__MAIN_TEXT__

Page 1

Informatiekrant Sportcentrum De Waterkanten

Uitgave 8 - Voorjaar 2021

U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij

M DH

rij ev e itg U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

bij De Waterkanten

IN DEZE UITGAVE: PAG. 11

NIEUWS

PAG. 15

er ij

ONS AANBOD

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

JE CONDITIE WEER OP PEIL? PAG. 3

SPORTCENTRUM DE WATERKANTEN SPORTFONDSEN

Voor sport- en zwemplezier


U itg ev er ij

M DH ij

U itg ev er

M

DH M

service en onderhoudsmonteur zwembadinstallaties Gizon – Jim “Een prachtig project voor ons als totaalinstallateur. Het was buitengewoon om in dit project met collega monteurs samen te werken aan zowel de werktuigbouwkundige-, elektrotechnische-, zwembad- en meet & regelinstallaties.”

DH

U itg ev er

ij

M DH

U itg ev er ij

Sportcentrum De Waterkanten te Lisse

Totaal, op eigen kracht!

Heereweg 23, 2161 AC LISSE | Postbus 550, 2160 AN LISSE | 0252 466 466 | info@senl.nl | www.senl.nl

rij ev e

ev e

rij

ctie! e l l o C exclusief Voor Huis u geselecteerd*

itg U DH M

M

DH

U

itg

* Het betreft Eiken systeemparketvloer uitgewerkt in brede delen en in 4 actuele kleuren. Incl. een hoogwaardige ondervloer op maat.

itg

ev

er ij

Veel buiten zijn en bewegen staan bij ons centraal. Buiten spelen is leerzaam en gezond. We doen dit dan ook zoveel mogelijk. Er is ook een gezond voedingsbeleid. Zo helpt SKOL mee kinderen een fitte en gezonde start in het leven te geven.

U

U

DH

M

www.kroonparket.nl

Er zijn speciale babygroepen, met mooie speelplekken die zelfs de allerkleinsten uitdagen. Op onze Speelscholen bereiden wij peuters spelenderwijs voor op de kleuterklas. De BSO’s bieden het hele jaar door uitdagende workshops aan. Denk aan ver-

DH

ev

er

PVC vloer, ideaal voor vloerverwarming. Waar Kroon Parket bekend om staat is uiteraard de houten vloer, van strook tot traditioneel. Elke vloer is mogelijk en dit maakt Kroon Parket Uniek in de Bollenstreek en de Haarlemmermeer. U bent van harte welkom in een van onze vestigingen.

itg

Kroon Parket is het adres, waar u terecht kunt voor allerlei soorten vloeren voor ieder budget. Onder het genot van een kopje koffie, maakt u kennis met onze zorgvuldig uitgezochte collectie. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een mooie strakke laminaat vloer. De trend op dit moment is de uiterst stille

ij

Een mooie vloer moet mooi blijven. Wij voeren een ruim assortiment producten om uw vloer te onderhouden. Of u nu een parket- of een laminaat vloer hebt.

schillende soorten balsport zoals trefbal en voetbal, mozaïeken en nog veel meer. Ook in de vakanties kunnen kinderen bij ons terecht.

M

Onderhouds- en reinigingsproducten

Bij SKOL is er genoeg tijd om te spelen, sporten, zingen of lekker gek te doen. Van jong tot oud, alle kinderen van 0 tot 13 jaar oud zijn welkom.

Je bent welkom om een kijkje te komen nemen. Maak daarvoor een afspraak via onze website: www.skolkinderopvang.nl/rondleiding


M DH

M DH

U itg ev er ij

Voorjaar 2021 | 3

U itg ev er ij

Sportcentrum De Waterkanten

Met zwemmen je conditie weer op peil brengen

M

ij

U itg ev er

M

Je kunt het alleen doen Dit is natuurlijk niet zo leuk, maar banen zwemmen kun je prima in je eentje doen en ook is het houden van 1,5 meter afstand in het water goed te doen. De, hopelijk, ruime openingstijden* zorgen ervoor dat je altijd wel een moment kan vinden om te komen zwemmen.

ev e

itg

U

DH

M

Versterkt de spieren Naast een vet verbrandende conditietraining is zwemmen ook een weerstands- of krachttraining. Die weerstand krijg je van het water zelf. Want water werkt je harder tegen dan lucht. Met zwemmen bouw je dus ook spiermassa op.

* Zodra bekend is wanneer wij open kunnen en onder welke voorwaarden, zullen wij de openingstijden voor alle activiteiten zo snel mogelijk publiceren. Kortom, zoek je badpak of zwembroek weer op en maak alsnog een goed begin van 2021 en breng regelmatig een bezoek aan het zwembad, zodra dit weer kan. Hopelijk tot snel!

Wissel je ook de verschillende slagen af dan train je de spieren ook op verschillende manieren. Zwemmen helpt

Colofon Deze krant is een uitgave van Zwembad De Waterkanten

Druk: Janssen Pers

itg

ev

er ij

Contactgegevens Realisatie krant: MDH Uitgeverij Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

U

Sportlaan 21 2161 VA Lisse T 0252-414488 E sportfondsenlisse@sportfondsen.nl I www.sportfondsenlisse.nl

Bron: zwembad.be

DH

DH

U

itg

ev

er

ij

Door positief te blijven en te bedenken wat we mogelijk na de lockdown weer op kunnen pakken. Hoe we onze zwemleskinderen kunnen bijstaan in de eventuele opgelopen achterstand. Op welke manier we sporten veilig en verantwoord kunnen organiseren. En ook blikken wij terug op afgelopen periode en geven wij je een kijkje in de keuken van Sportcentrum De Waterkanten.

In het water weeg je 90% minder en spaar je dus je lichaam veel meer! Dat is ook de reden waarom geblesseerde sporters vaak in het zwembad opnieuw aan hun conditie beginnen te werken.

M

ev e

M

DH

U

itg

Voor al onze sporters, zwemmers en zwemleskinderen, maar natuurlijk ook de medewerkers van De Waterkanten zou het fantastisch zijn als we weer kunnen zwemmen en sporten. Helaas is daar op het moment van schrijven nog helemaal niks over te zeggen. Hoe maak je dan toch een krant met informatie die op zijn plaats is?

