Theater het Postkantoor

Page 1

Jaargang 2 nr. 1 Hoofdstraat 17 • 1611 AA Bovenkarspel • info@hetpostkantoor.info • 0228 743 910 • www.hetpostkantoor.info

LAAT JE VERRASSEN IN HET POSTKANTOOR! In de vorige editie van deze theaterkrant riep burgemeester Wortelboer iedereen op om weer naar het theater te komen. We zijn heel blij dat inmiddels steeds meer mensen het theater weer weten te vinden en genieten van voorstellingen van zowel gevestigde artiesten als jong en lokaal talent. Bent u nog niet geweest? Dan nodig ik u graag uit! Laat u eens verrassen door talent dat u misschien nog niet kent, zoals de jonge cabaretiers Lotte Velvet of Teun van den Elzen. Of kom eens naar Postkantoor Live op zondag in het theatercafé. Muzikaal talent uit de regio, een gezellige sfeer en de toegang is gratis. Geniet van toneel of een klassiek concert, leun achterover bij een goede film. Bewonder uw buurman of nichtje in de leukste amateurproducties. En weet u dat het Postkantoor ook heel leuke jeugdvoorstellingen heeft geprogrammeerd? Kortom: er is voor iedereen wel wat te beleven in het Postkantoor.

En zoals u weet kunt u voor en na een voorstelling altijd terecht in ons gezellige theatercafé, waar onze vrijwilligers voor u klaar staan met een lekker drankje en hapje. Om uw avond uit compleet te maken hebben wij verschillende arrangementen, variërend van een welkomstarrangement met iets lekkers bij de koffie tot een smakelijk portie bitterballen na afloop. Wat u de komende tijd in ons theater kunt verwachten vindt u in deze theaterkrant, waarin we het programma tot de zomer belichten. We zien er naar uit om u te ontvangen in Het Postkantoor. Hanneke Dessing Voorzitter bestuur Theater Het Postkantoor

Hoveniersbedrijf

5000 M2 TUIN EN WOONPLEZIER Molenweg 1a, 1693 NS Wervershoof 0228-581385 - www.tc-denheuvel.nl

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 1


"Een huis verkoopt zichzelf niet. Wij doen dit actief en goed voor u"

Plannen? Dat begint met een gratis en helder adviesgesprek Bel ons 0228 - 59 22 44

De 7 zekerheden  Persoonlijke aandacht en advies op maat  Een kapper die meedenkt en luistert naar uw wensen  Altijd een ontspannende wasmassage  Tips om het haar ook thuis perfect te verzorgen  Uitgebreid koffie en drankenarrangement  Kennis van de laatste haarmodetrends  Garantie op het eindresultaat

De Tuin 11, 1611 KR Bovenkarspel Tel.: 0228 - 51 24 23

info@marleneshairstylecentre.nl

24/7 bereikbaar middels de kapperapp, facebook en de website

www.marleneshairstylecentre.nl

Hoofdstraat 230 1611 AN Bovenkarspel 0228-515 827 www.mosselaarjuwelier.nl


DE LEKKERSTE MUZIEK LEKKER DICHT BIJ HUIS Maak kennis met onze vrijwilligers!

24 maart: Ocobar speelt Eric Clapton

2 maart: Flip Noorman zingt Tom Waits De mooiste nummers van Tom Waits, in het Nederlands. Flip Noorman brengt samen met zijn eigen dumporkest op eigenzinnige wijze de dronken pianoballades en het ultieme Waits-gevoel naar het theater. Hij bewees al eerder een begenadigd vertaler van het werk van Leonard Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop…

De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin gitarist Cok van Vuuren wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait drummer Rob Wijtman non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar. In het programma Wonderful Tonight brengt de band een weergaloze ode aan Eric Clapton. In de onmiskenbare Ocobar-sfeer zit je in een mum van tijd niet meer in een theater, maar ben je op visite in de huiskamer bij de heren thuis. Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads, Lay Down Sally met de sound van Ocobar!

Een muziekjournalist schreef: “Tom Waits heeft een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon, maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een vrachtwagen te overrijden.” Het antwoord van Flip Noorman: “Uitdaging geaccepteerd.”

Ze zijn de drijvende kracht achter Theater Het Postkantoor: vrijwilligers. Dankzij hun fantastische inzet op vele vlakken heeft u als bezoeker een heerlijke avond uit. Ze bouwen de voorstelling op, verkopen de kaarten, schenken de koffie. Ze begeleiden u in de zaal waar dat nodig is en doen er alles aan om van Het Postkantoor het bruisende culturele hart van Stede Broec te maken. In deze krant stellen we een paar van deze gouden krachten aan u voor. Wilt u ook een handje helpen en deel uitmaken van ons gezellige team? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Trouwe vrijwilliger Erik Baan Erik is - je gelooft het niet- 78 jaar en woont in Enkhuizen. Al vrij snel na de start van het theater in 2012 is Erik als vrijwilliger begonnen bij de horeca. Erik: “Ik las ergens dat Het Postkantoor vrijwilligers zocht en ik wilde wel eens aan de andere kant van de bar staan. In de loop der jaren zijn er allerlei klussen bijgekomen. Ik doe nu het voorraadbeheer, bestel koffie, drank, bitterballen en alles wat er nodig is. Elke week kijk ik hoeveel bezoekers er verwacht worden en hou daar rekening mee met de bestellingen. Als er een popband speelt is er iets anders nodig dan bij een klassiek concert, om maar een voorbeeld te noemen.” Erik is er zo’n drie ochtenden per week mee bezig en daarnaast helpt hij in de horeca bij grotere bijeenkomsten. “Ik vind het belangrijk dat alles goed op orde is zodat de vrijwilligers hun werk goed kunnen doen en onze bezoekers de gastvrijheid van Het Postkantoor ervaren. En ik hoop het nog heel wat jaren te kunnen blijven doen! Het houdt me actief en ik blijf onder de mensen, het is altijd gezellig, wat wil je nog meer?”

Spinvis en Saartje Van Camp wekken de mythologische neveldieren tot leven in de wereld van nu. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier? Neveldieren is een voorstelling met veel bekende en nieuwe Spinvisliedjes.

Leuk om cadeau te geven: DE POSTKANTOOR CADEAUBON verkrijgbaar bij de theaterkassa in ieder veelvoud van € 5,-

21 april: Niels van der Gulik & Frank Kooijman Het concert van Simon & Garfunkel in Central Park in New York is misschien wel het meest bekende optreden van dit legendarische duo. Ruim tien jaar na hun scheiding in 1970 was dit optreden het eerste moment waarop ze weer samen te zien waren. Niels van der Gulik en Frank Kooijman vertellen het verhaal en spelen de nummers uit het concert in Central Park. Behalve een heerlijk feelgood-concert, werpen zij ook een nieuw licht op tijdloze hits als Bridge Over Troubled Water, Sound of Silence, A Heart In New York en 50 Ways To Leave Your Lover.

