250 jaar Kijk voor het programma op www.deventer1250.nl

Eenmalige activiteiten:

• Expositie Broederenvensters (7 & 8 sept) 11:00 – 16:00, Broederenkerk, Broederenstraat 18

Doorlopende activiteiten: Stadswandelingen en wandelroutes: • Op verkenningstocht door Deventer met je telefoon Dagelijks te lopen. Download de gratis IZI, Travel app (iOS en Android) • Wandelroute langs zestien historische panden 10.00 – 17.00 uur, af te halen bij de VVV, Brink 89 • Wandelroute ‘In het voetspoor van Lebuinus’ Download de ‘Lebuinus Pad App’ of de plattegrond • Stadswandeling ‘1250 jaar Deventer’ 13.30 uur. Start: VVV, Brink 89

Exposities:

• Canon 1250 jaar religieus Deventer 10.00 – 17.00 uur Penninckshuis (VVV), 11.00 – 17.00 uur Grote of Lebuinuskerk • Tentoonstelling: Deventer 1250 jaar 11.00 – 17.00 uur. Museum De Waag, Brink 56 • Expositie fotograaf Arda Aras 11.00 – 22.30, Filmhuis de Keizer, Keizerstraat 78. • BEK Gallery – Deventer 1250 expositie 12.00 – 16.00 uur. Golstraat 9 • Expositie ‘de Salon’ 11:00 – 17:00, de Bergkerk, Bergkerkplein 1


Het Deventer Nieuws

9

AGENDA

VVV Uit-tips van de week Alleen voor de feestavonden op vrijdag en zaterdag moeten kaarten worden gekocht. Vrijdag 7 t/m zondag 9 september. Kijk voor meer informatie over het programma óf kaarten op: www.dorpsfeestdiepenveen.nl

VVV Tip DAVO Fest De beste ingrediënten voor een daverend Bierfestival? Een BBQ, muziek en.. bier! Op dit gratis toegankelijke festival is er de mogelijkheid om de nieuwste (speciaal)bieren te proeven en te proosten met een van de brouwers. Overdag geniet je van de fijnste zomerdeuntjes met een DAVO biertje op het terras tijdens een heerlijke BBQ met een ‘speciaal sausje’ van El Popo. ’s Avonds zal je omver geblazen worden door de rootsrock van T-99 om je vervolgens verbijsterd achter te laten na de eigenzinnige orgelband Das Audio Combo, dit alles volgens programmering van het Burgerweeshuis. Tot slot, als de live muziek voorbij is, gaat het feest binnen verder. Proost! Zaterdag 8 september, 16.00-23.00 uur. Entree: gratis

Boerderijwinkel

Bij de Ulebelt kun je als kind heerlijk spelen op de beide natuurspeelplekken en aaien en knuffelen met de dieren op de kinderboerderij. Als bezoeker strijk je neer op het gezellige terras, na een wandeling door de prachtige thematuinen of langs de weilanden. De boerderijwinkel bij de Ulebelt heeft biologische producten van eigen land, plantjes voor in je tuin, eieren van eigen kippen! Elke woensdagmiddag is er verkoop van biologische groenten vanaf het erf van De Ulebelt! Op woensdagen. Maatmansweg 3. 13.00-17:00 uur. Entree: gratis

Dorpsfeest Diepenveen

Het Dorpsfeest Diepenveen is een feest met een kermis en feestavonden. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september bruist het dorp aan alle kanten. Met een programma vol sportieve, muzikale én ludieke hoogtepunten kan jong en oud zich het aankomende weekend vermaken. Het Dorpsfeest Diepenveen beleeft a.s. vrijdag om 19.00 haar opening met de kermis en de inmiddels traditionele Mini Playback Show. De toegang tot het Dorpsfeest Diepenveen is gratis.

Open Monumentendag

Op Open Monumentendag vieren we de rijkdom van het Nederlands erfgoed. U krijgt de kans om gebouwen en tuinen te bezoeken, waar u normaal niet zo snel komt of kan komen. Tevens hoort u meer over de achtergrond van het monument en worden er leuke activiteiten georganiseerd in de stad. In Deventer is er een zeer uitgebreid en interessant programma samengesteld voor alle leeftijden! Zaterdag 8 en zondag 9 september. Diverse locaties, zie website: www. deventerverhaal.nl/openmonumentendag, 10:00 - 17:00 uur. Entree: gratis.