Als je regelmatig sport, dan heb je een grotere longinhoud. Dit is niet alleen voorbehouden aan zwemmers, maar dit geldt voor alle sporten. Als je bijvoorbeeld 1 x per week gaat zwemmen, ga je al snel merken dat je minder snel buiten adem zal zijn als je bijvoorbeeld een trap op loopt.

rij

Minder impact op de gewrichten Zwemmen is een low-impact sport. Daarmee bedoelen we dat zwemmen goed is voor je spieren, pezen en gewrichten. Als je last hebt van je spieren biedt zwemmen een uitkomst. Dit komt doordat je in het water geen last hebt van de zwaartekracht en de schokbelasting in het water minimaal is. Voor mensen met reuma, rug- en rsi-klachten biedt zwemmen dan ook veel voordelen. Na een kwartier in het water ontspannen de spieren zich. Hierdoor kun je je vloeiender bewegen en voel je je ontspannen. Daarnaast verlicht het de pijn en verstevigt het de houdingsspieren.

rij

Maar op het moment dat deze krant in de brievenbus ligt, is het waarschijnlijk wel bekend of het sportcentrum deze week weer open kan. Laten we hopen dat we per 3 maart weer kunnen sporten, desnoods in aangepaste vorm. Want behalve vaccineren, goed op elkaar en jezelf letten, speelt ook bewegen een belangrijke rol als het gaat om onze gezondheid. Niet alleen draagt beweging bij aan het verhogen van de conditie en fysieke gesteldheid, het is ook van groot belang voor onze mentale gezondheid.

Vergroot de longcapaciteit Astmapatiënten krijgen vaak het advies om te zwemmen, en bij voorkeur in een binnenzwembad. Het warme en vochtige klimaat is beter voor de luchtwegen dan de drogere buitenlucht. Maar ook in het algemeen biedt zwemmen astmapatiënten voordelen. Zwemmen vergroot de longcapaciteit en verbetert de ademhaling, zaken waar astmapatiënten in het bijzonder baat bij hebben.

DH

DH

Dit is de grote vraag op het moment dat deze uitgave naar de drukker gaat. Tijdens het samenstellen van deze krant is het namelijk niet bekend of we per 3 maart weer open mogen.

je zo een uitgebalanceerd lichaam te ontwikkelen en is de ideale fullbody workout.

M

U itg ev er

ij

Sportcentrum De Waterkanten wel of niet open?

Of het nu per 3 maart is of toch nog wat later, er komt een moment dat we allemaal weer heerlijk kunnen gaan bewegen. Maar wat ga je dan doen? Na een periode van weinig lichamelijke beweging, is zwemmen wellicht een goed idee. Ook voor mensen die herstellende zijn van het coronavirus is zwemmen een prima manier om weer in conditie te komen. Wil je rustig aan beginnen om je conditie weer op peil te brengen, ga dan zwemmen. Hieronder een paar voordelen van zwemmen op een rijtje.

Verspreiding: Spotta Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.


Ambra Kozijnen is officieel dealer en installateur van:

Sterk en subtiel

U itg ev er ij

Klassieke uitstraling Een jaren 30-woning of nog ouder: daar horen natuurlijk stijlvolle kozijnen bij. Met kunststof kozijnen in houtlook combineer je de klassieke uitstraling van echte houten kozijnen met het gemak van nu. Zoals de hoge isolatiewaarde en brandwerendheid van kunststof kozijnen. Kunststof werkt zelfs licht dovend, in tegenstelling tot hout.

Raamdecoratie Boren in een kunststof of aluminium kozijn is niet aan te raden. Gelukkig zijn er mooie oplossingen met rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën in een stijlvol frame, dat je zonder boren of schroeven op het kozijn bevestigt. Leverbaar in een groot aantal stoffen en kleuren, van transparant tot verduisterend.

• • • • •

kunststof kozijnen kunststof deuren kunststof schuifpuien Duitse degelijkheid gaat wel 50 jaar mee

• • • • •

aluminium kozijnen aluminium (binnen)deuren aluminium schuifpuien glaswanden voor binnen aluminium vouwwanden

M

M

DH

DH

U itg ev er

ij

Aluminium kozijnen zijn sterker dan kunststof kozijnen. Hierdoor zijn aluminium kozijnprofielen vaak smaller dan kunststof kozijnprofielen. Voor veel mensen is deze strakke en subtiele uitstraling een belangrijke reden om voor

aluminium te kiezen. De sterkte maakt aluminium kozijnen bovendien heel geschikt voor grote raampartijen.

ij

Het grote voordeel van kunststof en aluminium ten opzichte van hout: beide zijn heel onderhoudsvriendelijk. Doordat ze weinig vuil aantrekken, hoef je ze maar zo’n twee à drie keer per jaar schoon te maken. Beschikbaar in honderden kleuren en bovendien kleurvast. Je hoeft ze dus nooit te schilderen.

M DH

Hout is onderhoud, een kunststof kozijn is zorgeloos genieten. Hetzelfde geldt voor aluminium kozijnen. Maar wat is beter, kunststof of aluminium? Dat hangt er maar net van af wat je wensen zijn.

U itg ev er

M DH

U itg ev er ij

Wat is beter: kunststof of aluminium?

Meer weten? Kijk op www.ambrakozijnen.nl of bel 0252-83 09 95

www.jatibee.nl

rij ev e itg U DH M ij

ev

er

itg

ev

U

itg

DH

U

M

M

DH

Vennestraat 36/F 2161 LE Lisse Tel. 02 52 41 10 75 Fax. 02 52 41 69 30 info@jatibee.nl

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

• raamdecoratie (jaloezieën, plissés, rolgordijnen) • zonne- en windschermen • rolluiken, screens • en nog veel meer


Sportcentrum De Waterkanten

Voorjaar 2021 | 5

M

DH

Intensieve manier van bewegen Afhankelijk van iemands gewicht en tempo van het zwemmen kan iemand door 30 minuten te zwemmen ongeveer 350 calorieën verbranden. Leuk om te weten: met dezelfde hoeveelheid tijd verbrand je bij andere gematigde activiteiten zoals wandelen 75 kcal of fietsen 180 kcal.

U itg ev er ij M DH Omdat wij met relatief veel zwemlesgroepen werken, is het organiseren van een dergelijke mogelijkheid niet eenvoudig. Je wil immers weten wie, er wanneer komt inhalen en ook wil je de lesresultaten kunnen bijhouden. Kinderen moeten op het juiste niveau hun les inhalen en iedereen moet de kans krijgen om een les in te halen.

ij

En tot slot, laten we vooral het sociale aspect en de zwemveiligheid niet vergeten. Nu we al geruime tijd niet kunnen zwemmen, missen kinderen hun zwemles en juist het bakkie koffie na de zwemactiviteit is voor veel mensen een waardevolle toevoeging van het zwembadbezoek. Laten wij hopen dat we binnenkort de deuren weer kunnen openen en iedereen in goede gezondheid kunnen verwelkomen.

