VTK Veluwe - Renkum

Page 1

pagina 15

Warme Winterbrocante

Verzamelaars van oude spullen kunnen hun hart weer ophalen bij de zeventiende editie van de Warme Winter Brocante in Oosterbeek. Op zondag 13 november staan tussen 12.00 en 17.00 uur tenten op de hoek van de Noorderweg en de Stephanieweg met ruim 20 aanbieders met allerhande curiosa, antiek en brocante. Het is echt een markt voor en door particulieren. De organisatie Oud & Tiek Oosterbeek wil juist hen een platform bieden. Iedere aanbieder mag de inrichting van de kraam helemaal zelf bepalen. Hoe de brocante eruit ziet blijft dus een verrassing.

Spetterend Kasteel Rosendael: ook in december een bron van vermaak!

Tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal liggen kasteel Rosendael en het bekende park met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen. Al eeuwenlang zijn kasteel en park een bron van vermaak. Ontdek het allemaal met de ‘Beleef! Plattegrond’. Waar vind je de grootste middeleeuwse donjon die in Nederland bewaard is gebleven? Precies, bij kasteel Rosendael! Het kasteel

brengt je naar voorbije tijden van Gelderse graven en hertogen. Van maart t/m oktober is kasteel Rosendael

Wintermarkt Renkum

Gezellige winterse sferen voor Renkumers en bezoekers uit omliggende dorpen. Dat is de insteek van de Wintermarkt in het centrum van het dorp. Op zaterdag 26 november is er veel aandacht voor lokaal, kunstgerelateerd, handgemaakt en andere winterse producten. Er is ook veel aandacht voor de kinderen, en dus is het een gezellig dagje uit voor het hele gezin. De markt met rond de veertig kramen gaat de hele Dorpsstraat van Renkum vullen. Veel ondernemers richten een mooie kraam in. Er zal bijvoorbeeld een palingrokerij zijn en ook de Renkumse molen is er met een gezellige kraam. Er zijn ook kramen van andere ondernemers en de winkels zijn ook open.

Aanmelden voor een kraam kan nog, maar wees wel snel!

Warme Winterbrocante Wintermarkt Renkum Puzzel Vrijetijdagenda
1paginaPlaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
pagina 3 pagina 5
pagina 7-8-9
regio Veluwe Kijk snel deoppuzzelpagina! en WIN! Vrijetijdpuzzel Jaargang 11 • nr. 2 • 2022 Uitgave van MDH Uitgeverij  /vrijetijdkrant  www.vrijetijdkrant.nl Oplage: 15.000 Totale oplage regio Veluwe: 254.000Renkum Kijkopde puzzelpagina achterindeze vrijetijdkrant! Puzzel mee! En win! All-inclusive overnachting voor 2 personen bij Preston Palace of één van de andere fantastische prijzen! Aangebodendoor: WE KUNNEN NIET ZONDER NATUUR WE KUNNEN NIET ZONDER NATUUR

Begeleiding

Annelies Grabijn

Gesperdensestraat NZ 4, 6668 MA Randwijk

06 - 273 412 17 | info@passant-uitvaartzorg.nl

Arre-Jan van Willigen

Schaapsdrift 24, 6871 XB Renkum

06 - 575 991 46 | info@passant-gelderland.nl

De HETA SL 8 is misschien wel de schoonst stokende productie kachel ooit. De SL8 heeft een uitstoot van minder dan 3mg fijnstof en dat is 13 (!) keer lager dan de nieuwe norm die in 2020 ingevoerd wordt.

De kachel is extreem zuinig in houtverbruik en zeer goed regelbaar tussen 2 en 7kW zodat de kachel ook in kleinere en/of zeer goed geïsoleerde woonruimtes goed inzetbaar is.

De luchttoevoer kan zo goed geregeld worden dat de kachel ook 2-3kW warmte kan afgeven en toch extreem schoon blijft branden.

De SL8 is hierdoor heel geschikt om op een kille voor-

of najaarsdag even de kachel aan te steken en de kou uit het huis te verdrijven. U kunt hierdoor behoorlijk besparen op uw gasverbruik zonder overlast en met extreem lage uitstoot.

De SL8 kan zowel een klassieke als meer moderne uitstraling hebben. Door de grote ruit heeft u mooi zicht op prachtige vlammenspel. De uitvoering met zijruiten biedt nog meer zicht op de vlammen.

DRIELSE RIJNDIJK 85 | DRIEL | WWW.HOUTKACHELS.NL
uitvaartzorg Elkaar zien in het voorbij gaan 0488 - 700 200 dag en nacht bereikbaar www.passant-uitvaartzorg.nl
op maat in verdrietige dagen

Zeventiende Warme Winter Brocante: gezellig en verrassend

Wie van oude spullen, curiosa en kleinmeubelen houdt moet op zondag 13 november tussen 12.00 en 17.00 uur in Oosterbeek zijn. Door de prettige sfeer, de uitstraling én de kwaliteit van de aanbieders is het inmiddels een vast Oosterbeeks evenement.

‘’Ook dit jaar hebben we weer een wachtlijst van mensen die hier graag willen staan,” lacht Marianne Maasman van Oud & Tiek, die het evenement organiseert. “Dat is sneu voor de mensen die erop staan, maar aan de andere kant geeft het wel aan hoe populair dit is.”

De Warme Winter Brocante ontstond 17 jaar geleden als aanvulling op de activiteiten van de winkel Oud & Tiek. “Daarom vindt de fair ook nog steeds op de hoek plaats waar mijn winkel ook staat,” zegt ze. “De winkel zelf is die dag ook open. En gelukkig zijn de kramen, of liever plaatsen, met dank aan vele vrijwilligers deels overdekt. Zij helpen met het opzetten van de tenten. Ook al regent het een beetje, de Brocante gaat altijd door.”

Kritisch

Maasman begon 19 jaar geleden met haar winkel Oud & Tiek. De helft van gebruikte kleinmeubelen en andere curiosa zoekt ze nog steeds zelf in binnenen buitenland bij elkaar, de andere helft wordt door particulieren ingebracht. “Dat geeft me een mooi netwerk van bijzondere aanbieders, weet ze. “En ik kreeg al vrij snel particulieren in de winkel die zelf wel eens spullen wilden verkopen en klanten die

bijzondere dingen zochten. Die groepen wilde ik graag eens bij elkaar brengen. Ik dacht dus een keer een leuke markt te organiseren. Maar dat liep veel harder dan ik dacht!”

