Page 1

ESCOLA MARE DE DÉU DELR EMEI ALCOVER BIBLIOTECA Lectura crítica : diari esportiu

GRUP: ................................................................................................................................

Nom de l’activitat: “Comparem portades de diaris esportius” Objectiu de l’activitat: adonar-se que una mateixa informació es pot explicar de maneres diferents. Què heu de fer?  Aneu a la següent adreça d’Internet. Es tracta d’una web on pots veure totes les portades de diaris de diferents països. http://kiosko.net/  Cliqueu “Espanya” i un cop s’obri la pàgina, fixeu-vos en diaris de la premsa esportiva.  Fixeu-vos que tots els diaris posen a la portada el mateix esdeveniment futbolístic.  Cliqueu damunt de les imatges de les portades, i s’ampliaran.  Compareu les informacions que ens donen, les frases de les portades. Per fer-ho utilitzeu la taula de doble entrada. Fixeu-vos en els titulars, el text, els peus de foto i les imatges de les portades.  Quan acabeu, mirarem d’arribar a una conclusió tots junts pel que fa a com s’explica que una mateixa notícia es pugui escriure de maneres diferents.


ESCOLA MARE DE DÉU DELR EMEI ALCOVER BIBLIOTECA Lectura crítica : diari esportiu

SPORT

MUNDO DEPORTIVO

MARCA

AS

Fotografia de la portada. Quina imatge hi ha? Titular de la portada. Què hi diu? Què diu el text que acompanya la portada del diari?

Quin equip creus que és el preferit d’aquest diari?

Conclusions:

Què creus que passaria si en comptes de tractar-se d’un esdeveniment esportiu, estiguéssim parlant d’una notícia seriosa? (atemptat, accident, ...)

comparació de portades  

premsa, lectura crítica

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you