__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Voorjaar 2020

De Boulevard Noord 45  4617 HD Bergen op Zoom  0164 - 230799  info@deschelpendemelanen.nl

“De natuurlijke sfeer van de Binnenschelde vind je door de gehele accommodatie terug” www.zwembaddeschelp.nl ZOOM IN & ZIE BETER

T: 0164 235 315 M: 0651277742 E: van.beeck@hetnet.nl

Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.zwembaddeschelp.nl

Pagina 1


Mental Mentor is een bedrijf waarbij je terecht kan voor coaching, training en ondersteuning. Het bedrijf wordt gerund door Johanna van de Velde, welke momenteel in opleiding is tot psychosociaal counselor. Door deze opleiding leert ze 100% zeker de juiste coaching vaardigheden aan én toe te passen in de praktijk.

Johanna van de Velde Je kunt bij Johanna terecht wanneer je stress – of burn-out klachten hebt, je je in een situatie bevind die je als ongemakkelijk of ongewenst ervaart. Ook bij ( langdurig ) uit evenwicht zijn. Johanna geeft ( wandel )-coaching waarbij de natuur als belangrijke inspiratiebron wordt gezien in het proces.

Wandelen is niet zomaar wandelen bij Johanna: De natuur is een optimale verrijking voor het brein én het lichaam. Door te wandelen worden deze enorm geactiveerd. Door de natuur te zien, te ervaren en ervan te genieten geeft dit een optimale werking aan de hersenen. Stress of spanningsklachten zullen tijdens het wandelen afnemen, nare gevoelens of gedachten komen moeilijker boven, doordat je aandacht gevraagd wordt voor de omgeving.

Door te wandelen wordt je cognitief niet belast wat meer ruimte voor creativiteit geeft. Dit zorgt er dan weer voor dat je creatiever en met meer opties naar je spanningsveld of probleem kunt kijken, en aan kunt pakken. Door te wandelen wordt je productiviteit vergroot en bevorderd. Na het wandelen kun je vaak beter plannen, op ideeën komen, dit komt doordat lopen een optimale functionaliteit aan het brein geeft. De wandeltraining is voor iedereen toepasbaar, voor beginnende en gevorderde wandelaars. Tijdens de wandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken als ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en lichte yoga – poses, allen direct toepasbaar in het dagelijks leven. Johanna geeft groepslessen,

06 54 29 21 26 info@mentalmentor.nl www.mentalmentor.nl

1-1 begeleiding maar ook teamuitjes zijn bespreekbaar.

Mantelzorg begeleiding: Naast wandel-coaching geeft Johanna ook mantelzorg begeleiding. Mantelzorger wordt je vaak plotseling. Het kan je een gevoel van voldoening geven. Toch is dit niet altijd zo en daar hoef je je echt niet voor te schamen. Vooraf weet je vaak helemaal niet wat je te wachten staat. Eenmaal in de zorgverlening wordt pas duidelijk wat het mantelzorgen van je vraagt. En dat kan je best tegenvallen. Toch ga je door, want diegene heeft jou gewoon nodig en jij wilt die zorg geven.

COACHING, TRAINING & ONDERSTEUNING MET AANDACHT VOOR JOU! Je zet dan gemakkelijk je eigen gevoelens/wensen opzij. Daar zit wel een knelpunt. Niet zelden raakt de mantelzorger overvraagt. Daarnaast kunnen allerlei gevoelens en emoties je bezig gaan houden, die op den duur problemen kunnen geven in je levenssituatie of je ( mentale ) gezondheid. Met Johanna’s ruime ervaring in mantelzorgen, haar verpleegkundige achtergrond en haar opleiding tot Psychosociaal Counselor is ze hierin een perfecte ondersteuner voor jou.

www.mentalmentor.nl

POPPODIUM WILHELMINAVELD 96, BERGEN OP ZOOM

GEBOUW-T


De accommodatie Na een maandenlange renovatie is de Schelp geheel gemoderniseerd. De waterbehandeling en luchtbehandeling zijn verder geoptimaliseerd en ook aan de beleving van de bezoeker is veel aandacht besteed. De natuurlijke sfeer van de Binnenschelde vind je door de gehele accommodatie terug. Het wedstrijdbad is opgetrokken in de stijl van een sportbad. Naast dagelijks gereserveerde uren voor zwemlessen, banen zwemmen, uiteenlopende aquasporten en andere activiteiten maken ook veel verenigingen en organisaties gebruik van dit bassin. Er wordt hier gezwommen door wedstrijdzwemmers, waterpolo’ers, duikers, reddingsbriga-

de, scholen en nog vele andere gebruikers. Een beweegbare bodem vergroot de mogelijkheden van dit bassin. Het instructiebad, geheel voorzien van een beweegbare bodem, biedt aan uiteenlopende doelgroepen zwemmogelijkheden.

Het recreatiebad is in strandsferen opgetrokken. Diverse waterattracties maken een bezoek aan dit bassin tot een avontuur. Een interactieve glijbaan, die start vanuit de nok van het zwembad en is voorzien van licht- en geluidseffecten, is de modernste van ons land. Het peuterbad is voorzien van diverse (interactieve) recreatieve elementen die aansluiten bij de belevingswereld van onze jongste bezoekers. Hier delen we het verhaal van de zeemeermin, een echte Bergse legende. De zeemeermin is ook op het buitenterrein te vinden. Een heus spray-park zorgt hier voor verkoeling en vermaak op warmere dagen. Een grote zonneweide biedt de mogelijkheid

even uit te rusten van alle inspanning. In onze horeca kunt u de gehele dag en avond terecht voor een heerlijke kop koffie of een overheerlijk (en indien gewenst verantwoord) assortiment broodjes en salades. Maar een bakje frites met een snack naar keuze blijft uiteraard ook gewoon mogelijk. U zwemt dit er immers weer af. Onze vergaderruimte, het Aquarium, is te huur voor vergaderingen of bijeenkomsten tot 20 personen. U bent van harte welkom in de Schelp, het centrum van de Sportboulevard!

Recreatief zwemmen in de Schelp is een beleving Ervaar de strandsfeer van de Binnenschelde Verschillende attracties zorgen er voor dat een verblijf in de Schelp geen minuut zal vervelen. Het recreatiebad is in strandsferen opgetrokken. Diverse waterattracties maken een bezoek aan dit bassin tot een avontuur. Een interactieve glijbaan, die start vanuit de nok van het zwembad en is voorzien van licht- en speleffecten, is de modernste van ons land. Het peuterbad is voorzien van diverse (interactieve) recreatieve elementen die aansluiten bij de belevingswereld van onze jongste bezoekers. Hier delen we het verhaal van de zeemeermin, een echte Bergse legende. De zeemeermin is ook op het buitenterrein te vinden. Een heus spray-park zorgt hier voor verkoeling en vermaak op warmere dagen. Een grote zonneweide biedt de mogelijkheid even uit te rusten van alle inspanning. Het recreatief zwemmen is in principe in het recreatiebad. Indien het wedstrijdbad en/of instructiebad beschikbaar zijn zullen deze bassins eveneens worden opengesteld voor recreatief zwemmen. Bij goed weer wordt ook het buitenterrein opengesteld. In onze horeca kunt u de gehele dag en avond terecht voor een heerlijke kop

koffie of een overheerlijk (en indien gewenst verantwoord) assortiment broodjes en salades. Maar een bakje frites met een snack naar keuze blijft uiteraard ook gewoon mogelijk. U zwemt dit er immers toch weer af!