Maasman is vanaf het begin erg kritisch op de aanbieders die op de Brocante mogen staan. En dat is volgens haar een van de succesfactoren. “De markt is bedoeld voor particulieren met een bevlogen hobby,” meent ze. “En dat bepaalt dan ook de sfeer en de uitstraling.”

Verrassing

Wie er op de markt gaan staan, weet ze inmiddels. Wat de aanbieders zullen neerzetten is ook voor haar nog een verrassing. “Ik laat ze vrij in hoe ze hun plek inrichten,” vertelt ze. “En dat levert elk jaar weer een heel ander beeld op. Maar juist die afwisseling maakt het voor de bezoekers zo leuk. Ook al kom je elk jaar terug, de Brocante is steeds weer anders.” Ook het feit dat de organisator jaarlijks zoveel mogelijk van aanbieders wisselt speelt mee. “Ik ga regelmatig naar andere markten om me te oriënteren. Als ik bijvoorbeeld iemand tref met spullen die ik niet vaak op mijn eigen markt heb gehad, zal ik ze zeker uitnodigen voor de Warme Winter Brocante. Je kunt niet iedere editie dezelfde spullen aanbieden.”

Opmaak: MDH Uitgeverij

 www.mdh-uitgeverij.nl

 www.vrijetijdkrant.nl

info@vrijetijdkrant.nl

Verspreiding: Spotta Voor klachten over de bezorging kunt u terecht bij:  www.spotta.nl

kwaliteitsbeheer@spotta.nl

Entree

Waar het begon met een eenmalige markt, is de Brocante uitgegroeid tot een vast Oosterbeeks evenement, met ook een editie in het voorjaar”. Binnenkort worden de data voor de markten voor 2023 bekend.

De entree van de Warme Winter Brocante is nog steeds gratis. “Het gaat ons allemaal niet om het geld. Natuurlijk ben ik blij met de extra klandizie en bekendheid. Maar zowel ik zelf als de aanbieders gaan vooral voor de totale sfeer en het plezier in de hobby.

We kijken er allemaal naar uit!”

Voor meer informatie: www.facebook.com/oudentiekmarianne .

Druk: Janssen Pers

Drukfouten

Redactie: MDH Uitgeverij Lisa Mooijman

3paginaPlaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant Uitgeverij: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2, 7007 CP Doetinchem  0314 - 36 11 30  www.mdh-uitgeverij.nl  info@mdh-uitgeverij.nl
NB:
voorbehouden. Evenementen en data zijn onder voorbehoud. De agenda wordt met veel zorg samengesteld, het is echter altijd mogelijk dat er wijzigingen plaats vinden of dat een evenement niet doorgaat. Kijk daarom altijd op de website van het evenement voor meer informatie. Vrijetijdkrant wijst elke aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van een vermelding af.
Colofon
 Warme Winter Brocante  Noorderweg/Stephanieweg Oosterbeek  Zondag 13 november 2022  12:00 - 17:00 uur  Oud & Tiek Oosterbeek  /oudentiekmarianne Feiten & cijfers
IN DE KEUKEN ALLES HETEREN MUSKUSHOUWSESTRAAT 20 • 6666 MC HETEREN 026 4743640 • www.reddykeukens.nl KEUKENS DUITSE KEUKENS NETTO PRIJZEN! MAAK NU EEN AFSPRAAK! De Suzuki dealer in jouw regio! Oostendorp Arnhem | Suzuki Hazenkamp 70 Arnhem I T. 026 320 3355 I oostendorp-autogroep.nl Waar mobiliteit verder gaat

Wintermarkt Renkum

Gezellige winterse sferen voor Renkumers en bezoekers uit omliggende dorpen. Dat is de insteek van de Wintermarkt in het centrum van het dorp. Op zaterdag 26 november is er veel aandacht voor lokaal, kunstgerelateerd, handgemaakt en andere wintergerelateerde producten. Er is ook veel aandacht voor de kinderen, en dus is het een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

Judith van Vree van Sparkle events en Peter Snapper van de ondernemersvereniging willen dat deze Wintermarkt een groot succes wordt. Tegelijk melden ze dat de Herfstmarkt, die voor het laatst in 2019 plaatsvond, niet meer terugkomt. “De ondernemersvereniging vindt een echte Wintermarkt sfeervoller en wil zich daar dus vol voor inzetten,” vertelt Peter. “We verhogen de feestvreugde die dag daarom met een ijsbaantje als middelpunt. En de Sint is dan net weer in het land, dus wie weet komen er nog Pieten langs!”

De markt met rond de veertig kramen gaat de hele Dorpsstraat van Renkum vullen. Veel ondernemers richten een mooie kraam in. Er zal bijvoorbeeld een palingrokerij zijn en ook de Renkumse molen is er met een gezellige kraam. Er zijn ook kramen van andere ondernemers. Ze nemen allerlei winterse artikelen mee. De winkels zijn natuurlijk ook open.

Behalve het ijsbaantje en de eventuele komst van de pieten kunnen de kleintjes komen knuffelen met dieren als kippen, konijnen en cavia’s en dergelijke. “We weten dat vooral veel kleintjes dat geweldig vinden,” weet Peter. “En daar willen we natuurlijk graag iets mee doen.”

Aanmelden standhouders

Belangstellende standhouders kunnen zich nog aanmelden, al gaat het sinds het eind van de

zomervakantie wel snel. “We willen vooral zoveel mogelijk winterse producten in de kramen,” vertelt Judith. “We zoeken het redelijk breed, als het maar wel in het thema past. Dat maakt een wintermarkt altijd mooi en sfeervol.”

De Renkumse Wintermarkt mag zich al verheugen op streek- en handgemaakte producten als geurkaarsen en bijvoorbeeld handgemaakte kaarten. Kleding is er ook maar wel passend in het seizoen.