Colofon

18 maart: Spinvis

Uitgave van: Theater Het Postkantoor Fotografie: Lieke Bieldermans, Richard Beukelaar, Jesse Budel, buroRust + Benning_ Gladkova, Merlijn Doomernik, Lydia Groot, Boy Hazes, Casper Koster,

Lenny Oosterwijk, Annemieke van der Togt, Cok van Vuuren, Anne van Zantwijk

Verspreiding:

All-Inn Verspreidingen B.V. verspreidingen.nl info@verspreidingen.nl

Realisatie krant:

MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem www.mdh-uitgeverij.nl

Druk Jansen Pers

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 3


-

HOOGGLANS

LANDELIJK

NATUUR

Alle stijlen vindt u bij Schooneman Keukens

Voor meer informatie bezoek onze website: www.schoonemankeuken.nl Westerstraat 96, 1601 AM Enkhuizen | Telefonisch contact: 0228 75 35 02 | info@schoonemankeukens.nl


GROOTS THEATER OVER LIEFDE, VERDRIET EN VEERKRACHT In Het Postkantoor kun je genieten van cabaret, toneel, concerten en films. Van pop tot klassiek, voor jong en oud, van nieuw talent tot grote namen. Natuurlijk vinden wij alle voorstellingen de moeite waard, maar af en toe komt er eentje voorbij waar we extra warm van worden. Een parel van een voorstelling die recht je hart in gaat. Dit seizoen is dat voor ons de voorstelling Jihad van Liefde door Mohammed Azaay, samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest.

HET VERHAAL Op 22 maart 2016 verliest metrobestuurder Mohamed El Bachiri zijn grote liefde, de moeder van zijn drie kinderen, bij een terreuraanslag in de Brusselse metro. Als Belgische Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

“Omdat jouw verhaal ook het mijne is.” Mohamed El Bachiri

Over hoe hij deze verschrikking heeft ervaren en er een positieve draai aan probeerde te geven, vertelt El Bachiri kort na de aanslag op de Belgische televisie en in TED-Talks. Schrijver David van Reybrouck (bekend van bestsellers als Congo en Revolusi) werd geraakt door Mohameds aangrijpende verhaal en schreef het op in Jihad van Liefde. Waarbij het woord ‘jihad’ (dat feitelijk inzet voor een waardig doel betekent) gekoppeld aan het woord liefde een positieve context krijgt. Een verhaal over diepe rouw, over vergeving en geloof, en een inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid.

Van boek naar voorstelling De voorstelling Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay en muzikaal begeleid door het Amsterdams Andalusisch Orkest is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

De voorstelling kreeg prachtige recensies: •

• •

Jihad van Liefde is een oprechte, hartverscheurend breekbare strijdkreet tegen wrok en onbegrip die je recht in het hart treft - ★★★★★ Trouw Prachtige demonstratie van geloof in de goedheid van mensen, zuivere liefde en hoop (…) Van een zeldzame schoonheid, mede dankzij het voortreffelijke spel van Azaay. - ★★★★ Scènes In een wereld van toenemende polarisatie is Jihad van Liefde een eilandje van barmhartigheid. – Het Parool Haat en verdriet omgezet in een verhaal van liefde… dat verhaal is groots. - ★★★★ NRC

Brigitta Posch verwent artiesten met maaltijden Brigitta, 50 jaar, getrouwd en wonend te Enkhuizen is al tien jaar een trouwe vrijwilliger. Brigitta werkt bij het Vrijwilligerspunt in Hoorn en wilde zelf ook graag nog wat vrijwilligerswerk doen. Dat werd dus Het Postkantoor en omdat ze van koken houdt en ook haar hand niet omdraait om voor een grotere groep te koken, is ze een van de koks geworden. Ze kookt regelmatig voor de technische ploeg en artiesten. Brigitta: “De artiesten met hun crew kunnen voor de voorstelling bij ons aanschuiven voor een maaltijd. Ik kook altijd vegetarisch, dat lust iedereen en dan heb je geen gedoe met wie wel of geen vlees of vis wil eten. Ik kook thuis, met mijn eigen potten en pannen, maar het kan ook hier. Meestal gaat het om ongeveer tien mensen, dat is goed te doen. Je moet het niet te ingewikkeld maken. De artiesten waarderen het heel erg dat ze een goede maaltijd krijgen. Bij sommige theaters moeten ze zich maar redden met een patatje of zo. En het is supergezellig zo, als kok eet je natuurlijk ook mee en spreek je de artiesten.” Brigitta ervaart elk keer weer hoezeer de artiesten het waarderen dat ze zo verwend worden door de vrijwilligers van het theater. “Het is dankbaar om te doen en je hebt zoveel leuke contacten!”

Zaterdag 15 april 20.00 uur

Voor uw kantoorinrichting en meer!

De specialist in het behandelen van Triggerpoints!

Raadhuisplein 40 • 1611 AS Bovenkarspel

WWW.DIDAN.NL

info@swpe.nl • Tel: 06 46312254

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 5


JOUW ONAFHANKELIJK HYPOTHEEKADVISEUR √ 100% onafhankelijk hypotheekadvies √ Gratis en vrijblijvend eerste gesprek √ Gegarandeerd de laagste rente en beste voorwaarden √ Altijd direct contact met je persoonlijke adviseur √ Advies bij jou thuis, online of op kantoor

HET VOERT 9A GROOTEBROEK | 0228 755 381 | INFO@STEENGOEDT.NL | WWW.STEENGOEDT.NL

Voor alle fans van Het Postkantoor op vertoon van deze advertentie

10% korting

op uw testament- of uw levenstestamenttarief bij Mantel&Voors Notarissen.

#

Lava bar en kitchen is een restaurant in het pittoreske Enkhuizen aan de Westerstraat 116. Waar met een Josper houtskool grill de lekkerste vis, vlees en vega gerechten worden bereid. Bij Lava kunt u terecht voor de lunch, diner of gewoon voor een lekkere borrel.

Geldig t/m 31 december 2023 (niet i.c.m. andere kortingen)

Is uw testament van vóór 2013 dan adviseren wij u een controle te laten doen.

GRATIS HALF UUR BESPREKING? MAAK DAN NU EEN AFSPRAAK

Mr. R.M. Mantel-Kooistra

Mr. S.E. Voors

Dokter d’Arnaudstraat 29, 1619 CW Andijk Tel. 0228 59 22 24 infoandijk@mantelvoors.nl @lava.enkhuizen

info@lavabarenkitchen.nl

lavabarenkitchen.nl

0228 - 851349

Dokter De Vriesstraat 33, 1654 JT Benningbroek Tel. 0229 59 12 64 infobenningbroek@mantelvoors.nl


FILM IN HET POSTKANTOOR! Naast voorstellingen en concerten draaien we ook regelmatig een mooie, ontroerende of interessante film waarvan wij vinden dat je die zeker gezien moet hebben. Natuurlijk op groot scherm met een superscherp beeld en vet bioscoopgeluid. Iedere maand draaien we ’s middags een film voor een (iets) oudere doelgroep en in schoolvakanties kiezen we de leukste kinderfilms voor je uit. Wanneer kom jij een filmpje pakken?