SteenWorpFestival

Bijzonder festival in het mooie en oudste stadspark van Nederland: het Worpplantsoen gelegen aan de IJssel. Een onvergetelijke dag met livemuziek, diverse activiteiten voor kinderen en natuurlijk lekker eten & drinken. Bovendien is er vanaf 13:00 uur een kleedjesmarkt waar inwoners van stadswijk de Worp hun overtollige spullen ruilen en verkopen. Zaterdag 8 september. Worpplantsoen, 13:00 - 23:00 uur. Entree: gratis.

VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis), T 0570-710120, E info@vvvdeventer.nl, I www.deventer.info

Openingstijden: Zondag en maandag 11.00 – 17.00 uur. Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur.

Audities bij de Deventer Jeugd Musical DEVENTER - In juni 2019 staat de Deventer Jeugd Musical in de Deventer Schouwburg met een geheel nieuwe uitvoering van de musical “Kruimeltje”. De Deventer Jeugd Musical is op zoek naar nieuwe, talentvolle leden. Al meer dan 50 jaar voert de club mooie voorstellingen op in Deventer Schouwburg en dat kan natuurlijk niet zonder onze sterren: de kinderen. Ben jij tussen de 8 en 18 jaar oud? Sta je graag op het toneel? Dan is meedoen aan de audities zeker iets voor jou! Gezien de samenstelling van de groep, zijn we vooral op zoek naar kinderen van 12 jaar en ouder. Tijdens de audities wordt er gelet op de drie disciplines die horen bij elke musical: zang, dans en spel. Als je alle rondes doorkomt, dan kun je lid worden van de Deventer Jeugd Musical, een gezellige club van ongeveer 50 kinderen. Het hele (school)jaar door repeteer je op donderdag en gedurende dat jaar zijn er enkele repetities en doorlopen

op zondagen. Dat alles om een zo goed mogelijk resultaat neer te kunnen zetten op een echt toneel. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op de website www.deventerjeugdmusical.nl. Onder het kopje; audities en lid worden, kun je je opgeven voor de audities. De auditierondes worden gehouden op donderdag 13 september 2018 in Deventer. Meer informatie of opgeven voor de audities kan ook via secretariaat@deventerjeugdmusical.nl.

Oogstfeest in teken van Deventer 1250 jaar

Met 125 mensen aan tafel in Dorpsbongerd Lettele LETTELE - Zo’n 125 Lettelenaren schuiven zaterdag 15 september aan lange tafels om in de Lettelse bongerd te smullen van het dorpsdiner. Iedereen die zich heeft aangemeld, krijgt lekkere gerechten uit Lettelse moestuinen en producten van lokale ondernemers voorgeschoteld. Tegelijkertijd is er tussen de fruitbomen weer een knusse voedselmarkt en livemuziek. Het oogstfeest in de Dorpsbongerd Lettele duurt van 15.00 tot 20.00 uur. Om 17.30 uur begint het dorpsdiner.

Na het succes van vorig jaar houdt de werkgroep Dorpsbongerd Lettele samen met damessociëteit CUP L opnieuw een oogstfeest in combinatie met een groots diner in de dorpsbongerd. Op de hoek van Oerdijk en Schotwillemsweg kan iedereen ongedwongen genieten van muziek, hapjes, drankjes en gezelligheid in een landelijke sfeer. Het oogstfeest staat dit jaar in het teken van Deventer 1250. De organisatie heeft een link gelegd tussen Deventer en ‘Op de Koerkamp’. Boter, eieren, rogge, varkensvlees en hout voor bakovens in het Bergkwartier kwamen vroeger vaak uit Lettele. De kerkkoren van de Lebuinuskerk uit Deventer hadden op hun beurt grond in deze omgeving: Groot en Klein Koorkamp. Daarom zal het popkoor Sh’boom uit Deventer een optreden verzorgen tijdens het oogstfeest. Ook is het More Music Orkest van de partij voor nog meer sfeervolle muziek.

