Page 73

Interview zenheid. Maar ik ben er tegelijk van overtuigd dat een professionele instelling en opleiding niet volstaan. Er moet ook absoluut bevlogenheid zijn en een expliciet geloof in de kracht van cultuur. Een cultuurteam moet die bevlogenheid uitdragen, heeft dat trouwens ook nodig: hoe anders kan je zo lange dagen maken, avonden draaien, weekendinzet opbrengen? Dat sterke team moet zich bovendien en noodzakelijk ook kunnen vinden in het cultuurbeleid. De cultuurschepen heeft zo’n sterkhouders nodig, maar het omgekeerde is waar: een lokaal cultuurteam moet door beleidsmakers gewaardeerd en gesteund worden. Op de diverse bestuurs- en beleidsniveaus – binnen schepencollege en managementteam – dienen dezelfde ambities vorm te krijgen. Op beide niveaus spelen soms andere machten en krachten, zo kunnen die ten volle benut worden.

Over welke skills moet een goede cultuurwerker beschikken? Geheel in de actuele trend, moet een cultuurwerker veel tegelijk zijn: een goed onderhandelaar, een netwerker en een diplomaat, zowel in het lo-

- Wees overtuigd van de kracht van cultuur, van de missie waarmee je aan de slag bent. - Koppel een sterke veldkennis aan een grote betrokkenheid. - Bouw een sterk en collegiaal cultuurteam uit.

tips

Hoe moet een cultuurwerker dat aanpakken? Het allerbelangrijkste is een breed draagvlak te creëren in het veld. Een participatieve aanpak versterkt de kracht van beleidslijnen, ook – misschien zelfs vooral – in cultuur. Iedereen wil een net voetpad voor de deur. Daar heb je niet veel participatieve methodieken voor nodig. Maar hoe bepaal je de aanpak van het cultuurbeleid, wie geef je een stem in cultuur? Een cultuurwerker moet het veld kennen en bespelen, en moet bondgenootschappen sluiten. Bijvoorbeeld in de media. Zichtbaarheid versterkt het cultuurbeleid.

kale cultuurveld als in de structuren van de administratie. Hij of zij moet beschikken over een uitstekende kennis van het terrein – zowel wat de kunsten betreft als het lokale veld. Hij/zij moet een goed agoog zijn, het gaat er immers om mensen de taal van kunsten te helpen verstaan. En bij voorkeur is hij/zij goed ingebed in de lokale context. Dat is een absolute sterkte om het potentieel te kunnen zien van bijvoorbeeld amateurkunsten, het verenigingsleven. Daar schuilt ontzettend veel authenticiteit. Een goede cultuurwerker is een durver. Een verfrissend cultuurbeleid veronderstelt mensen die geen uitdaging uit de weg gaan. In die zin ben ik voorstander van een dynamisch personeelsbeleid binnen de cultuursector. Laat mensen eens iets anders doen, zo voorkom je dat ze vastgeroest geraken, dat hun oorspronkelijke sterkte misschien een zwakte wordt. Op tijd en stond wisselen van interesseveld vrijwaart de dynamiek in cultuurhuizen.

- Vorm relevante en hechte schakels binnen de administratie. - Maak van de cultuurschepen je grootste voorvechter en bondgenoot.

71 DUURZAAM LOKAAL CULTUURBELEID

Profile for mdmedia & partners

Duurzaam cultuurbeleid l Locus l 2012 l mdmedia  

Duurzaam cultuurbeleid in Vlaanderen

Duurzaam cultuurbeleid l Locus l 2012 l mdmedia  

Duurzaam cultuurbeleid in Vlaanderen

Profile for mdmedia
Advertisement