De muzikale aankleding? Uiteraard zal er gezellige en sfeervolle muziek te horen zijn door de hele Dorpsstraat. “We zijn ook nog bezig met een DJ, maar we gaan er geen grote liveshow van maken,” weet Peter. “Het gaat gewoon om verhogen van de fijne sfeer op de hele markt. We hebben wel contact met de lokale muziekvereniging, maar of ze kunnen komen hangt vooral af van het weer. Tegen die tijd zien we dus of dat lukt of niet.”

De Wintermarkt is vooral bedoeld voor het dorp zelf, al zullen er, net als bij de Herfstmarkt veel bezoekers uit de omliggende dorpen langskomen. “Iedereen is welkom,” zegt Judith. “We maken er samen een gezellige dag van.” .

5paginaPlaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
 Wintermarkt Renkum  Zaterdag 26 november 2022  10.00 -17.00 uur  Aanmelden stands: judith@sparkle-events.nl  Entree: gratis  www.renkumcentrum.nl/agenda Feiten & cijfers Renkum uit dorpen. Dat is insteek www.fysio-oosterbeek.nl 026 33 33 097 Fysiotherapie FysioSport Weverstraat 12 | Oosterbeek | 026-3334107 | www.douze.nu ï Dagelijks verse gist- en desembroden ï (H)Eerlijke chocolade en diverse bonbons ï Grote variatie losse Theesoorten ï Bunzlau servies ï (IJs)Macarons Douze N° 12 is een Delicatessenzaak met diverse producten zoet & hartig zoals: ï (IJs)Taarten op bestelling ï Ambachtelijke Nougat ï Italiaanse producten ï Streekproductent ï Diverse verse broodjes uit Duitsland op Zondag

Laatste rustplek in de natuur

Aan de rand van de Veluwe, in Arnhem, ligt natuurbegraafplaats Koningsakker. Een project van de zusters van abdij Koningsoord. Een natuurgebied, een plek voor afscheid, om te wandelen, te herinneren, tot rust te komen. Maar bovenal: een plek voor altijd. U kiest zelf de plek in één van de vier velden: lente, zomer, herfst of winter. Ieder veld heeft zijn eigen charme.

Bijzondere laatste rustplaats

Natuurbegraven is een bijzondere manier van afscheid nemen: verbondenheid met de natuur, verandering van de seizoenen, geluiden om u heen - het geeft troost. Een boomschijf met een inscriptie dient als natuurlijk gedenkteken. Er is geen onderhoud nodig en graven worden niet geruimd. Dat bespaart nabestaanden een moeilijke beslissing in de toekomst.

Webo

Webo is in 2005 ontstaan vanuit klussenbedrijf Groenevelt en bestratingsbedrijf Van Dooijeweert. Door deze samenwerking is Webo van alle markten thuis. Voor zowel alle kleine en grote verbouwingen van uw woning of bedrijfsruimte als voor de tuin en de bestrating van uw oprit of bedrijfsterrein. Een klantgericht bedrijf met korte lijnen en veel flexibiliteit.

Heeft u ideeën, opmerkingen, vragen of u wilt graag een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek?

Neem dan contact met ons op.

Webo Projects Reijmerweg 7 6871 HA Renkum info@webo-projects.nl John: 06 – 50 20 47 71 Wiggert: 06 – 52 06 54 70

Een persoonlijk afscheid

In het Koningsakker ontvangsthuis is een ceremonieruimte aanwezig waar een plechtigheid, condoleance of samenzijn met catering kan plaatsvinden. Met uitzicht over de natuurbegraafplaats. Kijk online voor komende rondleidingen, speciale activiteiten of maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding.

Het ontvangsthuis is dagelijks geopend van 9.00-17.00 uur. U bent van harte welkom.

Natuurbegraafplaats

Koningsakker T. 026-303 6000 Sportlaan 25 info@koningsakker.nl 6816 VE Arnhem www.koningsakker.nl

Projects in alle markten thuis www.webo-projects.nl i.v.m. de vele opdrachten zijn wij opzoek naar ervaren vakkrachten BOOTCAMP Oosterbeek Buiten trainen met aandacht op de mooiste locaties www.bootcampoosterbeek.nl

24-10-22 t/m 28-10-22

Kidsweek Boerderijmuseum

Boerderijmuseum , Oldebroek www.boerderijmuseum.nl

25-10-22

Professor Bombasticus Kasteel Doorwerth, Doorwerth www.glk.nl

27-10-22

Oener Koefeest Oene Rabobank, Oene www.oenerkoefeest.nl

28-10-22 t/m 29-10-22

Rocktober

Dokter Blok Plantsoen, Klarenbeek www.rocktoberklarenbeek.nl

28-10-22

Stef Bos met band Theater Harderwijk, Harderwijk www.theaterharderwijk.nl

29-10-22

Dalli-Run Lambert Dijkslagbaan, Heerde www.gemzen.nl

29-10-22

Doesburg Proeft Doesburgse Horeca , Doesburg www.visithanzesteden.nl

29-10-22

Oldebroeker museumdag De Bovenstreek, Oldebroek www.boerderijmuseum.nl

30-10-22

Masterclass We Go Wild Indo Garden , Posterenk www.indo-garden.nl

30-10-22

The Stones vs The Beatles - Battle Musis & Stads Theater, Arnhem www.musisenstadstheater.nl

30-10-22

Störrig festival

Smaakpark Ede, Ede www.smaakparkede.nl

2-11-22

The Kik Theater Lampegiet, Veenendaal www.lampegiet.nl

4-11-22

Jazzfestival Centrum, Heerde

4-11-22

Concert Ilse de Lange Musis & Stads Theater, Arnhem www.musisenstadstheater.nl

4-11-22

Queen: The Story Theater Lampegiet, Veenendaal www.lampegiet.nl

5-11-22

Nationale Duurzame Huizen Route Meerdere locaties, Nunspeet www.duurzamehuizenroute.nl

12-11-22 t/m 13-11-22

Keramiek fietsroute

Aan de gracht, Elburg

12-11-22

Let’s make comedy Stationsstraat 25, Epe www.cultureelplatformepe.nl

12-11-22

Avondintocht Sinterklaas Haven, Elburg www.sintinelburg.nl

12-11-22

Brocanteroute Brocanteroute , Putten www.vvvputten.nl

12-11-22

Intocht Sinterklaas Winkelgebied Harderwijk, Harderwijk www.sinterklaasharderwijk.nl 12-11-22