Groente, fruit, maar ook koks en andere helpers gezocht

Voor het dorpsdiner gaan veel vrijwilligers aan de slag om in korte tijd grote hoeveelheden soep te koken, heerlijke salades te maken van groente en fruit uit de moestuin. Wie in zijn of haar moestuin een overschot heeft aan groenten of fruit, laat het dan even weten. De vrijwilligers kunnen er vast iets lekkers van maken voor het dorpsdiner. De voorbereiding is een hele klus. Vind je het leuk en gezellig om zelf mee te helpen met koken? Dan is dit je kans! Meld je aan bij Michiel Bussink: sesam@antenna.nl. Bovendien zoekt op organisatie vrijwilligers die willen meehelpen bij het opbouwen en opruimen van het terrein. Neem bij interesse contact op met Victor Munster: munstervictor@gmail.com.

Sfeervol en lekker lokaal

De Dorpsbongerd Lettele is een leerzame ontmoetingsplaats voor inwoners en kinderen. Informatieborden vertellen over de kenmerken van de fruitbomen. De Dorpsbongerd is vrij toegankelijk en er staan enkele bankjes. Tijdens het oogstfeest kunnen bezoekers in een ongedwongen sfeer kennismaken met de dorpsbongerd, elkaar ontmoeten en genieten van lokale etenswaren. Op de voedselmarkt vind je onder meer zuivelproducten, groente en fruit, honingproducten, molenbrood, eigengemaakte taarten en gebak, appelcider, Sallandse wijnen en boerenijs. Naast een sfeervol ingerichte bongerd is er gezellige livemuziek en een bar van café Spikker.


Kijk op onze website voor actuele openingstijden

WAAR U OOK VERZEK

ERD BENT, IK STA U GR

AAG BIJ.

het was een

topzomer

Een goed afscheid is een geschenk voor het leven.

Bedankt!

Doe mee!

met alle toffe groepslessen en activiteiten die we bieden, zoals...

Hoe verdrietig het ook is, afscheid nemen hoort bij het leven. Nabestaanden dragen de herinnering aan dit afscheid voor altijd met zich mee. Hoe fijn is het dan als het allemaal goed verloopt en het afscheid op een warme, bij uw dierbare passende, manier plaatsvindt? Branderhorst Uitvaartzorg helpt u hierbij. Neem gerust contact op! Ik sta dag en nacht voor u klaar.

HIIT

zwemtraining

zwemles

HIIT staat voor High Intensity Interval Training, een zeer intensieve work-out in het water, een rasechte caloriekiller, een les waarin

In de lessen zwemtraining werkt u aan uw techniek en aan de verbetering van uw zwemconditie. De lessen vinden tweemaal

Leren zwemmen is niet alleen leuk, het is in een land met veel water ook veiliger. Omdat echt goed leren zwem-

je tot het gaatje gaat, kortom een zeer pittig halfuurtje conditietraining!

per week plaats, zodat het ook een echte verbetering van het uithoudingsvermogen kan bewerkstelligen.

men heel veel tijd en oefening kost, is er het Zwem-ABC: ieder zwemdiploma brengt je iets dichter bij goed zwemmen. Wij zijn in het bezit van een licentie. Meer informatie over de licentie is te vinden op onze website.

Kom je

na de zomer weer terug?! Vanaf 27 augustus zijn we weer gestart met de reguliere zwemlessen en groepslessen.

Maroesjcha Branderhorst

deschaeck.nl

t: 06-411 700 06 w: www.branderhorst-uitvaartzorg.nl

70 jaar Rivel! BIG bicycles de fietsfabriek van Deventer, heeft sinds 2014 het fietsmerk Rivel in huis. Rivel is in 1948 opgericht en bestaat in 2018 70 jaar. Dat gaan we vieren samen met onze dealers, met mooie acties gedurende het hele jaar. Rivel, een merk met zo’n mooie geschiedenis

Rivel een Nederlandse fiets die zijn oorsprong heeft in Surhuisterveen (Friesland). De heren Riemersma en Van der Velde, hebben beide een bedrijf waar kinderwagens en autopeds werden geproduceerd. Beide ondernemers willen een vervolgstap zetten met hun bedrijf en besluiten te fuseren. In 1948 wordt Rivel opgericht. Beide ondernemers hadden een brede expertise in de productie van kinderwagens en autopeds. Van de step werden recordaantallen van 80.000 stuks op jaarbasis geproduceerd. Naast verkoop in Nederland werd de step geëxporteerd naar België, Duitsland en zelfs naar Australië, Nieuw Zeeland en Amerika. Met deze kennis werd een innovatieve fietsfabriek ingericht voorzien van de nieuwste technieken om frames te lassen en een spuiterij in te richten. Een hypermoderne productielijn voor fietsen.