Afgelopen periode hebben wij, ondanks de sluiting niet stil gezeten. Er is gewerkt aan een mogelijkheid om gemiste zwemlessen in te kunnen halen. Dit stond al hoog op ons verlanglijstje en ook uit het klanttevredenheidsonderzoek bleek dat deze wens bij veel ouders leefde.

U itg ev er

U itg ev er

ij

Natuurlijk neemt de behoefte toe om een verfrissende duik te nemen in het water, maar alle zwemfans moeten nog even geduld hebben. Hopelijk is er in de tussentijd bekend geworden dat de zwembaden weer open mogen. Maar waarom wordt zwemmen toch zo gemist?

Zwemles inhalen

DH

Waarom zwemmen zo gemist wordt?

Minder blessuregevoelig Bewegen op een aardbodem zorgt eigenlijk altijd voor druk op gewrichten, met name de heupen, knieën en enkels. Dit kan ongemak veroorzaken, pijntjes verergeren of mensen met gewrichtspijn zoals artritis belemmeren in het bewegen. Maar dat is niet het geval bij zwemmen, een sport waarbij geen contact is met de aardbodem. Doordat het natuurlijk drijfvermogen van het water het lichaamsgewicht ondersteunt, ontstaat er geen druk op gewrichten. Het vergroot de totale flexibiliteit, maar ook de balans en houding van het lichaam. Zwemmen wordt daarom vaak aanbevolen door fysiotherapeuten als middel om te herstellen van letsel, om algemene pijn te verminderen en om actief te blijven tijdens de zwangerschap.

M

M DH

U itg ev er ij

er ook voor dat emoties als stress, angst en depressie afnemen en de perceptie van pijn wordt verminderd.

Bron: zwembadbranche, 01-02-2021

Om al dit allemaal mogelijk te maken en goed te registeren zal gewerkt gaan worden met een online systeem. Dit wordt momenteel getest en hopelijk is dit zeer binnenkort beschikbaar. Maar wat houdt dit dan precies in? Indien een zwemles gemist wordt (om wat voor reden dan ook), kan deze les van tevoren afgemeld worden. Hierdoor ontstaat een credit (een tegoed). Dit tegoed kan vervolgens gebruikt worden om een les in te halen op een ander moment. Weliswaar in een andere lesgroep en tijd dan de eigen lesgroep, maar hier is in veel gevallen wel ruimte voor.

rij ev e

ev e

rij

Heel gezond Zwemmen is een geweldige vorm van aerobische oefening die kan helpen om het cardiovasculaire systeem gezond te houden. Wanneer iemand 2 keer per week 30 minuten zwemt, wordt het risico op het ontwikkelen van gezondheidsklachten verminderd. Daarnaast neemt het energieniveau toe, verbetert de circulatie, de stofwisselingen en gaat slapen ook beter. Dat laatste is ook heel belangrijk voor een goede gezondheid.

itg

U

U

itg

Met dit systeem willen wij tegemoet komen aan de behoefte om meer flexibiliteit te hebben in het volgen van zwemles. Ook draagt dit bij aan de continuïteit van de zwemlessen, waar zeker na afgelopen jaar veel behoefte aan is.

DH

M

M

DH

Geeft een natural high Bewegen heeft invloed op je hormonen, zo zal ook tijdens zwemmen de productie van cortisol verminderen waardoor je minder stress ervaart. Daarnaast wordt de productie van endorfine, het bekende gelukstofje, verhoogd. Hierdoor voel je je beter. En afgezien van een glimlach op je gezicht zorgt zwemmen

Wanneer de mogelijkheid om een zwemles af te melden en in te halen, beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Wel is het onze intentie om dit zo snel mogelijk toe te gaan passen.

ev

er ij

Lisse ■ Telefoon: 0252-41 67 82 Lisse ■ Telefoon: 0252-41 67 82 ■

DH

U

itg

BOUWEN DOEN WE SAMEN. BOUWEN DOEN WE BOUWEN DOEN WE SAMEN. SAMEN. M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

BOUWBEDRIJF BOUWBEDRIJF HOEKSTRA HOEKSTRA & & HOEKSTRA HOEKSTRA BV BV


U itg ev er ij

U itg ev er ij

M.D. LEEFLANG GLAS- EN SCHILDERWERKEN B.V.

M DH

M DH

www.kinderopvangdetheepot.nl

Nieuwbouw

Renovatie

Onderhoud

www.schildersbedrijfleeflang.nl

U itg ev er

L.S. Deutz en P. Aarts

DH

DH

U itg ev er

ij

ij

dierenartsenpraktijk

M

M

INSCHRIJVEN C JEUGD TRAINING

INSCHRIJVEN SENIOREN TRAINING

de Ruyterstraat 6 2161 TB Lisse tel: 0252 - 41 08 47 www.dierenartslisse.nl

Behandeling volgens afspraak. U kunt een afspraak via onze website, telefonisch, of aan onze balie maken.

hotmailarjan@hotmail.com ✆ 06 50633396

Stichting Steksaam Heeft nog plaats voor deelnemers dagbesteding

rij

ev e

ev e

rij

• Schade aan stacaravan of chalet hebt.

itg

• Uw stacaravan of chalet wil verbouwen, verbeteren of uitbreiden.

itg

Groenten en Aziatische producten

U

• Op uw vaste plaats een schuur, overkapping of schutting wil laten maken.

DH

DH

U

Daarnaast is de stichting op zoek naar vrijwilligers voor diverse mogelijkheden: • Zwemvrijwilliger • Chauffeuren van deelnemers op vaste tijden • Helpen van deelnemers in de moestuin • Helpen van deelnemers met houtbewerking • Helpen van deelnemers met creativiteit

• Regulier onderhoud wil laten uitvoeren. Tel: 06 – 114 535 90 • E-mail: info@recreatiewacht.nl www.recreatiewacht.nl

www.mbsupermarkt.nl

bouwkundig en ontwerpburo Abeling

M

Lisse 0252 428750

Info@PDLTelecom.nl

DH

Beveiliging/Telecom/Camera’s/Netwerken

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

Stichting beschik over een eigen 9 persoons bus.

• Uw stacaravan wil laten keuren.

M

M

Koninginneweg 81, 2161 ZB Lisse  0252 - 347744

er ij

Diverse mogelijkheden zijn • Verzorgen dieren • Moestuin • Lichte houtbewerking • Creativiteit • Bakken Taarten etc.