Recreatief zwemmen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Gesloten 18.00-21.00 13.00-18.00 18.00-21.00 13.00-21.00 10.00-17.00 10.00-17.00

Banen zwemmen In het wedstrijdbad van de Schelp is dagelijks de mogelijkheid om banen te zwemmen. In de vroege ochtend voor het werk of school maar ook tijdens de lunch (ook banen zwemmen in het instructiebad!) of na het avondeten is het wedstrijdbad gereserveerd voor de recreatieve en/of snelle zwemmers.

Banen zwemmen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

07.00-09.30 07.00-09.30 07.00-09.30 07.00-09.30 12.00-13.00 12.00-13.00

12.00-13.30 12.00-13.30 12.00-13.30 12.00-13.30 12.00-13.30

19.30-21.00 19.30-21.00

Op een aantal plaatsen in de Schelp is een zeemeermin te zien. Zo kom je haar tegen in het peuterbad maar ook in het spray-park op de zonneweide. Bergen op Zoom kent een aantal legendes. De legende van de zeemeermin is er een die iedere Bergenaar zou moeten kennen. Het verhaal van de zeemeermin wordt de allerkleinste bezoekers verteld nabij het peuterbad en gaat als volgt:

De zeemeermin van Bergen op Zoom Eens is er een zeemeermin geweest die vreeselijke dorst had. Ach ja, ze had dagen achtereen gezwommen zonder een slok water. Ze versmachtte gewoon. Zoo kwam ze dan, uitgeput van dorst en vermoeienis voor de haven van Zevenbergen. Het is te begrijpen dat dit bezoek nog al opzien baarde. De heele stad liep zoowat leeg om het zeewijf te zien. Jong en oud, arm en rijk stond aan de haven de zeemeermin aan te gapen. En toen ze begon te praten steeg de verbazing ten top. Hoor! Hoor! ze spreekt! Wat zegt ze? Ze vraagt wat, hoor! Ze vraagt om drinken! Wel, laat ze zeewater drinken. Maar nee, dat was het niet wat de zeevrouw begeerde. Het was zoet water dat ze verlangde. Och, dat men haar toch een kom zoet water zou aanreiken! Eén kom maar. Ze zou er de burgerij van Zevenbergen eeuwig dankbaar voor blijven. Maar die van Zevenbergen lachten de arme zeemeermin in haar gezicht uit. Een kom water! Ha ha ha!

Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.zwembaddeschelp.nl

Mismoedig zwom de zeevrouw verder, naar de haven van Steenbergen. En herhaalde voor de saamgestroomde menschen haar verzoek. Die van Steenbergen waren minder hardvochtig. Water vraagt ze! Alla, geef haar een halve kom vol! ‘t Was wat, maar niet volledig wat ze vroeg. Verder zwom de zeemeermin en eindelijk kwam ze voor Bergen op Zoom. En zie, daar werd eindelijk aan haar verzoek voldaan. Men gaf haar een kom vol water, zoo groot dat ze kon drinken zoveel ze maar beliefde. En toen de meermin haar genoegen gedronken had sprak ze de volgende voorspelling uit: “Zevenbergen zal gansch vergaan Steenbergen zal half vergaan, Maar Bergen op Zoom zal blijven staan.”

Pagina 3


fysiotherapie manueel therapie Kaakfysiotherapie kinderfysiotherapie sportfysiotherapie geriatriefysiotherapie oncologiefysiotherapie

Tegenwoordig leven we in een tijd die veel drukte en stress geeft, het is dus heel belangrijk om aandacht aan jezelf te besteden.

oedeemfysiotherapie

psychosomatische fysiotherapie bekkenfysiotherapie kaakfysiotherapie MSU echografie Vallen Verleden Tijd

Graag heet ik u dan ook van harte welkom in Massagepraktijk ShuYang, zodat ook u een moment van ontspanning kan ervaren. Melanendreef 48 a | 4614 GI Bergen op Zoom Tel: 0641060741 www.massagepraktijkshuyang.nl

Fysiofitness

Origene

T 0164-240586 Bergen op Zoom:

l

W www.fysioboz.nl

Ericalaan 14

l

Diepenbrocklaan 28

l l

E info@fysioboz.nl Ooitas 9

l

Zuidsingel 31

Voor het vervangen van uw meterkast of andere elektrotechnische werkzaamheden, neem dan vrijblijvend contact op met 06-27457578

ONDERHOUD, REPARATIE, SERVICE & ADVIES MOUNTAINBIKE & RACEFIETS VERENDE VOORVORKEN & DEMPERS FRAME LAGERS KAAISTRAAT 65 STEENBERGEN | 0167 857280 | INFO@FUNRIDE.NL | WWW.FUNRIDE.NL


Groepslessen Aquasporten in de Schelp

Doe je mee met één van onze groepslessen?

Het aanbod aan Aquasporten in de Schelp is ruim en divers! De groepslessen (aquasporten) worden in een aantrekkelijke abonnementsvorm aangeboden. Hier kan een keuze worden gemaakt tussen 1x per week (€ 27,50 per maand) of onbeperkt (€ 32,50 per maand). Ook alle aquasport activiteiten voor senioren (o.a. AquaVitaalSoos) vallen binnen dit abonnement. Alle aquasporten zijn toegankelijk op basis van vrije inloop. Deelnemen aan onze lessen kan en mag dus wekelijks van dag en tijd verschillen als u dat beter uitkomt! Ook toegang op basis van een losse les (€ 8,00) blijft mogelijk. De volgende Aquasportactiviteiten vallen binnen het Groepslesabonnement:

AquaJogging Joggen, maar dan in het water. Aquajogging is lopen in het water, zonder de grond te raken. Het is de perfecte manier om aan je conditie te werken. De voordelen van joggen en water worden gecombineerd. Omdat je met je hele lichaam onder water bent, train je al je spieren. Je moet je best doen om “rechtop” te blijven lopen in het water; daarvoor span je je buik-en rugspieren aan. Ongemerkt ben je dus de hele les al je “core-stability” aan het trainen. Je hebt geen contact met de bodem waardoor je je gewrichten niet extra belast. Daarentegen train je de beenspieren des te meer. Je wordt er dus weerbaarder van.

manier wordt er in groepsverband gewerkt aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Onder begeleiding van een intern opgeleide trainer wordt er gezwommen in banen van 25 meter waarbij alle zwemslagen aan bod komen. Ook wordt soms gebruik gemaakt van plankjes, flippers, ballen en handpaddels. Trimzwemmen is wat intensiever dan het normale ‘banen zwemmen’.