Rivolt, de eerste elektrische fiets van Rivel

Door de jaren heen heeft Rivel veel fietsen geproduceerd. Van kinderfiets tot stadsfiets. Een ‘Abrahamfiets’ een laag instapmodel dat geliefd was bij ouderen. In de jaren tachtig wordt de elektrische fiets ontwikkeld, de ‘Rivolt’. Een fiets met hulpmotor aan de vooras en twee accu’s aan de bagagedrager. Beide fietsen werden bekroond met verschillende prijzen. Helaas werd niet het succes behaald waarop men had gehoopt. Uiteindelijk werd het bedrijf verkocht.

TRANSPORT PROBLEEM?

BIG bicycles en Rivel

Na omzwervingen komt het merk Rivel in 2014 in handen van het Deventer bedrijf BIG bicycles (BIG). BIG zorgt voor een nieuwe ‘look and feel’ en brengt een comfortabele kwaliteitsfiets op de markt. In de afgelopen jaren heeft BIG Rivel steeds verder verbeterd en aangepast aan de eisen van de tijd. De Rivel e-bikes zijn de paradepaardjes van BIG. En ook de vakhandel verdient er een goede boterham mee. Met BIG Bicycles heeft Deventer al ruim 20 jaar een fietsenproducent ‘in huis’. BIG biedt onder diverse merken een prachtige collectie voor jong en oud.

AUTO HUREN IN 3 STAPPEN GEREGELD!

Deventer fietst!

8 SEPTEMBER OPEN HUIS RIVEL

De e-bike is echt comfortabel! Hét vervoermiddel voor het woon-werkverkeer in en om Deventer. Snel en gemakkelijk bij elk weertype. De Rivel Riviera is een e-bike die van alle gemakken is voorzien. 1250 jaar Deventer en 70 jaar RIVEL, BIG bicycles viert een fietsfeest met de Deventenaren. Doet u mee?

Het fietsmerk Rivel bestaat 70 jaar in 2018. Rivel, onderdeel van BIG bicycles, viert het jubileum met een Open huis op zaterdag 8 september van 10.00 – 16.00 uur, Teugseweg 18d in Deventer. Tijdens de open dag kun je kennismaken met de Rivel e-bikes en -fietsen en de overige collecties. Snuffelen geldig van 1 januari tot 15 januari 2018 op de fietsenmarkt, een testrit maken en een kijkje nemen in ons Rivel museum. Ga Innaar hetwww.rivel.nl/1250deventer bikerscafé kun je koffiedrinken en of bel met 0570-627707 en bestel de Rivel Riviera € 999,00! komt op zaterdag appeltaart eten. Weet je zeker dat voor je langs 8 september van RIVEL 10.00fietstest – 16.00 uur, Teugseweg 18d in ANWB Een Rivel Riviera is in een duurtest een jaar Deventer? Wil je lang je gebruikt dan aanmelden via onze website? De Rivel Riviera kunt u door een redacteur die de Riviera als een buitengewoon praktische fiets ombestellen voor € 999,00 https://www.bigbicycles.nl/aanmelden-consument-huisshow schrijft. Daar zijn we blij mee bij BIG bicycles!

SPECIALE ACTIE

BEZOEK ONZE WEBSITE EN RESERVEER GELIJK ONLINE!

WWW.BULTMAN.NL TEL. 055-521 48 88

Hertz Personenauto’s

UW VOORDEEL 200 euro! (Normale prijs is € 1199,00)

Apeldoorn | Arnhem | Deventer | Drachten | Emmeloord | Harderwijk | Heerenveen | Hengelo | Zwolle 7250-18 Bultman adv Driesteden Business_230x297mm_v02.indd 1

04-06-18 08:11


MEDIAPAGINA Informatiepagina i.s.m. RTV Oost, de omroep voor Overijssel

week 36

Downloaden maar…

Julio Iglesias-dag

Mystery Weekend

Stemmen kan nog!

Wil jij een mooie spreekbeurt maken over RTV Oost? Gaaf! We hebben een gratis pakket beschikbaar dat bestaat uit info over RTV Oost, foto’s en een PowerPointpresentatie. Ga naar www.rtvoost.nl om het te downloaden

Julio Iglesias wordt op 23 september 75 jaar en Radio Oost gaat deze bijzondere verjaardag vieren met een heuse Julio Iglesias-dag op vrijdag 21 september met leuke cadeaus voor u!

