Page 1

De beleving begint hier‌


laat u verrassen door MECC Maastricht. de plek waar u uw zaken naar een hoger niveau tilt

07.45 uur

Wakker worden met uitzicht over de Maas Door de gordijnen van mijn charmante hotelkamer in Maastricht valt een streepje zon op mijn gezicht. Roomservice heeft mijn ontbijt zojuist binnengereden. Dromerig neem ik een slokje jus d’orange. Nog even douchen en dan word ik opgehaald door de taxi. Over een uur begint het medisch congres in MECC Maastricht. Gisteravond ben ik met mijn collega’s in Maastricht aangekomen. Na een gezellig etentje op het terras in het Bassin, de sfeervolle binnenhaven, zijn we via de historische Sint Servaasbrug teruggewandeld naar ons hotel aan de Maas.Het Maastrichts Expositie & Congres Centrum is een moderne, dynamische organisatie, gespecialiseerd in het organiseren en accommoderen van beurzen, congressen en evenementen. Bijzonder aan MECC Maastricht is de combinatie van de hoogwaardige kwaliteit van de faciliteit en dienstverlening en de kwaliteit van de omgeving. Dé twee factoren om uw evenement naar een hoger niveau te tillen. MECC Maastricht beschikt over 30.000 m2 beurs- of evenementenhallen, een congrescentrum met twee auditoria en vergaderzalen variërend van 10 tot 1.650 personen. Het gebouw heeft een intiem karakter en is uitermate flexibel en multifunctioneel. Of het nu gaat om een bijeenkomst voor 50 of 5.000 gasten; MECC Maastricht maakt het voor u mogelijk. 


ontmoetingen waar u geen genoeg van krijgt 
allure: u vindt het terug in het charmante Maastricht, wij verweven het in uw event MECC Maastricht is gesitueerd in de Bourgondische stad Maastricht, een ideaal ontmoetingspunt in Europa. Maastricht heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van onze jaartelling. Van oudsher is het een multinationale stad, die door de geschiedenis heen ondermeer Romeins, Spaans, Frans en Duits was. Daardoor is een smeltkroes van verschillende culturen ontstaan, waarin iedereen zich thuis voelt. Deze veelzijdige cultuurhistorie is nu nog in alles te voelen en te beleven. In het centrum van de stad vindt u prachtige monumentale panden, mooie pleinen en oude kerken die deze diversiteit uitademen. Maar ook als liefhebber van moderne architectuur kunt u uw hart ophalen.

08.40 uur

Medisch congres in MECC Maastricht Na een korte taxirit word ik voor de deur van MECC Maastricht afgezet. Als ik het congrescentrum binnenloop, hoor ik het geroezemoes al. Artsen, medisch specialisten, professoren uit de hele wereld. Bijzonder om allemaal mensen met dezelfde passie als ik op één plek te ontmoeten. Van de buitenkant ziet het gebouw er heel anders uit dan wanneer je binnenkomt. Met lichten en projectieschermen is een bijzonder intieme sfeer gecreëerd in de entree. Om negen uur wordt het congres geopend door een topspecialist uit Italië. Ik heb dus nog

Tegenwoordig is Maastricht vooral een cultuur-, universiteit- én congresstad. De stad aan de Maas staat in de top-3 van Nederlandse congressteden. Maastricht, ook wel het ‘buitenhuis van Europa’ genoemd, wordt gewaardeerd voor de intimiteit die in de grotere congressteden zoals Parijs, Berlijn en Amsterdam soms ver te zoeken is. In Europa heeft Maastricht zich op de kaart gezet als geboorteplaats van de Euro – het Verdrag van Maastricht – en door de vele internationale instituten en diverse Europese multinationals die er zijn gevestigd. Dit decor maakt MECC Maastricht een aantrekkelijke plek voor het organiseren van uiteenlopende zakelijke bijeenkomsten. Veel nationale en internationale organisatoren kozen al voor MECC Maastricht. Voorbeelden zijn het indoor paardenevenement JIM en de wereldberoemde kunstbeurs TEFAF.

net even tijd voor een cappuccino.


alle faciliteiten voor een succesvol event bij de hand


wij zorgen dat uw evenement een beleving is MECC Maastricht is uitermate geschikt voor meerdaagse congressen. Binnen ons gebouw is het NH Maastricht hotel met 275 kamers gevestigd, dat alle faciliteiten biedt om uw gasten comfortabel te laten overnachten. Maastricht beschikt over ruim 2.000 kamers in charmante hotels van twee- tot vijfsterren. Zoals designhotel Bergère of het Kruisherenhotel dat is gevestigd in een vijftiende-eeuws klooster. De Limburgse hoofdstad staat vooral bekend om zijn gastronomie. De vele gezellige terrassen rondom het Vrijthof en het Onze-Lieve-Vrouweplein zijn daarvan het bewijs. In Maastricht en omgeving vindt u maar liefst vijf Michelin-sterrenrestaurants. Maastricht is niet voor niets één van de populairste steden voor een weekendje weg. Groot voordeel van Maastricht is de compactheid. Hierdoor kunnen de congresgasten elkaar altijd ontmoeten in de stad en gaat het netwerken ook buiten het congres door in een ongedwongen sfeer. De intimiteit en compactheid ziet u ook terug in MECC Maastricht; hospitality zit in ons bloed. Door de korte communicatielijnen en de persoonlijke service staan wij altijd klaar om van uw evenement een ware beleving te maken.