AquaBootcamp Wil jij sterker en fitter worden? Dan is Aqua Bootcamp iets voor jou! Aqua Bootcamp is een intensieve full body workout van 45 minuten, gericht op kracht en conditie. De oefeningen zijn in het water en op de kant. Onze instructeurs houden rekening met jouw niveau en helpen je verder. Verleg je grenzen, met Aqua Bootcamp!

AquaDrumsVibes AquaRobics Aquarobics is een actieve en intensieve manier van sporten in het water. In ondiep water werk je afwisselend aan kracht en cardio. In het water ben je superlicht, waardoor je met gemak langer kunt springen dan op de kant. Hierdoor verstevig je de doorbloeding van spieren en botten. Tevens wordt de vetverbranding goed geactiveerd. Maar ook aan de buikspieren en core-stability (rompstabiliteit) geven we ruim aandacht.

AquaZumba:

Ben je een liefhebber van ritmische muziek, maar vind je je conditie ook belangrijk? Doe dan eens mee met de nieuwste trend Aqua Drum Vibes. Het fitnessen in het water is overgewaaid uit Polen en is speciaal bedoeld voor iedereen. Of je nu op de basisschool zit of in een seniorenhuis woont: je kan gewoon in De Schelp meedoen. Zo’n vijf jaar geleden werd Aqua Drum Vibes ‘uitgevonden’, waarna de sport de laatste twee jaar in een stroomversnelling terecht is gekomen. Het drummen op het wateroppervlakte is zo ontwikkeld dat het programma niet ál te moeilijk is. Er komen dus geen bijzondere technieken bij kijken en regels hoef je niet uit je hoofd te leren.

gericht zijn op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Wanneer u niet kunt kiezen tussen onze aquafitness aanbod, is de les Aqua Varia echt iets voor u! Aqua Varia is namelijk een gevarieerd programma met oefeningen uit al onze aquafitness lessen. Onder specialistische begeleiding ervaart u een intensieve work-out in en rondom het water. Het water levert extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt. Tevens worden uw gewrichten ontlast door de opwaartse druk. Aqua Varia is zowel gevarieerd in de oefeningen als in de leeftijd van de deelnemers, kortom voor ieder wat wils!

AquaLatin Aqualatin is een spetterende work-out op Latijns Amerikaanse muziek. De les bestaat uit: aerobic choreografie warm-up, kick en box met buikspieren blok en een gecombineerde afsluiting van beide. Kortom een complete work-out op opzwepende muziek waarop je niet kan stil staan.

AquaRelax AquaRelax is een ontspannende les waarmee je helemaal tot rust komt. Door het water ervaar je de ultieme ontspanning en ben je na afloop weer opgeladen en vol energie.

AquaVitaal(Soos)

Dus wil jij je energie kwijt, heb jij zin om ergens op te rammen of ben jij een muziekliefhebber die wel wat beweging kan gebruiken? Dan voel jij je bij Aqua Drum Vibes als een vis in het water. Je krijgt in zwembad De Schelp drumstokken van zo’n 400 gram per setje, waarmee je het opneemt tegen de weerstand van het water. Het voordeel? Je kan het zo moeilijk, zwaar of ritmisch maken als je zelf wilt. Extra leuk: de oefeningen zijn zo ontworpen dat je tijdens Aqua Drum Vibes zoveel mogelijk spiergroepen traint. Ideaal als de sportschool niet helemaal jouw ding is.

Bij Aqua Vitaal train je alle spiergroepen en verbeter je jouw basisconditie. Door het warme water heb je minder last van gewrichten en spieren en kun je je tussen de oefeningen door lekker ontspannen. Je doet alles in je eigen tempo, de sfeer is altijd ontspannen. Je kunt ook meedoen als je niet of maar een klein beetje kunt zwemmen, want de oefeningen worden in borstdiep water gegeven. De gevarieerde en gezellige lessen duren 45 minuten en worden gegeven in extra warm water. Dat is goed voor lichaam en geest. Tijdens de AquaVitaalSoos ochtenden volgen diverse aquasportactiviteiten elkaar op waardoor een ochtend vol beweging en gezelligheid gegarandeerd is!

AquaTrimzwemmen

AquaVaria

AquaFit banen zwemmen

Trimzwemmen is voor volwassen zwemmers die willen werken aan hun fitheid. Op een afwisselende en plezierige

Aqua Varia is een gevarieerde work-out in het water met zowel spierversterkende oefeningen als elementen die

Een speciaal uur ontspannen banen zwemmen in het wedstrijdbad zonder snelle zwemmers.

Zumba is bij veel mensen wel bekend: lekker dansen op leuke muziek, waarbij vooral veel gebruik wordt gemaakt je heupen, billen en buik. Zumba is meestal op Latin-muziek en de sport wordt vaak gezien als een feestje, in plaats van een workout. Er zijn veel verschillende varianten van Zumba. Eén daarvan is Aqua Zumba. Aqua Zumba vindt plaats in het zwembad. Er kan gekozen orden voor Latin-muziek, maar ook voor popmuziek. Je doet allerlei dansen in het water, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de weerstand van het water. Tijdens een Aqua Zumba les zal je springen, rondjes draaien, zwaaien met je armen en swingen op de muziek.

Perfect alles geregeld! hypotheken verzekeringen leningen

Een kopje koffie bij ons aan de keukentafel of bij u aan huis Al uw financiële zaken onder een dak Hypotheken, financieringen, verzekeringen en RegioBank hypotheken@perfectallesgeregeld.nl verzekeringen@perfectallesgeregeld.nl Hypotheken en financieringen: 0164 - 239923 Verzekeringen en RegioBank: 0164 - 256071 Lievevrouwestraat 50, 4611 JL Bergen op Zoom

Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.zwembaddeschelp.nl

Pagina 5


Door de drukte in ons dagelijkse leven vergeten we wel eens te genieten van de kleine dingen.

Hopmans Service Bv | Bergen op zoom M: +31 6 54328817 | info@deonkruidkoker.nl www.deonkruidkoker.nl

koffie

thee

kaarsen

accessoires

www.rodeji.com

Even niet bang zijn omdat mama als een monster tegen je praat Zieke kinderen voelen zich beter als hun ouders dichtbij zijn. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen. Dan is zo’n lekkere knuffel van papa of mama nooit ver weg.

www.kinderfonds.nl

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders


Ieder uur krijgen 11 mensen trombose

Ook u kunt risico lopen. Ontdek het op trombosestichting.nl

WORD STAMCELDONOR Voor patiĂŤnten met o.a. leukemie die een stamceltransplantatie moeten ondergaan betekent een passende donor een laatste kans op leven. Jij kunt die match zijn!

