VTK Stedendriehoek - Zutphen

Page 1

In Zutphen is ‘Van alles aan de Hanze’

Op zoek naar een geheime uitgang in een Hanze Escape Event. De diepte in tijdens het Hanze Symposium. Unieke topstukken uit de Hanzetijd bewonderen in het museum. En lekker uit je dak gaan tijdens 24 uur Hanze. Dit jaar viert Zutphen uitgebre ‘de Hanze’, samen met acht andere Hanzesteden –

Walderstraat 5, Lochem - 0573 215056

Hattem, Kampen en Zwolle. Het is een ode aan de Hanzetijd – dé gouden eeuw van Zutphen - met een omvangrijk programma van evenementen en activiteiten voor jong en oud, gedurende het hele jaar. Wat er allemaal te beleven is vind je op . Eén ding is zeker: in Zutphen is dit jaar ‘van alles aan de Hanze’. .

Uitgave van MDH Uitgeverij

Oplage: 14.000

Totale oplage regio Steden-Driehoek: 88.000

Vrijetijdpuzzel

Kijk snel op de puzzelpagina! en WIN!

IJsselbiënnale 2023; Kunst, cultuur en natuur langs de IJssel!

De IJsselbiënnale (IJB) is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met unieke, verrassende, soms activistische kunstwerken langs de IJssel met een uitgebreid cultureel programma Nevengeul op diverse locaties langs de route van Ellecom tot Kampen! Je kunt van 17 juni t/m 17 september 2023 fietsend of wandelend volop genieten van kunst, cultuur én natuur. In de buitententoonstellingenzijn27tijdelijke,monumentale kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien, op buitengewone plekken in het IJssellandschap. Een fietsroute van ruim 100 kilometerleidtbezoekerslangsheeluiteenlopende, unieke kunstwerken. Voor de kunstenaars is de IJsselvalleiwerk-enonderzoeksgebied,atelier,muze én podium.

Tweede Buddy Obstacle Run

Op zaterdag 24 juni vindt voor de 4e keer de Buddy Run zomereditie plaats. Ook deze editie zal weer bestaan uit een drietal afstanden: er is een 3,5 km parcours, een parcours van 7 km en voor de hardcore obstacle runners een 11 km parcours. De twee kortere parcoursen zijn geschikt gemaakt voor de gehandicapte sporter. Net als bij de eerdere edities van de Buddy Run zetten we ons hier weer in voor meer onderzoek naar de Ziekte van Batten. Deelnemers kunnen zich door middel van een speciale sponsorpagina laten sponsoren door vrienden en bekenden om geld in te zamelen voor dit mooie doel.

Walderstraat 5, Lochem - 0573 215056

1 pagina Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl
Ronde van Zutphen Puzzel pagina 3 De Vrije Slag door Zutphen pagina 9 Vrijetijdagenda pagina 10-11 pagina 19
ï nr. 1 ï 2023
regio Steden-Driehoek Jaargang 14
/vrijetijdkrant  www.vrijetijdkrant.nl
Zutphen
www.keukenhuislochem.nl
www.keukenhuislochem.nl
www.pavilionrex.nl G.SCHRIJVER
GROOTHANDEL IN OUD PAPIER, IJZER METALEN & PLASTIC FOLIE Vlijtseweg 212 7317 AN Apeldoorn Tel: 055-5216363 Al Wij betalen u een eerlijke prijs! Openingstijden: van maandag t/m vrijdag 7.30 uur tot 17.00 uur, zaterdag van 8.00 uur tot 12.00 uur 62
B.V.

De Ronde van Zutphen: Uniek schouwspel terug in de binnenstad

de

Op zondag 11 juni 2023 vindt na een pauze van drie jaar in de historische binnenstad van Zutphen opnieuw voor de 57e keer ‘De Ronde van Zutphen’ plaats. De wielerronde van Zutphen is een geweldig evenement, om onder het genot van een hapje en een drankje op een terrasje op de markt, de plaatselijke fietshelden van Zutphen en verre omgeving van dichtbij mee te maken.

Parcours

De start vindt plaats op de Zaadmarkt, waarna de renners over de kasseien langs de terrassen van de Houtmarkt links af de lange Hofstraat inslaan. Na passage van het oude en nieuwe stadhuis richting de Martinetsingel waar de rechtbank Gelderland gepasseerd wordt. Linksaf door de Pelikaanstraat komen de renners weer terug op de Zaadmarkt met de finish nabij de fontein. De ruimte rondom het parcours is geheel vrij te bezoeken en op de markten afgezet met dranghekken. Daar zijn twee lokaties met oversteekplaatsen gemaakt zodat je vrij kunt lopen langs het parcours.De organisatie staat onder auspiciën van de KNWU waarbij de Gemeente Zutphen een evenementenvergunning heeft afgegeven. Tijdens de wedstrijden is het NIET toegestaan om over te steken.

14.00 en 16.00 uur

Om 14.00 uur vindt de start plaats van de dames verenigd in de Women Cycling Series met o.a. junioren, nieuwelingen, elite, belofte en amateurs over een afstand van 50 km. Om 16.00 uur start de Sportklasse, Elite , Amateurs en Nieuwelingen over een afstand van 80 km.

Colofon

Zware koers

Komt allen kijken naar deze prachtige koers door onze historische binnenstad! De Ronde van Zutphen is bekend en volgens sommigen zelfs berucht. Het is een wedstrijd waarbij geen enkele meter gemakkelijk verloopt, met veel bochten en natuurlijk het vals plat en de klinkers. Dit zorgt elk jaar weer voor een waar spektakel in Zutphen. Het zware parcours veroorzaakt vaak een grote schifting in het peloton waardoor er een open strijd ontstaat. Een open strijd die wordt gewonnen door de sterkste. Dat maakt de Ronde van Zutphen een geweldig koers om te rijden en om als toeschouwer vanuit de terrassen te aanschouwen. Voor bezoekers is overal langs de route een mooie plek te vinden om de koers te bekijken. Echter, in het stadscentrum gebeurt het, daar ligt

Uitgeverij: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2, 7007 CP Doetinchem

 0314 - 36 11 30

 www.mdh-uitgeverij.nl

 info@mdh-uitgeverij.nl

Opmaak:

MDH Uitgeverij

 www.mdh-uitgeverij.nl

 www.vrijetijdkrant.nl

 info@vrijetijdkrant.nl

de oplopende kasseienstrook en zijn verschillende horecagelegenheden te vinden.