Zandenplasloop Rondom Zandenplas, Nunspeet www.loopgroep2000.nl

12-11-22

optocht Sinterklaas Nijkerk, Nijkerk www.centrumnijkerk.nl

12-11-22

Diederick’s Debuut Breede Beek, Nijkerk www.streamsbreedebeek.nl

13-11-22

Wine & Dine Indo Garden , Posterenk www.indo-garden.nl 13-11-22

Warme Winter Brocante Oosterbeek Noorderweg/Stephanieweg , Oosterbeek 13-11-22

My Darling Vivian Theater Ede, Ede www.cultura-ede.nl

15-11-22

Nature Game door het Kasteelpark Kasteel Canneburch, vaassen www.onlinesocialgames.com 17-11-22

Jeroen van der Boom Nestlézaal, Nunspeet www.veluvinenunspeet.nl

17-11-22

Memento Mori Theater Lampegiet, Veenendaal www.lampegiet.nl 18-11-22

Orgelconcerten St. Nicolaaskerk, Elburg www.hervormdelburg.nl 19-11-22

Intocht Sinterklaas Centrum, Epe 19-11-22 Sinterklaasintocht Kerkplein 15, Putten 19-11-22

Achterhoekse Popmuziek Podium Doesburg, Doesburg www.podiumdoesburg.nl

25-11-22 t/m 7-01-23

Harderwijk op ijs Markt 1, Harderwijk www.harderwijkopijs.nl 26-11-22 t/m 27-11-22

Sinterklaasweekend Kasteel Cannenburch, vaassen 26-11-22

Pietenpret Kerkplein 15, Putten

7paginaPlaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
regio Veluwe Arjan Kristiaan Tel. 0317 - 41 85 41, Mob. 06 - 36 11 22 15 a.kristiaan@klussenier.nl, www.klussenier.nl Arjan Kristiaan Tel. 0317 - 41 85 41, Mob. 06 - 36 11 22 15 a.kristiaan@klussenier.nl, www.klussenier.nl In Wageningen en omgeving Tel. 0317 - 41 85 41, Mob. 06 - 36 11 22 15 a.kristiaan@klussenier.nl, www.klussenier.nl E + W Installatie - Timmerwerk Vloerisolatie - Renovatie - Ramen & Deuren Uw veelzijdige vakman * Deskundig advies In Wageningen en omgeving Ook voor levering en plaatsing van zonnepanelen Tel. 0317 - 41 85 41, Mob. 06 - 36 11 22 15 a.kristiaan@klussenier.nl, www.klussenier.nl Uw veelzijdige vakman In Wageningen en omgeving Tel. 0317 - 41 85 41, Mob. 06 - 36 11 22 15 a.kristiaan@klussenier.nl, www.klussenier.nl * Deskundig advies * VCA gecertificeerd * Vrijblijvende offerte *Geen voorrijkosten *Garantie In Wageningen en omgeving Tel. 0317 - 41 85 41, Mob. 06 - 36 11 22 15 a.kristiaan@klussenier.nl, www.klussenier.nl s e In Wageningen en omgeving Hij kent BOEF... nu Bowie nog! Laat jongeren kennismaken met méér cultuur. Ga naar cultuurfonds.nl/educatie BowieWaar ren jij mee? Ga naar rentegenkanker.nl

www.ermelobuitenleven.nl

Musis & Stads Theater, Arnhem www.musisenstadstheater.nl

Optreden: Heinoos doet normaal Theater de Heerd, Heerde www.dorpshuisheerde.nl

3-12-22

Folk University Jazzband Golfclub Hattem, Hattem www.jazznoordveluwe.nl

3-12-22

Plus Sintloop Lambert Dijkslagbaan, Heerde www.gemzen.nl

4-12-22

Monster Jam GelreDome, Arnhem www.monsterjam.com

9-12-22 t/m 10-12-22

Dickens Fair Centrum, Bennekom www.dickensfairbennekom.nl

9-12-22 t/m 10-12-22

Winter in de Vesting Smedestraat 16, Elburg www.winterindevesting.nl

9-12-22 t/m 10-12-22

Dickens Fair Bennekom 2022 Bovenweg, Bennekom www.dickensfairbennekom.nl

9-12-22

Kerstmarkt bij kasteel de Cannenburch Kasteel Cannenburch, Vaassen www.kerstmarktvaassen.nl

10-12-22

Winterfeest Putten Centrum, Putten

10-12-22

Kruimeltje Theater Lampegiet, Veenendaal www.lampegiet.nl

10-12-22

Kerstmarkt

Binnenstad, Doesburg www.kerstmarktindoesburg.nl 10-12-22

Paul van Vliet

Kulturhus EGW, Epe www.cultureelplatformepe.nl 14-12-22

Volkskerstzang

Dolfinarium Harderwijk, Harderwijk www.volkskerstzang.nl 16-12-22

Kerstconcert

Gote Kerk, Harderwijk www.harderwijksmannenkoor.nl 17-12-22

Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie Musis & Stads Theater, Arnhem www.musisenstadstheater.nl