Meld je aan via

STAMCELDONOR.NL


Informatie zwemlessen De Schelp Zwemmen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is een gezonde bezigheid waar je een leven lang plezier van zult hebben. De zwemlessen bij de Schelp berusten op drie basis principes: vertrouwen, veiligheid en vaardigheid die in combinatie met elkaar borg staan voor een optimaal resultaat.  Bij de Schelp wordt uw kind opgeleid voor het landelijk erkende zwem ABC dat onder toezicht staat van de Nationale Raad Zwemvaardigheid. Alle zwemdocenten hebben hiervoor een speciale licentie behaald. Het zwem ABC bestaat uit een drietal diploma’s: A,B, en C. Uw kind doet drie keer examen. Het is belangrijk dat uw kind de gehele opleiding afmaakt. A en B zijn leuke opstapjes, maar als uw kind zwemdiploma C behaald heeft is hij/zij  volledig “zwemvaardig en zwemveilig”. Uw kind is na het behalen van het C diploma klaar om deel te nemen aan zwemsporten, zoals:   snorkelen, zeilen, surfen, zwemmend redden, waterpolo etc. Na het Zwem-ABC kun je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de algemene en specifieke  Zwemvaardigheidsdiploma’s. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s is dit heel goed mogelijk. Kiezen voor de Schelp als lesaanbieder van uw kind is een goede keuze. De doorlooptijd van de eerste les tot aan het diploma ligt in de Schelp onder het landelijke gemiddelde. En dat terwijl de beoordelingen door de Nationale Raad Zwemveiligheid altijd goed tot zeer goed zijn. Voor meer informatie kunt u mailen naar zwemles@deschelpendemelanen.nl   Vanaf 4 jaar is het mogelijk om uw kind in te schrijven voor de particuliere zwemles. Vanaf 4,5 jaar kan uw kind deelnemen aan de particuliere lessen. In een land als Nederland is het niet alleen noodzakelijk dat kinderen kunnen zwemmen, zij beleven er ook veel plezier aan. De Schelp doet er alles aan om u en uw kind op een prettige manier de cursus Zwem-ABC te laten volgen. Ook u als ouders vergeten we niet. Zo heeft u de mogelijkheid om de vorderingen van uw kind online te volgen, en de betaling van het lesgeld is sterk vereen-

voudigd. Dankzij het maandabonnement weet u precies waar u aan toe bent.

Het Leerlingvolgsysteem U kunt de vorderingen van uw kind op elk gewenst tijdstip online volgen. U logt in op onze app of website met uw persoonlijke code. Daar ziet u naast de resultaten van uw kind ook een beschrijving van elke vaardigheid. U kunt zo zien welke vaardigheden uw kind moet hebben om door te gaan naar het volgende niveau. Zo kunt u zien welke vaardigheden er goed verlopen en welke extra aandacht vereisen, zodat u inzichtelijk heeft welke vaardigheden u extra kunt oefenen met uw kind.

Maandabonnementen In de Schelp wordt gewerkt met maandabonnementen. De kosten voor een maandabonnement (1 x per week 40 minuten) zijn € 36,00. De maandabonnementen verlengen wij steeds automatisch met een maand. U heeft een opzegtermijn van 1 maand. Als u bijvoorbeeld  op 13 april opzegt loopt uw abonnement nog 1 maand door en stopt deze op 13 mei.  Tijdens de schoolvakanties (zomervakantie uitgezonderd) gaan de zwemlessen door. Wij behouden ons het recht voor om tijdstippen van de zwemlessen aan te passen. U wordt daarover vooraf geïnformeerd. In de maanden juli en augustus wordt niet geïncasseerd.

De betaling De betaling van het lesgeld is sterk vereenvoudigd, u betaalt voortaan via een automatische incasso. Een incasso kunt u altijd stopzetten of terugvorderen.

Inschrijfgeld Het inschrijfgeld bedraagt € 21,50 en kan worden voldaan bij de eerste zwemles. U ontvangt dan ook het Jip’s Welkomstpakket. Ook wordt op dat moment uw handtekening gevraagd voor de automatische incasso.

Oefenlessen

Waarom zwemles in de Schelp?

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw kind wat extra ondersteuning kan gebruiken. In dat geval kan uw kind een oefenles volgen. Deze oefenlessen zijn op zaterdag van 11.00-12.00 uur in zowel het wedstrijdbad als het instructiebad. U oefent zelf met uw kind onder begeleiding van een gediplomeerd zwemonderwijzer. Heeft u vragen over deze informatie  dan verzoeken wij u vriendelijk een mail te sturen naar zwemles@deschelpendemelanen.nl. Wij zien u en uw kind graag in ons zwembad en wensen u veel zwemplezier!

n Altijd zicht op de zwemles van uw kind

Waarom zwemles in de Schelp? Kwaliteit, veiligheid en hygiëne In de Schelp staan kwaliteit, veiligheid en hygiëne iedere dag weer hoog in het vaandel. Deze zaken zien wij als een vanzelfsprekendheid waar ons goed opgeleide team iedere dag weer voor staat. Maar daarnaast zijn er een aantal extra redenen om te kiezen voor de Schelp.

(eventueel via een TV scherm); n Altijd een actueel digitaal inzicht in de

vorderingen van uw kind via het leerlingvolgsysteem; n Verblijf tijdens de zwemles in onze nieuwe horeca; n Een WiFi voorziening voor onze bezoekers; n Altijd voldoende en gratis parkeergelegenheid voor auto en fiets; n Er zijn werkplekken beschikbaar in de horeca en daarbuiten; n Maak tijdens de zwemles gebruik van de beweegmogelijkheden rondom de Schelp (rondje Binnenschelde en toekomstig Skills Garden); n Een plezierig en afwisselend lesplan wordt ondersteund door onze mascotte Jip; n Gratis recreatief zwemmen voor al onze leskinderen (op vertoon van geldig lesbandje en onder begeleiding van een meezwemmende en betalende volwassene).

Zwemlessen Particulier Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag  Zaterdag Zondag

16:00-16:40 15.45-16:25 16:00-16:40 16:00-16:40 16:00-16:40 08:00-08:40 –

16:45-17:25 16:30-17:10 16:45-17:25 16:45-17:25 16:45-17:25 08:45-09:25

17:30-18:10 17:15-17:55 17:30-18:10 17:30-18:10 17:30-18:10 09:30-10:10 10:15- 10:55

Zwemlessen Privé (op aanvraag) Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

16:00-16:30 15.45-16:25 – 16:00-16:30 – –              –

16:35-17:05 17:10-17:40 16:30-17:10 17:15-17:55 16:35-17:05 17:10-17:40

Inschrijven voor de zwemles is weer mogelijk! Snel starten met de eerste zwemles voor uw zoon/dochter? Of heeft uw kind al enige zwemervaring en wilt u per direct de overstap maken naar de Schelp? Schrijf uw kind dan nu in bij de Schelp. De snelle beslissers hebben de grootste kans op de gewenste lesdag en -tijd. Uw kind ontvangt bij de eerste zwemles een Jip’s Welkomstpakket.

