Page 19

OPEN DAG

15 juni

11

Een bank met een verhaal 8

Je komt ze steeds vaker tegen in het straatbeeld; Social Sofa’s. De gemozaïekte kunstwerkbanken maken de omgeving mooier en socialer. Bijvoorbeeld achter de nieuwe bibliotheek op de Stromarkt in Deventer, aan het pad langs de spoorwegovergang in Olst-Wijhe en in het plantsoen op de Worp.

Met engelengeduld wordt er in de werkplaats bij Sallcon, onderdeel van werkleerbedrijf KonnecteD, gewerkt aan de nieuwe mozaïekbank. Waar de bank komt te staan, is nog geheim, maar het belooft weer een plaatje te worden. Twee á drie mensen werken er zo’n zes weken aan om met ontelbare stukjes gekleurd glas het ontwerp op de bank te mozaïeken. Elke bank die hier gemaakt wordt, is uniek.

Mooier en socialer

De mozaïekbanken maken Deventer mooier en socialer. Ze geven kleur aan het straatbeeld en staan op plekken waar mensen elkaar ontmoeten. Elke bank vertelt een verhaal dat uitnodigt om te gaan zitten en een praatje te maken. Daarnaast creëert het werkgelegenheid, bijvoorbeeld voor mensen die lange tijd werkloos zijn. Het werk

helpt hen met de ontwikkeling van een arbeidsritme en werknemersvaardigheden.

Persoonlijk ontwerp

Op de bank kunnen allerlei voorstellingen gemaakt worden. Door het persoonlijke ontwerp is de Social Sofa uniek en herkenbaar. De perfecte mogelijkheid om een bedrijf, buurt of project in Deventer op de kaart te zetten. Wie wil er nou niet zo’n kleurrijk en duurzaam visitekaartje? Meer weten over Social Sofa’s of wil je er een bestellen? Neem contact op met Derk Mensink via d.mensink@sallcon.nl of 0570 - 679500.

Sallcon en Müller brengen Tony’s in het schap 8

Wat is de overeenkomst tussen Sallcon, Müller Fresh Food Logistics en Tony’s Chocolonely? Dat er een jarenlange, succesvolle samenwerking tussen deze partijen bestaat. Trots vertellen zij hierover.

Displays voor Sinterklaas, assortimentsdozen, verpakte paaseitjes of de bewaarblikken van Tony’s Chocolonely. De medewerkers van Sallcon werken graag in opdracht van Müller. Mark Leuveld, warehouse manager van Müller Fresh Food Logistics, geeft aan dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda heeft staan. “We laten de producten graag inpakken bij Sallcon. Wij vinden het erg belangrijk dat de producten die we leveren op maatschappelijk verantwoorde wijze zijn samengesteld.”

Sociale missie

Het zijn de drie organisaties met ieder een sociale missie die in Deventer onder het dak van KonnecteD samenkomen: Tony’s streeft naar slaafvrije chocolade, Müller wil niet de grootste maar wel de beste zijn en Sallcon draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. “Wij vinden het belangrijk dat alle partners in de keten een sociale missie hebben”, vertelt Marloes Ike, captain Co-Pack van Tony’s. “Met alle partijen in onze productieketen streven wij naar een lange

termijnsamenwerking die waardevol is voor beide zijden van het partnerschap. Dit beperkt zich dus niet alleen tot de boerencoöperaties in Ghana en Ivoorkust waar onze cacao vandaan komt, maar komt ook terug in de keuze van partners voor het maken en verpakken van onze chocolade. ‘Alleen samen maken we chocolade 100% slaafvrij’, begint met het selecteren van partijen die met ons die grote missie waar willen maken.” Müller is logistiek dienstverlener voor warehousing en koel- en vriesdistributie van levensmiddelen in o.a. de Benelux, Duitsland en Engeland. Leuveld: “Eén van onze diensten is dat we onze klanten volledig ontzorgen. Dit houdt in dat wij ook kunnen zorgen voor het verpakken van producten die wij leveren. Indien gewenst voorzien wij de producten van een sieretiket, flyer of barcode. Meestal doen we dit in eigen huis, maar in het geval van Tony’s dus bij Sallcon.” Na de paaseitjes voor Pasen zijn de Sallcon-medewerkers alweer druk bezig met het voorbereiden van een nieuwe

opdracht voor Tony’s: het in elkaar zetten van de displays voor Sinterklaas. Nu al? “Ja”, legt Leuveld uit, “want de

pepernoten liggen toch vanaf september in de winkel?”

Meer weten? Neem dan contact op via info@konnected.nl of 0570-679500

Profile for Mediaburo Schoppema

Deventer Nieuws week 23 2019  

Deventer Nieuws week 23 2019  

Advertisement