Page 1

GAZET #1 Al 4 generaties lang is hout onze passie

Bartel kiest voor Hout Luyten

WIN de tafel van Bartel! >> Meer info op p. 6-7 BIJGEBOUWEN I BINNENDEUREN I DAKBEDEKKING I DAKRAMEN I DAKTIMMER I GERECUPEREERD HOUT I GEVELBEKLEDING HOUTSOORTEN I ISOLATIE I LAMINAAT I MAATKASTEN I MASSIEF HOUT I PARKET I PLAATMATERIAAL I STEICO TERRASPLANKEN I TIMMERHOUT I TUINHOUT I WAND- EN PLAFONDBEKLEDING I ZOLDERTRAPPEN Openingsuren toonzaal

Openingsuren magazijnen

Maandag tot donderdag: 8u – 12u en 12u45 – 18u

Maandag tot donderdag: 7u – 12u en 12u45 – 17u30

Vrijdag: 8u – 12u en 12u45 – 17u

Vrijdag: 7u – 12u en 12u45 – 16u30

Zaterdag: 8 – 12 uur

Zaterdag: 8u – 12u

Zondag gesloten

Zondag gesloten

Molenstraat 62 2200 Morkhoven (Herentals) Tel 014 26 36 31 - Fax 014 26 36 32 info@houtluyten.be

www.houtluyten.be


Eeuweling Fons Luyten en zijn vrouw Vicky runnen samen met hun dochters het bedrijf. Vorig jaar werd het 100-jarig bestaan van Hout Luyten gevierd en wees maar zeker dat achter het bedrijf ondertussen een hele geschiedenis, boordevol anekdotes schuil gaat. Het verleden mag dan belangrijk zijn, de blik is op de toekomst gericht. “Als je kijkt naar het verleden, sta je met je rug naar de toekomst” In 1918 werd het bedrijf opgericht door Denis Luyten als kleine houtzaak. In de loop der jaren werd het assortiment enorm uitgebreid en ondertussen vind je bij Hout Luyten een ruime waaier aan producten. Gevelbekleding, parket, laminaat, deuren, daktimmer, tuinhout, terrasplanken, plaatmateriaal, massief hout, isolatie, … Wie in de Kempen hout zegt, komt haast vanzelf bij Hout Luyten terecht.

P. 2


De succesfactoren van Hout Luyten? Ongetwijfeld het familiale karakter en de persoonlijke benadering van de klanten. Bezoekers krijgen een vakkundige uitleg op maat, waarbij er nog echt geluisterd wordt naar de noden en wensen. Bij Hout Luyten denken ze met plezier mee. Met gerichte vragen kunnen ze steeds de juiste oplossing voorstellen. Tel daar nog de uitstekende dienst na verkoop bij op en een service die niet stopt bij de garantie en je hebt meteen enkele zeer belangrijke troeven op een rijtje. Troeven die ook na al die jaren niets van hun belangrijkheid hebben verloren.

Persoonlijke aanpak maakt het verschil

CHAUFFEURS

DAKTIMMER - BIJGEBOUWEN

DEUREN

PERSONEELSZAKEN

VERTEGENWOORDIGERS

MAGAZIJNIERS

PARKET - TERRAS - GEVEL

PLAATMATERIAAL

RECEPTIE EN BOEKHOUDING

DIRECTIE

P. 3


Hout Luyten creëert meerwaarde

“Zo ontpoppen we ons als een echte partner voor de schrijnwerker en de

De laatste jaren wordt er bij Hout Luyten

zelfbouwer. Een aanpak

sterk geinvesteerd in producten die

die op lange termijn zijn

meerwaarde bieden op het vlak van

vruchten afwerpt. “

afwerking. Speciaal voor vakmensen werden er machines aangekocht zoals een Speedcut, een 5-assige CNC & een nesting freesmachine. Op deze manier worden er kant-en-klare pakketten aangeleverd. “Zo ontpoppen we ons als een echte partner voor de schrijnwerker en de zelfbouwer. Een aanpak die op lange termijn zijn vruchten afwerpt. “

Klaar voor de toekomst De 4de generatie is ondertussen in het bedrijf aan de slag en broedt nog volop op toekomstplannen. “Bijblijven, tendensen oppikken en daar mee aan de slag gaan, we zijn er dagelijks mee bezig”, glimlacht Charlotte. “Continu de vinger aan de pols houden en blijven investeren hoort er nu eenmaal bij. De moderne consument wordt steeds veeleisender en verwacht dan ook geregeld een vernieuwing van de toonzalen. Maar de toekomst, dat betekent ook nieuwe software en permanente … Vaak krijgen we nieuwe trends trouwens aangereikt door onze klanten zelf, een win-winsituatie dus”, vult Florence aan.

P. 4


Trends in hout

Ecologische voetafdruk De markt evolueert steeds sneller en trends komen en gaan. Verlijmd en thermisch gemodificeerd hout zit nog steeds in de lift. Hout dat in principe niet duurzaam genoeg is voor buiten, wordt zo toch nog geschikt gemaakt. Lokale soorten zoals grenen profiteren van deze trend. De ecologische voetafdruk

Alles op zwart Wij voorspellen dat zwart DE trend van 2019 wordt. zwart kan je voor zowel binnen- als

wordt zo voor een groot stuk beperkt. Een andere tendens is vast en zeker de ecologische reflex. Tegenwoordig wordt hout steeds meer geapprecieerd als natuurlijk product. Bijvoorbeeld bij houtskelet woningen, nog een tendens die enorm in de lift zit, profiteert men van de hoge isolatie-waarde (u-waarde) van hout en zo kan men een erg laag rendement bekomen.

buitentoepassingen niet meer omheen. Gevelbekleding, stalen deuren, kastfronten, werkbladen, stuk voor stuk te verkrijgen in verschillende zwart tinten: mat of hoogglans, glad to zelfs gebrand hout. Dit geeft een stoer en stijlvolle uitstraling die duidelijk in de smaak valt bij zowel interieurarchitecten als bij het grote publiek.

