Page 35

MEDIAPAGINA Informatiepagina i.s.m. RTV Oost, de omroep voor Overijssel

week 24

Halve Marathon Zwolle

Mystery Weekend

Praat mee!

Zomerprogrammering

Zaterdag is de Scania Zwolse Halve Marathon met duizenden lopers in de Zwolse binnenstad. We verzorgen vanaf 19.45 uur een live-uitzending vanaf de serre van Stadscafé Blij in hartje Zwolle. Dichterbij het feest kan niet!

Zin in een leuk weekend? Elke donderdag hoor je in ‘Goeiemiddag Overijssel’ van Marcel Spijkerman op Radio Oost aanwijzingen over een bijzonder weekend-uitje. Weet jij over welk uitje? Bel ons dan snel en win dat uitje.

Dagelijks vraagt RTV Oost uw mening over kwesties dicht bij huis of landelijke issues. Praat met ons mee en laat een reactie achter op onze site, op Facebook of via Whatsapp. Dat kan op het nummer 06-570 33 333.

De Oosttribune op maandag en op vrijdag is op vakantie. In De Oosttribune praten en ruziën Bert van Losser, Jan van Staa en Tijmen van Wissing twee keer per week over voetbal en aanverwante zaken.

Doe mee met ‘Groen Overijssel’

Zomeractie RTV Oost Reclame

‘RTV Oost Reclame verkoopt reclamezendtijd op radio, televisie, teletekst en internet. We bieden u weer de kans om tegen een spetterend zomertarief kennis te maken met RTV Oost door naar keuze een pakket in te kopen van 100 radiocommercials, 100 tv-commercials of 1 miljoen online bannervertoningen met een korting die oploopt tot meer dan 50%. Met een marktaandeel van 11.7 % bij Radio Oost, ruim 340.00 kijkers per week bij TV Oost en ruim 12 miljoen online bezoeken per maand is RTV Oost de grootste mediapartij van Overijssel en dus een geweldige partner om een regionaal bedrijf, organisatie of evenement in de spotlights te zetten. Interesse? Bel: 074-2456410.

Koe als bonus voor winnaar

Volgende week nemen meerdere deelnemende Afrikaanse atleten aan de Scania Halve Marathon Zwolle hun intrek in De Maathoeve in het Overijsselse Heeten. Daar wordt de atleten een driedaagse opleiding natuurlijke veehouderij aangeboden. De Stichting Halve Marathon Zwolle biedt dit programma aan nadat de organisatie in 2018 de winnende atleten voor het eerst een koe cadeau deed. Er is ook dit jaar voor de winnaar bij zowel de mannen als de vrouwen een extra geldbedrag om in het thuisland een koe te kopen. Oud-Winnaar Richard Mengich vertelde in 2017 dat hij atleet én boer is. In zijn woonplaats Iten in Kenia houdt hij zo’n vijftien koeien, want van het prijzengeld dat hij her en der bij elkaar loopt koopt hij in Kenia koeien en die koeien zijn allemaal vernoemd naar steden waar hij ooit zegevierde,” vertelt Teun Bouwhuis, voorzitter van de organisatie. Ook het Nederlandse management van de hardlopers zegt: “Een koe is voor de lopers een waardevol cadeau, dat de atleten en hun familie voorziet in levensonderhoud en daarom is de koe in landen als Kenia een duurzame bron van inkomsten.”

De negentiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon staat zaterdag op het programma. Kijk voor meer informatie op www. halvemarathonzwolle.nl. RTV Oost is er live bij vanaf 19.45 uur.

Boer, natuurliefhebber of duurzaamheidsdeskundige? Doe mee met het platform Groen Overijssel!

Zaterdag is de dag van alweer de 19e editie van de Scania Zwolse Halve Marathon en TV Oost is er weer live bij.

“RTV Oost vindt nieuws over het boerenleven, natuurbeheer en duurzaamheid erg belangrijk,” vertelt verslaggeefster Jauke Boerdam (foto). “Ik geloof dat we aan de vooravond van een kanteling staan en we hopen dat we met ons nieuwe platform ‘Groen Overijssel’ boeren, natuurliefhebbers en groene denkers tot elkaar kunnen brengen. Daarom vragen we leden om eigen nieuws en onderwerpen met ons te delen op www.groenoverijssel.nl”.

sfeerimpressies die eerder op de dag langs het parcours zijn gemaakt. De uitzending start met een verslag van de ‘Wavin 4 Engelse Mijlen’, gevolgd door de wedstrijdlopers en recreanten van de Scania Halve Marathon. Meer info op www.rtvoost.nl.