IK WIL OERRR

Meld je aan op OERRR.nl

Pagina 8

11:00-11:40


Tarieven 2020 Recreatief zwemmen Los bad (t/m 3 jaar gratis) 12 badenkaart (1 jaar geldig) Polsbandje badenkaart – eenmalig

€ 6,50 € 71,50 € 10,00

Banen zwemmen Los bad 12 badenkaart (1 jaar geldig) Polsbandje badenkaart– eenmalig

€ 4,95 € 54,45 € 10,00

Zwemlessen Maandkaart 1x per week 40 min Inschrijfgeld (incl. Jip’s Welkomstpakket enpolsbandje) Privéles 1x 30 min Privéles 5x 30 min Inschrijfgeld volwassenen zwemles (incl. polsbandje)                           Diplomazwemmen Diplomazwemmen incl. Samen op Examen

€ 36,00 € 21,50 € 34,50 € 164,65 € 17,50 € 17,50 € 22,50

Groepslessen (aquasporten, ouder- en kind zwemmen) Maandkaart 1x per week Maandabonnement onbeperkt Losse les Inschrijfgeld (incl. polsbandje)

€ € € €

27,50 32,50 8,00 17,50

Doelgroepen/activiteiten Kid’s Party Zeemeermin/haaienvin zwemmen losse les Revalidatiezwemmen losse les Zwangerschapszwemmen losse les

€ € € €

12,25 8,00 8,00 8,00

De tarieven kunnen op 1 juli worden geïndexeerd. Heeft u de BOZ Zwemt app al voor de Schelp en de Melanen?

Zwembad De Schelp en De Melanen BV Zwembad De Schelp en De Melanen BV Heeft u onze BOZ Zwemt app al gedownload?

Aqua Kid’s Party Het organiseren van een spetterende Kid’s Party is in de Schelp altijd een spetterende belevenis! Vul het online reserveringsformulier in of bel met onze receptie en het kinderfeestje van uw zoon of dochter is geregeld. Een Aqua Kid’s Party kost €12,25 per persoon en bestaat uit: entree zwemmen, een gereserveerde tafel in de droge of natte horeca, PartyBox met friet, snack, onbeperkt ranja, ijsje en een verrassing voor de jarige!

Het horeca arrangement kan worden genuttigd in zowel het droge (voorafgaand of juist na het zwemmen) als natte (tijdens het zwemmen) deel van onze horeca. Wist u dat een Kid’s Party ook te reserveren is tijdens het discozwemmen op de vrijdagavond?

Zeemeerminzwemmen Heb jij altijd al eens willen leren zwemmen als een echte zeemeermin? En heb je een B diploma? Dan is nu je kans. Schrijf je in voor de cursus leren zwemmen als een zeemeermin! De cursus bestaat uit 4 lessen waarin je leert om als een echte zeemeermin te zwemmen.

Haaienvinzwemmen Voor de stoere jongens en meiden is er ook een cursus haaienvinzwemmen! Een B diploma is benodigd. De cursus bestaat uit 4 lessen waarin je leert om als een echte haai te zwemmen. Deze lessen zijn op woensdag van 14.45 tot 15.25 uur. Inschrijven of eerst meer informatie? Mail dan naar zwemles@deschelpendemelanen.nl.

Discozwemmen

Iedere vrijdagavond (18.30-21.00 uur) staat het recreatiebad geheel in het teken van de nieuwste hits en de leukste lichteffecten! Een spetterende avond is belevenis, zeker in combinatie met een Aqua Kid’s Party!

Iedere vrouw is mooi en verdient het om te stralen

PROFESSIONELE HULP BIJ AFSLANKEN

BEGELEIDINGSSCHEMA OP MAAT

KOM LANGS IN BERGEN OP ZOOM

MEER INFORMATIE >

Beautystudio Lady’s Life | Antwerpsetraat 19 |4611 AB Bergen op Zoom 0164-246824 | 06-12367410 | Info@ladyslife.nl | www.ladyslife.nl Pagina 9

Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.zwembaddeschelp.nl

Pagina 9


Financiële planning, hypotheken, Mediation en echtscheidingsbemiddeling

René van den Eeden | Van den Eeden Bouw en Onderhoud Postadres: Rietgoorsestraat 84 , 4708 PE Roosendaal vdebouwenonderhoud@outlook.com | Tel. 0612200019 | KVK: 68370997

Diana van der Werf

T. 06 22421558

Boerenverdriet 20

M. info@apartfinance.nl

4613 AK Bergen op Zoom

www.apartfinance.nl

Willeboer Kozijn Techniek Uw adres voor Dakbedekking, Dakisolatie, Zinkwerken, Nieuwbouw, Renovatie en Onderhoud. Voor vrijblijvend advies of offerte, maken wij graag een afspraak.

Telefoon: 0165-534500 Mail: info@SB-D.nl

Mobiel: 06-15085913 Website: www.SB-D.nl

Kunstofkozijnen en Aluminium kozijnen Jan Tooropstraat 9 • 4703 CP, Roosendaal Tel. 06-42055505

LOWYSPORQUIN.NL

Lowys Porquin: een vertrouwde omgeving, ruimte voor ontwikkeling en goed voorbereid op de toekomst! Lowys Porquin verenigt bijna 70 vestigingen voor onderwijs en opvang. Elk met een eigen karakter. Wat ons bindt is de regio West-Brabant en Tholen, de steun die we elkaar bieden en bovenal het gemeenschappelijk belang: het kind!

Opvang en onderwijs voor kinderen van 0-18 jaar! LOWYSPORQUIN.NL

Onze belangrijkste doelstelling is het bieden van hoge kwaliteit onderwijs en opvang. Ouders zijn in onze stichting partners in opvoeding en educatie.