Organisatie

De organisatie van de Ronde door Zutphen ligt weer in de vertrouwde handen van Date Bosma en Stan Hompe van Wielersportvereniging ETP Zutphen in samenwerking met de KNWU. .

Feiten & cijfers

 Ronde van Zutphen

 Binnenstad van Zutphen

 Zondag 11 juni 2023

 14.00 – 15.30 Dames koers (50 km.)

16.00 – 20.00 heren koers (80 km.)

 https://www.etp-zutphen.nl/rvz

Verspreiding: Spotta

Voor klachten over de bezorging kunt u terecht bij:  www.spotta.nl  kwaliteitsbeheer@spotta.nl

 twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant

Druk: Janssen Pers

Redactie: MDH Uitgeverij

NB: Drukfouten voorbehouden. Evenementen en data zijn onder voorbehoud. De agenda wordt met veel zorg samengesteld, het is echter altijd mogelijk dat er wijzigingen plaats vinden of dat een evenement niet doorgaat. Kijk daarom altijd op de website van het evenement voor meer informatie. Vrijetijdkrant wijst elke aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van een vermelding af.

Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl

3
pagina
OUTDOOR specialist &caravan Jòuw www.holidaysport.nl • 0573-253795 • Lochem • info@holidaysport.nl

IJsselbiënnale 2023; haal je hart op deze zomer en stap op de fiets

De IJsselbiënnale (IJB) is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met unieke, verrassende, soms activistische kunstwerken langs de IJssel met een uitgebreid cultureel programma Nevengeul op diverse locaties langs de route van Ellecom tot Kampen! Je kunt van 17 juni t/m 17 september2023fietsendofwandelendvolopgenietenvankunst,cultuurénnatuur.Driezomermaanden lang is het ‘feest’ langs de IJssel.

In de buitententoonstellingen zijn 27 tijdelijke, monumentale kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien, op buitengewone plekken in het IJssellandschap. Een fietsroute van ruim 100 kilometer leidt bezoekers langs heel uiteenlopende, unieke kunstwerken. Voor de kunstenaars is de IJsselvallei werk-enonderzoeksgebied,atelier,muzeénpodium.De IJsselbiënnale is een initiatief van Kunstenlab Deventer. Na de twee succesvolle edities van 2017 en 2021 weten steeds meer liefhebbers uit Nederland, België en Duitsland hun weg naar de IJsselvallei te vinden.

Samenwerkingen

De IJsselbiënnale werkt samen met heel veel partners in de regio, zoals water- en landschapsbeheerders, gebiedsontwikkelaars, ingenieursbureaus en overheden. Zij zetten graag hun kennis en ervaring in en spelen een belangrijke rol bij het vinden van al die bijzondere locaties en het mogelijk maken van de realisatie van de buitententoonstelling.

Grondtonen

Tijdens de IJsselbiënnale staat de impact van klimaatverandering op het landschap centraal. Dit jaar wordt ingezoomd op aarde, bodem en grond onder

Sterke ontwerpen die zich ontvouwen tot unieke keukens

De keukens van Keukenhuis Lochem komen tot stand door middel van de perfecte vertaling van de wensen van de klant, onze persoonlijke aanpak en onze jarenlange ervaring. Hierdoor ontstaan sterke ontwerpen en unieke keukens.

Scan de QR-code en bekijk onze keukens.

Walderstraat 5, 7241 BH

de overkoepelende titel ‘Grondtonen’. Maar dat is niet het enige. In 2023 wordt tegelijkertijd ook het Hanzejaar uitgebreid gevierd. De IJB-fietsroutes leiden je langs 15 gemeenten waarvan zes ook Hanzesteden zijn. De route is opgedeeld in vijf etappes, dus je hebt voldoende tijd voor een natuurwandeling, het bezoeken van een van de (Hanze)steden en een hapje en drankje onderweg.

Unieke locaties

HetthemavandeIJsselbiënnaleiszeeractueel.Kunstenaars zijn in staat om je als bezoeker te verrassen, uit te dagen of op een ander been te zetten. De locaties waar de kunstwerken staan zijn bijzonder. Iedere keer als je afstapt ga je weer op ontdekking. Ook leer je de IJsselvallei goed kennen en zie je hoe belangrijk de bodem is voor onze toekomst.

Nevengeulprogramma – langs de route

In dorpen en steden en langs de route is tijdens de IJsselbiënnale een uitgebreid cultureel programma te bezoeken. Met liveoptredens (theater, muziek, dans en meer); tentoonstellingen en groepstentoonstellingen met kunstwerken van o.a. beeldende kunstenaars uit de regio; samenwerkingen met culturele instellingen en musea; en natuurlijk leuke, verrassende Hanzeactiviteiten. Ook zijn er bijzondere activiteiten rond kunstwerken en kunstenaar; de IJB-Specials. Kies jouw moment voor die heerlijke zomerse fietstochten door de IJsselvallei en geniet van zoveel bijzondere momenten. De IJsselbiënnale 2023 is van 17 juni t/m 17 september. .

Feiten & cijfers

 IJsselbiënnale

 17 juni 2023 tot en met 17 september 2023

 Organisatie: Stichting IJsselbiënnale

 IJsselbiennale IJsselbiennale

 www.ijsselbiennale.nl

5 pagina Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl  twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
Foto: The Way Of Soil van Elmo Vermijs door Jeroen Ilbrink Foto: Hattem, 2084 van Edwin Zwakman Foto: IJB Special Thee Ceremonie bij The Way of Soil Foto: The Rich Will Survive van Adrien Tirtiaux door Gerlinde Schrijver
Lochem • info@keukenhuislochem.nl • 0573 215056 vind ons op onze socials:
ZATERDAG: 6
van 10.00-16.00 uur
INLOOP
MEI 2023 Welkom

Museum Boer Kip in Zutphen

Herman Kip, boer en naïeve schilder, beschilderde borden, vazen, melkbussen tafels, kasten etc. Tot zijn dood leefde hij als kluizenaar. Van zijn bezit is een museum gemaakt, beheerd door vrijwilligers.