Ook Overijsselse natuur- en boerenorganisaties kijken mee en willen een rol spelen. Het is een open facebookgroep waar iedereen uit Overijssel lid van mag worden. “Hopelijk ontstaan er goede gesprekken en wordt het een mooie digitale plek waar iedereen zich thuis voelt.”

Foto: Rogier vd Berg

Scania Halve Marathon Zwolle LIVE Zo’n 10.000 atleten lopen zaterdag in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij! Met camera’s rond de finish, twee cameramotoren op het parcours en een ronkende camerahelikopter boven Zwolle laten we graag weten dat we er zijn. Maar - en dat moet gezegd - dit alles was niet mogelijk geweest zonder programmasponsor Scania die u thuis of waar u op 15 juni ook bent trakteert op een flinke dosis topsport vanuit Zwolle-centrum. We verzorgen vanaf 19.45 uur een gezellige live-uitzending met een verslag van de wedstrijd-, en de recreatieve lopers van misschien wel het gezelligste loopfeest van het land. En behalve de wedstrijd staat in de uitzending ook de unieke sfeer in de Zwolse binnenstad centraal met overvolle terrassen en tientallen optredende artiesten! Verder onder meer

Uit het archief

Hengelo, Hazenweg 25 Zwolle, Dokterspad 2A Postbus 1000, 7550 BA Hengelo Tel. 074 - 2 456 456 Email: info@rtvoost.nl @rtvoost

youtube.com/RTVOost

facebook.com/rtvoost

www.rtvoost.nl/apps

Uit-tips voor het weekend In het weekend van 14, 15 en 16 juni staat Overijssel weer bol van de activiteiten. Er is weer van alles te doen. Hieronder een bloemlezing, op onze website leest u alles.

Een taxatieprogramma. Zo werden de RTV Oost-uitzendingen genoemd die in 2006 de Overijsselse ether ingingen onder de naam ‘Geen Kaf maar Koren’. Overijsselaars konden met hun dierbare spullen naar een taxatiedag waar experts probeerden te achterhalen hoe zeldzaam het meegebrachte object was en welke waarde het vertegenwoordigde. Op www.rtvoost.nl/nieuws/313559/Uit-hetarchief-Geen-Kaf-maar-Koren twee afleveringen van dit programma. De eerste uitzending komt uit museum ‘t Olde Maat Uus in Giethoorn en de tweede uit het American Motorcycle Museum in Raalte

# Kom vrijdag naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug voor de Boskindmiddag. We gaan een middag leven als in de Oertijd! Zij weten precies wat ze uit de natuur kunnen gebruiken om dingen van te maken en natuurlijk ook te eten. # Zin om iets meer te weten over het Staphorster Stipwerk (foto)? Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur is er een dag georganiseerd waar je uitleg krijgt van het stipwerk, maar ook kun je zelf iets stippen. Op deze dag presenteren diverse Stipwerk drukkers traditioneel en modern stipwerk. # Vrijdag en zaterdag ontmoeten culturen uit alle con-

tinenten elkaar in Almelo op het Rembrandt Fiësta aan Rembrandtlaan met een vliegerfestival en uiteenlopende culturen. Zaterdag de Rembrandtschildertjes, de hapjesmarkt, diverse muziekgroepen met muziek uit o.a. West Afrika, Duitsland en dansgroepen uit Polen en Armenië. # Zondag wordt Deventer bedolven onder de BMW’s. Van oud naar nieuw, motor of auto. Voor jong als oud is er genoeg te zien. Springkussen voor de kleintjes. Loterij voor

de volwassenen met als hoofdprijs 4 Vredestein autobanden. # Zondag is het Scholtenhagenpark weer decor van het Scholtenhagen Festival. Kunst, Muziek en Theater zullen het park weer vullen met het door de Lions Club georganiseerde festival. Het festival is óók de start van de Week van de Amateurkunst in Haaksbergen.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Profile for Mediaburo Schoppema

Deventer Nieuws week 23 2019  

Deventer Nieuws week 23 2019  

Advertisement