17-12-22

Kerstmarkt

Voetgangersgebied , Ermelo www.ermelobuitenleven.nl

17-12-22

Mega Piraten Festijn GelreDome, Arnhem www.megapiratenfestijn.nl

18-12-22

SOUND OF CHRISTMAS Breede Beek, Nijkerk www.streamsbreedebeek.nl

19-12-22

Kerstzangavond Immanuëlkerk, Ermelo www.ermelosmannenkoor.nl

27-12-22

Professor Bombasticus Kasteel Doorwerth, Doorwerth 29-12-22

Marathon Klaverjassen Dorphuis De Wieken, Hulshorst www.nunspeet.nl

1-01-23

Hanzejaar Hattem Kerk Hattem, Hattem www.visithattem.nl

26-01-23

Op Volle Kracht - Femke Vernij Theater Het Hof, Arnhem www.theaterhethof.nl

28-01-23

Warkende Helden Live GelreDome, Arnhem www.warkendeheldenlive.nl

4-02-23

Meer dan mogelijk Theater Stroud, Putten www.theaterstroud.nl

10-02-23 t/m 12-02-23

Veluwse Wandeldagen

Ermelo, Elspeet, Putten en Elburg, Nunspeet 10-02-23

Martine Sandifort |Namasteetjes Theater Ede, Ede www.cultura-ede.nl

16-02-23

Stefano Keizers Nestlézaal, Nunspeet www.veluvinenunspeet.nl

21-02-23

Nu ik je zie

Theater Stroud, Putten www.theaterstroud.nl

1-03-23

PRINS VAN ORANJE

Breede Beek, Nijkerk www.streamsbreedebeek.nl

5-03-23

Suzan en Freek Theatertour Musis & Stads Theater, Arnhem www.musisenstadstheater.nl 9-03-23

DE LACHENDE DERDE Breede Beek, Nijkerk www.streamsbreedebeek.nl

10-03-23

Maarten van Rossem Theater Stroud, Putten www.theaterstroud.nl

12-03-23

Nienke Plas Theater Harderwijk, Harderwijk www.theaterharderwijk.nl

8pagina Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl
agendaHandel topkwaliteit en snelheid. luttershandel.nl Meer weten? Kijk op Meer weten? Kijk op parkinsonfonds.nl/brochure of scan de QR code. www.dier.nu De beste winkelwagenmunt die u kunt wensen reumanederland.nl/winkelwagenmuntje Meld je aan via STAMCELDONOR.NL WORD STAMCELDONOR MUST SEE

17-03-23

Elvis door Erwin Nyhoff Theater Harderwijk, Harderwijk www.theaterharderwijk.nl

23-03-23

Huisvrouwen bestaan niet Theater Lampegiet, Veenendaal www.lampegiet.nl

23-03-23

VOGELVRIJ

Breede Beek, Nijkerk www.streamsbreedebeek.nl

24-03-23

Zo vader Zo zoon Nestlézaal Veluvine, Nunspeet www.veluvinenunspeet.nl

Heden t/m 26-10-22

Staverdense huifkartocht Boerderij De Molen, Ermelo www.bezoekstaverden.nl

Heden t/m 29-10-22

“Expositie “ Sculpturen van oud gereedschap

Museum De Tien Malen, Putten www.detienmalen.nl

Heden t/m 30-10-22

Woest & Bijster Kunstfestival Natuurgebieden, Ede www.woestenbijster.nl

Heden t/m 13-11-22

Het SmaakPark Wandel & Lunch: Eetbare planten Het Smaakpark, Ede www.smaakparkede.nl

Heden t/m 26-11-22

Wandel & Lunch, ontdek de historie van de Mauritskazerne

Het Smaakpark, Ede www.smaakparkede.nl

Heden t/m 14-12-22

Wandelen met Vitality club Heerde Toeristisch Informatiepunt , Heerde www.visitheerde.com

Heden t/m 18-12-22

Verhalen van ooggetuigen Airborne Museum , Oosterbeek www.airbornemuseum.nl

Heden t/m 29-12-22

Wildspeurtocht, zie de Veluwe leeft Parkeerplaats Gortel, Emst www.vvvepe.nl

Heden t/m 31-12-22

11 vrouwen uit de historie van Nijkerk Museum Nijkerk, Nijkerk www.stichtingoudnijkerk.nl

Heden t/m 31-12-22

Expositie Sesamstraat

Oude Ambachten & Speelgoed Museum, Terschuur www.ambachtenmuseum.nl

Heden t/m 31-12-22

Zandverhalen Elburg J.P. Broekhovenstraat 9-11, Elburg www.zandverhalen.nl

Heden t/m 31-12-22

Escape Route Kasteel Doorwerth, Doorwerth www.glk.nl

Heden t/m 1-01-23

Kijk In avond Volkssterrenwacht, Bussloo www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Heden t/m 1-01-23

Atelier-Galerie en Beeldentuin San Galerie en Beeldentuin San, Putten www.ateliersan.nl

Heden t/m 1-01-23

NB-Coaching Nunspeet Beweegt Nunspeet beweegt, Nunspeet www.nunspeetbeweegt.nl

Heden t/m 1-01-23

Jogg Coaching Stichting Wiel, Elburg www.wiel.nl

Heden t/m 1-01-23

Workshop Koeien melken Boerderij Weelderen, Putten www.visitveluwe.nl

Heden t/m 1-01-23

De Donkey Picknick Theetuin , Hulshorst www.detheetuinvanhulshorst.nl

Heden t/m 1-01-23

Inloopstadswandeling Centrum, Elburg www.bezoek-elburg.nl

Heden t/m 1-01-23

PHG Boekenmarkt Markt , Putten www.phg-putten.nl

Heden t/m 1-01-23

Historische Wandeling Omgeving, Nunspeet www.natuurlijknunspeet.blogspot.com

Heden t/m 1-01-23

Zaterdagmarkt Marktplein, Epe www.visitveluwe.nl

Heden t/m 1-01-23

Warenmarkt Marktplein, Vaassen www.markt-vaassen.jimdofree.com

Heden t/m 1-01-23

Rondleiding Kaasboerderij Kaasboerderij Van Zeeburg, Nunspeet www.echteboerenkaas.nl

Heden t/m 1-01-23

Weekmarkt Markt , Huissen www.marktenmarkten.nl

Heden t/m 1-01-23

Uitgebreide rondleiding Brouwerij Eembier Brouwerij Eembier, Elburg www.eembier.nl

Heden t/m 1-01-23

Uilenballen Pluizen Bezoekerscentrum, Nunspeet www.bezoekerscentrumnunspeet.nl

Heden t/m 1-01-23

Tentoonstelling Anton de Komschrijver, strijder, wegbereider Nederlands Openluchtmuseum , Arnhem www.openluchtmuseum.nl

