Page 11

juni 2018 hallå askim

en kvinna med många meriter Att livet innehåller såväl utmaning som förändring kan vi nog alla skriva under på. Det finns så många orättvisor och bedrövelser att förfäras över att det ibland känns övermäktigt. Vad är det som då får en människa att med handlingskraft, empati och beslutsamhet ta sig an problemen, istället för att bara sitta hemma på kammaren och tycka?

Redan 2015 var Åsa Keim på tapeten på grund av, eller tack vare, den Facebookgrupp hon startade under namnet ”Flyktingarnas vänner”. Ett initiativ hon tog ”för att stämma i bäcken”, som hon själv uttrycker det. – Det var i samband med allt tyckande och tänkande om det flyktingboende som skulle byggas i Askim som jag kände att jag behövde göra något, berättar Åsa. – Det fanns så många ihåliga argument; jag tyckte det var förfärligt att man ställde ekonomi och människovärde mot varandra.

TOG STÄLLNING

Efter den händelsen, och efter förra valet, kände Åsa att hon behövde göra ett tydligt ställningstagande. Hon gick med i Liberalernas parti i Göteborg och arbetar sedan dess med frågor som rör jämställdhet, integration och mänskliga rättigheter. Frågor hon brinner för, och som hon även har nytta av i sitt nuvarande arbete som Operativ chef på Easyfairs i Göteborg – Jag hoppas att min grundläggande respekt för människors olikheter spiller över i mitt

sätt att leda min personal. Jag är noga med att arbeta aktivt med jämställdhetsfrågor, det är inte bara ord på ett papper för mig. På frågan om hon upplever en konflikt mellan sitt politiska uppdrag kontra sitt chefsuppdrag, svarar Åsa att hon inte har tänkt på det på det sättet. Hon fick frågan om att leda Easyfairs med tanke på sin yrkesbakgrund och det kändes rätt att tacka ja. Hon känner sig hemma i näringslivet och tycker snarare att det finns en röd tråd mellan uppdragen, då de båda i grund och botten handlar om entreprenöriella frågor och insatser, samt om att nätverka och att ge någonting tillbaka till samhället. –Vi producerar mässor för näringslivet och skapar samtidigt jobbtillfällen och möjligheter för människor att träffas och utbyta erfarenheter. Mitt eget nätverk spänner över många olika fält, det är inte ovanligt att företagare och andra aktiva inom näringslivet även är politiskt engagerade.

MJÖLKBONDE VS TOPPCHEF

Åsa helst av allt skulle vilja vara mjölkbonde. Därför kunde jag inte låta bli att undra över eventuella likheter mellan att leda en skock kossor och ett gäng anställda. – Ha, ha, om det finns några får det inte komma med i tidningen! skrattar Åsa, och fortsätter: – Nej då, det är väl endast den empatiska delen i så fall; att man värnar om djur på samma sätt som om människo. Jag har en stor passion för båda. Avslutningsvis ber jag om tre tips som kan få oss alla att omfamna förändringar. – Kämpa inte emot, förändringar sker oavsett du vill eller inte, fundera över hur du kan agera och använda dem för att utvecklas. Gilla läget – ett något uttjatat begrepp, men det är det som krävs, i alla lägen. Utveckling gör ont, men det mesta brukar ordna sig till slut, det är viktigt att komma ihåg. text: petra roman foto: peter wärmare

I min research inför intervjun läste jag att 11

Profile for MediaKonsult

Hallå Askim Juni 2018  

Hallå Askim Juni 2018  

Advertisement