Zin in een leuk weekend? Elke donderdag hoor je in ‘Goeiemiddag Overijssel’ van Marcel Spijkerman op Radio Oost aanwijzingen over een bijzonder weekend-uitje. Weet jij over welk uitje? Bel ons dan snel en win dat uitje.

Tot maandag 10-09 kunt u stemmen op uw favoriet voor de Overijsselse Cultuur-, en Talentprijs 2018. Stemmen kan via de website: www.cultuurprijsoverijssel.nl. Prijsuitreiking op 04-10. RTV Oost is partner in de organisatie.

‘Expeditie Oost’ weer van start

Verschoven programma’s

Vanwege de nieuwe sportprogrammering komen enkele programma’s te vervallen en verschuiven programma’s naar de zondagavond. Zo is ‘Even Uitblazen’ niet meer op zaterdagavond om 18.00 uur te beluisteren maar verhuist het programma naar zondagavond 20.00 uur. Ook ‘Jetzt Geht’s Los’, ‘De Roze Golf’, ‘Voor de Muziek Uit’, ‘Ongelofelijk’, ‘Humanisme in Overijssel’ wijzigen van tijdstip en verhuizen naar de late zondagavond. Op www.rtvoost. nl is een compleet overzicht te vinden. De programma’s ‘Overijssels Glorie’ en ‘De Schlagerparade’ komen te vervallen.

Meer informatie over de programmering en inhoud van de nieuwe sportprogramma’s op Radio Oost vind je op www.rtvoost.nl.

Julio Iglesias-dag bij Radio Oost

De zomer is voorbij en we zijn weer elke werkdag op pad voor de programmaserie ‘Expeditie Oost’ dat als nieuwe ondertitel ‘Dwars door Overijssel’ heeft meegekregen. Storkpersoneel in 1906

Docu over het echte Stork Stork werd in 1865 in Borne opgericht als Machinefabriek Gebr. Stork & Co. Op 4 september 1868 verplaatste Charles Theodorus Stork (1822-1895) het bedrijf naar Hengelo. Een belangrijke stap voor hem om zijn droom te realiseren: een bijdrage leveren aan een betere wereld, want dat was zijn doel en de fabriek was zijn middel. In de 150 jaar die daarop volgen zullen zowel C.T. Stork, als zijn nazaten blijven werken aan een betere wereld voor de arbeiders: de Storkianen. RTV Oost besteedt zaterdag op geheel eigen wijze aandacht aan het jubileum want Ingrid Kleinsman en Rob Dieleman maakten de schitterende tv-documentaire: “Stork, meer dan machines” die we zaterdag om 20.25 en 22.25 uur gaan uitzenden. De documentaire gaat over een sociaal ondernemer en zijn droom, over het bedrijf dat uiteenvalt en over een hoopgevende toekomst. Ingrid Kleinsman is camerajournalist en altijd op zoek naar bijzondere verhalen vanuit haar standpunt: “Ieder mens en iedere organisatie heeft een verhaal”. Rob Dieleman is kunstenaar, deed projecten voor de VPRO en voor de IKON maakte hij ooit een serie Bijbelverhalen voor jonge kinderen.

Uit het archief

Iglesias was, voor zijn zangtalenten werden ontdekt, profvoetballer bij Real Madrid. In zijn hoogtijjaren was hij mateloos populair bij het vrouwelijk geslacht en voor de jongeren onder ons: hij is de vader van Enrique Iglesias. Iglesias sr. heeft maar liefst 80 albums uitgebracht!

Hengelo, Hazenweg 25 Zwolle, Dokterspad 2A Postbus 1000, 7550 BA Hengelo Tel. 074 - 2 456 456 Email: info@rtvoost.nl @rtvoost

youtube.com/RTVOost

facebook.com/rtvoost

www.rtvoost.nl/apps

Uit-tips voor het weekend Laat je zintuigen multimediaal prikkelen, ga roeien of op vertelavontuur. Er is dit weekend van alles te doen in Overijssel.