Heden t/m 24-02-23

Rondleiding Burg Bieren Burg Bieren Brouwerij, Ermelo www.burgbieren.nl

www.carcare-bovenkamp.nl info@carcarebovenkamp.nl

9paginaPlaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
regio Veluwe www.tuinenboomspecialisten.nl Dalweg 38 Doorwerth Tel.: 0621852118 Bennekomseweg 38-40 6866DE Heelsum 0317 – 313 686
GRATIS PROMOTIE VOOR UW UNIEKE EVENEMENT? agendavrijetijd Meld het aan Voor de leukste evenementen bij jou in de regio Volg ons ook op
Bent u op zoek naar een gastouderopvang bij u in de buurt? www.daphnesdeugnietjes.nl kinderen van 0 t/m 4 jaar. • Huiselijke sfeer • Kleinschalige opvang • Maandag t/m vrijdag • Tijden in overleg met ouders/verzorgers AANNEMERSBEDRIJF H.WILLEMSEN TECHNO BOUW Het Vlot 10 • 6846 MA Arnhem Tel: 026 3514454 • 06 48340970 www.hwillemsentechnobouw.nl Aannemersbedrijf BOUWEN VOLGENS AFSPRAAK MarcelPolman Vendelier69 6866 EP Heelsum marcel.polman73@gmail.com Tel:06-53861603 Dé makelaar van Oosterbeek en omgeving Van Gelre makelaardij is dé makelaar voor Oosterbeek en omgeving! Wij richten onze dienstverlening met name op de plaatsen Oosterbeek, Doorwerth, Heelsum, Renkum, Heveadorp, Wolfheze, Arnhem, Wageningen en Velp. In deze plaatsen hebben we ruime ervaring met de verkoop (en aankoop) van woningen, hebben we reeds vele huizen getaxeerd en in deze regio weten we precies wat werkt en wat niet. Wilt u gebruik maken van onze expertise, neemt u dan gerust contact met ons op. Een overzicht van onze diensten • Aankoop • Verkoop • Gratiswoningcheck • Seniorenwonen • OpenHuis • Taxatie Atelier Albert Ziëck Renkum Kunst & Tattoo www.decozzi.nl Tel. 06 - 20578779 Ik luister... Lig je te piekeren? Praten lucht op! anoniem dag en nacht of chat via deluisterlijn.nl 0880767 000 Lig je te piekeren?

Spetterend Kasteel Rosendael: ook in december een bron van vermaak!

Tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal liggen kasteel Rosendael en het bekende park met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen. Al eeuwenlang zijn kasteel en park een bron van vermaak. Ontdek het allemaal met de ‘Beleef! Plattegrond’. Waar vind je de grootste middeleeuwse donjon die in Nederland bewaard is gebleven? Precies, bij kasteel Rosendael! Het kasteel brengt je naar voorbije tijden van Gelderse graven en hertogen.

Van maart t/m oktober is kasteel Rosendael één van de prachtige locaties waar maandelijks de Trotsmarkt plaatsvindt op de derde zondag van de maand.

Maar in december vormt het mooie kasteel en park Rosendael een heel weekend lang hét decor van een bijzondere Winterfair.

Winterfair 2022

Op zaterdag 3 en zondag 4 december is landgoed Rosendael het toneel van een bijzondere “December Winter Cadeau Fair”. Tal van winterse activiteiten en uniekeproductenzijntevindenineensprookjesachtige omgeving. Deze fair, vol warmte en liefde, is een absolute aanrader.

De organisator, Trots Event Concepts zal in december samen met de bewoners van het kasteel een mooie “Cadeau Fair” organiseren. Een fair vol met de mooiste en lekkerste presentjes voor in de zak van de Sint of voor onder de kerstboom. In een mooi aangeklede

omgeving en uitgelicht kasteel kan je genieten van fijne muziek en bijzondere activiteiten voor jong en oud.

Alles wat je deze winter mag verwachten van heerlijke Glühwein tot de fijnste en verse delicatessen. Daarnaast vind je warme en hippe mode, sieraden, edelstenen en prachtige creaties om je huis nog mooier te maken. Eerlijke en het liefst homemade vervaardigde producten die zowel mooi, origineel en smakelijk zijn. Standhouders presenteren op een fantasierijke manier en met passie hun producten.

Kinderen kunnen heerlijk verwarmd hun creativiteit de vrije loop laten. Een creatieve inpakservice staat klaar om jouw cadeau nog specialer te maken. Alles met het thema van de winter met een knipoog naar de komende maanden en het voorjaar. Dus alles voor een heerlijk familie uitje bij het bijzondere en ook te bezoeken kasteel Rosendael. Deze Winterfair mag je zeker niet missen! Beleef, proef en ruik de winterse sferen bij kasteel & park Rosendael. .

Uitagenda kasteel & park Rosendael:

Zondag 16 oktober

Trotsmarkt

Woensdag 19 oktober

Hoe word ik een prins of prinses

Vrijdag 28 oktober

Professor Bombasticus

Zondag 6 november

Ontmoet de kasteelbewoners

Zondag 27 november

Workshop kleur-, Mood & Styleboard

Zaterdag 3 december

Winterfair

Zondag 4 december

Winterfair én ontmoet de kasteelbewoners

Voor meer informatie en tickets

kijk op onze website .

Feiten & cijfers

Kasteel & park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal

Zaterdag 3 en zondag 4 december 2022

026-3644645

Entree winterfair: € 4,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen

Parkeren: Gratis

www.glk.nl/rosendael

11paginaPlaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
 December Winter Cadeau Fair 
P
Gebruikt u bloedverdunners? Vraag dan de gratis Antistollingspas aan. www.antistollingspas.nl VRAAG GRATIS AAN
Jijaan deslagals commercieel intercedent? Werken bij een specialist in de groenbranche Informele bedrijfscultuur Doorgroeimogelijkheden Veel meer dan een bureaubaan! Vacature Junior Commercieel Intercedent, Renkum Ben jij klaar om in het intercedent-vak te duiken? Wij zoeken iemand die van A tot Z de commerciële wereld van het groen wil leren kennen. Neem voor meer informatie contact op met Rick. Bel 06 - 39 01 36 27, mail naar info@baneninhetgroen.nl of bekijk de vacature op onze website. Zijpendaalseweg 26-28 . 6814 CL Arnhem . www.watermuseum.nl Kikker is verdwenen: maak de juiste toverdrank! Achttien jaar lang waakte de kikkerkoning over de waterspeelplaats bij het Nederlands Watermuseum. Op een dag was hij verdwenen. Nu zijn we op zoek naar een troonopvolger. Maar zo’n troonopvolger komt er niet zomaar, daar is wat toverkracht bij nodig! Help jij mee om goede toverdrank te maken deze herfstvakantie? Scan voor actuele tijden en prijzen! > De wereld wordt rookvrij Wen er maar aan Ontdek hoe de wereld rookvrij wordt op rookvrij.nl Bescherm de natuur in Nederland! Word nu lid op natuurmonumenten.nl en ontvang 4 x per jaar het magazine Puur Natuur