V i ncent v. Go g hs tr aat 4 2 16 2 C H Lis s e

Tel: 0626054649 WWW.buro-abeling.nl


U itg ev er ij

U itg ev er ij

 intercom Gastouder Kinderopvang

M DH

M DH

Kleinschalige opvang in Lisse bij Gastouder Corrie Verdijk-Kruijt Er zijn weer chikbaar

plaatsjes bes Corrie Verdijk-Kruijt voor kinderen T: 0252-420251 van 0 tot 4 jaar E: corrieverdijk@hotmail.com A: Nieuwstraat 7 20161 PM Lisse

Ik ben 5 dagen per week open. Alle tijden zijn bespreekbaar. In het weekend op aanvraag.

Ruigenhoekerweg | De Zilk, Zuid-Holland

Romke’s Techniek

DH

Mr. J.S. de Gram

M

Mr. J. Klein-Molekamp Heereweg 278 • 2161 BT Lisse tel. (0252) 420 653 • fax: (0252) 416 042 contact@bretonadvocaten.nl

www.bretonadvocaten.nl

U itg ev er

Mr. R.P.M. Duijndam

 toegangscontrole

 alarmsystemen toegangscontrole camerasystemen  intercom  camerasystemen toegangscontrole intercom toegangscontrole intercom  intercom

DH

Mr. ing. J. de Koning

Meer dan 25 jaar ervaring

M

U itg ev er

ij

ij

beveiligingsbedrijf beveiligingsbedrijf

 alarmsystemen beveiligingsbedrijf  alarmsystemen  camerasystemen beveiligingsbedrijf camerasystemen alarmsystemen

Postbus 1, 2180 AA Hillegom Tel: 0252-515658 Email: info@romkes-techniek.nl www.romkes-techniek.nl

Als het goed en netjes moet! et!

rij ev e itg U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

het goed

- een begrip sinds 1995 Uniek in mobiliteit, nu ook voor uw elektrische fiets

IN S T IG D G E V E E D R IJ F B AU TO

DE SM

IT

Meer en Duin 46 · 2163 CH Lisse · 0252-422991 · info@autodesmit.nl · www.autodesmit.nl

er ij

€1.299,-

U

itg

ev

€1.099,-

DH

Shimano Nexus 3 versnellingssysteem Aluminium frame Afneembare 36V/13Ah Accu Gesloten kettingkast LCD display

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

PUCH E-FOLK (2021) BLAUW

0252-422991 · info@holland-ebike.nl · www.holland-ebike.nl


U itg ev er ij

Sportcentrum De Waterkanten

U itg ev er ij

Voorjaar 2021 | 8

M DH

M DH

LOS! Met de Buurtsportcoaches

U itg ev er

ij

M

M

DH

DH

U itg ev er

Vanwege de corona maatregelen vonden alle activiteiten buiten plaats. Zon of regen, het maakte voor de lol niks uit. Ze kwamen thuis met modder op de knieën en een lach op het gezicht. Knotshockey, bootcamp, tikkertje en zelfs kickboksen, de kinderen hebben er van genoten. Dit werd allemaal georganiseerd door de buurtsportcoaches van Lisse Actief en ook de zweminstructeurs van De Waterkanten waren er regelmatig te vinden.

ij

Wel 691 inschrijvingen ontvingen wij in de afgelopen periode voor LOS!. Zowel tijdens de kerstvakantie als in de periode dat de scholen gesloten waren, werd er twee keer per week een sportactiviteit georganiseerd. Onder het mom “even helemaal LOS” na de digitale schooldag, kwamen er heel veel kinderen lekker bewegen bij Sportcentrum De Waterkanten.

rij ev e itg U DH M

www.safeslide.nl

ev itg

U

DH

DH M

ONDERHOUD EN REPARATIE - VEILIGHEID INSPECTIES ADVIES - PROJECT BEGELEIDING SERVICE PARTNER - UPGRADEN GLIJBANEN POLYESTER HERSTEL

Bijles | Remedial teaching Huiswerkbegeleiding | Cito-training

M

g with a smile

Keeps you slidin

U

itg

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

Ook in de toekomst organiseert het Team Buurtsportcoaches Lisse weer activiteiten, met hopelijk in de voorjaarsvakantie weer vakantiesport. Lisse Actief is er voor jong en oud, dus houd voor het laatste nieuws en leuke activiteiten de website Lisseactief.nl en de facebookpagina van Team Buurtsportcoaches Lisse in de gaten.

Susan van den Berg, 06-41535354 info@praktijkdeleersprong.nl | www.praktijkdeleersprong.nl


U itg ev er ij

Voorjaar 2021 | 9

U itg ev er ij

Sportcentrum De Waterkanten

Zwemmaatjes M DH

M DH

Zwemmen? Ja graag, maar niet in mijn eentje…. Gezondheidsklachten of mobiliteitsproblemen kunnen een reden zijn om thuis te blijven. Ook kan een klein sociaal netwerk ervoor zorgen dat een bezoek aan het zwembad niet mogelijk is? Dan is Zwemmaatjes voor u wellicht een uitkomst en wordt zwemmen weer leuk.

Elke eerste maandag van de maand én elke derde maandag van de maand* krijgen inwoners van Lisse en Hillegom die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen niet kunnen, de kans om samen met hun ‘maatje’ te zwemmen in het toegankelijke Sportcentrum De Waterkanten. De activiteit duurt een uur en is van 12.00 – 13.00 uur, aanvang is 11.45 uur. Aanmelden om deel te nemen is verplicht en dit kan via de website van Sportfondsen Lisse www.sportfondsenlisse.nl

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Iedereen is welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger (je ‘maatje’) op eigen tempo te bewegen in het warme water. Als de corona maatregelen het weer toelaten, wordt u na afloop een gratis kopje koffie of thee aangeboden in de gezellige horecagelegenheid en kunt u met elkaar in gesprek gaan. Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan bewegen in het water; er zijn liften, tilliften, speciale rolstoelen en rollators aanwezig.

rij

ev e

itg

itg

ev e

rij

Om deel te nemen aan Zwemmaatjes of bij interesse om als vrijwillig zwemmaatje mee te doen kan er ook contact opgenomen worden met Buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 0252-757100 / 06-42039304.

U

DH M

M

DH

U

*Zodra het sportcentrum weer open mag, zullen de nieuwe zwemdata gepubliceerd worden.

SPORTFONDSEN

LISSE B.V.

www.3xHip.nl

M

DH Grote Beer 36 • Lisse • 06 15163497

Te bestellen via de site, en ophalen in Lisse.

er ij ev itg

3xHip heeft een groot aanbod originele hand gemaakte jongens en meisjes kleding.