De zanger Julio Iglesias wordt op 23 september 75 jaar en in dat kader komt de verzamelbox ‘De Julio 100’ uit met 100 van zijn allergrootste hits. Radio Oost gaat dit vieren met een heuse Julio Iglesias-dag op vrijdag 21 september met veel Julio Iglesias-hits en we gaan uiteraard jubileumboxen weggegeven. Naast 100 fantastische songs bevat de box twee bonus tracks. Eentje waarop Iglesias zingt met zijn grootste Nederlandse fan Jan Smit en voor het eerst verschijnt op CD het Kerstduet ‘Silent Night’ dat Julio zingt met zijn vrouw Miranda Rijnsburger. Het booklet bevat een 5 pagina’s tellende biografie van de jarige.

De documentaire ‘STORK, meer dan machines’ is bij TV Oost te zien op zaterdag 8 september om 20.25 en 22.25 uur.

Met de klemtoon op ‘dwars’ want de aanpak mag best wat rebelser en dwarser! Bert Eeftink en Esther Rikken zijn dagelijks op pad op zoek naar juweeltjes van mensen en onderwerpen. Ze zijn te volgen via www.rtvoost.nl, Facebook, Instagram, Twitter én natuurlijk Radio Oost en TV Oost. Heb je iets te vertellen, wil je een punt maken, organiseer je iets groots of juist iets kleins, verzamel je iets geks of ga je iets spectaculairs doen? Laat het ons weten, alles mag en niets is ons te gek, misschien komen we je verhaal optekenen! Stuur je tips met je naam en telefoonnummers daarom naar expeditieoost@rtvoost.nl

Een echt interview-programma; De Hunnen. Van 1996 tot en met 2001 maakte TV Oost dit programma waarin een bekende Overijsselaar aan de tand werd gevoeld over een veelvoud van onderwerpen waarbij de persoonlijke noot niet mocht ontbreken. In totaal stonden zo zo’n 60 BO-ers in onze schijnwerpers. Op de pagina www.rtvoost.nl/ uithetarchief twee vrouwen die ook op dit moment in de spotlights staan: Femke Halsema, geboren in Enschede en nu burgemeester van Amsterdam en Ilse de Lange, geboren Almelose en nu een gevierd zangeres met een recent optreden op het festival Tuckerville.

# In Enschede kun je tot en met zondag je zintuigen laten prikkelen op GOGBOT. Dit multimediafestival is kunst, muziek en creatieve techniek door de ogen van ‘s werelds meest talentvolle kunstenaars en artiesten. # Zaterdag houdt de sloeproeivereniging van Zwartsluis de 18e editie van de ZwarteWaterRace. Heb je zin in een echte wedstrijd? Doe dan mee! De ZwarteWaterRace wordt tegelijk georganiseerd met de Zwartsluizer zaterdag, dus ook als je niet meedoet is er genoeg te beleven. # Ben jij geen bangerik? Doe dan 8 september mee aan de spooktocht door het Groot

Sallands Maïsdoolhof! Omringd door duistere figuren en griezelige wezens ga je in groepjes op pad. Durf je het aan? Reserveer dan een plekje. Kinderen onder 10 jaar alleen met begeleiding. # Kom zondag 9 september kijken naar de jaarlijkse trekkerslep in Markelo. Een spektakel met veel pk’s, brullende trekkers en enthousiaste deelnemers! Met gewone trekkers, maar ook hele speciale die

voor veel sensatie zorgen. # Ga op zondag 9 september mee met verhalenverteller Godefridus door het pittoreske stadshart van Zwolle. Godefridus vertelt een aanstekelijke mix van vrolijke, spannende en soms bloedstollende sagen en legenden. Een heerlijk vertelavontuur voor jong en oud!

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.


Het weekend nu nog voordeliger! Bij besteding vanaf €20.- aan boodschappen* ontvangt u een Gratis zak à 1 kilo

PLUS Kleintje aardappelen vastkokend

*Van de actie zijn uitgezonderd: geneesmiddelen, alcohol, tabak, zuigelingenvoeding, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangstickets, loten, beltegoed, statiegeld en emballage en eventuele overige niet wettelijk toegestane artikelen.

Alléén geldig op 6, 7, 8 en 9 september

PLUS Beestenmarkt Beestenmarkt 3 Deventer

PLUS Kolkman

Arkelstein 71 Deventer

do vr za zo

PLUS Hoffman

Zwaluwenburg 41 Deventer

PLUS Joffrey ter Horst Pastoorsdijk 22 Schalkhaar

Het Deventer Nieuws - Week 36  
Het Deventer Nieuws - Week 36  
Advertisement