Nu te zien in Museum Arnhem

De tentoonstelling Tenminste Houdbaar Tot laat de verschillende manieren zien waarop kunstenaars vanaf de 17de eeuw tot nu de natuur verbeelden. Er zijn werken die de uit buiting van land en van mensen die erop leven aan de kaak stellen, vroeger en nu. Andere ver beelden een duurzame toekomst voor al het leven op Aarde. (t/m 29 jan 2023)

Van Links Naar Rechts presenteert een inclu siever beeld van het Interbellum dan voor heen. Herontdekkingen van progressieve kunstenaars zoals Berthe Edersheim, Harmen Meurs en Nola Hatterman, die voorheen let terlijk en figuurlijk links bleven liggen, worden getoond tegenover bekende namen als Wil link, Raoul Hynckes en Pyke Koch. (t/m 20 nov 2022)

Met Open geeft Museum Arnhem een impuls aan de educatieve traditie, die door Pierre Jans sen is gestart. Pierre Janssen was directeur van het museum van 1969-1982. De op beleving

gerichte presentatie biedt bezoekers een ver diepende kijkervaring en nodigt uit werken op verschillende manieren te ervaren en deze er varingen actief met elkaar te delen. (t/m 1 jan 2024)

In Tuin Museum Arnhem, de beeldentuin, zijn kunstwerken van onder anderen Maria Roosen, Louie Cordero, Monika Dahlberg en Henry Moore te zien. Genieten kan ook zonder museumticket, want de tuin, de museumwin kel en Café Pierre zijn tijdens openingstijden vrij toegankelijk.

Kijk voor meer informatie, activiteiten en tickets op museumarnhem.nl

Nederlands Watermuseum

Verborgen in én onder park Sonsbeek, op korte loopafstand van Arnhem centrum en station Arnhem Centraal, ligt het Ne derlands Watermuseum. Een interactief museum over alle aspecten van water. Een écht doe-museum waar je van alles te we ten komt over o.a. dijkbeheer, drinkwater, grondwater en watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Hoeveel liter wa ter denk jij dat je per dag verbruikt? Kom en ontdek de wondere wereld van water!

Het museum is het hele jaar door open en tijdens schoolvakanties zijn er aanvul lende leuke en leerzame activiteiten voor kinderen. Trek een labjas aan en experi menteer als een échte waterprofessor! Je kunt er ook terecht voor kinderfeest

jes, schoolprogramma’s, zakelijke mee tings en events of durven jullie de uit daging aan en spelen jullie Escaperoom Waterproof?

Geniet op het terras of in de serre van Grand Café Aan de Beek van het prachtige uitzicht en een heerlijke kop koffie, lunch of borrel.

De houtkachel stoken met overlast, dat wil toch niemand?

De warmte, de gezelligheid, wegdromen in dansende vlammen van de houtkachel, wie wil dat niet? Nou, als je niet goed stookt zullen uw buren, uw buurt, denken “Wij!”.

Als je een houtkachel stookt doe het dan goed. Maar hoe weet je of je goed stookt? Volg de cursus “stoken zonder overlast” . Aanmelden kan via info@skantiek.nl

Van te voren zeggen veel cursisten “ik stook best goed maar kan vast wel wat leren”. Na het volgen van de cursus zeggen ze “dat viel best tegen, ik heb een hoop geleerd”. Dat zit altijd op minder overlast en minder emissie van schadelijke stoffen.

De belangrijkste punten om goed te stoken.

1 Gebruik goed droog hout ( max 15% vocht, koop een vochtmeter)

2 Kloof hout goed, niet te dik (7-8cm max)

3 Steek de kachel aan via de Zwitserse methode (https://bewuststoken.eu/houtkachelaansteken-de-zwitserse-manier-van-stoken/)

4 Zorg voor voldoende lucht (knijp de kachel niet)

5 Volg het stookalert (https://www.rivm.nl/ stookalert)

Een stoker die zo stookt en een ABCAT houtrook katalysator (zelfde idee als in de auto)gebruiktkannogschonerstoken.Opde meeste kachels is die achteraf te monteren.

Afhankelijk van de kachel kan er zomaar een factor 200-300, qua schadelijke emissie, tussen goed of slecht stoken zitten!

Moeilijkteleren?Datvaltergmeemaarjemoet hetweleenkeergoeduitgelegdkrijgen.Opde cursus “stoken zonder overlast” of door het stookbrevet te gaan halen, In het stookbrevet leert je in 2 avonden alles over goed stoken in de houtkachel en wat daar voor nodig is. Als je een houtkachel stookt, doe het dan goed!

Natuurbegraafplaats vlakbij klooster

ARNHEM - Op de grens van Arnhem en Oosterbeek zijn de zusters van abdij Ko ningsoord een natuurbegraafplaats be gonnen. Voormalige maisakkers verande ren in een prachtig natuurgebied, waar men in alle rust kan wandelen. Hier kan iedereen, ongeacht geloof of afkomst, zich in de natuur laten begraven.

Altijddurende grafrust

De verbondenheid met de natuur, veran dering van de seizoenen, geluiden om u heen - het geeft troost. Een boomschijf met inscriptie dient als natuurlijk gedenk teken. De graven zijn ruim gesitueerd, er is geen onderhoud nodig en graven worden niet geruimd. De kosten zijn eenmalig. Dat geeft rust en het bespaart nabestaanden een moeilijke beslissing in de toekomst.