DONDERDAGMIDDAG FILMMIDDAG Eén keer per maand organiseert Theater Het Postkantoor een filmmiddag in samenwerking met Seniorenraad Stede Broec voor een (iets) oudere doelgroep. Omdat de film ’s middags wordt gedraaid hoeven bezoekers niet in het donker over straat. Ook staat er voorafgaand aan de film een kopje koffie of thee voor u klaar. De komende maanden staan de volgende films op het programma:

25 mei: Yesterday Jack is een worstelende songwriter, maar na een mysterieuze blackout ontdekt hij dat hij de enige persoon op aarde is die zich The Beatles kan herinneren… Wanneer Jack razendsnel beroemd wordt door de Fab Four’s nummers uit te brengen als zijn eigen, riskeert hij zijn grote liefde Ellie te verliezen. Met natuurlijk veel muziek van The Beatles, en een gastrol voor Ed Sheeran.

28 februari: Knor De 9-jarige Babs krijgt het varkentje Knor cadeau. Mag ze hem houden? Het zijn niet haar ouders die de grootste bedreiging voor Knor vormen, maar opa. Hij doet namelijk mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens... Knor is een Nederlandse stop-motion animatiefilm naar het populaire boek “De Wraak van Knor” van Tosca Menten, met de stemmen van o.a. Henry van Loon, Jelka van Houten en Kees Prins.

16 maart: Casino Royale Geniet van een van de beste Bond-films aller tijden, met Daniel Craig als geheim agent 007, die op zoek gaat naar Le Chiffre, bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Om deze gevaarlijke man tegen te houden, moet James Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale.

EN OOK NOG

21 maart: Fisherman’s Friends 28 februari: Kruimeltje en de strijd om de goudmijn Kruimeltje is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn, het is ook saai op zo’n landgoed. Kruimeltje mist het spannende stadsleven en besluit om weg te lopen, maar onderweg naar de stad wordt hij plotseling ontvoerd… In 1999 veroverde de film Kruimeltje massaal de harten van het Nederlandse publiek: meer dan één miljoen mensen gingen naar de bioscoop. Nu is de tijd aangebroken voor een nieuw avontuur. In deze nieuwe film worden de hoofdrollen vertolkt door o.a. Rick Engelkes, Kim Pieters en Ilse Warringa. Kruimeltje wordt gespeeld voor Viggo Neijs.

20 april: Casa Coco De Rotterdamse Pleun runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. Wanneer vrienden het pension bezoeken, staat ineens ook Pleuns jeugdliefde Toon voor haar neus. Het weerzien haalt een hoop herinneringen boven, en niet allemaal even vrolijk… Een heerlijke Nederlandse comedy met o.a. Joke Bruijs, Gerard Cox, Richard Groenendijk, Loes Luca, Frédérique Spigt en Katja Schuurman.

Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met hun zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormen. Als Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Cornwall is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

 We ontvangen je graag weer in het gezelligste theater van de Streek! Tegen inlevering van deze bon ontvang je voor aanvang van een voorstelling of film in Het Postkantoor een gratis kopje koffie of thee.

gratis

Deze actie loopt tot en met 31 maart 2023. Niet geldig in combinatie met andere acties. Maximaal 2 consumpties per bon.

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 7


Bezorg jij onze reizigers een onvergetelijke vakantie? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

showroom advies

Voor meer informatie: www.buitenhof.nl/vrijwilligers 0182 - 587 055

ontwerp installatie

sanidrome.nl/ijsselmuiden

Dé specialist voor al uw schilderwerken

 06 – 13081009 Spoorstraat 10-14 Enkhuizen

www.flipnieuwboer.nl - info@flipnieuwboer.nl Gemaal 56 – 1613 AP - Grootebroek

www.herbergdecompagnie.nl

www.venhuis.nl

Hypotheken, verzekeringen en een compleet financieel advies

OP NAAR ZOEK NAAR OP ZOEK EEN HUIS, VERKOOPPLANNEN OF VERK EEN TAXATIE NODIG?

“Omdat het om meer

“Omdat hetgaat” om meer dan geld dan geld gaat”

0228 35 30 90 g.otto@financeenmore-enkhuizen.nl

EEN HUIS,

EEN T

bel / app 06 224 18 929 www.VanWestenMakelaardij.nl

bel / app 06 224 18 929 estenMakelaardij.nl www.V

www.financeenmore.nl


GENIET VAN LOKAAL TALENT BIJ POSTKANTOOR LIVE Een singer-songwriter met eigen muziek of een band die klassiekers in een nieuw jasje steekt: met Postkantoor Live! beleef je altijd een bijzonder concert in een gezellige setting. Twee keer per jaar gaat Postkantoor Live “XL” en pakken we groots uit in de theaterzaal. Alannah Myles en Eva Cassidy, maar ook met Nederlandstalige kleinkunst zoals Yentl en de Boer. Ze maken er een eigen versie van, ongeacht welk genre, meerstemmig en met verschillende muziekinstrumenten.

26 februari: Postkantoor live XL Sixties Party The Blue Bandits gaan ‘Back to the Sixties’ in Bovenkarspel! Voor, tussen en na de show neemt René Dol van het duo René & Loek u mee door de sixties met muziek en videoclips en ook de geserveerde hapjes brengen u terug naar toen. Waagt u ook een dansje op uw favoriete hit uit de jaren ’60?

7 mei: Jamsessie @Postkantoor Live Hét Postkantoor Live! Sluit het seizoen 2022-2023 af met een jamsessie. Jamsessies en open mics zijn de perfecte manier om samen te spelen, je skills te showen én om andere muzikanten te leren kennen. Deze zondag wordt het podium in het theatercafé geopend voor locals die graag van zich willen laten horen en samen muziek willen maken. Wil jij meedoen? Neem dan contact op met David Stolze via 06-30729769 of via info@hetpostkantoor.info.

Baliemedewerker Rosalie Smit-de Wolf kijkt mee achter de schermen Rosalie is 33 jaar, getrouwd en woont in Enkhuizen. Ze is al zo’n vier jaar vrijwilliger bij Het Postkantoor en is een van de gezichten van het team van baliemedewerkers. Via Vrijwilligerspunt is Rosalie terecht gekomen bij Het Postkantoor. Elke maandagmiddag is ze aanwezig voor de kaartverkoop en ook vanuit haar eigen huis regelt ze van alles wat nodig is bij deze werkzaamheden.

5 maart: Janzoon & Corazon “Beneden de veertig onder begeleiding” is de titel van het retrokleinkunst theaterprogramma van JANZOON en CORAZON. Een programma geschreven en gecomponeerd in een stijl die zo’n dertig jaar geleden nog gangbaar was. Het duo brengt een middagvullende ‘toer de chant’ met eigen werk, voorzien van tekstuele intermezzo’s en een ouderwetse pauze.

14 mei: Postkantoor Live XL Moederdagconcert met MissJones Bigband MissJones is opgericht in januari 2006 door geroutineerde amateur-muzikanten uit de Kop van Noord-Holland. MissJones is geen ‘klassieke’ bigband met vooral standards op de lessenaar, maar een hedendaags swing- en pop-orkest met veel eigentijdse nummers en arrangementen. Verras je moeder met het leukste cadeau: een middagje samen uit!