Een film over hem en een rondleiding door het museum laten deze bijzondere collectie zien.

Opening museum 29 april.

Entree: 3 euro p.p.

Adres: Oude Touwbaan 26 in Zutphen. www.museumboerkip.nl

LA JOIE SCHOONHEIDSSALON BIEDT ALLES OP HET GEBIED VAN BEAUTY ONDER ÉÉN DAK

Wij zijn gespecialiseerd in: huidverbetering, huidverjonging, massages, ontharen en bodycontouring.

Daarnaast hebben wij een professionele nagelstudio, bieden we cosmetische pedicures en kun je terecht voor wenkbrauwenen wimperbehandelingen.

Ultiem ontspannen met weldadige behandelingen.

Laat je opladen zodat je energiek en stralend de deur uitgaat!

La Joie Instituut voor Huidverbetering

Lange Hofstraat 31

7201 HT Zutphen

Website: www.lajoie.nl

Welkoop. Dierspecialist.

Je dier hoort er helemaal bij. Daar wil je goed voor zorgen. Welkoop helpt je daarbij. In al onze winkels vind je een gediplomeerd dierspecialist. Daar kun je altijd even binnenlopen. Voor advies over de juiste voeding. Of om te vragen wat je allemaal nodig hebt. Handig, bijvoorbeeld als je een puppy of kitten krijgt.

Maar jouw dierspecialist doet meer. Zoals helpen bij het bestrijden van vlooien en het voorkomen van wormen en teken. Je kunt er ook terecht voor handige services. Bijvoorbeeld nagels knippen, gewichts- of gebitscontrole. Alles voor een gezond dierenleven. Dus kom gewoon langs. En breng je dier gerust mee.

Kijk voor al onze services op: welkoop.nl/dierspecialist

Onze services om goed voor je dier te zorgen.

• Weegservice • Voedingsadvies

• Welkomstpakket – Gratis

• Nagelknipservice

• Gezondheidscheck

• Huid- en vachtconsult

• Vakantiecheck

• Gewichtsconsult

Open ook een wereld. Steun ons met uw nalatenschap.

Welkoop Zutphen Pollaan 50K 7202 BX, Zutphen 0575 - 54 81 89
KNGF opent werelden geleidehond.nl/erfenis

Buddy Obstacle Run op 24 juni

Op zaterdag 24 juni vindt voor de 4e keer de Buddy Run zomereditie plaats. Ook deze keer zal de start en finish bij Boerderij Klein Graffel in Warnsveld zijn. In het nabijgelegen natuurgebied vol bos en water zullen weer tal van uitdagende hindernissen worden gebouwd die alle sportievelingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen.

En met alle sportievelingen bedoelen wij ook echt alle! Want de Buddy Run is de enige inclusieve obstacle run die ook toegankelijk is voor gehandicapte sporters. Deze zogenaamde G-sporters kunnen samen met hun buddy het parcours aanvallen. En er zijn zelfs hindernissen die toegankelijk zijn met een rolstoel!

3 afstanden

Ook deze editie zal weer bestaan uit een drietal afstanden: er is een 3,5 km parcours, een parcours van 7 km en voor de hardcore obstacle runners een 11 km parcours. De twee kortere parcoursen zijn geschikt gemaakt voor de gehandicapte sporter. Maar wees gerust, onze parcoursbouwers zullen ervoor zorgen dat alle parcoursen genoeg fysieke en mentale uitdagingen bieden voor alle deelnemers!

Houd er dan ook rekening mee dat een nat pak een reële mogelijkheid is. Klein tipje van de sluier willen we wel vast oplichten... in de nieuwe editie hebben we een nieuwe dimensie toegevoegd en die heeft alles te maken met modder.

Ziekte van Batten

Net als bij de eerdere edities van de Buddy Run zetten we ons hier weer in voor meer onderzoek

naar de Ziekte van Batten. Deelnemers kunnen zich door middel van een speciale sponsorpagina laten sponsoren door vrienden en bekenden om geld in te zamelen voor dit mooie doel. Het opgehaalde geld wordt door de Stichting Batten gebruikt om een driejarig project onder leiding van dokter Peter van Hasselt in het WKZ Kinderziekenhuis in Utrecht te helpen financieren. De deelname van Batten patiënten aan dit soort onderzoeken is intensief en een belasting voor zowel de patiënt als het gezin. Beat Batten biedt hier ondersteuning om de drempel aan het meedoen aan dit belangrijke onderzoek te verlagen en de Buddy Run Warnsveld levert hier graag een financiële bijdrage aan.

Eigen trainingslocatie

Naast de organisatie van de Buddy Run heeft de Stichting Battle4kids sinds het voorjaar van 2022 ook een eigen trainingslocatie waar kinderen en volwassenen met een beperking of speciale behoefte samen met onze trainers kunnen trainen. In 2022 hebben we al veel kinderen mogen verwelkomen op onze trainingslocatie en mogen uitdagen op hun eigen niveau. Naast kinderen met autisme, ADHD hebben we in 2022 ook een sport en speldag georganiseerd voor meervoudig gehandicapte kinderen, geweldig!

Kaartverkoop

Heb jij inmiddels zin gekregen in een sportieve uitdaging waarmee je ook meehelpt in de strijd tegen een slopende kinderziekte? De kaartverkoop voor de Buddy Run is inmiddels gestart. Ga naar https://www. buddyrun.nl om jouw ticket te bestellen. Zin om als Buddy mee te doen? Ook dit regel je eenvoudig via onze site. Beide mag uiteraard ook. En heb je zin om met je gezin, vriendengroep of collega’s mee te doen? Ook dit kan allemaal bij de Buddy Run. We zien je graag op 24 juni aan de start in Warnsveld! .

