Page 31

Het Deventer Nieuws 11

Kijk voor meer nieuws op www.hetdeventernieuws.nl

Eerste tickets ‘Deventer Op Stelten’ in verkoop gegaan

Geslaagde actieweek M. Bossestraat in de Vijfhoek

DEVENTER - De tickets voor de twee voorstellingen in de Deventer Schouwburg tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ (Cia Maduixa en BackBone) zijn vanaf nu te koop (online, per telefoon en aan de kassa van de Schouwburg).

COLMSCHATE - In de week van maandag 20 mei hebben bewoners van de M. Bossestraat en de P. Clausingstraat een geslaagde actieweek gehouden. Hun doel was om meer aandacht te vragen voor groen, afval, auto’s en spelen in hun straat. Alle onderdelen kwamen op verschillende manieren aan de orde.

De ticketverkoop voor de voorstelling in het Burgemeestershof (Vloeistof), de Bibliotheek (TamTam) en de voorstelling van Tent start op 18 juni. Deze tickets zijn enkel online te koop. Alle andere voorstellingen van ‘Deventer Op Stelten’ zijn gratis toegankelijk. Wil je verzekerd zijn van een plek tijdens het drukbezochte festival, koop je ticket dan op tijd!

Remwegdemonstratie

Ticketverkoop Cia Maduixa en BackBone Tickets voor de voorstellingen in de Schouwburg (Cia Maduixa en BackBone) zijn vanaf nu te koop via de Schouwburg: online via www.deventerschouwburg.nl, per telefoon (0900 – 3000 200 (€ 0,45 p/m, ma t/m vr 9.00-21.00 uur, za en zo 10.00-20.00 uur) of aan de kassa (Leeuwenbrug 2), tijdens het festival open op: vr 5 juli 19.30-21.30 uur, za 6 juli 12.0016.00 en 19.30-21.30 uur en zo 7 juli 11.3016.30 uur. Ticketkosten zijn exclusief boekingskosten à € 3,25 per boeking (online, per telefoon en aan de kassa).

Ticketverkoop Vloeistof, TamTam en Tent Tickets voor de voorstellingen van Vloeistof, TamTam en Tent zijn vanaf 18 juni alleen online te koop via www.deventerschouwburg. nl. Ticketkosten zijn exclusief boekingskosten à € 3,25 per boeking.

Festivalbuffet In de Grote of Lebuinuskerk is voor publiek op zaterdag 6 juli een speciaal festivalbuffet

IEURDESIGN VENTER

Cia Maduixa

Op maandag is er met medewerking van Veilig Verkeer Nederland een remwegdemonstratie gehouden. Kinderen en ouders waren erg onder de indruk van de verschillen in remweg bij 30 of 50 km/uur rijden. Daarna konden omwonenden hun ideeën rond verschillende onderwerpen delen met elkaar. Foto: PR Juan Gabriel Sanz van 17.00-20.30 uur, met eerlijke producten uit Salland en internationale gerechten. Ticketverkoop via www.cateringbielderman. nl en tijdens het festival in de kerk (€ 22,50, kinderen t/m 12 jaar € 15,- excl. consumpties). Start verkoop: 26 juni.

Over het festival Tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer op 20 locaties in en rondom het centrum. Van vrijdagavond 5 t/m zondagmiddag 7 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit Frankrijk, Chili, Spanje, Duitsland, Italië en Nederland. Op het programma staan 25 theatergezelschappen, waarvan negen uit Nederland en maar liefst negen Nederlandse premières. De toegang tot de andere voorstellingen is gratis. Koop je ticket op tijd, want vol is vol! Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl.

Speelveld Op woensdag werd door de kinderen, onder begeleiding van Kinderwerk Raster, hun

eigen inrichtingsplan voor het speelveld gepresenteerd. Ook hebben ze op hun speelveld de hondendrollen gekleurd om duidelijk te maken dat er heel veel lagen.

Te hard rijden Tenslotte hebben de kinderen samen met toezichthouders met laserguns de snelheid kunnen meten in hun straten. Met veel enthousiasme werd er gemeten en werden mensen die te hard reden, aangehouden en geïnformeerd over hun rijgedrag.

Parkinson Café Deventer DEVENTER - De bijeenkomst van woensdag 12 juni zal ook in het teken staan van het 5-jarig bestaan. Het team van Parkinson Café Deventer wil graag iedereen die heeft geholpen met de oprichting van het Café en alle medewerkers en oud-medewerkers bedanken. Daarom hebben deze personen een persoonlijke uitnodiging gehad. Maar iedereen is op deze middag van harte welkom om onder het genot van een high tea bij te praten en te ervaren hoe het nu gaat met Parkinson Café Deventer. De activiteitencoördinator van de Parkinson Vereniging, Miriam Leenders en enkele medewerkers en oud-medewerkers van Zorggroep Solis locatie PW Janssen hebben ons vanaf 2013 ontzettend geholpen bij het opzetten van ons Café en zullen ook

aanwezig zijn. In verband met de catering willen we graag weten of u aanwezig zult zijn op 12 juni. Hiervoor kunt u bellen naar telefoonnummer 06-10863396 of mailen naar info@parkinsoncafedeventer.nl. De inloop is vanaf 14:00 uur.

Feestelijke voorstellingen Anders Bekeken, de film van Theater Onbeperkt DEVENTER - Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen. Daarover gaat de film “Anders bekeken”. Honderden spelers, figuranten, muzikanten, zangers en vrijwilligers waren betrokken bij de totstandkoming van deze film ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Theater Onbeperkt. Ook uniek omdat BN-er Johnny de Mol er in zijn TV-programma “Down met Johnny” volop aandacht aan besteedde en zelfs een stuntman leverde voor de film. Regisseur van de film en de theater-

groep is Luisella Lai en voor de opnamen en montage tekende Videogroep Olst-Wijhe. De film wordt vertoond op 14 juni om 19.30 uur in de Deventer Schouwburg (galavoorstelling), 23 juni om 20.00 uur in Olst en op 28 juni 19.30 uur in het Titus Brandsmahuis (galavoorstelling). Op zondag 30 juni is de film te zien in Filmhuis de Keizer (16.15 uur).

WWW.CARLOSINHUIS.NL Hofstraat 13 - 15 | 7411 PD Deventer

WWW.CARLOSINHUIS.NL Hofstraat 13 - 15 | 7411 PD Deventer

Profile for Mediaburo Schoppema

Deventer Nieuws week 23 2019  

Deventer Nieuws week 23 2019  

Advertisement