OPENINGSTIJDEN THEATERKASSA De kassa is geopend op werkdagen van 14.00 tot 16.00 uur en op voorstellingsdagen vanaf één uur voor aanvang. In schoolvakanties kunnen aangepaste openingstijden gelden.

2 april: Soelaas Soelaas laat je genieten van bekende liedjes in een eigen Soelaas-jasje. Deze West-Friese meiden combineren hun liefde voor muziek en liefde voor de medemens met liedjes van artiesten als

Hoofdstraat 17, 1611AA Bovenkarspel info@hetpostkantoor.info 0228 743 910

Rosalie: “Het is leuk om zo achter de schermen te werken en toch veel contact te hebben met bezoekers, medewerkers en het hele entertainment gebeuren. We regelen bijvoorbeeld ook dat mensen in een rolstoel een goede plek hebben en dat de horeca weet welke arrangementen moeten worden klaar gezet.” Na corona hebben veel theaters gemerkt dat het bezoek wat terugliep. Ook in Het Postkantoor is dat het geval geweest, maar langzamerhand trekt het weer aardig bij. “Ik merk wel dat veel mensen nu vaker op het laatste moment een kaartje kopen. Dat kan ook, want de kassa is altijd een uur voor de voorstelling open. Maar nu de belangstelling weer aantrekt loop je wel het risico dat het toch uitverkocht is, dus even eerder bestellen is wel zo handig.” Al met al werkt Rosalie met plezier als vrijwilliger achter de balie van het theater. En wat ze vooral zo grappig vindt, is dat er toch zo af en toe mensen aan de balie komen die een pakketje willen versturen of postzegels kopen…

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 9


LEOLUX REGO BANKENSERIE

Bekijk onze website voor de Leolux Rego bankenserie of scan de QR-code met uw camera.

Dr C.J.K. van Aalstweg 8b, 1625 NV Hoorn | Tel: 0229 266 639 | info@bot.nl | www.bot.nl

Gezond verstand voor een gezond Noord-Holland.

Autobedrijf Zuiderkogge Driebanweg 25 1607 ML Hem 0228-542466 info@autobedrijfzuiderkogge.nl

BBB is voor behoud van Locaal cultureel erfgoed. Weet wat je stemt 15 maart BBB Noord-Holland Nr. 1 - Ingrid de Sain

• Onderhoud en APK • Reparaties • Schade herstel

• Aircoservice • Verkoop en leasing • Belettering

www.autobedrijfzuiderkogge.nl


Autobedrijf De Dreu

Nu ook Vakgarage Dus voor al uw onderhoud, van campers tot oldtimers en van cabrio’s tot busjes. Autobedrijf De Dreu B.V. De Trompet 6 1601MK Enkhuizen Tel: 0228-317760 Email: info@autobedrijfdedreu.nl

5000 M2 TUIN EN WOONPLEZIER

Kom de nieuwe voorjaarscollectie bewonderen

Wij zijn aangesloten bij: Molenweg 1a, 1693 NS Wervershoof 0228-581385 www.tc-denheuvel.nl

Geopen van dinsdag t/m zaterdag van 9.30-17.30 uur (zat. tot 17.00 uur)

Raadhuisplein 29 1616 AV Hoogkarspel 0228-567193


Buikpijn van het lachen De leukste cabaretiers zie je in Het Postkantoor. Van gevestigde namen tot aanstormend talent: ook in de komende maanden kunnen de cabaretliefhebbers weer hun hart ophalen. Ontdek de winnaars van de grote cabaretfestivals nu in Het Postkantoor voordat ze Carré plat spelen…

25 maart: CabaretFEST

Toen Lotte Velvet in 2020 meedeed aan het Amsterdams Kleinkunst Festival was zij “ontegenzeggelijk de meest bijzondere en spannendste finalist van dat jaar”, aldus de Volkskrant. Met een mix van slim geconstrueerde en geestige liedjes en sketches over o.a. de klimaatcrisis en ontevreden burgers won zij dat jaar dan ook overtuigend de jury- én de publieksprijs. In haar eerste avondvullende cabaretvoorstelling Ondergronds verbreekt zij haar relatie met de wereld. Maar zat de wereld überhaupt op haar te wachten? Met haar gitaar en elektrische viool zwiert ze van punkcabaret tot prachtige poëzie en geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden.

Om het af te toppen vonden we ook Valentina Tóth bereid om naar Bovenkarspel te komen. Ze deed de toneelschool én het conservatorium in Brussel en was naast Tijl Beckand te zien als vaste huispianiste in het tv-programma De Tiende van Tijl. Daarna gooide ze het over een andere boeg, en met succes, want vorig jaar nam ze op het Amsterdams Kleinkunst Festival de juryprijs en de publieksprijs mee naar huis. Ook werd ze door de Volkskrant als comedytalent van het jaar bestempeld. Kortom: aan cabarettalent geen gebrek, dus geen enkele reden om thuis op de bank te blijven zitten. Hop hop!

Boban Benjamin Braspenning

4 maart: Lotte Velvet

Boban Benjamin Braspenning is de winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival in 2021 en heeft drie universitaire diploma’s op zak (bestuurskunde, economie en ethiek). “Ik ben geboren met een artiestennaam, dus ik móet wel het podium op…” Aan de hand van liedjes en sprookjes duikt Boban in de wereld van het grote geld. Dat doet hij met charme, enthousiasme en een geestige gedachtegang.

Valentina Tóth

Thjum Arts won in 2018 het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, schopte het in 2020 tot de finale van het Leids Cabaret Festival en won het jaar daarop alle prijzen op Cameretten. Als Thjum het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken.

Thjum Arts

Het Leids Cabaret Festival gaat dit jaar niet door vanwege onvoldoende aanmeldingen. En dus komt er ook geen finalistentournee. Maar niet getreurd! Onze programmeur wist alsnog drie fantastische cabarettalenten te strikken voor een onvergetelijke avond:

AFHALEN/BEZORGEN

Luxe groepsverblijf voor 42 personen, met 7 slaapkamers. Keuken, zitkamer, luxe terras en grasveld met speeltoestellen. Geschik voor familievakantie, schoolkamp en verenigingen www.groepsverblijfdegouwedroom.nl | 06-51317258 | info@degouwestek.nl

LUNCHES HIGH TEA MAALTIJDEN HAPJES BBQ BUFETTEN

06-304 084 06 • info@chefstefcatering.nl • De Star 6a Enkhuizen Blote voetenpad Gouwe Voeten. Doe je schoenen uit en ga mee! Een educatief natuurpad van 2,4 km op blote voeten, Reserveren via de website www.gouwevoeten.nl

WWW.CHEFSTEFCATERING.NL

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info


bij de leukste cabaretiers

Avond lachen cadeau?: DE POSTKANTOOR CADEAUBON verkrijgbaar bij de theaterkassa in ieder veelvoud van € 5,-

• • • • • • • • •

Voetverzorging Pedicure behandeling Pedicure met gellak Voetreflex Diabetische voetverzorging Reumatische voetverzorging Sport-voetscreening Nagelreparatie Angelique van Velzen Manicure met gellak Medisch Pedicure Sport

Online boeken via: www.pedicurestudioangelique.nl

0650599399 juk 24, 1611 JD Bovenkarspel

Bouwwerk Nan voor het betere metselwerk 06-21369522 Pagina 13


Wie goed doet, goed ontmoet.

