Page 1

Tema 4: OpenOffice.org Impress


4.1 L'entorn de treball L'OpenOffice.org Impress ens permet crear presentacions electròniques en pantalla, transparències, diapositives, documents per a l'audiència (amb projector)... Cada pàgina s'anomena diapositiva Els fitxers de l'OpenOffice.org Impress tenen extensió ODT L'impress és compatible amb el Microsoft PowerPoint: pot obrir i desar fitxers PPT


Per desar en format PPT, només cal anar a Fitxer/Anomena i desa i a tipus de fitxers triem Microsoft PowerPoint 97/2000/XP (.ppt) Cada pàgina de la presentació s'anomena diapositiva. Podem incloure tantes diapositives com necessitem. Totes les diapositives s'emmagatzemen en el mateix fitxer.


Crear una presentaci贸 Quan fem click a Fitxer /Nou /Presentaci贸 ens apareix un auxiliar que ens ajuda a crear una presentaci贸. Li diem Presentaci贸 buida i fem clic a Crea.


El panell de diapositives

El panell de la dreta s'anomena panell de diapositives i podem veure en petit totes les diapositives que hem creat Per anar a una diapositiva nomĂŠs cal clicar-la TambĂŠ les podem canviar d'ordre arrossegant una diapositiva davant o darrera un altra.


El panell de tasques

El panell de l'esquerra s'anomena panell de tasques El podem tancar (x) o activar anant al menú Visualitza / Subfinestra de tasques. En aquest panell hi ha 4 seccions importants: Pàgines mestre, Formats, Personalitza l'animació i Transició de diapositiva.


Visualitzacions ●

Normal: on veiem la diapositiva en la qual estem treballant.

Canvien amb el menú Visualitza.

Classificador de diapositives: veiem totes les diapositives en miniatura. Presentació de diapositives: per veure la presentació a pantalla completa.

F5


La primera diapositiva Per començar, en el panell de tasques, a pàgines mestres, triareu el disseny de diapositiva que us agrada més En el panell de tasques, a Formats, triarem Només el títol Ens apareixerà un quadre de text en la diapositiva on farem clic i escriurem el títol Si és necessari moure-ho arrossegarem el quadre de text pels contorns


Format del text

Podem canviar el format del text amb la barra d'eines :


Girar el quadre de text

A una imatge o quadre de text els podem canviar la mida o girar-los. Per fer-ho, utilitzarem l'eina Gira de la barra d'eines de dibuix.


Inserir més quadres de text Per inserir un quadre de text, utilitzem l'eina Text de la barra de Dibuix. Anem al lloc on volem inserir-lo hi fem clic i arrosseguem. Dins el quadre escrivim. Per donar-li el format que volem fem clic amb el botó de la dreta en una vora del requadre podem canviar la vora, l'emplenament. També podem utilitzar la barra de Dibuix.


Inserir més diapositives Per inserir una diapositiva anem al menú Insereix / Diapositiva. També podem duplicar la diapositiva anterior anant a Insereix / Duplica la diapositiva. Això de vegades és útil perquè ens permet modificar el text utilitzant el mateix disseny. Amb el panell de tasques Formats, podem triar l'estil de la diapositiva.


4.2 Inserir objectes En una presentació podem inserir: –

Imatges

Dibuixos

Pel·lícules i so

Text artístic

....


Inserir una imatge Per inserir una imatge anem Insereix /Imatge /Des d'un fitxer

a

O També podem clicar la icona Podem aplicar una ombra, amb la imatge seleccionada clicant la icona O també li podem afegir efectes utilitzant la eina Filtres que apareix també quan tenim la imatge seleccionada


Inserir objectes per moure'ns pel document També podem inserir moure'ns pel document

fletxes

per

Anem a la barra de dibuix i triem l'opció fletxes de bloc:

Si les seleccionem, amb la eina “extrusió” li podem donar format 3D:


Amb la fletxa seleccionada podem fer clic a Interacció, a la mateixa barra d'eines Al quadre de diàleg seleccionem vés a la pàgina següent Aquesta eina és molt útil per navegar pel document


Text artístic Per afegir text artístic utilitzarem el botó Galeria Fontwork de la barra d'eines de dibuix Triem l'estil que més ens agradi i fem doble clic. Tornem a fer doble clic i escrivim el text


Inserir pel.lícules i so Amb el menú Insereix / Pel.lícules i so, podem inserir vídeos (MPG, AVI...) o sons (MID, WAV, MP3...). La música o pel.lícula només es reprodueix en la diapositiva on l'hem inserit


Inserir enllaços Anem a Insereix / Enllaç. Seleccionem Internet A Destinació escrivim exemple www.google.es

la

A Text, escrivim el text visualitzarà a la presentació Fem clic en Aplica i a Tanca.

URL, que

per es


4.3 Transicions de diapositives. Animacions La transició és l'efecte especial que introdueix cada diapositiva durant una presentació. Cada nova diapositiva pot aparèixer per la dreta, per dalt, pel mig... Anem al classificador de diapositives i cliquem la primera diapositiva En el panell de tasques, Transició de diapositiva.

activem


Triem una transició que ens agradi Si fem clic al botó Aplica a totes les diapositives, s'aplicarà a tot el document Per avançar la diapositiva sempre és millor triar En fer clic, perquè l'automàtic pot ser que no ens doni temps de parlar.


Animaci贸 personalitzada Podem fer que (textos, fotos, apareguin per sons, etc.

alguns objectes etc...) s'animin: dalt, afegir-los

Seleccionem volem animar

l'objecte

que

Activem el panell de tasques Animaci贸 personalitzada i fem clic al bot贸 Afegeix.


Apareix un quadre de diàleg amb 4 tipus d'animació: 1.Entrada: introdueixen l'objecte a la diapositiva 2.Èmfasi: realcen l'objecte en la diapositiva 3.Sortida: en algun moment treuen l'objecte de la diapositiva 4.Camins de moviment: mouen l'objecte seguint un camí prefixat. Seleccionem un efecte i triem la velocitat d'execució. Fem clic a D'acord.

Tema 4 programari lliure: OpenOffice Impress  

Open Office Impress Tutorial

Tema 4 programari lliure: OpenOffice Impress  

Open Office Impress Tutorial

Advertisement