Zwangerschapszwemmen Als u zwanger bent, wilt u natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden kunt u zonder problemen nog van alles doen, maar vanaf 4 a 5 maanden begint uw lichaam flink te veranderen. Als uw buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen vaak minder prettig. In het water kunt u echter vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opwaartse kracht van het water. U voelt u bijna gewichtloos. En juist dat heeft een heerlijke ontspannende uitwerking op uw lichaam. Zwangerschapszwemmen vindt plaats in heerlijk warm water. Dat heeft bovendien een gunstige invloed op uw bloedcirculatie. Daardoor vindt een verhoogde zuurstofopname in uw bloed plaats, wat belangrijk is voor u en uw kind. Er zijn allerlei oefeningen waardoor je heerlijk ontspannen thuiskomt en waar je tevens iets aan hebt tijdens uw bevalling. Samen met anderen kunt u bovendien nog allerlei ervaringen uitwisselen. Dat schept een unieke en waardevolle band. Niet voor niets zien wij de aanstaande moeders van het zwangerschapszwemmen vaak gezamenlijk als jonge moeders weer terug met hun baby’s tijdens het Ouder- en Kindzwemmen. Als u heeft meegedaan met zwangerschapszwemmen en een geboortekaartje naar de Schelp stuurt, ontvangt u een kaart van ons terug met een gratis Ouder- en Kindles. Heeft u nog vragen? Laat het ons weten en mail naar groepsles@deschelpendemelanen.nl

Ouder- en Kindzwemmen: samen genieten Met uw zoon, dochter of kleinkind genieten van al het plezier dat water biedt? Doe dan mee met onze ouderen kindles. Al vanaf de eerste maanden kunt u uw kind vertrouwd maken met water. Samen zingen, spelen en spetteren en zo de mogelijkheden van het water ontdekken. Vanuit de laatste leeftijdsgroep kunnen de kinderen in principe direct doorstromen naar de zwemles volgens het Zwem- ABC.  De tijden op dinsdag, donderdag en zondag zijn als volgt: 09.00 – 09.45 2,5 tot 4 jaar 09.45 - 10.30 0 – 1 jaar 10.30 - 11.15 1- 2,5 jaar 11.15 -12.00 3,5 jaar – 4 jaar De les bestaat uit een deel instructie en een deel recreatief zwemmen. De ouder- en kindlessen zijn toegankelijk op basis van vrije inloop. Er wordt gewerkt met maandkaarten op basis van 1x per week (€ 27,50). U kiest steeds wekelijks de dag en tijd die het beste bij u past in die week! Deelname is ook mogelijk op basis van een losse les (€ 8,00). De betaling van het abonnement verloopt via automatische incasso. In de maanden juli en augustus stoppen deze lessen tijdelijk en wordt niet geïncasseerd. De inschrijving wordt bij het bezoek aan de eerste zwemles voltooid door ondertekening van de machtiging voor de automatische incasso.

Opening zwembad 2020 Zwembad de Melanen is dit jaar geopend van zaterdag 25 april t/m zondag 6 september 2020. Openingstijden Zwembad de Melanen is weersafhankelijk open. Dit houdt in dat het zwembad elke dag open is, echter bij slecht weer beperkter in openingsuren. Wanneer zwembad de Melanen na 12.00 gesloten is, kunnen abonnementhouders van zwembad de Melanen gratis (op vertoon van het abonnement én legitimatie) deelnemen aan het recreatief zwemmen bij zwembad de Schelp als er op de betreffende dag recreatief zwemmen wordt aangeboden. Weersafhankelijke openingstijden Bezoekers kunnen 7 dagen per week terecht voor zwemplezier. Onder 21 graden* Let op:

geopend van 10.00 – 12.00 uur Woensdag 13.00-16.30 uur!

Vanaf 21 graden*

geopend van 10.00 – 17.30 uur Woensdag 10.00-17.30 uur!

Let op! Van bovenstaande kan worden afgeweken. Als het bijvoorbeeld 20 graden Celsius is met een hoog weercijfer kan de openstelling toch verlengd worden en bij 21 graden Celsius met een laag weercijfer kan worden besloten eerder te sluiten. De definitieve openingsuren voor de volgende dag vind u dagelijks om 19.00 uur op onze site. Bijzondere dagen Maandag 27 april (Koningsdag) is het zwembad volgens het reguliere rooster geopend Dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is het zwembad volgens het reguliere rooster geopend Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) is het zwembad volgens het reguliere rooster geopend Zondag 31 mei en maandag 1 juni (Pinksteren) is het zwembad volgens het reguliere rooster geopend Maandag 21 mei (2e Pinksterdag) is het zwembad volgens het reguliere rooster geopend Ongeacht de temperatuur kunnen abonnementhouders en leden van zwemvereniging De Krabben exclusief banen zwemmen in het wedstrijdbad op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Heeft u nog vragen? Laat het ons weten en mail naar groepsles@deschelpendemelanen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.zwembaddeschelp.nl

Deze openstelling is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Behoud Zwembad De Melanen en zwemvereniging De Krabben. *) het aantal graden is gebaseerd op de weersvoorspelling van de website www.weeronline.nl (locatie Bergen op Zoom), om 19.00u de avond voor de betreffende dag van de opening. Dit meettijdstip is leidend voor de openingstijden en zal de dag van opening niet aangepast worden. Tip: download onze app en blijf op de hoogte van alle actuele informatie!

Tarieven 2020 (onder voorbehoud) De Melanen Los bad Los bad 4 t/m 6 jaar Los bad t/m 3 jaar Los bad groepstarief (op aanvraag)

€ 5,00 € 4,50 gratis € 3,50

Persoonlijk abonnement voorverkoop* Persoonlijk abonnement* Gezinsleden abonnement voorverkoop* Gezinsleden abonnement*

€ € € €

65,00 81,00 41,00 43,00

* Toegang tot recreatief zwemmen en banen zwemmen Los bad aquasport Eenmalige kosten polsbandje

€ 5,00 € 6,00

Abonnementhouders profiteren niet alleen van de voordelige tarieven maar zij kunnen ook gebruik maken van een aantal exclusieve voordelen: n Toegang tot Banen Zwemmen in het Wedstrijdbad op dinsdag- en donderdagavonden (mede mogelijk gemaakt door de Stichting Behoud Zwembad De Melanen en zwemvereniging De Krabben); n Gratis Recreatief Zwemmen in zwembad De Schelp indien De Melanen na 12.00 uur gesloten is en de Schelp de betreffende dag recreatief zwemmen aanbiedt.. Houd onze website in de gaten voor de start van de voorverkoop! Pagina 11


GSTD Tjioe Bedrijfsarts Email: stephan.tjioe@prevent-it.net Phone: +316 1868 6090 Fax: +31 84 8300 919

Adres: Canadaweg 12-B 4661 PZ Halsteren

Kom gezellig binnen voor een lunch, diner en een borrel.

Nooit te oud voor vakantie!