Verse koffie en broodjes Verse friet en snacks Kibbeling en lekkerbek van echte kabeljauw Pondje paling voor thuis Tel. 0228313525

Instituut voor actieve revalidatie en preventie U kunt o.a. bij ons terecht voor: Fysiotherapie en groepstraining Sportfysiotherapie Manuele therapie Oedeemtherapie Bekkenfysiotherapie COPD en Osteoporose Covid herstel en Etalage benen Functioneel neurologische stoornissen Bel of meld u aan voor een afspraak! Rigtershof 1 l 1613 SJ Grootebroek 0228-511465 l www.fysioteam.nl

0228-751 795 0228-751 795 www.yvonnevanderjagt.nl www.yvonnevanderjagt.nl

Delaere Dakwerken

voor al uw platte daken

Johan Kruizinga Zanger, Gitarist, Troubadour

06-23056260

Tel: 06 - 52416247 www.delaeredakwerken.nl

Samen een weg vinden naar een mooi en passend afscheid Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft en/of meer informatie wenst.

Ed Kornalijnslijper Autotechniek

Bij een melding van overlijden ben ik 24/7 bereikbaar. 06 29 24 11 83

Uitvaartbegeleiding Carla Basjes contact @carlabasjes.nl

www.carlabasjes.nl

GEEF EEN KANS OP LEVEN Doneer nu via GIFT.MATCHIS.NL

Voor al uw autoreparaties & APK keuringen! Hoofdstraat 57/59 • 1611 AB Bovenkarspel

Tel: 06-22907612


MET DE HELE FAMILIE NAAR HET THEATER Met dank aan Voor onze jeugd-, muziek- en toneelprogrammering ontvangt Het Postkantoor een SKIP-subsidie van Het Fonds voor de Podiumkunsten.

3 maart: Assepoester (+4)

19 maart: De Kleine Zeemeermin Mini Musical (+3)

Lang, heel lang geleden leefde er een wonderschoon meisje: Assepoester. Ze woonde bij haar gemene stiefmoeder, stiefzus en stiefbroer die haar al het werk in huis liet doen. Liefde? Dat was iets wat Assepoester niet kende.Op een dag kondigt de prins aan dat hij een groot bal zal houden op het kasteel. Dat moet van zijn moeder én van de hoofdlakei. Hij wordt namelijk bijna koning, en een koning zonder koningin?! Dat kan natuurlijk niet. Alle meisjes uit het hele land zijn uitgenodigd! Ook Assepoester. Maar Assepoester heeft geen mooie jurk, geen mooie schoenen en geen feestelijk kapsel… Gelukkig is daar De Goede Fee, en zo kan Assepoester toch naar het bal! Zal het Assepoester lukken om het hart van de Prins te veroveren vóór de klok twaalf uur slaat?

Beleef de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin in deze nieuwe mini-musical!

DLZ-Theaterproducties voert musicals op voor basisscholen en gezinnen die het minder breed hebben in West-Friesland. Zij doen dit geheel vrijwillig. Elke donderdag repeteren zij om uiteindelijk een komische, mooie, maar vooral supertoffe kindermusical neer te zetten. Jongeren met een passie voor musical spelen niet alleen, maar verzorgen ook de kostuums, de regie, het decor en de kap & grime. Het hoofddoel van DLZ is dat elk kind kennis leert maken met het begrip musical en hoe leuk en grappig musicals kunnen zijn! Vergeet niet om zelf als jouw mooiste prinses, prins of superheld te komen! Ben jij de mooist verkleedde bezoeker? Dan win je een hele mooie prijs aan het eind van de voorstelling!

Theater Het Postkantoor bedankt tevens haar sponsoren:

De leukste liedjes uit de diepe oceaan worden gezongen door de Kleine Zeemeermin met haar schitterende stem en ze vertelt over haar avonturen onder en boven de zee. Naar het bekende sprookje van Hans Christiaan Andersen, voor iedereen vanaf 3 jaar. Theater Terra maakt al meer dan 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn over de hele wereld, waaronder Nederland, Vlaanderen, Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. Ze maakten o.a. de voorstellingen Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou en Peter Pan. Theater Terra is winnaar van onder andere de Zilveren Krekel, meerdere Musical Awards en onderdeel van de NRC Cultuur Top 100 in 2016.

De Vrienden van Het Postkantoor steunen ons theater met een vaste jaarlijkse bijdrage. Ook hen dragen wij een warm hart toe!

OPENINGSTIJDEN THEATERKASSA De kassa is geopend op werkdagen van 14.00 tot 16.00 uur en op voorstellingsdagen vanaf één uur voor aanvang. In schoolvakanties kunnen aangepaste openingstijden gelden.

MUZIEKLESSEN VOOR JONG EN OUD Voor muzieklessen moet je bij De Muziekunie zijn! Meld je nu aan voor proeflessen op onze website: www.demuziekunie.nl Jij: - bent 8-80 jaar - bent enthousiast - wil muziek leren maken

Dan ben je bij ons van harte welkom!

Aquastop Witgoedservice de Tuin 1a | 1611KR Bovenkarspel 0228-512285 | info@aquastop.nl www.aquastop.nl

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 15


• Reparatie en onderhoud aan blaasinstrumenten • Gratis insturment check en offerte • Atelier in Oosterblokker (alleen op afspraak) • Ook voor bemiddeling verkoop/aankoop • Wij werken voor meerdere verenigingen en particulieren

Contact: J.Woelders custom-music@quicknet.nl www.custom-music.nl 06-23602929 (voorkeur app)

‘ VOOR DE MOOIST E WENKBRAUWEN’

Venedie 13 1601 HA Enkhuizen info@beautybyromy.nl 0653551452 BROWBAR - PERMANENT E MAKE UP - MAKE UP

Verkoop én adviespunt in Hoogkarspel Hellens Haarsalon - De Roop 25 - Hoogkarspel Tel. 0228-752697

Registeren Familiemediators R Registeren Familiemediators eg p.p. Vanaf € 101,00 met eld reg ge uw scheiding gesubsidieerde mediation

GRATIS ADVIESGESPREK

HOORN/ENKHUIZEN

T 06 51 899 555 - 06 13 373 284

Paula de Vries & Ben van Wijk

mediators

Register-enFamilemediators professioneel en efficiënt schoonmaakbedrijf

i s te


VAN ELK HUIS MAKEN WE EEN THUIS Interieurgeluk wordt bepaald door een goed advies of ontwerp. Wat onlosmakelijk is verbonden met de materialen en de kwaliteit van de realisatie. Wij geloven in de eenheid van dit proces en staan hiervoor. Hans, Ingrid & Mathijs van Diepen.