Feiten & cijfers

 Buddy Obstacle Run

 Vordenseweg 1, Warnsveld

 Zaterdag 24 juni 2023 09:00 - 15:00 uur

 Afstanden: 3.5, 7 en 11 kilometer

 Aantal obstakels: 33 Warming up: Vordenseweg 1, Warnsveld (start-/finishlocatie)

 Aantal deelnemers: 1.000

P Parkeren: beperkt

 https://buddyrun.nl

7 pagina Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl  twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
Van Essen Kollergang 12 6961 LZ Eerbeek 0313-65 69 09 eerbeek@van-essen.nl www.van-essen.nl Altijd Banden en Autoservice Bandenservice Autoservice Occasions
Vierakkersestraatweg 11 7233 SB Vierakker Mobiel: 06 - 22 073 702 Tevens diverse betaalbare en gebruikte auto’s op voorraad. Ook uw adres voor onderhoud en APK van alle merken. HANDELSONDERNEMING/AANNEMERSBEDRIJF Wij kunnen nu ook uw automatische versnellingsbak spoelen. Antinkweg 4, 7255 NV Hengelo GLD T 06 20239881 | info@hoveniersbedrijfpolman.nl www.hoveniersbedrijfpolman.nl André Dimmendaal: 06-27488815 René van Loenen: 06-12602005 Lage Weide 27, Warnsveld Tel. 0575 - 52 12 73 | info@hbklooken.nl Tuinaanleg | Tuinonderhoud | Beplanting | Vijvers Schuttingen | Sierbestratingen | Boomverzorging WWW.HOVENIERSBEDRIJFKLOOKEN.NL
• Monumentaal Noors jachthuis met gezellig café en terras • Ongedwongen sfeer • Overnachting incl. ontbijt v.a. € 25,00 p.p. • Vergaderen, barbecues, feesten en trouwen Bel 0573 431 615 of kijk op stayokay.com/gorssel Dortherweg 34 7216 PT Kring van Dorth amp.nlamp.nl amp.nl www.verkeersschoolvoskamp.nlamp.nl amp.nl amp.nl www.verkeersschoolvoskamp.nl 0575-543044 0575-543044 amp.nl oskamp.nl w.verkeersschoolvoskamp.nl 0575-543044 ENGINEERINGïCONSTRUCTIONïSERVICE L.R. BEIJNENLAAN 6 6971 LE BRUMMEN 0575-562444 WWW.ECS-VUGHT.NL
Stayokay Gorssel

De Vrije Slag door Zutphen op 19 augustus 2023

Op de derde zaterdag in augustus vindt ook dit jaar weer het inmiddels bekende evenement De Vrije Slag door Zutphen plaats. Honderden mensen komen bijeen om een van de vijf beschikbare afstanden te zwemmen - zowel voor de gezelligheid, een prestatietocht of als fanatieke triatleet.

2 afstanden

De kortste afstanden van 250 en 500 meter zijn zowel voor kinderen (vanaf zwemdiploma B), als voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en de rest van de familie beschikbaar. Voor iedereen die wat meer wil zwemmen is er de Halve Zutphense Mijl (920 meter). Dit is een gezellige zwemtocht voor de wat meer geoefende zwemmer. Ook voor de ervaren zwemmers onder ons biedt De Vrije Slag een uitdaging: 1500 of 3000 meter door het water van de Berkel. Bij deze 2 afstanden wordt er gewerkt met tijdsregistratie en de start en finish zijn vanaf de kanostoep bij de IJsbaan in Zutphen.

Bruggen

Voor de Halve Zutphense Mijl wandelen we van de IJsbaan naar de startlocatie. Zo zwemt iedereen onder bruggen door langs een mooi stukje Zutphen en komt uiteindelijk uit bij dezelfde finish, de IJsbaan. Op bijna alle bruggen staat publiek te kijken en de zwemmers aan te moedigen.

Veiligheid

De verkeerbrigadiers zorgen voor veiligheid aan de kant en de kanoërs van Anax doen dat in het water. Duikvereniging Albacare veegt de Berkel een week ervoor schoon zodat zwemmers zich niet kunnen blesseren aan o.a. fietsen of winkelwagen die onder water liggen.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 7 april via de website www. devrijeslagdoorzutphen.nl door te klikken op de button ‘Inschrijven Berkel’. Ook kun je ons volgen op onze facebookpagina. .

Feiten & cijfers

 Vrije Slag door Zutphen

 Leeuweriklaan 31-37, 7203 AD Zutphen

 Zaterdag 19 augustus

 DeVrijeSlagDoorZutphen

 www.devrijeslagdoorzutphen.nl

9 pagina Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl
twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
Foto's: Eddy Boerman

agendavrijetijd

2-05-23

Speurtocht OERRR dierenmanieren Voorstonden, Brummen www.natuurmonumenten.nl

3-05-23

Met de huifkar de Veluwe beleven

De Groote Modderkolk, Loenen www.natuurmonumenten.nl

3-05-23

Speuren met de boswachter De Sprengberg , Haarle www.natuurmonumenten.nl

5-05-23

In Vredes Naam Burgerweeshuis, Deventer www.burgerweeshuis.nl

6-05-23

Vroege vogels op de Sprengenberg De Sprengenberg, Haarle www.natuurmonumenten.nl

6-05-23

#DeventerVerhalen Museum De Waag, Deventer www.museumdewaag.nl

9-05-23 t/m 12-05-23

Avondvierdaagse Twello Diverse locaties , Twello www.voorsternieuws.nl

10-05-23

Slagerij van Kampen - Rhythm of Life

Deventer Schouwburg, Deventer www.deventerschouwburg.nl

13-05-23

Lettle Noord t Pannenkoekenhuis Lettele, Lettele

20-05-23

Stayin’ Alive Disco Fever - You should be dancing!

Deventer Schouwburg, Deventer

Knuffelhormoon aanmaken? leprastichting.nl/aanraken

Jandino Asporaat - Judeska Airlines

Deventer Schouwburg, Deventer www.deventerschouwburg.nl

13-05-23

DAK 50 jaar jubileum Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen www.cultuurhuusbraakhekke.nl

13-05-23

Veldrock 2023

Evenemententerrein de Kuip, Colmschate

WERKEN BIJ DE SPECIALIST IN ENERGIESYSTEMEN?