U

U

itg

ev

e uw klein ezig Voor al ts aanw e fi n e evt le

Wil je iets wat een ander niet heeft, en ook nog betaalbaar?

DH

er

ij

ker tsenma ie F y b araties De Hob Fietsrep

M

John Clemens


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH

DSV|verzorgd leven, voor liefdevolle ouderenzorg dicht bij u! Woonzorglocaties en zorg thuis in Katwijk, Rijnsburg en Lisse

U itg ev er

Wij hebben ook superleuke banen in de zorg! Is dat wat voor jou? Kijk op werkenbij.dsv-verzorgdleven.nl en reageer direct of bel ons op (071) 204 90 50

M

M

DH

DH

U itg ev er

ij

ij

Kijk voor meer informatie op onze website www.dsv-verzorgdleven.nl of bel ons op (071) 20 490 00

rij

ev e

itg

U

DH

DH

U

itg

ev e

rij

De Lisbloem biedt uw kind thematisch onderwijs. Kennis wordt direct gekoppeld aan vaardigheden en ervaringen. Hierbij focussen we ons op cognitieve, sociale, creatieve en onderzoekende kwaliteiten. Kinderen begrijpen zo beter waaróm ze iets leren en dat werkt.

M

M

Basisschool De Klarinet gaat voor goed onderwijs, rust en structuur. Uw kind wordt actief betrokken tijdens de lessen, leert zelfstandig te werken en is medeverantwoordelijk voor zijn eigen leerproces. Blij naar school en trots naar huis!

Ontwikkeling staat hierbij hoog op de agenda. Van onze leerlingen én onze medewerkers. Professionele teams met een groot hart voor onderwijs. Onderwijs voor úw kind(eren). In Lisse kunt u terecht op 4 van onze 28 basisscholen.

De St. Willibrordschool geeft uw kind de kans om zich te ontplooien. De focus ligt hierbij op zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, creativiteit en kritisch denken. Samenwerkend leren en communicatie staan centraal.

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Kindercampus Joseph biedt in een nieuw, ruim gebouw opvang en onderwijs aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Er wordt gewerkt op meerdere niveaus en gebruik gemaakt van leerpleinen. Er is oog voor talent en ruimte voor groei, creativiteit en uitdaging en dús voor persoonlijke ontwikkeling.

sophiascholen.nl


M DH

M DH

U itg ev er ij

Voorjaar 2021 | 11

U itg ev er ij

Sportcentrum De Waterkanten

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Ons aanbod in het kort

DH

U M

Aquafitness wordt gegeven in zowel ondiep als diep water, waarbij meerdere trainingsvormen aan bod komen. Het is een intensieve vorm van bewegen in water, waarbij het lichaam op verschillende gebieden wordt getraind.

M

itg

ev e

rij

Tevens bieden wij activiteiten aan voor specifieke doelgroepen. Denk hierbij aan mensen met een medische indicatie, COPD of astma en zwangeren. De inhoud van deze lessen is aangepast aan het niveau en mogelijkheden van de deelmeners.

DH

U

Actief en vitaal blijven? Doe dan mee met Aquavitaal. Dit is een activiteit speciaal voor de vitale, actieve senior. Het programma is onder andere gebaseerd op de algemene verrichtingen uit het dagelijks leven. Denk hierbij aan reiken, draaien, zitten en staan. Met deze oefeningen worden spieren en gewrichten versterkt, zodat alledaagse bewegingen makkelijk uitgevoerd kunnen worden.

M

In hoeverre en wanneer wij onze activiteiten weer kunnen gaan opstarten is uiteraard afhankelijk van de nieuwe richtlijnen. Houd om die reden de website goed in de gaten en bekijk wat er op welk moment weer kan.

Gezonde sporthoreca

Dit werd toen bekroond met een bronzen medaille en hiermee ontstond direct de ambitie om ook zilver en op termijn goud binnen te slepen. In juni 2020 mochten wij dan ook vol trots de zilveren medaille in ontvangst nemen.

len wij ons komende tijd, naast voeding ook gaan richten op het rook -en alcoholbeleid in en om de locatie. Een leuke en logische uitdaging om de sportomgeving voor onze (jonge) sporters zo gezond mogelijk te maken.

er ij

De landelijke organisatie Team Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving waarbij inmiddels niet alleen voeding maar ook de thema’s rookvrij en verantwoord alcoholbeleid een rol spelen. Hierdoor is er sprake van een verandering van de richtlijnen en een aanscherping van de criteria.

ev

Het aanbod van eten en drinken in onze sporthoreca voldoet al sinds april 2019 aan de richtlijnen die gehanteerd worden door Team Fit als het gaat om een gezondere voeding.

itg

itg

ev

er

ij

Met Aquajogging train je al je spieren in het water. De lessen worden gegeven in diep water waardoor je beweegt zonder enige impact op het lichaam. Je loopt zonder de grond te raken en profiteert van de tegendruk die het water geeft. Op intensieve wijze doe je oefeningen voor armen, benen en buik.

Of doe mee met Trimzwemmen. Onder deskundige leiding van een instructeur worden er banen gezwommen. Hierbij worden verschillende trainingsvormen toegepast. Tijdens een deel van de les wordt ook met materialen gewerkt.

U

Een uitstekende combinatie van kracht- en conditietraining met het inmiddels bekende interval- of circuitsysteem. Er wordt gewerkt met combinaties van multi-jumptraining, core-training en combat. Ook oefenen wij trap- en stoottechnieken uit diverse gevechtssporten met uitvoering in explosieve spierkracht, in drills en killers. De unieke omgeving van water zorgt voor een intense les die jou uitdaagt om harder, feller en met meer power te gaan bewegen

Bijvoorbeeld met Conditiezwemmen. Hierbij wordt onder deskundige begeleiding gewerkt aan kracht, snelheid en algehele lichamelijke conditie. Tevens worden verschillende trainingsvormen gebruikt en worden de nodige meters gezwommen.

DH

M

DH

U

itg

ev e

rij

Aquabootcamp is een pittige workout in ondiep water met bijpassende muziek en onder begeleiding van een deskundige instructeur.

Banen zwemmen is een ideale activiteit om in conditie te blijven! Er liggen lijnen in het water en iedereen kan bepalen hoeveel baantjes hij of zij zelf zwemt en op welke snelheid. Maar ook zijn er momenten waarop onder begeleiding banen gezwommen kan worden.