Openingstijden Woensdag 10:00 - 17:00 Donderdag 10:00 - 17:00

Vrijdag Zaterdag

10:00 - 17:00 10:00 - 17:00

Andere dagen op afspraak ‘t Klooster Interieurmakers Hoofdstraat 199 1611 AE Bovenkarspel

Telefoon 0228-518991 06-53277233

E-mail | Internet info@tkloosterinterieurmakers.nl www.tkloosterinterieurmakers.nl

Volg ons ook op:


Al meer dan 15 jaar is Keukencentrum Stedebroec een vertrouwd en betrouwbaar adres voor jouw keukenwensen. Bij ons vind je een prachtige collectie keukens die leverbaar zijn in veel verschillende opstellingen en kleuren. Strak modern, klassiek en handgemaakt. Kom vrijblijvend langs en laat je verrassen. Wij werken uitsluitend met topmerken zoals de hoogwaardige keukens van Keller. Dit zijn kwaliteitskeukens voor aantrekkelijke prijzen. Deze comfortabele keukens kunnen geheel naar jouw wens worden samengesteld. Er is een ruime keuze uit de nieuwste trends, modellen, kleuren en accessoires. Of kies voor een op maat gemaakte Mereno keuken. Dit geeft u een grote keuze aan opstellingen, materialen, kleuren, afmetingen en afwerkingen. Zo krijgt u de keuken die naadloos past in uw ruimte.

Waar ren jij mee? Ga naar rentegenkanker.nl

Neem de ruimte! Bij Philadelphia krijg je de ruimte om af te wijken van gebaande paden. En om de mogelijkheden van de mensen die we ondersteunen écht centraal te zetten. Spreekt dit jou aan? Kom bij ons werken dan! Je bent welkom als:

• (coördinerend) begeleider • leerling begeleider • of als vrijwilliger

Ook als zij-instromer ben je van ! harte welkom

Kijk op www.werkenvoorphiladelphia.nl voor al onze vacatures. Of bel, mail of whatsapp naar Mara Vlaar,

Echt iets voor jou? Via deze QR code kom je op www.werkenvoorphiladelphia.nl

regio recruiter Noordwest: 06 - 25 47 43 53 of m.vlaar@philadelphia.nl.


KLASSIEK OP ZONDAG

zondag 16 april: Pianist REYN speelt wonderschone pianomuziek van eigen hand Reyn Ouwehand is pianist, (film)-componist, filmmaker, muziekproducer en multi-instrumentalist. Hij pendelt heen en weer tussen zijn Studio ‘The Church’ in Wijdenes en Parijs. Vanuit zijn studio werkt Reyn al jarenlang vooral als producer van albums voor artiesten als Kane, Mister & Mississippi, Wende, Ellen ten Damme, Qeaux Qeaux Joans en Leonie Meijer, maar ook voor internationale sterren als Vanessa Paradis, Teitur, Benjamin Biolay en Stephan Eicher. Nu vond hij het tijd worden voor een nieuwe uitdaging: Een solo piano project. Wij zijn verheugd en trots om hem te mogen verwelkomen op een bijzondere zondagochtend. Reyn komt bij ons een intiem pianoconcert geven met zijn eigen pianocomposities. Serene en ingetogen stukken in combinatie met elektronica en de hulp van loops voor een extra dimensie. Hij brengt een concert met een kop en een staart met een goed overdachte speellijst van eigen composities. Om klassieke of andermans stukken te spelen zou die boog echt doorbreken, vindt hij. “Waarom zou je iemand andermans stukken laten spelen als je de werkelijke componist zelf in huis hebt?”

Reyn Ouwehand heeft weliswaar geen klassieke opleiding gevolgd aan het conservatorium, maar een jazzopleiding. Hij was een zeer begaafd student en heeft gedurende zijn opleiding uiteraard wel klassieke stukken gestudeerd, al is het maar om zijn pianotechniek te perfectioneren. Gevraagd naar zijn visie op klassieke muziek, zegt hij: “Voor mij begint de echt interessante klassieke pianomuziek zo rond 1900. Als het echt gaat om het beestje een naam te geven; de stijl die ik speel staat ook wel bekend als neoklassiek en post-klassiek. Maar ik ben zelf niet zo fan om dingen in een hokje te stoppen…” Een avontuurlijk concert staat ons te wachten!

Echtpaar Angela en Bernard Goldstein zijn lekker samen aan het werk Angela (40) en Bernard (55) uit Bovenkarspel zijn samen actief als vrijwilligers in de horeca. Ze werken allebei fulltime, maar vinden het leuk om daarnaast vrijwilligerswerk voor Het Postkantoor te doen. Angela werkt op het kantoor bij Van De Sterre Groep en Bernard zit in de buitendienst van de gemeente Stede Broec via Werksaam. Angela vertelt: “Ik was al eerder vrijwilliger bij Het Postkantoor en Bernard ging weleens mee, zat ie mooi koffie te drinken.

Op een keer was het erg druk en Bernard sprong toen even bij. Toen we weer thuis waren zeiden we tegen elkaar: ‘Het is eigenlijk veel leuker om dit samen te doen!’ Bernard heeft zich toen ook gemeld als vrijwilliger en sindsdien draaien we altijd de diensten samen. Wij doen vooral de kindervoorstellingen en de klassieke muziekconcerten. We willen het liefst gewoon overdag in het weekend helpen.” Naast hun werk en vrijwilligerswerk maken de twee ook graag mooie reizen en sinds kort heeft Angela helemaal het fotograferen ontdekt; ze is dan ook lid geworden van fotoclub Bessie in Lutjebroek. Bernard vindt: “Het Postkantoor is gewoon een verrijking van ons dorp en het is mooi dat wij op deze manier ook een beetje kunnen helpen. We doen het graag en met plezier!”

U bent van harte welkom Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur In de avond op afspraak.

en feestservice horecaleveranciervan Tapmaterialen , rij te lij ...s K.. DIJ DE r rten whisky • verhuu 900 soo ige catering 300 soorten wijn • s • muziek • volled • barkeepers •hapje els taf Sta • erk sw . Gla sdranken etc bieren / wijnen / fri

erijdedijk retour • www.slijt Nooit tekort, teveel info@slijterijdedijk.nl

0228 - 312105

.nl

Dijk 38, Enkhuizen

Stracke Garagedeuren De Corantijn 3, 1689 AN Zwaag 0229 - 218411

www.stracke.nl

Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 19


Advertentie

‘Wij kunnen mensen met onze nalatenschap een toekomst geven’

Begeleiding bij persoonlijke en teamontwikkeling

Gecertificeerd Coach

Facilitator/ trainer

Begeleider van familie en organisatieopstellingen

Vrijblijvend intakegesprek.

CONTACT: Augurksteeg 5 1601 CD Enkhuizen

065 1111571 info@pietmathot.nl

Evert en Lidwien zijn al jaren gelukkig samen en wonen in Noordwijk. Door hun reizen hebben ze de ongelijkheid in de wereld met eigen ogen gezien. Ze zijn zich ervan bewust dat ze het goed hebben en vinden het belangrijk om hun nalatenschap te delen met anderen.