Ruimte voor ontwikkeling

Goede arbeidsvoorwaarden

Personeelsvereniging met leuke uitjes

Diverse opleidings& trainingsmogelijkheden

20-05-23

Filmhuis Cinebat De gelaarsde kat 2 Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen www.cultuurhuusbraakhekke.nl

20-05-23

Laura H. - Toneelgroep Oostpool Deventer Schouwburg, Deventer www.deventerschouwburg.nl

VOOR AL U

Infopunt Bathmen, Bathmen www.bathmen.nl

28-05-23

Voorst op Wielen

Koffie & Theehuis ‘t Momentje, Voorst

29-05-23

Pinkstermarkt Oosterhuizen, Oosterhuizen

 Tegels  Overkappingen

 Schuttingen

 Tuinhout  Opsluitbanden  Grind

10 pagina
Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl
 Hanzeweg 41 7418 AV Deventer  06 - 47 18 11 92  info@gardenzz.nl
Opstapelblokken  Betonpoeren
TUINMATERIAAL
Werken met vakmensen MEER INFO www.heerenvandezee.nl Meer weten? Kijk op Meer weten? Kijk op parkinsonfonds.nl/brochure of scan de QR code. Meld je aan via STAMCELDONOR.NL WORD STAMCELDONOR www.dier.nu

30-05-23

Gratis naar Museum De Waag op dinsdagen Museum De Waag, Deventer www.museumdewaag.nl

31-05-23

Roué Verveer - Gewoon Roué Deventer Schouwburg, Deventer www.deventerschouwburg.nl

2-06-23

Borrelplank (voor 2 personen) - De borrelplank zal klaarstaan op een voor jou gereserveerde tafel. Deventer Schouwburg, Deventer www.deventerschouwburg.nl

2-06-23

Rockban Kabaal organiseert opnieuw eigen festival Brink Bathmen, Bathmen

2-06-23

Introdans - HubClub - HubClub Deventer Schouwburg, Deventer www.deventerschouwburg.nl

4-06-23

Assepoester De Musical (4+) Deventer Schouwburg, Deventer www.deventerschouwburg.nl

6-06-23 t/m 8-06-23

Bedrijven Beachvolleybaltoernooi Zwitsal Terrein, Apeldoorn www.uitinapeldoorn.nl

7-06-23 t/m 10-06-23

Wandelvierdaagse Café-Bar-Zaal de Brink, Bathmen www.pjbbathmen.nl

9-06-23 t/m 10-06-23

Culturele Pleinmarkt Apeldoor Theater Orpheus, Apeldoorn www.culturelepleinmarkt.nl

11-06-23

Tentoonstelling Informeel & Readymade EICAS, Deventer www.eicas.nl

11-06-23

Jubileum Ettyhillesum centrum Kunsthal Deventer, Deventer

regio Steden-Driehoek

11-06-23

Jubileum concert met Jiddisj koor Hejmish Zain uit Amsterdam

Kunsthal Deventer | Grote Synagoge, Deventer

17-06-23

Filmhuis Cinebat Casa Coco Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen www.cultuurhuusbraakhekke.nl

17-06-23

Dr Juriaan - Jij bent de Liefde Deventer Schouwburg, Deventer www.deventerschouwburg.nl

17-06-23

IJsselbiennale Zutphen

Hampshire Hotel - ‘s Gravenhof, Zutphen www.ijsselbiennale.nl

17-06-23

IJsselbiënnale Deventer

Meadow op het Deventer Stadsstrand, Deventer www.ijsselbiennale.nl

20-06-23

Energiecafé Bathmen

Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen www.cultuurhuusbraakhekke.nl

22-06-23

Dinner in the Sky Zutphen

Zutphen, Zutphen

23-06-23 t/m

25-06-23

Hanze Stadsfestival

Centrum Zutphen , Zutphen www.erfgoedcentrumzutphen.nl

24-06-23

Buddy Obstacle Run

Warnsveld, Zutphen www.buddyrun.nl

25-06-23

IJsselfestival Zutphen

Centrum Zutphen , Zutphen www.hetijsselfestival.nl

25-06-23

Zomerfestival Kwik

Theater Orpheus, Apeldoorn

28-06-23

Zwem4daagse

Het Boschbad, Apeldoorn

1-07-23

Midzomer marathon Orderbos, Apeldoorn www.midzomermarathon.hardloop-events.nl

8-07-23

Bijenmarkt

Het Blanke Schot, Uddel

9-07-23

Zeldzaam Mooi Markt Park de Wezenlanden Park de Wezenlanden, Zwolle www.zeldzaammooi.com

16-07-23

Zeldzaam Mooi Markt Worpplantsoen Worpplantsoen in Deventer, Deventer www.zeldzaammooi.com

3-08-23 t/m 31-08-23

Vollemaanwandeling Veluwe

Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk www.staatsbosbeheer.nl

5-08-23 t/m 6-08-23

Buitenfilms

Gigant, Gigant

7-08-23

Loense Moandag Centrum, Loenen

9-08-23

Met de huifkar op de Veluwe beleven

Omgeving, Loenen

2-09-23

Triathlon Apeldoorn Omgeving, Apeldoorn

2-09-23

Energiecafé Bathmen

Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen www.cultuurhuusbraakhekke.nl

2-09-23

Roots | kunst en koken Museum MORE, Gorssel www.museummore.nl

8-09-23

Dikke Tinne Festival 2023 Binnenstad, Hattem www.voermanmuseumhattem.nl

12-09-23

Museum Eicas

Museum EICAS, Deventer www.eicas.nl

15-10-23

Spelderholtloop

Omgeving, Beekbergen

22-10-23

Roots in the Woods Stadspark Berg & Bos, Bos

GRATIS

Collega’s gezocht

Wij zoeken voor meerdere locaties enthousiaste en betrokken medewerkers

• Met energie, humor en een hart voor de zorg

• Gericht op samenwerking, want samen kom je verder!