Iedere eerste weekend van de maand serveren wij ook naast de normale menukaart heerlijke typische Indische gerechten. Reserveren is mogelijk.

www.allegoedsvakanties.nl 0318 - 48 51 83

Eetcafé ‘t Haventje Vermuidenweg 4 • 4612 PK Bergen op Zoom • Tel.nr 0164-657693

Wilt u een woning of een bedrijfsruimte gaan bouwen of verbouwen? Wij verzorgen voor u

Thuiszorg en Dagbesteding op maat voor eenzame en kwetsbare mensen, mensen met Alzheimer (dementie) en Mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. M 06-29738800 | E info@activityplus.nl

www.activityplus.nl

Montenaken 24 4651 JL Steenbergen Tel. (0167) 56 41 27 Fax: (0167) 56 10 79

 Bouwkundig advies en tekenwerk  Berekeningen van bouwconstructies  EPA Energielabels en advies (isolatie en energiebesparing)

van Konijnenburgweg 79 | 4612 PL Bergen op Zoom

 Bouwkundige keuringen  Aan en verkoop van onroerend goed

Tel. 0164 258658

WWW.BOUWADVIESBUROVERBEEK.NL

Kun jij reanimeren?

Red levens in jouw buurt. Meld je aan op hartstichting.nl/reanimatie


KIJK NU DE EERSTE 2 WEKEN GRATIS!

www.fearunlimited.nl


Massagepraktijk ShuYang Tegenwoordig leven we in een tijd die veel drukte en stress geeft, het is dus heel belangrijk om aandacht aan jezelf te besteden. Graag heet ik u dan ook van harte welkom in Massagepraktijk ShuYang, zodat ook u een moment van ontspanning kan ervaren. Massagepraktijk ShuYang Melanendreef 48A 4614 GL Bergen op Zoom Tel: 0641060741 www.massagepraktijkshuyang.nl

Bikeshop Funride is gespecialiseerd in mountainbikes, met passie voor enduro en downhill In onze professionele werkplaats staan we graag voor je klaar voor reparaties en onderhoud aan je racefiets en mountainbike, van het afstellen van de schakelgroep tot aan het vervangen van de frame lagers. Ook kan je bij ons terecht voor compleet onderhoud en service voor verende voorvorken en dempers. Dit wordt in-house uitgevoerd wat er voor zorgt dat je weer snel op de fiets zit.

Wij werken onder andere samen met Yeti Cycles, InvisiFrame, Reverse Components, Smith Optics, Evoc, Neatflow, Fox, Öhlins, RockShox, Marin Bikes, Hope. Onze winkel is te vinden in het centrum van Steenbergen, gevestigd aan de Kaaistraat 65. www.funride.nl info@funride.nl 0167 857280

Uiteraard helpen we je graag, onder het genot van een bakje koffie, met volle passie en enthousiasme om een bike te vinden die bij jouw doelen, rijstijl, wensen en budget past.

Fitnesscentrum Fitplus Fitnesscentrum Fitplus staat bekend om haar uitstekende begeleiding en een uitgebreid groepslesaanbod. Spor ten bij Fitplus betekent twee dingen: plezier en resultaten! Juist omdat het uiteindelijk om resultaten gaat is plezier in sporten belangrijk. Plezier zorgt voor motivatie en een gebrek aan motivatie is de belangrijkste reden waarom mensen vaak stoppen.

Mooi plekje in de Achterhoek! Plannen aan het maken voor een weekendje weg of nog op zoek naar een leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bent u van harte welkom in ons vakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven, beestenboel, antiek, brocante…. Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

Bied jij een oudere een luisterend oor? Wil jij ook hét verschil maken in het leven van ouderen door ze elke week te bellen? Meld je dan aan als vrijwilliger: bel 088 344 2000 of ga naar ouderenfonds.nl/zilverlijn

Ouder worden doe je samen!

Daarom besteden wij veel aandacht aan de manier waarop de klanten begeleid worden, de sfeer en de kwaliteit van de apparaten. De muziek wordt aan de doelgroep aangepast. Bij Fitplus worden de beste groepslessen gegeven zoals ClubYoga, ClubCycle en ClubPower. Maar ook Freestylelessen zoals Dancefit, , 55+3B, Step&Shape etc..Ook FOG (Fit op Gewicht) is een succesvolle cursus. Verder is er een groot aanbod in groepslessen voor Senioren, de 55+

fitness.Wij hebben tevens de beschikking over twee aparte sauna’s (m/v) waarin men na afloop heerlijk kan relaxen. Binnen ons centrum zijn de fysiotherapeuten van Fysio-Logisch! gevestigd en is er een schoonheidsspecialiste: Beauty&Relaxing . We hebben NU een leuke actie: Sport tot 5 april gratis! Geen inschrijfgeld! Kijk op de site van Fitplus:www.fitnessmetgezondverstand.nl Tot Ziens! Team Fitplus


AquaJogging voor ex-borstkankerpatiënten Iedere dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur verzorgt onze speciaal opgeleide docente een AquaJogging les. Deze les is bedoeld voor ex-borstkankerpatiënten.

AquaVitaalSoos in de Schelp De maandag- en woensdagochtend zijn onze spetterende AquaVitaalSoos ochtenden (voorheen 50+ AquaFitsoos). Tijdens deze ochtend bieden wij verschillende activiteiten voor senioren. U heeft toegang tot deze sportieve maar bovenal gezellige ochtenden na aankoop van een los bad (€ 8,00) of op vertoon van onze aantrekkelijke abonnementen  die gebaseerd zijn op 1x per week (€ 27,50 per maand) of onbeperkt (€ 32,50 per maand). Met een abonnement heeft u zelfs toegang tot ál onze aquasporten! Heeft u nog vragen? Laat het ons weten en mail naar groepsles@deschelpendemelanen.nl.

Uit veelvuldig wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het veilig is en voordelen heeft om na de behandeling van borstkanker te sporten. Het maakt hierbij niet uit of de behandeling operatief, met chemotherapie, met radiotherapie of een combinatie hiervan is geweest. Veel vrouwen worden nabehandeld met hormonen of targeted therapie (doelgerichte behandeling met medicijnen), ook dit staat het sporten of bewegen niet in de weg. Vermoeidheid en pijn zijn klachten die veel aanwezig zijn na de behandeling van borstkanker. Deze klachten verergeren niet door sporten, er zijn zelfs aanwijzingen dat deze klachten verbeteren met regelmatig bewegen. Lymfe-oedeem is ook uitgebreid onderzocht en ontstaat of verergert niet door sporten en bewegen. Schouderklachten met hierbij een bewegingsbeperking kunnen verbeteren door het bewegen en oefenen. Verder nemen algemene factoren als conditie en spierkracht toe door te sporten. In de Schelp vindt de les plaats in verwarmd water.

Revalidatiezwemmen

Kosten: 8 euro per les van een uur Tijd: dinsdag 11.00-12.00 uur Inschrijven is mogelijk via: groepsles@deschelpendemelanen.nl.

Astma/COPD zwemmen

Heeft u het advies gekregen te gaan zwemmen of bewegen in warm water?!