Lidwien: ‘Met de keuze voor de goede doelen die we willen steunen zijn we niet lichtvoetig omgegaan. Ten eerste hebben we gekeken naar welke goede doelen ons na aan het hart liggen. Dat zijn goede doelen die zich inzetten tegen ongelijkheid. Bijvoorbeeld goede doelen die vechten tegen armoede of hulp bieden aan getraumatiseerde kinderen.’ Evert: ‘We hebben een achttal goede doelen hier thuis uitgenodigd voor een goed gesprek aan onze keukentafel. Met als belangrijke insteek: hoe kunnen we in samenspraak met de organisaties kijken wat er te zijner tijd met ons geld gebeurt? Hiervoor hebben we wensen geformuleerd voor specifieke projecten

die ons aanspreken. Uiteindelijk hebben we besloten om dit achttal tot erfgenaam te benoemen en in ons testament op te nemen. Onze wensen en afspraken met de goede doelen hebben wij als bijlage aan ons testament toegevoegd. Deze maken dus geen onderdeel uit van ons testament, waardoor eventuele wijzigingen niet via notariële akte moeten worden aangebracht.’ Lidwien: ‘Dat waren hele inspirerende gesprekken. We hebben toen meteen afgesproken om iedere drie jaar met

www.pietmathot.nl

de goede doelen te bespreken of de geformuleerde wensen nog actueel zijn of dat er mogelijk wat moet worden veranderd. Op deze manier blijven we betrokken bij de goede doelen.’ Lidwien: ‘Ik zou iedereen willen aanraden om alvast over nalaten te denken als je nog vol in het leven staat. Het is echt niet zo zwaar als het lijkt. Sterker nog: er is voor ons een wereld aan mogelijkheden open gegaan. Wij kunnen mensen met ons nalatenschap een toekomst geven. Daar worden wij heel enthousiast van.‘

Ontdek hoe jouw idealen kunnen voortleven op toegift.nl

Cursussen Voorjaar 2023:

Cursussen Voorjaar 2023: • Economie voor nieuwskijkers/krantenlezers • Engels en Frans •

Architectuur

Collegereeks De geboorte van Nederland

Voor informatie en aanmelding, zie westfriesebibliotheken.nl/cursus of neem contact op met onze klantenservice: tel. 0228 743 943

Computer (basis)

Kunst


TALENT UIT DE REGIO IN DE SCHIJNWERPERS In de schijnwerpers van Het Postkantoor:

3 maart: Assepoester

17 maart: Close Up Klinkt!

Het aloude sprookje van Assepoester, de gemene stiefmoeder en de prins krijgt een fris musicaljasje met alles erop en eraan. Zal het Assepoester, met hulp van de Goede Fee ook nu weer lukken om het hart van haar droomprins te veroveren voor de klok twaalf uur slaat?

De 21 zangers en zangeressen van de Alkmaarse vocal group Close-Up komen met een gloednieuwe a capella voorstelling: Klinkt!

DLZ-Theaterproducties is een jong gezelschap dat musicals opvoert voor basisscholen en gezinnen die het minder breed hebben in West-Friesland. Zij doen dit geheel vrijwillig. Elke donderdag repeteren ze in Inventas om uiteindelijk een komische, mooie, maar vooral supertoffe kindermusical neer te zetten. Jongeren met een passie voor musical spelen niet alleen, maar verzorgen ook de kostuums, de regie, het decor en de kap & grime. Het hoofddoel van DLZ is dat elk kind kennis leert maken met het begrip musical en hoe leuk en grappig musicals kunnen zijn!

In Klinkt! draait het allemaal om de familie Notenboom. Want De Notenboompjes weten hoe ze een feestje vieren: samen eten, drinken… en zingen! Muzikaal als ze zijn doen ze niet onder voor de familie Von Trapp. Ze grijpen elke gelegenheid aan om bij elkaar te komen: kerstmis, het Songfestival en dit jaar ook het 40-jarig huwelijksjubileum van oma Henriëtte en opa Knut. Samen klinken ze op het leven en de liefde. Vocal group CloseUp zingt onder leiding van dirigent Sjoerd Jansen a capella arrangementen in diverse genres: close harmony, pop, rock, gevoelige ballads, cabaret- en jazznummers. Met de combinatie van zang en een eigen geschreven verhaallijn brengt Close-Up uniek vocaal theater.

Frans Noordeloos heeft er weer zin IN! Binnenkort kunnen we weer genieten van een ongetwijfeld geweldige uitvoering van Jaloezieën door de befaamde toneelgroep Justus van Maurik. Vanaf september zijn de acteurs al bezig met de voorbereidingen; samen de teksten doornemen, rollen verdelen en langzamerhand repeteren. Frans Noordeloos is een van de acteurs en heeft er weer veel zin in: “Het hele proces om te komen tot het definitieve resultaat is al zo leuk met elkaar. Je werkt echt samen naar een eindproduct en we hebben elke week een hoop plezier met elkaar. Het hoogtepunt is natuurlijk de uiteindelijke uitvoering van het toneelstuk. Het is voor ons als toneelgroep een mooie ervaring om in Het Postkantoor op te treden. Het is een echt theater met alle faciliteiten, dicht op het publiek en eigenlijk altijd uitverkocht. Wij zijn heel blij dat we elk jaar een productie hebben in Het Postkantoor. Ik hoor het ook van de bezoekers, die ieder jaar weer terugkomen. Al met al is het gewoon een leuk avondje uit.” Na al die jaren spelen en soms ook regisseren heeft Frans geen plankenkoorts meer. “Het blijft altijd toch wel een beetje spannend. We hebben er lang naar toe gewerkt en dan moet het gebeuren. Maar we zijn er helemaal klaar voor!” Zou je ook weleens willen meespelen of ontdekken of toneel iets voor je is? Voor enthousiaste en gemotiveerde aspirant leden is altijd plaats! Neem gerust eens contact op met Frans Noordeloos: fnoordeloos@netscape.net.

10, 11 en 12 maart: Justus van Maurik Toneelvereniging Justus van Maurik uit Bovenkarspel is een vaste bespeler van ons podium. Dit seizoen speelt de groep een stuk van Haye van der Heyden: Jaloezieën. Het stuk is een bekende en ondeugende komedie van deze succesvolle theaterschrijver. In hun nieuwe huis maken we kennis met een ambitieuze actrice, haar schrijvende echtgenoot, haar dominante moeder en een hunkerende recensent…

Wil jij met jouw orkest, toneelvereniging of koor ook schitteren op ons podium? Dat kan! Voor gesubsidieerde verenigingen uit de regio hanteren wij gereduceerde huurtarieven. Neem contact met ons op, dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden.