Gevolg hiervan is dat de richtlijnen van de door ons behaalde mijlpaal, gewijzigd zijn. Om onze status te kunnen behouden zul-

M

M

DH

floatfit® is relatief nieuw en niet te vergelijken met welke workout dan ook. Tijdens deze activiteit train je spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Dit komt doordat de oefeningen uitgevoerd worden op een aquabase (een stevige mat die in het water ligt). Tijdens het uitvoeren van de oefeningen moet je continue in balans blijven en hierdoor train je je core stability. Daarbij zorgt de hoge intensiteit van deze training voor een verbetering van je uithoudingsvermogen.

Speciaal voor oudere zwemmers is er de Aquasoos. Deze activiteit duurt 1,5 uur en tussendoor wordt met alle deelnemers koffie/thee gedronken. Tijdens de les komen de volgende activiteiten aan bod: watergymnastiek, allerlei bewegingsoefeningen waardoor spieren en gewrichten soepel blijven en aanleren of verbeteren van de zwemslagen. Dit alles wordt op gezellige en passende muziek gedaan.

DH

Misschien denk je bij zwemmen meteen aan zwemles of alleen maar baantjes trekken en niet echt hip. Toch zijn er tal van aquasportieve activiteiten die behoorlijk uitdagend zijn. Wij hebben ze in het kort voor je op een rijtje gezet.


U itg ev er ij rij ev e itg U DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH DH M

n de Heb jij je keur ig aa n co ronamaat regele ige ll o t r e v o t e m , n e d u geho kilo’s als st raf? n Met ons stappenpla f! a r e e w o z r e e z n j i z


U itg ev er ij M DH

M DH

U itg ev er ij

3 UUR FITNESS IN 20 MINUTEN

B ody te c is e en fullbody wo rko ut op basis van het E M S principe (Elek tro M uscle S timulatio n). T ijdens body te c wo rdt tot 9 0 % van je spier vezels gestimule erd. T ijdens traditio nele

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

k racht training is dit 4 0 - 5 0 %.

rij ev e

itg

• Tot a l b o d y wo r ko ut i n 2 0 m in u t e n

U

DH

DH

U

• Ef fe c t i ef vo o r (l a g e) r u g k l a c hte n e n a n d e re b l e s s ure s

itg

ev e

rij

VOORDELEN TRAINEN MET BODYTEC

M

M

• Fi g uur c o r r i g e re n d

• J e t r a i nt k r a c ht , ui t h o u d i n g sve r m o g e n é n c o ö r d i nat i e (va l p r eve nt i e)

Boek nu een proefles op www.yourbodytec.nl

• J e t r a i nt m et m a xi m a a l 2 p e r s o n e n te g el i j k • G e e n b el a s t i n g o p d e g ew r i c hte n • I n ko r te t i j d zi c ht b a a r re s ul t a at

DH

M

info @ yo u r b o d y te c.nl w w w.yo u r b o d y te c.nl

ev itg

• N o o rd w ij k - ’s G rave ndij cks ewe g 3 3 C • L is s e - H e e rewe g 2 2 6

U

U

0 6 2 8 07 9 6 2 3

VESTIGINGEN

DH

itg

ev

CONTACTGEGEVENS

M

er

ij

er ij

• Vo o r j o n g e n o u d


‘Trendstuc’ is een erkend stukadoorsbedrijf dat is gespecialiseerd in het verwerken van verschillende soorten betonstuc producten, zowel wandafwerking als meubel- en vloerafwerking. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het gieten van polyurethaan vloeren, oftewel in de volksmond ook wel PU-vloeren of gietvloeren.

Mindfulness juist nu! Wat kun jij nu goed gebruiken? U itg ev er ij

U itg ev er ij

Gespecialiseerd in het verwerken van verschillende soorten betonstuc producten

acht avonden en een dag en wordt gegeven door Sabina Huurneman.

M DH

Wij onderscheiden ons van andere stukadoorsbedrijven door: • Eerlijke advies en voorlichting • Zeer veel kennis van de betonstuc producten • Gecertificeerd/gediplomeerd stukadoor • Kwaliteit staat hoog in het vaandel • Erkend stukadoorsbedrijf • Een eigen showroom van 100m²

rijk dat elke opdracht met evenveel aandacht wordt uitgevoerd. Onze visie is de klant voorzien van een unieke exclusieve ervaring door optimaal mee te denken over de invulling van de opdracht, waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staat. Trendstuc wordt gedreven door veel passie en liefde voor het vak.

Hoe zorg je onder lastige omstandigheden goed voor jezelf? Mindfulness is een beproefde manier om een druk hoofd tot rust te brengen en beter om te gaan met spanning en stress. Ook leer je meer bewust in het nu te leven en keuzes te maken en meer te genieten van de fijne dingen die er óók zijn. Meerdere keren per jaar start Mindfulness Bollenstreek een nieuwe training (ook vervolgtrainingen), die vaak wordt vergoed door verzekeraars. De training bestaat uit

U itg ev er

U itg ev er

ij

Onze visie: goede service en kwaliteit staan hoog in het vaandel! Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en we vinden het daarom belang-

Meer informatie is te vinden op www.mindfulnessbollenstreek.nl Mindfulness: acht weken, voor de rest van je leven. Kom het ervaren!

ij

M DH

Deze tijd vraagt vaak veel van ons. De dingen waarmee we onszelf normaal opladen zijn minder toegankelijk en met thuiswerken (ook van gezinsleden) komen we vaak te weinig aan onszelf toe.

DH

DH

Kringloop de Driesprong bestaat SKOL altijd in actie! in september al weer 25 jaar

ev e

rij

Ondertussen zitten wij niet stil. We zijn de hele winkel aan het opruimen, veranderen, schoonmaken zodat, als we weer open mogen, alles weer spik en span is.

Onze openingstijden: (na de lockdown) Woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 15.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Veel buiten zijn en bewegen staan bij ons centraal. Buiten spelen is leerzaam en gezond. We doen dit dan ook zoveel mogelijk. Er is ook een gezond

DH M

M

DH

U

itg

We zijn nog wel dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een paar uurtjes per week te komen helpen.

Je bent welkom om een kijkje te komen nemen. Maak daarvoor een afspraak via onze website: www.skolkinderopvang.nl/rondleiding

rij

Kringloop de Driepsprong Akervoorderlaan 24, Voorhout (grens Lisse) Telefonisch dagelijks bereikbaar op 06-25292581. Info@kringloop-de-driesprong.nl

voedingsbeleid. Zo helpt SKOL mee kinderen een fitte en gezonde start in het leven te geven.

ev e

Heeft u iets op te halen of af te geven neem dan even telefonisch contact op.