Laat je inspireren Nood aan inspiratie? Breng dan zeker eens een bezoekje aan onze showrooms. Je ontdekt er de laatste nieuwe trends en krijgt er een vakkundige uitleg op maat van specialisten. De ruime toonzaal van parket, terrasplanken en gevelbekleding biedt de mogelijkheid om producten te bekijken op grotere oppervlakten dan op een staalkaart. Ook de recent vernieuwde toonzaal van deuren en maatkasten geven een goed beeld weer van de verschillende mogelijkheden. Sla ook zeker de bijgebouwen in de tuin niet over. 3 verschillende stijlen bieden voor ieder wat wils en zetten je verbeelding aan het werk.

P. 5


Bartel stroopt de mouwen op De zomer komt eraan. Dit is dé tijd van gezellige etentjes en BBQ’s met vrienden en familie. Hier heb je natuurlijk een mooie, grote buitentafel voor nodig. Een stoere tafel waar jong en oud samen aan kunnen zitten en waar echt aan geleefd mag worden. Het is dus een vereiste dat ze tegen een stootje kan. Wij vroegen Bartel om ons hierbij te helpen. Als echte ‘buitenmens’ en super handige harry is hij hier de geknipte persoon voor. En voor een goed glas wijn of lekker stukje vlees op de BBQ is hij ook altijd te vinden.

Stap 1 Samen gingen we op zoek naar het juiste tafelblad. Zo kwamen we terecht bij thermisch behandeld populier. De voordelen? Populier is licht in gewicht en dankzij de thermische behandeling dat het heeft ondergaan krijgt het hout een mooie karamel bruine kleur. Tijdens dit thermisch modificatieproces wordt het hout onder invloed van hitte en stoom (zonder gebruik van chemicaliën) getransformeerd naar een duurzaam en stabiel product. Dit procedé laat toe om onze ecologische voetafdruk te verlagen door hout van lokale bossen met een kortere groeicyclus te gebruiken en zo oerbossen te sparen. Ideaal dus voor onze tafel die buiten in weer en wind zal staan.

P. 6


Stap 2 We hadden ook een stevig en stoer onderstel nodig. En aangezien hout en staal een perfecte match zijn, was onze keuze al snel gemaakt. Vakman en lasser Branco Gielis van Metaalwerken Gielis creëerde voor ons een op maat gemaakt onderstel. In de lakkerij wordt het afgewerkt met een matte zwarte verf voor een weersbestendig en onderhoudsvriendelijk resultaat.

Stap 3 Bartel bevestigde het stalen onderstel op het houten tafelblad met de juiste schroeven.

Stap 4 Het hout zal na verloop van tijd vergrijzen als de tafel buiten staat. Je kan er wel een olie of vernis opzetten als je de kleur wil behouden of de tafel iets vlekbestendiger wil maken.

Stap 5 De tafel is nu volledig klaar. Nu rest er ons nog maar 1 stap, namelijk…

“Aan tafel!”

WIN de tafel van Bartel! Like ons op

,

hou(t) ons in de gaten & ontdek hoe je de tafel van Bartel kan winnen! Actie geldig van 06/05 tem 20/05. P. 7


Lolo deco Maatschappelijk betrokken Op de tweede verdieping van de showroom huist Lolo Deco. Deze vzw importeert handgemaakte producten uit Madagaskar. Zo vind je er tassen, manden, beddenlakens en nog heel wat andere accessoires. De winst? Die vloeit integraal terug naar de gezondheidszorg in Madagaskar. Maar daar stopt het niet, Hout Luyten investeert ook nog in heel wat andere regionale en internationale projecten. “Maatschappelijke betrokkenheid beschouwen we als onze plicht en als ondernemers moeten we iets teruggeven aan de maatschappij.”

OPENINGSUREN TOONZAAL Maandag tot donderdag: 8u – 12u en 12u45 – 18u Vrijdag: 8u – 12u en 12u45 – 17u Zaterdag: 8 – 12 uur Zondag gesloten

OPENINGSUREN MAGAZIJNEN Maandag tot donderdag: 7u – 12u en 12u45 – 17u30 Vrijdag: 7u – 12u en 12u45 – 16u30 Zaterdag: 8u – 12u Zondag gesloten

BIJGEBOUWEN I BINNENDEUREN I DAKBEDEKKING I DAKRAMEN I DAKTIMMER I GERECUPEREERD HOUT I GEVELBEKLEDING HOUTSOORTEN I ISOLATIE I LAMINAAT I MAATKASTEN I MASSIEF HOUT I PARKET I PLAATMATERIAAL I STEICO TERRASPLANKEN I TIMMERHOUT I TUINHOUT I WAND- EN PLAFONDBEKLEDING I ZOLDERTRAPPEN

Molenstraat 62 2200 Morkhoven (Herentals) Tel 014 26 36 31 Fax 014 26 36 32 info@houtluyten.be

WWW.HOUTLUYTEN.BE

Profile for media-architect

Hout Luyten Gazet #1  

Hout Luyten Gazet #1  

Advertisement