Toneelvereniging Justus van Maurik, met links Frans Noordeloos

www.hetpostkantoor.info Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 21


Piet Mathôt gecertificeerd Coach Enkhuizen Waarom zou ik een coach inschakelen? Het is moeilijk om echt objectief naar jezelf te kijken. Er komen vaak emoties naar boven en daardoor mis je het inzicht. Andere mensen geven vaak het advies – hoe goed bedoeld ook- dat ze zelf willen horen. En dat is net niet wat je nodig hebt. Een coach helpt door het stellen van de juiste vragen, het achterhalen van je werkelijke behoefte, het creëren van inzicht in je persoonlijkheid en je doelen. Wist je dat 72% van de mensen die coaching heeft gevolgd, vindt dat gecoacht worden een teken is dat je de regie van je leven in eigen handen neemt? En dat 53% van de mensen die coaching heeft gevolgd, achteraf

vindt dat ze eerder naar een coach hadden moeten gaan? Coaching kan helpen bij: Assertiviteit, loopbaanvragen, uitstelgedrag, piekergedrag, stress/ burn-out, relatievraagstukken, gezondheid, life -work balans, vas te overtuigingen, etc.. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan. Tel: 065 1111571 info@pietmathot.nl www.pietmathot.nl

Alle stijlen vindt u bij Schooneman Keukens De keuken is de afgelopen jaren uitgegroeid tot veel meer dan enkel een ruimte om een lekkere maaltijd te bereiden. Het is het trefpunt voor je gezin, de ontmoetingsplek voor familie en vrienden, de locatie waar je samen eet, een borrel drinkt, de dag doorneemt en plannen maakt. Samen realiseren wij uw droomkeuken Persoonlijk contact vinden wij erg belangrijk. Na een uitgebreide inventarisatie van uw wensen, maken wij een ontwerp van uw keuken waarbij we gebruik maken van de kleuren en materialen die u gekozen heeft. Vervolgens wordt de offerte samen met u besproken. Uiteraard krijgt u de tijd die u nodig heeft om tot een weloverwogen beslissing te komen om uw droomkeuken aan te schaffen waarvan u gegarandeerd jarenlang plezier zult hebben.

Cursussen bij de Westfriese Bibliotheken Wist je dat je mee kunt doen aan verschillende cursussen bij de Westfriese Bibliotheken? Leer over architec tuur of kunst, doe economische kennis op om het nieuws en de krant beter te begrijpen, schrijf je levensverhaal of dat van iemand anders, bouw meer (zelf)vertrouwen op met de computer en het internet.

Mooi plekje in de Achterhoek! Plannen aan het maken voor een weekendje weg of nog op zoek naar een leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bent u van harte welkom in ons vakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven, beestenboel, antiek, brocante…. Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

Mosselaar Juwelier sinds 1982, vakmanschap met hart en ziel Door enthousiasme en liefde voor het juweliersvak is juwelier Van den Mosselaar al 40 jaar een begrip in West Friesland. Ons team neemt graag de tijd voor u en helpt u met persoonlijke aandacht en vakmanschap. Ook voor bedrijven verzorgen wij cadeaus of cadeaucheques ter gelegenheid van jubilea, afscheid of huwelijk. Onze collectie bestaat uit bekende topmerken voor zowel sieraden als horloges. Voor jong en oud, van modern tot klassiek,

HELP ONS REDDEN

maar altijd betaalbaar. En mocht uw sieraad of horloge onverhoopt stuk gaan. Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Graag tot ziens in onze sfeervolle zaak.

Bij de Bibliotheek leer je in je eigen tempo, wat je zelf wil leren. Je zit in een kleine groep, waar ruimte is om in gesprek te raken en ervaringen uit te wisselen. Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen aan deze activiteiten. Ben je wel lid, dan kun je boeken lenen voor thuis en krijg je toegang tot de Online Bibliotheek met e-books, luisterboeken, online cursussen en digitale tijdschriften.

Naas t cursussen kun je meedoen a a n l o s s e l e z inge n , w o r k sh o p s e n inloopuren op het gebied van t aal, cultuur en digitale vaardigheden. sddddd

Voor meer informatie en aanmelding, kijk op westfriesebibliotheken.nl/cursus

1 op de 3 vrouwen krijgt dementie Geef nu voor meer onderzoek, zodat dementie niet jouw toekomst wordt. stopdementie.nu

STEUN DE DIERENBESCHERMING

DIERENBESCHERMING.NL/HELPONSREDDEN


DE PERFECTE LOCATIE VOOR UW ZAKELIJKE BIJEENKOMST, HUWELIJK OF PERSONEELSFEEST Vergaderen in een prettige omgeving? Uw vergadering combineren met een theatervoorstelling of een workshop? Dat kan bij Het Postkantoor. Theater Het Postkantoor beschikt over drie zalen die afzonderlijk of in combinatie met elkaar kunnen worden gehuurd. Iedere zaal heeft een aantal kenmerkende eigenschappen en is daarnaast flexibel aan te passen aan uw wensen.

Theaterzaal

Multifunctionele zaal

Theatercafé

• • •

• • • •

• • • •

• •

tribune met 144 vaste zitplaatsen dmv voorzetrijen uit te breiden naar maximaal 198 zitplaatsen inschuifbare tribune wat de zaal zeer geschikt maakt voor trainingen en workshops beamer met groot scherm (6 x 4 meter) professioneel licht en geluid

neutrale ruimte en daardoor geschikt voor vele doeleinden geschikt voor groepen van 20 tot 80 personen beamer met scherm geluidsversterking mogelijk

intieme en sfeervolle ruimte geschikt voor groepen van 10 tot 50 personen beamer met scherm baropstelling, publieksruimte flexibel in te delen

Extra interessant voor lokale verenigingen en stichtingen Voor (amateur)verenigingen en stichtingen zonder winstoogmerk uit de gemeente Stede Broec geldt een gereduceerd verhuurtarief. We kijken graag samen met u hoe we uw evenement, concert, toneeluitvoering of bijeenkomst het beste kunnen organiseren.

Catering Van een lopend buffet of eenvoudige daghap tot koffie met iets lekkers of een volledig verzorgd dagarrangement met lunch en diner: bij Theater Het Postkantoor denken we graag met u mee voor een passende catering.

Wilt u meer weten? Kom gerust eens bij ons langs of neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. U kunt ons mailen via verhuur@hetpostkantoor.info. Vermeldt, wanneer u dit al weet, duidelijk om welke datum/data het gaat en in welke ruimte u geïnteresseerd bent. We zijn u graag van dienst!

Kom genieten van onze heerlijke apfelstrudel met eigengemaakte vanillesaus en slagroom.

 Lunchcafé De Kathedraal Meer informatie en kaartverkoop: www.hetpostkantoor.info • 0228 - 74 39 10 • info@hetpostkantoor.info

Pagina 23


fini

Stel Stel nunu zelfzelf je buitenverblijf je buitenverblijf samen samen in onze in onze 3D3D App App

samen in onze 3D App finishing touch

Vraag uw persoonlijke link aan via: service@jumbowood.nl touch

Kies model Kies modelfinishing

Configureer Configureer huis huis

Nu met tijdelijke buurtactie:

10% KORTING OP HET HOUTPAKKET

Jouw droomoverkapping in 4 gemakkelijke stappen: 1

Kies categorie

2

Kies model

3

Kies afmeting

4

Configureer huis

(vraag naar de voorwaarden) Nijverheidsweg 7, 1613 DZ Grootebroek T: 0228 - 522 444 • E: service@jumbowood.nl

www.jumbowood.nl

Dé specialist op het gebied van: • Binnendeuren • Buitendeuren • Tuindeuren & schuifpuien • Kozijnen • Horren • Inbouwkasten • Maatwerk

Meer weten? Bezoek onze showroom of kijk op de website! Nijverheidsweg 11, Grootebroek, www.delangedeuren.nl 0228 51 12 69, info@delangedeuren.nl


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.