Speciaal voor mensen met COPD of een andere longaandoening

Fysiotherapie in het water: revalidatie zwemmen Heeft u last van uw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heeft u al aan bewegen in het water gedacht? Revalidatiezwemmen, ook aquafitness, hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van uw gewrichten enorm verminderen terwijl u wel uw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint.

Speciaal voor mensen met COPD of een andere longaandoening biedt de Schelp een speciale zwemactiviteit aan. Longpatiënten hebben namelijk veel baat bij extra beweging, omdat zij daarmee de longfunctie op peil kunnen houden.

Voor wie is revalidatie zwemmen geschikt? Revalidatie zwemmen kan u goed helpen bij verschillende beweeg- en pijnklachten. Bewegen en oefenen in het water is ideaal wanneer iemand bijvoorbeeld herstellende is van kanker of last heeft van gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fybromyalgie. Maar de training helpt ook bij orthopedische klachten bijvoorbeeld na een operatie of wanneer u een ziekte hebt als Parkinson of Multiple Sclerose.

Wat is revalidatie zwemmen Revalidatie zwemmen is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. U traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een gecertificeerd zwemonderwijzers in verwarmd water. Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Oefentherapie in het water Bij revalidatie zwemmen maakt u gebruik van de weerstand van het water. Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doet u oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op uw doelen of wensen. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

Vaak hebben longpatiënten een beperking in hun uithoudingsvermogen. Daarom begeleiden de gecertificeerde medewerkers van de Schelp u tijdens de oefeningen die specifiek op de longen zijn gericht. Na het zwemmen volgt bijvoorbeeld een training van de ademhaling. Wij hanteren voor deze lessen geen leeftijdsbeperking en is bedoeld voor alle longpatiënten in de hele regio.

De zwemactiviteit kan een aanvulling op de bestaande longrevalidatie zijn die door fysiotherapeuten worden aangeboden. Bovendien kunnen longpatiënten na afloop met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee informatie uitwisselen. De Schelp beschikt over parkeerplaatsen direct voor de deur waar u uw auto gratis kunt parkeren. Het chloor dat het zwemwater in de Schelp behandeld komt voort uit een zoutelektrolyse proces. Hierdoor zult u minder last ervaren omdat de chlooramines die zorgen voor luchtwegirritaties onschadelijk worden gemaakt tijdens het proces. Kosten: 8 euro per les van een uur Tijd: maandag 13.30-14.30 uur

Colofon

Heeft u nog vragen? Laat het ons weten en mail naar groepsles@deschelpendemelanen.nl

Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

Druk: Janssen Pers Verspreiding: Axender T 030 - 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl

Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.zwembaddeschelp.nl

Pagina 15


ERVAAR HET COMFORT VAN ZIJDE

ZACHT WATER Compact

KineticoPremier waterontharder Kinetico Compact • Altijd zacht water - 24/7 • • Fluisterstil door QuietDrive technologie • Geen stroom nodig • Hoge betrouwbaarheid • Compact design Peter uit Goes:

Actie €2450.- nu voor

€1995.inclusief gratis montage.

Ervaar het nu zelf! Neem contact met ons op.

06-24500292 www.koppejanwaterservice.nl

ZOOM IN & ZIE BETER

Opticien Zoom Optiek is een van de zaken waarvoor je op de Bergse Plaat terechtkunt. Murat (34) staat voor in de winkel bij Zoom Optiek, terwijl zijn vriendin Gülpinar (29) achter haar eigen visagiestudio heeft. Dat Zoom Optiek niet op één paard wedt, blijkt uit de veelzijdigheid van de brillenzaak.

Wat belangrijk is: het hoeft niet allemaal geld te kosten voor de klant. Service is net zo belangrijk

Niet alleen is Murat de redder in nood Om de scherpte van oogafwijkingen te corrigeren, die scherpte lijkt hij ook samen met zijn vriendin te hebben op het gebied van ondernemen. Want alleen brillen verkopen bij opticien Zoom Optiek? Dat lijkt voor de twee niet voldoende. Het koppel heeft achter hun brillenzaak sinds kort een visagiesalon. Ook voor een officiële pasfoto kan jij bij de opticien terecht. “Wij zijn scherp met ogen, dus ook met foto’s.”

Zoom Optiek is opticien met gastvrijheid

Zoom optiek Vogelaar 30A 4617 LG Bergen op Zoom 0164 795 366 Dinsdag t/m Vrijdag 9.30 Zaterdag 9.00 - 17.00 uur 17.30 uur Zondag & Maandag gesloten

Bij ons kunt u gratis parkeren

praatje maken met mensen in de winkel. Volgens Murat is het niet meer dan normaal om te investeren in een band met de klant. “Het is belangrijk om mensen op hun gemak te laten voelen”, vertelt hij. “Dat doe je door tijd aan de mensen te besteden en ze wat te drinken te geven. Soms zit ik hier wel een half uur met klanten te

kletsen, ook al komen ze alleen hun bril even bijstellen. Wat belangrijk is: het hoeft niet allemaal geld te kosten voor de klant. Service is net zo belangrijk. Dan krijg je vanzelf de gunfactor, iets dat je nu al ziet.”

Opticien voor iedereen Murat is duidelijk: hij wil er zijn voor de mensen. Moet hij daar iets meer moeite voor doen? Dat maakt voor hem niet uit. “Op de Bergse Plaat zat eerst nog geen opticien”, geeft hij aan. “Wij zitten hier sinds 1 april en voor ouderen hier in de buurt is dat ideaal. Zij hoeven niet meer met een taxi of samen met hun kinderen naar de stad voor een bril. Zijn mensen écht slecht te been? Dan doe ik ook een oogmeting aan huis. Waar wij in het begin voornamelijk oudere klanten hadden, vinden de jongeren ons nu ook. Dat komt vooral door de merkmonturen die wij voor die generatie in huis hebben.”

Manusje-van-alles Naast het opmeten van ogen en het vereeuwigen van gezichten in zijn pasfotohoek, heeft de vriendin van Murat nog een troef in handen: Visagie Gülpinar. Een perfecte combinatie, zo geeft de opticien aan. “Mijn vriendin was al bezig met visagie, maar heeft nu aangrenzend aan Zoom Optiek ook haar eigen visagiestudio zitten”, vertelt hij. “Dat is een goede combinatie met de brillen. Op die manier kunnen we samen een advies geven als het gaat om de ideale bril. We kijken naar de vorm van het hoofd, de stijl en de kleur van het montuur. Ook al werken we dan samen, ieder doet toch zijn eigen ding.”

Zwemmen in de schelp Zoom Optiek helpt u graag aan contact lenzen gratis aangemeten.

Kijk in onze uitgebreide collectie op onze website www. Zoomoptiek.nl. Wij hebben 1000 verschillende brillen op voorraad. U kunt online de brillen passen in onze paskamer.

Profile for MDH Uitgeverij

Zwembaden de Schelp en Melanen  

Zwembaden de Schelp en Melanen