Meer informatie

Het informatiecentrum is dagelijks ge opend, ook in het weekend. Kijk in de on line agenda voor komende rondleidingen en activiteiten. Maak vrijblijvend een af spraak of kom een keer wandelen. T. 0263036000 | info@koningsakker.nl | www. koningsakker.nl

GEVEN OM MOLENS IS GEVEN AAN MOLENS molenfonds.nl Knuffelhormoon aanmaken? leprastichting.nl/aanraken

vrijetijdpuzzel

Woordzoeker

Puzzel mee en win leuke prijzen!

• BEUKENNOOTJES

• BLAD

• BOLLEN

• PLANTEN

• FRIS

• GROEN

• HANDSCHOENEN

• HERFSTBOTER

• HERFSTWEER

• KACHEL

• KALE BOMEN

• KASTANJE

• KLEURENPRACHT

• KNUS

• LANGE NACHTEN

• LEVERTRAAN

• MANTEL

MIST

• OKTOBER

• PANTOFFELS

Het hotelarrangement:

Puzzel mee en win een all-in overnachting in All-in Family Resort Preston Palace voor 2 personen. Aankomst van zondag t/m donderdag.

Dit gezellige familiehotel bevat vele faciliteiten onder één dak. Zoals Riviera subtropisch zwemparadijs, Boardwalk kermis, vele terrassen, gezellig entertainment, diverse restaurants en takeaways, Preston Palace Central en Black rock met vers gebak en luxe koeken. Een unieke all-in belevenis voor iedereen! www.prestonpalace.nl

De overgebleven letters vormen de oplossing

Max

15paginaPlaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant Onderhoudsarme Tuinbank 160 cm Gemaakt van staal met composiet planken Deze tuinbank wordt in 1 geheel geleverd in de kleur mat zwart met antraciet plank (zie foto) t.w.v. € 799,- Houtcomposietdiscount.nl MAAK 2X KANS OP 6 TICKETS VOOR F1 EXPERIENCE, RACELOUNGE ZO DOET U MEE! LOS DE PRIJSPUZZEL OP. U kunt uw oplossing tot 31 januari 2023 als volgt doorgeven: spreek uw oplossing in door te bellen naar 0909-5010594 of sms TIJD [spatie]oplossing naar 3553 (€ 0,45 per gesprek/ontvangen bericht excl. gebruikelijke telefoonkosten). Prijswinnaars krijgen bericht. Voor spelvoorwaarden zie: www.mdh-uitgeverij.nl/spelvoorwaarden 2x 6 tickets: F1 simulator Experience Versla in een echte formule 1 simulator jouw 5 vrienden op circuit Zandvoort of Monaco en wordt de nieuwe
Verstappen! www.eventsopdeveluwe.nl
NajaarDOE MEE EN BEL: 0909-5010594
.
• SCHEMEREN • SFEER • SPINNEN • ZWAMMEN HOOFDPRIJS 4 X 1 ALL-INCLUSIVE OVERNACHTING VOOR 2 PERSONEN BIJ PRESTON PALACE BOLLENPLANTEN LANGENACHTENH THCARPNERUELK MISTRSPINNENK RKALEBOMENENA BEUKENNOOTJES LREFWFHKRSTMT ELBFTCFTGLOMA HERFSTBOTERAN CTKDFEMBTBEWJ ANNFRISENNLZE KAULEVERTRAAN HMSCHEMERENPD © Sanders puzzelboeken MAAK 1X KANS OP EEN ROBUUSTE ONDERHOUDSARME TUINBANK TUINBANK Je ziet het vaak niet aan ze, maar kinderen met een nierziekte hebben het zwaar. Jonge helden zijn het. Geef voor een toekomst waarin we nierziekten kunnen genezen. Ga naar nierstichting.nl “De Antistollingspas geeft me een veilig gevoel” www.antistollingspas.nl “De Antistollingspas geeft me een veilig gevoel”

luisterboeken & e-books • boeken op onderwerp voorleesfilmpjes • lezen en luisteren met Yoleo • info voor werkstuk & spreekbeurt oefenen met taal en rekenen en nog veel meer!

www.bibliotheekveluwezoom.nl/jeugd

Voor iedereen is er een passende baan te vinden Een greep uit onze vacatures!

MEDEWERKER WEGENBOUW

Je repareert scheuren in het wegdek.

Je begint vroeg en maakt veel uren.

Samen met de jongens op pad. Ervaring niet vereist!

PRODUCTIEMEDEWERKER PARTTIME/FULLTIME:

We hebben diverse bedrijven die opzoek zijn naar productiemedewerkers.

Je kan hierbij denken aan werk in de wasserette of bij een bedrijf in de staalbouw.

Het is gewoon in dagdienst en parttime werken is bespreekbaar!

AANPAKKER:

Werk je graag met je handen? Dan is er altijd werk.

Straatwerk, sloopwerk, groen voorziening, de keuze is aan jou!

Je scheiding goed geregeld!

Als je uit elkaar gaat, komt er veel op je af. Alles is ineens onzeker en je emoties kunnen het maken van afspraken behoorlijk in de weg staan. Een mediator weet wat er moet worden geregeld en kan je daarbij helpen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

○ hoe je financiële situatie er na scheiding uitziet

○ of je wel of niet in het huis kan blijven wonen

○ een ouderschapsplan opstellen

○ verdeling van de pensioenen

Als je kinderen hebt stellen we samen een goed uitvoerbaar ouderschapsplan op, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de onderlinge relatie na scheiding. Je blijft tenslotte allebei ouders.

Scheiden via een mediator gaat sneller, omdat je met elkaar in gesprek blijft. Bovendien is het voordeliger dan wanneer je allebei een advocaat moet inschakelen.

Sandra Winters, mediator bij Bmiddl.nl, begeleidt alles rondom de scheiding. Bel direct: 06 - 42182036

Voor meer informatie: www.bmiddl.nl

Zekerheid in onzekere tijden

100 UUR GEWERKT = € 100,- VOOR JOU! info@effectief.nu | www.effectief.nu WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR NIEUWE UITZENDKRACHTEN! DRAAG JIJ IEMAND AAN?
word nu GRATIS lid van de Bibliotheek! wist je dat kinderen tot 18 jaar GRATIS lid zijn?