Er zijn speciale babygroepen, met mooie speelplekken die zelfs de allerkleinsten uitdagen. Op onze Speelscholen bereiden wij peuters spelenderwijs voor op de kleuterklas. De BSO’s bieden het hele jaar door uitdagende workshops aan. Denk aan verschillende soorten balsport zoals trefbal en voetbal, mozaïeken en nog veel meer. Ook in de vakanties kunnen kinderen bij ons terecht.

itg

Omdat we helaas nog niet open mogen, proberen we een groot deel van ons assortiment online te verkopen via marktplaats onder de naam van Kringloop de Driesprong. Kijk op onze website voor meer info. U kunt ook bellen of appen als u interessse heeft.

U

M

M

Bij SKOL is er genoeg tijd om te spelen, sporten, zingen of lekker gek te doen. Van jong tot oud, alle kinderen van 0 tot 13 jaar oud zijn welkom.

M

DH

Leefstijl en stabilisatie van je gewicht De consulent en het Stappenplan gaan je

Wil je informatie en/of een afspraak maken? Bel/mail ons dan op: 0612033132 of 0620363251 cambridge.sassenheim@ziggo.nl We zien u graag in onze praktijk, Linda en Frieda.

er ij

in te gaan op je persoonlijke vragen en wensen. Zowel voor de elektrische fietsen als voor een nieuwe of gebruikte auto.

ev

In 2017 Hebben Arjan en Johan hun mobiliteitsaanbod uitgebreid met e-bikes! Onder de naam Holland-Ebike worden de e-bikes aangeboden met dezelfde aandacht en service die je van autobedrijf de Smit al gewend bent.

itg

Het merk Puch verkopen wij. Bij velen bekend om de brommers met de hoge sturen.

U

er

ev

U

itg

Bewustwording: van diëten naar eten Gezonde voeding gaat een belangrijke basis vormen voor je nieuwe manier van eten. Stap voor stap voegen we productgroepen toe en ga je ervaren dat gezond en lekker uitstekend samengaan.

helpen a.d.h.v. de 7 gezonde regels en tips & tricks voor een goede mindset. Daarnaast krijg je hulp om je leefstijl blijvend te veranderen en leuke tips om je eten op gezonde manieren te bereiden

ij

Afvallen Het Stappenplan is flexibel en helpt jou op een manier die het beste past bij jouw leefstijl. Maatwerk dus.

Autobedrijf de Smit is sinds 1995 een begrip in de regio. Voor wie ons nog niet kent wij zijn Johan Nauta en Arjan Brederode. Een warm deken gevoel geven, een relatie opbouwen is bij ons prioriteit!

DH

Wij zijn Linda de Winter en Frieda Fokker van het 1 op 1 dieet in Sassenheim. Met onze hulp, adviezen en coaching wordt het voor jou mogelijk om een gezond gewicht en een gezonde leefstijl te vinden, en te behouden, ongeacht hoeveel je wilt afvallen.

Twee eigenwijze ondernemers!

Door op afspraak te werken zorgen Holland-Ebike en autobedrijf de Smit voor een persoonlijke benadering. Johan en Arjan nemen graag de tijd om vrijblijvend

M

Het 1 op 1 dieet van Sassenheim e.o. met het Cambridge Weightplan Stappenplan.

Voor al je mobiliteitswensen, bezoek je Autobedrijf de Smit en/of HollandEbike aan het Meer en Duin 46 in Lisse, Telefoon: 0252422991.


U itg ev er ij

Nieuws

Voorjaar 2021 | 15

U itg ev er ij

Sportcentrum De Waterkanten

Onderzoek aangepast sporten

M DH

M DH

Omdenken in coronatijd Online onderwijs is niet in alle gevallen wenselijk en hoe organiseer je het onderwijs als je 1,5 meter afstand moet houden. Daar hadden ze bij het Fioretti College een prima oplossing voor. We maken de klaslokalen groter, zodat de hele klas tegelijk les kan krijgen en de docent en de leerlingen voldoende afstand kunnen houden. Met het naastgelegen sportcentrum was dit natuurlijk eenvoudig te realiseren. En zo gebeurde het dat de sporthal en gymzalen alternatieve klaslokalen werden.

In 2018 is het Nationale Sportakkoord getekend met als belangrijk thema “Inclusief Sporten”. Doel is dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan bewegen en sporten. Om dit te bereiken hebben de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen de krachten gebundeld in het project “Grenzeloos Actief Duin en Bollenstreek”.

M

Echter, Sportfondsen Lisse verdwijnt niet van het toneel. Dit is namelijk nog steeds de exploitant

Gelukkig scoorde wij in het klanttevredenheidsonderzoek een dikke voldoende als het ging om de

Onderdeel van dit project is een onderzoek naar de beweeg- en sportbehoefte en belemmeringen onder mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking of chronische aandoening. Uitvoerder van het onderzoek is Team Sportservice Zuid-Holland. Via een vragenlijst wil Team Sportservice inventariseren welke sportwensen en sportbelemmeringen er zijn in de regio Duin- en Bollenstreek. Zo kan er door de gemeenten in deze regio beleid en acties worden ontwikkeld om de ervaren belemmeringen weg te nemen en het beweeg- en sportaanbod aan te laten sluiten op de behoefte.

U itg ev er DH

van het sportcentrum en niet te vergeten een aantal andere sportlocaties in Lisse. Voor verenigingen, tennissers, scholen en zakelijke gebruikers blijft sportfondsenlisse. nl gewoon bestaan. Dus voor het huren van een sportlocatie kun je terecht op deze plek.

DH

Dit geldt ook voor Sportcentrum De Waterkanten. Waar de afgelopen jaren gewerkt werd met de website sportfondsenlisse.nl zullen wij binnenkort te vinden zijn onder dewaterkanten.nl. Een stuk logischer ook, want dit is immers de naam van het sportcentrum.

informatie op onze website. De gebruiksvriendelijkheid van de site, alsmede die van de webshop en app lieten wat te wensen over. Om die reden zal er in het 2e kwartaal van dit jaar een nieuwe website gelanceerd worden, met aansluitend een nieuwe app en tot slot een nieuwe webshop. Met dit vernieuwde digitale domein gaan wij ervan uit zwemmers en sporters in Lisse online nog beter te kunnen informeren en bedienen.

M

U itg ev er

ij

Een website, app en webshop zijn in de huidige tijd onmisbaar en dan moet het ook nog eens goed werken, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn. In deze zeer snel veranderende tijd is het updaten van je digitale domein dus een noodzaak.

ij

De Waterkanten digitaal

Ben je woonachtig in deze regio en heb je een beperking of chronische aandoening? Vul dan de vragenlijst in op https://www.teamsportservice. nl/de-weg-naar-aangepast-sporten/.