13.10 uur

Bedrijfslunch op een heus château Nu begrijp ik wat wordt bedoeld met het Bourgondische leven. Een welkome onderbreking van het congres. Ik geniet van een voortreffelijke driegangen lunch in een prachtig kasteel uit de zeventiende eeuw dat is omgebouwd tot sterrenrestaurant. Het uitzicht vanaf het terras over het heuvelachtige landschap is weergaloos. Ik sluit m’n ogen en waan me op vakantie in Zuid-Frankrijk. Even vergeet ik dat ik aan het werk ben. De wijn smaakt heerlijk, toch houd ik het bij één glaasje, wie weet wat de dag nog brengt...

10

11


een stukje buitenland, waar iedereen zich thuis voelt

12

13


als u tevreden bent, is ons doel bereikt Een gevarieerd sociaal programma is een perfecte aanvulling op uw zakelijke bijeenkomst. Maastricht biedt hiervoor een keur aan mogelijkheden. Een stadswandeling door de historische binnenstad of het bezoeken van musea, galeries en ateliers. In de omgeving kunt u wandelen, mountainbiken, golfen, grotten verkennen of baden in thermaal water. En wat dacht u van een proeverij bij een Maastrichtse wijngaard? Voor de totale organisatie van een activiteit of het regelen van vervoer, hotel- en restaurantreserveringen kunt u terecht bij Maastricht Booking Service, onderdeel van MECC Maastricht. Door de jarenlange ervaring met hotelbemiddeling en vervoer voor nationale en internationale congressen, beurzen en andere evenementen, kent Maastricht Booking Service de mogelijkheden van Maastricht en de regio als geen ander.

19.35 uur

Borrel in MecCafé De eerste dag van het congres zit erop. Veel gezien, gehoord en beleefd. Ik zie al bekende gezichten. Even de dag doorspreken met collega’s onder het genot van een borrel. Vriendelijke bediening loopt rond met grote schalen hapjes. Ze zien er zo lekker uit dat ik ze niet kan weerstaan. Om me heen wordt druk genetwerkt en gediscussieerd over de onderwerpen van deze dag. Morgen is het congres alleen ’s ochtends. In de middag hebben we vrije tijd. Van de organisatie heb ik een boekje gekregen met activiteiten in de omgeving. Zal ik morgenmiddag

Voor de culinaire aankleding van uw evenement is er in MECC Maastricht een topcateraar gevestigd. MECC@table is ons eigen restaurant en in MecCafé kunt u tevens terecht voor een hapje en een drankje. Verder kunnen wij u van dienst zijn op het gebied van multimediatechniek, catering, aankleding, bewaking, schoonmaak en nog veel meer. Kortom: alle faciliteiten zijn aanwezig voor een geslaagd evenement.

nog even gaan winkelen? Of even relaxen in de sauna’s van Thermae 2000? Een stadswandeling of toch een terrasje pikken op het Vrijthof?

14

15


ontdek de bereikbaarheid van MECC Maastricht Maastricht ligt in de euregio, in het hart van Europa. Dat zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid van MECC Maastricht. Met de trein reist u vanaf alle grote steden eenvoudig naar Maastricht. Er is een snelle verbinding met Parijs, Londen, Berlijn en Amsterdam. Met de komst van de hogesnelheidstrein bent u in nog geen vijf kwartier van Brussel in Maastricht. De trein brengt u tot aan het congrescentrum. Maastricht is het kruispunt van de grote Europese autosnelwegen. Het congrescentrum ligt praktisch aan de snelweg. Uw auto parkeert u vlakbij de ingang. Het centrum van Maastricht bevindt zich op een steenworp afstand. MECC Maastricht is bereikbaar vanaf een groot aantal vliegvelden in de regio. Zoals: Maastricht-Aachen Airport (10 km), Liege Airport (25 km), Eindhoven Airport (90 km), D端sseldorf International Airport (100 km), Keulen-Bonn Airport (100 km), Brussel-Zavemtem Airport (100 km), Weeze-Niederrhein Airport (110 km), Brussel-Charleroi Airport (120 km) en Antwerpen Airport (120 km). In minder dan een uur staat u vanaf deze luchthavens in het MECC. Vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken er dagelijks reguliere vluchten naar Maastricht. Deze vlucht duurt nog geen 20 minuten. Kortom: of u nu met de trein, auto of vliegtuig komt, MECC Maastricht is perfect bereikbaar.

16

17


‌ beleef MECC Maastricht zelf

Fotografie: met dank aan Studiopress en VVV Maastricht

18

19


MECC Maastricht Forum 100 NL-6229 GV Maastricht P.O. Box 1630 NL-6201 BP Maastricht Tel. 00 31 (0) 43 38 38 383 Fax 00 31 (0) 43 38 38 300 www.mecc.nl info@mecc.nl

part of Amsterdam RAI

MECC Maastricht: de beleving begint hier  

Laat u verrassen door MECC Maastricht. De plek waar u uw zaken naar een hoger niveau tilt.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you