• Ook vrijwilligers zijn welkom!

werkenbij.zozijn.nl

Kijk voor alle vacatures

11 pagina Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl  twitter.com/vrijetijdkrant  facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
PROMOTIE agendavrijetijd UNIEKE
Volg ons ook op     
Voor de leukste evenementen bij jou in de regio
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 07:30 - 17:30 en zaterdag van 09:00 - 12:00 Brinkhorst 1 • 7207 BG Zutphen Tel: 0575 571660 • Mail: info@autoschadezutphen.nl MELD NU METEEN JE SCHADE! OF BEL ONS DIRECT 0575-571 660 Autoschade Zutphen AUTOSCHADE? � 0653237320 GLOBE www.ichthusuitvaartzorg.nl Ieder mens en iedere begrafenis is uniek en verdient zijn eigen zorg. � 06 532 373 20 (Dag en nacht bereikbaar) � 0653237320 GLOBE www.ichthusuitvaartzorg.nl www.signsellers.nl Edelstenen - Metalen - Fossielen en Sieraden Oranjestraat 14, 6881 SE Velp

Winkel openingstijden:

Woensdag van 13.30 tot 17.30 uur

Vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur

mei t/m december

Vrijdag van 09.30 tot 14.00 uur

januari t/m april

Zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur

Huisverkoop van eigen producten: Rundvlees, Lamsvlees, Weidekip en eieren, Weidekalkoen, Weidemelkkaas, Brood, Aardappelen, Seizoensgroenten

Fam. Holtslag, Vosstraat 24, Hall, 0313-650620 www.bioboerderijdekruytbosch.nl

* verlaagt stress

* versterkt je weerstand

* maakt je socialer

Een hand geven, een high five, een troostende knuffel. Vorig jaar waren dit nog dagelijkse vormen van contact.

Bij een liefdevolle aanraking maakt ons brein oxytocine aan, het knuffel- of gelukshormoon. Dit verhoogt je weerstand, werkt tegen depressies en heeft nog veel meer voordelen. Samen met ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en kinderpsycholoog Tischa Neve, bundelden we adviezen om het knuffelhormoon weer terug te brengen in jouw dagelijkse leven.

Knuffelhormoon aanmaken?

leprastichting.nl/aanraken

Hé jij daar, zoek jij...

...een (nieuwe) baan?

...vakantiewerk?

...een tijdelijke (bij)baan?

...een baan om alvast werkervaring op te doen?

Wij maken er werk van!

Óók in Zutphen!

Laarstraat 133, Zutphen | 0575 - 74 32 10 | zutphen@seesingflex.nl

In Zutphen is ‘Van alles aan de Hanze’

Zutphen, stad voor smaakmakers en fijnproevers, viert dit jaar het Hanzejaar, samen met acht andere Hanzesteden: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen en Zwolle. Deze ‘parels in het oosten’ zijn al meer dan 800 jaar verbonden door water en historie, uitblinkend in bedrijvigheid en gastvrijheid. Zonder de Hanze waren deze steden nooit uitgegroeid tot wat ze nu zijn. Het was de samenwerking van de Hanze die de basis legde voor de handel. Die bracht rijkdom, waardoor de plaatsen zich konden ontwikkelen tot machtige steden. Een groot deel van die welvaart is nog steeds in de Hanzesteden – zeker ook in Zutphen - terug te zien: de statige koopmanshuizen, torens en de vestingwerken.

In Zutphen is er gedurende het hele jaar een bijzonder programma, zodat iedereen kan ervaren hoe dit 800-jarige gedachtegoed nog steeds inspiratie biedt voor vandaag en voor de toekomst.

Dinner In The Sky

Het belooft een aaneenschakeling van hoogtepunten te worden. Figuurlijk, maar ook letterlijk: op donderdag 22 juni kun je in Zutphen op hoog niveau culinair genieten met spectaculair uitzicht. Op het ’s Gravenhof, bij de Walburgiskerk, staat dan een enorme kraan die een ‘vliegend restaurant’ de lucht in tilt voor een unieke beleving: lunchen, wijnen en dineren op vijftig meter boven de Hanzestad. Topkoks Niels van Dooijeweert van het Broederenklooster in Zutphen en Peter Gast van restaurant Graphite (Michelinster) in Amsterdam staan garant voor het culinaire hoogtepunt.

Hanze Escape Event

Houd je wel van spanning, maar blijf je liever met beide benen op de grond? Weet jij alles over de Hanzesteden en kun je met jouw team de geheime uitgang van de stad binnen twee uur vinden? Speel dan met vrienden of familie dit speciale Hanze Escape Event op 13 of 14 mei – een unieke manier om de stad te leren kennen.

Hanze 3D Streetart Route

De beste (inter)nationale 3D Street Painters brengen de Hanzetijd in Zutphen tot leven met zes levensgrote kunstwerken. Een koggeschip in de oude haven, een voorraadkelder met goederen die verhandeld werden of een weergave van de stad uit de Hanzetijd: tijdens de Hanze 3D Streetart Route kan jong en oud de Hanzetijd beleven. De streetpainting is een krijttekening op een stoep of plein. Zowel het maakproces als het eindresultaat zijn boeiend om te zien.

Ook zeer fotogeniek! Kom tussen 1 mei en 30 juni in Zutphen de kunstwerken bekijken en word zelf ook onderdeel van de illusie.

Topstukken

Het Stedelijk Museum Zutphen opent op 3 juni een grote tentoonstelling: De Hertog en de Hanze, met topstukken uit die periode. En ook verspreid over de stad zijn er kleine satelliettentoonstellingen die samen het verhaal van Zutphen in de Hanze vertellen. Met een speciale route zie je ze allemaal.

24 Uur Hanze

De musea en de monumenten zijn op een bijzondere manier te beleven tijdens ’24 Uur Hanze’ op 14 oktober. Houd de speciale Hanze-pagina in de gaten voor de nieuwste activiteiten en de laatste informatie. .