M

DH

rij ev e

Natuurlijk is het volgen van één of meer vaste les(sen) in de week een vereiste om zo de juiste zwemtechniek te leren. Veel oefenen is echter noodzakelijk dus probeer, zodra het mogelijk is, weer veel vrij te gaan zwemmen. Wij zullen ons best doen om dit aanbod zo ruim mogelijk te maken. Daarnaast zullen wij door middel van de volgende mogelijkheden ons best doen om kinderen weer snel zwemveilig te laten worden c.q. zijn. • In de schoolvakanties zullen er extra oefenmomenten en/of zwemlessen aangeboden worden. • Wij zullen de eisen voor de verschillende niveaus inzichtelijk(er) maken, zodat er tijdens het recreatief zwemmen goed op geoefend kan worden. • Er komen filmpjes waarop te zien is hoe een zwemslag eruit moet zien. Aan de hand hiervan kunnen ouders hun kind goed begeleiden en kinderen kunnen deze ook bekijken.

Tevens is en blijft het voor kinderen met een geldig abonnement mogelijk om GRATIS vrij te zwemmen op zondag (onder begeleiding van een betalende volwassene, indien het kind nog niet in het bezit van een diploma is).

M

DH

U

itg

• Extra oefenmomenten waar ook zwemleraren bij aanwezig zijn, die u kunnen adviseren over de zwemslagen. • Voor kinderen die hun B en/of C diploma al hebben, worden zwemchallenges georganiseerd. Hiermee kunnen zij hun zwemveiligheid testen en krijgt u als ouder een advies over de stand van zaken. Indien nodig, kunnen er opfris lessen gevolgd worden.

itg

ev

er ij

Tot slot, om kinderen zoveel mogelijk te laten zwemmen, is het binnenkort mogelijk om zwemlessen af te melden en op een ander moment in te halen. Hiermee willen wij de continuïteit van het zwemonderwijs borgen en voorkomen dat kinderen nog meer lessen missen.

U

U

itg

ev

er

ij

Dit is slechts een kleine greep uit de vragen die leven onder ouders/verzorgers als het gaat om het effect van de lockdown op de zwemveiligheid van kinderen. Jammer genoeg hebben wij niet direct op alle vragen een antwoord. Ook omdat de mate van zwemveiligheid per kind enorm kan verschillen. Waar het ene kind nog prima een duik kan nemen, is het voor een ander kind verstandig om wat opfristips te krijgen. Om die reden is er dus geen één juist antwoord en kunnen wij niet zeggen of er sprake is van een zwemachterstand. Je kunt wel spreken over stilstand, want er is niet gezwommen en geoefend. Het leerproces is gestopt, maar daarentegen zijn kinderen inmiddels weer sterker en ouder en dit kan ook een voordeel zijn.

Dit leidt automatisch tot de vraag “Hoe kunnen we er dan voor zorgen dat kinderen zo snel als mogelijk hun zwemdiploma halen? Bij Zwembad De Waterkanten zijn we aan het bekijken welke mogelijkheden er zijn om een eventuele achterstand weer in te lopen. Hiervoor hebben wij de hulp van ouders/verzorgers nodig, want die spelen een grote rol bij de suggesties die wij doen om kinderen te ondersteunen bij het leren zwemmen.

Eén en ander valt en staat natuurlijk met de richtlijnen die per 3 maart van toepassing zijn en of het zwembad überhaupt weer open gaat. Voor de meest actuele informatie, tips en opties verwijzen wij daarom naar onze website.

DH

M

DH

U

itg

Vanwege de coronamaatregelen is er door kinderen afgelopen jaar zeer weinig gezwommen (zowel met als zonder diploma). Dit roept onder andere vragen op als; • “Is er sprake van een zwemachterstand?” • “Moeten kinderen nu weer helemaal opnieuw beginnen met zwemles?” • “Kunnen er extra lessen gevolgd worden?” • “Hoe weet ik of mijn kind met B of C diploma nog zwemveilig genoeg is?”

M

ev e

rij

Weer zwemveilig na de lockdown?


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH

www.trendstuc.com

ij

U itg ev er

‘Het hele traject is snel en vakkundig doorlopen met een duidelijk advies. Zo goed en deskundig geholpen. Neemt de tijd voor je en alle vragen kunnen gesteld worden.’ De reviews van de klanten van Hypotheekshop Leiden-Oost en het filiaal Lisse-Voorhout zijn op advieskeuze overduidelijk: Deze hypotheekadviseurs slagen er samen met hun team in om mensen bij de aankoop van hun huis te begeleiden door het hele traject op zich te nemen en de klant te ontzorgen. Waarom de Hypotheekshop? Ze nemen jouw persoonlijke situatie en toekomstplannen hiervoor als uitgangspunt. Zo vinden ze de beste hypotheek die bij je inkomen en je nieuwe huis past.

M

M

DH

DH

U itg ev er

ij

Al sinds 1991 kan iedereen bij De Hypotheekshop terecht voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Ze zijn volledig onafhankelijk en vergelijken hypotheken, rentetarieven en voorwaarden van vrijwel alle geldverstrekkers, verzekeraars en pensioenfondsen. Rémon Grimbergen, Maxim Visscher en John van Overloop met meer dan 20 jaar ervaring in het vak geven je ongekleurd advies en een duidelijk antwoord op elke financiële vraag.

Zij zorgen voor betaalbare, verantwoorde maandlasten en voorwaarden die passen bij jouw persoonlijke situatie. Nu, maar ook later. Of dit nu gaat om een aankoop, een verbouwing financieren, opnemen overwaarde of om het oversluiten. Zij regelen het allemaal.

De koffie staat klaar

ev e itg U DH M DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

De Hypotheekshop Lisse Kanaalstraat 51, Lisse T: 0252 746007 E: Lisse661@hypotheekshop.nl

rij

De Hypotheekshop Leiden Oost Meijestraat 1, Leiden T: 071 3040000 E: Leiden660@hypotheekshop.nl

Voordelen De Hypotheekshop?  Onafhankelijk financieel advies  Jouw persoonlijke situatie als startpunt  Ruimste keuze in geldverstrekkers  Een verantwoorde en betaalbare hypotheek  Duidelijk over kosten  Korte lijnen met de adviseur  Alles snel geregeld en altijd een duidelijk verhaal!’’

Met goud bekroond

Profile for MDH Uitgeverij

Zwembad de Waterkanten  

Zwembad de Waterkanten