Feiten & cijfers

 Hanze 3D Streetart Route 1 mei t/m 30 juni

 Centrum Zutphen

 Prijs per persoon: gratis

 Hanze Escape Event 13 en 14 mei

 Start bij VVV Zutphen, Houtmarkt 75, Zutphen

 Prijs per persoon: gratis

 Dinner In The Sky 22 juni

 ’s Gravenhof, Zutphen

 Prijs per persoon: tickets vanaf 195 euro (inclusief ontvangst met bites & bubbles, vlucht, lunch, high wine of diner met live cooking en dj en “after-landingsborrel”.

 De Hertog en de Hanze 3 juni t/m 31 december

 Stedelijk Museum Zutphen, ’s Gravenhof, Zutphen en diverse locaties in de stad

 Prijs per persoon: 10 euro voor het museum (gratis met museumkaart, korting voor o.a. CJP), de meeste satellietlocaties zijn gratis toegankelijk

 www.inzutphen.nl/nl/hanzejaar-2023

 twitter.com/vrijetijdkrant
Foto: InZutphen Foto: InZutphen Foto: InZutphen
Tegen inlevering van deze bon 6 haringen voor de prijs van 4!
Foto: Remko van Schaik Foto: Musea Zutphen
tinekeschoutenalexklaass rapunzeler nickschilder #perfect pietjebell phion nienkeplas nielshout crazypianos merijnsch bum ba 16 mei start kaartverkoop nieuwe seizoen www.hanzehof.nl volledige programma staat op 6 mei online

Wees de zomerdrukte voor

Binnen 2 weken geplaatst Airco’s vanaf € 1600,-

Airco Service Achterhoek Vakkundige installatie van je airco

Denk je er over na om een airco te laten plaatsen? Dan helpen wij je graag bij het kiezen van de beste airco voor jouw situatie.

Wij installeren topkwaliteit airco’s van Daikin en Mitsubishi tegen scherpe prijzen. In ons assortiment airco’s zit voor zowel particulier als bedrijf altijd een zeer geschikte airco.

Als de installateurs van Airco Service Achterhoek een airco komen plaatsen kun je rekenen op snelle levering en installatie, vakmanschap en uitstekende service.

Airco installatie van A tot Z voor je geregeld

Airco Service Achterhoek is gespecialiseerd in het plaatsen van airco’s. Wij zijn gevestigd in Doetinchem, maar onze werkzaamheden rijken tot ver buiten de Achterhoek. Door onze ervaring van de afgelopen jaren, kunnen we je dan ook perfect voorlichten in welke situatie dan ook. In een team van 4 koelmonteurs werken wij aan particuliere en grootschalige koeltechniek.

 Persoonlijk advies bij je thuis of op kantoor.

 Uitstekende service van offerte tot installatie

 Topmerken tegen scherpe prijzen

 Geen lange wachttijden

 Bespaar op je energie tarieven

www.aircoservice-achterhoek.nl

Airco Service Achterhoek is een jong bedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in het plaatsen van airco’s. Wij zijn gevestigd in Doetinchem, maar onze werkzaamheden rijken tot ver buiten de achterhoek.

Contact Havenstraat 11-19, 7005 AG Doetinchem 0615135718 info@aircoservice-achterhoek.nl
Gratis offerte

Huidinstituut La Joie

HuidinstituutLaJoieinZutphenisdéspecialist inhuidverbetering,bodycontouring,definitief ontharen,wellnessenbeautybehandelingen. Boek een gratis intake voor persoonlijk en professioneel advies om tot de mooiste resultaten te komen. We helpen je graag naar een stralende huid en een lichaam waar je je goed in voelt. In onze sfeervolle ambiance staat ontspanning centraal en kom je echt even tot rust.

Van Essen maakt autorijden top voor u!

D

Glowfacial

In no time een stralende, jonger uitziende huid met een prachtige Glow? Boek nu jouw Glowfacial: In deze 80 minuten durende behandeling krijg je een intense reiniging, peeling, eyes & lips masker, hydrogel eyepatches, een bindweefselmassage en een hydraterend masker met tot slot een complete dagverzorging. Een heerlijk ontspannende, effectieve behandeling met alleen de allerbeste topproducten. Je gaat met de mooiste Glow de deur weer uit. Nu voor € 79,- i.p.v. € 125,--

Lange Hofstraat 31

7201 HT Zutphen

TEL: 06 160 190 35 INFO@LAJOIE.NL

Wat voor auto u ook rijdt, u wilt erop kunnen vertrouwen, ervan genieten, en vooral géén gedoe ermee hebben.

En dat willen wij ook. Sterker nog: daar doen wij alles aan. Van APK of nieuwe banden tot onderhoud, net wat uw auto nodig heeft, het hele jaar door. Wij regelen het. Op zo’n manier dat u zich er het prettigst bij voelt. Ook financieel.

Banden

De band is het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Het is dan ook van groot belang dat u de juiste banden laat monteren voor uw veiligheid en die van medeweggebruikers. De keuze van de juiste band is afhankelijk van uw auto, uw rijstijl, en niet te vergeten uw budget. Vraag Van Essen, dé bandenspecialist, om advies, en maakeenkeuzeuithetenormeassortiment.

Autoservice en APK

Van Essen biedt volledige autoservice. Of het nu gaat om apk, reparatie, aircoservice of periodieke onderhoudsbeurten, de apk-keurmeesters en automonteurs stellen graag hun ervaring beschikbaar.

Om uw rijplezier top te maken, hebben wij u dus veel te bieden. Het beste advies over banden en autoservice, helemaal gericht op uw situatie en wensen. Plus vakmanschap en perfecte service. Neem contact met ons op, wij helpen graag.

Van Essen Eerbeek B.V. Kollergang 12 Eerbeek, 0313-65 69 09 www.van-essen.nl

Mooi plekje in de Achterhoek!

Plannen aan het maken voor een weekendjewegofnogopzoeknaareen leuk vakantieadres voor de vakantie?

Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bentuvanhartewelkominonsvakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven,beestenboel,antiek,brocante….

Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

Koop samen met ons landbouwgrond voor meer biodiversiteit

f de politiek. Bij élf

De landbouwtransitie is niet alleen een zaak voor boeren of de politiek. Bij Land van Ons nemen wij als burgers zélf verantwoordelijkheid voor de toekomst. Wij kopen landbouwgrond, werken samen met boeren die natuurinclusief voedsel produceren en herstellen het landschap.

en samen oedsel t landschap.

Zorg jij voor nog meer groene meters? Sluit je aan en koop je eerste m2 .

landvanons.nl/metersmaken

Download de gratis brochure
symptomen van Parkinson” www.parkinsonfonds.nl
“De
t.
Wegwijs op het internet met line l

DOE MEE EN BEL: 0909-5010594

vrijetijdpuzzel

Woordzoeker

Puzzel mee en win leuke prijzen!

ï BOSBESSEN

ï BRAMEN

ï DOEZELEN

ï HITTEGOLF

ï HORREN

ï IJSKAR

ï JUNI

ï KAMPEREN

ï KANO

ï LOOM

ï NECTARINES

ï PICKNICKEN

ï SLIPPERS

ï STRANDHOTEL

HOOFDPRIJS

ï STRANDSTOEL

ï TEMPERATUUR

ï ZOMERAVOND

ï ZOMERBLOUSE

ï ZOMERCURSUS

ï ZOMERFEEST

ï ZOMERJURK

ï ZONNEBADEN

2 X 1 OVERNACHTING VOOR 2 PERSONEN BIJ BOSRIJK RUIGHENRODE LOCHEM

Het arrangement: Overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt bij Bosrijk Ruighenrode gelegen in het prachtige Lochem.

De

MAAK 1X KANS OP EEN WATERONTHARDER T.W.V.

Maak 1x kans op Een waterontharder

Nooit meer last van kalkaanslag

 100% kalkvrij water

 15 jaar all-in garantie

 Past in de meterkast

Sanders puzzelboeken

MAAK 5X KANS OP 4 KAARTEN VOOR KONINKLIJKE BURGERS’ ZOO

5x 4 toegangskaarten voor Koninklijke Burgers’ Zoo

In één dag op wereldreis! www.burgerszoo.nl Geniet ook buiten uw bezoek urenlang van dierenvideo’s op Youtube.com/BurgersZoo www.uniquewaterontharders.nl

ZO DOET U MEE! LOS DE PRIJSPUZZEL OP. U kunt uw oplossing tot 30 juni 2023 als volgt doorgeven: spreek uw oplossing in door te bellen naar 0909-5010594 of sms TIJD [spatie]oplossing naar 3553 (€ 0,45 per gesprek/ontvangen bericht excl. gebruikelijke telefoonkosten). Prijswinnaars krijgen bericht. Voor spelvoorwaarden zie: www.mdh-uitgeverij.nl/spelvoorwaarden.

In Gelderland is grote behoefte aan hout- en restauratiespecialisten. Die zijn hard nodig om monumenten te behouden en toekomst te geven. Wil jij het vak van de meester zelf leren?

Volg dan een erkende opleiding of cursus bij het Gelders Restauratie Centrum. Kom eens sfeer proeven op onze nieuwe leslocatie in Velp. Meld je aan via geldersrestauratiecentrum.nl

Florijnweg 3, 6883 JN Velp

Jan Gersen (directeur) +31 (0)610 652 396 info@geldersrestauratiecentrum.nl geldersrestauratiecentrum.nl

Ieder zijn vak

19 pagina Plaats gratis je evenement op www.vrijetijdkrant.nl
 twitter.com/vrijetijdkrant
facebook.com/vrijetijdkrant instagram.com/vrijetijdkrant
** Deze prijs is te gebruiken bij boeking in 2023 op basis van beschikbaarheid Voorjaar
overgebleven letters
vormen de oplossing .
PICKNICKENZNL SUSRUCREMOZEE OSTRANDSTOELT
NTRAKSIJKMDLFN
ZZZSBNHUKNEEO OOOHEOIOSAMZH NMMSINSLRPNED NEEEUTIBERBON ERRJRPTREREDA BFJEPAAEASCNR AEUEPTVMGTSHT DEREUMEOOOCES ESKURNAZNOLEN
©
€ 1500,-
T.W.V.

KOM GEZELLIG SHOPPEN IN DE LEUKSTE WOONWINKEL!

BEKIJK ONZE RUIME COLLECTIE TAFELS, BANKEN, FAUTEUILS & STOELEN IN ONZE SHOWROOM

HAAL GEZELLIGHEID IN HUIS MET ONZE SFEERMAKERS!

Voor een waardig afscheid van huisdieren.

De Engelenburg

Twello

Een liefdevol afscheid kan helpen het verlies van uw huisdier te verwerken. De medewerkers van Huisdierencrematorium De Engelenburg hebben, net als u, een groot hart voor dieren. Zij zullen er alles aan doen om u te adviseren om de crematie als een waardig afscheid te laten verlopen.

IETS TE VIEREN?

Huur de HARINGKAR

Voor een feestelijke aankleding. Je huurt de haringkar al vanaf € 75,- per dag (excl. btw).

Geef een HARINGPARTY!

Personeelsfeestje, bijeenkomst, receptie? Een haringparty doet het altijd. Wij helpen je graag.

voor alle informatie stuur een email

Onze ontvangstruimte

Wij hebben een eigen ophaaldienst U kunt ook rechtstreeks contact opnemen voor een waardig afscheid van uw huisdier.

Engelenburgstraat 42, 7391 AM Twello T

Cozy-Homes Zutphen ï Pollaan 50 B ï T: 0575 - 510151 ï www.cozyhomes.nl
Huisdierencrematorium De Engelenburg bevindt zich aan de rand van Twello, gelegen tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Het huisdierencrematorium is warm en sfeervol ingericht, zodat u in alle rust en intimiteit afscheid kunt nemen van uw geliefde huisdier.
0571-700518 l info@hcde.nl | www.hcde.nl
Huisdierencrematorium
Standaardruiter 21-8 • 3905 PT Veenendaal 06 204 92 642 • info@heerenvandezee.nl HARING IS EEN FEEST